Uncategorized

Kellele ma pean eeskujuks olema?

8. detsember 2013

Kardan, et see hakkab olema üks viimaseid postitusi, kus ma paroolita oma arvamust avaldan. Seda seetõttu, et ma ei jõua seda hala ära kuulata, mida ma tohin ja ei tohi teha/arvata/kuulata/mõelda.

Ma ei ole mingi kirikuõpetaja poeg, kes peab ainult nurgas piiblit lugema, sest muidu teeks ta oma vaimulikust isale häbi. Kuna minu ema nagunii minu blogi pärast juba häbi tunneb, siis on vist tagumine aeg oma mõtted parooli alla panna ja jätta paroolituks mingi suvaline lapsejutt ja tühised halamised.

Ühtlasi ei taha ma, et keegi arvaks, et ma pean nüüd siin hullult eeskujuks kõikidele olema. Võtke eeskuju minu pohhuismist (mida mul tavaliselt rohkem on, viimasel ajal murdun ma kuidagi kergemini). Võtke eeskuju minu metsikust humoorikusest ja oskusest enda üle nalja teha.

ÄRGE võtke eeskuju minu alkoholitarbimisest, teiste inimeste vastu õel olemisest, minu kogemata rasestumisest ja muust säärasest. Onju?

Ma suurest raevust kirjutasin isegi luuletuse 😀 Ilmselgelt on mul pühapäeviti ikka eksteeemselt igav, ma isegi ei mäleta, millal ma viimati luuletust kirjutasin 😀

Mu tubade põrandad on alati purused ja kõikide mu kottide põhjas on prügi.

Ma olen laisk ja lohakas ja ma olen ka järjekordades trügind.

Mu voodi all vedelevad mustad nõud ja kasside vesi on alati otsas.

Mu toataimed on ära kuivand ja ma tallun valgete jalatsitega sopas.

Mu riided vedelevad kapipõhjas ja riidepuud nukralt ja tühjalt ripuvad seal,

Ma ütlen enne kui mõtlen ja ma ei eitagi, et mul on omad vead.

Ma julgen juua klaasike veini ja annan lapsele lutti, kuigi see on talle “paha”

Ma olen toppinud talle seda suhu, isegi kui see on korraks kukkunud maha.

Aga ma laulan Marile lorilaule ja teen ennast häälitsustega täiesti lolliks,

kui vaja, võiksin ma end tema rõõmuks riietada hambutuks kolliks.

Ma söön ta varbaid ja kammin ta Leninisoengut kauniks,

Ma luban, et ma iialgi ühtki ta mõtet ei tauniks.

Ja ma tean, et ma kavatsen teda alati aidata ja armastada ja kiita, kuni ta ei viitsi mind kuulata

Ma annan endast parima, et teda õigete valikute poole suunata.

Aga nii kaua, kuni ta on väike, liikumatu ja abitu olevus, kes midagi ei taha,

siis leian ma, et ka mul on õigus võtta teinekord aeg maha.

Jumala eest, isegi JEESUS JÕI VEINI, miks siis mina halvem olema peaks?

Tegelt ka, see teema paneb mind end vihastama seaks.

Ma olen jumala normaalne inimene ja eriti lahe ema,

teiste inimeste sõnades kahelda ei ole kuigi kena :))

Mu POINT ununes mul nüüd selle suure luuletamise peale ära 😀 Aga noh, enamus sai vist öeldud. Enam ma nii avalikult ei räägi. Teate miks? Sest people piss me off!!

gq3f2-7535464

Loe ka neid postitusi!

28 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta virxross 11. detsember 2013 at 00:16

    Tervitused 🙂

    Issver-susver, kui vinge blogi Sul on!
    Sul on nii äge stiil, kui kirjutad. 5++++++ igatahes.
    Ma üldjuhul ei viitsi üldse midagi lugeda, aga Tikker saatis Su lehe ja jäin sellele päris pikalt.

    Õigesti tegid, et kommentaaridega sellise lahenduse kasuks otsustasid. Nüüd ei saa igaüks seda saasta suust välja loopida, mida sülg parajasti suhu toob.
    Neid targutajaid, moraalilugejaid, tänitajaid, parastajaid on liiga palju. Enamikel pole muidugi midagi öelda, aga näe – ikka tahetakse kuidagi kohta kätte näidata.

