Lasteasjad

Lapsekraami shoppamine on ikka kurnav

9. september 2013

Käisin reedel Delfi jaoks Beebicentris vankritesti tegemas, ühtlasi lootsin ise ka nende asjanduste suhtes natukene targemaks saada. Osta mul vankrit plaanis ei olnudki, mõtlesin, et hea kui turvahälligi ostaksin. Läks aga hoopis nii, et ostsin endale nii palju asju, et pidin lausa taksoga koju tulema.

Kas te olete kunagi mõelnud, kui kohutavalt keeruline on valida vankrit? Ma ka ei olnud. Ühesõnaga oli lõpuks olukord selline, et ühel ei olnud piisavalt hea vedrustus ja teisel ei käinud väike kookon välja ja sada janti. Minu kriteeriumid olid järgnevad – kerge, saab lapse sisse panna, sõita. No ei olnud ikkagi valimine kuidagi kergem 😀

Õnneks aitasid töötajad mind täiega palju. Seletasid seal, et kui ikka talvel vaja sõita, siis on hea, kui on õhkkummid ja kuna elan viiendal, siis peaks kookon vankrist välja käima ja võiks veel olla ühtlasi kerge. Muidugi oli see nii, et kui olid õhkkummid, siis kookon välja ei käinud. Kui kookon käis välja, siis oli see vankri alune poekorv ebamugav ja muud sada häda.

Lõpuks sai valitud Crescent Comfort vanker. Seal on hinnaks kul 525, aga kohapeal oli ka saada “eelmise hooaja värvides” punane vanker, mis mulle oluliselt rohkem meeldis, kui uhkem tumepruun või must. Punane oligi odavam ja maksis 446 euri. Ma olen oma valikuga ikka nii rahul:) Röövisin kodukalt mõned pildid ka oma punasest ratsust:

img_2561-2563497 img_2566_2-1066383

Turvahälli valisin siis juba ainuüksi selle järgi, et ta siis minu valitud vankri raami peale sobiks. Mulle soovitas tore müüja Annely Aton 2‘te, kuna sellel olevat mingisugune lisakaitse külgkokkupõrke korral:

L.S.P. süsteem (Linear Side-Impact Protection System). Kuna statistika järgi on iga neljas autoõnnetus külgkokkupõrge, on Cybex võtnud eesmärgiks luua tõeliselt turvaline süsteem, mis vähendaks vigastuste ohtu. Uue tehnoloogia abil neelab Aton 2 kokkupõrkel tekkinud energia varakult endasse ning aktiveerib L.S.P. Tänu oma paindlikule struktuurile neelab järgijääva energia autoiste ning juhib selle lapsest eemale. Kokkupandavad küljeelemendid suurendavad külgkokkupõrke korral ohutust veel 40% võrra.

Ja hästi kerge oli ta kah. Maksis ta 176 eurot, aga kuna jälle oli mingi “värviteema” mängus, siis minu oma oli 146 vist, või midagi säärast:

pic_aton2_cobblestone-7724501

Mitte, et ma oleks suutnud piirduda siis ainult nende asjadega. Oh ei! Aga nendest juba mõni teine kord.

Loe ka neid postitusi!

6 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta nell 10. september 2013 at 17:58

    Minul oli oluliseks kriteeriumiks ka vankri pöörlevad esirattad, linnas kärutamise ja manööverdamise teeb hulga mugavamaks ja talvel hanges rammimiseks saab need lukustada.

  • Avatar
    Vasta Age 9. september 2013 at 15:59

    Väga hea valiku tegid vankriga 🙂 Olen sellisega 2 aastat ringi sõitnud, mul on valge.
    Super vedrustus on sellel.

  • Avatar
    Vasta Ellukas 9. september 2013 at 15:45

    Mul läks see käru valimine õnneks hästi. Tollel ajal töötas isa beebikaupade poes (tassis rasedatele tädidele kaupa tuppa ja parandas vankreid jne…) Läksin koos temaga poodi ja ta luges mulle kõikide vankrite tüüpvead ette… Temalt enim plusse saanud vanker minuga koju rändaski…. 😀 Olin rahul… 4 aastat ja kaks last elas ilma ühegi probleemita üle…. Ma mäletan, et ma läksin ka tookord ainult käru ostma aga lõpetasin 16 000 krooni võrra vaesemana ja kauba tõi poe omanik isiklikult oma kaubikuga koju… 😀

  • Avatar
    Vasta Sigrid Roosimägi 9. september 2013 at 15:36

    Minu jaoks olid tallinna kõige mõnusamad vankrid 101 lapsevankrit poes, sealt ma endale ka ühe 3in1 vankri koju tarisin ja nüüd ootan, et põnn välja tuleks ja sellega kärutama saaks hakata. Vanker ise selline : http://i.ss.lv/images/2012-12-23/283394/VXUKH0FhQlo=/for-children-carriages-0-2.800.jpg ja kogu komplekt maksis 499 euri soodukaga, ei kurda üldse 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. september 2013 at 15:37

      ooo, nii ilus! ma valget ei julenud osta 😀

  • Avatar
    Vasta Mia 9. september 2013 at 12:08

    Mul olid käru tingimused: kerge, aluskorviga, välja võetav kookon, üleviidav sang, kergelt kokku pandav, mitte väga hele aga ka mitte väga tume värvilt, õhkkummid. Ehk oli veel miskit aga ei mäleta 😛 Igatahes kui olin 6k rase old käisime emaga Tln-s beebishoppingul ja kuskilt beebikeskusest ma ta leidsin Hauck Ontario http://ecx.images-amazon.com/images/I/51pg6a4DraL.jpg sinine on mu lemmik värv ja laps näitas alles 8k et tütar tuleb. Aga poleks ka muud värvi ost. Sai välja valitud aga plaan osta oli siis kui laps sündinud. Pärast lapse sündi tegi aga mu onu selle sama käru mulle katsikukingiks hoopis 😀 Ja lasi koju ka ära tuua.