Kingiloos

Candelina küünlake

20. november 2013

Lubasin kolmapäeval küünla välja loosida ja nüüd ma seda teengi! Minu suurima küünla saab endale Minni, kes kirjutas sellise kommentaari:

Eriliste ja vahvate, lõhnavate küünlate ostmine jääb siiski meie perele kalliks. Seepärast sulatan ise vanadest põhjadest küünlad üles, lisan kuivatatud taimi, kas või tavalisi vesivärve ja teen ise meie perele vahvaid küünlaid. Ikka sugulaste/tuttavate pool ka küsin kõik küünla ülejäägid endale, et kodu kaunistada. Töö juureski kolleegid juba toovad küünla lõppe, sest teavad, et kodus väike küünlavabrik 🙂
Isetehtud küünlad pole ehk nii kvaliteetsed, lõhnavad ja kaunid, kuid omapärased ja mõnusad. Seega, proovige kõik julgelt, hea nipp säästuajal 🙂 Eriti jõuludeks üritan teha suure küünlavaru, sest hingel on mõnus küünlapaistel.

Ma loodan, et see küünal siis jõuluajal teie pere rõõmustab. Võta minuga ühendust mariannkaasik@gmail.com, siis lepime kokku, kuidas küünla kätte saad!

Neile, kes ei võitnud, on mul ka hea uudis. Kui ütlete, et olete Malluka blogist, siis saate küünla 10% odavamalt soetada. Abiks ikka.

Loe ka neid postitusi!

19 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta ninnu 27. november 2013 at 19:52

    küünlajutu jätkuks leidsin sellise ägeda küünla : http://www.kickstarter.com/projects/1316011250/kisa

  • Avatar
    Vasta Pisi 20. november 2013 at 21:07

    Huvitav, et meie kûûnlad pôlevad kôik àra. Ei jãã midagi alles.

    • Avatar
      Vasta krete 20. november 2013 at 21:59

      Minul ikka teeküünlate äärde jääb päris palju perasid. Teinekord koguneb igasugu jupatseid mida põletada kole. Samuti ei saa pikki küünlaid küünlajalas lõpuni põletada. Ka suurematel tükib küünal vaid keskelt ära põlema. Aga oleneb küünlast muidugi

  • Avatar
    Vasta Liisi 20. november 2013 at 19:57

    Üks väga lahe küünlategemise viis on muideks jääga. Disaini poolest jääb väga äge. Vormiks tuleks v6tta näiteks 2 L mahlapakk. See l6igata pooleks, sinna sisse palju-palju jääkuubikuid ja nende peale siis valada kuum vaha. Küünal jääb auguline, kuna vaha taheneb ära jääkuubikute vahele, jääkuubikud aga sulavad ära.

  • Avatar
    Vasta Minni 20. november 2013 at 19:23

    Mina olen lihtsalt vanad üles sulatanud, värve miksinud ja sobivatesse vormidesse valanud. Tahti saab teha puuvillasest nöörist, mida siis enne vaha sisse kasta. Kui vaha on natuke tahkunud, taht sisse lükata.
    Küünlavaha sulatamiseks on hea kasutada sellist teravaäärega anumat, millest oleks ka väiksesse vormi mugav valada. Ise tegin vanast keeksivormist (need, millel palju kaari äärtes), painutasin ühe kaare ära, et valamine õnnestuks.

    Edu katsetamisel!

  • Avatar
    Vasta Sandra P. 20. november 2013 at 18:23

    Hakkas kah huvitama, kuidas vanadest teha uusi – siit leidsin sellise õpetuse näiteks 🙂

    http://www.bioneer.ee/eluviis/tarbimine/aid-9559/Kuidas-teha-ise-vanadest-k%C3%BC%C3%BCnaldest-uusi-k%C3%BC%C3%BCnlaid-

  • Avatar
    Vasta Helina 20. november 2013 at 15:39

    Väga õigele inimesele ! Hea valik Mallu ! (Y)

  • Avatar
    Vasta Eliise 20. november 2013 at 15:04

    Kui kaua see -10% soodustust kestab ?

  • Avatar
    Vasta hmm 20. november 2013 at 14:57

    aga ilma fb-ta ?
    olen vist ainuke, kel fb-d pole.

    • Avatar
      Vasta WhatNot 20. november 2013 at 15:06

      Kristina Kozlovskaja on kontaktmeil. Kirjuta talle 🙂

  • Avatar
    Vasta hmm 20. november 2013 at 11:48

    aga kus müüakse candelina küünlaid?

  • Avatar
    Vasta Minni 20. november 2013 at 11:40

    Hea meelega jagaksin enda tehtud küünlapilte ka lugejatega 🙂
    Nädalalõpul saan koju ning siis annan teile õige pea teada, kust pilte näha saab. Kas siis Marianni kaudu või lisan kuskile lingi.

    Suur aitäh veelkord!
    Selline üllatus tegi päeva väga kauniks!

    • Avatar
      Vasta Eliise 20. november 2013 at 15:04

      Ja ma sooviks täpsemat õpetust kuidas neid teha 🙂

  • Avatar
    Vasta S. 20. november 2013 at 10:50

    Tahaks võitja puhul äkki nendest isetehtud küünaldest pilti näha! 🙂 Kui see muidugi võimalik on ja võitja ise ka nõus. Lihtsalt huvi pärast:)

  • Avatar
    Vasta WhatNot 20. november 2013 at 10:29

    Jup jup, õige koht, kuhu küünla saadad. Siit üks veel parem mõte- korjame jälle euro ja saadame sellele inimesele kohe mitu säärast küünalt? Täitsa uut! Saab põletada ära ja pärast äkki veel 😛 Ja näe, poleks sina ise kerjanud nagu väidetakse, vaid lausa sunnitud vastu võtma 😀 Mh? Kas pole mitte suurepärane idee?

    p.s. Ma muide läksin selle sinu küünalde pildi peale vaatama, mis värk nende küünaldega siis on, sest see tekstuur paistis tõesti armas. Vahel ikka panen mõne küünla põlema ka. Asi pigem selles, et ma pole vist teab mis romantik, aga kui juba põleb, no siis on küll kaunis vaadata!

    Ja siis veel üks üleskutse, mille peale sattusin eile. Üks naisterahvas, noor ema nagu nii mõnigi meist siin, hakkas organiseerima lasteriiete korjandust neile, kel puudu. Läbi ITK ämmaemanda jne. Liina on tema nimi ja meiliaadress teemekooshead@hot.ee Mõtlen, et kui sa Mallukas enda pool selle ürituse korraldad, siis äkki ikka jääb midagi üle nt? Ja miks mitte anda neile, kel üldse midagi valida pole?

    Vot selline mõtetekäik.

    • Avatar
      Vasta krete 20. november 2013 at 22:02

      Mina olen ka väga nõus. Eriti kui inimene veel kasutab küünlad alati maksimaalselt ära. Vb kanname jälle oma soovi järgi mallukale küünlaostu raha. Sa ju tead kust saab vingeid ning saad ka soodukaid:)

  • Avatar
    Vasta elex86 20. november 2013 at 10:00

    Vot, usun, et see küünal läheb kõige õigemasse kodusse!
    Palju Õnne võitjale 🙂