KODU Mari

Fotomajandusest

8. detsember 2013

Ma nii väga tahaks veel jahuda sellest eilsest teemast, aga ma kardan, et selle käigus ma läheks nii närvi, et mul hakkaks silmadest maksatükke välja kukkuma (muidugi alkoholist läbi imbunud maksatükke) ja ma parem ei hakka.

Tahan rääkida hoopis fotomajandusest. Nimelt oli väike hirm, et arvuti parandusega võisin kaotada kõik Mari esimese kuu pildid. Selles suhtes, et esimese kaheteistkümne päeva jooksul suutsin ma juba Marist teha umbes 84750 pilti, mille seast ma siis 50 välja lasin ilmutada, aga nii palju oleks ju puudu jäänud! Jumal tänatud, et pildid ikka alles olid.

Eile saatsin tellimuse ära järgmisele 160le pildile. Esimene kord tegin tellimuse Photoexpressist, aga siis ma avastasin sellise koha, nagu Picture Happy. Seal olid hinnad ikka tunduvalt odavamad, sest kui Photoexpressis tuleb viis päeva oodates maksta 0.13 eurot tüki eest, siis Picture Happys ainult 0.085 euri. Kui tellid üle 300 pildi, siis 0.079 euri! Ma usun, et tänapäeval, kus inimesed eriti pilte ilmutada ei lase, siis saab vabalt 300 pilti kokku, sest kui ma suvel oma rasedusaegseid pilte välja lasin ilmutada, sain ma nende 9 kuu peale umbes 300 pilti ja maksin nende eest Photoexpressis üle 60 euro. Oleks ma siis Picture Happyst teadnud 🙁

Ilmutatud piltidega saab ju nii palju asju teha! Neid raamidesse panna, albumitesse toppida, täita Mari esimese aasta raamatut, kleepida kappidele ja anda sõpradele-sugulastele. Oeh, ma lausa armastan fotosid!

Mudugi oleks eriti hea, kui ma suudaks need albumites kronoloogilisse järjekorda panna, aga mis seal ikka. Kõike ka ei saa elus tahta ja selle jaoks mul viitsimist pole.

Minu fotomajandus

Minu fotomajandus

Mari beebialbum

Mari beebialbum

Ja Picture Happys saab teha ka kalendreid, fotolõuendeid ja fotoraamatuid. Just kahte esimest hakkan ma ka üsna peatselt tellima, sest vanavanematele on sellised asjad ideaalsed jõulukingitused. Ja nii palju kui ma ringi olen vaadanud, siis jällegi on seal kõige odavamad hinnad. Praegu on seal mingi 15-20% soodukad kah, nii et õige aeg tellimiseks!

Kas teie lasete üldse pilte ilmutada? Albumeid ka teete, või on kõik välistel kõvaketastel ja arvutis? Võtke ennast kokku ja tehke ära, sest päris pildid on ikka mõnusad ja südamega!

 

Loe ka neid postitusi!

37 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Merka 30. oktoober 2016 at 12:12

    ma üritasin ka picturehappyst tellida, aga ta lõikab kohe pildid väiksemaks ning inimeste näod kaovad ära. Kas sul pole sellist asja teinud?

  • Avatar
    Vasta Anni 27. jaanuar 2016 at 15:15

    Kas pildid käes 🙂 ja kvaliteet hea?

  • Avatar
    Vasta trekking holidays 27. veebruar 2014 at 12:32

    I really like your blog.. very nice colors & theme.
    Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you?
    Plz answer back as I’m looking to construct my own blog and would like to know where u got this from.
    appreciate it

  • Avatar
    Vasta Mariliis 11. detsember 2013 at 10:58

    Tellina ka kohe oma 200 pilti ära sealt 😀

  • Avatar
    Vasta Kaire 10. detsember 2013 at 13:20

    Kuule tänks tõuke eest. Sinu pilte ja tegemisi vaadates tuli endal ka isu peale. Mul juba asta jagu pilte ja kõik tellimata. Välja valitud ja albumgi olemas, aga kätte pole võtnud. Nüüd peab ära tegema.

  • Avatar
    Vasta Gerli 8. detsember 2013 at 21:14

    Olen suur albumite fänn , sest sealt on mõnes mõttes parem ja ka kindlam pilte vaadata. Kahjuks pole aga mõnda aega pilte ilmutanud ja nüüd, kui hakkasin kokku koguma pilte , mida ikka nii väga tahaks ilmutada , siis sain oma 200 pilti vist ikka.
    Olen korra ka mõelnud neid ilmutada neti teel kuskil, aga pole julgenud riskida, sest ei ole kindel ju, mis kvaliteet ja kas ikka jõuavad kõik kohale. Aga sinu postitust ja kommentaare lugedes peaks siiski ka ise proovima seda neti teel ilmutamist. Oleks ka vähem aega nõudev, aga siiralt loodan, et ka kvaliteet on hea, sest iial ei tea, millal mul tuleb tuju pilte raamima hakata 😀

  • Avatar
    Vasta Kadri 8. detsember 2013 at 17:11

    Ma ka fotode fänn, aga olen ainult raamidesse jms tellinud… peaks ikka albumitega ka tegelema hakkama. Oleks seda raha ka siis (:

