Uncategorized

I went into a forest, and I meet a snake!

30. detsember 2013

Mul on neist kogu aeg kahju, sest nad ei paista mitte millestki aru saavat. Üks ei saa eesti keelest aru, teine ei saa inglise keelest aru ja kolmas ei paista lihtsalt üldse mitte midagi aru saavat. Vahivad muudkui nõutult ringi.

3c1165c25118277f056e84976d36ba3caaeffcee240ba44fecb0357413d64cef-4737740

Jah, hullult tore on, et on venelasi, kes eesti keele ära õpivad. Plaksutame nüüd neile kõigile ja teeme neile vaimselt pai, aga see pole mitte see, millest ma siinkohal räägin.

Vaadake kunagi seda tippmodelli. Ja vaadake nende tühja pilku.

Tänase päeva parim kild oli: “I went into a forest, and I meet a snake!“.

Ma nüüd kujutan ette, kuidas see läti neiu jalutas metsas ringi ja kohtas äkki härra madu, kes oli parasjagu teel oma kodupoodi paki piima järele. Pärast teineteise viisakat tervitamist, läks lätlane oma teed ja uss oma rada.

Tore oli ka see, kui fotograaf seletas inimesele, et mida ta tegema peab ja küsis: “Can you understand?”. “Little….” ja siis lisas kohe “Ma ei saanud midagi aru :(“. No ON ju kahju inimesest :D?

Mina ei tea, kuidas saab veel siin ilmas olla meievanuseid, kes ei oska inglise keelt?

 

Loe ka neid postitusi!

46 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Mariliis 31. detsember 2013 at 12:05

    Loomulikult tulevad keeled kasuks ja tuleks ikka ennast pidevalt selles vallas harida. Samas Kristiine osas ma küll ei oskaks keele kohapealt midagi negatiivset öelda. Ta ise lätlane ja räägib hästi ka vene keelt. Samas saab ilusti hakkama ka inglise keelega. Jah, ta inglise keel ei ole perfektne. Kuid, kuidas saab inglise keele korrektselt selgeks ? Eks ikka praktikaga. Peab olema julgust ja tahtmist pidevalt rääkida. Vahet pole, kas vigadega või ilma, vaid ainult rääkida, sest ainult nii saab keele selgeks. Mina leian, et kordades parem on see, et Sa lihtsalt proovid ja proovid rääkida, mis sest, et paned võib-olla vähekene puusse, kui see, et sa vaikid ja ei julge isegi proovida. See viimane käis näiteks Sandra kohta, kes ei julgenud helistada hotellis teenindusse äratuse osas kui teised kaameraga kõrval olid.

    Aga üleüldiselt see modellisaade on rohkem komöödia minu meelest. 🙂

  • Avatar
    Vasta Birgit 31. detsember 2013 at 11:11

    Mina ei läheks avalikult esinema kui teaksin, et ei valda keelt normaalsel tasemel.
    Kole oleks ilkuda kellegi suvalise kallal, aga need inimesed on ise valinud tähelepanu ja nad peavad olema valmis kriitikaks.

  • Avatar
    Vasta S 31. detsember 2013 at 09:51

    Esimest korda on mul vastik postitust lugeda. Kristiine on olnud tubli ja kõik mis vaja olnud on kõigile selgeks tehtud. Kolmanda või isegi neljanda keele kohta isegi hästi. Oskas ta ju päris tublilt ka Eesti keelt. Lisaks uudne pidev kaamerate jälgimine mis paneb karmimagi vahel kohmetuma. Olga on pisut äärmuslikum variant.
    Siis oleks olnud see postitus asjakohane kui nad üldse ei oleks üritanud oma emakeelest muud keelt rääkida.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. detsember 2013 at 10:38

      A kes oled sina, et otsustada, millal on mul asjakohane millegi kohta midagi arvata? Mulle muidu meeldib küll see Kristiine. Lihtsalt naljakalt räägib 😀

