Lasteasjad

Kergkärude maailm

16. märts 2014

Ühel hetkel hakkasid minu beebigrupis pihta jutud kergkärudest. Ma ei saanud esiti midagi aru – mu vanker ju ometi käib käruks ka ja ma ei saanud aru, miks ma peaksin endale ühe käru veel ostma. Nüüd, oma vankrit vihates, saan aru küll.

Minu Crescent on raske, suur ja kobakas. Ma elan viiendal, inimesed! Okei, ma ei tassi oma vankrit küll üles, aga see on naeruväärne kobakas, mida isegi esimesele tassida raske. Kuigi vanker on aus, sobiks see ikka rohkem kellelegi, kes seda tassima ei pea- näiteks keegi, kes elab oma majas. Aga noh, mis siin ikka. Elan üle ja kergkäru kavatsen parema osta. Vankriga ei teinud ma ju mitte mingisugust uurimustööd ja uskusin ainult müüjat.

Praegu on jäänud mulle sõelale kaks kergkäru.

Quinni Zapp Xtra

quinny20zapp20xtra20pink20precious201-3646111

Esiteks meeldib mulle selle vankri kuju ja värv. Kuigi värve saab loomulikult palju erinevaid, on minul olnud pärast lapse saamist mingisugune roosanõrkus peal. Naeruväärne, eksole.  Kaalub 8.7 kg, seljatugi käib 3 asendisse. Kolm ratast, esiratas pöörleb. Kui mina vankrit ostsin, siis oli mul meeles, et see on väga HALB kui esiratas pöörleb. See on naeruväärne, see EI OLE halb. Noh, võib-olla siis on halb, kui sa oled massohist ja sa tahad, et sul võimalikult raske manööverdada oleks. Siis on jah halb. Ühesõnaga hind 299€.

Baby Jogger City Mini 3

Sellest olen jällegist ainult head kuulnud. Käib megakergesti kokku keskel asuvast tõmmatavast jubinast. Kaalub vähem kui Quinni, ainult 7.7kg. Ta tundub mulle kuidagi toekam ka kui Quinni, aga oma käega ei ole ma neist kumbagi katsunud, seega räägin ainult esmasest muljest. Samuti pöörlev esiratas. Saab panna ka lamavasse asendisse. Hetkel maksab Beebimaailmas 299€.

Kumma teie valiksite? Mida veel soovitatakse? Mis teil on?

Loe ka neid postitusi!

68 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta E 9. august 2014 at 15:24

    Mina ka käru otsingul ja meeldib Baby Jogger, aga hind krõbe ning avastasin siis Britaxi Lastetarbed lehelt. Ehk siis Britax B-Motion 4, mis imiteerib paljuski Baby Joggerit, aga on soodsam.
    http://www.lastetarbed.ee/tooted/jalutuskarud/britax-motion-jalutuskaru
    Lisaks minu jaoks plussiks, et tagaratastel vedrutus, mitte ees ja tagarataste vahel pole seda madalat telge, mis talvel lund lükkaks või kuhu pikem inimene võiks jala ära lüüa kõndides.
    Kaarvari on samuti suur, kuigi vahepeal lukuga avatav, kus siis võrgu osa, mis suvel õhku läbi laseb. jalaosa kui tagant üles lükata, siis see püsib ka üleval, kuna materjal tugevam. Jalad on küll siiski rippus lapsel, aga veidikene siiski kõrgemal.
    Samuti on turvakaar kohe kaasas, mitte ei pea lisaks kulutama.
    Nüüd vaid vaja leida koht, kus seda veel veidi soodsamalt saaks 😀 Hetkel Poola poed sõelal…

  • Avatar
    Vasta Katey 2. juuni 2014 at 14:59

    Tere! Olen ka kergkäru otsingul. Perre sündimas 3-s laps. Esimesele lapsele ostsin Quinny Zappi: Väga kerge manööverdada, ei mäleta, et poleks pargis või linnas saanud sama hästi hakkama kui kaubanduskeskuses. Igapäevaselt oli suur käru ja kergkäru ongi vaja kui kuhugi rahvarohkesse paika minna. Müüsin maha, sest magamisasend puudus. Teisele lapsele ostsin Moon Kissi. Näeb välja nagu zapp, aga käis lamavasse ja oli ees turvakaar. Aga no oli alles kipakas. Manööverdamine oli selline rist ja viletsus. Käis küll lamavasse, aga jalatugi ei käinud üles, jalad rippusid lapsel magades. Olin väga pettunud ja selle firma kärusid ei ostaks enam. Müüsin maha ja nüüd otsin uut. Vaatan Zapp Xtra2, aga see jalatoe asi on segane, pole veel ise poes vaatamas käinud. Turvarihmad mind ei heiduta, sest kui kaart pole, siis harjud nii sina kui laps nende rihmadega ja pole mingit probleemi. Ka Baby Jogger on mu valikus, aga tundub ikka liiga suur ja kobakas kergkäruks… aga eks pean katsuma minema. Kuna meil on kriteeriumiks, et kergkäru on igapäevaselt autos ja kasutame poes turvahällirataste ja hiljem kirietel ja lühiajalistel välja sõitudel, siis käru peab käima väikeseks, aga ta peab käima lamavasse ja jalatugi peab olema reguleeritav.
    Miks on kergkärudel kaalupiirang 15kg? mul esimene laps kasvas sellest ikka kiirelt üle. Võiks olla 20kg. ..
    Aga noh kõike ei saa 🙂

