Milvi

absurdususe level 1000 – kuidas Milvile politseid kutsuda taheti

4. juuni 2014

Jalutasin mina südamerahuga Milvikesega väikest ringi siin Männikul, kui ühel hetkel sõitis mäest alla väike tüdruk jalgrattaga, ema jupp maad temast tagapool. Tüdruk ei pannud tähelegi, et ma seaga jalutan, kuni ta täpselt meie kõrvale jõudis, jäi Milvit vahtima, endal kael põhimõtteliselt teistpidi keeratud ja otseloomulikult kukkus.

Nagu väiksed lapsed ikka (ja ma ise ka teinekord, kui ma haiget saan), hakkas tüdruk nutma. Eemalt tormas kohale tulivihane ema. Mina olin just lapse juurde kummardanud, et teda püsti aidata, kui ema mu eemale lükkas ja ütles, et ma ta last ei puutuks.

“Vaata, mis sa nüüd tegid!”, käratas ta mulle.

“Mida mina tegin? Jalutasin või?”

“Sinu SEA pärast kukkus minu laps praegu pikali maha,” oli ta juba maruvihane. Muuseas, pange tähele, oma lapse pärast armastav ema kuigi välja ei teinud, isegi püsti ei aidanud, kuigi teine vedeles endiselt seal nuttes asfaldil.

“Mismoodi minu sea pärast? Ma saan aru, et siga oleks talle kodaratesse jooksnud. Laps jäi lihtsalt siga vaatama ja selle pärast kukkuski, milles siis nüüd sea süü on?” ei saanud mina hästi aru.

“SEAGA EI TOHI JALUTADA, SEE ON SÜÜ!” nägi ta juba välja, et hakkab kohe vahtu suust välja pritsima. “Kas teie maksate mu lapse haiglaarved?”.

“Nooo…Ma olen üsna kindel, et tal on ikka haigekassa. Ja millega te täpselt haiglasse pöörduda soovite? Põlvemarrastusega?”

“Röhh-röhh,” kostis ka Milvi sõna sekka.

“Ma kutsun politsei! Seaga ei tohi jalutada. See on seadusevastane!”

“Te kutsute SEALE politsei?”

1295075959_dr_house_gif2-5149571

“Muidugi kutsun, kui minu laps tema pärast kukkus!”

“Ja mida te arvate, et politsei teeb? Arreteerib sea?”

“MAGAMA PANEVAD SU SITASE SEA!” kisendas ta nii kõvasti, et vähemalt kolm penskarit tulid aedades shoud vaatama. “Ja üldse, kas ta on sul kastreeritud?”.

“Mis see tema kastreerimine asjasse puutub? Jumala eest, rahuneme nüüd äkki maha või mis?”

Tüdrukuke oli ammu püsti tõusnud, nutmise lõpetanud ja seisis seal niisama, ratas käekõrval. Ta näost võis näha, et see ei ole esimene skandaal, millesse ta ema teda seganud on.

“Mina ei rahune maha enne, kui sina oled oma sea eest trahvi saanud. Kas sa ei saa aru, et ta tekitab liiklusohtlikke olukordasid?”

“Mida ma tegema pean? Vilkuva sildi endale selga siduma “ETTEVAATUST, SIIN ON SIGA!”? Ma ei saa aru, mida te minust tahate, nii et ma nüüd hakkan minema.

“Anna mulle oma isikukood!”

“…..”

“Kuuled või? ANNA OMA ISIKUKOOD?”

“Ma võin sulle Milvi oma anda, kui sa ta kohtusse kaevata tahad,” ütlesin ma naeratades ja lahkusin.

“Röhh” ütles Milvi.

Loe ka neid postitusi!

