Mari

hoarder

26. jaanuar 2014

Telekast tuleb mingi saade “hoarders”, kus siis näitab inimesi, kelle maja on tavaari täis ja nad ei suuda sellest enam loobuda. Mina nii hull ei ole, aga ikka on mu kodus mõttetut pudi-padi, mida mul otseselt vaja ei lähe, aga noh, ära ka ei raatsi visata.

Näiteks täna sain Kardo emmelt kangast, millest saaks teha imeilusa seeliku ja siis BÄTMANI KANGAST! Ok, see oli kunagi Kardo tekikott, aga nüüd on see minu bätmäni kangas. Jumal teab muidugi, et millal ma õmblema jõuan hakata, sest noh, mäletate seda listi, millest ma siin halasin. Sinna praegu õmblemine ei mahu 🙁 Aga varsti! Üsna varsti!

Ja nõnda ma neid asju hoardin…

c178c65086ac11e3af5d12b885f5424a_8-7503075

Tänane laadung. Nimelt hakkan ma Delfile niiskete salfakate testi tegema. Mul on tegelt nendega selline lugu, et mina neid pea üldse ei kasuta. Torkan ikka Mari kraani alla. Kardo, vana laiskvorst, aga ikka krõbistab selle pakiga iga hommik. Ma ei tea, kas ta arvab, et ma ei kuule, sest ma olen talle korduvalt rõhutanud, et pesta pole ju raske, aga kes mind ikka kuulaks siin ilmas 🙁

Milised niisked salfakad peale Naty omade mul siit veel puudu on? Ja milliseid teie kasutate?

Sain täna Bio4You käest vahva paki ka. Seal sees on siis igasugust tavaari Marile: vannitärklis, lasteseep, niisked salfakad, voldivahekreem ja testeritena venitusarmide kreemi, beebiõli ja vannivahtu.

bio4you-300x300-3954974Ma ei ole sealt veel miskit proovinud. Va selle venitusarmi testeri tegin lahti ja hõõrusin seda oma ainukesele venitusarmile oma tissil. HETKEL on olukord sama 😀 Aga eks ma siis kunagi annan teile teada, mida need endast kujutavad.

Kõige huvitavam on mulle see vannitärklis, mis peaks vett pehmendama. Seepi ma ka Maril eriti ei kasuta. Mul on üks Joiki titeseep, seda ma kasutan vaid siis, kui Mari endale salamahti kaelavoldi vahele oksendab ja ta lõpuks nagu hapupiim haiseb 😀 Aga noh, nüüd on üks seebike lisaks. Hea on see, et see on pudelis, sest seda teist Mari seepi ei oska ma eriti kuskil hoida. Seebikarpi oleks vaja, nagu penskaritel 😀

Ja kui ma juba seebist kirjutan, siis mulle meenus, et täna käis Mari esimest korda oma Swimtraineriga vannis. Heljus seal niisama, nagu lapsed ikka vannis heljuvad 😀

swimtrainer-300x300-2118887Muuseas, ma olen ka vannis, aga nii kompaktne eit olen, et ei paista isegi välja. Ja meil on hirmus väike vann! Järgmine kord panen MEIE vannivette siis seda tärklist ja vaatan, mis saab 😀

Aga lõpetuseks see küsimus, mida ma siia üldse küsima tulin: kas teist keegi kogub midagi? Mina ei kogu kahjuks midagi, aga näiteks Reet kogub lahedaid Coca pudeleid. Ma tõin tema näiteks, sest ma ei tea mitte kedagi teist, kellel mingi huvitav kogu oleks.

Ja TÄIESTI LÕPETUSEKS: Kas kellelgi kõrvitsat on üle, mida mulle ärida?

The end. Valmistuge siis esmaspäevaks, sest see sindrinahk on nuka taga.

Loe ka neid postitusi!

111 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta O.D. 21. aprill 2014 at 21:34

    Ma kogun svamme. Igasuguseid nuustikuid. Nõudepesu- ja majapidamiskäsnu on vist 200 ringis ja kehapesu svamme umbes 50.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. aprill 2014 at 07:55

      mis teed nendega :D?

  • Avatar
    Vasta Trints 28. jaanuar 2014 at 13:42

    Koduekstras müüakse ka niiskeis salvakaid, Septona on vist nimi.

    Mina enam ei kasuta neid lapsel aga varasemalt olid Natyd lemmikud. Nii salvakad kui ka mähkmed.
    Kõige kehvemad on Brittonid seniproovitutest.

  • Avatar
    Vasta Jaanika 28. jaanuar 2014 at 11:11

    Huggiest siis kiidetakse kõvasti, aga mina ei julgenud neid enam lapsel küll peale seda kasutada, kui ma ka kõige hullemad plekid selle salvakaga hõõrudes maha sain nii laualt, põrandalt, aknaraamidelt, valamust jne jne.. tohutu keemia järelikult. Karta on, et kiidavad need, kel oluline vaid soodne hind.

  • Avatar
    Vasta Anne 27. jaanuar 2014 at 16:43

    Minu lemmikud on Huggies Handprint ja Maxima Favorit Sensitive – head odavad ja lõhn pole häiriv. Meeldivad üldiselt rohkem paberlikumad, mitte need imelikud sukkpükste materjali meenutavad, mis veel pealegi karvaudemeid ajavad.

  • Avatar
    Vasta v 27. jaanuar 2014 at 14:15

    Kuna ma Eestis leiduva valikuga kursis pole ja minule teadaolevad X-tra ja Rainbow (Natusani vist ei myyda Eestis) on juba mainitud, siis tasub ilmselt yle kaeda ka apteekide ja looduspoodide valik. Muidu kasutan kraaniall käimist, aga kaka oli vahepeal nagu kitt tagumiku kyljes kinni, siis oli hea salfakaga nahk ära puhastada ja veega yle loputada. Ise olen proovinud-kasutanud järgmisi:
    1) Libero – tundusid jube kuivad ja karedad, kuni ilmselt ka paki teistpidi keerasin ja pealmised ka märjad olid siis. Niisama puhastamiseks minu arvates suht sobimatud.
    2) Huggies Natural Care (roheline pakk) – l6hnavad ja suht niisked, kuid minu arvates rahustavad suht hästi kakast ärritunud peput. Yldjuhul mähkmekotis, st kui kuskil ringi rändan, kasutan.
    3) mingi Saksa firma omad, sain proovida ja meeldisid, aga pole ostnud.
    Järgmine pakk, mille ostan, on ilmselt sellised, mis on m6eldud ka käte puhastamiseks (desinfitseerivad), kuna laps selleks hetkeks juba nii suur, et vaja kuskil käies ka käsi puhastama hakata.
    Ehk – nagu juba mainitud, peaks seda testi hiljem kordama, kui laps lisatoitu hakkab saama. Ja tekib ka suurem vajadus käte/näo puhastamiseks kodust väljas (kui lapsel juba jalad all).

  • Avatar
    Vasta Angie 27. jaanuar 2014 at 14:10

    Huggies-e omad olid kõige paremad ju. Sellised mõnusalt puuvillased ja hea lõhnaga. Need Pampersi omad ja muud olid sellised libedad sünteelisest kangast, ja jubeda haisuga.

