SUHETEST

Miks mehed tahavad alati probleeme lahendada?

13. aprill 2013

On täiesti tavaline, et mõndadel hetkedel tunneb naine ennast paksu ja tülgastava ja nõmeda ja koledana. Sellised hetked on sellised, kus sa tahad lihtsalt kaissu ronida, natukene halada, kui kohutav kõik on ja elada oma rõõmsat elu jälle edasi. Reaalsuses ei lähe see iial niimoodi, vaid hoopis näiteks naamoodi:

Naine: “Ma tunnen ennast nii koledana. Mu juuksed hoiavad kohutavalt ja mul ei ole mitte midagi selga panna” (Juurde võib teha sellist moepärast mossitamist)

Mees: “No aga milles probleem, mine aga juuksurisse, tee uus soeng. Ja siis mine osta endale uus pluus. Probleem lahendatud!” (Siinkohal on mees veel õnnelik, et probleemi nii kerge lahendada oli.)

Naine: “Ahsoo, et sinu arust ONGI mu juuksed rõvedad ja kõik mu riided väärtusetud kaltsud jah?”

…Ja hakkab segadus.

Mehed lihtsalt ei taba biiti, et umbes 90% ajast EI SOOVI naised meeste probleemilahendusi. Kui me tahaks midagi lahendada, siis teeksime me seda ju ise. Aga me ei taha lahendada, vaid vinguda, on seda palju palutud? Need 10%, kus me tõesti abi vajame, siis me ju ütlemegi nii, et kuule mul on vaja vahetada autorehv, palun tee seda. Vot see on näide olukorrast, kus tahetakse abi. Enamasti siiski kaastunnet ja kaissu.

(Andke mulle andeks, et ma siin nõnda üldistan. Kindlasti on väga konkreetseid naisi, kes ei taha kaastunnet ja mossitada, vaid tahavadki päriselt lahendusi enda probleemidele. Väga kena, et teie nii konkreetsed olete, aga just teie süül arvavad mehed, et kõik naised nende lolle lahendusi tahavad… Me enamasti ei taha siiski!)

Me kunagi arutasime seda Dakiga ka, et meeste aju töötabki vist nii, et kui on probleem, tuleb see lahendada ja kõik. Kuigi see pigem ajab närvi, kui tahaks rahulikult kurta ja mossitada ja sulle mingit juuksurisalongi numbrit ja muid lahendusi näkku surutakse.

Stop it, men!

7072773_460s_v1-3081578

 

Loe ka neid postitusi!

20 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta nodsu 25. aprill 2013 at 20:51

    Mulle tundub, et ka “tahan kaissu ja natuke halada”, on probleem, millel ongi täiesti konkreetne lahendus olemas. Lahendus on see, et võetakse kaissu ja lohutatakse.

    Ma teengi sellisel puhul nii, et teatan, et “mul on nii halb, tunnen ennast koleda ja nõmedana, lohuta ja nunnuta mind” ja mehel hea lihtne. Eriti kuna miilustamine on füüsiliselt niikuinii päris mõnus tegevus mõlemale poolele.

    Aga muide, kõigi meestega see ei tööta: mõnes varasemas suhtes sai mees pahaseks juba sellise tahtmisegi peale, nii et ma ei julgenudki sellist soovi välja käia. Nii et ei ole alati nii, et esitad mehele lihtsa probleemi koos soovitava lahenduskäiguga ja ta hakkabki särasilmil lahendama.

  • Avatar
    Vasta tafkav 19. aprill 2013 at 11:13

    Tere, minu nimi on tafkav, ma olen neljandat kuud rase ja mees. Ja mo oodatava peebi isa on naine. 😀

    Ma tean, et see postitus on lihtsalt tüüpnäidetel põhinev üldistus, aga selle kohaselt on meie peres sood täitsa vastupidi ehk siis P on see, kes tahab vahel halada lihtsalt selle üle, kuidas kõik on pekkis, mille peale mina pakun lahendusi ja tema lükkab kõik tagasi, sest tegelikult oli tal lihtsalt vaja natuke kurta.

  • Avatar
    Vasta Pets 15. aprill 2013 at 05:25

    Nagu juba targemad mehed ka eespol mainisid – ühel hetkel saab mehel sest jorinast siiber ja ta ei reageeri enam ühelegi halale. Kui abielu alguses oled veel murelik, kui naine mossitab ja tunned muret, mis tal viga on ja lohutad jne. , siis pärast kümmet aastat tõmbad lihtsalt klapid pähe ja keerad heli kõvemaks.
    Ja seda tuleb vel ja veel korrata – mehed EI OLE mõtetelugejad. situatsioon elust – mees tuleb töölt koju ja naine mossitab nurgas ja on pahane, kuna ta lootis, et mees tuleb täna varem ja saab välja sööma minna. NB! Sellest pole enne juttu olnud ja naisel tuli ka see idee alles kaks tundi tagasi. Selle asemel, et võtta telefon ja idee välja käia, loodetakse, et mees kuidagi ise sama asja peale tuleks.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. aprill 2013 at 06:09

      eks sul ole õigus kah

    • Avatar
      Vasta m 15. aprill 2013 at 09:00

      jah, Petsile täiega +1.

