LAPSED Mari

Kõik beebid on ilusad?

24. november 2013

Iga ema arvab, et nende beebi on kõige ilusam maailmas. Paraku ülejäänud maailm sellest ahvivaimustusest pimestatud pole ja nõnda ongi aus öelda, et maailmas eksisteerivad ilusad beebid ja mitte nii ilusad beebid.

Jah, lööge mind nüüd risti, sest HEAD EMAD ei ütle nii. Head emad ütlevad, et kõik beebid on nii armsad, et tahaks nende väiksed hernevarbakesed ära süüa, aga need head emad valetavad. Ma ei tea miks. Ehk selle pärast, et tahetakse endast üldsusele jätta väga meeldiva, leebe ja emaliku inimese mulje? Kes teab…Tõde on aga see, et kõik ei saagi ühe vitsaga löödud olla.

just_saying-2331506

Kõik täiskasvanud ei ole ju ka ühtmoodi ilusad. Mõni on ikka natukene ilusam kui teine, mõni on hurmav kaunitar ja mõni lausa peletis. Tittede eeliseks on see, et neil on veel võimalus oma hetkelisest välimusest välja kasvada. Ei ole midagi üllatavat selles, kui väga koledast beebist kasvab modellilaadne toode. Aga noh, on ka võimalik see, et laps on beebina IMEILUS ja armas ja suurena…ei ole sellest midagi järele jäänud 😀

Kui ma nüüd päris üdini aus olen, siis veel aastake tagasi ei uskunud ma, et sellise imeasi nagu ILUS BEEBI eksisteerib. Esiteks olin ma kokku puutunud vaid ühe imikuga – mu enda vennaga, kes on must 13 aastat noorem. Kui tema titt oli, siis ta nagu idee poolest meeldis mulle küll, aga välimusega ta küll ei hiilanud. Eriti see osa, et tal oli allergia ja ta kraapis ennast pidevalt verele.

Kunagi mul käis üks sõber külas ja kui ta mu venda nägi, siis ta küsis õudusega: “Issand, mis temaga juhtus?”. Ma vastasin, et noh, tal on allergia ja ta sügab ennast, mille peale sõber küsis: “Kõblaga sügab või?”. Ehk siis mu vend võis suht õudne olla sellel ajal 😀 Õnneks nüüd on ta väga hurmav väike blond noormees, nii et vedas.

Ja nõnda oligi, et aasta tagasi tundusid kõik beebid mulle täpselt ühesugused. Ma ei ütleks küll, et nad kõik koledad tundusid, aga nad meenutasid mulle natukene miniatuurset vanainimest, kes on ennast näost punaseks punnitanud ja karjub su peale oma hambutu suuga.

Alles eelmine nädal küsisin ma Kardolt, et kuidas ma kunagi üldse sain arvata, et beebid ilusad olla ei saa?! KUIDAS?!

Muidugi on neist kõige ilusam maailmas Mari Johanna isiklikult. Jah, kõikidede nende miljardite beebide seas maailmas. Ma just kellelegi rääkisin, et kuigi emad kõik arvavad, et nende beebi on ilus ja enamasti sõbrad ka viisakusest sul seda mulli purustama ei hakka, siis mulle ütles isegi ämmaemand, et Mari on väga ilus.

Siis mõistsin, et vaevalt, et ämmaemand ütleks: “Ooo…Kas see ongi teie beebi? Nojah…Äkki kasvab sellest hirmsast lõustast välja, loota ju võib:)”. Arvatavasti mitte. Arvatavasti ütleb ta kõikidele, et neil on ilus beebi 🙁 Järgmine kord ma kindlasti küsin arstilt, et mitme palli süsteemis ta Mari hindaks vms 😀

Suurim märk sellest, et Mari on ilus beebi on see, et mitte ükski anonüümne kommentaator pole ütlema tulnud, et ta on kole kui öö! Ja nemad ütlevad ju KÕIKE!

Kuigi tegelikult on nii, et päriselus on lapsed alati ilusamad kui fotodel. Vist seepärast, et ka kõige ilusamast inimest saab ju teha koledat fotot. Ja mõelge veel, mis foto saab teha keskpärasest inimesest? Uuuh sa juudas! Kui ma nüüd sellele mõtlen, siis ma ei olegi mitte kunagi päriselus näinud väga koledat beebit, ainult fotodel. Samas ei ole ma laivis üldse palju beebisid näinud ega vahtinud ka. Ja noh, fotod ei ole tegelikult kuigi adekvaatsed tihtipeale.

Ma olen Marist niii naljakalt koledaid pilte teinud, et vähe pole, aga mis seal ikka. Ega ma neid ju kuskile üles ei riputa. Samuti on minust endast nii koledaid pilte, et pimedad lapsed hakkavad ka õudusest nutma, kui see nende kõrvale asetada. Aga üldiselt on nii, et kui meist koos pilti teha, siis olen mina see rõvedam 🙁

unnamed (3)

Mari olemas traumeeritud, et kes see väsinud moega koll ta silme all on. “Parem teen armsa näo, et ta mind ära ei sööks!”

unnamed (4)

Foto: Ilmar Saabas

Nüüd mind hakkas huvitama selline asi: enne lapse sündi ma mõtlesin tihti, et huvitav, mis näoga ta on. Palvetasin omaette, et ta kole ei oleks (ikkagi tütarlaps ju!) ja kui netis juhtusin nägema koleda imiku pilti, siis ehmatasin ise ka oma inetust mõttest ja hakkasin endale kohe sisestama: “Eeiiiii! Tegelikult on see jumala armas beebi…” Noh, et karmajumalad mulle minu õeluse eest koledat beebit ei annaks. Huh!

Kui ta välja tuli, siis ma veendusin, et ta maailma ilusaim jne, aga kas on olemas ema, kes on vaadanud oma last ja mõelnud: “Oh sa püha juudas…Loodame, et ta kasvab sellest välja…”? 😀 Vast mitte.

Aga nii douche ei ole isegi mina, et kui ma tõesti näeks koledat last/keegi näitaks koledat lapsepilti, siis ma ei karjataks “APPI!” ja lööks ristimärki ette. Ikka kiidaks takka, et issand, kui ilus laps sul on! Nagu head emad seda teevad 🙂

Loe ka neid postitusi!

103 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Triin 30. juuni 2015 at 18:53

    JAAAAAA JAAAAAA JAAAAAA!
    Aga mu meelest on võõraste last nutt ka imelik/kole.
    (tegelikult vist harjumatu, aga kkkagi).
    No tee mis tahad ei ole seal võõras kärus see võõras
    titt kohe üldse mitte nunnu, lihtsalt pole ja kõik.

