SÖÖK

Maailma lihtsaimad ja maitsvaimad küpsetised!

3. aprill 2013

Eile meelitas Katu mind enda juurde sellega, et kutsus scone’se tegema. Mina muidugi ei tihanud öelda, et ma ei tea, mis uhked asjad need skoonsid olla võivad ja läksin teadja näoga kohale.

Ma pean nentima, et mul ei olnud nendesse saiadesse usku. Esiteks ei tundunud koostisosad just väga uhked. Aga tulemuseks oli siiski MAAILMA PARIM SAIAHUNNIK, mis peale kõige muu veel imekiiresti valmib.

Seekord tegi kokkamise osa enamasti püksata Katu, kelle sõnul lisab riieteta kokkamine söögile vaid vürtsi. Ok, valetan, ta ei öelnud selle kohta midagi, aga püksata oli ja kokkas siiski tublisti.

Ta kasutas selliseid asju:

  • Kolm klaasi piima
  • 100 grammi võid
  • 7-8 klaasi jahu
  • 4 teelusikatäit küpsetuspulbrit
  • 1 teelusikas soola
  • Sisuks: moosi ja shoksi

Tegemine võttis tal ka üsna vähe aega. Ma olen kindel, et see oleks veel vähem võtnud, kui ma ei oleks ringi tuianud ja küsinud: “Millal neid skoonse saab? Kas need hakkavad juba valmis saama? Mis sa nüüd teed? Aga nüüd?”

Kuidas meisterdada:

Sega jahu, küpsetuspulber ja sool kokku. Meil nii suurt kaussi polnud, seega tuli läbi ajada kahe väiksema kausiga. Aga aetud ta sai.

1364993370832

 

Jupelda või tükkideks ja lisa jahupurule. Seejärel sõtku seda näppudega, kuni sul on kausis teraline mass. Siis lisa juurde piim, et tekiks selline.. vormitav mass. Mitte väga kleepuv, aga mitte väga tahke.

Võta nüüd oma shoks ja tee see väikesteks tükkideks. Meie kasutasime valget, sa kasuta, mida tahad.

Siis soovitab retsept see neljaks pätsikeseks teha ja nende pätsikeste sisse suru ka shokolaad. Ei pea just SEES olema, võid võtta tüki tainast, teise pihku shoksi ja hakata nõnda palli vormima.

Kui ma küsisin Katult, et kuhu moos käib, siis ta vaatas mind nagu mingit lolli ja ütles, et moos tuleb mängu siis, kui saiad valmis on. Mina ei uskunud ja ärge teie ka uskuge! Ma võtsin ühe pallikese, vajutasin ta lapikuks, panin moosi sisse ja üritasin temast kuidagi jälle pallikest vormida. Sain hakkama kah! Lõpuks oli meil 4 palli nagu retsept nõudis – 1 minu imetabane moosi scone ja teised shoksiga.

1364993415753Sellised nad siis olid. Nagu näha, ei pea sa nende kaunikujuliseks tegemisega vaeva nägema. Katu igatahes ei näinud… /pettumusenoot/.

Ja siis levisid jutud, et ahjus peavad nad olema umbes 10 minta, aga ma usun, et meil oli väheke kauem. Me nimelt ei taibanud vaadata, millal me need ahju panime. Aga kui korter megahästi lõhnama hakkas, siis võtsime heauskselt laari välja ja NAD OLID VÕRRATUD! Eriti see minu moosiga versioon:

1364993281812Ma kindlasti proovin neid ka täna teha, aga mul pole valget shoksi vaid Tobleronet ja ma tahaks nad natuke tillemad teha, et neid mõnnam süüa oleks. Eilne scone oli ikka tõeline taldrikusuurune latakas, nagu pildilt näha.

Võrratu latakas…

 

 

Loe ka neid postitusi!

7 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kärt 4. aprill 2013 at 07:01

    Sconesid on tõesti ühed supermaitsavad asjad! Mmmm

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. aprill 2013 at 07:05

      Ja mõelda vaid, et ma enne üleeilset neist kuulnudki polnud!

  • Avatar
    Vasta l2biminusilmade 3. aprill 2013 at 19:02

    Päris toredad pätsid

  • Avatar
    Vasta tafkav 3. aprill 2013 at 13:19

    See klaas piima tähendab umbes 200 ml? Või rohkem-vähem?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. aprill 2013 at 13:20

      3 dl on vist veel uhkem öelda jah. Ma mõtlesin, et teised on ka nagu mina ja panevad pigem klaasikese, kui viitsivad mõõta 😀

      • Avatar
        Vasta tafkav 3. aprill 2013 at 13:49

        Ma olen nii äbarik kokkaja, et vaja on toetavat informatsiooni. Muidu ei tule üldse välja. Oskajad inimesed ilmselt saavad ka selleta…:-)

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 3. aprill 2013 at 15:34

          Ma olen ka pigem see “mitteoskamatu”. Sellepärast ongi kergem mitte mõõtma hakata, vaid klaasidega huupi panna 😀