  • Avatar
    Vasta Anni 27. jaanuar 2014 at 14:03

    Tahtsin seda öelda, et kui vähegi võimalik, siis ära kiirusta selle salfakate testiga, kasuta ikka igat sorti salfakaid vähemalt ühe terve päeva, et aru saaks 🙂

    Me kasutame muidu hetkel neid neutrali omasid, aga need kipuvad minu meelest vahepeal natukene liiga kuivaks jääma. Meeldivad veel valged pampersi omad ja huggiese need beešid olid väga head 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaire 27. jaanuar 2014 at 13:05

    Üuudu on veel Natracare. Neid saab loodusperest.

    Mina kasutan Brittonit või rohelist Huggise oma. Kätega Huggies on ka täitsa norm. Libero oma olen ka kasutanud, aga need on kohutavalt märjad ja lapse tagumik jääb ka niiskeks. Kasutan nüüd talvel rohkem, sest lapse nahk on järsku kohutavalt kuivaks muutunud. Ja mida enam pesen seda hullem. Seni olen ka muidu eelistanud pesemist.

    Kogun postkaarte. Saadetud kui ka saatmata. Kolm kingakarpi on tohedalt täis. Plus on oodata vanaema käest kohvritäit päranduseks. 🙂

    • Avatar
      Vasta Kaire 27. jaanuar 2014 at 15:28

      Tahaks end nüüd parandada. Huggise rohelsied on jsut need väga märjad. Libero omad on toredad, ka paki kasutusmugavuses uhtes. Veel olen neid valgeid pamperseid kasutanud. Need lõhnavad mu meelest ebameeldivalt. Aga üldiselt kasutan seda, mis poes odavam parasjagu.

  • Avatar
    Vasta Kata 27. jaanuar 2014 at 12:33

    Minul õnneks kogumismaaniat ei ole. Iga paari kuu tagant käin kapid üle ning viskan üleliigsed/kasutamata asjad ära või jagan nendele, kellel rohkem vaja. Pärast on endal selline hea ja värske tunne, et ei ole liigset kraami majas. Ainus asi, mida ma kogun, on aga kokaraamatud ja neid on mul juba kümnetes. Olen hakanud juba raamatupoodidest eemale hoidma sest ühel korral tulin sealt korraga rohkem kui viie raamatuga välja. Kulukas hobi aga olen alati retseptide otsimisel eelistanud pigem raamatuid kui internetti. Eks see vist nii alguse saigi 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 27. jaanuar 2014 at 12:02

    Huvitav, mida Mari peps sellest arvab, kui teda nüüd kõikvõimalike erinevate salfakatega pühkima hakatakse. Ma küll ei tahaks oma lapse tagumikku iga päev erineva keemiaga paitada…
    Aga ega ma ei tea ka täpselt, kui keemilised need on… Võibolla tehtud üldse lillelõhnast. 🙂

  • Avatar
    Vasta Mariann 27. jaanuar 2014 at 11:54

    Minu lapsed on juba suured aga niiskeid salfakaid läheb ikka 🙂 Õues ja autos jms on ikka eluhea nendega laste käed ja näod puhtaks teha. Kasutame rohelises pakis huggiseid, need meeldivad kõige rohkem

  • Avatar
    Vasta Anett 27. jaanuar 2014 at 11:50

    Sul on valikust LOVINGU-d puudu, maailma parimad salvrätid üldse, pakk on suur, oma 72 tk on sees, maksab midagi alla 2 euri lausa ja PARIMAD!

    Püsivad hästi kaua niisked, kui võtad pakist viimase salvräti ka, ei ole ära kuivanud, ma olen kõik läbi katsetanud ja enamik need pampersi jne ei ole üldse samal tasemel.

    Neid müüakse vaid RIMI-s.
    PROOVI!
    Ausalt, megad!

  • Avatar
    Vasta Rella 27. jaanuar 2014 at 11:24

    Enam täpselt ei mäletagi, aga alguses sai kasutatud kindlasti Libero omasid (see korralik sulgur pakil oli pluss) ja hiljem jäime Sebamedi peale (kuna perearst soovitas lapse puhul kasutada vaid nn apteegikosmeetikat, siis võtsin salvakad ka apteegist). Muidu käis laps ikka kraani all, aga kui oli vaja keset ööd puhastada, siis sai salvakatega tehtud, et oleks kiirem/mugavam. Praegu ka üks poolik pakk igaks juhuks kaasas alati, kui kodust välja minek, aga see vist kuivab enne ära kui otsa saab…

  • Avatar
    Vasta sandra kaisa 27. jaanuar 2014 at 11:03

    Mina kogun cosmopolitane! Iga kuu ostan ja päris läbi ei loegi.. Rohkem kogumise pärast. Hetkel kahe aasta jagu

  • Avatar
    Vasta Kati 27. jaanuar 2014 at 10:51

    Mina kogun suhkrut 😀 Kõik need väiksed erineva kujuga pakikesed mida saab eirnevatest kohvikutest/laevadest/hotellidest ja lennukitest kaasa haarata. Seega on mul kodus üks i armas ja värviline suhkrulaadung 😀 Ja lisaks suveniirina kogun kassikujusid. Mul on üle maalilma ja muidugi Eestist ka kokku kuhjatud kõikvõimalikud kassikujud 🙂

    • Avatar
      Vasta v 27. jaanuar 2014 at 13:51

      kassikujude kohta – treffasin m6ned aastad tagasi kassikujuliste veinide otsa, st pudel on kassikujuline, neid mingi 6 erinevat värvi kindlasti. endal siiani must olemas.

      • Avatar
        Vasta Kati 27. jaanuar 2014 at 14:55

        Jaa, aitäh info eest! Mul on valge kassikujuline veinipudel täitsa olemas 🙂

  • Avatar
    Vasta Riin 27. jaanuar 2014 at 10:30

    Mina kogun Starbucksi kruuse, mis ühtlasi täidavad ka reisimeenete eesmärki, sest mulle meeldivad kõige rohkem need kruusid, kus on linna või riigi nimi ka peal. Nii ilusad ja mõnusalt suured kruusid.

    Lapsepõlves sai nii udukaid, kleepse, telefonikaarte kui ka autogramme kogutud 🙂

  • Avatar
    Vasta Helena 27. jaanuar 2014 at 10:14

    Mina kasutan Brittoni niiskeid salvrätikuid, esiteks on need odavad, teiseks lõhnatud ja kolmandaks kasutan neid enda meigi eemaldamiseks 😀

  • Avatar
    Vasta Jaanika 27. jaanuar 2014 at 09:56

    Kasutasin Pampersi salvakaid, mõned esimesed kuud Sensitive valge pakiga ja edasi juba tavalisi rohelise pakiga, väga head salvakad, nagu oleks pepu pesust tulnud, kodus olles muidugi pesin duši all pepu puhtaks, aga titaga igal pool käies olid alati Pampersi salvakad kotis ja no mis seal kodus passida, olimegi rohkem liikvel – külas ja ujumas ja võimlemas ja beebikoolis jne.
    Mina midagi ei kogu, jube äraviskaja olen, aaaa tegelt praegu kaks suurt kausitäit Ella’s Kitcheni toitude korke, ainult mõte puudub mida nendega peale hakata, kui ei tule head mõtet lendavad prükki, ilus värviline hunnik neid muidu küll.
    Ja kõrvits on otsas:))

  • Avatar
    Vasta Sandra 27. jaanuar 2014 at 09:53

    Mina sooviks ka väga kodust kõrvitsat! Võin täitsa osta poehinnaga! Kui kellelgi on üle ja eespool küsijate vajadused (ma ei lugenud eelnevaid kommentaare) rahuldatud, siis ehk mõni lahke tallinlane kirjutab mulle: sandrahiiesalu@gmail.com.