  • Avatar
    Vasta Kats 16. jaanuar 2014 at 13:16

    Laps on tavaline, aga naerma ajasid sin. Kael valjas ja meenutab usna kilpkonna.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. jaanuar 2014 at 13:29

      minu meelest meenutab ka, aga see eest väga armast kilpkonna 😀

  • Avatar
    Vasta njaah 7. jaanuar 2014 at 23:24

    Küsimus ei ole mitte selles, kas on ilusaid ja mitte nii ilusaid lapsi, vaid, et miks see küsimus üldse oluline peaks olema?
    kui pinnapealne üldse olla annab kui kõike vaid nii kahemõõtmeliseks taandada?

    kui inimene muutub armsaks, siis muutub ta su silmis ilusaks. Kui inimene on ebameeldiv või lausa vastik, siis olgu ta kuitahes peenejoonelise kauniduse kandja, ta saab olema inetu ja eemaletõukav.

    tuleks võib-olla juba sellest eelpuberteedi probleemistikust välja?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. jaanuar 2014 at 09:18

      ei iial

  • Avatar
    Vasta triinu 8. detsember 2013 at 16:49

    minu ema rääkis, et ma olin sündides nii oma isa nägu, et ta ehmatas ära. ma pidavat välja nägema nagu tulnukas. 😀 nüüd ütleb ta kui õnnelik ta on, et ma selliseks ei jäänud ja minust sirgus kena noor neiu 😀

  • Avatar
    Vasta MK 26. november 2013 at 19:30

    Mina palvetasin ka, et mul kole laps ei sünniks ja olin ülirahul, kui nägin oma imeilusat poega 😀 Nii, et täpselt minu mõtted…

  • Avatar
    Vasta OD 25. november 2013 at 13:29

    Kui minu sõbranna onu sündis, siis tema vanaema ütles oma vastsündinud poega nähes: “Issand, kui kole laps!” Õdede kohkunud pilkude ja kommentaari peale: “Kuidas te ütlete niiviisi oma lapse kohta…” pani sõpsi vanaema vastu: “Aga on ju kole!”

    Aga eks ta ongi selline ääretult otsekohene inimene.

  • Avatar
    Vasta hmm 25. november 2013 at 11:03

    mina, kes olen ema päris mitmele lapsele, ütlen…
    on olemas ilusaid beebisid ja armsaid. no ok, mõnda mitte ilusat ja armsat olen ka näinud.

  • Avatar
    Vasta Liisa 24. november 2013 at 22:05

    Jep, ta pole just minu jaoks ilusa näoga laps… Aga selle Andra (kes siin ees kommenteeris) laps on väga nunnu näoga. Mida paksem (paksemate põskedega) laps, seda ilusam ta tavaliselt (beebina) välja näeb.

  • Avatar
    Vasta madiken 24. november 2013 at 21:22

    Nõustun täielikult Mallukaga, et kõik beebid või lapsed ei tekita awwww efekti ja seda on okei mõelda, sest miks oma mõtetele valetada? Ma mõtlen ka nii. Kuid seda ei ole okei lapse emale öelda või valjult kaagutad. Miks peaks lihtsalt asja eest, teist taga haiget tegema? Samas kommentaatorid ei ole sellest sugugi kõik aru saanud, või ei ole nad aru saanud, et sotsiaalne vastutus kehtib ka internetis. Milline mats tuleb siia kirjutama, et Malluka beebi on täiega ilus ja Katre oma ei ole (või vastupidi, vahet pole)? Milline?? Milleks? Otsekohesus, ausus, kriitikameel,ebaviisakus ja labasus ei ole üks ja sama asi. On ok tõmmata tähelepanu persses asjadele, mida saab parandada, aga teha maha midagi muutmatut on lihtsalt põhjendamatu haiget tegemine. Milleks käituda labaselt, vahet pole kas oma nime all? Viisakuse eesmärk ei ole enda nahka päästa vaid käituda nii, et teiste inimestega koos ühiskonnas eksisteerida. Seega nimega, anonüümselt – vahet pole. Kuid eks meediauuringud ole ammu tõestanud, milline on keskmise anonüümse kommentaatori taust (sotsdem, haridus).

    • Avatar
      Vasta Aili 25. november 2013 at 01:14

      Nagu Malluka järgmise postituse kommentaarides kirjutati, siis sõnavabadus tänapäeval ei pea ilmtingimata tähendama seda, et kõik on vaja hingelt ära öelda. Mõnikord on targem lihtsalt suu kinni hoida ja targem mulje jätta 🙂

  • Avatar
    Vasta Egle P. 24. november 2013 at 20:49

    Hihi, naljakas on see,et kunagi ma mõtlesin, et oumaigaad pikkade, tumedate juustega beebid on ikka nii inetud. Nüüd nagu saatuse iroonia- kuuaega tagasi südis mul endal pisike junsu, kellel on pikad, tumedad juuksed. JA NO TA ON IKKA NII IMEARMAS, KÕIGE ARMSAM MAAMUNAL oma tumedate juustega 😀

  • Avatar
    Vasta V 24. november 2013 at 20:43

    on minulgi kodus 4,5 kuune poisslaps. Mulle kui emale imearmas (peaaegu) iga nurga alt. mul ses suhtes vedas, et hoolimata k6rgest synnijärgsest bilirubiini tasemest pole ta silmaga nähtavalt kollane olnud, paistes ja kärnas ka mitte ja nahk on kenasti yhtlane olnud. ja kindlasti on näoilmeid ja vaatenurki, kus ta on nagu väike inglike.
    pikk jutt jah… teg olen näinud vist paari koledat beebit, yht, kes lihtsalt nägi välja jube suur ja vana näoga, samas ta täpset vanust ja rassilist kuuluvust ma ei teadnud (Soomes on see segatud veri viimasel ajal väga tavaline ja tulemus ei ole alati ilus).
    eks eestlane on yks ksenofoob, kelle jaoks on k6ik erinev ja muust maailmast pärinev v66rastav. iseäranis inetud tunduvad meile tyrgi vm tumedama nahavärviga ja juba rahvuslikult robustsemate nöojoontega lapsed. nuta v6i naera, nii on.

  • Avatar
    Vasta Marleen 24. november 2013 at 20:13

    http://www.chicagonow.com/dad-all-day/2013/11/man-sues-wife-over-ugly-kids-and-wins/
    Lihtsalt pidin lisama. Naljakas, samas kurb 😀

  • Avatar
    Vasta ;) 24. november 2013 at 20:13

    http://www.awesomelyluvvie.com/2010/07/whose-baby-is-this.html
    tõestus, et kõik beebid ei ole ilusad !
    kopp ees nendest üllatest inimestest , kes mitte kunagi midagi halba ei tee ja ei näe . 😀

    • Avatar
      Vasta Kai Espenberg 24. november 2013 at 20:56

      Oeh, tegemist on ju ilmselgelt max mõnepäevase beebiga, kel on igasugused sündimisest tulnud paistetused ja eks see liigne valgus tõmbab ka kulmu kipra näiteks. Aga midagi koledat ma küll ei näe. Minu viga.