  • Avatar
    Vasta Ketlin 6. aprill 2014 at 10:49

    Ma ka käru otsingul, ja kõik nii julmalt soovitavad seda Babbyjoggerit. Sõbranna ostsis ka ära ja nii vaimustuses. Käisin siis ise seda näppimas, käib kergelt kokku, ja suur istumisosa. Aga kuidagi ei tekitanud seda wau effekti, et kohe torman poodi ostma.
    Esiteks ei meeldi see, et kui turvakaar on siis pole jalgevahel seda rihma, et laps välja ei vajuks (kasvõi jonnihoos siis “pulka” visates oleks laps lupsti läinud) 😀 Ok rihmad on küll aga no kes see viitsiks pidevalt nendega mässata, hea oleks ju kui saab lapse sisse visata ja minna. Lisaks on seal kus jalad siis lähevad riie taga, jälle häiriv sest, kui laps käib kummikutega porilombis ja paned ta sinna istuma siis on kogu see riie seal pidevalt porine/määrdunud. Lisaks veel, et kolm ratast, ei meeldi, ja nelja rattaline on veelgi kallim. Esi rataste lukustus oli ka kahtlane, natuke liiva vahele ja asi ongi tuksis. Aga ausalt ei näe mõtet nii suur summa välja käristada mingi käru pärast.
    Aga kes soovib moe pärast osta ja raha nagu raba siis miks mitte, käru on ilus ju tegelikult 🙂

    • Avatar
      Vasta KS 26. juuni 2015 at 22:19

      Millise käru omale lõpuks ostsid? Mul on hetkel babyjogger, aga täpselt samadel põhjustel ei ole üldse rahul ja tahaks välja
      vahetada. Hetkel olen üsna nõutu, et mille vastu siis…

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 26. juuni 2015 at 22:21

        Meil on ka babyjogger

  • Avatar
    Vasta G 25. märts 2014 at 23:08

    http://www.beebile.ee/node/558

    Maclaren on parim!

  • Avatar
    Vasta evelyn 17. märts 2014 at 22:04

    Mina valisin käru selle järgi, et seal saaks lapse pikaliasendisse magama panna ja turvakaarega, et poleks traksidega mässamist ja lapsel oleks ringi sõites kuhugi käsi toetada. Täpset mudelit ei mäleta, aga Haucki oma oli, kaalus ka väga vähe. Ja lapsed olid ka igati rahul

  • Avatar
    Vasta Linnuke 17. märts 2014 at 16:13

    Üks asi, millele mõelda tasuks, on kergkäru käepidemete kõrgus, mis mõjutab seda, kas mõnevõrra pikem inimene saab käruga normaalselt ringi kõndida või peab pidevalt selgerüüstavalt küürutama. Paljud kergkärud tunduvad paraku kääbusvanematele mõeldud olevat.

    • Avatar
      Vasta Pisi 17. märts 2014 at 20:02

      Just selle pårast tasubki minna poodi kárusid náppima.

  • Avatar
    Vasta Roosasidrun 17. märts 2014 at 11:53

    Mina kaalusin ka Lottele selle Quinny Zappi ostmist, kuna ta nägi kompaktne välja, aga kui katsusin, siis oli ebamugav ning nende topeltrataste kohta kuulsin igasugu õudusjutte, seega jätsin kõrvale.
    Tegin suurt uurimustööd edasi ja leidsin enda jaoks jumaliku lahenduse – Britax Verve (http://4.bp.blogspot.com/_eYEUW7DxeM8/R-f6AB4-vLI/AAAAAAAAAto/gz9Bvqxqjp8/s320/britax.gif). Paljud ajavad seda Quinny Zappiga segi, kuna olgem ausad, esmasel vaatlusel näevad üsna sarnased välja, tegelikkuses aga on päris palju erinevad. Esiteks on Verve umbes poole kallim 🙂 Ta seljatugi on tugevusega, mida Lotte ajal veel Quinnyl näiteks polnud (oli lihtsalt nagu kartulikott, võisid selja tagant last kõditada).
    Minu jaoks kõige suurem pluss oli Vervel see, et tal on väga mugavad ja laiad rattad – kuigi diameetri poolest pisikesed, rammis nendega kõikjalt laiusega läbi. Käru kaalus vähe ning nägi kvaliteetne välja – Quinny Zapp jäi selle viimase poolest minu arvates samuti nõrgaks.

  • Avatar
    Vasta Liisa 17. märts 2014 at 10:46

    Kindlasti Baby Jogger. Mul on kaksikute oma ja ma olen sellest nii kohutavas vaimustuses. Rattad on piisavalt suured, et tulla ka talvel lumes edukalt toime – testitud.

  • Avatar
    Vasta Jaanika 17. märts 2014 at 10:06

    Kogemus olemas mõlemaga, kaks last, kuigi esimese lapsega oli see Quinny veel lihtsalt Zapp ja lamavasse asendisse ei käinud, aga 100% valiksin sinu asemel BabyJoggeri. Hetkel endal teise lapsega BabyJogger kasutusel ja no midagi paremat ei oska küll tahta, vastab igati kõigile vajadustele, reisil käies ka super!

  • Avatar
    Vasta Kadi 17. märts 2014 at 09:06

    Minul on Emma BMX LITE. Maksis vaid 89€, eelmine suvi oli mingi 129€, aga ostsin talvel ja siis odavam. Minu jaosk täiesti okei käru, käib normaalselt kokku ja mul oli tähtis, et oleks nelja rattaga. Olen nii palju näinud kui eest ühe rattaga jäävad lumelopa sisse kinni ja siis vaata et laps üle nina ei käi.
    Sellel kärul pole kõige suuremad rattad, aga pole väikesed ka, keskmised! Saab pikali asendisse ka panna ja minu jaoks igati normaalne käru.

