KURB ON OLLA

oh jah

26. mai 2014

Täielik jõuetus tuleb peale. Kogu aeg loodan, et kohe-kohe saab see laenujama läbi ja saame normaalselt ehitusmehele ära maksta ja oma remonditeemaga edasi minna, aga oh ei. Täna sain vähemalt linnaosavalitsusest kinnituse, et nemad saadavad panka omapoolse nõusoleku (mida nad siiani teinud ei ole). Pank kinnitas, et nende jaoks on kõige olulisem saada hindaja käest kiri, aga näed, nüüd selgus, et kui me hindajale arvet ära maksnud pole, siis ei saada ta seda ka panka.

colbert-kill-me-5039449

Eks te kõik võite nüüd öelda, et kammoon, Simmo, nii need asjad ju käivadki. Mina siiski lootsin, et ta saadab selle ära, saame laenu ja SIIS maksame ta arve ära. Ei tasu vist öeldagi, et meil ei ole 220 euri. Hea, kui meil 20 eurigi on…

Ja sissekolimisest on ka nii palju puudu, et saaks ainult liistud maha panna ja siis võiksime juba asjad sisse ära tassida. Aga loomulikult ei ole meil raha 30 meetri liistude jaoks.

Nõnda ma siis istungi oma koluhunniku otsas õismäel ja vaatan seda segadust. Kogu aeg olen asju laiali loopinud, sest “kohe tuleb ju pakkima hakata”, aga mida ma pakin, kui me ei saa sinna oma asju viia. Ma muidugi võiks liistudeta ka elada, aga no töömees ei saa neid paigaldada, kui me oma huge voodi sinna lohistame.

Ma ausalt tahaks nutma hakata.

Jajah, maailmas on sadu ja tuhandeid minust “vaesemaid” inimesi, aga mu pangakontol on 45 senti, ma ei tea, millal sinna midagi juurde tuleb (ok, emapalk, aga see ju alles 9dal ja sellele ma kahjuks avanssi küsida ei saa).

Selline tunne, et läheks müütaks ennast või miskit, aga kes minusugust räbalat ikka tahab, eksole.

dr-who-7695381

Loe ka neid postitusi!

76 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Ssdea 27. mai 2014 at 08:49

    Moodsasse* siiski.

  • Avatar
    Vasta joana 27. mai 2014 at 00:15

    Liistude koha pealt seda, et Tumblris näevad küll toad mega head välja kui liistude asemel on köis pandud. Ei tea, kas teie stiiliga kokku sobib aga mu peas tundub see odavama (ja väga ilusa) variandina! 🙂

    • Avatar
      Vasta T 27. mai 2014 at 07:54

      köis peaks ikka hulga kallim olema kui tavaliistud 🙂

    • Avatar
      Vasta Ssdea 27. mai 2014 at 08:48

      Köis sobiks minu arust siis, kui ongi selline veidi maalähedane ja kohati ka mereline (ei oska paremini kirjeldada) stiil.

      Päris uudsesse ja moodsesse elamisse küll seda juurde vägistama ei hakkaks.

      • Avatar
        Vasta Katre 27. mai 2014 at 18:30

        No mul ka sobisid köied ja ostsin need mingi üüratu raha eest, aga lõpuks mind tüütas täiega ära, kuidas need tolmu kogusid, eriti kui majas on kass ja pikkade valgete karvadega koer.

        Ei jõudnud ma koguaeg nende köite pealt ka tolmu imeda.

  • Avatar
    Vasta Liis 26. mai 2014 at 20:58

    Sa tundud jah selline..rahmeldis olevat 😀 Mul endal on ka sageli nii, et kui tuleb mingi suur idee pähe, siis ma ei saa ja ei taha sellega oodata, ma lausa PEAN võimalikult kiiresti tegutsema hakkama ja plaani tööle viima. AGA samas no.. selliste suurte plaanidega, nagu laenu võtmine ja remont, peaks ikka natuke rohkem mõtlemistööd tegema. KArdoga maha istuma ja tõesti arutama, et kui juhtub selline olukord, mis praegu, et mis siis edasi teha. Sellessuhtes peaksid tõesti oma hoogu veits tagasi võtma, sest sa ei ela ju enam üksi, vaid koos perega. Spontaansed otsused võivad olla lahedad, aga kas ka ära tasuvad?

