Uncategorized

Turvatoolidest

12. mai 2014

Kuigi olen lugenud, et alla 25-kilosed lapsed peaksid alati sõitma seljaga sõidu suunas, olen ma viimasel ajal märganud, et Maril on turvahällis ebamugav. Ta on juba nii pikk, et jalad ripuvad üle hälli ääre ja tahab nagu ringi vaadata, aga mida sa vahid sellest tagumisest istmest kogu aeg. Ehk ongi käes aeg, kus tuleb Marile turvatool valida.

MAXI-COSI MILOFIX – TURVATOOL (0-18 KG) 

mc20milofix2020turvatool20total20black201-2792611

Maxi-Cosi Milofix on iseenesest kaks istet koos: nii seljaga sõidusuunas istuvale beebile kaaluga 0-13 kg kui ka suuremale näoga sõidusuuns istuvale lapsele kaaluga 9-18 kg. Turvatool paigutatakse autosse Isofix-i ja erilise Top Tether rihma abil (kontrolli autosse sobivust autoloetelust aadressil www.maxi-cosi.com). Eriti kompaktsete välismõõtudega iste võtab autos üsna vähe ruumi, kuid see pakub siiski eriti mugava võimaluse lapsele reisimiseks. Turvatoolis on beebi jaoks erilised polstrid, mida võib suurema ruumi saamiseks ära võtta, kui laps kasvab.  Hind 319€.

BESAFE IZI COMBI – TURVATOOL (0-18 KG) 

Pikaaegne kõikide mugavustega varustatud turvatool, mida võib paigutada nii seljaga sõidusuunda 0-18 kg ja näoga sõidusuunda 9-18 kg lapsele. Paigutamine on lihtne tugijala ja spetsiaalse vööpingutuse tõttu. Uuendatud peatoega sobituvad ka vööd õigele kõrgusele. Peatoel on kokku 8 eri kõrgust ja õige kõrgus valitakse lapse pikkuse järgi. Turvatooli 5-punktivööd on kerged käsitseda. Vööd kinnituvad külgedel olevate magnetitega, nii et need ei jää kunagi ette ega kao lapse istumise alla, kui last paigutatakse istuma. 4-asendilise kalde reguleerimine on võimalik ka lapse istmel olles. Puhkeasend võimaldab lapsel mugavalt pead toetada. Lööki vähendavas karkassis on konditsioneerikanalid ja kõrged äärekaitsed. Istmega kaasas on polsterdatud tugipadi ja vööpehmendused, mis koos äravõetavate ja pestavate pealsetega on veelgi mugavamad kasutamiseks. Hind 349€.

MAXI-COSI MOBI -TURVATOOL (9-25 KG) 

mobi-20phantom-9342322

Ruumikas seljaga sõidusuunda turvatool, mille istmekalde võib reguleerida 4 asendisse. Kõrged külgpõrkekaitsed moodustavad hea kaitse küljelt tulevatele löökidele. Äravõetavad pestavad kangad. Vöö haagid kergendavad lapse paigutamist istmele. Hind 279€.

KLIPPAN TRIOFIX RECLINE 9-36 kg

klippan20triofix20recline20jasmine-9038512

Soome innovaatiline turvatool Klippan Triofix on saanud järglase: Triofix Recline. Selles uues mudelis on nime kohaselt istmenurga kallutamisvõimalus. Triofix Recline turvatool on disainitud kasutamiseks koos eraldioleva kinnitusalusega, mis kindlustab täieliku turvalisuse. Sama aluse võib kinnitada kas ISOFIX-kinnitusega või auto kolmepunktivööga autosse. Triofix Recline istme kasutusaeg on pikk, kuna iste on heaks kiidetud koguni kolmele vanuserühmale: 1, 2, 3 (75-125 cm, 9-36 kg). Klippan Triofix iste on turvaline, seda võib kasutada kas näoga või seljaga sõidusuunas. Istme arendustöös on arvesse võetud selle turvalist ja lihtsat kasutust. Sisseehitatud peatugi ja õlavöö kõrguseseadistus muudavad istme kasutajasõbralikuks. Vöökõrguse reguleerimine istmes on disainitud nii, et vööd ei pea üldse istmest ära võtma, vaid lased vöö selle õigele kohale. Triofix Decline turvatoolil on 10 kaldevõimalust rohkem, et lisada lapsele parem sõidumugavus. 

