LAPSED Mari

Dieet on overrated

13. oktoober 2013

Kuna me saime haiglast nii kiiresti koju, siis saadeti meile tänaseks ämmaemand koju olukorda üle kaema. Kuna eile Mari, vana sindrinahk, eriti süüa ei tahtnud ja eelistas vaid õndsat und magada, siis paistid paljud sellest paanikasse minevat ja andsid mulle igasugust erinevat nõu. Noh, neid kõiki saab lugeda eelmise postituse kommentaariumist.

Mina, vana pohhuist, aga ei muretsenud. Ta tundus ikka täitsa elu ja tervise juures, vahtis ringi, põõnas, piiksus, nohises ja tundus mulle imetabane. Mina ka ei taha kogu aeg süüa ju, pealegist ei olnud mulle seda “päris piima” veel tulnud, seega pidi ta leppima mingi vähese jamaga, mida sealt tuli. Ma ka ei pingutaks sellise mõttetuse pärast.

Õhtul tegelikult hakkas asi looma. Sõi 9 paiku ja umbes kell 12 otsustasin ma, et ma pean magama minema, enne kui ma kooma vajun. Kardo jäi jälle Mariga tsillima ja telekat vaatama. Kella 2 paiku sain ma enda valdusesse äsjavahetatud mähkmetega rõõmsa tegelase, kellele ma jälle süüa andsin. Muuseas, see on natukene vähem valusaks jäänud, see hirmus imetamine. Kardo tõi mulle küll need kaitsmed ka, aga ma ikka mõtlesin soovitustest kinni pidada ja oodata nädalakese, enne kui neid kasutan. Kui siis üldse vaja on :))

Tuli siis ämmakas ja tegi oma kaalumised ja mõõtmised ja selgub, et Mari saab süüa nii, et vähe pole. Pole ka ime, sest eile otsustasid mu rinnad 487484653874 kordseks minna ja täituda piimaga. Ühel hetkel avastasin, et mu pluusil on kaks loiku. Oeh, nagu filmis, I say!

Ühesõnaga, saime ka ämmakalt kuulda, et Mari on imeilus. Imeilusas mõõdus ja imeilusas kaalus. Nagu Kardo täna hommikul ütles, siis IGA osa Marist on lihtsalt perfektne. Ma ei saa aru, kuidas ta apgari hindeks ainult 9/9st sai? Miks ei tehtud uut apgari levelit, näiteks tõstetud maksimumi tema pärast 15le? Miks!?

Lõpetuseks foto väiksest konnast, kes eile essat korda vanni sai:

80e2c36e33fc11e3919022000a1f8daa_8-6154632

Loe ka neid postitusi!

28 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Reelika 13. oktoober 2013 at 22:45

    Mina sünnitasin õhtul 21.26 ja järgmise päeva lõunal läksin koju 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. oktoober 2013 at 23:26

      Mul oli sama keiss, ainult, et sünnitasin suht 23 ja koju sain.. 3 paiku vist.

  • Avatar
    Vasta Eliam 13. oktoober 2013 at 20:05

    Lisan enda kaksikute sünnikaalud ja pikkused: Esimene tüdruk: 2834 g, 46 cm. Teine tüdruk 2718 g, 46 cm.

  • Avatar
    Vasta Eliam 13. oktoober 2013 at 20:03

    Apgari hinne väga hea! Minul sündisid kaksikud, tüdrukud 35+5 nädalal, me saime hinneteks 9/9. ITK-s olime 5 päeva. Kollaseks lapsed ei läinud, sünnikaalu me tagasi ei saanud. Praegu on kaksikud juba 1a 7k, kõik väga hästi ja tervisega probleeme ei ole.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 13. oktoober 2013 at 19:19

    Paned praegu heledalevalgusele täiega ära 🙂 Aga igatahes on mul hea meel, et teil nii hästi on läinud. Ise närvitsesin esimese lapsega ikka parajalt ja olin lõpuks sellises stressis, et läksin kärna. Koju saime vist alles neljandal päeval, vanni julgesin lapse panna alles paari nädala pärast. Kaalusin enne söötmist ja pärast söötmist kokku kuu aega. Sellele arusaamisele, et ehk mu laps ei suregi nälga, jõudsin siis kui ta kuskil kahekuuseks sai. Ma nii kadestan selliseid tugeva närviga inimesi nagu Sina. Lapsele mõjub see ainult hästi 🙂

  • Avatar
    Vasta merka 13. oktoober 2013 at 19:19

    ahjaaaa, minu tegelane sai 8 hindeks. isegi hää tulemus, kui arvestada, et tema katsumused koos minuga sünnitusel kestsid 36 h :D. igatahes praegu on 8-kuune ja arst kutsub teda raamatubeebiks, kuna arenunäitajad ja kasvukõver nagu näidislapsel. hahaaa.