    • Avatar
      Vasta Kätlin 24. november 2013 at 22:29

      Selles konkreetses beebis ma küll midagi inetut ei näe. Mingi nunnu beebipilt ka muidugi pole. Katsu ise ilgelt fotogeeniline olla, kui sa just kellegi vagiinast välja oled pressitud.

  • Avatar
    Vasta Aili 24. november 2013 at 20:00

    Beebisid olen omajagu elu jooksul näinud ning siiani ei ole küll tekkinud mõtet, et keegi on ilus või kole. Kõik beebid on lihtsalt armsad. Väike inimeseloom, kes on nii tillukene, et halvad ja inetud mõtted lihtsalt lendavad peast.

  • Avatar
    Vasta Annekas 24. november 2013 at 19:49

    Lapsed on üldiselt väga armsad minu arust ja ma pole ühtegi väga koledat beebit näinud. Ainult, et üks tuttav postitab facebooki tohutult pilte oma tütrest ja no see tütarlaps on küll mega poisi näoga. Igakord mehega koos vaatame ja imestame, et kuidas see väike tüdrukutirts nii poisi näoga saab olla.

    • Avatar
      Vasta Annekas 24. november 2013 at 19:49

      Aga jah, ega see laps ikkagi nüüd kole pole.. lihtsalt poiss

  • Avatar
    Vasta roosasidrun 24. november 2013 at 19:23

    Muidugi ei ole kõik tited ilusad! Ma lausa ütleksin, et ilusate beebide osakaal on väiksem, kui ülejäänude 🙂 Mõned on “lihtsalt titad” ja osa päris inetud.
    Kui Lotte sündis, siis ma muidugi olin ahvivaimustuses ja ma isegi ei tea, kas ta tegelikult oli ilus või mitte. Igatahes oli ju kõige armsam ja minu jaoks ilusaimast ilusam.
    Seda tean küll, et kui ta umbes pooleaastane oli ja ma juba selline veidike reaalsema mõistusega emme olin, siis sain aru küll, et tegelikult ta pole mingi kaunitar.
    Kui ta oleks poiss olnud, siis ehk küll üks ilusamaid, aga tegelikult on ta ju tüdruk. Mitte keegi ei tulnud selle pealegi kunagi, et küsida, mis selle tüdruku nimi on. Alati öeldi, et oh, kui armas poisike. Õnneks ma mingi solvuja pole ning naersin ise ka kaasa, et on jah nagu poisiklutt, mis seal ikka! Kui talle riideid valisin, siis ikka ka selle järgi, et ma ei saa ju nukitsamehele roosasitsilist kleiti selga panna. Valisin siis vastavalt välimusele.
    Aga nüüd. Nüüd, kui Lotte on juba suur preili, peaaegu koolilaps, on ta küll sirgunud tõeliseks iluduseks. Muidugi vahel mõtlen, et äkki ma kujutan omale seda ette, aga ma olen seda teistelt ka kuulnud. Sellistelt samasugustelt ausaltütlejatelt, nagu ma ise olen – on öeldud ikka, et küll tema on eriliselt kaunis tüdruk!
    Mul on paar sõbrannat ka, kellel on samamoodi pisikesena olnud parajad kortsulised veidrikud titad, aga nüüd on tõelised iludusvõistuste võitjad. Äkki ongi sedasi, et mida naljakam titena, seda ilusam hiljem, ja vastupidi? 😀

    • Avatar
      Vasta Mennu 24. november 2013 at 19:28

      Ilmselgelt ongi kõige olulisem,kui meie lastest saaksid tulevikus mingid missid ja misterid ja iludusvõistluste võitjad,eks ! Muu ju enam ei loe! Tekib nagu küsimus,et mida te oma lastest nagu kõige enam hindate,kas tõesti välimust! loodan et teie lapsed ei näe neid kommentaare….Masendav!

      • Avatar
        Vasta roosasidrun 24. november 2013 at 19:32

        Ilmselgelt seda ma ütlesingi. Ikka missid ja misterid. Kui ei oleks ilus tulnud, oleks vist ära andnud. Masendav jah.
        Ma ei saa aru, miks ei või asju nende õigete nimedega nimetada. Kas see, kui mul on täiesti kama kaks, kas mu laps on kole või ilus, sest ta mulle on armas nagunii, kas see tähendab, et ma ei või rääkida, milline ta välja näeb? Peaks igal sammul mingit karmat kartma? Või et äkki keegi arvab siis, et mulle muu ei loegi?
        Päris hirmus on vist sellises hirmus elada koguaeg?

      • Avatar
        Vasta merka 24. november 2013 at 19:41

        oeh, kahju on mul neist lastest, kelle vanemad neid koledateks või ilusateks lahterdavad. inimene on inimene ja tema tõeline pale ja väärtus areneb tasahilju seal peakoore all:). antagu neile vaid selleks võimalus..

  • Avatar
    Vasta Mennu 24. november 2013 at 19:08

    Mu arust olete te kõik veits napakad,kui hakkate oma lapsi välimuse järgi kuskile liigitama ! Inimesed,mis teil viga on ?! Mis järgmisena ? Tulebki mingi võistlus jälle v-Kõige nunnum beebi !! Kõige haigem on lugeda kui Ema ütleb oma lapse kohta-noh ta ei ole just mingi postkaardi laps! Karma is a biatch,ärge unustage !

    • Avatar
      Vasta roosasidrun 24. november 2013 at 19:29

      Oota mis see siis nüüd on? Et kui ma näen, et mul pole mingi iludus ja sile laps, siis teen näo, et ei saa sellest aru ja kiidan ikka takka, et küll ta on ilus ja perfektne, sest oma ema ei tohi ju öelda teisiti?!
      Nii need superstaari saate parimad pärlid sünnivadki ju! 😀 Eluaeg korrutatud, et küll sa lapsuke laulad hästi! 😀 Sest emme ei tohi öelda oma lapsele, et ta ei oska absoluutselt viisi pidada.

    • Avatar
      Vasta Sandra 24. november 2013 at 21:52

      Miks see nüüd nõnda “haige” on? Esiteks oli ta igati ok laps ja nagu ma ütlesin – minu jaoks kõige kallim. On siiani. Aga see kõik on tähtsusetu igatahes, sest ega laps ise saa sinna ju midagi teha, milline ta on. Ega me siin sellepärast seda nunnuduse juttu aja, et kedagi edetabelile panna. Eriti kuna nii pisikesed veel muutuvad ju ka! Minu oma muutuski umbes neljandaks elukuuks piltilusaks lapseks ja mul ei ole mingit probleemi seda talle kunagi rääkida 🙂 Elus lihtsalt on nii, et miski on ilusam ja parem kui miski muu. Asjaolu, et nõnda leili lähed, viitab sellele, et Sul endal sellega seoses mingi negatiivne kogemus?