  • Avatar
    Vasta C 8. detsember 2013 at 17:05

    Oeeeh, I wish, et ma ükskord võtaks selle asja kätte ja ilmutaks mustmiljon pilti. Ma arrrmastan fotoalbumeid! Aga suur ettevõtmine see piltides sobramine. Siiani ilmutan oma nelja aasta taguseid põhikooli lõpupilte 😀
    Aga mul on üsna palju pilte PicasaWebis üleval ja kui miskit peaks juhtuma, siis päris palju pilte saan seal orginaalsuuruses 🙂

  • Avatar
    Vasta mari 8. detsember 2013 at 16:46

    Ma armastan fotosid. Palju parem on võtta kätte fotoalbum ja vaadata/näidata kui minna kõik arvuti taha ja sealt neid uurida. Hetkel on kuksil 300 fotot ootamas kronoloogilisse järjekorda panemist. Sest kohe üldse ei taha ilma albumisse panna. Ja kunagi ei saa kindel olla, et ükskord arvuti või kõvaketas katki ei lähe ja ma kõigest ilma ei jää, sest sellest oleks küll kahju.

  • Avatar
    Vasta www.minajamuud.blogspot.fi 8. detsember 2013 at 16:44

    Mul on 4 aastaga ilmutatud kaheksa suurt albumit pilte. Ma kohe üldse ei usalda seda arvutivärki, kuigi olen salvestanud aeg-ajalt kõik pildid välisele kõvakettale… Igatahes albumist on palju mõnusam pilte vaadata. Aga jah kusjuures see on kallis värk, isegi korralik pildialbum meil maksab siin vähemalt 20€ lisaks veel piltide ilmutamise hind otsa.

  • Avatar
    Vasta ilona 8. detsember 2013 at 16:44

    Minul oli kunagi mega nõme kogemus, läksin sõbrannale külla ja loomulikult titemammi nagu ta oli pakkus välja et vaataks ta lapse beebialbumit ma muidugi õhinas aga tema pani mulle telekas arvutist pilte jooksma siis oli küll täiesti nagu mismõttes vapsee pole tunnet et vaataks ühe kalli beebikese albumit. Niiet läksin järgmisel päeval kohe oma pilte ilmutama ja ostsin albumi ka ära, nüüd teen seda ikka tihedamini ja alati panen ajalisse järjekorda albumis. Never ever ei taha et keegi minu poja pilte vaadates peaks nii tundma.

  • Avatar
    Vasta Triinu L. 8. detsember 2013 at 16:37

    Kena auto correct 😀 Eile panin*

  • Avatar
    Vasta Triinu L. 8. detsember 2013 at 16:37

    Kusjuures just file panic oma 200 pilti ilmutusse.. Photoexpressist loomulikult! Kahju, et ma seda postitust eile ei sattunud lugema. Aga olen sinuga igati nõus.. Pildid paberil on ikka hoopis midagi muud! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadi 8. detsember 2013 at 15:43

    Olen ka erinevatest kohtadest tellinud ja senini rahule jäänud vaid Photopointiga – korrigeerivad ise pildil värvid ilusaks (üks sinine pilt sai täitsa õiged värvid nt :)). Vahepeal olen kobisema ka läinud, kui tehtud värvikorrektuur ei meeldi ja senini on kõik minu kobisemised kenasti rahuldatud. Töö korralik ja pildid säilivad kaua ilusad, senini pole muutunud ei piltide tonaalsus ega läige – isegi peale aastaid raamis seismist sama kena ja korralik. Tean, et osades kohtades kasutatakse õhemat fotopaberit aga Photopointi paber just selline mõnus, paks käe all. Eks see maitse asi ole aga ise jään ilmselt kallima ja mulle meeldiva teenusepakkuja juurde, kuid võimalik, et kunagi anna Picture Happyle ka võimaluse 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristhel 8. detsember 2013 at 15:29

    Ma armastan ilmutatud fotosid. Ja mul on tohutult kahju, et see tänapäeval hääbumas on 🙁 Meil on kodus ikka mõned albumid, eraldi kategooriates kuid viimase 3-4 aasta omi pole ilmutanud. Seega vast 500 pilti tuleks kindlasti. Hea, et tean nüüd, kelle kaudu tellida 🙂

  • Avatar
    Vasta Gätlin 8. detsember 2013 at 15:15

    Hehee, tänud, mõtlesingi, et kus ma seekord pilte tellin 😀

    • Avatar
      Vasta Aili 8. detsember 2013 at 15:24

      Sama siin 🙂 Mul vaja vanaemale jõuluks 1000000 pilti ilmutada 😀

  • Avatar
    Vasta L 8. detsember 2013 at 15:14

    Appikene ,väga hea postitus,kuna endal vaja just pildi kalender kuskil välja lasta.. Ja sealt vaadates on tõesti odavaim variant :)) Loodame,et kavliteet siis ka normaalne on 🙂