    Või kui Sa Mallukas oled juba hullunult pakkumisi saanud, siis ole hea, anna märku ja ma kirjutan Sulle meili. Aitäh!

    Ja kui juba kribamiseks läks, siis teemade kohta vastan, et kuigi tundub, et mu isal on pigem hoardersi geenid, siis mu emal on nii tugevad antihoardersi geenid, et mina olen need ka saanud. Mulle meeldiks kui mul oleks majapidamises võimalikult vähe asju (tite pärast paraku hetkel nii elatud ei saa). Ja niiskete salhvakate teed ei ole mina ja lapse isa millegipärast kunagi läinud, kuidagi läks nii. Autos oli 1 varupakk, aga minu meelest sai nendega armatuuri tolmust puhastatud…

    • Avatar
      Vasta Krissu 29. jaanuar 2014 at 07:36

      hahaa – selle postitusega mul tuli meelde, et ka meie niisked lapid sai lõpuks ära kasutatud auto puhastamisel 🙂

  • Avatar
    Vasta Anu 27. jaanuar 2014 at 09:53

    Niisketest salvrättidest meeldivad mulle kõige rohkem Natracare omad – mida siis saab ökopoodidest, jätab naha ilusti puhtaks ja ei tekita mingit löövet. Nt Naty oma mulle ei meeldinud.

  • Avatar
    Vasta Anni 27. jaanuar 2014 at 09:28

    Mul olid kasutuses MioWipes. Sain neid mingist beebipoest Roccas, ei mäleta täpselt millisest. Praegu, kui laps on 7-kuune ja kakab ainult kord päevas hommikuti, ma niiskeid salvrätte enam tema peal ei kasuta. Igaks juhuks on mähkmekotis Pampers Sensitive lapid, aga ei mäletagi, millal neid eesmärgipäraselt vaja läks. Viimati kasutasin neid saabaste puhastamiseks 😀

    Aga kogumisest rääkides, siis meil abikaasaga on kogu lumekuulidest. Igasugused muidugi ei sobi – ainult need, mis on pärit linnadest, mida me ise oleme külastanud.

  • Avatar
    Vasta koaala 27. jaanuar 2014 at 09:27

    Mina eelistan Pampers Sensitive salfakaid. Need on lõhnastamata, ainult mingi kummeli ja aaloe lõhn on juures, aga see ei häiri. Kui laps väiksem oli, siis sai ka neid Water Wipes´e kasutatud, need on ainult vee baasil ja kõige puhtamad salfakad maailmas. Ainult natuke kallid olid, seepärast lülitusime hiljem Pampersitele ümber. Kasutan salfasid igapäevaselt. Meil on kombeks nii, et hommikul ja õhtul pesen ning vahepealsel ajal siis kasutan salfakaid. Minule see pidev kraani alla jooksmine ei meeldi ja lapsel pole löövet ka kunagi esinenud, seega meile sobib selline variant 🙂
    Keegi siin rääkis plastmassist kaantest, mida mugav kasutada. Mina soetasin omale spetsiaalse kaanega karbi, kuhu saad panna salfad ilma pakita sisse ja siis tõmbad neid sealt välja. Pampers ja Huggies näiteks teevad neid karpe, mina tellisin amazonist, aga mingeid variante peaks minu teada ka Eestist saama. Beebimaailm nt mingi aeg müüs.

  • Avatar
    Vasta Liina 27. jaanuar 2014 at 09:26

    Mõned üksikud korrad proovisin niiskeid salvakaid, kuid need tundusid juba mu enda käele nii vastikud vastu nahka, et lõpetasin nende kasutamise ruttu ära. Alati ikka lapse pepu kraani alt läbi ja tavalise rätikuga kuivaks.

    Mis kogumisse puutub, siis lapsena kogusin Kinder Surprise’i seest saadavaid mänguasju. Mul on siiani vanemate kodus neli 5-liitrist purki neid täis – kõik erinevad. Kui tuli selline, mis mul juba oli, siis seda ma alles ei jätnud.

  • Avatar
    Vasta Enely 27. jaanuar 2014 at 09:23

    Ma ei viitsinud kommentaare läbi lugeda, aga puudu on näiteks Säästumarketis ja Rimides müüdav protsendimärgiga märjad lapid. Me oleme ikka erinevaid katsetanud ja lemmikud on rohelises pakis Huggies omad. Ämm tõi just proovimiseks Brittoni omad ja nende juures on suurim miinus see, et neid on raske pakist kätte saada. Ei “jookse” ilusti. Suhteliselt märjad on ka. Kui õigesti mäletan, siis need käepiltidega kurgilõhnalised Huggiesed on ka päris märjad. Pildi pealt ei jää silma ja ma ei tea, kas neid enam ei müüda, aga olid mingid ereoranžis pakis Pampersid, mis minu jaoks haisesid jubedalt.

    • Avatar
      Vasta Sigrid 27. jaanuar 2014 at 13:27

      Täitsa olemas on oranzis pakis pampersid pildil. Kummelilõhnalised. Aroom on neil tõesti tugev ja niiskus ja muu on minu jaoks näiteks täiesti sobiv. Tänu just tugevale lõhnale, kasutame praegu Rohelisi aloe veraga Pampersi salfakaid. Leebemad aga lapse nahale täiesti sobilikud. Ta muidugi kakab ka 1x päevas või vahel üle päeva.

  • Avatar
    Vasta :) 27. jaanuar 2014 at 09:20

    NatraCare salfakad on vist ka puudu, saab nt Looduspere poest. Olen neid kasutanud beebil, kuid ainult väljas olles, eelistan ka vett ja kraani 🙂

    • Avatar
      Vasta Pihel 27. jaanuar 2014 at 10:57

      Minu beebil ka sünnist saati Natracare omad. Kuna mul kraani all pesemiseks päris mugavat varianti pole (et mitte-köögi-kraanikausi juurde jõuda, peab minema läbi jaheda koridori), puhastasin teda alguses lihtsalt sooja vette torgatud vatipadjaga. Ja kui kuskil külas või liikvel, siis need Natracare’id. Nüüd aga, kus ta enam päevad kolmkümmend korda ei kaka, vaid 1-2, olen juba kuid ainult Natracare salfasid kasutanud ja nahk peab väga kenasti vastu.

