Rasedus

mida kõike rasedana ei tohi

10. aprill 2013

7029282_460s_v1

Igapäevasel saan ma teada aina uusi asju, mida rasedad inimesed teha/süüa ei tohiks. Jättes välja muidugi loogilised alkohol-narkootikumid-tubakas ja muud meelemürgid, siis tegelikult olen jõudnud järeldusele, et MA EI SAA MIDAGI ARU! Mul on nii siiber ees nendest jaburustest, mida jumala eest teha ei tohi, sest põhimõtteliselt ei tohi ma mitte midagi teha. (Kõik siintoodud nimekirjas olevaid asju olen ma lugenud internetist või kuulnud inimeste enda “hurmavast tarkusest” ja teadmistest).

Rase naine ei tohiks liialt rabeleda – asju tõsta, vedada, tassida. Samuti pole soovitatav jooksmine, ega muud asjad, mis sind…põrutavad. Samas, pange tähele, ei tohiks rase naine kindlasti ka palju lamada. Sest muidu ei ole sul energiat ja see on lapsele halb! Seega – ära tõmble, ega puhka. Ole seal kuskil vahepeal. Edaspidi võite mind näha ringi heljumas. Ahjaa, nüüd leidsin sellise soovituse “ära tõsta raskeid asju üle pea!”. Kui tihti üldse inimesed tõstavad raskeid asju üle pea? Mulle ei meenu enda elust ühtegi korda.

Rase naine ei tohi käsi üle pea tõsta. Lugesin just tulist arutelu, kus kari naisi kaagutasid, et rasedad ei tohi LOOMULIKULT käed üle pea magada. Aga mis siis saab, kui sa seda läbi une ikka teed? See on muidugi lapsele väga halb… Huvitaval kombel ei ole ma veel keeldu näinud, et rase naine ei tohi käed allapoole rippu olla. Aga küllap ma seda varsti kuulen. Igatahes kavatsen ma senikaua üritada ennast kuidagi nii hoida, et käed ei ripu ega tõuse. Nii igaks juhuks.

Rase naine ei tohi loomadega kokku puutuda. Iga endast lugupidav ja enda last armastav naine heidab oma loomad sekundipealt ukse taha, kui oma rasedusest teada saab. ERITI kassid, samuti üldsusele teada kui “lapsemõrvarid”. Seda seetõttu, et kui sa juba raseduse ajal toksoplasmoosi kätte ära ei sure, siis on kasside lemmiktegevus imikute näo peale lamamine. Ahjaa, hiljaaegu kuulsin lugu, kuidas kassid närivad imikute kõri läbi, sest lapsed lõhnavad nagu piim ja on pehmed. Mitte, et nad TAHAKS last ära tappa, aga noh, lõhnab teine nii hästi ja siis nad tahavad ainult ampsukese võtta. Ja siis veel ja veel ja veel…Kõrist loomulikult 🙂

Rase naine ei tohi tarbida järgmiseid väheseid toiduaineid: maks, kala(suitsutatud, kuivatatud, toores), vürtsikat toitu, porgandit, pasteeti, majoneesi, viinamarju ja banaani (kasvatavad lapse sinu sees hiiglaseks!), hallitusjuustud ja fetajuust, kitsejuust, äädikas, kaneel, energiajoogid, ingver(samas soovitatakse ingverit rasedusaegse iivelduse leevendamiseks), aedseller, kõrvenõges, paiseleht, harilik kikkaputk, suur takjas, harilik hiirekõrv, veiste-südamerohi, maasikad, pastoriseerimata mesi, parma sink, tomatid, üles soendatud riis. Ma lihtsalt füüsiliselt ei jõua edasi trükkida, aga põhimõtteliselt võib juua vett ja süüa leiba.. VIST. Kui see leib muidugi su enda silma all valminud on, muidu võib sinna igast halbu asju sisse sokutatud olla ja sellised asju head emad ei söö!

Rase naine ei tohi vannis käia! Ma jällegi ohustan siin inimelu, aga nendin, et mu dušš ei püsi seal seina küljes, see on katki. Idee poolest peaks ma siis vanni istuma ja jooksva kraanivee all end loputama, eks?  Ahjaa ja muidugi ei käi rase naine saunas. 

Ja ma lihtsalt enam EI JÕUA jätkata, aga lühidalt siis veel. Keelatud on: juuste värvimine, atsetooni sissehingamine(kui tihti selline asi ette tuleb üldse?), jalga üle põlve tõsta ja kükitada.

Oeh. Hea, et elada võib.

Loe ka neid postitusi!

10 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Anonüümne 14. mai 2013 at 21:52

  Mida sõingi raseduse aeg pm banaani ja viinamarju,sest mu lihtsalt ei püsinud sees aga minu laps on täiesti paras,ei ole midagi suur

 • Avatar
  Vasta Edith. 13. mai 2013 at 09:49

  mina käisin küll mõlema raseduse ajal saunas.. ja keegi ei öelnud ka, et ei tohiks ja ega midagi ei juhtunud

 • Avatar
  Vasta Triki 11. aprill 2013 at 17:16

  Nojah, mõnele võib ju olla naljakas. Aga mulle oli suur osa sellest nimekirjast keelatud.