  • Avatar
    Vasta Kriss 31. detsember 2013 at 08:40

    Jälle kõik rebivad asju kontekstist välja, keegi ei näidanud ju näpuga otse tavaliste inimeste peale, et miks te keelt ei oska. Nõustun kahe kommentaariga, kes ülikoolis käib see teab, et veerand ainetest on inglise keeles, samuti on igas teises aines materjalid osaliselt inglise keeles. Samuti olen nõus, et no rahvusvaheline modell peab oskama inglise keelt, pole ju normaalne, et lähed kuskile Pariisi moenädalale oma emakeelt pressima. Kahtlen, et modellineiud on huvitatud ainult Eesti pinnal töö tegemisest 🙂

  • Avatar
    Vasta Kati 31. detsember 2013 at 08:29

    Ma olen sv-ga nôus. Üleüldine keeleoskus, keeleoskuseks, aga kui Sa lähed saatesse, kus auhinnaks on töö välismaal/välismaalastega, siis millest me räägime?
    Kui ma plaanin minna välismaale tööle, siis ikka eeldades, et ma oskan tööandjaga suhelda.

    Iseenesest aga mulle välimuselt Olga just meeldis.

  • Avatar
    Vasta sv 31. detsember 2013 at 08:16

    Ega kedagi ei huvitagi, kas oskad inglise keelt või mitte, kui sul seda vaja ei lähe. Nendele modellide peaks see aga olema väga selge, kui sel alal läbi tahavad lüüa. Seetõttu ongi piinlik näha, et sellised keeleoskamatud sinna trügivad. See ongi sama, mis kandideerida töökohale, kus vaja inglise keelt, seda oskamata.

  • Avatar
    Vasta Mari 31. detsember 2013 at 08:04

    No öelda, et “kõik filmid on ju inglise keeles” ja pidada eluks vajalikuks inglise keele oskust filmide ja seriaalide pärast, siis see on ikka ka päris pealiskaudne ja meelevaldne lähenemine. Inglisekeelseid filme muidugi on, aga samut ka hispaaniakeelseid, venekeelseid, prantsusekeelseid… Ja seriaalid? Mis ajast need nii vajalikud on, et tingimata peab vaatama ja veel ilma subtiitriteta?
    Ilmselt naeravad paljud inimesed sinugi üle, et sa absoluutselt nt vene keelt ei oska. Mida võib ju samuti pidada hädavajalikuks oskuseks, sest (tuues nüüd sarnase näite) venekeelseid väärtfilme, kvaliteetkirjandust ja teadusartikleid on ju niivõrd palju ja kõik ei ole sugusi tõlgitud. Aga samas olen ka kindel, et need inimesed ei laskuks kunagi nii madalale, et hakkaksid labaselt mõnitades sinu üle ilkuma.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. detsember 2013 at 10:40

      vedas mul siis 😀

  • Avatar
    Vasta Dellu 31. detsember 2013 at 01:10

    Kuigi pole ilus sellesse teemasse seda öelda..vastik!

  • Avatar
    Vasta Dellu 31. detsember 2013 at 01:09

    See pole küll teemasse , aga kullakallis Mallu sa oled eetris veel tuleval neljapäeval tv3-s oma kurikuulsa porruga..ootan ja armastan, üks päev ennem esineb ka väga armas Daki 😛

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. detsember 2013 at 10:40

      tegelt ka? EIIII 😀

  • Avatar
    Vasta Kristi 31. detsember 2013 at 01:02

    Ei ole ilus teiste üle naerda.
    Mina inglise keelt muidu enam-vähem oskan (kõiki sõnu nagunii ei peagi oskama), aga nt filmide vaatamisel padistavad nad seal nii kiiresti, et ma ei saagi paljudest sõnadest aru. Lihtsalt väga paljud neist kõlavad nii ühtemoodi.
    Inglise keelt eestis küll nt vaja ei lähe. Tõesti, kui tegeled välismaalastega või käid seal tööl, aga lihtsal eesti inimesel ei ole seda keelt vaja. Siin on tähtsam vene keel, meeldib teile või ei!

