Mari

Reisule!

27. detsember 2013

Täna pakkus Sander mulle välja, et võiksime märtsikuus teha sellise väikse reisukese. SOOJALE MAALE! Minu reaktsioon?

20120630023647please_yes-3452622

Alguses mõtlesime kohe Tenerife peale, sest eelmisel aastal me ju käisime seal koos, aga siis mõtlesime, et miks minna kuskile, kus me juba käinud oleme.

Seega, ootan soovitusi! Meie kriteeriumid oleks see, et koht võiks olla üsna soodne? Otselend Tallinnast? Me ise mõtlesime Türgi peale. Aga olen avatud oma lugejate soovitusele. Kuhu minna, kust lennupileteid sebida?

Mmm. Päike! Ma igatsen sind ja Mari ei ole sind veel näinudki!

needavacation-7105999

Loe ka neid postitusi!

47 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta K 30. detsember 2013 at 16:27

    Soovitan vaadata – http://www.finnmatkat.fi/
    Tihti odavam kui Eesti reisifirmad ja kvaliteet (lennukid head, hotellid super) on tohutult parem. Hotellides ka enamasti ainult skandinaavlased, mitte tsurksid. Seal ka viimase hetke pakkumisi, tasub jälgida.
    Käisin ise oktoobris Kreetal ja läks ainult 400 eurot inimene. Originaal hind oli 1400 inimene.

  • Avatar
    Vasta Kadri 30. detsember 2013 at 10:07

    Käisime siis kui beebi oli nelja kuune Hispaanias ja kõik oli tōesti tore, lastega inimestesse suhtutakse seal üli hästi. Kui kuskile läksime siis teenindajad tōid kohe lapsele päikesevarju ja küsisid kuidas veel aidata saaks. Lisaks meeldis väga ōhuti mööda pikki promenaade käruga jalutada ja vahel kuskil toredas kohvikus klaasikese kohaliku veini lubada.
    Soovitaksin mitte vaadata nii pisikesega veel aasia poole, sest kui pärast mingi jama nt. lend hilineb, laps jääb haigeks vms. siis juba reisil olles on Euroopa piires kindlasti lihtsam asju korda ajada.
    Lennureisi magas pisike lihtsalt maha ja sellega ei olnud üldse probleemi, aga 5-6 tundi on minu meelest max. mida lennata nii väikesega.

  • Avatar
    Vasta maldiivid 28. detsember 2013 at 20:57

    Sai ka uuritud reise. 7 päeva Maroko 805 euri ja 10 päeva Maldiivid 950 euri. Ilmselgelt valisin Maldiivid.

  • Avatar
    Vasta pia 28. detsember 2013 at 09:30

    No ma ei tea, Soome reisifirmad ju momendil Egiptuse reisi üldse ei müü. Mina ilmselt väikese lapsega ei riskiks küll minna, isegi kui 99% on kindel, et Sharmis nt. midagi ei juhtu… Samas on Egiptus ilmselt märtsis ainus päris soe maa, mis ei ole väga kaugel. Ja Kanaarid tänu alternatiivide puudumisele sellevõrra kallimad ja rohkem rahvast täis.
    Mais oleks Vahemeremaad täitsa variant juba, kui niikaua oodata kannatate.
    Mina olen mõnekuuste lastega reisinud küll, aga siis nii lähiümbruses, st max 2-3-4 lennutundi. Pikem lennureis oleks mulle liiga suur stress.

  • Avatar
    Vasta Inksu 27. detsember 2013 at 22:44

    Ma Signega sama meelt, et kui juba siis juba – maksta tsipa rohkem lennupiletite eest ja plaanida pikem reis ikka sinna kus on SOE ja PÄIKE. Soovitan Sri Lankat 😉