Tegelikult on mult küsitud ka, et mis me selle turvatooliga ikka teeme, meil pole ju autotki. Kuna aga Mari sea selga sidud ei saa, kui teinekord on vaja kuskile minna, siis leian ma, et trvatool võiks ikka olemas olla. Ma ei saa teda ju elu aeg turvahälli suruda. Vaene laps juba praegu ei mahu.

Mina vaatasin praegu valikut ainult Kurepesa poe turvatoolide seast. Kui keegi oskab sealt lehelt veel midagi soovitada/maha teha, siis olen avatud infole. Aga kui keegi tahab väga soovitada mingit tooli, mida seal ei müüda, olen ka pakkumistele avatud. Millised turvatoolid teil on? Olete rahul? Palju maksid? (Hingehind minu meelest enamikel :D).

Loe ka neid postitusi!

43 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Marju 23. mai 2014 at 21:12

    Ma soovitan ka kindlasti selg sõidusuunas turvatooli. Eriti kui on tegemist ju tüdrukuga, kes kaalult-kasvult nagunii väiksem ja mahub kauem selg sõidusuunas tooli. Meie oma poisile ostsime ka selg sõidusuunas tooli peale pikka uurimistööd netis. Rootsis väidetavalt muid toole enam ei kasutatagi ja liiklusõnnetuste arv lastega on sellega seoses väga väike.
    Vaata videot http://www.youtube.com/watch?v=N19T9PO8IFo

  • Avatar
    Vasta Getter 20. mai 2014 at 13:29

    Cybexi turvatoolidega on siiani ainult head kogemused, eriti just Aton mudeliga… nemad nt müüvad neid http://beebicenter.ee/turvatoolid.html?manufacturer=47

  • Avatar
    Vasta Lenks :) 13. mai 2014 at 19:05

    Vat soovitan minagi uurida turvateste.
    Tuua näide “Muidu poes ei müüdaks” on päris naiivne ja absurdne.
    Võtame nüüd põnevad ained,mida müüakse poes,apteegis ja mujal.Müüakse ju.Aga vat,pole nagu turvalised organismile 😉

  • Avatar
    Vasta Lugeja 13. mai 2014 at 14:04

    Enda laps ei roomagi veel, rääkimata istumisest, ja juba tahad tooli toppida?? Tule taevas appi!

  • Avatar
    Vasta Kätlyn 13. mai 2014 at 12:46

    Minu lapsel on Kiddy turvatool. Ei saaks asjaga rohkem rahul olla. Julgen soovitada. Alguses oli meil ees löögipadi, mis tall tohutult meeldis, sest õlad on vabal ja selle ääre peale sai ta igast mänguasju panna, hiljem lihtsalt turvavööga kinnitatav ja sobib kuni 36 kilogrammini. Hästi kerge ja mugav tool. 🙂

  • Avatar
    Vasta Jaanika 13. mai 2014 at 11:47

    Meil Maxi-Cosi Tobi 9-18kg (270.-) ning väga rahul. Laps aastane ning kaalub vaid veidi üle 7kg, kuid toolis istub ilusti. Seda saab panna ühe liigutusega istuvast-lamavasse asendisse.
    Turvahälliga sõites olid meil sõidud kergelt öeldes õudsad, aga nüüd istub ilusti toolis ning vahib välja.
    Ka venna ligi 20kg laps mahtus tooli kenasti ära. Ning veel üks pluss on see, et tooli rihmad hoiavad üles (nii, et ei pea lapse alt neid rihmu kuidagi välja kakkuma) ning lapse saab kergelt kinni panna sinna.
    Need turvapadjaga toolid meile ei sobinud kuna laps oli kuidagi liiga fikseeritud asendis ning talle üldse ei meeldinud.