    Edu valimisel!

  • Avatar
    Vasta MM 17. märts 2014 at 08:47

    Meil põhikäru Emmaljunga City Cross, poes sai turvahälli ratastena kasutatud Quinny Zapp raami (ostsin kasutatult, sest tahtsin vaid turvahällile rattaid). Kui laps turvahällist välja kasvas, võtsime reisile kaasa Quinny Zappi (see mudel ei käi magavasse asendisse), laps oli ca 9 kuune ja ta lihtsalt vajus seal kärus ära ning rattad ja sellest tingituna ka käru kolises tänaval lükates päris koledalt. Proovisime ka hiljem seda käru, aga ei meeldi see lapsele mitte, kiun kohe lahti. Nüüd, kui laps 15 kuune, ostsime Maclaren Questi reisideks ning kordadeks, kui autos vähem ruumi. Eks käru ikka põriseb kõnniteedel, aga oluliselt vähem kui Quinny. Samuti paistab laps seda nautivat ehk et ei taha kohe välja ning laseb end ilusti sinna sisse panna. Põhikäruna kasutan ikka EJ City Crossi. Varsti lisandub perre lisa ning kavatsen taas Quinny raami turvahälli ratastena kasutada, seda eriti siis poes käies.
    Ahjaa, vanemate juurde ostsin Chicco C1 kasutatult. See jalutuskäruna käib vihmavarjuks kokku ning ma suudan kolmandale korrusele minna laps ühes ja vanker teises käes.

  • Avatar
    Vasta Liia 16. märts 2014 at 22:49

    Just täna käisin ja ostsin ära lõpuks Chicco lite way. oli soodukas 99 eur. Lisaks 9 eur lisavarustus – turvakaar.
    valikus oli samuti see baby jogger citi mini. unistasin pikalt sellest aga kui seda lõpuks ise nägin, siis ei raatsinud 300 eur välja käia.
    Sinu kahest variandist võtaks igal juhul baby joggeri.
    Miks ma valisin chicco lite way:
    – kerge ja käib väikseks kokku
    – mugav täislamavasse panna
    – mugav manööverdada
    – jalgade tugi
    – vari pikk ja liigub täitsa ette
    – katsudes tundus väga mugav ja lapsesõbralik
    – odav aga samas vastupidav ja korralik firma

    See katsumine on ülioluline! poes alles tekib tunne, mida tahad.

    • Avatar
      Vasta Pisi 17. märts 2014 at 06:56

      Poes ie saa paraku seda ôiget tunned kåtte. Alles tãnaval liigekdes saab, kuna môni kàru on poes hea aga tánaval ei ole stabiilne ja pôrutab palju ja pikki jalutuskàike teha ei saa. Káed hakkavad valutama.

  • Avatar
    Vasta C 16. märts 2014 at 22:34

    Mul ka quinny ja hetkel kasutuses turvahälli ratastena poeskäikudel, ülimugav on manööverdada ja hea kerge ka. Autosse mahub – suurim pluss vankri ees. Ilmselt kui laps istub juba hakkas vankri asemel quinnyt kasutama(ilusate ilmade puhul), kergem, mugavam ja mahub autosse 🙂

  • Avatar
    Vasta R. 16. märts 2014 at 21:27

    Mul on ka see samune roosa Quinny ja see on nii m6nus! Hea on s6ita, vahepeal jääb k6rgemate kohtade taha kinni, aga eks seda jäävad nad k6ik. Mahub autosse ja on kerge. Ma transpordin igasuguseid kaste ja kotte jne selle katusel koguaeg ja ei ole tal häda midagi sellest. Väga praktiline. Soovitan. 🙂

  • Avatar
    Vasta Eva 16. märts 2014 at 21:13

    Meil ka Baby Jogger City Mini, olen super rahul ning julgen soovitada! Valisin täpselt samade kärude vahel, valiku tegin BJ kasuks ning ei kahetse 🙂

  • Avatar
    Vasta Mariann 16. märts 2014 at 21:08

    Minu kogemus soovitab babywelt flac’i
    http://www.beebimaailm.ee/product/flac2013/lang/et/

  • Avatar
    Vasta Kerli 16. märts 2014 at 21:02

    Mina soovitan Baby Joggerit. Ostsin selle samuti just ja olen väga rahul oma ostuga. Ideaalis oleks tahtnud muidugi õhkkumm ratastega (mingi GT variant) aga see 200 euri kallim, ei raatsinud. Baby Jogger käib ülilihtsalt kokku ja lahti, võtab vähe ruumi, kerge, käib täislamavasse, varikatus on väga mõnus, pakikorv all on ka ülihea, külgedel on kummid ja mahutab ka suurema koti ära.

  • Avatar
    Vasta i 16. märts 2014 at 20:39

    Soovitan mamas papas urbot või bugaboo beed. Kerged, kahe suunalised,täis lamavas saab panna
    Kogemus ka quinnyga,laps kukkus selle käruga-lihtsalt ukerdas pisut ja oligi selili.