      Häda on küll selles, et 10 aastat töötab mõlemat pidi. Ka mina (mees) ootan naiselt ja lastelt asju, mille pealt nad nagu peaks ise tulema. Ja olen siis maailma peale vihane, et miks nad raisad mu mõtteid ei loe. Siin ei ole mees- ja naissool suurt vahet.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 15. aprill 2013 at 09:44

        Eks me kõik ole ühtekad 😀

  • Avatar
    Vasta miks rynnata 14. aprill 2013 at 11:23

    Aga miks peab naine reageerima ründava “Ahsoo, et sinu arust ONGI mu juuksed rõvedad ja kõik mu riided väärtusetud kaltsud jah?”-ga? Kui ise on öeldud, et kõik on halb, siis lahenduse pakkumise peale saab ju lihtsalt öelda, et ah, pole hullu, ma niisama viletsa tuju tõttu räägin nii. Selle asemel asuda ründama lahenduse pakkujat on veider ja jääb mulje, et tegelik eesmärk oligi mitte halvas tujus lohutust leida, vaid nimme oma halb tuju teisele kaela kallata. Mees antud stsenaariumis EI OLE ju üldse omalt poolt öelnud, et midagi on naise juures halvasti – ainult lähtunud naise enda väidetest.

    • Avatar
      Vasta Anonüümne 15. aprill 2013 at 12:39

      Väga õige märkus! (olen N)

  • Avatar
    Vasta m 13. aprill 2013 at 13:12

    See on kõik nii ainult suhte alguses. Millalgi õpivad mehed vahet tegema, millal naine tahab halada, millal lahendust. Ja millalgi saab neil esimest variandist villand, sest nii-kuum-on-tunne on ammu üle ja naabrimehe autol tahab õli vahetamist. Nii saadetakse hala vajav naine sirgelt pipramaale. Veel hiljem saadetakse ka lahendust vajav naine pipramaale, ettekäändega, et niikuinii halab tühja.

    Aga algul on muidugi tore vastassoo… lihtsameelsuse? ratsionaalsuse? püüdlikkuse?… peal mängida.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. aprill 2013 at 19:58

      No nagu sinust eelnev kommentaar ütles, siis nii on ka täitsa pikaajalistes suhetes. Ega sellest pea kohe megadraamat tulema, lihtsalt selline jorin.

  • Avatar
    Vasta tom 13. aprill 2013 at 13:10

    Hehee, aga kas te naised olete ka kunagi teistpidi osanud mõelda. Näiteks vahel on mehed ju ka mossis ja tujust ära. Ja mis naised siis teevad, tulevad kallistama ja sussutama, No ja mees muidugi läheb veel rohkem turri. Sest ta ootab lahendust probleemile, kas seda on siis palju tahta 🙂

    Eelolevaga seostub ka teema, et millegi pärast on naised veendunud, meeste üleloomulikus võimes nende mõtteid lugeda. Hei, paluks otse öelda ja mitte mossitada kui me pole ümbernurga vihjamisest aru saanud.

    Juba rohkem kui 25 aastat naisega enam vähem õnnelikult kooselanud mehena pean tunnistama, et kumbki pool pole veel hakanud “ümberkasvamise” märke ilmutama:)

    Aga paraku on meie ajud kübe teistsuguse ehitusega ja ilmselt tuleb rahuliku kooseksisteerimise nimel sellega leppida ning arvestada.

    Erimeelsuste jäädavaks lahendamiseks on ju alati ka võimalus viimasel ajal propageeritavat teed minna ja samasoolisega koos elama hakata 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. aprill 2013 at 19:59

      Mina küll ei ole meest näinud, kes kudrutamise peale veel pahasemaks läheks, aga noh, paljukest ka mina neid mehi tean, eksole. Aga seda küll, et tõesti on kergem öelda, eks teinekord ütledki, aga mõnikord lihtsalt tahaks…jonnida 😀

  • Avatar
    Vasta Printsess 13. aprill 2013 at 11:32

    Jaa, Mallu, siinkohal nõustun sajaprotsendiliselt. Mul on endal ka niimoodi olnud, et tahaks lihtsalt halada, aga mehed tahavad mingeid lahendusi pakkuda, millest mina üldse kuulda ei tahagi 😀 Samas eks see õige ole, et naised peavad ka konkreetsust õppima, sest see roosamannavahulik niisama vigisemine meestele nagunii kohale ei jõua. Tuleb kompromiss leida.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. aprill 2013 at 20:00

      Mehed on lahedusteotsijad, nad ei taba biiti, et võiks ka niisama halada teinekord. Nad vist niisama halajad ei kipu olema. Aga noh, teinekord võivad naised eidetseda ka, minu meelest on see meile sooga lubatud 😀

  • Avatar
    Vasta kiilakas 13. aprill 2013 at 10:39

    Jah, mängureeglid peavad paigas olema.
    Mehed muuseas ei loe mõtteid.
    Naised arvavad, et nad loevad mõtteid ning eeldavad, et meestel on “kah” mõtetelugemise oskus

  • Avatar
    Vasta Otto 13. aprill 2013 at 09:56

    Sest me oleme konkreetsed – selleks, et aru saada, et te kaissu ja vinguda tahate, on vaja see enne mehele ära seletada:”Kui ma tulen ja mossitan ja ütlen seda või teist, siis ära hakka seda probleemi lahkama, vaid võta mind kaissu ja ütle et ma olen ilus.” Okei, got it.

    Simples 😀

  • Avatar
    Vasta Stine 13. aprill 2013 at 09:50

    Nii tühise asja pärast ei tasu küll närvi minna.

  • Avatar
    Vasta Kelly 13. aprill 2013 at 09:38

    Mina igatahes ei lähe kunagi närvi, mis imelik tüdruk sa oled?????