  • Avatar
    Vasta Pisi 8. detsember 2013 at 15:12

    Sa oota enne need pildid ära. Mina olen tellinud photopointis, fotoluksist ja eventlabis ja siiani jäänud rahule ainult photopointiga. Fotoluksis vajusid näod ära ja pildid olid juba kuu aega hiljem väärt prügikasti viskamist. Sai veel pulmapilte lastud sealt ilmutada ja teistele kinkida. Ja eventlab ei kannata kriitikat. Värvid ikka kohutavad. nt mustvalge pilt oli pruun.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. detsember 2013 at 15:13

      Eks annan nädalakese pärast teada

    • Avatar
      Vasta Maris 8. detsember 2013 at 20:48

      Minu arvates photopoint ei kannata mingisugust kriitikat. Ma olen paar korda ilmutanud ja need jäävad ka viimaseks, sest see mida nad piltidega teevad, on jube.

  • Avatar
    Vasta K. 8. detsember 2013 at 15:09

    Olen ka picture happyt kasutanud ja olen nende tööga rahul. Olen kaks korda pilte ilmutanud, 2 kalendrit teinud ja ühe pisema fotolõuendi. Töö kiire ja korralik! 🙂

  • Avatar
    Vasta jeeeiii 8. detsember 2013 at 15:03

    Minagi lasen pilte Picture Happy ilmutada. Iga kolme kuu tagant tellin. Viimased saingi eelmine kuu tellitud 🙂 Ma teen ka seda sellepärast, et minu arust on käega katsutavast albumist ikka parem ja mõnusam pilte vaadata kui arvutist 😉 Ja arvuti võib ju tõesti ükskord katki minna ja siis on netu piilu piltidega..Ja muidugi meeldib mulle pilte raamidesse panna. Terve elamine on pilte täis 😀

  • Avatar
    Vasta miip 8. detsember 2013 at 14:37

    Aga Prindistuudiost saab ka oma piltidega kalendreid, lõuendeid ja fotoraamatuid 🙂

  • Avatar
    Vasta elex86 8. detsember 2013 at 14:20

    Mina fännan albumeid. Mu meelest on albumeid palju toredam lehitseda, kui mingi mälupulga/plaadi/kövaketta pealt vaadata. Ilmutamist ootab mul 400 pilti. Lihtsalt pole tükk aega sellega tegelenud. Aga nüüd lähen uurin ka seda soovitatud lehekülge ja hakkan vist tellima 🙂 .

  • Avatar
    Vasta Katre 8. detsember 2013 at 14:19

    Oh, ma ei taha teada kui suur arve mul tuleb, kui ma üks hetk kõik rasedusaegsed pildid ja siiani tehtud miljon titepilti ära ilmutada lasen. Muudkui lükkan edasi, et saaks varsti ikka korralikult pankrotti minna. 😀
    Muidugi mul ei ole veel mingid imekena pildialbumit ka, kuhu pilte panna – oleks, siis see ehk motiveeriks kiiremini tellima. 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. detsember 2013 at 14:25

      Mul titepiltide jaoks kingiti katsikuks kaks tükki. Aga rasedusaegsete piltidega on nii, et nende jaoks ostsin eile ming suvaka punase.

      Soovitan sul tellima hakata vaikselt, muidu korraga tellides jäädki vaeseks 😀

      • Avatar
        Vasta Katre 8. detsember 2013 at 14:30

        Ma lükkan seepärast ka edasi, et ma tahan photoshopis natuke värve jms ka sättida piltidel, et ikka maksimaalselt ilusad oleks ja siis pean kogu seda suurt hunnikut natuke töötlema ka ja selle jaoks palju aega vaja. 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 8. detsember 2013 at 14:33

          Nojah, mina seda ei oska, seega ei teinud ka 😀

      • Avatar
        Vasta Katre 8. detsember 2013 at 14:31

        Muidugi loogiliselt võttes oleks ju mõistlikum siis kasvõi töötlemisega alustada, sest üks hetk on seda tööd ka jälle omakorda rohkem. Einoh, ikka kuhjata meeldib mulle asju ilmselgelt, et saaks pärast vinguda. 😀

  • Avatar
    Vasta Kadri 8. detsember 2013 at 14:12

    Ma peaks pilte ilmutada laskma ja albumeid tegema, aga pole üldse viitsinud tegeleda sellega. Piltide kadumaminemist ma hetkel ei karda, kuna mul laeb Picasa programm need automaatselt kõik picasawebi üles ja kui midagi peaks juhtuma, siis on back-up olemas.
    Piltide ilmutamisega tegeleb mu ema, seega saab meie pere ka ilusti dokumenteeritud, isegi kui ma ise seda teha ei viitsi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. detsember 2013 at 14:17

      Mul ei tegele sellega keegi peale minu 🙁

  • Avatar
    Vasta Mennu 8. detsember 2013 at 14:12

    Minu arust on Photopointis veel odavam 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. detsember 2013 at 14:14

      photopointi ilmutamise koht ongi photoexpress ja praegu just vaatasin hindasid, seega Picture Happy ikka odavam.

      • Avatar
        Vasta Mennu 8. detsember 2013 at 14:15

        Siis küll 🙂