    Ma saan aru, et tahad vägaväga oma koju ja Õismäelt (vms kus sa elasid :D) ära, aga see ei pea juhtuma ju kohe HOMME, et kõigega nii kiire on. Kui sa oleks ise veits rahulikumalt asja ajama hakanud, mitte nii kiirustades ja rutakalt, poleks ma arvan, ka sellist olukorda ette tulnud, kus pangakontol on ainult kopikad ja tähtsad asjad vajavad veel raha. Kolimine ja remont oleks võtnud küll veidi kauem aega, aga samas poleks olnud sellist meeleheitlikku situatsiooni, nagu praegu…

    Eeeeniveis, tore, et kõik sul laheneb ja ikka hakkama saad ning jään uue kodu pildipostitusi ootama 🙂

    • Avatar
      Vasta Greete 26. mai 2014 at 23:53

      No, aga ei saa ju hakkama, kui väidab et kumbagil Kardoga raha pole, et hindajale tasuda ja laenu ootab? Ma olen enam kui veendunud, et pank neile laenu ei anna. Juba eelkônelejad rääkinud, et taustauuring panga poolt on korralik. Olen ise väga hästi laenu ” köögi poolega” kursis. Venitatakse ja küsitakse aina jaburamaid dokumente ja mitte sellepärast, et vaja vaid komisjon ootab erinevatest asutustest päringute tulemusi. Kas tôesti olete nii naiivsed ja usute, et laenukomisjon pole teie taotlust juba läbi vaadanud ? Kokkuvôtteks, kui oleksin SEB klient, siis minu pettumus oleks küll õigustatud, kui laenu antakse inimestele, kellele käib see ilmselgelt üle oma võimete! P.s, ka laenulepingu sõlmimisel tuleb tasua lepingu/notari tasu ja oma sentide eest sa seda vaevalt et teha suudad 😀

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 27. mai 2014 at 08:46

        Greete, me maksime just pmst terve ülemise korruse remondi kinni, oma rahade ja säästudega. Kas sa arvad, et me teeme seda iga kuu, et laenu maksta ei suuda? 😀 Ühesõnaga, mine tõmble kuskil mujal, näiteks kuskil köögipoolel

        • Avatar
          Vasta Pirru 27. mai 2014 at 08:59

          Kallis Greete, paistab et oled siiski väga laenu- pangaduskauge inimene, sest see mis Sa räägid ei kannata kriitikat.
          Kui inimesed oma rahadega enne remondi ära teevad siis läheb neil hästi!
          Teiseks, lepingutasud võetakse maha siiski laenusummast. Nii et enne kui oma “spetsialisti” nõu annad, vii end kurssi asjadega.

  • Avatar
    Vasta Greete 26. mai 2014 at 18:52

    Kuule P.K, tundub et sa pole kunagi laenu võtnud! Pank teeb VÄGA põhjaliku taustauuringu, inimese kohta kellele laenj annab. Varasem maksekäitumine, haridus jne. Kui inimene koguaeg halab, et ta ei tule oma rahadega välja, kasvôi varasemalt arvuti parandamiseks raha küsimine, siis kuidas ta laenu tagasi maksab? Pole ju môtet üle oma vôimete elada? Reaalsus! Ōnneks on SEB sellest juba aru saanud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. mai 2014 at 18:59

      Kallis Greete. Esiteks ei ole mina laenuvõtja, vaid Kardo, kes tuleb oma rahadega täitsa ilusti välja. Kust sa võtad, mida SEB juba aru saanud on :)?

    • Avatar
      Vasta Eveliis 26. mai 2014 at 19:48

      Mitte et see päris teemasse puutub, ses mõttes, et ma loodan, et inimene saab ikka oma laenuasjad korda (vahet ei ole mida me siin arvame, et kas vaesuses või rikkuses või üle või ala võimete elamine või mida iganes, see on iga inimese enda asi, eksju), aga…ma lihtsalt pean veel kord mainima, et taustauuring tehakse tõepoolest vist ikka üüratu, sest kuidas muidu seletada, et olukorras kus mu palk oli 1600 eurot ja mul ei olnud ÜHTEGI laenu, mul oli tagatiseks pakkuda maja (millel puudus küll miski tuleohtuspaber, sest maja on pärit aastast 1900 midagi) ja veel üks maja (aga see ei sobinud, sest see on teise panga laenu tagatiseks, kuigi ma ise selles elan) ning käendaja(d), siis mina laenu ei saanud, sest 2x selle aja jooksul mis mul laen oli (seitse aastat) jäin ma maksetega hiljaks ning viidati ka mu ebasobivale maksekäitumisele ( ehk siis mingid saja aasta tagused hilinenud telefoniarved). Ahjaa, last mul ka siis veel ei olnud.
      Ma võiks SEBst raamatu kirjutada, nii ebapädevad laenuhaldurid töötavad seal! ma üldse ei imesta kui üks inimene pangas ütles, et muidugi saate laenu ja kiiresti ja midagi pole vaja, et alustage vaid ja siis teine ütles, et vaja on seda ja teist ja kolmandat. Selles pangas töötavad debiilikud! Ma viisin oma igapäevapanganduse ka SEBst ära, mitte et see neile üldse korda läheks.
      Irooniline on muidugi see, et laenu ma ei saanud, aga kohe kui meil oli ettevõte registreeritud, pakkus seesama pank mulle ettevõttelaenu. Siis ma mõtlesin küll, et kammoooooon. Eraisikuna ma laenusaajaks ei sobi, aga tee vaid ettevõte ja siis sobiks laenusaajaks:D