  • Avatar
    Vasta Sirli 27. jaanuar 2014 at 09:17

    Meie kasutame Pampers Sensitive niiskeid salvakaid 🙂 Mõnusad pehmed ja PEAKS olema ilma igasuguste lõhna- jne aineteta.

    Nii – kogumine. Kogun erinevate logodega pastakaid 😛 Väga palju veel pole. Aga selline pisem kingakarbi täis küll.

    Kõrvits – üks on, sügisest saati kapi otsas. Ootab purki panemist, aga paarinädalase kuti kõrvalt seda keerukas teha ja varem polnud lihtsalt energiat seda teha. Aga küll jõuab. Seega – üle ei ole. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaili 27. jaanuar 2014 at 09:03

    Üldjuhul eelsitan poisi pepu ikkagi kraani all puhtaks pesta. Kuid välja minekuks on mul kotis need Pampersi valged rätikud ja kui neid kasutan, siis lõpuks teen kuiva lapiga pepu kuivaks, muidu läheb hauduma.
    Õnneks ma midagi ei kogu, siis ma oma koju vist är ei mahuks. Kuna mu mehel on komme, et tal kõiki asju vaja ja midagi ei raatsi ära visata. Kuid üks mu sõber kogub pastakaid ja neid on tal vist üle tuhande. 🙂

  • Avatar
    Vasta nell 27. jaanuar 2014 at 09:00

    Niisketest salfakatest kasutan firmat Natusan aga neid mees toob tööl käies Rootsist, neit siin pole näinud. Minu lemmikud kuna on täpselt õige niiskusega ja ei mingit lõhna. Britton meeldib ka kuigi jah kätte saada kehv aga niiskus ja lõhn sobivad. Pampersi salfasid ei kannata kuna isegi Sensitive lõhnab minu jaoks võikalt, Huggisega sama lugu.
    üldiselt ei kogu midagi aga mere ääres käies korjan auguga või niisama ilusad kivid alati taskusse ja toon koju. Neid ikka on mõned juba kogunenud.

  • Avatar
    Vasta Liisu 27. jaanuar 2014 at 08:57

    Kõrvitsad on mul olemas küll, erinevas suuruses. Võta minuga ühendust!
    liisu.sm@gmail.com

  • Avatar
    Vasta Pisi 27. jaanuar 2014 at 08:44

    Mul kodus on vanast ajast huggiese rohelises pakid salvrätid. Kunagi kingiti katsiku puhul. Aga mulle need ei meeldi. Jàtavad pepu ja enda kàed kleepuma ja haisema. Olen kasutanud libero omi, mis olid ikka jube kuivad. Mingid huggiese omad on nii màrjad. Pampersi omi olen ka kasutanud ja need haisevad ja mingid olid nii õhukesed, et kippusid purunema, kui küüned pikad.

    Mina kunagi kogusin ka kleepse ja siis oli mul ka kommipaberite kogu, millest tegin siis ussi. Praegu ma kogun ilusaid lasteriideid lastele kappi, et ehk saavad enne ikka käia, kui vàikseks jääb 😀

  • Avatar
    Vasta Krissu 27. jaanuar 2014 at 08:30

    Mina olin kraani all pesija – ka kodust väljas, kuna plika sai ainuüksi mähkmetest rämeda lööbe (ma ei hakka kirjeldama, milline ma ise välja nägin kui Alwayse kasutada proovisin).

    Kõrvitsat mul iseenesest on, kuid toorelt külmutatud kujul…

    Koguja ma iseenesest ei ole aga ma kogu aeg külmutan talveks asju (mees nimetab seda ka koriluseks) – seega nagu kogun ju ka. Kukeseeni, mustsõrtralehti, värsket loorberit, igasugu ürdikesi ja ka teatud juurikaid. Kevadeks kapp tühi ja ring algab otsast peale 🙂

  • Avatar
    Vasta Kairin 27. jaanuar 2014 at 08:17

    Ma ei lugenud kõiki kommentaare läbi. Aga rimis ja säästumarketis müüdavad lovingu pepulapid on pildilt puudu ja minule meeldisid kõige rohkem kui mu poeg nii väike oli. Eile ole liiga õhukesed, parajalt pehmed, niiskes ja ilma kleepuva tekstuuri ja lõhnata.
    Mina kogun ka logodega pastakaid (võib mulle saata küll:d) on mul neid kuskil 800 ringis.
    PARIMAT

  • Avatar
    Vasta kadri 27. jaanuar 2014 at 07:57

    On olemas veel Sebamedi märjad rätikud (vist müüakse ainult apteegis). Ise kasutan pampersi omi kodus (samas kolme kuu jooksul on kulunud vast 1,5 pakki). Beebi kotis on libero omad, sest neil on see taassuletav plastmass sulgur (kas mõnel veel seda on, ma ei tea?). Sõbrannal oli kasutusel Tena Lady märjad salfakad, neil ka see taassuletav pakk. Kodus ikka kasutusel vesi!

  • Avatar
    Vasta Annika 27. jaanuar 2014 at 06:36

    Otseselt ei kogu midagi, ma rohkem selline kes mõtleb iga ostu läbi 🙂 Aga võib öelda et olen sinise koguja küll. Kui võimalik ja mingit toodet saab sinisena siis selle ma ostan. Sinine diivan, sinine vaip,sinised tassid, taldrikud, riided(mitte siis kõik, see oleks hullus :D), nipet näpet jne. See on ka lapsele külge hakanud sinist tahta 😀

    • Avatar
      Vasta Sigrid 27. jaanuar 2014 at 13:19

      Ma eelistan alati punast 😀

  • Avatar
    Vasta homm 27. jaanuar 2014 at 02:17

    Vau, uskumatu mis sitta inimesed koguvad 😀

  • Avatar
    Vasta Maria 27. jaanuar 2014 at 00:52

    Johnssons’i omi kasutan.Kunagi proovisin Huggie omasid,aga nendega oli kasulikum tolmu telekalt pühkida või autoarmatuuri 😀
    Aga kogumiskommet pole.Ma jälestan kogumist.Ma olen rõve minimalist. Poeg on mul kohutav rott,muudkui kogub kasvõi igat pisikest paberijuppi.

  • Avatar
    Vasta k 27. jaanuar 2014 at 00:31

    ITK imetamisnõustaja ütles, et Johnsoni tooted on jõhker keemia ja salfakad ning shampoon visaku ma ära või kasutagu ise, beebinahale BIG NO! tegemist oli Benu beebipaki sisuga 🙂

  • Avatar
    Vasta annu 27. jaanuar 2014 at 00:25

    Keegi juba mainis neid Konsumis müüdavaid salfakaid- minu arust pole jubedamaid asju olemas kui need. Haisevad nagu 80 aastase polkovniku lese odav turu parfüüm.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 27. jaanuar 2014 at 00:07

    Ma kogusin mingi sada aastat tühje kohvipakke, et valmistada selline asi: http://www.isetegija.net/it/6p/kotid/kohvkiz.html. Kui paras arv koos oli, siis kallis mees ütles, et tema minuga poodi ei tule kui ma sellise nõmeduse teen. 😀 Motilangus täielik ja kapi otsas nad vedelevadki.