51 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Liane 24. august 2014 at 11:50

    Ma tean, et kommenteerin ebanormaalselt kaks kuud hiljem kui postituse tegid, aga ma alles hiljuti hakkasin su blogi lugema….no see oli küll nii naljakas, et hakkasin kõva häälega üksinda naerma praegu kodus 😀 😀 😀 Issanda loomaaed on ikka kirju. Minu meelest on nii äge, et seaga jalutamas käid niiviisi. Mis me sigadest räägime, mul Lasnamäel vanamutid siin kisavad, et ma kasse rihma otsas välja tirin ja lubavad loomakaitsesse teavitada pidevalt 😀 Aaaa ja ma lähen täna soetan endale sinu raamatu ka!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. august 2014 at 15:05

      Haha, kasse ma rihma otsas talutada ei saa – olen proovinud, aga pole töötanud. Nüüd õnneks saavad nad ise ringi silgata. Aga raamat osta muidugi 🙂

  • Avatar
    Vasta Katu 7. juuni 2014 at 06:18

    Mida iganes 🙂 ma sain hea kõhutäie naerda igatahes 🙂
    Neid saikosid on igalpool, meie majas elab ka üks selline hüsteeriline tädi,kes kõigi ja kõige peale lärmata armastab

  • Avatar
    Vasta MM 7. juuni 2014 at 00:16

    Tüdrukust on kahju. Ema keerab varakult lapse ka tuksi 🙁

  • Avatar
    Vasta Carry 5. juuni 2014 at 17:27

    Sa pead nüüd tugev olema jah, selliseid asju ikka seaga jalutades ja seaomanik olles aeg-ajalt juhtub. Minu siga meie uulitsal üldiselt kõik väga armastavad. Ta on nagu omaette isiksus, karakter. Inimesed jäävad seisma ja temaga juttu ajama, et noh, tere Rafaellokene, kuidas siis päev läinud on ka senimaani ja kas äkki läheb väike porgand loosi?

    Aga leidub ka teistsuguseid. Kõrvalmajas elab meil siin üks keskealine proua, kes kõige esimesel korral kargas mulle lõrisedes ninna kinni, pragades valjult üle kogu tänava, et “Teie, neiu, teie tahate ennast ainult eksponeerida siin! See on eramaa, teie siga rikub seda ja te peate siit viivitamatult lahkuma.” Kui ma tädile selgitasin, et siga ei riku muru vaid sööb seda, väitis ta, et oma sõrgadega RAUDSELT rikub! Kui küsisin, et mismoodi ma end eksponeerida soovin, et ma oma vaiksel kodutänaval omaette, nina raamatus, jalutan oma looma, kiljus ta, et sellepärast, et mul on afropatsid. Lubas samuti politsei kutsuda, kuigi ma ikka üritasin talle inimese kombel Eesti riigi seadusi lahti seletada, et kuhumaani eramaa igast majast ulatub ja et see plats, kus ääres mina seisin, kindlasti eramaa alla ei käi.

    Sama trall leidis aset mitu korda, tädi oli igal järgneval korral veel kategoorilisem kui eelmisel. Nüüd on ta mingil imelikul põhjusel maha rahunenud. Vbla sai mingid medikamendid peale või leppis lastega ära, et ei pea end minu peale välja valama…

    Samas minu koridoris elab üks juudi vanaonu, kes leiab, et see on ebanormaalne, et tema peab elama samas koridoris mingi seaga! Ja veel ebanormaalsem, et ta peab kasutama sama lifti, mida kasutab ka see siga. See mees röökis ükskord koridoris nii, et aknaklaasid mu meelest klirisesid. Lõugas, et “eto zoopark ili dom dlja ljudei?” Mina viisakaks kasvatatud tütarlapsena, ikka vastu, et oi, kui kahju, et teile ei meeldi ja kas te äkki soovite esimesena lifti kasutada? Ei aidanud. Paradoksaalsel kombel sattusin mina, vana tolerast, ühte koridori elama juudiga, kes vihkab minu siga =D
    Halvimatel momentidel olen tõesti mõtelnud, et ütleks talle vastu, midagi a´la “aga mina jälle ei taha sõita ühes liftis mingi juudiga!”, õnneks olen suutnud end seni vaos hoida ja ikka idioodi järjekindlusega naeratanud, kui teda näen ja teretanud. Tänaseks päevaks ehk aastaid hiljem olen sellise käitumisega saanud onu nii kaugele, et mind nähes ta teretab, aga kui koos seaga olen, siis mühatab.