    • Avatar
      Vasta jaanika 13. mai 2014 at 16:41

      Krt, aastane laps 7 kilo, nalja teete või. Andke lapsele süüa

      • Avatar
        Vasta Jaanika 16. mai 2014 at 11:16

        Oled sa kunagi kuulnud enneaegsetet lastest, kelle sünnikaal jääb kõvasti alla keskmise lapse sünnikaalu või viliseb sul kahe kõrva vahel tuul, et siin halvustama tuled kui inimest ei tunne?

      • Avatar
        Vasta Kristel 7. juuli 2016 at 14:55

        kle sina hoia oma kommentaarid endale, iga laps on erineb ja kasvab erinevalt. Tuled siin teisi halvustama, Eestlastel pole
        tõesti midagi muud oma ajaga peale hakata kui muudkui teisi kritiseerida :S

    • Avatar
      Vasta Huviline 5. juuni 2014 at 12:46

      Jube kallis on see MC Tobi seal Eestis. Ostsin just Saksamaalt (170euri) pere teise autosse selle. Väga mugav ja mõnus tool küll, aga enamus sõite teeme teise autoga kus on Cybex Sirona. Viimane on ikka OLULISELT turvalisem ja enda seljale väga mugav (küle peale keeramise funktsioon. MC Tobi on juba märkamatult 2x lahti tulnud, turvarihma kinnituse vastu keegi läheb ja on plõks lahti, nii et ise ei pruugi tähelegi panna 🙁 (mõnenädalase kasutamise jooksul).
      Ja kuna me hakkasime seda Sironat ikka varakult , 4-st elukuust, kasutama, sest turvahäll ei sobinud kohe mitte 🙂 (koos beebisisuga saab sünnist alates), siis on laps kenasti harjunud. Tuleb küll tunnistada, et enda rumalusest sai ta suht varakult näoga sõidusuunas keeratud. Kuid samas on ta selle löökpadjaga täiesti harjunud, pole probleemi. Muidugi on ta juhtumisi rahulikumat tüüpi laps ka, mõni teine ei lepi padja taga olemisega.
      Samas, kui laps on suuremat kasvu siis neljanda eluaastani sellega välja ei vea, nagu tootjad lubavad. Ise kaalun peagi selle välja vahetamist kuna poiss mehiselt suur ja pole veel kahenegi 🙂
      Aga turvaline on see tõesti.

      • Avatar
        Vasta Huviline 5. juuni 2014 at 12:47

        vabandan kirjavigade pärast, ei kontrollinud korralikult ja tähed puudu 🙂

    • Avatar
      Vasta Kristel 7. juuli 2016 at 14:56

      meil ka maxi cosi toby ja igati rahul selle tooliga 🙂

  • Avatar
    Vasta jaanika o. 12. mai 2014 at 18:21

    Sulle, kui loomaarmastajale võiks meeldida Römer Dualfix, Smart Zebra, 2014 aasta mudel. Hind on küll krõbe ja võib-olla et kallimgi teie praegusest sõiduriistast. Aga tool on väga ok.