    Enda blogi kommentaarium oli ka alguses kõigile lahti, aga kuna seda paska ja sülge hakkas liiga palju tulema, siis panin selle googli-konto alla. Asi muutus palju paremaks. Noh, paljud ei viitsi sõimamiseks sisse logida 😉 Samas on ka aktiviste, kes ka sisse logivad ja ikka tänitama tulevad (viimase sissekandega sain ühelt suvaliselt juristi-preililt mööda päid ja jalgu ), olenemata sellest, et nad pole asjadega kursiski. Peasi,et sülge lendaks 😉

    Miljon inimest on Sulle nagunii juba öelnud, et ära tee nendest kommentaaridest välja. Ütlen sama.

    Igatahes on sul väga mõnus blogi.

  • Avatar
    Vasta Selin 8. detsember 2013 at 21:58

    Eks pead sellega arvestama lihtsalt, et kui kogu oma eraelu letti laud teistele lugemiseks, siis pead ka teatud vastkukajaga arvestama. Emana oleks mul muidugi surmani häbi ja piinlik kui mu tütar räägiks kuidas ta “sada aastat tagasi” (mis sellest, et see juhtus 3-4.a tagasi) kuskile Aussi läks ja mingeid tüüpe keppis või peale sünnitust hädaldas, et lööb ennast kannaga vittu ja tahaks juba oma mehega bängida aga ei saa jne. Lisaks nüüd tunneb muret, ei saa juua rahus alkoholi.
    Noh lugeda on muidugi lõbus selliseid lugusid, kui keegi neid nii lihtsameelse aususega netti riputab, aga häbi oleks sellise inimesega lähisuhtes olla küll 🙂

  • Avatar
    Vasta L. 8. detsember 2013 at 21:43

    Need heiterid võiks end õhku lasta. Muud poleks nagu teha kui teha asju mis neile ei meeldi. Ju siis ikkagi miski kisub. Krt mis see neid kotib kui palju ja mida ja kas sa teed. Pangu end põlema. Ausõna :)!

    (ja kas neile sobiks rohkem kui sa ei jooks ja oleks koguaeg pinges ja stressis et lõpetad kuskil haiglas?)

  • Avatar
    Vasta roosasidrun 8. detsember 2013 at 21:32

    Palun ütle, et ma ei pea ankeeti täitma!? Mhh?

  • Avatar
    Vasta Stine 8. detsember 2013 at 18:39

    Kas parool jääb samaks või muutub?

  • Avatar
    Vasta MS 8. detsember 2013 at 18:27

    Apppi kui lahe sa oled:D, minujaoks on just igapäev su blogi lugemine nii mõnus , sest kahjuks kui sõbrannadel lapsi ei ole, siis nad ei mõista päris täpselt seda, milline elu lapsega on..paljuski tunnen Sinus ära enda ja naudin seda, et julgen endale õhtuti, kui laps klaasikese veini lubada sest tean, et see ei tee minu lapsele midagi halba, aga minul aitab korraks nii mõnusalt aja maha võtta:)
    Raske on, kui iga su asja arvustatakse..aga ma olen kindel, et on väga palju neid,kelle jaoks su blogi on aus ja hea:)
    EDU!P.S Ma küll tahaks, et mul selline ema oleks nagu Sina, julged olla enda ja teiste vastu aus ja loominguline oled ka:)

  • Avatar
    Vasta Katre 8. detsember 2013 at 18:21

    Ma ka mõelnud, et beebiblogimine ei ole üldse enam eriti hea mõte peale seda kui laps käes, sest lapsekasvatamise teemadel on kõigil alati midagi öelda ja alati leidub neid, kelle arust sa omaenda last valesti kasvatad. Kuigi aru ma ei saa, milleks.
    Kui ma vajan nõu ja abi ja olen mingis osas teadmatu, siis ma küsiks nõu. Aga kui ma räägin lihtsalt oma seikadest, siis ma ju nõu ei küsi ja ei taha. Lihtsalt jagad oma lugejatega oma päevade sisu ja juhtumeid. Aga ometi inimesed tulevad ja lahmivad ja tänitavad ja mölisevad ja sellest saab lihtsalt tõesti ühel hetkel kopp nii ette, Nii et täitsa arusaadav, et Mallut ka kõik see teema närvi ajab.