  • Avatar
    Vasta Mariliis 16. märts 2014 at 20:18

    Meil on Cybex Callisto. Käib täislamavasse asendisse, on ühe lükkesangaga (mitte sarvedega) ning käib kokku vihmavarjuks, mitte võileivaks. Rattad on tavalistest kergkärudest tiba suuremad ning esirattad pöörlevad, samas saab neid ühe nupuvajutusega lukustada. Pakikorv on ka paraja suurusega ning kokku saab panna ühe käega, kui mõned korrad enne harjutada. Kaalub ta 7 kilo kanti ehk siis üksi on õblukesel naisterahval seda täiesti võimalik koos pea kaheaastase lapsega teisele korrusele tassida (kõrgemale pole vajadust olnud lihtsalt). Samas pikemateks jalutuskäikudeks eelistan siiski nn rasket käru, kuna seda on ikkagi tunduvalt kergem lükata, veereb praktiliselt ise. Kergkäru on meil ikkagi sellisteks puhkudeks, kui ei viitsi madalat ühistransporti passida või tean, et pean last koos käruga treppidest üles tassima. Sest meie harilik käru, EJ Cerox, on ikka nii raske, et mul on tühjagi käru raske tõsta, lapsega koos täiesti võimatu.
    Kui ma sinu kaalutud variantidest valima peaks, siis viimase, kuna sel on suuremad rattad. Tõsi on see, et tänavad on sellises seisus, et vahel on seal täiesti võimalik käruga kinni jääda. Seega mida suuremad rattad, seda lihtsam on.

    • Avatar
      Vasta Mariliis 16. märts 2014 at 21:29

      Ahjaa, selle unustasin lisada, et jalgade osa on ka reguleeritav – saab panna istumisosaga ühele tasandile (mugav väikemate laste puhul) või siis suuremale lapsele suunaga allapoole. Ehk siis pisemale magavale lapsele saab väga edukalt ühe tasapinnaga aseme teha. Meil mahtus EJ kookon isegi vabalt sinna sisse ära.

  • Avatar
    Vasta Kata 16. märts 2014 at 20:12

    See Quinny ei ole hea. Sellel ei saa seljatuge eraldi reguleerida. Saad tervet seda istumisosa liigutada. Et kui tahad natuke lamavasse panna, siis lapsel jalad taevapoole pm. Minu arvates üks parimaid kergkärusid on Maclaren. Neid ka selliseid natuke suuremaid ja natuke väiksemaid. Seljatuge saab peaaegu täitsa alla lasta, pöörlevad rattad on lukustatavad, ja kui on vaja, siis seda istumisosa saab osadel mudelitel pikemaks teha.

  • Avatar
    Vasta Kris 16. märts 2014 at 20:12

    Kusjuures Kiddyl saabki istesuunda muuta. Mitte küll sanga üleviimisega, aga istme tõstmisega, mis käib põhimõtteliselt kahe klõpsuga 🙂

  • Avatar
    Vasta Karin 16. märts 2014 at 20:06

    Minu lapsel on mõlemad Sinu poolt välja toodud kärud. Zappi on hea kasutada siis, kui lähed nt autoga kuskile kaubandusse, sest võtab ülivähe ruumi, hea kokku panna ja keskuses tiirutada. Niisama linnas jalutamiseks on need rattad ikkagi liiga “puised” ja ebamugavad, st põruvad liiga.
    City Mini on suuremate ratastega, käib ÜLIMUGAVALT kokku, võtab ka suht vähe ruumi ja on igati asjalik käru. Kuigi selle käruga on see, et kuna ka vedrustust pole, siis asfaltil võib Sul mingi hetk see põrumine närvidele hakata käima.
    Aga soovitan isiklikult City Minit.
    P.S. Arvesta sellega, et sellele käru hinnale lisandub veel oma hea paarsada eurot, kui tahad juurde osta lisatarvikuid. Nt City Mini läks mul koos turvakaare, soojakoti ja vihmakilega kokku maksma 470 eurot. Ja kuna ma ei raatsinud veel lisaks 50 eurot sääsevõrgu eest välja käia, siis jäigi see praegu ostmata. Nii et need 299/300 kanti hinnad võivad üpris suureks paisuda. :-/ Kui aga lisatarvikuid sa uuena ei soovi osta või arvad, et ei vaja, siis vast saad selle algse hinnaga hakkama.

    • Avatar
      Vasta Mariliis 16. märts 2014 at 20:27

      Kui originaallisatarvikuid osta, siis kipub jah hind selliseks kujunema. Enamikel kergkärudel tõesti neid kaasas ei ole (turvakaar on kuidas kunagi). Universaalne sääsevõrk ja vihmakile maksavad õnneks Prismas või nt Cipollinos 10-20€/tk, tegelikult kui nn suur vanker alles jääb, siis tihti saab selle vihmakilet ka kergkärul kasutada. Soojakotte leiab ka õnneks teise ringi turult mõistliku hinnaga, sain isegi täiesti normaalse kookon-soojakoti 7 euroga. Aga jah, turvakaare olemasolu hinna sees tasub küll arvesse võtta. Meie Cybex Callistol oli turvakaar kaasas, aga miinusena tooks välja selle, et turvakaarel puudub see jalgevahele käiv riba, et laps turvakaare alt välja ei vajuks.

  • Avatar
    Vasta Liina 16. märts 2014 at 20:05

    Kui nende kahe hulgast soovid valida, siis mina valiksin selle teise. 🙂

  • Avatar
    Vasta Anu 16. märts 2014 at 20:01

    Minu jaoks on väga tähtis, et laps oleks näoga minu suunas ehk vastavat kergkäru ma polegi veel leidnud, kuid kärud mille pealmist osa saab ümber keerata või sanga üle viia peaksid sobima.

