Uncategorized

ainult iseendale

14. mai 2014

Kuskil naistekambas pillas keegi lause: “Jah, ma meigin ennast üksi kodus ka. Noh, nii iseenda jaoks.”. Küll mõni inimene armastab ennast palju. Mulle tundub, et mina siiski ka, või pigem oma näonahka – niisama kodus olles ma küll ennast mökerdada ei viitsi. Minge küsige naabrinaise käest, missugust peletist ta siin aegajalt üle ukse näeb.

200_s-4907766Mäletan, et kunagi pubekana teinekord tõesti igavusest meikisin ennast, aga noh, nüüd mul on muud ka teha. Pesu tahab pesemist, kassikarvad kokku pühkimist, laps mängimist, siga toitmist, kassid paitamist, blogi kirjutamist, remont tegemist, asjad pakkimist ja muu elu elamist.

Mul on muidugi see õnn ka, et ma olen miinus kuus silmanägemisega. Seega, kui ma silmi natukene kissitan, tundub mulle, et peeglist vaatab vastu vähemalt Angelina Jolie. Mis ma siis ikka meigin. Kui olukord nii kaugel on, et naabrilaps endal kääridega silmi peast välja torgata üritab, siis lükkan väikse puudrikihi peale. Noh, kui niimoodi nõutakse või nii.

Üldse on mu näonahk, mis korraks normaalsemaks läks, aina hullemaks läinud. Ma näen välja nagu… Peletis.

Aga noh, ilus peletis 😀

Loe ka neid postitusi!

44 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kea 15. mai 2014 at 13:26

    Mulle näiteks meeldib apelsiniga nägu hõõruda, see võtab ka punne ja põletikku vähemaks, ja mis selle juures veel head on ? See ju lõhnab imeliselt, ja mis üle jääb, selle saab ära süüa 😀 Muidugi, see osa mida sa kasutanud pole 😀

  • Avatar
    Vasta Merru 15. mai 2014 at 11:30

    Tead, mina olen ka terve elu punnidega hädas olnud. Ja ka katsetanud asju ja kreeme ja maske ja lugenud soovitusi ja jälle katsetanud jne. Ainuke asi, mis mind tõesti aitas oli käik nahaarstile. Ta kirjutas mulle 2 kreemi, andis soovitused jms. Sain naha imeilusaks!!! Muidugi kallis lõbu see kõik. Nüüd olen samuti lapsega kodus, arsti pole saandu mahti külastada ja tean, et see 1 arsti kirjutatud kreem oli ka rasedatele/imetavatele keelatud. Ja “jippi” punninägu on tagasi. Seega minu kogemus räägib, et võib jäädagi eri tooteid ja muid soovitatud nippe jne proovima, aga mind reaalselt aitas ikka ainult arst. Peangi nüüd tee taas sinnapoole seadma. Mine sina kaa!

  • Avatar
    Vasta Merle 15. mai 2014 at 10:47

    Aa ja mingei õlisi ei soovita ma üldse need aind ummistavad ja ei tee mitte midagi head

  • Avatar
    Vasta Merle 15. mai 2014 at 10:45

    Hey. Mul oli väga ränk näo nahk ja siis, kunagi keegi soovitas mingit sellist emulsiooni nagu Akne p10 (vist oli) ja tead ulme hästi aitas. Ja, kui vanasti olin punnidega Merle siis nüüd olen ilma punniteta 😀