    Koridori rahu huvides olen nõus kenasti käituma inimesega, kes seda tegelikult ei vääri.

    • Avatar
      Vasta Mai 5. juuni 2014 at 19:29

      Juutide meelest on sead räpased loomad, vahet pole, kas koduloom või laudas. See on religiooniküsimus ja noh.. pole midagi teha.

  • Avatar
    Vasta kuus kopikat 5. juuni 2014 at 17:03

    :))))
    Ajas naerma küll 🙂
    Ilmselt sel hetkel seal teil nii tore ja naljakas ei olnud nagu sa siia kirja panid, aga väga vahva ongi lugeda, kui väiksed kirjanduslikud silumised ja liialdused loo muhedamaks teevad 🙂
    Kas sul telefoni polnud kaasas, teinud pilti sellest, kuidas siga kohtus tõelise lambaga. Sellist lambatädi oleks täitsa põnev vaadata olnud. 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. juuni 2014 at 17:04

      Ma muuseas tegin pilti täpselt minutike enne intsidenti 😀

  • Avatar
    Vasta Angela 5. juuni 2014 at 15:15

    Ma ei tea,mina küll nalja ei näe.Kurb on ,et inimesed ei suuda end kõrvalt näha ,käituvad nii matslikult.Ja sellised agressiivsed inimesed on lapsevanemad… Mina sellises olukorras oleks ilmselt end väga rahulikuks sundinud ja tõesti lasknud politsei kutsuda.Absurdne.Uuuh,tuju rikub selline asi.
    Aga Palju Tervist Milvile, las ta proovib oma supervõimeid vaos hoida edaspidi ;).

  • Avatar
    Vasta Tondiloss 5. juuni 2014 at 14:08

    Kuule, Mariann, kas sea võtmine on sind toitumise osas ka natuke mõjutanud, et oled vähem liha sööma hakanud või midagi? Kuna olen kuulnud päris mitmest inimesest, kellel siga ja enam ei suuda süüa nii nagu varem.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. juuni 2014 at 15:38

      Alguses ei suutnud jah, aga nüüd olen grillvorsti nt söönud. Eelistan siiski kana, samas eelistasin seda ka enne 🙂

  • Avatar
    Vasta Kati 5. juuni 2014 at 13:39

    Päeva parim nali. Uskumatu 🙂

  • Avatar
    Vasta heleri 5. juuni 2014 at 12:40

    Wtf i just read?:D

  • Avatar
    Vasta Airike 5. juuni 2014 at 11:18

    Mind see jutt naerma ei ajanud, hoopis tükkis ajas vihale, et milliseid debiilikuid ikka leidub. Tundus ka pigem, et oli isiklik vimm, sest no kamoon…seale politsei kutsuda? See on juba nii meeleheidlik lüke. AGa mulle meeldib, kuidas sa tädile ära panid, niiet go girl! 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 5. juuni 2014 at 10:40

    HAHAHA, ma kujutan ette väikest Milvit käeraudades. Sõraraudades?

    Eesti inimesed on ikka lahedad 😀

  • Avatar
    Vasta Kätlin 5. juuni 2014 at 09:20

    Issand, ebareaalne 😀

  • Avatar
    Vasta Alli 5. juuni 2014 at 09:17

    Oleks võinud tädile midagi sama vaimuhaiget vastata. Näiteks: “Kuidas sa julged mu last seaks nimetada?” ja “Õpeta oma tütrele, et teistsuguseid inimesi ei ole ilus tänaval vahtida” vmt. Siis sea kaenlasse võtta, talle koonule musi teha ja õrnalt seletada, et ossa mu tibuke, lähme selle kurja naise juurest ära, emme teeb sulle nüüd pannkooke kodus jne.

    • Avatar
      Vasta Khm 5. juuni 2014 at 12:34

      See pole ju kuigi vaimukas, sest selliseid loomamammisid pole mitte v2he.