    Salfadest puudu vist need: http://pood.rosalind.ee/et/a/089131-san.niisked-salvratid-beebidele-15-tk

    Ise kasutan oma beebil Neutrali omasid.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. jaanuar 2014 at 00:15

      Mh, tee ikka valmis :D! Nii lahe kott ju:D

      • Avatar
        Vasta Kätlin 28. jaanuar 2014 at 09:01

        Ma tundsin väikest sarkasminooti! 😀

  • Avatar
    Vasta Merilin 27. jaanuar 2014 at 00:03

    Ma ei kogu mittemidagi. Riietuskapis teen ka iga aasta inventuuri ja viin korralikud riided, mida pole aasta jooksul kandnud ära ühele perele, kus palju lapsi ja kaks teismelist tüdrukut, kes saavad siis igasugu ilusaid riideid mu käest. Oleme enamvähem ühte kaalu ja kasvu. Niisketest salfkatest on mul käekotis sebamedi omad, et kui kuskil väljas mingi jama lapsel püksi juhtub:), aga kodus pole kordagi kasutanud. Vett veel tuleb kraanist:).

  • Avatar
    Vasta Triin 26. jaanuar 2014 at 23:55

    Ma ei nimetaks seda tegelikult kogumiseks, sest see, et ma neid endale aeg-ajal juurde ostan…no läheb lihtsalt nii, midagi pole teha! Vaatan jälle, et oi, nii ilus, ja sedasi ta siis läheb. 😀 ( Nukkusid kogun. Kogemata. Õnneks väga hullult neid ei ole- üks pisike vitriinitagune on täis.)

  • Avatar
    Vasta Kertu 26. jaanuar 2014 at 23:37

    Nende niiskete beebilappidega on hea kodu koristada. Endal lapsi pole, aga ostan neid lappe, sest nendega saab kiirelt ja mugavalt kodu koristatud, kõik pinnad….

  • Avatar
    Vasta minni 26. jaanuar 2014 at 23:30

    mu lemmikud on Huggies Pure. meeldivad, sest on lõhnatud ega sisalda mingit kreemi või õli, mis käed ligaseks jätaks. ja materjal on neil piisavalt pehme, tugev ja tihe – vedel beebikax ei imbu läbi 🙂 .

  • Avatar
    Vasta jääkuubik 26. jaanuar 2014 at 23:27

    Minul on praeguseks 2,5 aastat salfakate kogemust. Üks laps sai mähkmest vabaks ja siis tuli teine titt peale.
    Ühte ma ütlen kohe, seda testi tuleks korrata kui laps suurem on, toit teine ja kaka konsistents teine. Siis muutub salfakate eelistus.

    Pildilt on puudu mingid roosaka pakendiga salfakad. Nime ei mäleta, olid ükskord meie koalikus Konsumis müügil. Odavamat sorti, vänge beebipuudri lõhnaga aga muidu meeldisid. Tavalistest pisut väiksemad lehed olid.
    Ja Loving Touch (roheline pakk, pardikese pildiga, müüakse Säästukas). Täitsa meeldisid aga mul pole lähedal Säästukat.

    Meie üürika vannituba on piisavalt tobeda ülesehitusega, et kraaniall tite tagumiku pesemine oleks lausa ohtlik võimlemine.

    Praegu on minu lemmikud Libero omad. See plastik kaan on mugav kasutada. Ma tegelikult hoian neid alles ja kleebin teistele pakkidele lausa. Tuleb paki küljest koos liimiga ettevaatlikult lahti kangutada ja siis see liim võimaldab uuesti kleepida.
    Titt hakkab 5 kuuseks saama. Meeldib, et need on lõhnatud ja tekstuurilt on nad just sobivad, et vedelat titekakat ära pühkida. Ei kraabi nad midagi, just pehmed ja lausa pisut venivad on. Selleks, et liiga kuivad ei oleks tuleb pakki avaus alla poole panna kui neid ei kasuta. Siis vedelik valgub ühtlaselt. Muidu võib küll juhtuda, et paki pealmised on kuivad ja all liiga vesised.

    Suurema lapse puhul meeldisid Huggiesi omad, need käepildiga kõige rohkem. Polnud liiga paksud ja lõhn ei ole liiga vänge.

    Huggiesi roosaka, beezi ja rohelise pakendiga on ka ok. Erinevus ainult lõhnas. Minu meelest pisut liiga paksud.

    Johnsonsi omad meeldisid, aga natuke liiga vänge lõhnaga. Esimesel lapsel tekitasid lööbe. Hind ülepingutatud.

    Pampers, ükskõik millised ei meeldinud üldse. Vastikult õlised,libisesid üle kaka. Vänge lõhnaga.

    Brittoni omi oli pakist eriti vastik kätte saada, jäigad. Ebameeldivad kasutada ja ei pühkinud tagumiku puhtaks. Jätsid nii halva mulje, et andsin paki ära peale paari kasutamsit.

    Naturali omad ei tekitanud erilisi emotsioone. Rohkem ei ostaks.

    • Avatar
      Vasta Sigrid 27. jaanuar 2014 at 12:53

      Meil pole ka väga võimalik kraani all pesta, sest meie ainuke kraanikauss on köögis ja vannitoas on ainult dušš. 😀

      • Avatar
        Vasta Merilin 27. jaanuar 2014 at 17:52

        ma pesingi kuni 4kuuni köögi kraanikausis. so what! pärast, kui suurem, siis vanni kohal, kuna vannitoas muidu hästi pisike kraanikauss.

  • Avatar
    Vasta Riin 26. jaanuar 2014 at 23:24

    Mina kogusin neid saia ja leiva kinnitus värke , millel kuupäev peal . Siiamaani kodus kapis seisavad , tahtsin teha neist kalendri , aga ei suutnud otsustada kuidas teha . 🙂

  • Avatar
    Vasta Lin 26. jaanuar 2014 at 23:15

    Ma olen vist oma laste puhul peaaegu kõiki niiskeid lappe kasutanud aga kõige parem on neid kasutada näiteks koristamisel, eriti auto koristamisel. Nendega oli eriti hea laste joonistusi maha küürida 😀 Olen ka väljas käies, näiteks tulen maalt linna, siis kasutanud neid sügisel kummikute või muude jalanõude puhtaks tegemisel. Igatahes leidu palju kasutusalasid kui ainult lapse pee puhastamine 😉

    Viimased kaks kuud olen siiski kraanikausi poolt olnud 🙂 Ja mul pole selletõttu ka neid kodus olnud.