  • Avatar
    Vasta gy 15. mai 2014 at 10:44

    ise võitlesin pubekaeas aknega. nutsin igapäev silmad peast välja, sest kaks klassivenda kiusasid mind. üleüldse habras aeg aga nagu sellest vähe oleks, oli vaja ju, et mingi miljon punni mu otsmikul asetseks 😀 siis tundus, et aitab. proovisin igasuguseid teepuuõlisid ja erinevat kama, mida poest saab osta, aga miski ei aidanud. läksin nahaarsti juurde ja kuigi kirjutas ta seal erinevaid tablette välja, siis nende retseptid viskasin ma prügikasti ja keskendusin juba eelpool mainitud Dalacinile. see on uskumatu imetegija. tegu on antibiootilise lahusega, mida sai kanda väikese aplikaatoriga näole ja see aitas mind kohe. tegin kaks kuuri läbi ja olen täiesti armi- ja punnivaba, nägu on sama puhas, kui lapsena 🙂 ja juba aastaid. olen mõelnud selle peale, et ostan ta igaksjuhuks lihtsalt kappi seisma, sest vahel lendavad nahaalused punnid mulle ikkagi näkku, enne menstruatsiooni just. ja nendega võid võidelda, neid pigistada ja lõppude lõpuks on teema ikkagi see, et sul oleks nagu uus pea, nina või misiganes uus liige kehal juures. aga dalacin lahustab selle paksu värdja ära ja juba järgmine päev on kõik hea.
    soovin ka lisada, et kõik tuleb seest väljapoole. võib määrida ka tuhandeid maksvaid kreeme, proovida igasuguseid asju, aga kui seespidine on paigast ära siis nahk korda ei lähe.

    a, ja nende kahe klassivennaga tegutsesin nii, et kuna olin nii palju haiget saanud, mitte ainult mu otsmik ei veritsenud vaid minu hing ka, siis kasutasin oma väge. soovisin südamest, et nad elaksid sama asja läbi. ei läinud väga palju aega, kui neid külastas härra Akne. ühel neist läks asi päris hulluks.
    ei ole oma käitumise üle just kõige uhkem kuid samas oli see igatepidi õpetlik kogemus neile ka, et ei tasu nõme olla. aga kõik on nüüd suureks kasvanud, elus ja terved ja loodetavasti ilma punnideta.

    edu ilusa näonaha saamisel Mallu 🙂

  • Avatar
    Vasta Ave 15. mai 2014 at 09:15

    Mina kasutan õli öökreemi asemel, proovisin ka üldse kreemidest loobuda, kuid siis läks nahk hullemaks. Praegu on nahk ilus ja klaar juba vähemalt pool aastat.

  • Avatar
    Vasta Sandra 15. mai 2014 at 08:24

    Minul aitas väga hästi Dalacin, aga seda saab arsti käest. Mul ema kirjutas välja. 😀 Pudeli sees vedelik, otsas on mingi nuustikutaoline asi, väga mugav kasutada. Hommikul ja õhtul hõõrud näo üle sellega. Kuskil nädalaga oli juba silmnähtav efekt näha. Praegu juba üle poole aasta seisab, nägu on korras. Aga ma ei julge hõigata, et igaveseks, aeg-ajal ikka viskab mul akne välja jälle, kusjuures ma isegi imestan, et praegu ei ole, tavaöiselt käib see mul sesside aj muude närviliste perioodidega. Aga see on väärt proovimist kindlasti, ma ei ole ainuke, kel on aidanud. 🙂

  • Avatar
    Vasta K 15. mai 2014 at 06:27

    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.782490935094346.1073741844.121544744522305&type=1 OT, võta osa!

    aga vinnidest – sama siin! ma KÕIKE enda arvates juba proovinud, eile käisin apteekis ja küsisin konkreetselt, et andke mulle midagi punetavate vinnide raviks, sest vastasel juhul kolin ma kuhugi väga kaugele koopasse, sest peeglid kodus juba segi pekstud! Praegu anti teepuuõli.. 😀

  • Avatar
    Vasta Emuõli 14. mai 2014 at 23:32

    Ma soovitan emuõli! Vaata valgusravi.ee, ja seal kõik kirjas milleks see hea on. Parim avastus minu jaoks! Ma üldse ei salli mingit keemiat nivea, dove jne. Kookosõli kasutan muidu kehale ja näkku emuõli (kasutaks kehalegi, aga too kahjuks kallis kraam). Minu arust isegi võtab kortsud ära 😀 Ja muidugi soovitan lisaks sellele toitumise üle vaadata (“puhast” toitu süüa, nisujahu ning suhkrut sisaldavad tooteid välistada tekitavad ka muid tervisehädasid, kuigi see juba pikem jutt :D) Aga emuõli supper ja just valgusravi poolt pakutav, mis on Austraalia toode ning 100% looduslik farmatseutiliselt puhas.