  • Avatar
    Vasta Helena 12. mai 2014 at 16:00

    Mina ei kiirustaks selle hälli vahetamisega kuskile. Ma vahetasin oma kolmanda lapse, kes 77cm pikk, 12 kg ja 1a2 kuune alles eelmisel nädalal hälli tooli vastu. Sai ideaalselt hakkama ka hällis, pea üle serva ei ulatunud ja jalad olid suti krõnksus, aga kindlasti mitte peast kõrgemal. Eelkõige selleks, et laps tooli panna peab ta iseseisvalt istuma.
    See, et laps sõidab selg sõidu suunas kuni 25 kg kaalumiseni, no ma ei tea. Mu tütar on 125 cm pikk 7 aastane plika, kes kaalub – 20 kilo. Ta saab praeguse tempo juures selle 25 kg võibolla 3-4 klassis täis alles. Ja nendest 9-25 kg toolidest kasvavad nad välja pikkuse pärast, sest justnimelt pea on üle ääre ja see on igasuguse piseimagi avarii puhul ohtlik. Muidugi ei kujuta ma ka ette, et mu pikakoivaline neiu istuks tagurpidi autos jalad lõua all:)
    Kuna teil nii väga autoga sõite pole, siis minumeelest lükka rahuliku südamega see kiire ost edasi. Suvi ees, lapsel niikuinii vähe riideid seljas, ta sul ka selline pisemat sorti tegelane. Minumeelest on neil hällis pikkadel sõitudel mugavam magada. Kõik toolid ei käi väga lamavasse asendisse.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 12. mai 2014 at 12:03

    Mina olin see ülemuretsev mammi, kes vaatas ainult turvalisuse näitajaid ja kõik – tehtud! Turvatestis maksimumpunktid saadud Kiddy Phoenixfix Pro 2 saigi ostetud. Kuigi on 99% tõenäoline, et me ei satu ühtegi autoõnnetusse ja töötaks ka mõni teine variant, siis ei taha ma selle 1% juhtudes end maa alla vanduda, miks ma ei hoolitsenud oma lapse turvalisuse eest siis, kui selleks veel võimalus oli.
    Aga jah, nagu ka eelmised on kirjutatud, siis kõige turvalisem reisimise viis on ikkagi turvahäll – niikaua kui mahub, las olla seal. Jalad oskab ta imehästi kõverasse tõmmata, see ei ole probleem ja pigem arvame vaid meie et neil seal ebamugav. Kui aga pea hakkab ülevalt üle ääre paistma, siis on õige aeg välja vahetada. Eelduseks 9kg ja oskus istuda. 🙂

    • Avatar
      Vasta Kätlin 12. mai 2014 at 12:15

      Ja kui Sulle mu targutamisest väheks jäi, siis istumine ei ole vajalik kui oskus, vaid kui laps oskab iseseisvalt istuda, siis järelikult on ta selg piisavalt tugev, et olla lühi/pikaajaliselt sellises asendis. Kui selg veel tugev ei ole, siis turvatool koormab liigselt selga ning tulemus nukker.

  • Avatar
    Vasta Annu 12. mai 2014 at 11:32

    Julgen soovitada Sparco turvatoole. Kahel tuttaval on nendega kogemus ja kiidavad taevani. Hind võrreldes teistega väga mõistlik ja kuna Sparco on spetsialiseerunud võistlusautode turvatehnika tootmisele siis on ka väga turvalised:) Ise ostsin Sparco turvahälli ja sellega olen küll väga rahul:)
    http://www.racingexpert.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=137&Itemid=246

  • Avatar
    Vasta Kristel 12. mai 2014 at 11:17

    Meil on ka Brittoni oma. http://www.tipatapa.ee/detailid.php?2153. Ei ütleks, et teistest kehvem. Laps naudib seal istumist 🙂

  • Avatar
    Vasta Avely 12. mai 2014 at 10:28

    Meil on Britton. Kärab küll. Sai Jukus erinwvaid proovitud,aga lspsele meeldis see kõige enam. Istus rahulikult ja ei dipelnud. Teised eriti ei meeldinud. Hind oli ka hea.

  • Avatar
    Vasta Elen 12. mai 2014 at 10:17

    Siin veidi turvatoolidest ja kogemustest http://turvatool.blogspot.com/p/erinevate-turvatoolide-ja-hallide.html
    Seekord on plaan lapsele seljaga sõidusuunas turvatool osta. Ammu juba teada, et seljaga sõidusuunas on lapsele turvalisem ja mugavam. Milline valida sõltub sellest, mis autosse sobib ja mis lapsele sobib. Enne ostu tuleb turvatooli auto sobivusega proovida. Kõiki turvavahendeid tuleb proovida, pildi järgi ei osta midagi. Pole olemas sellist turvatooli, mis sobiks igasse autosse.

