Uncategorized

Beebimonitoridest

25. detsember 2013

Kui ma enne mõtlesin, et ah, meil VÕIKS olla beebimonitor, siis nüüd on seda juba hirmsasti vaja minema hakanud. Ma avastasin, et uinak, mis toas on 45 minutit, on rõdul näiteks hoopis neli tundi.

Aga kujutage nüüd ette – neli tundi jooksen ma kogu aeg paanikas aknale vaatama, et ega Mari üleval ei ole. Esimesed paar korda hoidsin lihtsalt rõduust lahti, aga kui korter juba jääliustikku meenutas, siis panin ikka ukse kinni ja tegelesin uuesti paanikas ukse taha jooksmisega.

Sest kui see uks kinni on, siis võib vaene Mari seal ennast lolliks ka röökida ja mina ei kuuleks mitte miskit. Seega on vaja monitori!

Kui mul oleks mees koguaeg kodus, või kaks telefoni, siis ma tõmbaks endale lihtsalt appi “Baby monitor”, mis töötab nii, et paned ühe telefoni lapse kõrvale ja tema nutma hakkamise korral helistab see telefon numbrile, mis sa sinna appi sisestad. Aga nagu öeldud, ei ole mul siin elamises kahte telefoni.

Mothercare müüb näiteks ainult Philips Avent monitore ja nendest ma olen ka mujalt palju head kuulnud.

Philips Avent beebimonitoride mudelid ning lisasime siinkohal mudelite juurde ka mõned tähtsamad märksõnad:

  • SCD 535 (156,90 €) – Kõige „võimsam/ägedam“. Garanteerib nullinterferensi kõigist teistest juhtmevabadest seadmetest. Niiskus ja temperatuursensorid. 330 m tööulatus. ECO mode. Seadistatav hääle- ja helitundlikkus. Kergesti loetav ja mitmekeelne digitaalne ekraan. Kahepoolne suhtlemine. Unelaulud ja öövalgustus (saab kasutada ka akude peal, ilma juhtmeteta).phi002-00_m-philips-avent-eco-dect-babyphone-scd53500-1024x785-9184795
  • SCD 610 (230 €) – Videomonitor. 150 m tööulatus. Päeva- ja öövaade. 2,4tolli LCD ekraan täiusliku video- ja helikvaliteediga. Häälaktiveerimine on valitav selleks, et näha oma last ainult siis, kui ta häält teeb. 2x zoom. Seinale kinnitatav. Automaatne kanali valimine. Ühenduse ja aku tühjenemise indikaatorid. 
  • SCD 485 (74,50 €) – Analoogmonitor. Seadistatav kanalivalik. Tööulatus 150 m. Lihtsad valguse ja heliindikaatorid- näitavad, kui olete ühenduses ja tööpiirkonnas või kui teie keskseadme patarei hakkab tühjaks saama. Häälaktiveerivad tuled. Muudetav helitugevus kuulmaks igat kahinat ja kurinat. 5866-6429856

Mothercare ütles mulle nii: “Meie poodide hinnangul on populaarseim analoogmonitor SCD 485 (hea hind ning täidab oma „tööülesande“), aga ostetakse ka uuemaid DECT (digitaalsed juhtmeteta sidevahendid) monitore (nt SCD 535).”

Ma tegelikult arvan, et eks muidugi ka need kõige odavamad ajavad asja ära, aga nende Philipsi omade seast tahaksin  ma ikkagi seda, mis videopilti ka näitab. Noh, selleks puhuks, et saaks kohe ära vaadata, kas ta niisama läbi une joriseb või päriselt üleval on. Ja teinekord on ju laps üleval, aga VAIT. Seega oleks vaja pilti näitavat aparaati. Mis siis, et ta 230 euri maksab 😀

Detsembris 2013 on Philips Avent beebimonitorid Mothercare’is muide -20% 😉

Hakkasin siis kaameraga monitore googeldama. Oh juudas, ega nad väga odav kaup ole.

Beebipood.ee müüb Brevi Cherubinot 205 euriga.

Beebimonitor.com on jällegi üks suurima valikuga lehekülgesid. Videoga monitori võib sealt ikka väheke odavamalt saada:

Enimostetud monitor on neil Hestia videomonitor hinnaga 143.10.

h100pf-juhtmevaba-video-beebimonitor-pink-mallow-hestia-h100pf-13444389170541-8281906

4kids lastekaubad müüb seda sama monitori neli eurot kallimana. Aga veel pakub 4kids Reer kaameraga monitori nimega Wega. Selle hind on 179 eurot.