  • Avatar
    Vasta anni 14. mai 2014 at 21:34

    Minul alates pubekaeast ka no ikka väga …ütleme otse sitt näonahk. punnid…punnid..ja veelkord punnid… oeh…praegu 27. Mitte ükski kreem, mask ega muu ollus ei aidanud. Siis aga sain tuttavaks ühe pensionile jäänud kosmeetikuga kes hakkas mul vinninenne nõelaga “avama“ nö. Üleöist efekti muidugi polnud…punne ikka tuli aga mõne nädalaga juba jäi vähemaks neid. Näonahk läks siledamaks. Ja nüüd juba mitu aastat ise surgin nõelaga need üksikud mis ikka aegajalt üles pressivad. Koorin ka vahest Germaine de capuccini exfoliating scrubiga.. Aga jhh peale nõelateraapiat puhastan näo Garnier pureactive mingi toneriga… ja läheb…

  • Avatar
    Vasta Anxu 14. mai 2014 at 21:11

    Mina ei meigiks end üldse aga ma lihtsalt pean sest muidu ma täielik beebinägu. Meigiga näen enamvähem 18 välja aga ilma on mult isegi lotopiletite ostmisel dokki küsitud. Tegelt olen 24.
    Mina nt ei saa aru neist naistest, kes õhtul tööl enne kojuminekut hakkavad meikima. Garderoobis riideid vahetades näen pidevalt kuidas naised krohvi näkku topivad. Minul on pärast pikka tööpäeva üsna savi, vahetan kiirelt riided ära ja koju. Nii jube vast pole õhtuks, et inimesed trollis ära ehmataks. 😀 Tõesti jääb mulje, et teistel naistel pole mees neid ilma korraliku meigita näind, et enne kojuminekut uus kiht tuleb teha.:P

  • Avatar
    Vasta Jaanika 14. mai 2014 at 20:27

    Minu puhul näitab näonaha olukord ära selle, kuidas olen toitunud ja üleüldse elustiili. Aga punnidest sain kunagi lahti nii, et hakkasin vett jooma teadlikult ca 2 liitrit päevas, lisaks muudele vedelikele siis, puhast vett mõtlen. Sai suht harjumuseks ja vahel kiires elutempos kui unustan juua mingi nädal aega korralikult, siis kohe näonahk annab sellest punnidega jälle märku.
    Kas miinus 6 silmadega laserlõikusele pole mõelnud minna?

    • Avatar
      Vasta konkreete 14. mai 2014 at 22:14

      oh, see on hea point! Ma eestis olles ei viitsi üldse juua, ma ei tea, ei ole janu ja ei tule meeldegi. Ainult kohvi joon enamvähem, healjuhul klaasi vett ka päeva jooksul. Kuivava näonaha panin talve arvele ja mõtlesin, et austraalias oli näonahk laitmatu tänu päikesele… tegelikult pidin ma seal olukorrasunnil isegi u.3l vett päevas ära jooma… äkki oli asi hoopis selles?

  • Avatar
    Vasta katu 14. mai 2014 at 20:19

    Mul soovitas nahaarst punnide vastu seebiga näo pesemist ja külma veega loputamist. Seep kuivatab ja külm vesi paneb poorid kinni. Toimib väga hästi minupuhul

  • Avatar
    Vasta Kätlin 14. mai 2014 at 20:14

    Mina näiteks ei armasta end ka meikida siis kui välja lähen. Tean aga inimest, kes hommikul ärkab varem kui elukaaslane ja teeb endale “extreme-makeoveri”. Ja nad pole koos olnud kuu või kaks vaid ligi 5 aastat.
    Enda elukaaslasega oleme vahepeal arutanud et kui elukaaslane peaks teda meigita nägema kas siis läheb kohvrite pakkimiseks? 😀

  • Avatar
    Vasta Leevi 14. mai 2014 at 19:49

    Mitte ükski möks ei aita, kui inimene korralikult ei toitu ja ei maga. Tee mingi paast läbi näiteks ja vaata oma toitumine ja elustiil üle. Kui need korras on, võib kõik möksid prügikasti visata. Kui ei ole, võid 3000eurise kreemi ka osta, kasu ikka pole.