  • Avatar
    Vasta Edith 12. mai 2014 at 10:04

    mul pole kumbki laps veel 25 kilo ja tükka aega juba näoga sõidusuunas.. :S teistmoodi ju neid toole ei saa panna.. turvahällis kannatab natukene üle aasta olla ju ka ainult 😀 ja selleks ajaks ei kaalu normaalne laps ju 25 kilo 😀

    • Avatar
      Vasta Edith 12. mai 2014 at 10:07

      meie turvatoolid nii palju ei maksnud kui sa siin näiteks oled toonud.. alla 130 olid minu meelest mõlemad.. ja ma muidugi ostsin need sellisel ajal kui olid mingi soodukas

  • Avatar
    Vasta v 12. mai 2014 at 10:01

    http://www.autoliitto.fi/tietopankki/testi-ja-tutkimustuloksia/turvaistuintestit/

    ehk aitab ka kellelgi valikut teha.
    kui rahaliselt oleks hammas peale hakanud, oleks ostnud ka selle Cybex Pallas 2-fixi, kuid kuna ei hakanud, siis sai muretsetud Recaro Young Sport (9-36kg). http://www.beebile.ee/node/512
    Turvatestide järgi selline keskmik.
    ja selle Isofix kinnituse kohta – jah, see on reeglina turvalisem, kuid vähegi vanema autoga kasutu v6i kui istet kasutatakse mitmes autos (teisaldamine tylikas). ja yldjuhul soovitatakse tooli, millel on kyljetoed ja peatugi (Cybexi puhul olemas ka juba mainitud turvapadi), laps on kylgsuunas tuleva löögi suhtes paremini kaitstud. lisaks on lapse pea paremini toetatud, kui ta toolis magama jääb (kael ei vaju kahekorra).

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 12. mai 2014 at 09:40

    Meil on Maxi Cosi Tobi, selline: http://www.beebimaailm.ee/product/Tobi/lang/et/

    Oleme rahul. Hind on hea! Magamisasendisse kerge panna! Lapsele meeldib seal chillida! Ei võta palju ruumi, taha mahub kaks last koos toolidega + nende keskele ka mitte väga kogukas inimene 🙂

    • Avatar
      Vasta Riina :) 12. mai 2014 at 21:45

      Mul on ka miskit taolist. Praegu päris täpselt nime ei mäleta (ei hakka alla autosse jooksma, paberid kuskil karbis) Olen ka super rahul tooliga. Ja ehk poiss ka 🙂
      Vahetasin turvahälli tooli vastu, kui ma ei eksi, siis umbes sellel ajal, kui kaal oli seal maal, et turvatooli panna. Muidugi ta istus siis juba ilusti ise. Samuti olid juba jalad üle hälli ääre ning kaugel polnud ka enam aeg, kus pea juba poolenisti oleks üle olnud.

      • Avatar
        Vasta Riina :) 12. mai 2014 at 21:47

        Brittoni oma on hoopis 😀 (mees oli tark ütlema :P)
        Need pildilt tunduvad nii sarnased kõik 😀

  • Avatar
    Vasta Britt 12. mai 2014 at 09:39

    Mina lähtusin ka turvatestidest ja sel põhjusel saigi valitud Kiddy Phoenifix Pro 2. Siiani oleme väga rahul. Turvapadi tundus alguses veidi võõras ja “naljakas”, aga lapsele meeldib ja toetab pea magades sinna. Ja peale erinevate videote võrdlemist, mis juhtub lapse pea ja kaelaga vastavalt siis rihmadega toolis ja padjaga toolis, siis minul enam kahtlust ei olnud milline valida.

    Hind oli ka üsna normaalne, veidi alla 200 euro, kui ma ei eksi.

