Lapse üles kasvatamine LAPSED Mari SUHETEST

Murphy, sa vana sindrinahk

7. detsember 2013

Rubriigist, et mõistus pole enda teha, sain ma alles paar aastat tagasi teada, et mida see tähendab, kui keegi mõnikord “Murphy…” ütles ja ohkas. Mitte, et ma seda ei oleks enne kasutanud 😀 Ikka teinekord teadja moega ütlesin. Ma vist eeldasin, et see on selline asi, mida öeldakse siis, kui mingi äpardus on vms. Aga okei, see selleks.

Lapsega elu on lihtsalt…täielik Murphy. Kogu-freaking-aeg!

  • Iga kord, kui sa plaanid midagi lapse magamise ajal teha, lendab aeg nii kiiresti, et kui sa oled “kiirelt netis oma asjad ära vaadanud” ja tõusnud arvuti tagant, et nüüd süüa teha, teeb laps silmad lahti.
  • Kuigi laps võib magada kõige õndsamat und, ärkab ta koheselt, kui proovid võtta esimese ampsu oma imemaitsvast toidust. Loomulikult juhtub see eriti siis, kui sa päev läbi söönud pole.
  • Võid kindel olla, et kui sa paned selga musta pluusi, satub sinna peale okse. Kindlasti!
  • Üldse on nii, et kui vähegi puhtad riided selga saad, siis suudab laps need kuidagi ära roojata.
  • Kui on kuskile kiire ja laps eluga riidesse vaja saada, siis võid kindel olla, et ta hakkab riietumise ajal hüsteeriliselt karjuma, tahab süüa, mähkmevahetust, sülle ja kaissu. Ühesõnaga, ole valmis hilinema. Alati. Minu õnneks jään ma nagunii alati igale poole hiljaks, nüüd on vähemalt laps, kelle kaela seda ajada:))
  • Pane lapsele selga uhke riie, et minna külla/oodata külalisi/pildistada. Jälgi, kuidas laps nanosekundid enne selle sündimist selle uhke rüü täis oksendab/roojab. IGA KORD!
  • Plaani romantilist õhtut: pane selga ilus kleit, tee uhke õhtusöök, süüta küünlad…ja siis veeda järgmised 6h last rahustades, kes muidu terve selle aja tavaliselt õndsat und magada tavatseb.
  • Igal vaikushetkel avalikus kohas laseb laps sellise peeru, et kõik vaatavad SIND süüdistava näoga, sest selline väike inglike ei saaks ju SELLIST häält teha.
  • Kohe, kui sa lapse magama saad, hakkab tööle robotkassikäimla, naabrid puurima, akna alt sõidab mööda 73 sireenidega tuletõrjeautot ja keegi viskab sulle tellise aknasse. A-LA-TI!
  • Kui sul miskipärast on VAJA last äratada, ei taha ta oma magusast unest mitte kuidagi üles saada. MITTE KUIDAGI!
  • See päev, kus laps mõtleb, et täna võiks hommikul kauem magada, ärkad sina 5.50 ja ei suuda enam uinuda.
  • Kui sa üritad last krooksutada, siis ei tee ta seda seni, kuni sa loobud ja ta käest ära paned. Tavaliselt kaasneb sellega okse. Näiteks su äsjapuhastatud diivanikattele.

Milliseid seadusi olete teie seoses lastega tähele pannud? Kindlasti tuleb neid juurde, kui laps suurem on ja rohkem teha oskab, seda nagunii 😀

Loe ka neid postitusi!

15 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kaire 10. detsember 2013 at 14:39

    Sisuliselt ei muutu jh midagi. Okse asendub tasapisi ila ja toiduplekkidega. Potti ei tee aga hetk hiljem mässusse kohe, hoia seal poyil kaua tahad. Ja kui unistad romantikast, siis on raudne laks, et tuleb unetu öö. Koguaeg on lutt kadunud või segavad mingid unenäod.
    A see osa millest sina kirjutad ei kao ka kuhugi.

  • Avatar
    Vasta Pisi 7. detsember 2013 at 21:53

    Laps peab alati siis pissima, kui màhkme alt vôtad.
    Kui kuhugi minek, siis ei leia sa üles seda mida vaja ja tagasi tulles vaatab see sulle vastu 🙂

  • Avatar
    Vasta minajamuud.blogspot.fi 7. detsember 2013 at 15:58

    Ma olen tähele pannud, et ka need asjad peavad paika meil:
    – Kui paned lapsele puhta mähkme, siis ei jõua sa 5sek süles teda hoida kui juba sinna midagi korralikumat tehakse… Ja siis uuesti mähkmevahetus!
    – Kui alustada lisatoiduga, siis laps aevastab just siis kui püree amps on suus. Muidugi just oranzi porgandipüree ja siis terve köögi valge sein on seda täis. (Esimese lapse east meenus)
    – Mähkmed lasevad harva läbi, aga just siis kui unustad mingil põhjusel vahetusriided lapsele kaasa võtta.
    – Kui beebiga üritad süüa teha, siis söögitegemine ununeb ja makaronid keevad ribadeks ja liha läheb kärssama jne…
    – Kahe lapsega: kui üks läheb päevaunele, siis teine ei ole seda nägugi, et nii pea silma kinni paneks… Jh siis kui esimene juba ärkab, siis teine vajub magama.
    – Kussutad lapse magama kenasti, üritad ta voodisse jätta vaikselt ja hiilides… Ja siis max 5min kui jt uba end üles on vähklenud… Jah isegi siis kui seda oled juba kuus korda järjest proovinud… Siis võtad ta sülle ja vajute koos magama, hoolimata sellest, et endal oli midagi vaja teha…
    – Laps tahab ilmtingimata sülle just siis (järeldasin hädakisast ja kõht oli eelnevalt täis söödud) kui oled õues ja väljas on -4 kraadi, vankri all on 20 lisakilo toidukraami ning sa oled just kõndimas suurest mäest üles. Ürita siis ühe käega last hoida ja teisega rasket vankrit mäest üles lükata.
    – Kui laps on väsinud, siis ise ei ole ning kui laps tahab kell 23-01 vahest mängida, siis justkui kõnniks unes…