  • Avatar
    Vasta meow 31. detsember 2013 at 00:23

    Need, kes targutavad, et inglise keelt pole tarvis ja filme ei vaata ja sellepärast ei mõika seda keelt, aga kas te ülikoolis nt olete käinud? Kuidas saab seda üldse ilma inglise keeleta läbida? Ju siis pole, aga okei, kuskilt hakkab ju ikka üht-teist külge, see om ju tõesti igalpool tänapäeval. See Kristine on isegi tubli, pigem paneb hämmastama too Olga, kes ei saa ühest sõnast ka aru

  • Avatar
    Vasta Andrea 31. detsember 2013 at 00:07

    Ma selle inglise keele pärast ka nii hukka ei mõistaks, mõnel lihtsalt ei jää külge, mul endal ka üks selline eksemplar kõrval. Vaata palju tahad filme jms, no ei jää külge!
    Vajalik tõesti mõnes välisriigis on, aga olgem ausad, vene keel on meie riigis ikka palju vajalikum (mis on muidugi kohutav!)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. detsember 2013 at 10:42

      Meie riigis jah vene keel olulisem, aga nad ju tahavad LONDONI modelliagentuuri tööle saada. Mismoodi nad seal siis rääkida üritavad :D?

      • Avatar
        Vasta Andrea 31. detsember 2013 at 11:36

        Neil seal saates jah muidugi vaja, aga ma just lähtusin selle postituse viimasest lausest.

  • Avatar
    Vasta Kris 30. detsember 2013 at 23:58

    Eestis elades on siiski vene keel vajalikum/nõutum. Vähemalt enamus töökohtadel. Inglise keel on rohkem kohtades, mis on suunatud turistidele.
    Ja mis puutub filmidesse, siis mina pole kunagi eriline teleka(filmi)sõltlane olnud. Vaatan oma paar saadet ära ja kõik! 🙂

    • Avatar
      Vasta K 31. detsember 2013 at 13:10

      Nii kaua kuni me nende venelastega vene keeles räägime… nii kaua me seda rääkima/õppima peamegi. Ma küll oskan ka enamvähem vene keelt, aga vott meelega ei räägi kliendiga seda (kui just VENEMAALT ei ole tulnud turist). Saavad kenasti inglise keelest ka aru.

    • Avatar
      Vasta S 31. detsember 2013 at 17:00

      Mina ka ei taha nõustuda sellega. Ja protestingi vastu. Eestis on kõige nõutum ikkagi eesti keel ja seejärel võiks öelda inglise keel, sest maailmatasandil on see ikka oluliselt tähtsam kui vene keel. Vene keelt räägivad ainult venelased ja lähimad riigid. Ning selleks, et kuskil madalapalgalises klienditeenindaja ametis mõnele kliendile spets tema kodukeeles teenust pakkuda, ma seda keerulist keelt õppima ei hakkaks! Ja tublid need, kes oskavad. Kuid see arvamus on küll vananenud. Meid ka kuskil Prantsusmaal eesti keeles teenindama ei hakata. Tean küll, et see väga võrdlust ei kannata, kuna Eesti on nii väike ja vähetuntud, kuid point on selles, et kuskil riigis elamiseks on loomulik osata riigikeelt, reisides saad ehk sõnastiku või inglise keele abil hakkama.

  • Avatar
    Vasta Pirts 30. detsember 2013 at 23:02

    Inglise keel Kristinele arvatavasti kolmas keel ja ma tean, et mina enda kolmandat keelt ka kõige korrektsemalt ei räägi. Sina vist ka mitte, kui su “ja hatšuu kuuritsa salat” postitust lugeda, nii et praegu jääb küll tunne, et pada sõimab katelt. 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. detsember 2013 at 23:04

      no minu “kolmandaks keeleks” võib lugeda ka pr. keelt, mida ma ka tõesti peaaegu üldse ei valda. minu point oli see, et inglise keel võiks ikka tänapäeva maailmas suus olla.

      • Avatar
        Vasta Kadri 31. detsember 2013 at 02:39

        Eriti TIPPmodellil.

  • Avatar
    Vasta Kris 30. detsember 2013 at 22:51

    Mina ei oska ka inglise keelt täiuslikult. Lihtsamate vestlustega saan hakkama. Grammatika ja keerulisemate vestlustega enam mitte. Õppisin seda koolis 9 aastat. No ausõna, mis teha kui külge ei hakka. Tee mis tahad, ei hakka! (Ennast halvemaks pole sellest ka pidanud. Mina olen mõnes muus alas tugev.)