  • Avatar
    Vasta Eliise 12. mai 2014 at 09:34

    Minu arust näitab jalgade üle ääre ulatamine väga hästi et turvahäll hakkab väikseks jääma. Ma loodan et see ema kes seda ei usu, näeb ja saab ise ka aru et lapse kasvamisel lähevad ta jalad ju turvahällis istudes aina kõrgemale- ehk proovi ise nii autos sõita et jalad on kõrgemal kui pea..

    • Avatar
      Vasta Liisa 12. mai 2014 at 10:41

      Tutvu siis selle lugemismaterjaliga: http://www.mnt.ee/public/Turvatoolid_webi.pdf . Uskuda võime me kõik igasuguseid asju.

    • Avatar
      Vasta Sigrid 12. mai 2014 at 12:07

      Meil poisil ka jalad üle ääre. Peksab jalgadega täiega vastu tagumist istet. Natuke veel ja istub juba jalad kõveras. Kõike mida kirjutatakse ei tasu ka tõepähe nüüd võtta.

  • Avatar
    Vasta Liis 12. mai 2014 at 09:22

    Meil on ostetud Milli Safe turvatool. Ostsime Juku Mänguasjakeskusest ja maksis 99 eurot. Müüa väga kiitis seda tooli, väga lihtne on seda autosse paigaldada ning ka last kinni panna on ülimugav. Ja ma ei ütleks, et see oleks nüüd vähemturvalisem või halvem kui mõni 500 eurone tool.

    https://www.google.ee/search?q=milli+safe+turvatool&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=lnZwU7HUM-LF7Abgj4GADw&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1138&bih=526#facrc=_&imgrc=VJG1S6z5ZCYoBM%253A%3Bs25h6xtFAiTK5M%3Bhttp%253A%252F%252Fcache.osta.ee%252Fiv2%252Fauctions%252F1_1_12383295.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.osta.ee%252Fmilli-safe-turvatool-9-25kg-28294425.html%3B268%3B416

    • Avatar
      Vasta Ann 12. mai 2014 at 09:26

      haha, sa ei ütleks, et on vähem turvalisem? Kust sa seda võtad? Mõtlesid oma peas lihtsalt?
      http://www.juunior.ee/content/8-turvatestid-2003-2013
      päris hea tabel 🙂 Kui turvatooli tabeliski pole, siis küll osta ei julgeks, puhta kontrollimata värk, Eestis millegipärast pole üldse kontrollitud see, et mis turvatoole poes müüakse..

      • Avatar
        Vasta siki 12. mai 2014 at 09:39

        Kusjuures testitakse vaid neid toole, mida on seni kõige enam müüdud ja mis on suuremate ehk tuntumate tootjate omad . Seetõttu jäävad väga paljud toolid üldse testimata. Seega seda testi tulemuse tabelit ei saa aluseks võtta, et tool on kräpp kui seda seal seeski pole.

        Meil on Milli Safe ja oleme seni rahul. Müüjad väga kiitsid (käisime kohe 4-5 poes uurimas)

        • Avatar
          Vasta Liis 12. mai 2014 at 10:09

          Just nimelt! Ja kindlasti see päris nii nüüd ka ei ole, et pood võtab müüki täiesti eluohtliku toote. Ja ega ma seda kuskilt kaltsukast võimaiteakust ei ostnud

          • Avatar
            Sigrid 12. mai 2014 at 12:05

            See on täpselt sama nagu turvahällidegagi. Vot need odavad ei kõlba kusagile, ikka on vaja osta 300 eurine millel uhke nimi peal. Mitte, et jupid kõik ühest kohast tulevad eks.

