Kassid LOOMAD

rüblikud kassid

5. aprill 2013

kassid

 

Võiks arvata, et kaks nõnda väikest ja tuima näoga looma on koduses majapidamises suhteliselt ohutud, aga…EI.

Hakkasin just magama jääma, kui kuulen vannitoast imelikku kolistamist. Pats-pats-pats käis aina. Ma ei viitsinud isegi vaatama minna, kassid ööd-päevad läbi leiavad midagi ekstreemselt huvitavat, millega on vaja kolistada. Keerasin teise külje ja uinusin.

Tunnnikese pärast kuulsin ma samatoonilisi patsutusi köögist, millele järgnes kohutav mustade nõude kolin. “No püha jumaaal,” ohkasin ma ja loivasin kööki. Seal see Joosep oli, kes üritas elu eest kraani tööle saada. Ju siis oli ta sedasama esialgu vannitoas üritanud ja ebaõnnestunud. Siis liikus edasi kööki, aga kraanikausis olevad nõud häirisid härrat, seega pidi ta kõik need ümber lükkama.

Seisin siis tuima näoga köögis, panin kraani tööle ja ootasin, kuni Joosep ära joob. Mulle tundus, et see kestis igavesti, sest lõpuks ütlesin ma talle: “Joo kausist, nagu teised normaalsed kassid!”, panin kraani kinni ja kebisin magama tagasi…

…et ärgata paar tundi hiljem selle peale, et mu köögis sajaks nagu rahet. Ma lihtsalt EI VIITSINUD tõusta, et näha, millega need kaks seal tegelevad ja lootsin, et nad toonikese vaiksemaks võtavad, aga selle asemel lisandus kukkuvate väikeste asjade helile veel tohutu krabin.

Miks, kassid, miks??!??

Kell oli ahju järgi 04.21 ja see tunduski olevat kassihärradele õige aeg üks öine snäkk teha. Mitte loomulikult söögikausist, vaid vaja oli natuke värskemaid krõbinaid peale. Viisakad nagu nad mul on, ei hakanud nad mind selle jaoks muidugi üles ajama, vaid proovisid ise hakkama saada.

Kui sa loomapoest ostad lahtist kassikrõbinat, siis nad panevad selle läbipaistvasse kilekotti, mille mina olin visanud kõrgele köögiriiulile. Aga kui kassid tööpinnal SEISAVAD kahel jalal, nagu eile, ulatusid nad kotini vabalt. Seega Joss oli üleval ja raevukalt näris kotti auku, samal ajal kui Kurg põrandal kukkuvaid maiuspalu sõi.  Sealt siis need rahehääled..

Jube krõbin tekkis too hetk, kui Joosep samalt riiulilt konservipakid ka maha ajas ja nad üritasid sellest kilest kahepeale jagu saada.

Hommikul oli Joosep esimesena mu voodis platsis, justkui öeldes: “Ahoi Mariann, milline kaunis hommik, ehk peaksid mulle nüüd süüa andma?:)” Ja nüüdseks istub ta mu käe peal, et ma teile seda siin kirja panna ei saaks.

Sest hinges tahavad kassid alati head.

1365142612539                                                                                           “Minu meelest seda küll kirja panna ei maksa!”

 

Loe ka neid postitusi!

7 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Pia 6. aprill 2013 at 12:54

    Ei ole linnalegend, tokoplasmoosi oht on : http://et.wikipedia.org/wiki/Toksoplasmoos
    Siin, Saksas, nt testitakse k6iki rasedaid toksoplasmoosi antikehade suhtes (kui on olemas, st läbi p6etud – mitterasedana ei märka ise seda – on asi ohutum, kui mitte, tuleb rohkem jälgida, eriti liivakasti puhastades)

  • Avatar
    Vasta naine50+ 6. aprill 2013 at 07:07

    Aga kes kassi liivakasti puhastab? Võib olla on see linnalegend, aga olen kuulnud, et kassiliiv on rasedale kahjulik.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. aprill 2013 at 08:06

      Ma olen ikka ise puhastanud, aga peale seda käed korralikult ära pesnud. Loodan, et nõnda on norm.

  • Avatar
    Vasta kaur 5. aprill 2013 at 08:34

    Kohe kerkib mingis loomafoorumis kuri arutelu, kuidas mingi tiinekas on endale saanud kassid, keda ta tegelikult üldse veel ei vääri, ja kirjutab neist täiesti ülekohtuselt oma blogis. Samal ajal kui miljonid aafrika lapsed ei saa endale mingit lemmiklooma lubada, sest kõik liha on ju ammu patta pandud 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. aprill 2013 at 08:43

      Ma olen siin blogis ka juba saanud vastu päid-jalgu, kui mu kassid ühel hetkel aina minema jooksid ja aknast alla kukkusid ja muud sellised hädad. Isegi Kassiabi arvas, et eks ma üks loomapiinaja olen. Pean siiski mainima, et ma omast arust siiski ei ole 🙂

      • Avatar
        Vasta Kellukas 5. aprill 2013 at 11:30

        Midagi hästi ka oled teinud? 🙂 Mu volask käib iga päev vabalt õues hiirtekunne tuuseldamas, vahel jääb öösekski ula peale, olen vist ka kolepahakuri inimene. 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 5. aprill 2013 at 11:35

          Selles ongi asi, et ma olen nii palju harjunud mölinat saama kommentaaridest, et ma olen praegu PISARATENI (need tulevad hormoonidest) liigutatud, et inimesed minu vastu kenad ka on teinekord 😀 Aga noh, minul oli üks lausa pool aastat kadunud ja kätte seda sindrinahka ei saanud, aga sellst on siin blogis juttu kah olnud.