    • Avatar
      Vasta P.K 27. mai 2014 at 09:19

      Oeh Greete mis ma oskan kosta. Ma olen oma elu jooksul jõudnud võtta 4 eluasemelaenu ja tean sinust paremini mida see kõik tähendab 🙂
      SMS-laenu kontor, mille püsikunde sa paistad olevat (teadmiste järgi pakkudes), ilmselt kasutab töötajate suva järgi laenuotsuste tegemist vastavalt sellele, kes kusagilt blogist midagi loeb, PÄRIS pankades käivad asjad veidi teisiti.

  • Avatar
    Vasta AbFab 26. mai 2014 at 18:41

    Kle ära muretse samas, isegi kui pank laenu ei anna, teed väikese korjanduse siin ja…saad mitu maja ära renoveerida niiviisi.

  • Avatar
    Vasta Daisy 26. mai 2014 at 18:11

    Jumal tänatud, et sa pank pole!
    Vaevalt inimesed, kes suudavad enamus remondiks vajaliku materjali ära osta, ilma igasuguse laenuta, ei suuda igakuist pangalaenu tagasi maksta.
    Aa mul on häämeel, et teil kohe kohe kõik valmis on , ja et niipalju toredaid inimesi on, kes abikäe ulatuvad. 🙂 Mõnus.

  • Avatar
    Vasta P.K 26. mai 2014 at 18:07

    Sa Greete oled ikka puhta tohlakas? Mismõttes panga töötajad loevad ja siis laenu ei anna 😀
    Vastupidi, loevad, et vobsjee kõvad kliendid, saavad remondiga enne laenu laekumist ühele poole, nii hästi planeeritud sissetulekud ja säästud! Tehke järgi voi makske kinni 😀

  • Avatar
    Vasta Keiti 26. mai 2014 at 17:55

    Nälg tuleb,siis Milvi vardasse 😀

  • Avatar
    Vasta Ma 26. mai 2014 at 17:49

    Kuradi lahe mutt oled ikka 😀 Oleks mul raha, ma oleks ka Sulle võlksi teinud!

  • Avatar
    Vasta Greete 26. mai 2014 at 17:44

    Aga kas sa muidu enne selle postituse tegemist mõtlesid, et panga töötajad võivad sinu postitust lugeda ja sellest omad järeldused teha? Kui te mehega praegugi ei tule oma rahadega toime, siis kuidas kavatsete laenu tagasi maksma hakata? Või seda pole te ka veel mõelda jõudnud? Saad ikka aru, et pank tahab oma raha koos intressidega tagasi saada? Mina panga asemel küll teile laenu ei annaks. Kui lapse eest vastutaval inimsel on ennem kuu lõppu arvel sendid!

    • Avatar
      Vasta T 26. mai 2014 at 20:46

      Sest nad remondivad. Püha jeesus, miks sellistele inimestele laenu ei või anda? Nagu oleks mingid küla joodikud, kes poe taga pagapäeval kogu raha tauruse alla magama panevad.