  • Avatar
    Vasta I 14. mai 2014 at 19:44

    Kui nahk on korrast ära, siis see võib näidata ka, et seest on midagi korrast ära. Toitumine ja keskkond ja emotsioonid ja stress – kõik mõjutab. Iga piirkond näol pidi “kirjeldama” mingi osa organismist olukorda. Ma teisi ei mäleta, aga lõug pidi suguelundeid tähendama 😀

    • Avatar
      Vasta konkreete 14. mai 2014 at 22:10

      imelik, et mul sessi ajal näiteks, või üldse enne eksamied terve elu jooksul ja halbade uudiste puhul, tulevad just lõuale punnid… ei tea, mis mu suguelunditel neist eksamitest 😀 samas need on sellised punnid, mis kipuvad lihtsalt sügelema… ei ole vist päris need ummistunud poori punnid.

      • Avatar
        Vasta Nonoh 15. mai 2014 at 00:47

        Lõug on suguelund? 😀 Või sain valesti aru? 😀

        • Avatar
          Vasta konkreete 15. mai 2014 at 18:32

          loe seda kommentaari ka, millele ma enda kommentaariga vastasin. ei mõelnud seda lõug = suguelund ise välja, daa 😀

  • Avatar
    Vasta Maris 14. mai 2014 at 19:16

    Mul tekitasid ka kõik kreemid komedoome ja punne. Siis aga hakkasin jojobaõli kasutama kreemi asemel ja julgen teistele ka soovitada 😉 Ei ummista midagi, niisutab, aga ei jäta nägu läikima ja ei tekita punne. Isegi kui mõni on tekkinud, siis kaotab selle ruttu ära (kui sa muidugi küüntega kallale ei lähe 😀 )

  • Avatar
    Vasta cookie 14. mai 2014 at 18:07

    Hormonaalsed muutused vms äkki, kui hullemaks läheb võib ka olla tegu mingi algelise akne vormiga aga hoidku jumal selleest eks.. kui kannatab soovitan minna näohooldusse miskisse sügavpuhastavasse.. elsa hjeronymuse sügavphastav on hea.. kui on põletikulised siis määri mett näkku maskina ja hoia 15.20 minti ja vana hea teepuuõli punnidele.. joo palju vett ja liigne magusalembus kipub ka punne tekitama 😉

  • Avatar
    Vasta Maarja 14. mai 2014 at 18:01

    Omast kogemusest tean, et tõrvaseep aitab põletikuliste punnide puhul hästi.
    Esialgu olin väga skeptiline selle suhtes, aga pidin imestusest pikali kukkuma kui juba paari päevaga läks nägu klaarimaks. Lõhn on tõrvaseebil imelik ja eks ta kuivatab ka, aga kui õhtuti nägu ära pesta ja kreem peale panna on kõik väga okei. Minu jaoks kaalub see üle kõik näopuhastusgeelid ja -vahud. Ühest seebist jätkub kauaks-kauaks ja hind pole ka teab mis kallis (~4€).
    Samuti veel kreemidest… see on üks asi, millesse ma tõesti soovitan investeerida. Kreem on ju asi, mis imendub su naha sisse (erinevalt jällegi pesugeelidest jms toodetest, mis sa maha pesed). Julgen lemmikutest välja tuua näiteks Clarinsi ja Eucerini tooted.

    • Avatar
      Vasta konkreete 14. mai 2014 at 22:06

      mul hull jama kreemidega. kalleid ei saa osta ja odavad jätavad mingi kilekihi näkku, ilma aga ei saa üldse elada 🙁

  • Avatar
    Vasta P 14. mai 2014 at 17:45

    Mul ka Vestigega sama kogemus – proovisin testrit ja järgmised 2 nädalat ravisin punne :S Muidu üldiselt nahaga probleeme ei ole.

