KODU

hambapastast kah

15. september 2013

Vaatan, et meil hakkab see kuramuse keemiapommist hambapasta otsa lõppema ja nagu võrratu ja loodusest hooliv inimene (sest ma hoolin endast ja ma olen ka osake loodusest) tahan ma, et uus oleks natukene inimsõbralikum.

Ma olen alati hambapastat poest ostnud. A’la mingi colgate vms, sest mulle on jäänud arvamus, et need looduslikud kraamid maitsevad halvasti. Kas maitsevad? Kas tavalistes suuremates poodides on ka mingit valikut?

Või tellite netist? Andke linke! Või on teil jumala ükskõik, millega pesta? A miks teil jumala ükskõik on? Kas keegi Mahekauplus.eu‘st on midagi tellinud? Mida te sealt soovitaksite?
Ootan vastused, sest ega mul siin tikreedis istudes muud teha pole, kui sellistest asjadest mõelda.

tumblr_mea9wqzdbk1rl7213o1_500-4180029

Loe ka neid postitusi!

27 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Amazon Gift Card GeneratorlClick Here To Get Your Free Amazon CardslAmazon Gift Cards 26. jaanuar 2014 at 15:03

  When someone writes an paragraph he/she retains the thought of a user in his/her brain that how
  a user can know it. So that’s why this piece of
  writing is outstdanding. Thanks!

  Have a look at my site Amazon Gift Card GeneratorlClick Here To Get Your Free Amazon CardslAmazon Gift Cards

 • Avatar
  Vasta Ege 16. september 2013 at 20:31

  paistab, et hambapastat saab palju soovitada. Ma soovitan ka – veleda soola hambapasta. Sinises tuubis. Ei vahuta, ei maitse lagritsa või muu kummalise taime järgi, mida piparmündiga “osavalt” maskeeritakse. Hakkasin kasutama koos colgate extra-soft hambaharjaga ja hambaarst kohe kiitis, et nii terved ja ilusad igemed on. Vot sulle sähh – noore inimesena ei tulnudki kohe selle peale, et igemetel ka mure võib olla.

 • Avatar
  Vasta Ruth Maria 16. september 2013 at 11:23

  Fluorivaba tahame sellepärast, et ajule on see kahjulikum, kui hammastele kasulik. Eriti kehtib see laste kohta – näiteks tuubitäies tavalises hambapastas on fluori väikelapsele surmavas koguses.

  Mina kasutan juba pikemat aega Бабушка Агафья hambapastasid (ja ka šampoone-palsameid), mis on 99% looduslike koostisosadega ja SLS-ist jmt jamast vabad. Saab neid L-Cosmeticsi poodidest, kõige suurem on Viru keskuse all bussiterminalis 1. peatuse juures. Õikal Nurmenuku keskuses vist oli ka üks. Seal on Natura Siberica ja teisi slaavi ökosarju ka. Nendest hambapastadest mulle meeldib kõige rohkem taruvaigu oma, aga mehele ostsin piparmündimaitselist, et üleminek tavaliselt looduslikule oleks mahedam. Suu jätab värskeks ja mõnusaks, soovitan soojalt! Hind ka normaalne, sooduskampaania ajal isegi sõbralik.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 16. september 2013 at 11:38

   No just Nurmenukus ma elangi, seega lähen uudistama 😀

  • Avatar
   Vasta Mann 17. september 2013 at 14:46

   Samas, vene kosmeetikatooteid katsetatakse loomade peal. Euroopa Liidus on kosmeetikatoodete loomkatsetused keelatud, aga kuskilt kuulsin, et Venemaal on loomkatsetused, vastupidi, sellistel toodetel enam-vähem kohustuslikud. Ei tea, kas see päris tõsi on, aga fakt on see, et Venemaal toodetud asjade kohta EL seadused ei kehti ja pole kindel, kas need on loomadel testitud või ei; seega ise ei osta vene tooteid kunagi.

   • Avatar
    Vasta Uku 17. oktoober 2013 at 15:47

    Venemaa tooteid ei katsetatata loomade peal, vastasel juhul oleks nende müük Euroopas keelatud. Kui ei usu, uuri Terviseametist

 • Avatar
  Vasta Nele 16. september 2013 at 09:04

  Miks te kõik tahate fluorivaba hambapastat? Fluori puudus on hammastele sama kahjulik kui selle liigne tarbimine. Enne fluorivaba hambapasta ostmist tuleks veenduda, et te saate selle vajaliku koguse joogiveest kätte. Ise kasutan südamerahuga kõige tavalisemaid nn keemiapomme. Hambad on terved, ju siis on fluori tasakaal korras…
  Natuke lugemist selle kohta : http://www.tuit.ut.ee/308116