  • Avatar
    Vasta Alley 26. mai 2014 at 16:14

    Kas see laenutaotlus selles nö laenukomisjonis on käinud üldse? Kui ei ole, siis ma just in case annaks taotluse mõnda panka veel juhuks, kui SEBist negatiivne vastus siiski peaks tulema. Kui dokumendid nagunii olemas, siis taotlemine ei maksa midagi ja ei tähenda kohe, et pärast laenulepingu peate alla kirjutama. Ma tegelikult ei imestaks, kui mujalt pangast saaksite raha isegi enne kätte kui SEBist ja veel parema intressiga. Kui nälga-külma-paljaks jääte enne emapalgapäeva, siis mõni lugeja, kasvõi ma ise ikka teile süüa ja sooja tuba pakub. Ka loomadele. Marile on isegi retroökomarlimähkmeid anda, kui vaja 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. mai 2014 at 16:24

      Tead, mul suur sahtlitäis riidest mähkmeid 😀

  • Avatar
    Vasta Kati 26. mai 2014 at 15:13

    Hea seegi, et terve pere saab toidetud uue palgapäevani 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. mai 2014 at 15:17

      ma olen jah selline natuke söögi hoarder 😀

      • Avatar
        Vasta Kati 26. mai 2014 at 17:46

        (Y) tiptop. Ehk edaspidi ei luba sul Kardo päris viimseni tagavararaha laiaks lüüa. Tegelikult see oma uue pesa punumine, oma aed, oma pesa majakeses, Milvi, kassid, Mari – see kõik on super komplekt Sul!

  • Avatar
    Vasta Kati 26. mai 2014 at 15:00

    Kuidas nii elada saate? Üldse pole rohkem raha, aga söök jm igapäevased ostud? Söömata ei saa ju olla. Mingi tagavararaha peaks ikka koguaeg olemas olema, aga mis siis saab kui mingi veetoru lõhkeb või külmkapp katki läheb? Planeerige paremini oma rahaasju, ei oleks mingit taolist jama ka, et enam liisturaha ei ole või uue palgapäevani on 20€ raha.
    Aga tänud hea komöödia eest, vähemalt on, mida lugeda 🙂

    p.s Milvi on vinge (Y)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. mai 2014 at 15:03

      Jah, meie kaks oleme sellised, et mina ei suuda ABSOLUUTLSELT raha planeerida. No täiesti null on mul see oskus. Süüa meil õnneks on, Maril mähkmeid/süüa/kõike mis ta hing ihaldab on/kassitoitu on 10 kg ja milvi sööb kõigi kolme sööki. Kardol on alati varurahad, aga näed, mina vana siga, olen tal need nüüd laiaks löönud 😀

      • Avatar
        Vasta konkreete 26. mai 2014 at 16:29

        milviga peaks vist eriti tsill olema… Meil maal läksid KÕIK ülejäägid põrsastele… Leivakoorikud (meil mõni oli peres hambutu ega saanud neid tarbida), kartulikoored jne. Mõnus ökoloom 😀

  • Avatar
    Vasta Tere 26. mai 2014 at 14:54

    Kas võtaksid lugeja käest ka laenu?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. mai 2014 at 14:56

      Ma päris ausalt öeldes lugeja käest laenu saingi 😀 Küll mitte võivõõras, oleme ikka koos tsillinud ka ja noh, võime siis öelda, et saan sõbraks ja heaks inimeseks nimetada teda 🙂

      • Avatar
        Vasta Tere 26. mai 2014 at 14:59

        Aa..Oleks ka pakkunud Sulle. Aga siis on hästi, kui juba said 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 26. mai 2014 at 15:03

          No kus on alles häid inimesi 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisu 26. mai 2014 at 14:40

    Johhaidii, ta ei ole otseselt vaene ju :D. Lihtsalt, kui tahadki kiirelt linnakärast natuke vaiksemasse kohta võimalikult ruttu, siis ei pruugigi kõik alati 100% ladusalt minna. Keegi tuttavatest ei saa nii palju laenu teha, et hindajale saaksite ära maksta?

  • Avatar
    Vasta jaanika 26. mai 2014 at 14:38

    Tahad, laenan Sulle? Emapalgast maksad tagasi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. mai 2014 at 14:55

      Tead, siin blogis vingumisest oli lausa nii palju kasu, et nii mitu imetoredat inimest pakkusid meile laenu ja nüüd just kohe-kohe saab hindajale ära makstud! Kurat, mul oleks nagu kivi südamelt langenud ja saan rahus edasi koristada ja mõelda, et ma nüüd päriselt ka kolin, mitte ei mängi siin lolli oma kastide ja kottidega 😀

      • Avatar
        Vasta jaanika 26. mai 2014 at 14:57

        No vedas sul siis, oleksin ka heameelega laenanud.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 26. mai 2014 at 15:03

          Nii armas, et kõik vaest lolli aidata tahavad 😀

        • Avatar
          Vasta Ssdea 27. mai 2014 at 08:29

          Et enne kukud sõimama ja siis tuled head tädi mängima?

          Mis sul viga on?