  • Avatar
    Vasta Evelin 14. mai 2014 at 17:11

    Eluski ei viitsika ma kodus ennast niisama meikida. Vahel harva käivad mul peal hood ja siis ma teen igasugu maske ja määrin kreeme…seda juhtub umbes korra kvartalis…või harvem. Muidu ma pole ka mingi kreemidega möksija. Eks ma ilus inimene ka, mis seal ikka pingutada:D

  • Avatar
    Vasta ene 14. mai 2014 at 17:02

    Värk ju nii toimibki, et kõigepealt läheb nahk hullemaks ja kui see pahn on väljas siis paremuse poole..kohe ei tasu toodet halvaks nimetada kuid ega kõik kõikidel ei tööta kaa jah

  • Avatar
    Vasta Mia 14. mai 2014 at 16:50

    See vb nats ulme aga õlipuhastusmeetod on ka paljudel nahale hästi mõjunud (OCM – Oil cleansing method). Pmst võtad riitsinuseõli ja mingit muud õli, segad peopesas neid natuke kokku ja masseerid näkku ja siis lased mingi lapi või väikse rätiku nii kuuma vee alt läbi kui kannatad (no mitte super kuuma ka, pole mõtet nägu ära põletada 😀 ) ja siis hoiad seda sooja/kuuma rätikut näo peal paar mintsi ja õrnalt pühid õli maha, võid seda rätikut niimoodi niisutada ja näol hoida paar korda järjest. Riitsinuseõli pidi just olema, mis mõjub punnidele kuivatavalt ja üldse nahale hästi, aga kuna kui seda üksi kasutada siis ta lööb naha liiga kiskuma ja kuivaks, siis on hea seda segada muu õliga. Ma soovitaks kanepiõli või sheavõid, sest need kaks on sellised, mis raudselt ei hakka nahka ummistama ( https://www.beneficialbotanicals.com/facts-figures/comedogenic-rating.html ).
    Oma kogemusest võin öelda, et kui mõni punn näkku ilmub ja OCMi teen siis järgmisel päeval pmst need kadunud 😀

    • Avatar
      Vasta J. 14. mai 2014 at 21:47

      Joikil on sellise põhimõtega toode olemas: http://siison.ee/brandid/joik/sugavpuhastav-naooli-svamm-joik.html
      (Vala peopesale umbes teelusikatäis puhastusõli ning kanna see kuivale nahale meigi peale, masseeri nahka põhjalikult ringjate liigutustega…niisuta näopuhastussvamm võimalikult kuumas vees ning eemalda õli selle abil näolt)

      Ostsin hiljuti seda endale katsetamiseks! 🙂

      • Avatar
        Vasta Kati 16. mai 2014 at 18:43

        Seda JOIKI näoõli julgen väga soovitada. Minu näonahk on päris korras ainult siis kui viitsin iga õhtu selle õliga jännata. Kes kardavad, et nahk jääb pärast õline või vastik, siis tegelikult vastupidi, nagu uus nahk oleks: õlieemaldusšvamm koorib kergelt ja õli niisutab, aga “õliseks” ei tee. Seega soovitan kohe kogu hingest.

  • Avatar
    Vasta Kadi 14. mai 2014 at 16:42

    Paljud kiidavad jojobaõli, mis on naha korda teinud. http://www.looduskosmeetika.eu/jojobaoli-30ml/

  • Avatar
    Vasta KZ 14. mai 2014 at 16:37

    Ma soetasin mingi aeg selle Vestige Verdanti maski, aga kasutasin vist 2 korda äkki. Mulle tundus (ja ilmselt nii ongi), et see ummistab poore ja tekitab punne juurde 🙁 Hirmuga ei julgend enam kasutada..