  • Avatar
    Vasta Signe 27. detsember 2013 at 19:18

    Ei soovita Egiptust! Olime enamus aja hotellikompleksis, itaallased ja eelkõige räuskavad venelased ajasid närvi. Naisena ei ole seal kõige parem olla, sest nende kultuuris on naine ju tuhvel. Kui baarist üritasin tellida jooke siis lihtsalt ignoreeriti mind ja minust selja taga seisvad tüübid said aga järjest jooke. Lennujaamas ja igal pool üritatakse kott pähe tõmmata – küll postmarkide või valuutakurssidega (kohutavaim reis EVER).
    Hispaanias liiga külm, vesi külm jne. Käisin selle aasta mais: vihm,vihm, vihm. Kui minna siis üldse sept., siis vesi on suve jooksul üles soojenenud ja ilmaga näkkab üldjuhul paremini.
    Kuhu siis minna? Nt Mehhikosse on hetkel soodukad: otselend on Helsingist, seega laevaga poleks kõige hull jännata. Või Aasiasse.Ausõna, tampige sips rohkem raha lennupiletite alla teades, et majutus ja söök on EUga võrreldes palju soodsam. Eks ta kokkuvõttes tuleb sips kallim, aga see kogemus, eksootika, seenekokteilid rannal, mereannid, toidud jne ei anna EU pläustiga võrrelda.

  • Avatar
    Vasta Merilin 27. detsember 2013 at 18:10

    Madeira. aasta läbi keskmine temp kuskil 25 kuni 27 soojakraadi. Imeilus ja huvitav sihtpunkt.

  • Avatar
    Vasta hey 27. detsember 2013 at 17:53

    Tai?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2013 at 17:54

      see on rikaste inimeste lõbu 😀

  • Avatar
    Vasta Roosasidrun 27. detsember 2013 at 17:20

    Märts on Euroopas veel jahe, 15 ringis. Samas väljapoole Euroopat ehk ei ole kõige parem idee esimese reisina minna Mariga. Kui just Ameerikasse ei taha minna. Aasia on veidike äärmus, kui pole enne titega kuskil käinud. Samas tublid inimesed saavad kindlasti hakkama 🙂
    Antalyas ka ei ole päris suvi veel kohal selleks ajaks, aga vast veab 20ni ikka ära. Samas selline äkki ongi mõnus titega.
    Egiptus on minu meelest täiesti mõttetu koht beebiga minekuks. Seal ei ole ju muud, kui vaid hotelli bassein ja kuum päike. Vaadata pole midagi, käia pole kuskil, sest Sharm ja Hurgadha asuvad muust elust nii eemal, et ongi vaid peesitamiseks mõeldud. Samas kui oled väga päikesenautija, kes võib 12 tundi päevas olla lihtsalt niisama ilma midagi tegemata, siis sobib. Mina ei kujuta ettegi, et võiksin seda nautida.
    Barcelona ja Porto on päevasel ajal märtsis juba täitsa mõnusa temperatuuriga, aga õhtud on jahedad, kui päike ära läheb. Sama on Maltaga. Samas on nad ääretult ilusad kohad kõik ja vaadata on palju.
    Kui aga tahad sellist 25 ja rohkem kuumust, siis vaata ehk tõesti teisi Kanaari saari. Seal on selleks ajaks päris soe juba ja samas palju rohkem näha ja olla, kui Egiptuses.

  • Avatar
    Vasta albiino_lammas 27. detsember 2013 at 16:29

    hispaaaniaaa!!!

    ja jätad mehe üksi koju vä?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2013 at 16:34

      mees ka ikka 😀

  • Avatar
    Vasta Jaen 27. detsember 2013 at 14:26

    Malta! SInna küll ei lähe otselendu aga reis ise on lühike. umbes 2,5 tundi ühe ja 3 tundi teise lennukiga.
    Loodus on imeline, meri on ümberringi, meri on soe, ja sellel ajal ei ole tappev palavus ka veel kohale jõudnud. Riik on piisavalt väike, et jõuab väga palju näha ka lühikese ajaga.

  • Avatar
    Vasta siki 27. detsember 2013 at 14:06

    Kanaari saared?

    • Avatar
      Vasta Edith. 27. detsember 2013 at 14:29

      mõnele teisele kanaari saarele küll võib ju minna

  • Avatar
    Vasta elex86 27. detsember 2013 at 13:30

    Pole siin mingit soojamaa reisi. 🙂 Me alustasime just reisiga Valgevenesse.