          • Avatar
            Ssdea 27. mai 2014 at 08:29

            See kommentaar oli siis jaanikale 🙂

  • Avatar
    Vasta jaanika 26. mai 2014 at 14:36

    No ma ei tea, laps sellisesse vaesusesse sünnitada?

    • Avatar
      Vasta Maria 26. mai 2014 at 14:42

      Väga inetu kommentaar. Vaesus on ikka midagi väga muud kui Mallukal on. Aga see selleks. Üldse need oleks-poleks kommentaarid ju suhteliselt mõttetud. Kui meie kolisime siis oli ka meil elevus ja kiire kõigega. Ükski inimene ei suuda 100% kõike ette mõelda, no need kes suudavad siis mul kohe kahju neist 🙂 Mallule edu ja jaksu, kogu paberimajandus sakib, aga nuh mis teha eks 🙂 Varsti jood oma koduhoovis kohvi ja jama on unustatud. Ehk on sul häid sõbrannasid/sõpru kes sulle selle hindaja raha laenaksid ja pärast teed lõuna välja vms (nuh ja maksad tagasi ka :)) Jõudu te olete tublid 😀

      • Avatar
        Vasta elex86 26. mai 2014 at 14:54

        100% tubli kommentaar! 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. mai 2014 at 14:51

      Lapse sünnitasin veel “rikkusesse” 😀

      • Avatar
        Vasta jaanika 26. mai 2014 at 14:55

        Seda arvad sina

      • Avatar
        Vasta konkreete 26. mai 2014 at 16:26

        what? 😀 ma arvasin, et too jaanika tegi nalja alguses, aga :O ei teinudki?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 26. mai 2014 at 16:36

          ma siiani ei saa aru 😀

          • Avatar
            T 26. mai 2014 at 20:43

            On vist aeg Mari tagasi viia sinna kust ta tuli ja oodata kuni rikkaks saate. Muud vist teha polegi 😀

  • Avatar
    Vasta E. 26. mai 2014 at 14:30

    aga miks mitte oma huge voodi kohale vedada. pärast nihutad selle ise eest ära ja paned ise liistud ka ära 😀 kui see nagunii viimane asi on, mida ehitusmees tegema peaks. vähemalt saad juba sisse ära kolida ja enamvähem sättima hakata 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. mai 2014 at 14:34

      Ei mina ega Kardo oska liiste panna 😀

      • Avatar
        Vasta Kata 26. mai 2014 at 18:06

        Õpite ära 😉

  • Avatar
    Vasta Sandra 26. mai 2014 at 14:25

    Nii et ühesõnaga te ei saa enne laenu kätte, kui hindajale makstud ja see on oma paberid panka saatnud?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. mai 2014 at 14:28

      Jep, selle taga see praegu kinni on.

  • Avatar
    Vasta laa 26. mai 2014 at 14:05

    A mis siis saab kui pank ei annagi laenu ikka??

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. mai 2014 at 14:14

      Annavad nagunii, aga kõik asjad võtavad nii palju aegaaaa

  • Avatar
    Vasta Kissu 26. mai 2014 at 14:00

    Aga kui ma hetkel õigesti välja loen (räägid ainsuses sa vaene, sinu arvel) siis nälga te ju ei jää – Kardol eraldi rahakott?

    Aga kas hindajaga kokkuleppele ei saa – kui kasvõi mingi allkirjaga lepe teha, et kui laen üle siis maksate?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. mai 2014 at 14:05

      Ei, meil ei ole eraldi rahakott, aga mul pole aimugi palju tal seal raha on. Seda ma eeldasingi, et ehk umbes 20.

      Hindajaga kokkulepet teha ei saa, sest süsteem ei lase enne panka saata, kui arve makstud.

  • Avatar
    Vasta Piret 26. mai 2014 at 13:49

    Lohutab*

  • Avatar
    Vasta B 26. mai 2014 at 13:49

    Aga no mis te siis tõesti enne remonti hakkasite tegema kui laenu võtsite 🙂 Ei puutuks sinu rahaasjad minusse, aga kuna sa ise ka sellel teemal blogipostitusi teed, siis ütlen ka ausa arvamuse. Tundub, et teil see rahamajandus kõige paremini välja ei tule tihtipeale. No kasvõi Milvi ostmine 100€ eest, oleksid võinud ta osta ju ka siis kui remondi eest makstud ja laen käes?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. mai 2014 at 13:58

      Jah, sul on täitsa õigus. Minu üks suurim viga on kohe kiirustada ja pliuh plauh teha, Kardo suurim viga on minu vigadega kaasa minemine 😀

      • Avatar
        Vasta konkreete 26. mai 2014 at 16:14

        aga sa müü kähku milvi maha sellele tädikesele kolme soti eest – äri ja rahamajandus missugune. kui laen käes ostad tagasi 😀

      • Avatar
        Vasta Ehh 26. mai 2014 at 17:17

        See on päris armas, kui oma vigu vahel otse tunnistad :D.