  • Avatar
    Vasta K 14. mai 2014 at 16:30

    Mul pole mitte miski toiminud nii hästi kui apteegist ostetud sinine Sebamed’i seep. Pesen tolle ja sooja veega ning pärast kreemitan nivea kreemiga. Mul on nii et mida vähem kreemitan seda rohkem on punne. Ehk siis kreem-kreem-kreem.

  • Avatar
    Vasta Silvia 14. mai 2014 at 16:24

    Tundub küll rõve kindlasti , aga mina panen endale hambapastat näkku , lasen sellel seista ja see toimib suurepäraselt , sest hambapastal ju kuivatav toime 🙂 3 päeva ja asi korras 🙂 Julgen soovitada 🙂

  • Avatar
    Vasta kristiina 14. mai 2014 at 16:09

    Ma soovitan soojalt ühte maski , mis on küll mõeldud meestele , kuid toimib suurepäraselt ! Igalt poolt saab Prismast , Selverist jne 😉
    Montagne Jeunesse mudamask meestele ! Parim toode mis aitas mul komedoonidest lahti saada 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. mai 2014 at 16:10

      Mul pole tegu komedoonidega, vaid lihtsalt… punnidega 🙁

  • Avatar
    Vasta Mariin 14. mai 2014 at 16:07

    Proovi neid Nurme Seebi tooteid! Ma küll ise ses osas kaasa rääkida ei oska väga, kuna ei maadle näonaha probleemidega, aga loen kogu aeg väga-väga erinevate näonaha tüüpidega inimeste sulest, et sealsed sügavpuhastavad seebid jms pidavat imetegijad olema 🙂

  • Avatar
    Vasta Mariin 14. mai 2014 at 15:53

    Kirjutad, et näonahk hullemaks läinud.. Kas see Vestige Verdant mask ei aita sind selle murega? Või kooksoõli?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. mai 2014 at 15:55

      Vestige Verdant teeb näonaha hästi pehmeks, aga pooridega mul muret pole ja punne tekib aina juurde…:( Kookosrasv ka nagu ei aita.

      • Avatar
        Vasta meow 14. mai 2014 at 16:00

        Minul tegi seesama mask toredasti näo punne täis. Äkki sul ka asi selles? Või näokreemis? Kasutad äkki mingit uut kreemi?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 14. mai 2014 at 16:05

          Mai kasuta pmst üldse mingit kreemi..

      • Avatar
        Vasta Mia 14. mai 2014 at 16:00

        Sa kookoseõli paned muidu näkku? Sest osadel inimestel võibki see näonaha metsa keerata, ma nt ei julge seda näkku määrida

      • Avatar
        Vasta Jaanika 14. mai 2014 at 16:04

        Mul on olnud viimased 10 aastat väga väga jube näonahk. Mitte millegagi seda korda ei saa, nüüd ostsin tõrvaseebi mis pidi aitama poore puhastada ja vistrike ravida jne(eks näis kas aitab). Siis kui seda Vestige Verdant’i igalpool blogides ainult kiidusõnadega tutvustama hakati mõtlesin, et ma pean selle saama, see minu lootus näonahk puhtaks saada. Osalesin ka igas loosimises, lootuses see endale saada aga ei miskit 😀 Aga ei ole raatsinud osta ka, sest kust kohast võtab noor inimene kes käib veel koolis ja kellel on väike laps selle 40 euri et seda maski osta.

        • Avatar
          Vasta Maris 14. mai 2014 at 17:01

          See ju tegelikult tavaline turbamask, lihtsalt ilusa disaini eest müüakse ulme hinnaga. Cairzu? testis mingit muud turbamaski ning jäi väga rahule. Hind ka kordi odavam.
          Kookosõlist – seda ei tohiksi probleemsel nahal kasutada kuna kipub poore ummistama jne. Pigem proovi porgandiõli. Ja kui sul on näonahaga pidevalt probleemid, siis ma soovitaks sul nahaarsti juures käia, et prooblem täielikult välja ravida. Muidu sa jäädki igast mökse endale näkku panema, aga kasu pole midagi.