  • Avatar
    Vasta Kris 16. märts 2014 at 19:58

    Kiddy Click´n ´Move V2. Superkäru. Nüüdseks on vist küll juba uuem mudel välja antud. Mahukas, ka pakikorv on mahukas – mahukam, kui neil kärudel, mida mina näinud olen. Samas käib käru kompaktselt kokku, on kerge, kergelt manööverdatav jne. Hetkel panime enda preilna käru müüki, sest kärulapsi meil peres enam ei ole, aga kui peaks uuesti valima, valiks ikka sama.

    • Avatar
      Vasta Pisi 16. märts 2014 at 20:12

      On jah super káru, ostsin selle 2011 eelmisele lapsele ja uuele lapsele ostsin korvi osa juurde. Talvel hea liigelda ja raam ka tugev.

  • Avatar
    Vasta Hh 16. märts 2014 at 19:58

    Baby Jogger 100%!!!!! Mul on mõlemad ja no ei trumpa MISKI üle BJ oma. Juba see on nii suur võit, et seda saab ühe käega kokku panna. Kui keegi tuttav parasjagu USAs on ja lähiajal Eestisse tulla plaanib, siis lase sealt tuua, saad 150-200€ odavamalt.. http://www.babiesrus.com lehelt.

  • Avatar
    Vasta kadi 16. märts 2014 at 19:57

    City mini kohta olen rohkem kiidusõnu kuulnud ja kuuldavasti ka pidi lapsel sees nats rohkem ruumi olema, kui quinnys aga kolmerattalisi ei soovitata seetõttu, et pidavat ümber minema, kui laps juba sees natuke “põrgata” oskab. Ise võtaks city mini ja ma soovitaks sul mitte vankrit veel maha müüa, talvel pole kergkäruga väga mugav. Ise olin rumal, ostsin kergkäru, oli väga jäik ja pikal inimesel hakkas rataste varras kõndimisel vastu jalgu käima ning talvel lasi igalt poolt tuult läbi ja lapsel jalad rippusid magamisel. Ühesõnaga ostsin emmaljunga scooteri, pikk jalaosa, väga mugav liigelda ja lapsel ka mugav aga kobakas on küll , ilmselt jääb minu viimaseks käruks, sest laps hakkab vaikselt juba kärutamise east välja kasvama. Muidu jäi ka silma city mini aga neljarattaline:)

  • Avatar
    Vasta Jane 16. märts 2014 at 19:43

    Otsin ka just, mulle meeldib ka see Baby Jogger, aga kuna elan maal, oleks vaja paremate ratastega varjanti, leidin Baby Joggeri City Mini GT, hind on loomulikult vapustav :/ ega ma ei jäta jonni ja katsun kuskilt netist tellida 😉

  • Avatar
    Vasta Maria 16. märts 2014 at 19:27

    Mul Quinny Zapp xtra. Talvel kasutan vankrikäru ja poekäikudeks ning kuiva ilmaga Zappi. Käib täislamavasse, on kerge tassida trepist ka koos lapsega. Esiratast saab fikseerida vajadusel. Minu puhul ainuke jama on see, et laps saavutas oodatust kiiremini kaalupiirangu kuigi ei ole veel 2 täis.

  • Avatar
    Vasta Kertu Kessu 16. märts 2014 at 19:20

    Kui mina lapsele käru otsima hakkasin, siis vaatasin selliseid, mis kerged ja lihtsalt kokkupandavad, kuna reisin tihti. Lõpuks jäi silm pidama selle käru peale: http://www.mothercare.com/pushchairs/cat_prams,default,sc.html?q=Graco%20Evo%20Mini Enne ostu isegi ei proovinud käru, kuna seda saab eksklusiivselt vaid Mothercare’st ja pisin selle eraldi tellima. Lugesin kommentaare ja olin 100% kindel, et just seda tahan – ülikerge, vahva värv (minul sinakas-roheline toon), suur korv, sobiv alates sünnist kuni 15kg, ühe käega kokku pandav jne… Tellisin ära ja olen väga rahul! Laps hetkel 3 kuune ja tundub, et tal kärus on väga muhe olla 🙂 Boonus selle käru puhul on suur vari. Ainuke asi, mille välja vahetaksin, oleksid rattad. Natukene võiksid suuremad olla. Samas kõik need plussid ja hea hind kaaluvad selle rataste teema üles. UK Mothercare’st tellides tuleb soodsam, aga uurisin Eesti esindusest ka ja mulle öeldi, et ka nemad saavad selle tellida. Kui tahad rohkem infot, kirjuta 🙂

  • Avatar
    Vasta Liina 16. märts 2014 at 19:07

    Me kasutasime Xbaby Slapi kergkäru. Ja seda ta tõepoolest oli – k e r g e käru. Elan ka ise viiendal korrusel ja kuigi ma käru üles ei vedanud, siis poleks see ka probleem. Ka kõikvõimalikes ilma- ja teeoludes manööverdamine ei olnud mureks. Reguleerida sai nii jalgade asendit kui seljatuge. Ka täiesti pikali olev magamisasend oli olemas. Kui õigesti mäletan, siis jäi hind 160 euro kanti tol hetkel.
    Lihtsalt ma ei näe mõtet osta nii nii nii kallist käru, mida aktiivselt kasutad vaid loetud aja. Alati pole kallim asi tingimata mugavam, parem vms. Eriti veel, kui intensiivne jalutamine ei olnud Su kõige lemmikum tegevus.