 • Avatar
  Vasta DK 15. september 2013 at 21:29

  Mina soovitan ka ROCS’i 🙂

 • Avatar
  Vasta P. 15. september 2013 at 21:10

  Ma olen viimase paari aasta jooksul üritanud kõik oma kreemid, juuksehooldus- ja meigivahendid ning isegi kodukeemia millegi kas looduslikuma või siis mis minu jaoks kõige tähtsam, loomadel testimata toodete vastu vahetada. See tundub esialgu üsna keerukas uus maailm, sest uurida ja tööd teha tuleb palju, et terad sõkaldest eraldada, kuid minu meelest seda kõike väärt. Keskkonnale mõeldes on muidugi kõik loodussõbralik rohkem kui teretulnud, kuid tihti unustatakse, et tähtis on ka üldist tarbimist vähendada:)

  Hambapastat veel soovitada ei oska, sest olen isegi veel selle õige otsingul, kuid siit kommentaaridest võib üht-teist meelde jätta ja ka ise proovida:)

 • Avatar
  Vasta A. 15. september 2013 at 16:16

  Mina olen üldse pikka aega kasutanud ühte vene toodet ( selveris on igatahes saadaval küll ) . Lesnoi balsam on firmaks.

 • Avatar
  Vasta Astra 15. september 2013 at 15:55

  Heh, huvi pärast võrdlesin R.O.C.K.S. Double Mint ja randomilt Colgate Total koostisosi (ka enda harimise mõttes). Ei ütleks küll, et esimese looduslike toodete kategooriasse paigutada võiks. Põhilised komponendid on neil ikka peaaegu samad ja Rocks’il isegi paar kahjulliku ainet rohkem. Neid kunstlikke magusaineid, mida ma ennem mainisin (ja mida mõlemad tooted sisaldavad) tuleks just vältida raseduse ja imetamise ajal ja loomulikult ka lastel ei soovitada selliseid hambapastasi kasutada.

  • Avatar
   Vasta Jane 15. september 2013 at 20:32

   Jah, mina ka ei paigutaks, aga selles pole floori. Muudest kahjulikest ainetest võin äkki järgmise tuubiga vabaneda.

 • Avatar
  Vasta Jane 15. september 2013 at 14:49

  Hah, need hambaarstid ajavad ka igasugust jama. Mulle öeldi samamoodi, et vahet pole, kui kalli pasta ostad, kõik suht samad. Ma ka eelmise tuubi lõpus otsustasin väikese muudatuse teha. Põhimõtteliselt see kõige kurjem komponent hambapastas on floor, otsisin siis tavapoest midagi ilma selleta. Lõpuks väljusin poest Rocksi hambapastaga ja sellel on küll mõnus maitse. Suu ega keel ei hakka pestes kipitama nagu mingi Colgatega. Maximas müüakse mingeid vene pastasid ka (Krasnaja Linija on vist nimi), aga neid ma ei julgenud proovida :)Alati võib ju kodus mingi pasta ise kokku keerata. Netis retsepte omajagu. A´la mingi söögisoodast ja värkidest.

 • Avatar
  Vasta Krissumissu 15. september 2013 at 14:11

  Ma ostsin oma lapsele selle rocs hambapasta kuna keeldun lapsele suhu floori panemast..Ise kasutaks ka aga ma selline ihnur, ei raatsi 10e välja käia 😉 Tegelikult aegajalt ostan ka, ksülitooliga hambapasta on hea !

 • Avatar
  Vasta Mann 15. september 2013 at 13:32

  Paljudes šampoonides ja hambapastades on too paha vahuaine SLS (http://puhaselu.blogspot.com/2011/03/vahuaine-sls-sampoonides-ja.html). Ökopoodides on mitmeid häid hambapastasid (soovitaks ka oma šampoonide etiketid läbi lugeda), minu lemmikud on olnud nt Sante tooted.

 • Avatar
  Vasta M. 15. september 2013 at 12:42

  Soovitan ka ROCS’i vms soojalt. Maitsevad nii hästi, et ma tahaks terve tuubi korraga ära süüa ja hambad on lumivalged pärast pesu!

 • Avatar
  Vasta Elise 15. september 2013 at 12:13

  http://gallery.foreverliving.com/gallery/LTU/download/Tooted_PDF_EST/EST_kood_28.pdf

  Endal on see kasutuses, pole häirivat maitset ja ei sisalda ka floriidi.

 • Avatar
  Vasta Kadi 15. september 2013 at 12:03

  Mul hambaarst ütles, et täiesti savi, millega hambaid pesta, Suuremat sitta harja ja pastaga niikuinii maha ei saa ja ega sellest pesemisest 100% kasu polegi. Nii, et kuna see pesemine nii või naa vaid moe pärast on, siis kõlbavad selleks need poes müüdavad keemiapommid ka väga edukalt. Mul soovitas kõige tavalisema Colgatega edasi nühkida.

 • Avatar
  Vasta Triin 15. september 2013 at 11:59

  Roheline R.O.C.S on maailma parim hambapasta. Selverist saab. Maksab alla 7 EUR’i midagi.

 • Avatar
  Vasta Kerttu 15. september 2013 at 11:41

  Mina olen püsima jäänud Lavera hambapastade juurde.
  Samuti ühinen eelkõnelejatega – kui külas olles või mõnel muul põhjusel olen sunnitud pesema Colgate`ga, siis imestan igakord, et kuidas ma varemalt sellega hambaid pesta sain?!? See hambapasta on lihtsalt nii agressiivne ja vänge .. täielik keemia.