  Ehk siis põhimõtteliselt 8 kuud oli arsti korraldusel keelatud:
  vann
  ujumine (lubatud ainult jooksva vee all pesemine)
  asjade tõstmine (korra eirasin, tõstes kergeid asju, lõpetasin verejooksuga haiglas)
  trenn
  liikumine
  toidud, mis kõhu kinni panevad (isegi 8 kuud tarvitatud kõhulahtisti eriti abiks ei olnud)
  seks

  Tegemist siis tippspetsialisti ettekirjutusega, aasta 2011 ja riskirasedus. I rasedusega oli mul isegi kodulinnast lahkumise keeld. Seekord olin isegi kergemal režiimil.

  Tavarasedale naljakas, riskirasedale reaalsus.

 • Avatar
  Vasta Roosi 11. aprill 2013 at 15:50

  Kõige ohtlikum on üle rinnakõrguste esemete allatõstmine. Kui käed palju üleval on, siis võib lapsel nabanöör ümber kaela minna ja seda ei soovi kohe ühelegi lapsele ega emale. Selles osas tasub end veidi piirata küll.

 • Avatar
  Vasta Helena 11. aprill 2013 at 12:15

  Hahaa, ma tahtsin ka öelda, et kui väga tahta, saab ka leiva sinna mitte-soovitatavate nimistusse lisada, sest see võib tekitada ka kõhukinnisust (muide, suht tavaline ja vastik raseduse kaasnähe). No ja kõrvetisi niikuinii.
  PS Mulle ka meeldib su humoorikas ja üle-võlli reality! Ise kolme lapse ema. Ja ikka veel elus 🙂

 • Avatar
  Vasta Haldjapiiga 10. aprill 2013 at 18:51

  Leib võib tekitada kõrvetisi….
  (lihtsalt allmärkus.. Mõndadel naistel esineb raseduse ajal kõrvetisi)

 • Avatar
  Vasta kristi 10. aprill 2013 at 18:39

  Oeh, ma ei ole mittte kunagi, ma ütlen, mitte kunagi(!!) lugenud ühtegi blogi, milles iga ülejärgmine postitus mind kõva häälega naerma ajab! Nii tore, et ma sellise nüüd juhuslikult leidsin:) Mulle meeldib see, kuidas sa kirjutad. Ja kassid meeldivad. Ja no, mis nimi see Kurg on, appi 😀 Ja kui siis siit loen, kuidas Kurg teeb seda või teist, no ajab naerma nohhh. Kurg?!

 • Avatar
  Vasta M. 10. aprill 2013 at 18:28

  Hehe… ka k6rgeid kontsi ei ole soovitatav kanda n2iteks 🙂 aga mina k2isin kyll pmst terve raseduse aja nii m66dukalt saunas kui tynnisaunas(p6him6tteliselt vann ju ainult tuhat korda hullem ja l6pus k2isin juba meelega, et saaks kiiremini synnitama) ja k2te yle pea t6stmine on ammugi myyt 🙂 Pasteeti s6in ja l6hesaia ja.. oeh, kyll ma olin ikka yks paha paha rase. Raseduse l6pus, kui juba t2htaeg oli palju-palju yle l2inud rassisin veel aias, saagisin oksi ja vedasin neid k2ruga l6kkesse… okei need ekstreemsused oleks ehk v6inud tegemata j2tta aga l6pus lihtsalt on juba selline deprekas peal….

 • Avatar
  Vasta Kätlin 10. aprill 2013 at 17:33

  Ma loodan, et sa neid hullusi kõike ei kavatse jälgida. No see käte kõrgele tõstmine on küll lollus, ma magan koguaeg käed üle pea. Ja saunas lubavad isegi arstid käia, nii palju kui enesetunne lubab ja paha ei hakka. Ja no need söögiasjad on ikka mega liialdatud ju 😀 Ilmselt peaks neid asju iga päev sööma, et need kuidagi mõjutaksid.. Vaid mõned on rangemalt keelatud. Ja jooosta võib ka ja liigutada ennast nii palju, kuni jällegi halb ei hakka. Praegu on jah juba raske väga kiireid liigutusi teha, aga alguses pole ju raske ja siis on kasulik, kui aktiivne olla. No ma ei tea..ma ei ole üldse selline hulluja, kes iga asja kardaks 😉

 • Avatar
  Vasta Rents 10. aprill 2013 at 16:57

  Vanasti olid küünelakieemaldajad atsetooniga, siis vist ikka tuli tihedamini ette. Aga igaks juhuks ära enam meigieemaldajat üldse kasuta, küünelakk kraabi maha ja näost polegi mõtet meiki maha võtta, saab mitu päeva ühe meigiga läbi.