  • Avatar
    Vasta Merje 27. detsember 2013 at 13:20

    Märts suht jama aeg… Türgis käisin aprilli lõpus, oli üsna jahe ja vihma sadas. Egiptuses samas kole palav vist sel ajal.
    Küpros ehk? Ma ei tea 😀

    • Avatar
      Vasta Mannu 30. detsember 2013 at 15:04

      Küprosel algab ka hooaeg alles aprilli keskelt.. (been there, done that, 3 times 😀 ) ega enne väga sooja oodata pole..

  • Avatar
    Vasta janely 27. detsember 2013 at 13:05

    Lanzarote on üks odav ja soe koht 😀

  • Avatar
    Vasta D. 27. detsember 2013 at 12:52

    Kui odavalt Euroopa piirkonnas reisida( tegelikult vist ka Maroko ja mõned sellised kohad ka) siis soovitan Ryanair’i. Sellega peab küll olema kõvasti viitsimist uurida ja klapitada neid aegu, aga hea vedamise korral saab ikka tõsiselt hea hinnaga reisil käidud. Käisin isaga aprilli lõpus Hispaania-Portugal ja edasi-tagasi kahepeale läks vaid 150€. Aga nende otsimine on ikka päris hull peavalu ja otse Tallinnast palju lende ei lähe(läksime läbi Londoni).
    Sihtkoha poolest jääb vist Hispaania veidi külmaks märtsis, aga Tenerife juba tunduvalt lõuna pool, samuti ka Maroko( pole ise käinud, aga tundub päris mõnus koht..)

  • Avatar
    Vasta meow 27. detsember 2013 at 12:41

    Ega siin Euroopa kandis märtsis veel kuskil väga soe ei olegi. Peab ootama pigem aprilli-maini või siis kaugemale vaatama (Aasia jm).

  • Avatar
    Vasta Eva 27. detsember 2013 at 12:41

    Egiptuses pole mingid julmad rahutused, see on ainult meedia, mis loob ettekujutuse…
    käisin eelmise aasta detsembris, kui olid ka julmad rahutused nö… ega need ei ulatu ju turismimekadesse.. küsisime ka kohalikelt, et kuidas nende rahutustega siis lood on? ja ka nemad vastasid, et televiisoris tundub kõik jube terves riigis, kuid tegelikult on ainult seal, kus need presidendid ja asjapulgad ise on.

    Üks aasta märtsis oli Egiptuses terve puhkuse aja mingi 35 kraadi sooja… aga jah, Egiptus kõige odavam ja lähem sihtkoht.. 🙂 Kui lapsega lähete, siis soovitaks ilmselt Sharmi, kuna see on rohkem turistilik ja orienteerub ainult nendele. Hurghadas on palju linnamelu, seal lapsega pole kindlasti hea.

  • Avatar
    Vasta Kuukiir 27. detsember 2013 at 12:37

    Minu järgmine unistuste koht mu suure armastuse Hispaania kõrval on Portugal. Vot sinna tahan tõesti juba minna 🙂 Ma ei ole paketireiside armastaja seega enamasti otsin ka iseseisvalt odavaid lende nii skyscannerist kui ka http://www.dohop.com lehelt. Märtsis aga peaks tulema ju tourest, kust peaks leidma ka soodsaid pakkumisi. Alati on ju ka võimalus reisi ühe kuu võrra edasi lükata? Siis juba soojem ju igal pool 🙂 AGA nüüd ma veits kade tahan kaa reisima minna juba!!!!

  • Avatar
    Vasta Silja 27. detsember 2013 at 12:27

    Kui märtsis soovite minna ja soodsalt, siis ma soovitan Sharm el-Sheikhi!
    Eks natuke on Egiptuse maine kannatanud nende rahutuste tõttu, aga Sharmis ei ole mingit jama olnud ja selle riigi puhul on hinna ja kvaliteedi suhe ikka täitsa paigas 🙂
    Ma olen seal töötanud ja elasin Sharmis 6 kuud järjest, enne seda olin seal 1 korra käinud ja pärast seda olen 2 korda käinud – see on lihtsalt nii mõnus 🙂
    Punases meres on väga ilus veealune maailm, märtsis on seal väga hea soe ja tavaliselt on võimalik saada ka 4-5 tärni hotelle päris soodsalt – igasugu pakkumisi tehakse pidevalt 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 27. detsember 2013 at 12:26