  Aga üldiselt kogu oma öko-mahe kosmeetika/ilu/kehatooted ostan http://www.bioshop.ee/ -st. Varemalt tellisin ka http://www.looduskosmeetika.ee/, kuid võrreldes Bioshopiga on seal hinnad veidi kõrgemad. Samas teenindus on kvaliteetsem ja kiirem 🙂

 • Avatar
  Vasta Astra 15. september 2013 at 11:40

  Ma olen juba umbes aasta aega püüdnud oma tavapärastele toodetele otsida võrdväärseid alternatiive loodustoodete seast. Kui muidu keskendusin enamasti kosmeetikale ja sellistele hügieenitoodetele nagu šampoon-palsam, dušigeel.. siis nüüd olen hakanud tähelepanu pöörama ka näiteks hambapastale ja ka kodukeemiale.
  Hetkel mul ei tule meelde, mida ma esimesena proovisin, aga kui elukaaslasel Colgate otsa sai ja ta pidi minu hambapastat kasutama, siis peale seda ta igaksjuhus küsis, kas tegemist ikka oli hambapastaga. 😀 Alguses on tõesti tohutult harjumatu, sest nendest ökovariantidest puuduvad magusained ja igasugused suhkruasendajad – näiteks sahhariin (kunstlik magusaine, mis on suhkrust 300-500 korda magusam), sorbitool jne.
  Teisena ja praegugi kasutan Logodent’i piparmündiga hambapastat, mida ökoinimeste poolt kiidetakse ja paljudele kõige rohkem meeldib. Hästi maheda maitsega, alguses ilmselt seda piparmünti tähele ei panegi, aga oma ülesannet täidab hästi. 🙂 Osta saab näiteks siit: http://www.looduskosmeetika.ee/products/DC-Piparm%C3%BCndi-hambapasta.html?cat=Suuhooldus&cid=81 ja nii Tartus kui ka Tallinnas on olemas Biomarketid, kust peaks (?) seda saama. Ja kui mitte, siis vähemalt igasugust muud mahekraami.

  http://beautybyastra.blogspot.com

 • Avatar
  Vasta Sillerdis 15. september 2013 at 11:25

  Ise kartsin ka alguses halba maitset aga otsustasin proovida. Tellisin endale http://www.iherb.com/Logona-Naturkosmetik-Logodent-Herbal-Dental-Gel-Peppermint-2-5-fl-oz-75-ml/41901 ja olen väga rahul.

  Hind võiks küll võrreldes kogusega olla suts odavam aga pole hullu.
  Maitse on oluliselt pehmem kui tava hambapastade piparmünt, esimese hooga oli võõras aga mitte ebameeldiv ja ajapikku olen nii ära harjunud, et colgeitid jm tunduvad liiga vastikult tugeva ja keemilise maitsega (ja nende maitse ei lähe suust ära ka tükk aega).

  Iherb.com on üldse tore koht kus ringi surfata, võin anda promokoodi (MTG773) mida kõik võivad kasutada, mis annab 10$ alla esimesest tellimusest ja mina saan mingit boonust selle pealt 😀 (mis küll ei ole mu eesmärk, sest mul on päris suva boonustest, sest tellin nagunii ainult siis kui vajadus tekib millegi järgi).

  Aga edu hea hambapasta leidmisel 🙂

 • Avatar
  Vasta e. 15. september 2013 at 10:37

  Himalaya pole otseselt öko, kuigi kaheldamatult etem kui colgate. Oleneb, kui ökot tahad. Hea on küll!

 • Avatar
  Vasta e. 15. september 2013 at 10:35

  Keemiaga harjunud suule on alguses ehk harjumatu jah. Piparmündi maitse pole kindlasti nii tugev (muid mina jälestan) ja nad ei vahuta nii tugevalt. Aga sellega harjub kiirelt ja kui siis vahel colgate’iga pesed, tahab maitse maha tappa ja vahutad nagu marutõbine koer. Marke on mitmeid, minule meeldib coslys sari (ka natuke odavam teistega võrreldes). Saab nt http://www.sahver.ee

  • Avatar
   Vasta Riina 15. september 2013 at 18:00

   Vahutad nagu marutõbine koer…:D.
   Aga nii see tõesti on. Kasutan ise juba pikemat aega dr. Hauschka hambapastat ja olen väga rahul. Vanemaid külastades aga ei viitsi oma pastat kaasa tassida ja siis kasutan nende colgate’i ja iga kord ehmun, kui peeglist vahib vastu vahutava suuga mina.
   PS. Hausckal ei ole lisatud fluoriide ega sünteetilisi vahutekitajaid:)

 • Avatar
  Vasta rey 15. september 2013 at 10:34

  Igas suuremas kaupluses on müügil Himalaya sarja roheline hambapasta, mis on minu lempar. Olen kaua otsinud oma lemmik loodustoodet, sest enamus pastadega oli tunne, et hõõrungi hambaid muru, soola või saialillega. Mina jällegi otsin pastast seda värskuse tunnet. Ja hind on ka võrreldes teiste ökopoes müüdavatega täiesti super.