    Varem te ju ka ei õpetanud, kuidas ta peaks elama. Miks siis nüüd, kui laps käes, on kõigil vaja õpetada, kuidas ta ENDA ja OMA LAPSE elu elama peaks? Mind your own business. 🙂

    • Avatar
      Vasta Tegelikult 8. detsember 2013 at 18:27

      Ta ise on suht igalpool, delfis ja õhtulehes ja ma ei tea, kus veel, loogish, et hakkab lõpuks pinda käima, kui mingi suvaline eit tuleb ja kaagutab ja plahvatab halvustavalt välja oma rumalaid tõdesid.

      • Avatar
        Vasta Tegelikult 8. detsember 2013 at 18:28

        Tahaks nagu asjalikke uudiseid lugeda, aga trügib ta igale poole, kuhu tal asja pole. Kasvatagu oma beebit ja hoidku eemale muudest uudisteportaalidest

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 8. detsember 2013 at 18:29

          Vabandust, ei teadnud, et sul selline sünnipärane käedefekt on, et klikid asjadele, mida sa tegelikult lugeda ei taha. ANDESTA!

      • Avatar
        Vasta Mannu 8. detsember 2013 at 18:51

        Ma ei mõista inimesi, kes siia tulevad kui Mallu neile nii närvidele käib. MIKS SA TULED SIIA JA LOED SEDA??????? Kas tõesti pole siis oma eluga muud teha, kui lugeda netist neid asju, mis on su arust fucking annoying.

  • Avatar
    Vasta Aili 8. detsember 2013 at 18:18

    Ma muidu WordPressi ei kasuta igapäevaselt, aga kas ei saaks valida sellist asja, et anonüümsus keelata? Usun, et siis nii mõnigi hoiaks oma arvamuse endale.
    Minul ajasid ka ühel hetkel anonüümsete ülbitsemine junni keema, ja ei ole mina nii tugev veel, kukkusin jubedalt pillima… ja ma omaarust ei kirjuta isegi millestki suurest, täitsa enda elu.
    Samas kui tunned, et parooli alla parem neid postitada, siis muidugi. Kirjutamistuhin läheb ära, kui pead pidevalt mõtlema “mida nad nüüd sellest võivad välja lugeda” või siis lihtsalt kui ei saa kirjutada endale meeldivas stiilis.
    Üritasin ka kord “viisakas” olla (nagu mu ema sooviks, et mu blogi oleks)… aga pärast ühte postitust kadus huvi kirjutamise vastu ära ning jätkasin sellisena, kes ma olen.

    Those who mind don’t matter, and those who matter don’t mind.

    • Avatar
      Vasta Katre 8. detsember 2013 at 18:25

      Saab ikka anonüümsuse ära võtta ja ma isegi seda mõelnud, aga teinekord võib jälle juhtuda nii, et mõni inimene, kes avalik ei julge/taha olla, jätab siis midagi tõesti väärtuslikku ja toredat ka ütlemata, sest noh.. ikkagi kardab, et hakatakse tema kallal lõõpima äkki. 😀

      • Avatar
        Vasta Aili 8. detsember 2013 at 18:29

        Aga siis on alati see variant, et saavad need nö häbelikumad sulle meilile kirjutada 🙂 Ehk ideeliselt, kui ikka vaja midagi olulist öelda, jõuaks see autorini ikka.

  • Avatar
    Vasta Arra 8. detsember 2013 at 18:09

    Uus header on ka vahva, aga kass on puudu 😀 Mulle eelmise (selle, mis hullu joomisteemalise vaidluse tekitas) juures meeldis see kassi nägu, sest siis oli nagu kogu perekond koos ehk kassid ka esindatud sümboolselt 🙂

    Aga parooliga kirjutamise koha pealt, siis on see igati õige otsus, kui kommentaarid hakkasid südamerahu rikkuma. Mis mõtet üldse kirjutada on enda elust blogi, kui peab selle tundmatuseni ära ilustama teiste hüvanguks. Muidu võiks juba niisama mingit fantaasiaromaaani kirjutada vms, kus tegelased on natukene kellegi eeskujul tehtud, aga tegelikult on ikka tegevus ja kõik muu puhas väljamõeldis….
    Parool peale ja ongi hea lihtne ja loevad need, kellele ise loa annad ja kes kohe suure eeskuju järgimise tõttu ei jookse samasugust pluusi, lutti või veini ostma, mis blogist läbi käis..