  • Avatar
    Vasta kaija 30. detsember 2013 at 22:49

    See modellisaade on lollus. Ausalt ka, ma ei suuda seda vaadata, kuigi originaali (antm) vastu pole mul küll midagi. Ilmselt häbenen selliseid inimesi liialt ja üritan unustada, et nad eksisteerivad.

  • Avatar
    Vasta Liis 30. detsember 2013 at 22:41

    Mina ei saanud üldse aru sellest, kuidas inimesed lähevad MODELLIsaatesse, tahavad saada MODELLIKS ja ei viitsi enne isegi natukenegi eeltööd teha, et õppida vähemalt kaks välismaist ja kaks eestimaist moekunstnikku või uhket firmamärki selgeks. Nahhui sa ronid sinna, kui sa ei oska muud peale DolceGabbana öelda 😀

    Üldse jäi mulje, nagu nad kõik sattusid sinna metsast, kes pole elus kuulnud modellitööst midagi (a’la, et fotograaf peab nende tahtmist mööda tegema ja nemad on need kõige tähtsamad, kelle järgi shuudid toimuvad :D)

  • Avatar
    Vasta Liise 30. detsember 2013 at 22:38

    Mallukas, reaalselt on olemas küll inimesi, kes ei oska inglise keelt. Mina olen oma elus õppinud täpselt 0 tundi inglise keelt koolis, kuna mul olid teised võõrkeeled (saksa keel, vene keel, hispaania keel). Inglise keelt olen ise juurde õppinud ning üritan end täiendada. Hetkel samamoodi soome keelega. Aru saan, kuid vigu tekib kindlasti, kui vastama pean….

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. detsember 2013 at 23:02

      Jah, tõsi on see, et mõned õpivad mingit muud keelt ja on nendes head. Minule lihtsalt jääb see arusaamatuks, sest kõik filmid on ju selles keeles

  • Avatar
    Vasta homm 30. detsember 2013 at 22:32

    mul endal on inglise keelega suhted korras, aga ma ei saa aru mis teema on, et eestlaste arust peavad kõik seda hullult oskama? keeleoskuse üle irvitamine on küll nõme..

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. detsember 2013 at 23:01

      Sest see on lihtsalt selline keel, mida on igal pool vaja. Ja noh, enamik filme ja sarju on ju ka inglise keeles.

      • Avatar
        Vasta konkreete 30. detsember 2013 at 23:11

        ee, seda ainult eestis. Või noh, mitte ainult, aga päris paljudes euroopa riikides on filmid ja sarjad nende enda keelde dubleeritud. Seega ma ütleks isegi, et müts maha belglaste, prantslaste, sakslaste jne ees, kui nad lihtsalt koolis õppides kõik selgeks on saanud. Mina olen küll vist 90% õpitust omandanud tänu filmidele ja sarjadele.

        Muidugi ma ei tea, mis elus see lätlane seal valgas elas, äkki vaatabki ainult vene filme? aga austraalias kohtasin ka head hunnikut eestlasi, kes rääkisid inglise keelt sama hästi nagu seda 3 nädalat tagasi õppima hakanud laps.

        Ühtlasi tean eestlast, kes elas 5 aastat hispaanias ja ei räägi sõnagi hispaania keelt… arvasin, et ta on lihtsalt loll kuni nägin, kuidas ta nüüd inglise keelt koolis õppima hakkas. I wanting a pizza. Tal ongi mingi jõhker error keelte peale.

        • Avatar
          Vasta konkreete 30. detsember 2013 at 23:12

          Ühtlasi “igal pool vaja” on ka veits üle pingutatud. Aasias, L-Ameerikas, isegi hispaanias ja itaalias, samuti prantsusmaal, on inglise keelega ikka päris keeruline hakkama saada. Kui just pealinnad ehk välja jätta.