  • Avatar
    Vasta merka 24. november 2013 at 18:57

    Teate inimesed!!! Hahaha, kui teid üldse inimesteks saab nimetada :)). Arenege plees või pange end põlema, päriselt. Nii haiged on siin paljud kommentaarid ja Malluka käesolev postitus ajab ka pehmelt öeldes nats öökima. Tule taevas appi mida mured ja probleemid. Kellele milline lapsekene on või tuleb. paluge jumalat, et neist sellised idioodid ei saaks nagu te ise olete. Ilus või inetu, apppua. Aga ma püüan seda huumoriga võtta,sest muidu nutaks täna küll terve õhtu takkaotsa, et maailm selliseid pindmisi haigeid lolle on täis. Tänage kõige vägevamat või mida iganes te ususte või siis tänege ennast,et teil on sündinud terved lapsed, kes saavad maailma tunnetada kõigi oma meeltega, kes saavad ringi vudida ja suureks kasvada. Selle aasta parim uudis maailmast oli mu jaoks see, et Parantsusmaal keelustati laste iludusvõistlused ära. Intelligentsed otsused muidu suht imelikuks muutuvas maailmas teevad ikka rõõmu. Need haiged mutid, kes juba imikuid lahterdavad välimuse põhjal kastidesse …..ohmaivõi. ma parem ennast enam ei vihasta , sest ega mõistus teatavasti pole enda teha,a ga ärgem matkem lootust, et nad siiski arnmevad tasahilju :))) ja soovin siiralt edu neile selles.

    • Avatar
      Vasta Mennu 24. november 2013 at 19:10

      Nõus kahesajaga !

  • Avatar
    Vasta Andra 24. november 2013 at 18:43

    Tead, mul sõbranna sünnitas järgmisel hommikul kell viis peale mind tüdruku (ja holy fuck, that was one ugly gurl!) ning peale seda unustasin oma poisi hamstripõsed KOHESELT ära!

    Don’t põe, nüüd on sünnituspaistetus alla läinud ja kutt näeb Mari peiksi kohta parem välja juba 😉

  • Avatar
    Vasta Kai Espenberg 24. november 2013 at 18:19

    Täiesti haige. Juba beebist peale hakatakse mingeid norme peale suruma – kui paks, kole, ilus, mis kujuga jne üks beebi ikka olema peab. Laske lastel olla ja ärge sisendage neile juba varajasest east peale, missugune on “ÕIGE” olla. See ilu teema on nii personaalne, et kohatu on selliseid üldistavaid märkusi teha nagu siin kommentaaridest võib lugeda.

  • Avatar
    Vasta Noormees 24. november 2013 at 18:13

    Päris õõvastav lugeda jah.
    Tundub, et inimestel on siin täiskasvanute vastu ka suurem austus kui beebide vastu…

  • Avatar
    Vasta Sandra 24. november 2013 at 18:09

    Noh, minu poolt siis sedasorti kommentaar, et… minu meelest minu enda beebi oli jumala keskpärane. Esimesed 2 kuud mõtlesin, et kuidas saada tast selliseid pilte, et selle alla ikka öeldaks, et issand kui nunnu. Sest minu meelest ta ei olnud issand kui nunnu. Noh, muidugi ma teda kõikidest beebidest kõige rohkem armastasin, blabla. Aga minu oskan-ennast-kõrvalt-vaadata-silm ütles, et see pole mingi postkaardilaps. Ja tegelikult panin lausa tähele, et talle ei öeldudki kunagi kuskil, et issand kui armas. AGA! Temast kasvas väga ilus beebi paari kuuga. Tekkisid suured ripsmed ja üldse väga armas nägu kujunes. Ja nii ütlevad teised ja saan ka ise aru – NÜÜD (5k) on ta tõesti kõige armsam! Ja just täna vaatasin tema 2. elukuu pilte, et no numminaator ei lähe põhja, mis teha 😀

  • Avatar
    Vasta Saaraa 24. november 2013 at 17:44

    Oh, ei ole see inimese elu kerge. Kohe kui higi ja vere ja vaevaga emaüsast välja rabeled, hakatakse sind hindama. Ja kuna oskuste osa on esialgu minimaalne (kuigi hiljem seda paeluvam), hakatakse hindama välimust. Kas meie iga-hinna-eest-teistest-parem maailm ei võiks vähemalt beebisid säästa? (Täiskasvanutega saab vähemalt öelda, et aga tal on hea iseloom, aga ta on tark … aga no beebi puhul polegi nagu muud hinnata)

    On küll mitteilusaid beebisid ja eriti ilusaid beebisid. Kahjuks või õnneks ei saa sellest alati järeldusi teha nende lapseea või täiskasvanuea välimuse kohta. Aga üldse võiks vähem sildistada. Beebisid. Ja inimesi üldse.

  • Avatar
    Vasta Lugeja 24. november 2013 at 17:29

    Tead, Mallukas, neid kommentaare lugedes on mul sinust isegi natuke kahju, kui palju imelikke lugejaid sul on. Võiks isegi õelda, et päris lollakad on paljud. Nagu teise Eesti kokkutulek.

  • Avatar
    Vasta KuuLill 24. november 2013 at 17:18

    ilus või kole beebi pole minu jaoks mingi teema. Võin täiesti ausalt öelda, et KÕIK beebid, keda ma olen kohanud on olnud ARMSAD ja sellest ju piisab 🙂

  • Avatar
    Vasta B 24. november 2013 at 17:16

    Mina eeldan ka, et mul on pigem ilus laps. Minu jaoks niikuinii maailma ilusaim aga ka näiteks kassapidajad, suvalised inimesed poes jne jäävad tihti vaatama ja kiidavad. Noh mis seal ikka, loodame et samas vaimus edasi, Milanosse modelliks ja minul ning mehel helge vanaduspõlv kindlustatud :)))
    Tegelikult aga olen ma, jah, ikka koledaid lapse ka näinud. Ühes FB beebigrupis on ühel naisel selline.. veider nina, väga kõrge laup ja hõredad juuksed. God forgive me. Aga ta laps on ka kahjuks tema moodi.
    Ütelnud ma muidugi kunagi midagi halvasti kellegi lapse kohta pole ja ikka noogutan ja naeratan ja kiidan 😀

  • Avatar
    Vasta Kärt 24. november 2013 at 17:15

    Olin paar aastat tagasi lapsehoidja ühele 5 aastasele imeilusale kaunitarile ja kui juhtusime koos tema beebi pilte vaatama oli minu üllatus suur. Sest beebina oli ta ikka väga inetu aga ometi preili ise väga ilus nüüdseks. 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 24. november 2013 at 16:48

    Aga miks ei või “koledate” beebide vanematele öelda, et oi kui armas laps teil on? Mina alati ütlen seda ja kiidan kõiki lapsi ja nende vanemad rõõmustavad ja kui vanemad on rõõmsad, siiis on ju ka lapsed rõõmsad.
    Miks ei võiks seda väikest valet endale lubada? On ju hinnang kellegi välimuse kohta nagunii alati subjektiivne, mitte absoluutne tõde maailmas

    • Avatar
      Vasta Aili 24. november 2013 at 19:49

      Kui on ikkagi enda tuttavatega tegemist, siis tuleks ikka jah heade sõnadega piirduda 🙂
      Lapse emale jääb ju igaveseks meelde kes tema lapse kohta kunagi midagi halba on öelnud; ja ega väga selliseid enda tutvusringkonda ei jätaks.