    Egiptuses praegu enam rahutusi ei ole, vähemalt mitte kuurortites, Hurgadasse ei läheks, see on kohutavalt must ja räpane, kui lapsega siis kindlasti ainult Sharmi.
    Aga kahjuks on märtsis lähemal liiga külm jah 🙁

  • Avatar
    Vasta Pisi 27. detsember 2013 at 12:01

    Hispaaniasse- malaga, barcelona, valencia.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2013 at 12:22

      Vaatasin sealset ilma märtsikuuks ja üsna jahe (kuni 20)

      • Avatar
        Vasta S 27. detsember 2013 at 17:12

        Jah, märtsis Barcelona, Valencia ja Malaga jne Hispaania mandriosa veel ei ole rannailmased. Kanaaridel on küll sel ajal juba väga mõnus ilm, ise käisin eelmine aasta sel ajal Gran Canarial. Kanaarid on nagu nad on kõik, mitte just kõige kaunim sihtkoht, aga kliima on väga meeldiv. Kui sa juba Tenerifel oled käinud, võidki proovida muud. Lanzarote, Gran Canaria… Üks aasta käisin ka Fuerteventural. Rahulikum saareke, kus surfivendadel on palju tegevust. Kui ainult päike huvitab, siis soovitan neid või miks mitte üleni lilleline Madeira, kus vist küll randa palju pole.. Vaata erinevaid saari ja sooduspakkumisi reisikorraldajatelt.

      • Avatar
        Vasta konkreete 27. detsember 2013 at 19:50

        Mai lõpus käisin barcelonas, rämekülm oli 😀

  • Avatar
    Vasta Irina 27. detsember 2013 at 11:57

    Nii väikse lapsega reisimine on omaette ettevõtmine. Aga, kui otsus selline, siis laske käia.

    Minule on väga positiivne emotsioon jäänud Hispaaniast. Inimesed olid mõnusad ja meeldivad. Ei olnud pealetükkivad.
    Türgi ilus maa, aga inimesed seal veidike tüütud…kohutavalt pealetükkivad. Eriti meeldib neile väikseid lapsi väntsutada. Igatahes Türgi ma jätaks ära. Kuigi jah, loodus seal jällegi imeline. Kahjuks nad ise seda hoida ei oska (palju prügi).

    Veel meeldis väga Kreeta. See on uskumatult ilus saar oma mägedega. Inimesed seal ka veidi pealetükkivad (kaupmeestest siis jutt), aga muidu oli ok.

    • Avatar
      Vasta Mannu 30. detsember 2013 at 15:02

      Türgi on igal juhul etem kui Egiptus. Olen ise Türgis neljal korral käinud ja lähen tulevalgi aastal uuesti. Hea soodne ja mõnus. Selle pealetükkivusega on seal nagu ta on, praktiliselt kõikides soojemates kohtades tuleb sellise temperamendiga harjuda 🙂
      Bulgaariat soovitatakse muidugi ka, aga sealgi vast märtsis külm..

  • Avatar
    Vasta Laura 27. detsember 2013 at 11:49

    Türgis on märtsis veel liiga jahe. Hispaanias pole käinud, aga ilmselt seal soojem.
    Soovitaks muidu Türgit või Kreetat aga seda alles mais, siis seal soe juba 🙂
    Mina ise märtsis läheks pigem Egiptusesse, ainuke koht (no kui jätta igasugused Taid ja muud kauged maad ära) kus on tõesti märtsikuus juba soe. Egiptuses on muidugi märtsis tegelikult juba ülipalav isegi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2013 at 12:23

      Ei viitsi mingi rahutuste keskele ronida 😀

      • Avatar
        Vasta Britt 27. detsember 2013 at 12:32

        Mina jällegi Egiptust ei soovita. Oleneb mis te seal teha tahate muidugi. Kui ainult lebotada ja päikest võtta hotellialal siis why not, aga igasugused püramiidid ja muud rõõmud eeldavad üsna pikki bussisõite umbsetes täistopitud bussides ja see just lapsega kõige rõõmsam pole. Ei poole aastase ega paariaastasega 😀