  • Avatar
    Vasta katu 16. märts 2014 at 18:52

    Mina soovitaks Britton Allroadi . Mul on 2012 aasta mudel, üsna paljud küll laidavad seda, aga mina olen küll väga rahul sellega.

    http://www.google.ee/?gws_rd=cr&ei=dXoAU5CbOYbw4gSDk4HoCA#q=britton+allroad&biv=i%7C0%3Bd%7C5U7uY43Yin4NiM%3A

    Kinder.ee poest saab tutika endale soetada üsna hea hinnaga, tuuakse koju kätte ka 🙂

  • Avatar
    Vasta Lyn 16. märts 2014 at 18:39

    Kindlasti Baby Yogger!! Super katus, ei paista päike lapsele silma ka pikaliasendis. Saab ühe käega kokku ja lahti käru. Seljatuge saab alla lasta ka sõidu ajal vaikselt ühe käega. Kerge ja supermõnus manööverdada. Kärusse mahub ka veel suurem laps (meil 3,5a), kui vaja jalgsi läbida pikki vahemaid.

  • Avatar
    Vasta Diana 16. märts 2014 at 18:38

    Minul on plaanis osta sellist http://www.cosatto.com/products/pushchairs/supa-pushchair/boom-bloom
    Nüüd ei tea kas Eesti tingimustesse see sobib (elame soojal maal). Aga minu olen lihtsalt armunud…stiilne, ilus, kerge ja nii sobilik tüdrukule )))

  • Avatar
    Vasta Mammu 16. märts 2014 at 18:30

    Meie tüdrukul on Baby Jogger City Mini GT ja just GT, mitte tavaline. See sai võetud eelkõige tema kerguse, lihtsa kokkupakkimise ja õhkkummide pärast. Kuna oleme pere, kes tahaks ikka lapsega igal pool käis siis õhkkummid olid suur pluss. Tavalisel on need rattad nii kõvad ja kiiresti kuluvad. Lisaks on GT natuke laiem ehk lapsel on mugavam, näiteks talvel kombekaga. Ja ka kandevõime on suurem, saab lisaks lapsele ka alla korvi asju panna. Siiani väga rahul, on saanud liigelda nii lumega kui asfaltiga.

  • Avatar
    Vasta R. 16. märts 2014 at 18:30

    Baby Jogger on väga hea, teine väga hea Baby Jogger on City Mini GT, ise kaalusingi selle ja Maclarani vahel. Endal on küll Maclaren XT, ka seda julgen soovitada. Kuna elan kliimas, kus ei ole vaja suurt ja kobakat käru, siis Maclaren ongi minu ainus käru. Seda saab kasutada sünnist alates ja seljatugi käib täiesti alla, nii et lapsel on seal väga mugav magada.

  • Avatar
    Vasta Anneli 16. märts 2014 at 18:27

    http://www.beebimaailm.ee/product/flac2013/lang/et/ Mul on see ja olen väga rahul. Eriti meeldib see, et jalgade osa käib ka üles ja seljatugi käib alla ehk laps saab normaalselt pikali täislamavas asendis magada. Päris paljudel käib seljatugi alla aga jalatuge üles tõsta ei saa nagu vist ka sellel Baby Joggeril? Siis meeldib mulle mu vankri juures see, et sellel on nö turvakaar. Tihti on laps ilma turvarihmasid kinnitamata vankris ja laps ei saa lihtsalt plehku panna.

  • Avatar
    Vasta Signe 16. märts 2014 at 18:23

    Mina ostsin enda beebile Quinni Zapp Xtra2, Beebimaailmas maksis 308 eur. Valisin just selle, kuna see käru on kerge, saab panna täislamavasse asendisse, võtab uskumatult vähe ruumi ja turvahälli saab peale panna. Erinevus Xtra ja Xtra2-e vahel on see, et Xtra2-e istumisosa käib kokku (vähemalt nii väideti mulle Beebimaailmas 😀 ). Kui see sinu jaoks oluline ei ole, siis võta Xtra. Ma olen seda käru küll vähe kasutanud, kuid hetkel olen sellega väga rahul.

  • Avatar
    Vasta Birgit 16. märts 2014 at 18:22

    Pöörlev esiratas on nuhtluseks maastikul ja lumega, aga piduri paned peale ja siis saab hakkama. Meie valisime Chicco Lite way. Sinu valikud olid algselt ka meil, sest kõik foorumid kiidavad neid, aga otsustavaks sai see, et neil see jalaosa pole reguleeritav. Kontrollisin väga hoolikalt ka seda, et esiratta pidur oleks kergesti kasutatav, sest Maclarenil (, mis meil enne oli) näiteks käis see nii kõvasti, et ma ei pannud seda kunagi peale ning vahel oli ikka raskusi. Chiccol on see pidur kuidagi eriti kergelt peale pandav.

  • Avatar
    Vasta merka 16. märts 2014 at 18:21

    baby jogger igatepidi parem. !

  • Avatar
    Vasta Maret 16. märts 2014 at 18:20

    Võiks olla ühe käega juhitav (nagu teine), kui tahad samal ajal näiteks telefoniga rääkida või kohvi juua vms. Kui lamavasse panna, võiks olla ka jalgade alune osa tõstetav, et jalad ei jääks magades ebamugavalt rippu. Iseasi, kui palju ta sul kergkärus magama hakkab. Manööverdamise mõttes on liikuv esiratas super, eriti poeriiulite vahel. Igal juhul tasub enne poes näppimas käia ja käru koos lapsega ära proovida. Turvakaar võiks ka olemas olla (osadel peab vist eraldi ostma), sest meie näiteks sageli turvarihmasid ei kasutagi.