      • Avatar
        Vasta Aili 24. november 2013 at 19:51

        Ja no mitte ainult enda tuttavatega, vabandust. Ükskõik kelle lapsest jutt käib, kunagi ei peaks oma negatiivset arvamust tulema avaldama, et lihtsalt sitasti saaks öelda.

  • Avatar
    Vasta helene 24. november 2013 at 16:43

    Meil paluti tuua oma algklassides pildid kus oleme pisikese titadena peal. Ja mu klassivend vaatas pilti ja lausus ,et naen ahvimoodi valja lapik nina ja suured korvad.Eks ma peaks selle inetu pildi sulle vaatamiseks saatma.Aga need titad kellega ma olen kokku puutunud on kohe titena aru saanud kellesse on see laps lainud.

  • Avatar
    Vasta mai 24. november 2013 at 16:29

    Te loete postitust ka või niisama lahmite kommentaare? Isegi Mallu tundub praegu normaalsem olevat kui mõned siin, kes teise last maha teevad. Mis vahet sel on, milline üks beebi välja näeb? Nagu Mallu ka ütles siis lapsed kasvavad oma nägudest nagunii välja.

  • Avatar
    Vasta Petra 24. november 2013 at 16:23

    Kõik tited ei ole armsad kohe kindlasti mitte ja sellele lisab vunki juurde ka see, et uhke ema oma inetust beebist pidevalt facebooki pilte lisab.
    Tean, et kui mina imepisike olin, siis mul olid silmad kõõrdis ja ema oli paanikas, et on hirmuskole kui on kõõrdsilme laps ja eriti veel tütarlaps, aga see läks suhteliselt kiirelt paika õnneks.

    • Avatar
      Vasta Krissumissu 24. november 2013 at 18:21

      Igale emale on tema laps kõige armsam, arvatavasti ka ilusam. Ma ei saa tegelikult eru, kuidas beebisid võib koledaks pidada ? Nad on kõik armsad, mõned on vaid armsamad nagu kukukesed. Teised ehk natuke naljakad.

    • Avatar
      Vasta Mennu 24. november 2013 at 19:19

      Aga nüüd tundub,et sul on silmade asemel aju kõõrdis ! Kuidas sa saad öelda-Kõik tited ei ole armsad kohe kindlasti mitte ja sellele lisab vunki juurde ka see, et uhke ema oma inetust beebist pidevalt facebooki pilte lisab.

      Päriselt,mine arene !!!!!!!

  • Avatar
    Vasta Gisella 24. november 2013 at 16:02

    Tited ei ole ilusad ega koledad.Kõik tited on armsad.

  • Avatar
    Vasta K 24. november 2013 at 15:58

    Mu esimese lapse kohta ei ole mul miskit öelda halba öelda, kui ta sündis. Aga teine sündis, siis tema oli jube punane ja paistes ning kõige veidramal kombel oli tal nina veidi viltu. Endamisi mõtlesin, et wtf?!- täiesti terve laps ja nüüüd siis sedasi kole nina keset nägu.. Õnneks sõbrad- sugulased ei pannud seda veidi viltust nina tähele, aga mind jäi juba kohe häirima, kui lapse sülle sain peale sünnitust. Lõpuks teisel päeval julgesin arstilt viltuse nina põhjust uurida, sealt tuli vastus, et viimase raseduse lõpul surus laps tugevasti nägupidi vastu vaagnaluud, aga nina peaks kiirelt normaalseks tagasi minema.
    Oijeerum, kui õnnelik ma olin, kui nädal hiljem lapse nina normaalne oli! 😀
    Minu lapse kole nina oli õnneks ajutine, aga olen samuti näinud beebisid, kes on tõsiselt inetud.. Mul isegi mees on maininud, kui ta näeb koledat last. Mehed( mõtlen neid, kes ise on isad), vaatavad beebisid teise nurga alt, kui lastetud mehed, ma arvan. 🙂

  • Avatar
    Vasta Eternal 24. november 2013 at 15:51

    Kui mina oma esimese lapsega peale sündi ligi kaks kuud haiglas pidin olema, siis ofc olin samuti truly madly deeply veendunud, et just minu tita on kõige ilusam ja olin isegi natuke kurb kõigi teiste emmede pärast, kellel võis minu arvates päris paha tunne olla meiega nädalate kaupa samas ruumis viibida ja näha, et nende lapsed nii ilusad ei ole 😀 (noh, isegi muret kui palju, et enneaegsed lapsed, ja siis veel koledad ka… 😀 )
    Kuna enda silmad ja taju harjusid selliste nirudega (enneaegsed lapsed, kõik nii umbes alla v pisult üle kilo) väga kiiresti ära, siis ühel päeval, kui sinna palatisse toodi täiesti tavaline natuke üle nelja kilo kaaluv vastsündinu, siis piidlesin teda eemalt päris tükk aega, et huvitav, mis küll sellise lapse haigus peaks olema, kui ise on nii suur (mõõtudelt tundus minu jaoks vähemalt aastase lapse mõõtu :D), aga olemiselt nagu tita mis tita…
    Kuni taipasin ta kuvöösil rippuvat silti vaadata ja nägin, et oli teine just samal ööl sündinud ja täiesti tavaliste näitajatega lapsuke 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisa 24. november 2013 at 15:47

    Ma juba ootasin, mil keegi teise beebiblogija lapse kohta miskit mainib. Ma mõtlesin juba, et olen ainus, kes seda näeb, aga ilmselt mitte 🙂 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 24. november 2013 at 15:46

    No, ma arvan ikka et mu pojake on kõige kaunim. Algul vaatasin, et oh appi, sest nägu oli puhta punniline ka praegugi pea koorikuline, aga ta on nii nunnu, ilus ja armas!
    Ning paraku arvan et tavaliselt on beebid rohkem koleda poolsed. Pead on kõigil hirmus hirmus mõlkis ja veidrad..