13474527617-9040366

Sassupood.ee müüb ka minu üllatuseks monitore. Ühe säärase kaameraga mudeli, nimega Jane, saab sealt 149 euroga.

kaameragamonitor-7647545

Ma vist ühe korra juba küsisin ka, aga kellel on videopildiga monitor, siis milline? Palju maksis? Kust saite? Kas on oma üüratut hinda väärt ka?

 

 

 

Loe ka neid postitusi!

21 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Vici 30. detsember 2013 at 00:28

    Minul on kaameraga beebimonitor Philips Avent SCD 600 http://www.philips.ee/c/avent-baby-health-monitoring/scd600_00/prd/ . Maksis see 120 euri ja sain selle Buduaari turu kaudu. Uurisin müüjalt selle beebimonitori kohta ja ta pakkus mulle oma sõbranna kasutatud sama mudelit ainult peaaegu poole odavamalt. Muidu olen sellega rahul…ajab asja ära 🙂 Pilt on hea ja mugav kasutada, aga mõned vead siiski on. Põhiliselt tulevad vead esile ainult õue magama pannes, toas on kõik suurepärane ! Kuna see kaamera osa töötab väljas (vankris olles) patareide toitel, siis patareid saavad suht tihti tühjaks ( sinna läheb neli AAA patareid ja peab vastu paar päeva…oleneb muidugi palju ma last välja magama panen, aga pakun, et umbes 6 tundi peavad ikka vastu vb natu rohkem, pole kunagi aega päriselt võtnud ) . Plaanis on osta sinna sisse laetavad patareid, aga pole siiani veel ostma läinud (need maksavad umbes 30 euri ) ja teine viga seisneb levis…on öeldud küll, et 150 m, aga päris tihti ta ei levi kuigi on vähem meetreid….ju siis jääb vahele liiga paks sein. Veel näiteks ei levi ta, kui jätan lapse ühele poole maja vankrisse magama ja ise lähen teisele poole maja midagi tegema. Maal olles oleks nii hea näiteks naabrite juurde õhtul jutustama minna, sinna on muidu 1 minuti tee, aga monitor ei levi kahjuks. Tänu sellele olen minagi selle Cobra peale hakkanud mõtlema. Eriti hea on veel see, et seal on need AAA akupatareid juba komplektis( 8 tk ), siis ei pea eraldi neid ostma hakkamagi 😀 http://www.euronics.ee/t/35551/telefonid-ja-raadiosaatjad/raadiosaatja-cobra/mt975 .
    Veel tahtsin infoks mainida, et kui kaameraga monitori kasuks ikka otsustad, siis võib probleem tekkida, et kuhu sa selle seal rõdul paned nii, et last ikka näeksid. Tavaliselt on ju ikka mingi katte või vihmakile vankril ümber ja vankri sisse pole seda ju kuhugi külge kinnitada. Mina näiteks panen selle kaamera lapsele jalgade juurde…pilti ikka põhimõtteliselt ei näe ( kombekat ainult ) .
    Üldkokkuvõttes olen ostuga siiski rahul ! 🙂

  • Avatar
    Vasta Sirle 29. detsember 2013 at 20:04

    Ma soovitaks brittoni monitori. Tööulatus 800m, piiksub kui saatja akud tühjad,levi pole,temperatuur liiga madal. Reageerib hästi. Muid vidinaid tegelt vaja ei olegi. http://www.4kids.ee/britton-beebimonitor-bc-228/

  • Avatar
    Vasta Aksel 26. detsember 2013 at 21:28

    Mehena soovitan juba eelmainitud Cobrat (http://www.euronics.ee/t/35551/telefonid-ja-raadiosaatjad/raadiosaatja-cobra/mt975). Poolel tutvusringkonnal sellised. Ise kasutatud linnas, maal, suvilas, külas ja kus krt igal pool veel.
    Lõppkokkuvõttes võib sul seal 100 igasugu huvitavat funktsiooni peal olla, aga kui laps häält teeb, siis oled niikuinii krapsti kohal. Noh, nii igaks juhuks. Ja teatud aja pärast niikuinii juba tunned paremini lapse käitumist, hääletoone jne.
    Seega minu nägemusel pole vaja osta asja selle järgi, mida pikem on featuuride list, vaid praktilisuse järgi.
    Lisaks saad siis Cobrasid kasutada ka tavaliste vooki-tookidena. Aga see ei pruugi paljude jaoks muidugi argument olla.