  • Avatar
    Vasta Sookiva 8. detsember 2013 at 18:01

    Täiesti uskumatu, kuidas iga pisemgi asi nii suure kella külge pannakse. Ma juba kujutan ette, et kui Sa kirjutaksid ühes postituses, et käisid lapsega väljas värsket õhku hingamas, siis mõni läheks selle peale ka paanikasse. Umbes nii, et kuidas sa küll julged oma last nii saastunud õhu kätte viia, issand jumal küll! Kohe-kohe tulevad ajukahjustused ja lapse mõistus ei arene täiel määral välja ja blablabla… Ühesõnaga leidub pidevalt neid, kes leiavad mõttetu põhjuse kõbisemiseks.
    Mul on täitsa kahju, et see “tarkade” pidev tänitamine on Su nii ära tüüdanud, et Sa kõige huvitavamad teemad edaspidi parooli alla paned ja ma ei saagi neid enam lugeda. Kurrrrb 🙁

  • Avatar
    Vasta Oh jah 8. detsember 2013 at 17:44

    Oled suht ebastabiilne. Lähed leili mingite kommentaaride peale.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. detsember 2013 at 17:46

      Hea kommentaar. Faktipõhine

  • Avatar
    Vasta Triinu L. 8. detsember 2013 at 17:40

    Nellaga täiesti nõus. Sa oled armas täpselt sellisena nagu sa oled! Ära isegi vasta nendele “geniaalsetele arvamusavaldajatele”. Küll nad ära väsivad 😀

  • Avatar
    Vasta Nella 8. detsember 2013 at 17:09

    Omg Mallu, ma siin loen ja imestan, et MIKS …. Miks sa lased mõjuda endale. Siiani olen lihtsalt lugenud ja itsitanud või pead vangutanud, et mis inimesi ikka olemas on. Sa oled lahe, su laps on lahe, su mees on lahe, su suhtumine on siiani olnud ikka väga lahe ja loodan, et igasuguste moraalijüngrite loll kitsarinnaline omaninaettenägev arvamus sind kuskile poole ei kõiguta!! This is your life, ära lase ennast tagasi hoida 🙂 DO WHAT YOU HAVE TO DO FOR YOU !!!! Kirjuta ja pane siia just selliseid pilte nagu SINA tahad ! Keegi ei ole ju sunnitud lugema. Uskumatu 😀

  • Avatar
    Vasta Britta 8. detsember 2013 at 17:06

    Hahahaaa, Mallukas, see on hea! Ja ole edaspidigi see, kes Sa oled. 🙂
    Jätka samas vaimus!

  • Avatar
    Vasta kk 8. detsember 2013 at 17:03

    Ma arvan, et kui noored emad nüüd selle peale rohkem alkoholi hakkavad tarbima, on nende lastel nagunii sitasti. Selles mõttes, et ema, kes ise mõelda ei oska, on hullem kui klaas veini

  • Avatar
    Vasta Haldjapiiga 8. detsember 2013 at 16:56

    Kui nüüd tõsiselt rääkida, siis, omades nii populaarset blogi on enam kui selge, et oled tegelikult arvamusliidri rollis kes mõnes mõttes kujundab lugejate arvamust ja alateadlikke tegusid. Ehk vein sai laksust noorte emmede seas popimaks.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. detsember 2013 at 16:58

      Arvad tõesti, et keegi minu pärast seda jooma hakkas? Ei usu. Pigem ehk keegi julgeb seda lihtsalt tunnistada, mitte ei varja kabuhirmus.

      • Avatar
        Vasta Haldjapiiga 8. detsember 2013 at 17:03

        Ma pigem mõtlen neid kes enne jõid aga lapse juures pole julgenud võtta.

        Jah, tunnistamise juures on ka see lugu, et näe, Mallu ju teeb ja ta laps ei saanudki viie minutiga alkoholimürgistust, ma võin ka siis avalikult teha 😀

  • Avatar
    Vasta Haldjapiiga 8. detsember 2013 at 16:50

    Nad kõik küsivad su arvamust, kuigi tegelikult tahavad kuulda ainult iseenda mõtteid.

    Miks selliste meele järele talitada?

  • Avatar
    Vasta Muri 8. detsember 2013 at 16:49

    Ma enam, kui kindel et need haterid sebivad omale parooli ja loevad edasi. Aga natuke piirab vist tõesti see neid. 🙂

  • Avatar
    Vasta Andra 8. detsember 2013 at 16:43

    Some people just need a high five. In the face. With a chair.