  • Avatar
    Vasta Mari Liis 24. november 2013 at 15:46

    Oh, mu oma ema vaatas mind kohe peale sünnitust ja oli mõelnud et juudas, kuskohast sellised peletisegeenid küll välja löönud on. Peale selle et ma näost hirmus olin, olid mul mustad kulmud ja kuri pilk ka 😀
    Aga peale paari tundi toibumist oli inimesenägu pähe tulnud ja siis olin juba kena titena tunduma hakanud 😀

  • Avatar
    Vasta Kristiina 24. november 2013 at 15:42

    Minul on üks paha komme, kui ma näen koledat last, siis ma ei ütle midagi aga kahjuks minu näoilmest on võimalik igast asju välja lugeda 🙁 . Kes tahab kuulda et nende laps kole on. Ise ma ei ole kõige kirkam lilleke,( väiksena olin nunnu 😀 ennast kiitmast ei väsi 😀 ) aga arvan, et kõik mu kolm last on väga ilusad 🙂 Isegi kui nad tunduvad “koledana” kellegile siis usun, et hinges on nad parimad ! Sest sisemine ilu on tähtsam 🙂
    Aga öelge Teie :

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=690471300970071&set=a.612944172056118.1073741826.100000216222069&type=3&theater

  • Avatar
    Vasta nell 24. november 2013 at 15:27

    Ma olen ise 3-kuuse poja ema aga ei arva, et kõik beebid ilusad on. Meie endi titt näeb enamasti haruldaselt juhm välja ntx 🙂 Aga ega me teda sellepärast vähem armasta, ikka oma ja ise tehtud 😛

  • Avatar
    Vasta Kätu 24. november 2013 at 15:11

    Kindlasti mitte pole kõik beebid ilusad. Paljud näiteks kohe peale sündimist on pikka aega sellised krimpsus ja punased, mulle ei meeldi see. Õnneks mu oma laps seda polnud, kuid kui olekski olnud, oleks TEMA siiski ilus ja armas ja midakõike veel olnud 🙂 Ikkagi oma laps ju 🙂

  • Avatar
    Vasta ninnu 24. november 2013 at 15:08

    noh ütleme nii et ma lugesin emale seda lugu ja sellepeale ta ütles, et tema ema (minu vanaema) oli õudusest nutma hakanud, et mu ema nii paks ja kole beebi oli :’D

  • Avatar
    Vasta Piret 24. november 2013 at 15:08

    Kusjuures, peale sünnitust, see esimene päev oma pisikesega… ma lootsin, et mu lapsuke ei jää selliseks…
    Alguses oli ju üleni lilla, näost natuke paistes – selline pundunud, nagu oleks 9 kuud jutti tina pannud..
    Aga õnneks juba mõne päeva pärast kadus paistetus ja täitsa ilus laps tuli! Isegi armas värske vanaisa kiitis takka, et hästi tuli välja, et võite teinekordki teha 🙂
    Aga eks ilu on ju vaatajate silmades…

    • Avatar
      Vasta Piret 24. november 2013 at 15:11

      Mitte, et mu laps nüüd kole oleks… oh ei… väga ilus tüdruk on! 🙂

  • Avatar
    Vasta Eneli 24. november 2013 at 15:04

    Kui mul üks sõbranna sünnitas oma 3 aastat tagasi, oli minu esimene kommentaar: “Kuule, su laps pole üldse ploomi moodi ju!”. Mille peale tema ütles, et see on parim asi, mida kuulda :D. Aga tõesti. Minu arvates olid varasemalt kõik beebid olnud ühte moodi ploomid, aga tema oma oli kuidagi teistsugune. Nüüd olen muidugi rohkem neid mitte-ploome näinud, aga tolleks hetkeks oli suur üllatus mulle, et kõik ei olegi ühtemoodi krimpsus :D.

    • Avatar
      Vasta Eneli 24. november 2013 at 15:05

      Kuidagi teistsugune tähendab seda, et ei olnud üldse kuivanud ploomi moodi! 😀

  • Avatar
    Vasta Sann 24. november 2013 at 15:01

    Ma olen su blogi jälginud raseduse algusest saati sest sel ajal olin n.ö. kaaskannataja ning sünnitasin umbes kuskil kuu peale sind. Minul on küll teine laps, aga elasin aktiivselt kaasa ja muigasin, et sa mõtled kuidagi nii sarnaselt minule:D
    Koledast beebist nii palju ,et mul on mõlemad tütred ja mõlemaid on õnnistatud juustega. No nii ligi 5cm pikkuses parukad peas kohe sündides . Esimest last kiideti juba sünnitusmajas, et väga ilus tüdruk. Teise kohta öeldi ,et teil on nii armas poiss. Esimene reaktsioon oli küll ,et mis poiss ?! Tüdruk pidi olema ( last ei olnud ma veel ise hoidnud, tehti keiser) !! Siis hakati teda puhastama ja öeldi ; Oi, vabandust. On tõesti tüdruk. * Praegu kuu aega hiljem näeb ta ikka päris ilus tüdruk välja ning poissi ei meenuta üldse.
    Ja ma olen näinud koledaid beebisid, kohe tõega koledaid :S. Mu enda sõbrannal sündis hiljuti poisslaps. Ta ongi nagu vanamees ja tõesti kole laps ,aga ma ei ole temale seda loomulikult öelnud, vaid kui riputab netti uue pildi, siis vaatan lihtsalt ‘ Oh god, why ?! ‘ Kui meesterahvad on suhteliselt passiivsed beebide osas, siis isegi mu mees ütles, et on ikka tõega inetu laps.. Ja me ei ole halvad vanemad. Lihtsalt koledaid lapsi paraku eksisteerib ..isegi kui seda kõva häälega välja ei öelda.

  • Avatar
    Vasta Misti 24. november 2013 at 14:59

    Ma oma last kah maailma ilusamaks ei pea, aga see ei tähenda, et ta minu jaoks maailma armsaim ei oleks ning tema vaatamine pakub mulle ikka mõõtmatult rohkem rahuldust kui ükskõik millise modelllapse nägemine 🙂

    Noja eks nii ole kõigi muude ilusate ja inetutega. Kohe kui inimene lakkab olemast võhivõõras tänavalt, siis pole enam nii väga oluline aspekt tema juures see, kui harmoonilised ta näojooned ikka on. Mina leiaks, et välimuslikust aspektist on ilust kui niisugusest olulisem isiklik hügieen. Puhtad puseriti hambad ja üüratu kongus nina võrdluses rasvaste kõõmapulkade ja hingematva higilehaga, isegi kui selle lehaga kaasneb keskmisest kenam füsiognoomia, ju täielik köömes!

    Aga jah, eks ilust kõlba midagi siiski vist ka patta panna – mingid uuringud näitavat, et ilusatel inimestel on elus tibake lihtsam hakkama saada.

  • Avatar
    Vasta Liisbet 24. november 2013 at 14:56

    Minu arvamus lastest on umbes sama, kui Sul enne Mari.
    Samuti on minu meelest olemas ilusad ja koledad beebid, no ja sellised tavalised. Mõni beebi on tõesti kuidagi imelik ja kole, aga ilmselgelt ma ka nii õel pole, et seda ütlema hakkan. Ilusa beebi puhul kiidan 🙂
    Taban ka ennast mõttelt, et mis siis, kui äkki minu beebi tuleb kole? Kas arvan siis ikkagi, et ta on kõige kaunim maailmas? Eks seda saab varsti näha 😀
    Sinu Mari liigitaks ma üle keskmise nunnuks. Ei ole ta minu meelest maailma kauneim ega ka kindlasti kole mitte. Kui nii mõelda, siis polegi vist konkreetset beebit, kes minu meelest maailma kõige ilusam oleks.