  • Avatar
    Vasta z 26. detsember 2013 at 13:20

    mina ostsin mothercarest kõige odavama, mille leidsin – mingi brittoni 35 eurise ja ajab ideaalselt asja ära. toa saatja on juhtmega vooluvõrgus ja õue omale panen patakad sisse (mis tõsi küll, tihti tühjaks saavad, võibolla on mõtekas laetavaid akusid kasutada). See oli küll muidugi rohkem kui aasta tagasi aga teistes poodides on neid odavaid plönne kindlasti veel. Isegi ehituspoes on normaalsed raadiosaatjad mida saad kasutada beebimonitorina ja hiljem kasutada mõnel muul otstarbel. NT mitme autoga ringi trippides seltskonnaga on jube lahedad asjad ;)) ei näe küll mingisuhust mõtet mitusada euri sellise asja peale kulutada 😀

  • Avatar
    Vasta regina 25. detsember 2013 at 23:56

    Ma võin oma beebimonitori(ilma pildita) sulle täitsa niisama anda, aga see vahel streigib et peab kontrollima kas töötab, minu kasutus ajal töötqs ilusti 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. detsember 2013 at 23:56

      No…see oleks veel eriti hea ju :D!

      • Avatar
        Vasta regina 26. detsember 2013 at 00:02

        Aga kirjuta mulle fb. Regina Kanarbik

  • Avatar
    Vasta Älis 25. detsember 2013 at 22:27

    Minul on SCD 610, julgen väga soovitada, super hea!!

  • Avatar
    Vasta mari 25. detsember 2013 at 21:19

    Ostsin järelturult Philips avent dech 500… midagi. Toimib hästi. Ja kasuta kindlasti akusid patarei asenel

  • Avatar
    Vasta Signe 25. detsember 2013 at 18:55

    Meil Chicco videomonitor Digital. Maksis ~150€. Oleme väga rahul.
    Ja ei vahi monitori koguaeg. Saab panna funktsioonile, et pilt tuleb ette, kui laps liigutab. Häält saab ka reguleerida. Kahe korrusega korteris asendamatu. Seda enam, et laps magab oma toas ja kui ma peaks pidevalt ukse vahelt piiluma, siis ta kindlasti ärkaks üles.
    Oleme ka nii reisil käinud, et laps jäi hotellituppa magama ja me läksime restorani sööma. Vedas, et tuba oli restoranist mitte väga kaugel ning levi oli hea. Saime rahulikult süüa.
    Väiksemana panin vankriga rõdule magama, kaamera vankrisse ja ise sain tube koristada.

  • Avatar
    Vasta Andrea 25. detsember 2013 at 16:30

    Mina jällegi soovitaks just kaameraga monitori. Endal on küll tavaline, aga poiss nii tihti läbi une räägib/sonib ja siis lähen tuppa, laps magab või veel hullem- ärkab tuppa mineku peale 😀 Et kui näitaks pilti, oleks väga hea. Ja siis muidugi see, et ta vahepeal ärkab ja võib üle tunni lihtsalt olla, ilma ühtegi piiksu tegemata.
    Enam ei hakka ümber vahetama, aga kunagi järgmise beebiga läheb kindlasti kaameravariant käiku.

  • Avatar
    Vasta Age 25. detsember 2013 at 16:18

    Osta korralikud raadiosaatjad, nendel levi palju parem. Mul omal siin juba kiidetud cobrad ja ausalt on paremad, kui beebikad.

  • Avatar
    Vasta Kaire 25. detsember 2013 at 16:14

    Mina ka kunagi sattusin paanikasse ja nõudsin mingit staffi. Et kui laps õues magab, siis ei pea koguaeg paanitsema. Lõpuks hankisime Oomi poest tavalised valki talkid (65 raha), millel peebifunktsioon juures. Nendega on hiljem saanud ka muud lollust teha.
    See nägemine polegi nii oluline. Natuke kuulad, mis teeb ja siis otsustad kas vaja joosta. Need hääled saavad ruttu selgeks. Ja kui ta seal kan iisama pikutab, siis ei tule seegi talle kahjuks.

  • Avatar
    Vasta Silja 25. detsember 2013 at 15:13

    Aga sa võid ju hoopis hankida omale teise telefoni, et saaks seda baby monitori appi kasutada 😉
    Lihtsa mobla saad 15 €-ga, pistad mingi kõnekaardi sinna sisse ja voila! Kokkuhoid missugune 🙂

  • Avatar
    Vasta evelyn 25. detsember 2013 at 15:12

    Kui laps magab õues, siis on hea, kui monitor näitab temperatuuri – et talvel liiga külmaks ja suvel liiga kuumaks ei läheks. Ja leviraadius on ka oluline, nagunii (betoon)seinad ja igasugused muud takistused vähendavad seda. Selline 150 m leviga asi tundub ikka suht mõttetu. Mina pildist igatahes puudust ei tundnud