      • Avatar
        Vasta Kata 26. mai 2014 at 17:42

        Kardo on väga mõitsev mees sul (Y) kui ma seaga koju tuleks, siis tõstetaks mind mu omast majast koos selle sama seaga samal minutil välja 😀 päris kindlasti 😀
        Kas vanemad ei saa laenu anda kuniks pangast raha käes?

  • Avatar
    Vasta Piret 26. mai 2014 at 13:49

    See sind vaevalt lahutab aga ma olen pannud elu jooksul kahte tuppa liistud ja paari aasta pärast tapeetides need korraks eemaldanud ning tagasi nad läinud polegi. Muidugi kui sul ikka üüberilus kodu ja liistud puudu siis see teeb kurvaks, kui lihtsalt mainin, et kodu võib vabalt ka liistutu olla…. Esialgu…. Paar aastat 😀 noh remondini….

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. mai 2014 at 13:58

      Jaa, minu meelest on suva need liistud, aga seinad on värvitud nii, et sealt alt jääb vana värvi näha ja see on jube inetu 🙁

  • Avatar
    Vasta Sigrid 26. mai 2014 at 13:49

    Tallinnas tuleb emapalk 8sandal. Kuna kaheksas on pühapäevane päev, tuleb raha üle reedel, ehk kuuendal. Noh, kui see sind veidigi lohutab..

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. mai 2014 at 13:56

      Oo! Järgmine reede juba :D!!

    • Avatar
      Vasta Mai 26. mai 2014 at 21:35

      Inimesed, palun õppige järgarve kirjutama. Valus vaadata. Mis sa mõtled, mida see 8 tähendab seal, kui sa “-sandal” lõppu lisad? 8 ei ole ju “kahek” vaid ikka kaheksa.

  • Avatar
    Vasta Mari 26. mai 2014 at 13:47

    Mõni lugeja ikka liisturaha laenab.

  • Avatar
    Vasta mmm 26. mai 2014 at 13:47

    Kahju muidugi teist praegu.. kuid mõelda tuleb enne kui jamad käes.
    Ma näiteks ei julgeks ealeski endale remondimeest peale võtta või remondikraami ostelda teadmisega, et mul pole positiivset laenuotsust käes. Pangal võib tekkida küsimus millele pank laenu annab, sama remondi jaoks, mis juba tehtud?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. mai 2014 at 13:55

      Õnneks on mul väga mõistev remondimees, kes on nõus laenu saamiseni ootama. Muidu oleks küll mega täbar lugu.

  • Avatar
    Vasta A. 26. mai 2014 at 13:45

    Kui pank Teile ütles, et piisab, kui ise pildid teete ja hindajat polegi vaja, kas siis lihtsalt nüüd ei või enam ise pilte saata ja hindajaga mitte jamada? Samas noh hindaja suhtes ebaaus, kui tema töö on tegelikult juba tehtud..

    • Avatar
      Vasta Mari 26. mai 2014 at 13:47

      Niipidi ei oleks normaalsem, et saata panka suva pildid (kui need veel kõlbavad) ja SIIS hindajale ära maksta?
      Sellise ettepaneku peale muidugi annab tulla :/

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. mai 2014 at 13:48

      Pangast helistati sama päev tagasi ja öeldi, et ikka on vaja hindajat, seega päris aia taha see värk ei läinud.

      • Avatar
        Vasta AbFab 26. mai 2014 at 17:02

        Klge, kasvage suureks nüüd. Mis te arvate, et kui hindaja arvet ära ei maksa ja akti ka ei taha, siis on okei? “Kas on mõtet selle hindajaga jamada”. Hindajaga on juba jamatud.

  • Avatar
    Vasta muki 26. mai 2014 at 13:43

    Vist oleks ikka enne pidanud laenuasjad korda ajama ja siis alles hakkama remonti tegema.Nii minuarust need asjad peaksid käima.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. mai 2014 at 13:44

      Oleks vast targem olnud, aga mina oma rumala peaga lootsin, et see asi käib kiiremini. Tagantjärele tarkus…