  • Avatar
    Vasta Kribi 24. november 2013 at 14:46

    Mina jälle arvan, et paljud ajavad segamini ilu ja armsuse. Arvan, et vanemad näevad oma lastes ka ilu, võõrad aga öeldes ilus laps, võivad tegelikkuses mõelda ka armsust. Ise arvan, et beebidega on tihti ka nii, et nö tavaline beebi tundub pikemal vaatlemisel järjest armsam ja ilusam ja ilus beebi järjest tavalisem. Tegelikult on täiskavsanud inimestega samamoodi. Kohtad kedagi ja vaatad, et wow kui ilus! Siis olete aastaid sõbrannad ja harjud selle iluga ja ta tundub juba üsna tavaline. Seevastu saad mõne natuke vähem atraktiivse inimesega tuttavaks ja kindel see, et mõne aja möödudes märkad, et tegelikult ju täitsa kena inimene 😀 Tittedega on minu arust ka nii, et saad lapse, teed pilte ja aastaselt vaatad neid sünnijärgswid pilte ja mõtled, et oiii miuke äbarikuke, et praegu ikka palju ilusam. Aga endale tundus juba siis väga ilus ja armas ja parim!

  • Avatar
    Vasta marca 24. november 2013 at 14:44

    Kusjuures isegi see oma laste ilu muutub ajas, praegu vaatan oma esimese lapse pilte ja mõtlen, et kamoon, mu meelest oli ta ikka kõvasti ilusam kui nüüd piltidelt paistab 🙂

  • Avatar
    Vasta elex86 24. november 2013 at 14:41

    Ah, mis siin ikka. Mul on ilusad lapsed ja ülejäänu mind ei huvita 😉

  • Avatar
    Vasta A. 24. november 2013 at 14:39

    Ma ei ole ka väga titadega kokku puutunud aga no sinu oma on küll vapustavalt armsakene :). Samas minu meelest on ntks Katre pisike täiesti armeenlase nägu ja tagatipuks veel poisi näoga. Ei mul ei ole Katre vastu mitte kui midagi aga see oli esimene mõte, kui ta oma lapsest pildid üless pani.

    • Avatar
      Vasta Katre 24. november 2013 at 15:55

      Mis armeenia poistel viga? Muidu aga good one. Tegelikult ongi salaja tehtud armeenlase laps, aga ärge Keiole rääkige! 😀

      • Avatar
        Vasta A. 24. november 2013 at 16:44

        Ei ole neil midagi viga 😛 Lihtsalt see oli automaatselt esimene mõte, kui blogis lapse pilti nägin :). Ja minu meelest nad on küll armsad, ent ilusaks neid nimetada küll ei saaks, mina vähemasti mitte.

        • Avatar
          Vasta Katre 24. november 2013 at 16:57

          Kusjuures ta mõne pildi peal vahepeal vb meenutas isegi sellist tüüpi. Alguses tal oli see kollasus ka kõrge ja siis oli eriti tõmmu ja ebamaine. 😀 Aga piltidelt nähes ma ei teagi, laivis talle otsavaadates ei ole ta mitte midagi säärast kaugeltki. 😀

    • Avatar
      Vasta Ty 24. november 2013 at 16:35

      Katre laps on minu arust väga ilus ja armas. Tema blogi ei loe ja pildi põhjal sugu ei erista. Samas ei olegi beebidel võimalik näo järgi vahet teha. Mind kutsuti beebina poisiks, mu venda tüdrukuks. Sõprades oli lõik kus Rachel pani oma tüdrukule roosa lipsu pähe, et soost aru oleks saada ja siis küsiti, et miks te poisile roosa lipsu pähe kleepisite?? 😀

  • Avatar
    Vasta gertuska 24. november 2013 at 14:38

    Minu beebi oli sündides tõmmu, palju tumedaid juukseid oli jne. Selline sale ja peente näojoontega…itks küsiti veel luba pildistamiseks ja pilt kaunistas tükk aega itk kodulehte…niii uhke olin oma ilusa beebi üle 🙂 Aga lapse isa hiljem rääkis kuidas ta häbenes oma tütre jalgu, sest need olid imelikult kõverad ja kui ta sugulased küllatulid siis peitis tite jalgu teki sisse 😀 tegelikult beebide jalad ju ongi alguses kõverdatud olekus 😀

  • Avatar
    Vasta Kaisa 24. november 2013 at 14:38

    Ohh, ka minu sõbrannal on mitte just kõige armsam laps ja noh.. pole ma veel suutnud teda välimuse poolelt kiita ( mõlema lapsed saavad juba kolmesteks), pigem kiidan, kui hästi laulab või tantsib. Midagi pole teha!
    Krimpsus, ligase ja punase beebi koha pealt, siis ma ei mäleta, et minu laps oleks sellisena “üsast välja saanud”. Ka praegu pilte vaadates oli teine üsna sile ja puhas kohe peale sündi. Vedas vist.

    • Avatar
      Vasta Kati O 24. november 2013 at 15:19

      Vat mina ka ei tea, et minu laps sellisen sündis. Sündis ikka sirge naha ja veidi päevitunud tooniga. Ei mingit ôudust.

      Kui nüüd oleme beebi pilte vaadanid, siis ega ta just kaunitar polnud. Nüüd on täitsa tavaline kaheaastane 🙂

  • Avatar
    Vasta Helen 24. november 2013 at 14:31

    Ühe mu sõbranna laps oli algul mu arust üsna kole. Sihuke hästi paks ja lodev. Nüüd on ta 6-aastane ja täiesti üle ilma kaunitar.

  • Avatar
    Vasta Gätlin 24. november 2013 at 14:16

    Mu meelest pole ka kõik beebid ilusad. Iseennast pean selliseks tavaliseks, päris kole ei ole aga samas mingi kaunitar ka mitte. Ja lapsed ka sellised tavalised, puhtad ja kenad. Ja kui mulle inimesed tänaval ligi ei tuleks ning mu lapsi ei kiidaks, et kui ilusad ja armsad nad on, siis ma arvaks tõesti, et nad on rohkem tavalised kui koledad. Mina pean ilusaks omapäraseid lapsi nt suured silmad või lõualohk või lõualott. Aga samas kui nad on just üsast välja saanud, nad on siis kõik koledad…krimpsus, punased, ligased…Väga hea, et kuu ajaga sellest välja kasvavad 😀

  • Avatar
    Vasta Kärt 24. november 2013 at 14:06

    Anna mulle nüüd andeks ja ära saada mulle taevast jumala raevu kaela, aga Mari tuletab mulle meelde oma välimusega ühte koomikut Colin Mochrie’d. Ma vaatan selle koomiku ülesastumisi ja mõned näoilmed on neil nii sarnased 😀 Nende Colini piltide järgi ei saa sellele sarnasusele pihta. Ma olen koledaid beebisid näinud ja võin öelda, et sinu tütar on õnneks sellest pääsenud 😀 Väga armas laps on ta 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. november 2013 at 14:11

      Haha, ma ei suuda naermist lõpetada 😀 teatud sarnasus on neil jah, soeng jne! Aga kõhus nägi Mari välja nagu mr. Burns, nii et pole hullu 😀

  • Avatar
    Vasta guyu 24. november 2013 at 14:05

    Täiesti nõustun selle postitusega. No offence, aga Mari on üsna keskpärane.olen näinud ilusamaid ja koledamaid.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. november 2013 at 14:09

      I will hunt you down and kill you…

      • Avatar
        Vasta Hah :D 24. november 2013 at 20:27

        Mari ei ole tõesti mingi modell. Ta on ilus ja armas küll, aga mõningate piltide peal meenutab minu vanaema 😀 Kõrvad on ka veits imelikud 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 24. november 2013 at 20:28

          No mõndade piltide peal näeb ta välja nagu mootorratturhiirtest see limburger vms 😀 yolo. normaalolekus on ta aga väga ok 😀

  • Avatar
    Vasta Egle 24. november 2013 at 14:05

    Kui on kole laps, siis ma ei ütle midagi.. ei kiida, ei laida, lihtsalt vaikin, et keegi ei saaks mind pärast näkku valetamises süüdistada 😀
    Minu jaoks on see väga positiivne olnud, kui kaks mitte ilusat inimest on imeilusad lapsed saanud. Loodame muidugi, et lisaks ilule ka mõistust antud on 😀

  • Avatar
    Vasta Tiina 24. november 2013 at 14:05

    On koledaid beebisid/lapsi, kuid tegelikult on ilu vaataja silmades. Vahest ma imestan kuidas mõni mu sõbranna on nii koleda mehega koos, kuid see on jälleg teema “ilu on vaataja silmis” 😀 Nii, et pole see ühtki ainult beebide teema 😀

  • Avatar
    Vasta Helena 24. november 2013 at 13:57

    Jumal tänatud selle postituse eest! Ma olen nii mõelnud, aga kui ma oleks suu lahti teinud, oleks see maailmalõpp ilmselt olnud.
    Kui ma sõbranna last nägin esimest korda, siis tegin suured silmad. Küsiti, mis viga.. ah ei midagi 😀
    Käsi südamel võin öelda, et minu lapsed on ilusad olnud, aga ei hakka kelkima, et maailmailusamad. See sinu märkus viitas natuke nende perekooli emadele..Mismõttes sinu laps on maailmailusam.. hoopis minu oma on jnejne! Kuni lõputu vaidluseni!!

  • Avatar
    Vasta Riina 24. november 2013 at 13:56

    Mina ütlen ausalt – olen kohanud koledaid lapsi küll, jah. Ja olen seda ka öelnud oma abikaasale, et “vaata, küll on kole laps” ja ta tunnistas mulle siis, et ta mõtles sel hetkel täpselt samamoodi…. 🙂 Olen jah kahepalgeline, aga selle koleda lapse vanematele ma seda muidugi ütlema ei hakka. Ega kiida ka, et “küll on ilus laps”. Ma parem ei ütle siis midagi.
    Oma lastega on ka nii, et kogu aeg on nad minu jaoks nii ilusad, aga kui praegu vaatan neid “kuni-aastaseid-pilte”, siis mõne peal ikka ei ole üldse ilus laps…. Eks see kõik ole vaataja silmades ja peas, mida ta näeb ja kuipalju ta ütleb 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. november 2013 at 13:59

      aga kuidas sa teed nii, et ema ütleb, et näed, see on minu beebi, kas tahad sülle võtta? Ja siis sa lihtsalt oled vait 😀 ma ikka kiidaks natuke moepärast :/

      • Avatar
        Vasta Riina 24. november 2013 at 14:12

        Ei noh, moepärast ikka mõne sõna….vaata, ma elan Rootsis ja sel hetkel ma jätan mulje, et ma ei räägi eriti Rootsi keelt ja lasen teistel ümberolijatel kiita…. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kätlin Kaasik 24. november 2013 at 13:55

    Olen näinud reaalselt koledaid beebisid. Ütlema ei hakka midagi, ei seda kui jube on, ega hakka valetama ja ema nunnutamist takka kiitma. Pigem olen vait.
    Enda põnn sai kiilakaks aetud just, ja noo ei ole kõige hurmavam.:D

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. november 2013 at 13:58

      Miks sa ta kiilaks ajasid? Maril ka naljakas Lenini soeng, aga mulle tundub, et ta kannab selle välja 😀

      • Avatar
        Vasta Kätlin Kaasik 24. november 2013 at 14:30

        Juuksed hakkasid silma vaikselt ronima ja ta läks päris närvi kui kõrva tagant kõditasid. 😀 Kuldsed kiharad niuhti nulli, oi ta on rahul nüüd.:D

  • Avatar
    Vasta Kadri 24. november 2013 at 13:53

    Ma ainult loodan, et mu beebi tuleb oma isa moodi, mitte minu moodi. Vot mina olin omaarust kole beebi 🙂 A nüüd olen ilus! Esimene laps mul on issi moodi. Keegi pole veel öelnud, et ta kole oleks olnud, ise ei oska erapooletut hinnangut anda.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. november 2013 at 13:55

      Nagu öeldud, siis see peab ikka eriti mu** olema, kes tuleb ütlema, et kuule sul kole beebi 😀 Ma usun, et ta sul siis selline.. ilusamapoolne 😀

      • Avatar
        Vasta Kadri 24. november 2013 at 14:24

        Ahh ei, oskasin küll nüüd 2 aastat hiljem hinnangut anda. Ta oli mul üsna omapärane, aga kindlasti mitte missibeebi. Praegu vaatasin pilte… A tal oli hea iseloom beebina 😀
        Aga kuna olen pidanud erinevaid beebisid pildistama, siis olen ikka parajalt inetuid beebisid ka näinud (nahk kärnas, silmad rähmas, juuksed kõõmas…), aga see tõesti on ajutine.

  • Avatar
    Vasta Merilin 24. november 2013 at 13:53

    Ka inetuid lapsi on olemas . Olen vähemalt 3me inetut last näinud 🙂 . 2 neist on tüdrukud olnud ja 1 poiss 😀 .

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. november 2013 at 13:54

      Ma ei tea miks, aga tüdrukutest ikka rohkem kahju 😀 Kuigi nagu öeldud, võivad nad sellest suure tõenäosusega välja kasvada 😀

  • Avatar
    Vasta meow 24. november 2013 at 13:48

    http://9gag.com/gag/6181917

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. november 2013 at 13:49

      See pilt väärib siin postituses olemist 😀

      • Avatar
        Vasta meow 24. november 2013 at 13:52

        Ma tegelikult ei tahtnud selle postitusega kedagi solvata vms, sest on ilusaid beebisid ka, aga see tundus lihtsalt tõesti siia sobiv 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 24. november 2013 at 13:52

          Jah, ma mõistan 😀