  • Avatar
    Vasta Mariliis 25. detsember 2013 at 14:50

    Meie sõpradel on need Philipsi keskmised videoga beebimonitorid (veidi vanem mudel ainult), aga nad on alalõpmata hädas nendega – kord on aku tühi, siis on mingi muu häda jne. Ise ostsime hoopis raadiosaatjad, millel on beebivalvuri funktsioon (http://www.euronics.ee/t/37069/telefonid-ja-raadiosaatjad/raadiosaatjad-midland/g6xt) ja väga rahul oleme. Isegi videomonitoriga sõbrad laenasid meilt neid, sest nende omad jälle streikisid 🙂 Tagantjärgi on nad ka tunnistanud, et poleks neid videoga vaja olnud. Sest kui beebi on üleval, aga vait, siis pole tal häda midagi ja ta on endaga rahul. Seega võib ta vabalt paar minutit kauem seal vankris olla. Kui ta tähelepanu tahab, siis küll ta sellest ka teada annab 🙂 Need raadiosaatjad on küll oma tööd hästi teinud. Neil on ka olemas kahepoolne suhtlus ehk siis saab ise ka lapsega rääkida, kui vaja. Ning lisaks saab neid hiljem ka kasutada. Minu arvates on boonuseks ka see, et neil on vööklamber – nii saab lapse magama panna ja endale raadiosaatja vööle panna ning on käed vabad, aga raadiosaatja igal pool kaasas. Kodus sellel jah pointi pole, aga kui olla kodust eemal, eriti just suvel, kui niikuinii suurem osa ajast veedetakse õues, on see väga praktiline. Lisaks saab kaasasoleva aku asemel ka AAA patareid panna – jälle boonus, kui aku peaks tüjaks saama ja laadimisvõimalust pole.

  • Avatar
    Vasta Diana 25. detsember 2013 at 14:25

    Me ostsime samamoodi pilti näitava monitori alguses aga tead puhas saast oli. Esiteks täielik patareide röövel ja teiseks pilt oli nii kehv. Hind oli oma 160 euri . Enam ei mäleta mille oma oli kui aus olla. Viisime poodi tagasi ja võeti vastu õnneks. Lõpuks valisin uued välja ja võtsin need http://www.4kids.ee/britton-beebimonitor-bc-228/ . Olen väga rahul nendega . Ei näe küll pilti aga muu nende juures on super ,akudega , saab nii õues kui toas kasutada ,suure raadiusega ja pisikesed hea kaasas kanda. Ja hetkel vaatan siis hind väga hea , sain ka soodustusega. 72 euri nende kohta pole üldse palju. Ja vastupidavad on kaa kuna ma suur kobakäpp siis olen mitukorda maha pillanud. SOOVITAN!!

  • Avatar
    Vasta Mar 25. detsember 2013 at 13:59

    Patareide kasutamise võimalus peaks olema sellel kaamera osal – seda pidasin silmas 🙂

  • Avatar
    Vasta Mar 25. detsember 2013 at 13:55

    Kasutan ise selle kaamera eelmist varianti – http://www.euronics.ee/t/57710/lastetooted/lapsevaht-jby103-beurer/jby103. Olen väga rahul. Kaamera osa saab kasutada nii võrgutoite kui ka patareidega. Kaasaskantava monitori aku on väga hea, laadimist vajab väga harva. Osadel monitoridel ei ole patareide võimalust – seda võiks jälgida, sest igalpool ei ole elektripistikut kohe kõrval 🙂

  • Avatar
    Vasta Eneli 25. detsember 2013 at 13:23

    Meil üks tuttav rääkis selle videoga monitori kohta nii, et praktiliselt annab sama välja, mis iga natukese aja tagant last lihtsalt akna pealt vaatamas käia – põhimõtteliselt nüüd jälgid paaniliselt lihtsalt seda videopilti, et äkki on laps ikkagi üles ärganud ja pole veel kisa teinud vms.
    Me ostsime Cobra raadiosaatjad MT975. Levi parem kui beebimonitoridel ning oleme täheldanud, et need, kellel monitorid, on segajaid rohkem vahel, kui Cobraga (st monitor sahiseb suhteliselt tihti). Pluss veel multifunktsionaalsem. Ja hind vähe sõbralikum – ca 60€.

  • Avatar
    Vasta k 25. detsember 2013 at 13:21

    tead, kui aus olla, pole vajagi igasugu spetsjomm monitore. need kipuvad tänu oma nö “ületuunitusele” rohkem per*e minema. mul on need nn kurikad ja täitsa rahul 🙂