  • Avatar
    Vasta Helina 26. jaanuar 2014 at 23:14

    Brittonid ka puudu

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. jaanuar 2014 at 00:18

      Brittoneid on lausa kahte sorti sääl

  • Avatar
    Vasta Sigrid 26. jaanuar 2014 at 23:10

    Alguses ostsin koju Brittoni salfakad, aga nõmedamaid asju vist ei ole olemas. Täiesti võimatu on neid ilusti pakist kätte saada, üksteise külge kleepunud ja nõmedad. Ehk siis kui vaja lapse tagumik puhtaks saada, on vaja ENNE salfakad välja kiskuda ja mõelda, kui palju neid nüüd vaja läheb. 1 käega võimatu seda teha. Praegu oleme kasutanud Pampersi salfakaid. Alguses oranzid ja nüüd rohelised, sest need pole nii tugeva lõhnaga. ( Oranze kasutatakse ka ITK beebiintensiivis. )

    Kunagi sai kogutud igasugu asju. Kleepse, kommipabereid, nööpe ja kõike muud. Praeguseks ilmselt ainus mida kogemata kogun, et pehmed mänguasjad. Lihtsalt sõltuvuses ja ainult muretseks neid juurde. Vähemalt nüüd on selleks põhjus, “ostan lapsele” 😀

    Aga igasugu asju hoian ise ka alles. Nt kooliajast alles mingeid kirjavahetusi, mida tunnis peetud. Osad kirjatükid, vanad päevikud jne. Vahel nii hea kast lahti kookida ja jälle meenutada. 🙂

  • Avatar
    Vasta Elerin 26. jaanuar 2014 at 23:08

    olen ka pepupesija, ei mässa lappidega,aga siiski olen mõndasud kasutanud nt britton, johnson’s sinised ja huggies rohelised. britton oli suht norm,aga kehv pakist võtta suht lõhnatud, huggies lõhnab täiega ja jätab pepu läikima ning kui pakist kergelt kätte ei saa läheb katki, johnson’s olid hea võtta pakist, aga tundusid hästi õhukesed samas lõhn oli norm. kunagi sain proovida ka valget pampersit mis üldse ei meeldinud ja libero omi mis olid ka suht norm.
    kogumisest niipalju, et mina kogun sünnipäeva/jõulude kaarte, aga kahju on,et enam neid eriti kinkida ei taheta.

  • Avatar
    Vasta Haly 26. jaanuar 2014 at 23:07

    Niisketest olen kasutanud enamuse ajast Pampers Sensitive’i ja vahest Loving Touch’i Rimist.

    Kogudest niipalju, et väikestviisi pastakakogu on mul ja kive kogun.. Huvitava kujuga, auguga, kivistusega (teokarbid, luustikud, putuka tiivad, mere ja tuule poolt ilusaks maalitud jne) jms-ga kive.. Mul lihtsalt on neile silma ja igalt poolt leian 🙂
    Lastega olen jalutamas käinud, siis tavaliselt käin mööda tee-ääri ja vahin kive maas 😀
    Tundub, et lapsed on minult selle pisiku saanud, käivad ja korjavad kive koguaeg, alati tulevad tuppa mõne kiviga taskus 🙂

    Kõrvitsa osas aidata ei oska kahjuks 🙂

  • Avatar
    Vasta Andra 26. jaanuar 2014 at 23:02

    Embarrassing, aga ma kogun õllekorke…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. jaanuar 2014 at 23:14

      palju sul neid on :D?

      • Avatar
        Vasta Andra 26. jaanuar 2014 at 23:22

        Mingi 110 vist. Aga eelmisest loendusest on natuke aega möödas ka 😀

        • Avatar
          Vasta Kairin 27. jaanuar 2014 at 14:52

          Mu äial kuskil 3000 kandis õllekorke.

  • Avatar
    Vasta Käts 26. jaanuar 2014 at 23:01

    Me klassiõdedega kunagi algklassides kogusime kustukummipuru. Meil oli seda ikka tohutult palju. Meil olid plaanid, et me hakkame neid üksteise tuleviku pulmades viskama, nagu riisi.
    Veel värvisime me vildikatega salvrätikuid. Neid kogusime ka pulmadeks. Meil oli neid väga palju ja erinevaid mustreid.
    No ja muidugi kogusime me kustukumme ka. Neid oli samuti väga palju, erinevates värvides ja lõhnades. Neid siis kogusime kustutamise tarbeks. Ja me lihtsalt koolis vahetundide ajal hõõrusime kustukummidega laudu.
    Põhikooli keskel sõbrannaga avastasime varud ta kapis ja viskasime ära. 😀

    • Avatar
      Vasta Kristina 27. jaanuar 2014 at 15:31

      APPI, ma arvasin, et me klassiõdedega olime ainsad, kes kustukummipuru kogusid… ma ei teagi, mis eesmärgil muidugi, ilmselt oli meil plaan see puru ühel hetkel üheks kustukummiks kokku sulatada kuidagi vms 😀
      Muidu olen kogunud lapsepõlves kleepse.. pisut hiljem küünelakke, nüüd mõtlesin, et hakkaks erinevaid pitse koguma. Seal on mul täpselt 2 pitsi hetkel, üks shootersist ja teine sõbranna toodud Londonist. 😀

  • Avatar
    Vasta Helena 26. jaanuar 2014 at 23:01

    Huggies pure ja Rainbow ainsad mida kasutame. Mitte ükski lõhnastatud variant ei meeldi. Liiga kuivad ja/või õlised ka ei meeldi. Mõned lihtsalt liiga kallid.
    Aga kogumisest – olen üks neist kes kogub oma reiside külmkapimagneteid. Teiste tooduid ei taha.

  • Avatar
    Vasta Sandra P 26. jaanuar 2014 at 23:00

    Võin julgelt öelda et kindlasti üle 500 erineva kuid kindlasti rohkemgi. õnneks on need õhukesed ja kui neid on palju siis väga ruumi ei võta 😀 külast ikka võtan kaasa, teadlikult ei kasuta kui on taldriku kõrvale mingi eriline salvakas pandud , väike kiiks aga huvitav samuti 🙂

  • Avatar
    Vasta Piret 26. jaanuar 2014 at 22:59

    Mallukas, kui sa tervet kõrvitsat ei saa, siis anna teada. Mul sügavkülmas värske kõrvitsa kuubikud valmis tehtud… sügisel kui kõrvits üle oli, siis tükeldasin valmis, et kui tipsule süüa teen, et siis on valmis lõigatud, et hea kohe võtta ja hauduma panna.
    Aga mingist hetkest ta keeldus kõrvitsast…
    Seega võin ära anda. 🙂
    Pole küll palju, aga esialgu katsetuseks äkki piisab… et kas üldse on mõtet tervet kõrvitsat omale sebida 😀

  • Avatar
    Vasta Gertu 26. jaanuar 2014 at 22:57

    Mina kasutan beebisalfasid tolmu võtmiseks või käte puhastamiseks. Pisikesel tibinal kohe pepu punane kui mingeid salfasid kasutada. Kuna meil teekond pesuruumi on läbi terve korteri ja pesuruum on talvel väga külm tite jaoks siis kasutan pepu puhastamiseks enamasti vatipatju ja puhast vett ( vesi on pumbaga pudelisse pandud,et mugavam oleks) 🙂 Pepu ei puneta ning kõik on täiesti keemiavaba 🙂

