Kassid KURB ON OLLA LOOMAD

jälle kassihädad

23. veebruar 2013

Ega pikalt saa see elu kassidega kaunis olla, ikka peab midagi pekki minema. Eile käis minu juures kraamimas ema (sest tema elu ülesanne on kasvatada minust ikka VÕIMALIKULT abitut inimest, kes ise mitte midagi tegema ei pea) ja jättis rõdu ukse lahti. Joss sai rõdule luurima. Ta tegelikult käib ka minu kodus olles teinekord rõdu peal, aga ma ei lase tal selle ääre peale turnima minna, vaid tegin aialauakese rõdule lahti, et ta sealt pealt õue näha saaks. Kui kõrval seista, siis ta püsib ka seal. Seda seika vanemad mulle igaljuhul ei rääkinud.

Igatahes avastas kasuisa ühel hetkel, et Joosep on õues. Tuli trepikotta sisse, aga üles tulla ei tahtnud. Ema tõi ta süles viiendale tagasi ja nad ei märganud kassi juures midagi kummalist. Kuigi tegelikult on kummaline ka see, et Joss ennast hammustamata sülle laseb võtta. Igatahes läksid nad minema. Siis tulin mina koju, ei pannud midagi erilist tähele ja meisterdasin asju. Joss magas.

Õhtul läksin Daki ja Andraga hiinakasse ja seejärel Noorusesse. Kui ma öösel koju jõudsin, siis sain kohe aru, et midagi on valesti. Ainult Kurg tuli ukse peale. Joosep lamas voodis. Nägi selline kummaline välja, märkasin, et ka lõug on natuke katki. Läksin kööki süüa panema ja kutsusin Jossi. Ta hüppas voodist maha, komberdas paar sammu ja kukkus ümber. Astus jälle paar vankuvat sammu ja istus jälle maha. Panin talle toidu nina ette, seda sõi. Siis ma läksin küll paanikasse ja helistasin emale, kes alles siis mullle suvatses juhtunust rääkida. Ega nad ei viinud enne võib-olla otsi ka kokku, sest samahästi oleks Joosep õue saanud ju trepist alla minnes.

Loomaarst ütles nüüd, et kui ta otseselt ei lonka ega oksenda, siis arstile viia pole mõtet – ilmselt on tegu tugeva põrutusega. Ehk isegi ajus oleva verevalumiga, mille lahustumine aega võtab. Nüüd olen Jossi enda voodis pesas hoidnud, alla panin kampsuni ja peale salli. Magab, vahepeal hoiab suud imelikult lahti. Nägin, et ka keel on natuke katki.

Täna hommikul võttis ka sööki vastu, aga vett ei võta. No ma ei tea, kuidas ma talle selle sisse pressida saaks?

Kurg ka pistiitab, tahab Jossile peale/kaissu/pähe ronida. Vahepeal üritab ka mängu alustada ja hakkab Joosepit kõrist närima. Terve öö pidin aina ärkama ja vaest Jossi kaitsma. Kurg oli väga pettunud, tavaliselt on ju tema mu kaisuloom.

Täiega ajab nutma, et ma ei saa mitte kui miskit muud teha, kui lihtsalt oodata, et Joosep paranema hakkaks. Ja vaadata, et ta ei oksendaks ja ikka talle kuidagi vett sisse saada. Nõnda jäävad ära ka K. vanaema sünnipäev ja Mammu sünna. Sest vaene Joss on nii kurb 🙁

joss-1695854

Loe ka neid postitusi!

17 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Anonüümne 25. veebruar 2013 at 09:55

  Kallis inimene, oma kassi tervise nimel palun mine arstile, kuidas saab arst diagnoosi panna telefoni teel, nägemata kassi, kassil võib ju väga väga valus olla, kes teab mis tal vigastatud on.

 • Avatar
  Vasta kahtleja 24. veebruar 2013 at 15:30

  Nii, et Mallu jaburdab lemmikloomakeste tervisega ja vihkab inimesi, kes talle mõistlikke nõuandeid jagavad. … a miks??

 • Avatar
  Vasta kahtleja 24. veebruar 2013 at 10:51

  Huvitavad loomakliinikud, kes ütlevad loomaomanikule, et ei ole vaja kliinikusse tulla! Kõik need arstid riskivad pahanduse ja võimalike etteheidetaga hiljem, et näete, see või teine loomaarst soovitas ohtikult vigastad looma loomaarstile mitte näidata. Ning raha nad ka ei taha, kliente neile vaja ei ole nii, et äreg tulge jah vastuvõtule viiendalt korruselt alla kukkunud loomaga. Huvitavad loomaarstid ja kliinikud tõesti!

  • Avatar
   Vasta Anonüümne 24. veebruar 2013 at 11:40

   Telefoni teel öeldakse soovitus ju helistaja jutu põhjal. Kui öelda, et kass on veidi kurb ja ei tundu midagi eriti viga olevat, siis muidugi tuleb vastus, et ärge tulge näitama. Kommenteerijate persse saatmise asemel võiks nii paljugi kassist hoolida, et talle kliinikus lasta röntgen ja valu vaigistav süst teha. Üks autosõit ei ole suur šokk sellise kukkumise kõrval, eriti kui pärast saab ilma valudeta elada.

 • Avatar
  Vasta Sushi 24. veebruar 2013 at 07:11

  Kassi lõualuust tuleb teha röntgeni pilt, Billiys või Loomade Kiirabis. Sa ei tea, milliseid valusid su kass kannatab ega sa seda sulle öelda. Tal võivad olla ka sisemised vigastused, mille kätte ta vaikselt lihtsalt ära sureb. Kassid on väga vastupidavad ja annavad oma hädadest ise märku tõesti alles siis kui on väga valus või paha olla.