  • Avatar
    Vasta pia 13. oktoober 2013 at 18:06

    Minu keisriga sündinud tütrele pandi lausa 10/10 apgariks…ise ka imestasin kui paar päeva hiljem selle avastasin 🙂
    Aga tublid olete jah! Mõnusalt rahulikud siiamaani 🙂

  • Avatar
    Vasta k.t 13. oktoober 2013 at 17:19

    Apgar koosneb viiest hinnatavast tunnusest: nahatoon, refleksid, hingamine, pulsikiirus ja liikuvus. Kõiki neid hinnatakse 0-2 palliga ja summa moodustab siis apgari. Tavaliselt saavad beebid 1.eluminuti apgari hindeks 9 seetõttu, et nad on sipa sinakad. Keegi ei vupsa kohe roosana emaüsast välja. Mingit närvisüsteemi ülierutatust küll olemas ei ole apgari puhul…
    Võiksin ka pikemalt kirjutada, aga tegelikult on kogu info nagunii netis olemas.

    Üldsegi on see süsteem loodud selleks, et arstid saaksid kiirelt hinnata vastsündinu seisukorda ja seda, kas ja millist abi ta vajab. See ei näita midagi lapse edasise tervise kohta. On palju räägitud, et kas on üldse mõtet värsketele vanematele apgari hinnet avalikustada, kuna see ei anna tegelikult midagi ja võib pigem negatiivselt mõjuda.

  • Avatar
    Vasta merka 13. oktoober 2013 at 16:29

    mõnusalt rahulik emps. ma olin küll esimesed 3 kuud suht paanika-jaanika. iga kisa ajas endal ka juhtme kokku, kui gaasid olid titel ja üldse see magamatus ja kõik kokku. tegelane sõi pool ööd järjest, hmm noh osaliselt muidugi lihtsalt mõnnas seal rinna otsas. nüüd, kui laps 8 kuud vana, siis nüüd on enamvähem rahu sabunud, et äkki saangi hakkama 😀

  • Avatar
    Vasta Leila J 13. oktoober 2013 at 16:18

    Mina jälle ei saanudki ilma nibukaitsmeteta. Mul olid nibud nii väiksed, et poiss ei saanud korralikult nibu suhu. Üritasin ja üritasin, kokkuvõttes oli laps hüsteerias ja mina meeleheitel. Proovisin ka pärast nibukaitsmetest lahti saada, aga ei õnnestunud. Ja üldiselt ei heidutanud see mind, sest mulle oli kõige tähtsam, et laps rinnapiima saaks.

  • Avatar
    Vasta K 13. oktoober 2013 at 15:32

    njaa, ja piimapais ka käes. sul on varsti kõik emaduse rõõmud proovitud 🙂

    mina olin selline uhke eksemplar, kellel raseduse ajal ei tulnud kõhule ega mujale ainsatki venitusarmi, kuid piimapaisuga tulid rindadele suured jutid. õnneks on need üsna märkamatud, kaenlaaluste pool ja mitte pooltki nii hullud kui mõned on kõhul, aga lihtsalt uskumatu, kuidas piima tulek võib rinnad välja venitada.

  • Avatar
    Vasta Kati 13. oktoober 2013 at 15:28

    Mina teisega närisin samal ajal käterätti ja nutsin kui rinda andsin, esimene nädal lubasin et kui homme üle ei lähe siis mulle aitab, aga ma ei pidanud sõna. Samas esimesega ei olnud midagi nii hullu. Ostsin ka juba nibukaitsmeid, erinevaid, proovisin, viskasin ära, minu jaoks ei olnud nad abiks, ja lapski ei võtnud läbi nende ja.. jumala jurad. Ja julgen öelda et 2 nädala kuni kuuga läheb üle ja edasi ei ole see enam valus vms. Siis on see ainult kergendus kui ta Sul rinnad tühjemaks tõmbab 🙂 Kõige hullem on möödas! Bepanthen salv on imeline asi, see teeb ka imet kui niplid sisse määrid, ja seda ei pea ka ennem imetamist maha pesema. Või siis kui rinnapiimaga veel sisse määrid peale imetamist, see ka nii öelda aitab kaasa sellele et valulikkus läheb rutem üle. Aga imevahva on jälgida, et pead blogi usinalt ka armsa Mari kõrvalt 🙂

  • Avatar
    Vasta Merilin Aur 13. oktoober 2013 at 15:21

    Ideaalne beebi on igal inimesel meil 😉 Tallinnas lastaksegi varem, Pärnu hoiab tavaliselt ühe öö ikka. Ma esimesega olin kaks ööd, teisega kolm ööd. Aga mõnus pisike nunnudus kuubis on küll see Teie väike Mari 🙂 Ja kodus on taastumine ja olemine alati parem 🙂

    • Avatar
      Vasta Merilin 13. oktoober 2013 at 15:29

      Mul on kõrvu jäänud et ütlesid nädal ennem sünnitama minekut et täna on tähtaeg 😀 .