    • Avatar
      Vasta Arra 26. jaanuar 2014 at 23:10

      Lapsepõlves kogusin kommipabereid, neid enam alles pole. Siis kogusin kleepse erinevaid ja kokku sain kolm albumitäit, mis alles ka. Hobuseid kogusin ka, igasugu erinevate kujukeste näol ja väikest viisi mitte massiliselt (ega lapsena ei saagi midagi massiliselt koguda, mis kallist raha maksab…)
      Nüüd võib öelda, et ma kogun raamatuid. Kõige rohkem on igasugu fantaasiat ja loodustemaatikat. Hästi vaikselt kogun ka pisikesi mängukarusid, neid soetan aastas juurde ainult paar tükki, ise ostan hästi arva, enamasti saan kingiks neilt , kes mu hobiga kursis on. Praegu on selline armas kohvritäis kogunenud mõmmikuid juba 🙂

  • Avatar
    Vasta Sandra P 26. jaanuar 2014 at 22:54

    Mina kogun salvrätikuid. Erinevate ilusate piltidega ja erineva tegumoega ( ruudud, pool kaares ja mini salvakaid ja muidu toredaid )

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. jaanuar 2014 at 22:56

      Palju sul neid on? 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 26. jaanuar 2014 at 22:51

    mul sõbranna kogub välgumihkleid ja ziposi, täiesti uskumatu kui palju erinevaid ja veidraid neid tehakse 😀
    ise aga ei kogu midagi, ja kõik mis on üleliigne viskan tuima näoga ära (või annetan). mees on aga mul selline kel on kõike vaja, kõiksugu jama jätab alles. ja kord kahe-kolme kuu jooksul sorteerime siis asjad läbi ja suure tüliga suudan ma siiski teda veenda mõttetuid asju ära viskama. Alles paar päeva tagasi oli meil vaidlus teemal kas katkised ja kulunud sokid peaks ära viskama või on tal neid vaja. mudugi oli vaja, aga lõpuks pika joru peale suutis ta need siiski prügikasti visata :D.

  • Avatar
    Vasta Katre 26. jaanuar 2014 at 22:43

    Oeh. Ma olen ka sedasorti, kes ajab KÕIKE kokku ja mul on ilmatuma raske anda ära kasvõi kõige tühisem asi oma alluvusest. Esiteks sellepärast, et äkki kunagi juhtub ime ja mul läheb seda saja endal vaja. Teiseks aga sellepärast, et see asi on järelikult nii kuradima armas ja ilus, et miks ma eales peaksin tahtma ilma selleta elada. 😀

  • Avatar
    Vasta Liina 26. jaanuar 2014 at 22:36

    Lapsena kogusin kruuse, aga kui kapp nendest täis sai, jätsin pooleli. 😀

  • Avatar
    Vasta Merilin 26. jaanuar 2014 at 22:34

    Rohelised ja need valged käejälgedega huggised on kõige paremad 🙂 brittonid ei tule ilusti pakist välja , pampersi omad haisevad , liberod on kuivad , jonsons baby ajab asja ära enamvähem . Agaaa kui ma maale lähen siis ootab mind seal 40 kilone kõrvits 😀 , seega kui ma kunagi nüüd sinna satun siis saan anda sulle 😀 ja kellegile veel 🙂 ja endale ka 😀

  • Avatar
    Vasta Riina 26. jaanuar 2014 at 22:32

    Mina kasutan Huggise salfakaid. Vahest kui soodukas on, siis saab ka Pampersi omi ostetud, kuigi need lõhnavad suhteliselt palju :S Brittoni omi olen samuti kasutanud 🙂
    Kogumisest, siis ma konkreetselt ei kogu, vaid mul koguneb 🙂 Mul on kelder tühje beebitoidu purke täis 🙂 Ei raatsi ära ka visata. Osad on ära lubatud ja mõtlesin, et kui maja korda saab ja keldrit kasutama hakkan, siis saaks teha midagi mõnusat neisse 🙂 (kuigi ilmselge jäblamine on stuffi sinna sisse saada)
    Kunagi kogusin ma udukaid ja kleepse. Kahjuks on mu kleepsukogu kuskile minema jalutanud. Oleks hea olnud alles hoida 🙂 Sest mul oli neid mingi oma 5 albumit täis 🙂 (200-300 lehelised albumid siis)
    Mulle meeldivad raamatud. Võib öelda, et ma kogun neid. Eriti kokaraamatud 🙂
    Aga minu ema kogub pastakaid. Tal on neid üks suur kingakarp pungini täis. Ja väike külmikumagneti kiiks on tal samuti.

    • Avatar
      Vasta Riina 26. jaanuar 2014 at 22:34

      Kõrvitsa oleks saanud minu käest küll. Ainuke jama asi on see, et elan 110km+veetee+veel mõnikümmend km :/

  • Avatar
    Vasta Sille 26. jaanuar 2014 at 22:30

    Kasutame ka Huggiese salfakaid, neid beeže, on lõhnatud ja parajalt niisked.

  • Avatar
    Vasta Maret 26. jaanuar 2014 at 22:30

    Mulle meeldivad Lansinoh sarja tooted, neil on kõige paremad rinnapadjad. 🙂 Salfakaid olen kasutanud peamiselt kodust väljas olles ja enda arvates harva, aga nüüd mõtlema hakates olen siis proovinud kahte sorti Huggieseid, Liberoid, Pamperseid, mingeid Oriflame omi, Lansinohi omi ja Johnsonsi omi. Viimased kolm meeldisid oluliselt rohkem kui ülejäänud.
    http://www.beebimaailm.ee/product/salvratikud/lang/et/ Benu ja Apteek1 apteekidest olen ise ostnud.

  • Avatar
    Vasta Marianne 26. jaanuar 2014 at 22:28

    Mina kasutan põhiliselt pampersi rohelisi või valgeid salfakaid. Johnsonsi omad meeldivad ka väga. Vahetevahel ka Huggies omasid, kui just mega soodukaga saab, aga üldiselt ikka lemmikud pampersi ja johnsonsi omad kuna need mõnusalt pehmed :).

  • Avatar
    Vasta Anne-Mari 26. jaanuar 2014 at 22:27

    Rainbow omad on ka puudu 🙂
    Aga niisketest salfakatest meeldivad mulle enim huggies pure’id. Kasutusel siis kodust väljas olles ja peamiselt hoopiski räpaste käte ja näo puhastamiseks.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. jaanuar 2014 at 22:37

      Rainbow’d on ka Prismas, eks?

  • Avatar
    Vasta Kärt 26. jaanuar 2014 at 22:26

    Ma kogusin kunagi kooliajal kleepse, ikka hullumisi. Enamasti kassikleepse. need siiani alles, ja olgem ausad neid mul on ikka PALJU!, rõhutan uuesti paaaaaaaaaaalju 😀 Pooled neist on kassikleepsud loomulikult.