 • Avatar
  Vasta Liis 24. veebruar 2013 at 05:46

  No kui KOLM erinevat arsti telefonitsi ütleb, et pole mõtet suua – see OLEKS KASSILE SUUREM ŠOKK, mitmest arvamusest siis piisab, et tõesti võiks mitte viia? Neljast? Kümnest? Pealegi kui ta sööb, siis ilmselt lõualuu katki siiski ei ole.

  • Avatar
   Vasta kuku 24. veebruar 2013 at 07:40

   kusjuures kass sööb küll katkise lõualuuga. loom kannatab ikka metsikuid valusid, enne kui jätab mingi loomuomase asja tegemata. katsu siis ise vähemalt tema lõuakest ja vaata, ismoodi ta reageerib. kui ta üritab sulle käpaga lüüa või paaniliselt lahkuda, on ilmselt tegu väga suure valuga.
   kullakene, keegi ei taha Sind kritiseerida või maha teha kuidagi. Kassil oleks ju kergem kui ta valu leevendataks. ja sa ise kindlasti rahulikum kui arstid on looma üle vaadanud, et eluohtlikke vigastusi pole ja sa saad oma loomakesega veel pikalt koos elada.

 • Avatar
  Vasta kuku 24. veebruar 2013 at 00:37

  “Nõnda jäävad ära ka K. vanaema sünnipäev ja Mammu sünna. Sest vaene Joss on nii kurb :(”

  juma hoia, no mis sa ise oleksid, kui 5. korruselt alla sajad…. mitte “kurb” vaid šokis, põrutatud, valudes, agoonias… surnud?
  aga äkki on tõesti loomakesel lõualuu katki … seda saab arst ju ainult katsumise teel ja röntgeniga vaadates öelda…
  21. saj. ei käi loomapidamine enam nii, et ootame ja vaatame… vii ikka loomakene arsti juurde. mõne autoga tuttava ikka leiad, kes transaga aitaks.

  • Avatar
   Vasta kuku 24. veebruar 2013 at 00:40

   eelmisest postist jäi välja, et kliinikus nad saavad kiisule valuvaigistavat süsti ka teha ja saavad tabletid kaasa anda, mida saad talle pärast valu vastu anda…. loomal oleks ju kergem…

 • Avatar
  Vasta kassisõber 23. veebruar 2013 at 19:42

  Kas sa käisid kassiga loomaarsti juures, näib, et ainult helistasid kliinikutesse? Telefoni teel ei saa ükski loomaarst näha, mis kassiga kukkumise tagajärjel tegelikul juhtunud on. Kasside lõualuud on õrnad, võimalik, et tal on lõualuu katki. Palun mine temaga loomaarsti juurde, viiendalt korruselt kukkumine ei ole kerge asi. Loomade Kiirabi on avatud nädalavahetusel ka.

 • Avatar
  Vasta Hm 23. veebruar 2013 at 18:08

  Suhtle näiteks Billy või Maxi kliinikuga ka, Västriku ei ole eriti hea kahjuks. Kui loom ikka haige on siis tuleb abi sul endal abi otsida, mitte leppida sellega, et pole parata…

 • Avatar
  Vasta Anonüümne 23. veebruar 2013 at 17:32

  ma soovitaksin ikka mõne teise loomaarstiga konsulteerida. telefoni teel diagnoosi panna ei saa ja kui kass ikka õnnetult konutab ja ei joo, siis see ei ole normaalne. kui vähegi oma kassist hoolid, võtad ta kaasa ja lähed loomaarstile. 24 h on lahti Loomade Kiirabi http://www.loomakiirabi.ee/

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 23. veebruar 2013 at 17:39

   Ma olen konsulteerinud nii loomakiirabi, valdeku loomakliiniku kui ka västriku loomakliinikuga. Igalt poolt öeldi, et kui ei tundu luid katki olevat, siis põrutuse vastu ei saa nemad midagi teha. See, et ma neile kassi VAADATA viin, see ei ole kassile just hea, kui abi sellest pole ja teda niisama stressi viiakse. Nii et kui ma vähegi oma kassist hoolin, siis tahaks su perse saata, kallis anonüümne

 • Avatar
  Vasta Hm 23. veebruar 2013 at 17:31

  … ja ilma nõelata süstlast, st. nõela süstla külge ei ole vaja panna. Kui kassi seisund 24h jooksul paremaks ei lähe, siis mine kindlasti arsti juurde temaga. Kass ei pea ilma vedeliku ja söögita pikalt vastu juba 48h ilma vee ja söögita on eluohtik.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 23. veebruar 2013 at 17:38

   Söönud on kass kolm korda, eile õhtul korra ja täna kaks korda. Lihtsalt vett ei taha.

 • Avatar
  Vasta kuku 23. veebruar 2013 at 17:05

  süstlast saab kassile eduliselt vett anda. Ostad apteegist süstla. võib vabalt ka ainult 15 ml olla, sest korraga annadki kassile paar ml, et ta suust välja ajada ei saaks, vaid peaks alla neelama. ja niimoodi nikerdad. varu aega ja tugevat närvi. võid teelusikaga ka proovida, aga süstlaga on mugavam, usu! nõela muidugi peidad ära kusagile kenast enne eksole, seda ei pea eraldi seletama.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 23. veebruar 2013 at 17:37

   proovisin ja sain natuke vett sisse.