    Endal on selline odav variant. http://lastesahtel.ee/lastesahtel/tooted/karud-ja-vankrid/jalutuskarud/z-line-city-jogger-2/ Olen rahul.

    • Avatar
      Vasta Maria 16. märts 2014 at 22:59

      Quinnyt annab ka ühe käega manööverdada 🙂 . Poeskäikudel mul on teine käsi kinni ja ühe käega saab ilusasti last lükatud.

  • Avatar
    Vasta Pisi 16. märts 2014 at 18:20

    Mulle meeldib veel see käru http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00ADMH81O/ref=noref?ie=UTF8&psc=1&s=baby
    vaheta värve, seal veel see http://www.amazon.co.uk/gp/product/B008I39LTC/ref=noref?ie=UTF8&psc=1&s=baby.
    Aga minu puhul ongi kergkäru ostmine selline, et kui ostan uue käru, siis müün vana maha. Kellel korteris ikka nii palju ruumi on, et hoida alles suurt käru ja samal ajal pisemaga liigelda.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. märts 2014 at 18:32

      Ma mõtlesin esiti sama, aga kõik ütlesid, et talvel läheb ikka vankrikäru vaja. Kurat siis nüüd teab 😀

      • Avatar
        Vasta Ann 16. märts 2014 at 19:15

        Kui selle citi mini valid, siis usun, et talveks suurt käru pole küll mõtet alles hoida.
        Xtra valiks siis kui kõnniks vaid kergliiklusteedel ja kaubanduskeskustes.

      • Avatar
        Vasta Pisi 16. märts 2014 at 20:07

        Tulebki valida káru, millel váheke suuremad rattad. Soovitavalt ûhekordsed. Ise oman hetkel kiddy klick n move v2 kàru. Saab talvel vága hásti liigeldud aga nûud tahaks kàru, mis on kokku pandes pisem. Vaatan nt vihmavarjukaks kokku káivat. Sellel on sama moodi nagi quinnil, et ise ise enam rohkem kokku ei kái ja see káru raamil olles vôtab palju ruumi aga ei taha seda istet ka lahti vôtta. Kunagi sai ka turvahálli ratastega kasutatud aga seda enam ei ole tarvis. Ise olengi nûud môelnud, et kas punane carena travel lux vôi siis roosa cosatto yo, mida sulle siin linkidena panin.

        • Avatar
          Vasta Silja 16. märts 2014 at 20:19

          Mul ka nüüd kevadeks Kiddy Click’n’Move hangitud. Vahepeal hakkasin juba kahtlema ostus, sest tegelikult ma elan väiksemas alevis, kus on kergliiklusteed, aga on ka selliseid kehvemaid teid ja nendel tundub, et raputab ikka palju – vedrustus ju puudub (lisaks tõesti võtab parajalt ruumi pagasnikus, aga ongi motivatsiooni väike auto vähe korralikuma pereauto vastu välja vahetada). Varasem suur vanker oli Brio ülihea vedrustusega, et eks see võrdlus on mõeldamatu. Suure vankri jätsin ka alles, sest see mul maal vanemate juures ja suvel hea sellega läbi metsa järve äärde minna 🙂
          Aga nagu peaaegu kõigega, on ka kergkäruga nii, et kõige head ühekorraga ei saa 😛

      • Avatar
        Vasta elex86 18. märts 2014 at 12:13

        Talvel saad juba kelguga ringi kimada. 😉

        Aga nendest kahest kärust valiksin ma selle: Baby Jogger City Mini 3
        Sellepärast, et sellel suuremad rattad ja suurem katus. 😉

  • Avatar
    Vasta k 16. märts 2014 at 18:18

    City Mini on parem kuna rattad suuremad ja käib pikali reaalselt. Quinnil jääb siiski pikali olles vist jalad nö taeva poole ja nurga alla. Mulle tundub ebamugav magamiseks selline asend :D. Ja samuti on sellel nii imepisid rattad ja vedrustus null seega sõita kannatab ainult peegelsiledal teel ja ilma lumeta :D. Nagu aru olen saanud siis mugavam on see neile kes käivad autoga rohkem ja hea pagassi panna ning poes nt tiirutada :).

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 16. märts 2014 at 18:17

    Välimuselt meeldib mulle esimene.

    Endal kergkäruks I`Coo Phoenix. Oleme rahul.

  • Avatar
    Vasta Merdo 16. märts 2014 at 18:17

    Nendest kahest valiksin kindlasti teise varjandi. See käib vägemalt täislamavasse asendisse. Ja minu Quinny nigises ja nagises nii häirivalt. Hiljem uurides sain teada, et pidigi nende viga olema.
    Aga oma teisele plaanis Maclaren osta.

  • Avatar
    Vasta Merlin 16. märts 2014 at 18:15

    Meil on City Mini ja see on suurepärane, iga kord kui kasutame, rõõmustan selle investeeringu üle. Lapsele ka väga meeldib. Lihtne kokku panna, kerge, väga hea manööverdada. Näiteks suvel rahvasummas Viljandi lossimägedes, ühes käes oli täis supikauss, teisega lükkasin käru, mis sisaldas last ja pakikorvitäit kraami, läbisime kogu distantsi ilma kaotusteta 😀

  • Avatar
    Vasta B 16. märts 2014 at 18:15

    tahtsin ka seda Quinnyt aga kuna rattad nii väiked siis sellega raske sõita talvel, vähe konarlikumal maastikul jne. Muidu välimuselt meeldib siiani väga ja kuna sa jalutamas ei käi nagu ma aru saanud olen siis sulle ehk sobiks.
    Endal on Britton ma ei tea mis mudel 😀 aga määravaks sai pöörlevad esirattad, suur pakikorv, et oleks hea vajadusel ka üksi poes käia ja kuju/välimus ka. Lisaks sellel on kohvitopsi hoidja, mis on minu puhul väga suureks plussiks.