        Kui võimalik, siis märtsi asemel planeerige reis natukene hilisemaks, siis rohkem variante kuhu minna kliima suhtes 🙂

      • Avatar
        Vasta Epp V 27. detsember 2013 at 12:41

        Ise lähen täna öösel Egiptusesse… 😛 Naljakas, enne kui su blogi lahti võtsin, mõtlesin, et kas sa äkki lähed kusagile reisile? on see sul plaanis? Ja nüüd loen, et ongi plaanis – olen vist miskit selgeltnägija… 😀 aga see selleks, rahutused ikka Kairos, turistidele on seal hea soe olla nagu ikka, ja rahulik ka. Soovitan just minna sinna või Türki (türgis ka sel ajal enam-vähem soe) sest a`la Hispaania oleks palju kallim kuna see ikkagi Euroopa Liit jne 🙂

    • Avatar
      Vasta Keiu 27. detsember 2013 at 17:37

      märtsis on lõuna-hispaanias veel suht jahe, mõne 30-kraadise päeva võib visata, a samas ka 15-kraadiseid… Kanaaride ilmastikuga ma pole kokku puutunud, vbl on soojem.

  • Avatar
    Vasta Madde 27. detsember 2013 at 10:47

    Türgis on märtsis külm, soovitan Egiptust, kus sel ajal 30+
    loe hotellide ja muu kohta http://trip.ee/sihtkoht/egiptus. Ise olen kolm korda Hurghadas käinud ja läheks iga kell tagasi 🙂

  • Avatar
    Vasta Gerli 27. detsember 2013 at 09:19

    Tahtsin tekstis su väike vea parandada . Kas seal ei peaks olema lause, et “Alguses mõtlesime kohe Tenerife peale, sest eelmisel aastal me ju käisime seal koos, aga siis mõtlesime, et miks minna kuskile, kus me juba käinud ei ole” . Hakkasin lihtsalt teksti sisu peale mõtlema ja siis panin seda tähele 🙂

    • Avatar
      Vasta ALICE 27. detsember 2013 at 12:37

      :D. minu arust on malluka lause väga õige ja sinu parandatud lause veitsa mööda 😀 Ta tahtiski öelda, et nad mõtlesid Tenerife peale, aga siis mõtlesid, et miks minna uuesti kohta, kus nad juba käinud ON :). Seega ta tahtis ka seda öelda, et otsivad midagi uut, et minna kuhugile, kus veel käidud pole.

      • Avatar
        Vasta Gerli 27. detsember 2013 at 15:42

        Vabandust ! Ma ise lugesin siis valesti. Ma veel enne lugesin paar korda üle ja ma ikka lugesin, et minna kohta kus me veel käinud ei ole .
        Vabandust 🙂

  • Avatar
    Vasta Anni 27. detsember 2013 at 08:51

    Märtsis Türgi külm, kanaleid või Egiptus näiteks, esimeseks reisiks lapsega vaata võimalikult lühike lend 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristina 27. detsember 2013 at 05:56

    Mina olen oma lennupiletid otsinud alati välja lehelt skyscanner.com. Saab lennuhindadest hea ülevaate ja oma reisi täpselt nii pikaks planeerida, et võimalikult odav tuleks, kui mingit pakettreisi ei taha. Reisisihtkohta ei oskagi soovitada.. märtsis paljudes kohtades ka veel külm 🙂

  • Avatar
    Vasta Pärdik 27. detsember 2013 at 02:51

    Sorri, aga kes on Sander?

    Hispaania ehk!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2013 at 03:06

      Sander on minu isiklik parim sõber.

  • Avatar
    Vasta virxross 27. detsember 2013 at 02:16

    Millal Sa magad? 😀

    Sry, reisi sihtpunkti ei oska soovitada, sest pole ise viitsinud kuhugi reisida 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2013 at 02:50

      Ma ise mõtlen mõnikord sama, et millal ma siis üldse magan 😀 Aga kuidagi jälle juhtus nii, et Kardod ja Marid magavad õndsat und ja mina googeldan reisisihtpunkte ja pumpan piima 😀 Glamuurne eluke mul siin.