Uncategorized

Mida teha mõrtsukatega?

23. märts 2012

prison-5003684

Nagu kõik Eesti inimesed arvatavasti teavad, leiti täna väike 9-aastane Narva tüdruk paljalt, vägivallamärkidega ja surnult üles. Selle peale tahaks küll küsida, et mis kuradi maailmas me elame! Selliseid inimesi on meie ümber igal pool, vaikselt ja salakavalalt, kuni ründavad.

Aga veel olulisem küsimus on, et mida selliste inimestega teha? Kommentaariumid on täis pettunud inimesi, kes ei ole rahul, et sellise kohutava kuriteo  korda saatnud inimesed on vangis näiteks vaid 10 aastat. Kõik need aastad sellise jubeda inimese ülalpidamist maksavad muidugi maksumaksjad, ka näiteks mõrvatud tüdruku vanemad… Kus on selle juures õiglus?

Kas riik arvab tõesti, et peale kümmet aastat astub see inimene vanglast välja ja elab edaspidi täiesti normaalset ja kuritegudevaba elu? Kas tõesti on nii naiivseid inimesi veel olemas? Suurema tõenäosusega läheb ta vaimuhaigus(mis muu saab ajendada inimest LAST tapma, ma keeldun uskumast, et keegi teeks seda puhtast kurjusest) vanglas veedetud ajaga vaid hullemaks. Seega ta astub vanglast välja ja notib veel paar last maha. Ehk jääb vahele, ehk ei jää. Kas see on siis õige?

Samuti ei ole ma üldse surmkindlal seisukohal, et tuleks kehtestada surmanuhtlus, sest nagu sõber H. viitas, ei ole ju kõik kuriteod 100% tõestatud. Ehk siis üsna feil oleks valele inimesele mürgisüsti teha.

Veel leidis Hardo, et hoopis kasulikum oleks sellised retsivistid Venemaale maha parseldada. Kopin siin paar lauset temalt:

See oleks kasumlik diil, kui meie siin näiteks maksame eluaegse vangi ülalhoidmise eest 100 000eur, siis nemad seal maksavad 100 000 rubla ( ja ilmselt mitte sedagi, sest vang suure tõenäosusega sureb 1-2 aasta jooksul ja nad maksavad ta ülalpidamise eest 10 000 rubla) Me võiksime nad vabalt müüa umbes 20 000 euroga…Samas siis võiks juba sama hästi ka surmanuhtlus olla lubatud.
Aga mis nendega siis tegema peaks?

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar