Kassid KODU

saime roboti!

25. november 2013

Kui te nüüd mäletate, siis mind sai eelmisel nädalal Ringvaates näha, kus me vaatasime seda ilmaimet, milleks oli isepuhastuv liivakast. Nende kodulehel LITTER-ROBOT on see osa Ringvaatest üleval ka, nii et, kes maha magas, saab siit kaeda.

Ühesõnaga on meil nüüd kodus ka selline imevidin.

robot1

Kurg ei ole sinna veel läinud, aga Joosep tormas seda uudistama kohe, kui see tuppa tassiti.robot2 robot3

Esialgu Joss sinna häda ei teinud, vaid heitis sinna sisse magama. Natuke põõnanud ta vist midagi sinna tegi, sest ma kuulsin, et see masin käis ringi. Ma loodan, et see heli öösel väga pinda ei käi, aga praegu olen ma küll rahul.

Eriti kuna enne kosmoselaeva kohaletoomist tõstsin ma eelmise kassi WC eest ära ja sinna sisse vaadates ja lõhna järgi otsustades oli tegu hoopis Õllesummeri välipeldikuga. Ega ma olen jah laisk kastipuhastaja. Vaesed kassid, loodame, et nüüd on nende elu roosilisem!

Mis teie sellisest imevidinast arvate? Ja lisaks tahtsin ma küsida, et mis liiva teie kasutate?

Rohkem infot sellest uhkest asjast saab nende kodulehelt, mis asub SIIN!

EDIT: Läksin nende kodulehele ja avastasin, et ei ole seal miskit rohkem infot 😀 Seega jagan siis ise teiega nii palju, kui ma tean.

Sisse käib sinna tavaline kassiliiv, peab olema ainult paakuv. Kui kass seal sees ära käib, siis raskusandur paneb ta 7 minuti pärast keerlema. Siis kukub kõik raskem kraam all olevasse sahtlisse, kus on kilekott. Kilekoti võtad välja ja viskad ära. Olemas. Sinna sobivat kõik kilekotid, ei pea mingi spets teema olema. Masin käib pistikuga seina.

Loe ka neid postitusi!

49 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta roosasidrun 26. november 2013 at 10:10

    Oot, aga kui kass sees magab – siis ei hakka ringi käima? 😀 Et mingi kaalupiirang siis, mille ära tunneb?

  • Avatar
    Vasta Haly 26. november 2013 at 02:24

    Mulle oleks ka hädasti sellist vaja 🙂
    Meil ka uus kass nüüd majas.. Ja koguni kaks veel 😛 Niiet kuluks ära..
    Enamuse ajast kasutan seda odavat Happy liiva.

  • Avatar
    Vasta kjhgf 25. november 2013 at 22:08

    arvuti jaoks anud raha, aga mingit debiilset kallist peldikupotti jaksad soetada?

    • Avatar
      Vasta Seen 25. november 2013 at 22:18

      No kammoon, kuidas sa aru siis ei saa, et pettis selle raha välja, tegelikult tahtis koguaeg seda liivakasti. Ole normaalne keda see katkine läpakas huvitav kui saab robot liivakasti osta.

      On ikka naljakaid inimesi olemas xD.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 25. november 2013 at 22:21

        haha. kurat, vahele jäin :((((((

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. november 2013 at 22:21

      arvad, et soetasin selle?

  • Avatar
    Vasta Seen 25. november 2013 at 22:07

    Mul oli kassi puhul kasutusel samamoodi kristallid. Äärmiselt mugavad. Kui selle paakuva liivaga pidi minimaalselt iga kahe päeva tagant vahetama liiva, siis kristallidega (junne vahepeal ära korjates) yhe kassiga oli täiesti normaalne KAKS NÄDALAT. Ja ei mingit haisu sealjuures! Haisu isegi vähem kui paakuva liivaga tihti vahetades, sest sellega koguaeg ikka õrn hais tuli. Aga kristallidel mingi hea haisu eemaldav omadus(mingi kõrgem keemia teadus on). Nyyd siin lugedes tundub lausa naljakas, et kunagi sai tihedamini vahetatud. Kahe kassiga sai vahetatud yks kord nädalas ja endiselt ei mingit haisu. Hind on kyll päris palju kallim samas kui arvestada kui palju vähem saab vahetatud ehk tasub ära. Aga jah selle fancy masinaga seda kasutada ei saa. Igatahes väga vahva, et selle masina endale said. Ja su ema õiendab, et blogimine ei tasu ära, kuidas siis ei tasu, sul istub 400 eurot kodus ja kassid situvad sellele. Kui see ei ole rikkus, siis ma ei tea mis on xD.

    Tahtsin veel öelda, et sul on kadestusväärsed põsesarnad! No uskumatu luuehitus.
    Veel tahtsin avaldada kaastunnet hambumuse pärast. Mitte selles mõttes, et omg kui kole, vaid lihtsalt nii kurb on kui inimene ei julge naeratada :(. Mul endal olid ka noorena suured hambusprobleemid, nimelt suu liiga väike, et hambad ära mahuks(selle väikse suu teen ma kyll suure jutuga tasa hihi). Tuli terve ports neid välja tõmmata ja siis veel lisaks breketitega korrigeerida. Ma samamoodi häbenesin neid näidata. Rääkisin pool kinnise suuga ja naeratades olid huuled justkui kinni liimitud. Ja oh see tunne kui lõpuks breketid ja klambrid läinud. Sellest on möödas kuus aastad aga ma ikka ainult naerataks naerataks ja naerataks. See on niiii hea ja vaba tunne. Ja siis on nii kahju sust :(. Ehk kunagi ilmub kuskilt mingi lahendus. Teadus ju areneb ja värki. Keep your hopes up and mood cheery. Yay.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. november 2013 at 22:21

      Tänud heade sõnade eest ja viiendal detsembril on mul muuseas esimene hambaarsti aeg 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 25. november 2013 at 20:39

    Meie oleme kasutanud kõige rohkem kristalle, aga need jäid kassile mul koguaeg käpa alla kinni ja tassis kõik kohad, neid täis nii et nüüd olen hakanud kasutama jälle täiesti tavalist liiva. Aga mingiaeg nägin reklaami, kus rääkis ka mingisugusest uuest vidinast mis õpetab kassi käima wc potil.. Ja ma täiega tahaks seda katsetada, aga see on laiskuse taha veel kinni jäänud. Igatahes päris naljakas oleks, kui tuleks keegi külla ja wc on kinni, kuna kass istub potil 😀 Muidu näeb seda siit, kuidas see toimima peaks, kui kedagi huvitab 😀 http://www.youtube.com/watch?v=FmPwYgB0vvY Tundub jube mugav olevat. Ja maksis kuskil 50 eurot see komplekt. 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. november 2013 at 21:05

      mul on see komplekt olemas 😀

      • Avatar
        Vasta Ty 25. november 2013 at 21:54

        palun-palun kirjuta miks ei toiminud. Teist korda mainid, et olemas, aga sheeri kama kah 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 25. november 2013 at 22:01

          Ma kirjutasin just Naistelehte sellest artikli 😀 Aga noh pmst juhtus igast jama aina (remont, jossi aknast alla sadamine) ja ei viitsind jamada 🙁

      • Avatar
        Vasta kristiiip 28. november 2013 at 20:19

        Jaga linki siis kus sa sellest naistelehes seal räägid, 😀 Tahaks ka teada, mis värk see on kellegi kaudu, kes seda juba katsetanud, siis tean kas on mõtet osta või mitte, 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 25. november 2013 at 19:31

    Mina soovitan minna piradosesse. võib küll kallis olla, aga nemad teevad vot sellist teemat et anna olla 😀 tõsiselt hästi oskavad joonistada ja nad teevad kindlasti sulle kõige parema ja omapärasema tätoka. tõsiselt, soovitan 🙂

  • Avatar
    Vasta Egle 25. november 2013 at 19:14

    Wooow… päris uhke! Tark kah, kui sai aru, et kass magab sees, mitte ei ole pirakas laadung välja lastud 😀
    Ma vaatan silma järgi, kui junne paljuks läheb, siis vahetan kogu kupatuse, iga päev küll sorteerinud ei ole. Päris pikalt juba kasutan Prisma Rainbow sarja mittepaakuvat liiva, suur kott, normaalse hinnaga ja saab mitu korda sealt vahetuseks panna, ei haise, mingi õrna beebipuudri-taolise lõhnaga on, aga kiisut see ka ei häiri.

  • Avatar
    Vasta Maris 25. november 2013 at 18:40

    Koristan igal õhtul päeva jooksul kogunenud kraami välja, siis ei hakka liiv nii kiiresti haisema. Ma ei julgeks kedagi endale küllagi kutsuda, kui kassiliiv koos kogu lisadega kuu aega mul WC nurgas haiseks. Ja oma kallist kassist hakkaks ka kahju. Ise muidu kasutan Nuriko kassiliiva(helesinises pakendis), mida saab Zooplanetist osta. Jäkub päris kauaks, paakub väga hästi, mis on ülimalt tähtis, sest siis on kõvasti kergem koristada. Ma olen muidu päris palju erinevaid liivasid proovinud, aga põhiline probleem ongi see olnud, et piss ei paaku ja koristades laguneb ära ning siis on võimatu pissist liiva koristada.

  • Avatar
    Vasta meow 25. november 2013 at 18:20

    Ostsidki ära? nii äge

    • Avatar
      Vasta Kelli 25. november 2013 at 19:19

      jehh, ta ostis.

  • Avatar
    Vasta Ave 25. november 2013 at 17:11

    mina kasutan kassiliiva asemel pelletit- odavam kui tava poodidest saepurugraanuleid või tavalist kassidele mõeldud liiva vms osta ja jätkub ka kauemaks.

  • Avatar
    Vasta Kizla 25. november 2013 at 16:12

    Mujal maailmas on isepuhastuvad kassiliivakastid juba aastaid levinud. Ma pole kunagi isegi tahtnud sellist “kärakat” endale koju. Põhiline probleem selle keerleva trummliga on see, et see läheb seest mustaks ehk siis kleepuvad kassi väljaheidete jäänused kohtadesse, kust liiv läbi voolab. Tulemuseks on see, et kass hakkab oma häda ajama mujal, kui seda trumlit puhtana ei hoia (robot liivakastide teema käis ka saatest “My cat from hell” läbi, kus seletab väga hästi, mis probleemid võivad selle asjandusega tekkida).

    • Avatar
      Vasta Liisu 25. november 2013 at 16:22

      Tegelikult väga hea tähelepanek. Ma varem ei mõelnudki kordagi, et robotit peab ju ka puhastama. 😀 Kokkuvõttes siis ju tegelikult polegi väga suurt vahet, kas sa koristad tavalist kassi liivakasti või siis robotit (seda on kindlasti keerulisem puhastada), koristama peab niikuinii.

  • Avatar
    Vasta Liisi 25. november 2013 at 15:32

    Meie kasutame valgeid kristalle (ei ole ühte kindlat, vaatame hinna ja pakendi suuruse järgi). Oleme kõiksugu erinevaid versioone proovinud, aga kristallid on raudselt meie lemmikud, kuna need ei haise praktiliselt üldse. Paakuv ta just pole (kui välja arvata kasti põhja tekkivad kollased kuhjad, mida on kerge kühvliga eemaldada), aga samas jätkub teda kauemaks, sest junnid korjame sealt seest lihtsalt välja ja nii ei lähe liiva eriti raisku. Meie isane kass situb peaaegu nagu inimene, seega tema junnid korjame alati võimalikult kohe peale hädategemist välja. Hetkel teeb seda küll mees, kuna mina olen lapseootel ja mul on 9-kuuline kassipeldiku puhastamise vabastus.

    Selle automaatse junnionniga tekkis minul ainult üks vastuoluline tunne, kui Ringvaates teda nägin. Et keskkonnasäästlikust seisukohast tundub mulle väga suure reostamisena nii palju kilekotte kasutada kassijunnide eemaldamiseks. Juhul, kui kilekott peale igat portsu ära visatakse. Või kogud sa sinna rohkem kui ühe portsu? Meil on kassi peldik WC poti kõrval, junnid viskame otse sinna ja veega alla.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. november 2013 at 15:34

      Ma arvan, et seda kotti ei pea ju kohe iga kord ära viskama?

  • Avatar
    Vasta nell 25. november 2013 at 15:31

    Mu kassidel kasutusel ränikristallid, vahetama peab vaid 1x kuus, seega soodne ka. Ei haise ja pakk u 2,5 € soodukaga (kuu ports)

  • Avatar
    Vasta Ty 25. november 2013 at 15:18

    Me ka vaid kristallide peal. Muidu on nädal ja haiseb – kristallidega kannatab 2-3 isegi ära. Leidsin muide zooplanetits siuksed spets kotid mis kassile liivakasti põhja panna (selle pealmise servaga surud kinni). Palju mugavam on tühjendada – ma kartsin, et kraabib kile katki, aga kui paned liiva7kristalle terve koti korraga (nagu ette nähtud) siis ei kraabi kilet ka lõhki. Usun, et sobiks ka tavaline poekilekott, kuid kardan, et too on hapram… lihtsalt jagan ideed, kuna ise palju rohkem rahul selle tühjendamisega 😀

  • Avatar
    Vasta Sigrid Roosimägi 25. november 2013 at 15:07

    Me kasutame ka kristalle, sest paakuv hakkab minu arust kohe haisema.. kristallid imavad nii haisu kui vedeliku endasse, niiet on mugavam. 😛

  • Avatar
    Vasta laura 25. november 2013 at 14:58

    Tuleme legolasega külla :D?

  • Avatar
    Vasta helene 25. november 2013 at 14:54

    Ma arvan,et selline vidin ei sobi minu vanaema kassile ,sest ta on nii peen harra ,et ta kraabib ilusasti ja korralikult oma junnikestele liiva peale.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. november 2013 at 14:57

      Seal saab ka ju kraapida

  • Avatar
    Vasta Laura 25. november 2013 at 14:53

    issand, mind häirib juba töötava arvuti heli öösel, mida ma sellega siis veel peale hakkaksin…
    aga meie kiisu käib saepurugraanulite peal. imavad hästi ja ei haise. 🙂

  • Avatar
    Vasta Keiti 25. november 2013 at 14:52

    Said selle tasuta?

  • Avatar
    Vasta Gertu Saareli 25. november 2013 at 14:51

    Mina kasutan seda odavat Happy liiva. Kuna mul kolm kassi vahetame me lihtsalt üle päeviti kogu liiva ära. Suht mõtetu neid junne ja pissist liiva sealt eraldi välja urgitseda, sest poole tunni pärast uus junn asemel 😀 Sellist masinat tahaks endalegi aga nagu ma saatest aru sain siis see maksab rohkem kui mina emapalka saan 😀

  • Avatar
    Vasta Liisu 25. november 2013 at 14:46

    Tundub lahe aparatuur, aga kas see puhast liiva liiga palju kaasa ei võta või lähebki sinna kogumiskotti ainult kasutatud liiv?
    Kohutavalt suur (ja kole :D) on see asi muidugi küll, aga kasulik ka.

    Mul selles mõttes on vedanud, mu kassi piss õnneks ei haise.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. november 2013 at 14:52

      välja tuleb sealt ainult see piss ja sitt, mis kass sinna jätnud on. ülejäänud liiv jääb sisse. Ja väga suur ta ei ole, mul enne oli nurgakast ja see aint nats väiksem oli

      • Avatar
        Vasta Liisu 25. november 2013 at 14:54

        Tahaks endale ka siis, kui ta nii kobakas ei olegi 😀
        Eks tuleb oodata kuni tuleb turule mõni odavam variant, küllap kunagi ikka tuleb.

  • Avatar
    Vasta Carmen 25. november 2013 at 14:46

    Mina olen kasutanud siiani ainult ÖKO PLUS liiva. Põhjus on lihtne – see ei haise j teadupoolest ju kassidele haisev liiv ei meeldi. Kui kass issib, tekivad sellest pallid, mida on hea kühvliga ära transportida. Ja teadupoolest kassidele ju haisev liiv ei meeldi. Ostsin ükskod Maximast näiteks mingit odavat liiva..esiteks oli seda megaraske tassida, see kaalus reaalselt nagu mingi kümme kilo vähemalt ja teiseks, kui ma selle pommiga koju jõudsin ja kassi liivakasti valasin, läks ta sinna äärde, nuustas seda ja vaatas mulle sellise näoga otsa, et: “Kas sa tõid mulle kellegi vana liiva siia ja arvad, et ma teen ka siia midagi?” 😀 Aga see robot on küll üks lahe imevidin ja sul on täiega vedanud, et selle kingiks said, elu läheb kindlasti kergemaks 🙂

    • Avatar
      Vasta Päti 25. november 2013 at 18:41

      Soovitan kah 2 kätt püsti cat’s best ökoplus liiva. Sai kõikvõimalikd variandid ära proovitud enne kui otsustasin siis kah selle väga kiidetud ja soovitatud liiva ära proovida. Tagasi hoidiski mind esialgu selle liiva hind, aga tegelikult tuleb see palju odavam välja, sest see lihtsalt ei haise ja ei pea nii tihti vahetama üldse, lihtsalt korjata julgid ja pissikuulid välja ja asi ants.

  • Avatar
    Vasta Clara 25. november 2013 at 14:45

    Ma ostan rimist sellised kristallid vms (rimi teeb mulle kaartiga alati selle pakkumise ka :D)
    Kassi liiva vahetan u nädalas korra + üldjuhul korjan suurema häda välja, kui avastan, et ta on käinud. Elamine küll ei haise ja kast asub wc poti kõrval.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. november 2013 at 14:51

      Mul on ju kaks suurt isast kassi. kord nädalas puhastades oleks ma vist haisu sisse lämbunud 😀

      • Avatar
        Vasta Liina Kerman 25. november 2013 at 15:01

        haah, okei, hea kui ma korra kuuski viitsin vahetada. peaks vist selle potipeal käimise komplekti kassile küsida

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 25. november 2013 at 15:04

          Mul see kodus olemas 😀

      • Avatar
        Vasta Liina Kerman 25. november 2013 at 15:07

        töötab?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 25. november 2013 at 15:18

          hetkel paistab töötavat 😀

  • Avatar
    Vasta Coraline 25. november 2013 at 14:44

    Ainus mittehaisev liiv, mis mind rahuldanud on, on Natusan. Väga hästi paakuv ka.

    • Avatar
      Vasta Kaia Kersti 25. november 2013 at 15:22

      Minu kass käis ka selle peal kui linnas elasime. Kusjuures proovisime mingeid odavamaid ka, aga sinna meie pips härra keeldus astumast. Hüppas selle asemel hoopis vanni ja lasi sinna.

  • Avatar
    Vasta A 25. november 2013 at 14:41

    vau see imevidin on küll kallis 😀

  • Avatar
    Vasta keidy 25. november 2013 at 14:40

    Kift masin jaa ning tahaks isegi sellist :D. Liiv on meil mingi cat’s best. Ja seda on mitu varianti vist, meil rohelise ja punasega pakend :D.

  • Avatar
    Vasta Liina Kerman 25. november 2013 at 14:35

    Mina tahaks ka sellist. 😀 Armastan oma kassi väga, kuid ega ei viitsi koguaeg liivakasti rookida ja tihtipeale jääb see pikaks ajaks koristamata, niiet elamises pidevalt mingi ammoniaagisarnane hais 😀 Ja kui lõpuks koristan, siis alati luban endale, et koristan tihemini 😀 Aga kasutan liivakristalle. Need paakuvad ei sobi mu kassile, korra proovisime, terve tuba oli sitta täis. 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. november 2013 at 14:37

      Mu kassid pole ühestki liivast veel keeldunud, aga mõni haiseb minu meelest kiiremini kui teine.