      • Avatar
        Vasta Merilin 13. oktoober 2013 at 15:32

        Mina sünnitasin tallinnas ja pidin 5 päeva haiglas olema . Ühe päeva oli siis laps ka lambi all

  • Avatar
    Vasta Kribisti 13. oktoober 2013 at 15:17

    Seda, et 9/10 on parim võimalik hinne, mida saada. Kui laps saab esimesel hindamisel 10/10 siis öeldakse, et tema närvisüsteem on ülierutatud, ning sünd ei olnud talle just lihtne. vot nii, siiski ideaalne konnapoeg teil 😉

  • Avatar
    Vasta Käts 13. oktoober 2013 at 15:16

    Jagan koolitarkust: Seda apgari hinnet pannakse väga harva 10/10.. tavaliselt pannaksegi 9/10-st, sest no igaks juhuks 😀 Hästi tobe aga võid kindel olla, et sul ikkagi ideaalne beebi:)
    Jõudu!

  • Avatar
    Vasta Ty 13. oktoober 2013 at 15:09

    apgari pannakse maksimum 10 järgi. esimene number on pandud 1. minutil ja teine 5. või 10. minutil. 10 on siiski maksimum. Miks ta 9 sai võid ämmakalt küsida. Mind hämmastab, et kohe nii ruttu koju saite kui apgar ei olnud 10? Uuri järgi. Mul oli 2. sünnitus ja hine oli 9/10 ja ikka pidime 3 päeva haiglas olema… Aga väga tubli, et kaalus juurde võtab – see ei ole nii tavaline. Pigem kipub see kaal esimestel päevadel langema. Tegija mutt oled!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. oktoober 2013 at 15:12

      Ma ju ise küsisin ämmakalt, et kas üldse võiks ehk koju minna. Tema vaatas mind üle, last üle ja ütles, et ei näe põhjust, miks me EI võiks koju minna. Eriti, kuna ta ju tuli täna veel kõike üle ka tsekkima.

      Kaalus ta JUURDE ei olnud võtnud, aga kõik oli sellegi poolest täitsa ok. Sündides oli ta 3100, järgmine päev 3022 ja täna 2990. Ämmakas ütles, et see tähendab, et kõik on jumala timmis.

      • Avatar
        Vasta Ty 13. oktoober 2013 at 15:13

        väga hull – mulle öeldi, et enne ei tahaks välja lasta kui sünnikaal käes on :O

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 13. oktoober 2013 at 15:16

          Mul oli üldse nii tore ämmakas ka seal. Täna siin olles ütles, et noh, onju hea ikka kodus olla. Et tema omal ajal pidi ka viis päeva haiglas passima ja ei tahtnud kohe üldse seal olla. Võib-olla ta sellepärast nii kenasti mulle vastu tuligi 😀

    • Avatar
      Vasta J 13. oktoober 2013 at 15:16

      Eksid.. 9/9 ongi kõige parem. 10 tähendab juba üleerutust 🙂

    • Avatar
      Vasta Merilin 13. oktoober 2013 at 15:17

      Koju said nad eeldatavasti sellepärast et Mari oli nö üleaegne . Ja üleaegsed ei lähe väga kollaseks ( billirubiini tase tõuseb ) . Mul sündis 3 nädalat ennem tähtaega . Ja laps läks kollaseks ja pidi 24 tundi lambi all peesitama . Mul oli kaa apgar 9/10/10 . Ja minu piiga oli Marist 10 grammi raskem

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 13. oktoober 2013 at 15:23

        Mari ei olnud ju üleaegne, sündis 39+3 🙂

      • Avatar
        Vasta Mari 13. oktoober 2013 at 16:44

        Mul sündis 41 nädalal ja läks küll kollaseks.

  • Avatar
    Vasta dzeik 13. oktoober 2013 at 15:04

    Pisike konn tundub väga rahul olevana. Väike inimene on ikka imeline küll. Laske aga samas vaimus edasi.

  • Avatar
    Vasta Silja 13. oktoober 2013 at 15:03

    Oehhhh, nii armas on ta tõesti, aga eks ilusatel inimestel sünnivadki ilusad lapsed 🙂