          • Avatar
            Anu 31. detsember 2013 at 11:08

            Ise olen Sitsiilias käinud, elasin seal peres, küll vähest aega, aga ei nurise nende üle, sest inglise keelt rääkisid nad väga hästi. Samuti koolis räägiti ning ei tekkinud ka probleeme mu teistel sõbrannadel oma peredes. Isiklikult võiksin öelda, et itaallased räägivad väga edukalt inglise keelt :).

          • Avatar
            konkreete 31. detsember 2013 at 11:32

            ma võin jälle öelda, et ei räägi. Vaevalt, et mõni inglise keelt mittekõnelev pere endale sinna välismaalasi võtaks üldse.

      • Avatar
        Vasta S 31. detsember 2013 at 16:52

        ega nad ei räägi küll Lõuna-Euroopas väga inglise keelt. St üldiselt ei räägita, muidugi on oskajaid nagu igalpool. Oma kogemusest võin öelda, et haruldus on kui 20-ndates noor räägib ladusat inglise keelt. Ei räägi…ja peale selle teevad nalju stiilis: ‘He hav an grand..öö bik.. dick höhöhöhöö.’ Tuleb tunnistada, et kuigi ma tean, et nende standard on mitte osata inglise keelt, siis ma vaatan neile ikka veidi ülalt alla küll…mis mõttes nii olulist keelt ei oska?? Ise nad on enamasti vähemalt 10 aastat seda koolis õppinud.

  • Avatar
    Vasta lipsuke 30. detsember 2013 at 22:23

    Ja ise väidab seal suure suuga et tema räägib inglise keeles. Mitu korda on jumala vale sõna öelnud mis lihtsalt kõlab sarnaselt, aga see muutis kogu lause mõtet. Muidu ta mulle meeldib aga keelt on vaja õppida küll.

  • Avatar
    Vasta Roosasidrun 30. detsember 2013 at 22:13

    Andku Jumal Sulle andeks Su huumori ja nende inimeste narrimise, aga ma olen pisarates!
    Naerust, ikka naerust.
    Jahh, just sellised tunded valdavad mind, kui kuulen neid rääkimas. Mul on kahju, aga jah.
    Muidugi ei ole ilus teiste üle naerda, aga no on ju nii!

  • Avatar
    Vasta Kaia Kersti 30. detsember 2013 at 22:06

    Oi minul on ka alati valus seda juttu kuulata mis sealt tuleb. Nii jääb kõrva kriipima kuidas ta s-tähti hääldab z’ks.
    Iz not naizz…

  • Avatar
    Vasta Kadri 30. detsember 2013 at 21:55

    Mul hakkas siis veel eriti piinlik, kui nad neid termineid ja nimesid pidid lugema. Arvasin, et minust nooremad peaks ju ometi mulle silmad ette tegema selle koha pealt… Paistab, et teavad ainult Guessi (samas ei tea, kuidas nad seda hääldavad).

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. detsember 2013 at 21:57

      “kesss”

  • Avatar
    Vasta Kristiine 30. detsember 2013 at 21:51

    Sest nad on debiilikud? Sorri, too hursh maybe, aga c’mon, see on tõsi. Parim kild oli selle ussijutustaja poolt see: “Stockholm, Stockholm, see pole ju Soome?” No ema, anna padrunit.

    • Avatar
      Vasta Kristiine 30. detsember 2013 at 21:52

      harsh*

      • Avatar
        Vasta konkreete 30. detsember 2013 at 23:04

        haha, see oli tase jah. Mõtlesin, et ma polegi kõige lollim järelikult 😀 joppas.

  • Avatar
    Vasta Piret 30. detsember 2013 at 21:51

    Word!

    Mingi hetk lülitab mu aju ennast välja ja ignob kõike seda vigast juttu 😀
    Või siis lihtsalt terve ülejäänd aeg ma mõtlen endamisi “ouumaigaaaaden” ja ei pane enam tähele…

    Mitte et ma nüüd kanal11 peale ei vajutand, et edasi imestada 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. detsember 2013 at 21:52

      Icc icc iccc. Grete on NAERUPALL :PPPP

      • Avatar
        Vasta Piret 30. detsember 2013 at 21:55

        nagu… mismõttes nagu… et küsiti nagu… et missa siia ronid nagu… 😀