  • Avatar
    Vasta H 16. märts 2014 at 18:15

    Zapi miinus on rattad- õismäel päris nu.. Jalutada 😀

  • Avatar
    Vasta G. 16. märts 2014 at 18:14

    Mul ka baby jogger ja väga rahul!
    Mis mulle eriti meeldib on see, et päikese vari käib nii alla. Ja kerge lükata ka kruusateel.
    Soovitan!

  • Avatar
    Vasta R 16. märts 2014 at 18:14

    Enda neiule on plaanis selline soetada- http://www.amazon.co.uk/iSafe-Limited-Edition-Stroller-Pushchair/dp/B00DYPV20K/ref=sr_1_29?s=baby&ie=UTF8&qid=1394986225&sr=1-29&keywords=cosatto
    Minu arust igati lahe ja teistest erinev 😛

  • Avatar
    Vasta Pisi 16. märts 2014 at 18:12

    Mine poodi ja katsu neid. Esimene olemas kindlasti babycitys ja teine on minu teada beebicenteris, beebimaailmas olemas. Mina ise olen jällegi see, kes eelistab neljarattalist. Talvel kuidagi parem liigelda, kui on neli ratast. Olen omanud kolmerattalist. Ja kuna tallinna teed ei ole need kõikse paremas korras, siis on neljarattaline kindlam valik. Lisaks joggeril on minu arust miinuseks see, et jalatugi ei ole reguleeritav. Mina nt ei kujuta ette, et mu beebil peaksid jalad rippima koguaeg. Pisikesel lapsel ju ei ulatu need jalad ka toetuma kuskile. Aga hea odav käru on babysitys 50e. Carena travel lux. Kõik mis vaja on olemas. Kerge, jalatugi reguleeritav, neli üjekordset ratast, nö päikesenokk katusel.

  • Avatar
    Vasta Edith 16. märts 2014 at 18:10

    suuremad rattad on paremad

  • Avatar
    Vasta Merle 16. märts 2014 at 18:09

    Meil see Baby Jogger City Mini ja ma julgen küll vaid kiidusõnu öelda. Nii mugav on kokku panna ja väga kerge ühe käe otsas tuppa tassida. Enne oma suure kobaka käruga andis ikka mitu korda üles alla käia. Lapsel on kärus palju ruumi ja päiksevari on mõnusalt suur. Ootan juba nii väga ilusaid ilmasid, et oma uhke pill välja ajada 🙂

  • Avatar
    Vasta Merilin A 16. märts 2014 at 18:05

    Mulle hullult meeldis Gesslein Swift. hea kerge ja mõnus käru. Mul oli kindel soov osta see, aga mees koos oma vanematega pidasid end targemaks ja ostsid poole summa eest teise käru, ilma minult küsimata, mis hakkas siis ka 1 nädalal juba lagunema 😀

    • Avatar
      Vasta Maarja 16. märts 2014 at 19:47

      Meil swift olnud kasutuses 2011 nov alates (laps oli siis 8-9 kuune) kuni siiani (laps sai just 3).

      Üldiselt olen rahul, samas igapäeva vankriks seda ei ostaks ja uuesti ka enam ei ostaks, kui peaksin valima .
      Talvel pole eestis suht midagi sellega teha, kuna väiksed rattad ja lihtsalt jääb lumme kinni koguaeg, samas see paljudel kergkärudel probleemiks. Liivas ei saa ka sõita. Üldiselt ongi sileda maa jaoks mõeldud.

      Lisaks on meil rattad meeletult kulunud (mustrit pole ammu enam näha), kuigi enda arust pole väga palju kasutanud, kuna ostsime selle pigem reisi käruks, mida hea vihmavarjuks kokku panna ja siis igalepoole kaasa. Netis uurides selgus, et rattad pidid gessleinide nõrk koht olema, kuluvad kiiresti ära.

      Väga suur miinus oli ka see, et raske tõsta seda, kui laps sees nt. äärekivide puhul. Siit ka õppetund, kui lähed poodi ostma võta laps kaasa ja pane laps sisse ja proovi nii tõsta ja teha igapäevaseid asju. Meie seda ostes ei teinud ja kahetsen seda väga.

      Kergkäru ostes kaaluks mina hoolega, kus sa käiksid sellega, milleks vaja, pane need kõik kirja. Mis sinu jaoks oleks käru puhul olulised. Minule näiteks oleks tähtis, et käiks täislamavasse, rattad saaks pöörelda (poes nii mugavam) samal vajadusel ka fikseerida kinni (pikemad jalutuskäigud). Sarvedega vankrit on ühekäega raskem juhtida, seega pigem eelistaks kaart. Mida suuremad rattad, seda parem ja mugavam erinevatel tasapindadel.

      Su praegused vankrid on küll väga ilusad, aga samas talvel mõlemaid raske kasutada. Zappi kohta olen mina just palju halba kuulnud, et raske kasutada ja paljud tuttavad kiirest peale ostu uuesti maha müünud.