    Praegu on natuke kahju mõelda kui palju raha sinna alla läinud on 😀 Lohutades ennast meenutan, et päkapikud tõid mulle kleepse, kingiti kleepse ja ma oli suur jagaja ka – et kui kellelgi oli mõni ilus kassikleeps, mis minu kogust puudus siis otseloomulikult vahetasin need kasvõi oma juukseklambrite, kommide, ägedate pastakate või mille iganes vastu 😀

    • Avatar
      Vasta k 27. jaanuar 2014 at 00:19

      jaaa, mul oli ka kleepsumaania. mitu kleepsualbumit, kust sai siis teistega kleepse vahetada 😀

  • Avatar
    Vasta Carla 26. jaanuar 2014 at 22:26

    Mina kogun klaaskuule, neid kus lumi sees, mul on neid miski 40 ringis 🙂 Ja kõrgel kapi otsas, et külas käivad lapsed neid näppida ei saaks 😀 Kuna eestis saab neid vaid jõulude ajal ja sõbrapäeval, siis enamus on reisidelt kaasa toodud 🙂 (Ja mõned ikka päääris hinnalised, kuigi mitte nii hullud nagu Roccas mingis nännipoes 95 eurtsi :))

  • Avatar
    Vasta Heli 26. jaanuar 2014 at 22:25

    Puudu on sul sealt veel need oranžid Pampersi salfakad (kui ma Eestis veel olin, siis neid müüdi, praegust seisu ei tea) ja Bübchenil peaks ka olema omad salfakad, Cipollinost sai neid. Ja Rimist peaks saama veel Loving niiskeid salfakaid ja Prismal peaksid ka olema omanimelised X-tra salfakad. Niipalju oskan öelda mis puudu on.
    Mul on muidu mitu tuttavat, kes koguvad erinevate riikide külmikumagneteid. Ja minust endast on kummalisel kombel saanud eeslikoguja. Tassid, pastakad, saunalinad, magnetid etc… Kõik, mis on eeslitega, läheb peale.
    Raha kogun ka, aga see vist pole nii huvitav. 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. jaanuar 2014 at 22:36

      Tnud, homme Prismasse ja Rimisse minek, siis ostan neid teisi ka 😀 Aga palju sul siis eeslitega asju on :D?

      • Avatar
        Vasta Heli 26. jaanuar 2014 at 22:45

        No ikka on, mõned tassid, mõned pehmed, mõni tavaline portselanist eeslikuju, külmikumagnetid, saunalinad etc… No ikka korralikult koguneb neid.
        Muide pampersi salfakate kohta tean öelda, et ei sobi igaühele. Ma näiteks ostsin endale neid, et meiki maha võtta. Aga kasutada ei saa, sest alati peale meigieemaldust (enne näopesu) nägu läheb punaselaiguliseks, hakkab kipitama ja punetama ja valutab päris pikka aega. 🙁

      • Avatar
        Vasta Sigrid 26. jaanuar 2014 at 22:52

        Oranzid pampersi omad on olemas ju? Üleval keskel kahene pakk.

  • Avatar
    Vasta K 26. jaanuar 2014 at 22:23

    Võta katsesse veel Waterwipes 99% vesi. Ma kasutasin lapsel neid, superhead!
    Siiski, neid peab tellima ja ma olen suht kanapea ja laisk, seega tihtilugu kui need otsa
    saavad, ostan Libero, Naty või Neutrali omi 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. jaanuar 2014 at 22:35

      Kust neid Waterwipes’ie osta saaks?

  • Avatar
    Vasta maris 26. jaanuar 2014 at 22:22

    Olen kasutanud ja päris palju erinevaid salfakaid, kuid mõni haiseb nii kohutavalt ja mõni on jällegi niiiiiiiii märg, et peput salfaga pühkides vajub see vedelik sealt kõik pepu vahele.. Praegu oleme pikalt kasutanud huggiesi salfakaid illel on käed peal…hind on suht soodne ja muuga olen ka täitsa rahul:)

    Kogunud? hmm…kas ma just sihikindlalt neid kogunud olen, aga tundub, et mul on väga palju erinevate poodide kilekotte:D kunagi ei raatsinud neid üldse kasutusele võtta vaid kui kott oli ilus või tugev või teistmoodi omapärane siis panin ta kingakarpi ära:d nüüd olen võtnud nad vaiksetviisi kasutusele:D

  • Avatar
    Vasta Anxu 26. jaanuar 2014 at 22:21

    Ma otseselt ei kogu midagi aga ma ei raatsi ka kunagi asju ära visata. Koguaeg mõtlen, et äkki läheb vaja. Ja peatse lasteaiaõpetajana mõtlen ma iga asja kohta, et oot seda ei saa ära visata, sellest saab meisterdada midagi! Seega on mul üks kapp täis vanu karpe, pappi.. igast pudipadi. Kõik on vajalik ja kuni veel kapis ruumi on..

  • Avatar
    Vasta kristin 26. jaanuar 2014 at 22:20

    Loving`u salfakaid pole sul. Ise kasutan neid või huggiese rohelisi või pampersi valgeid/oranže 🙂 just neid mis antud hetkel soodukaga 😀

  • Avatar
    Vasta Airika 26. jaanuar 2014 at 22:19

    Enam ei kogu midagi, aga lapsepõlves kogusin shokolaadi pabereid. 😀 http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-frc3/1234650_735012979847415_958337291_n.jpg Senimaani see kogu vanemate kodus alles 😛

  • Avatar
    Vasta Kelli 26. jaanuar 2014 at 22:19

    Mina kasutan Huggies Pure niiskeid salvrätikuid. Need on kõige paremad, need ei lõhna ja on parajalt niisked. Libero salfakad on vastikult kraapivad, pampersi omad lihtsalt haisevad kohutavalt ja jätavad tagumiku märjaks või pigem õliseks.
    Käte pildiga huggiesid on ka head,samad umbes nagu Pure omad. 🙂

  • Avatar
    Vasta E. 26. jaanuar 2014 at 22:18

    Ma korjan kokku igasuguste erinevate logodega pastakaid. Ma ei tea miks mul neid vaja nii palju on, sest kirjutada mul kuskil midagi nii tähtsat ja nii suures mahus niikuinii enam ei ole 😀 Aga tore on ju vaadata, kuidas mitu karpi neid täis on 😀 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. jaanuar 2014 at 22:34

      Mitu pastakat sul siis kokku on :D?

      • Avatar
        Vasta E. 26. jaanuar 2014 at 22:36

        Kui ma viimati lugesin oli üle 100 midagi 😀

        • Avatar
          Vasta Kai 27. jaanuar 2014 at 16:28

          Ma kogun ka pastakaid. Mul neid praeguseks üle 500 🙂

        • Avatar
          Vasta Liina 2. märts 2014 at 12:14

          Mul on kogunenud mõned pastakad. Nii logadega kui ilma. Kui keegi on huvitatud, siis palun liina405@hot.ee märku anda. Pastakad on Tartus.

    • Avatar
      Vasta dzeik 26. jaanuar 2014 at 22:46

      mina ka kogun pastakaid. tiba üle 100 aga tuleb ikka juurde.

  • Avatar
    Vasta evvu 26. jaanuar 2014 at 22:18

    Kas sul on vaja tavalist kõrvitsat või äkki tahad ka marineeritud kõrvitsat? Mul paar purki kõrvitsat marineeritud kujul on. Maavanaema tehtud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. jaanuar 2014 at 22:34

      Ma Marile vist marineeritud kõrvitsat andma ei hakkaks, seega ikka tavalist. Mitte, et mul maavanaema tehtud marineeritud kõrvitsa vastu ka midagi oleks :D!