  • Avatar
    Vasta Keiju Haugas 7. detsember 2013 at 14:44

    Mina lisaks ka selle “olenniiarmasheabeebijakunagieijorise” külas olles. Aga kodus ikka näitab aegajalt iseloomu ka 😀 JA siis kõik küsivad, kas ta ongi teil nii rahulik jah?!

    Aga muidu, täiesti nõus eelnevaga. See mähkmevahetus ja puhtasse mähkmesse nr 2. juhtub meil liiga tihti…

    Lisaks veel söömine ja nr 2. häda. Laps juba nokib, on juba magama jäämas rinna otsas ja siis käib…purrr-purrr..lapsel silmad lahti ja uni läinud…

    Ja lisaks veel üks Murhpy: kui Sa oled last kiitnud – magab/magas hästi, siis võid suht-koht kindel olla, et järgmine öö on nightmare 🙂

  • Avatar
    Vasta K 7. detsember 2013 at 14:33

    kui oled töökaaslastele kiitnud, kui hästi, selgelt ja korrektselt su 1a8kuune räägib – ja tõesti rääkis pikki lauseid ja jutte, sõnavara oli väga suur oma vanuse kohta ja diktsioongi väga hea -, siis kui sa ta töö juurde kaasa võtad, teeb ta suu vaid paariks korraks lahti ja seda ka vaid selleks, et puterdada paar sõna, millest isegi lihane ema aru ei saa. neid töökaaslaste mõistmatuid pilke mäletan vist elu lõpuni 🙂

  • Avatar
    Vasta annu 7. detsember 2013 at 14:16

    ˇMina lisaks veel omaltpoolt selle, et reeglina kui sa vahetad ära pissise mähkme siis samal momendil kui sa lähed seda ära viskama hakkab järeltulija nr. 2 tegema. Ja sa saab jälle otsast alata…

    • Avatar
      Vasta Sigrid Roosimägi 7. detsember 2013 at 14:28

      Jep, see on tõesti nii. Aga ega siis pissisesse mähkmesse ei saa ju häda nr. kahte teha 😀

  • Avatar
    Vasta Merily 7. detsember 2013 at 13:15

    Seksiandur! Ma olen jumala kindel, et meie lapsel see oli mingi vanuseni.

    Olukord: laps magab õndsat und omas voodis (tead, kontrollisid), saate mehega just diivanile potsatatud, käed üksteise külge, kui teisest toast kostub ägin (mitte nutt). Vastne lapsevanem, jooksed kohe vaatama. Laps sätib end veidi ja nohiseb edasi. Saad just diivanile, käed mehe külge, kui jälle ägin. Jälle vaatama, jälle sama lugu. Umbes peale kuuendat korda otsustad, et ei lähe enam. Saate käed üksteise külge, kostub ägin. Asjatate edasi ja äkki nutt, selline nagu keegi oleks last hammustanud. Sinna see nahistamine kadus 😀

    Meil juhtus selliseid olukordi ikka meeletult. Õnneks oli ka hetki, kui laps otsustas meile selle tunnikese lubada 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 7. detsember 2013 at 13:16

      Haha, Maril on ka seksiandur peal 😀

    • Avatar
      Vasta Sigrid Roosimägi 7. detsember 2013 at 14:27

      See on vist kõigil lastel peal. Mine tea, muidu teed veel uue tite valmis ja siis ta polegi enam see kõige tähtsam. 😀

  • Avatar
    Vasta jeeeiii 7. detsember 2013 at 12:20

    Kõik läks tõesti täppi.Siia juurde võiks veel lisada koristamise kohta. Igakord kui sa tead, et keegi on külla tulemas, teed elamise ruttu korda ja hetkeks millal külaline jõuab on tuba nii sassis nagu sa poleks kuu aega koristanud. See siis käib juba siukse vähe vanema lapse kohta. Meil siis 9 kuune, kes seda segadust tekitab 😀

  • Avatar
    Vasta danny 7. detsember 2013 at 12:10

    Goodday
    Hello my name is mr Danny smith the loan lender. I offer loan to financial and individual who are looking for urgent loan. Are you looking for a loan to do anything if so kindly contact me now so that you can receive a loan from our (LOAN COMPANY) today via email: dannysmith310@gmail.com

  • Avatar
    Vasta thejanette 7. detsember 2013 at 11:58

    Ta magab pikka ja õndsat hommikuund AINULT siis, kui on vaja kella peale kuskile minna. Nii kahju on teda üles äratada 🙁

  • Avatar
    Vasta Andra 7. detsember 2013 at 11:41

    Haha! Nii tõsi! 😀

    Kui me esimeseks restoranikäiguks sättisime, suutis ta KAKS korda end täis teha. Kaks. Korda.
    Loomulikult jäime veits hiljaks. Ja pidime riideid vahetama (nii mina kui tema).

  • Avatar
    Vasta k 7. detsember 2013 at 11:28

    Liiiiiga täppi kõik! 😀 Lisaks veel vb legendaarse luksumise. Niikui laps oma kisa on enne magama jäämist ära korraldanud ja hakkab nokki vajuma, algab LUKSUMINE! silmad ja ving- here we go!