  • Avatar
    Vasta Miuh 12. mai 2014 at 09:19

    Meie ostsime Beebimaailmast. Oleme väga rahul, lapsele meeldib ja kasutusaeg on kuni laps saab umbes 12a. Meeldib, et tool nö kasvab koos lapsega. Julgen soovitada küll!
    http://www.beebimaailm.ee/product/concordxtpro/lang/et/

  • Avatar
    Vasta Ann 12. mai 2014 at 09:00

    Meil on cybex pallas 2-fix, see on padjaga turvatool, igatahes padjaga on kõige turvalisemad näoga sõidusuunas toolid. Turvatestidel on minu jaoks väga oluline roll.
    Cybex pallas 2-fix on 9-36kg, ehk siis kasutama hakkasime seda kuskil 7-kuuselt ja kasutada saame täiesti lõpuni välja, mitte kunagi ei pea enam mingit uut turvatooli otsima hakkama, see tool on nii universaalne ja lõpuks jääb alles lihtsalt see istumise alus 🙂

    sss toolide kohalt ei oska sõna võtta, aga kindlasti väga head ja turvalised 🙂

  • Avatar
    Vasta T 12. mai 2014 at 08:58

    Meil on Kiddy Guardian Pro 2 . Ostsime selle beebile.ee lehelt , mingi soodukas oli ka sel hetkel. Ma arvan , et umbes 210 euri oli vist. Ja oleme rahul 🙂
    http://www.beebile.ee/node/743

  • Avatar
    Vasta Glacier 12. mai 2014 at 08:57

    Lisan veel ,et kirves oli küll (pealt 400 euro), aga kaks asjaolu – esiteks erinevate turvatestide tulemused jne, ning ka see, et kuna ehk lähemas suguvõsas millalgi paari aasta pärast äkki teisi beebisid tekkib, siis tahtsime korralikku asja, mida saaks mitu last kasutada.

  • Avatar
    Vasta Liisa 12. mai 2014 at 08:57

    Lapsele on turvahäll väike siis, kui ta pea ülemisest servast üle ulatub. Üle serva ulatuvad jalad ei ole näitaja.
    Kaaluma peab laps turvatooli kolimiseks minimaalselt üheksa kilo ja peab ise istuma.

  • Avatar
    Vasta Glacier 12. mai 2014 at 08:55

    Meie otsustasime, et laps sõidab selg sõidusuunas nii kaua kui vähegi kannatab. Seetõttu ostsime Cybex Sirona – saab panna mõlemat pidi, lisaboonuseks on see, et tool on keeratav külje peale, kui last sisse paned. Magamisasend on ka olemas ja suht okei (laps ei pea vähemalt nokkima seal toolis). Tool on suhteliselt kõrge, seega näeb ta välja aknast ka seljaga sõidusuunas olles (tagaistmel kõrvalistuja pool).
    Miinuseks vbla see, et see on 9-18kg, aga kuna me preili on praegu, 1a3k veel 9,5kg, siis sinna 18kg juurde jõudmine võtab veel hea mitu aastat.

    • Avatar
      Vasta Glacier 12. mai 2014 at 10:31

      Ahjaa, seljaga sõidu suunas on rihmad, kui keerata näoga sõidusuunas, siis padi.

      • Avatar
        Vasta hh 12. mai 2014 at 17:11

        Word! Sirona on super tool! Aga kindlasti peab autos olema ISOFIX, muudmoodi ei saa. Ma tean, et see on ikkagi 0-18kg.. Ostsin selle oma lapsele kohe esimesel päeval, kui see Eestisse müüki tuli, sest olin selle kohta enne pikalt uurinud ja seda netis nillinud. Pettuma igatahes ei pidanud!

        Tool siin lingil: http://beebicenter.ee/turvatoolid/turvatoolid-9-18-kg/cybex-sirona-plus-turvatool-0-18kg.html

        Muidugi on seda mugavaim kasutada, kui iste on ja jääb ühte autosse. Meil tuli seda olude sunnil kogu aeg lohistada ühest autost teise ja kuna osadel autodel olid need kinnitused nii sügaval istme sees, siis nägime ikka kurja vaeva, et tool kinni saada, aga see pigem ikka auto viga, mitte tooli 😀

        Mina kahe käega soovitan seda igatahes.