  • Avatar
    Vasta Katrin 5. juuni 2014 at 08:38

    Issand!!!
    Olen oma elus mõnda rumalat inimest näinud. No vähemalt praeguseni ma arvasin nii. Aga see oli küll nüüd tippude tipp. Mulle oleks muidugi meeldinud kui ta oleks politsei kutsunud 😀 😀 😀 . Oleks ise valeväljakutse eest saanud 😀 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Edith 5. juuni 2014 at 07:45

    issand jumala.. nii koomiline tädi ikka 😀

  • Avatar
    Vasta Kirke 5. juuni 2014 at 05:10

    “Lilian Lukka lisab, et koduloomade (v.a koerad ja kassid) ja -lindude pidamine eraldi õigusaktiga reguleeritud pole. Linde ei ole ka tarvis põllumajandusloomade registris registreerida, küll tuleb seda teha hobuste, veiste, sigade ja kitsede pidamisel. Kohaliku omavalitsuse ülesanne on ainult koerte ja kasside üle arvestuse pidamine ning nende pidamise eeskirjade kehtestamine. Seda on Tartu ka teinud.”

    Tartus on nii, Tallinn ei vastanud ajakirjanikule. 🙁
    Nii et igaks juhuks võiksid Milvile seapassi võtta. 😉

    • Avatar
      Vasta Evelin 5. juuni 2014 at 08:19

      Loomakaitseseaduse definitsioon põllumajanduslooma kohta: põllumajandusloom käesoleva seaduse tähenduses on loomsete saaduste tootmise eesmärgil peetav ja aretatav loom. Käesoleva seaduse tähenduses loetakse põllumajandusloomaks ka hobuslane.

      Seega Milvi küll põllumajandusloom ei ole 🙂

  • Avatar
    Vasta jaanika 4. juuni 2014 at 22:05

    Sa kohe tõmbad jobusid ligi

  • Avatar
    Vasta Ingrid 4. juuni 2014 at 21:47

    Minenohhh, ma purskasin keset poodi naerma, kurat, maailmas on ikka huvitavaid inimesi 😀 Ilmselt oleks see lugu jah, politseiga veelgi vaimukam olnud 😀 Oii, Mallu, sul ikka juhtub 😀

  • Avatar
    Vasta merje 4. juuni 2014 at 21:43

    Isikukoodiga tahtis sms laenu võtta 😀

  • Avatar
    Vasta Triin 4. juuni 2014 at 21:25

    Huvitav, mis ta arvas, et kastreerimata või steriliseerimata sea eest määrab politsei kõvema trahvi? 😀 ( Või lihtsalt pelgas, et sul on seal rihma otsas mingisugune kohutav metskult, kes kohe talle jalgade ümbert kinni kargab ja kabistama kukub.)

    Aga ei…osad inimesed ongi pehmelt öeldes erilised! 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. juuni 2014 at 21:48

      Milvi ei ole rihma otsas, vaid kõnnib mul niisama järel 😀

  • Avatar
    Vasta Kati 4. juuni 2014 at 21:16

    “Halloo, politsei? Üks kuradi SIGA lükkas mu LAPSE ümber.”
    – “Proua, rahunege, kes lükkas? Kas oskate seda isikut kirjeldada?”
    “Ei no… SITANE SIGA! Pange ta magama, raisk!”
    – “Oot, rahunege, mis täpsemalt juhtus?”
    “MU LAPS SÕITIS RATTAGA JA SIGA LÜKKAS TA OMA PILGUGA ÜMBER.”

    Jep, ma proovisin seda endale praegu ette kujutada.

    Aeh… ja nüüd ma olen natuke kurb, et ma seal ei olnud.

    • Avatar
      Vasta k 5. juuni 2014 at 11:18

      Hahahahahahahahahahahaaaa 😀 nii hea lihtsalt

  • Avatar
    Vasta Pille 4. juuni 2014 at 21:02

    haha okei, ullikesi ikka leidub:D

  • Avatar
    Vasta Kadi 4. juuni 2014 at 20:54

    Ma pole 100% kindel aga kui sa linnas siga pead, peaks selleks linnavalitsuse luba olema !? Kunagi uudistes näitas ühte naist kellel oli kits linnas, siis tal pidi selleks luba olema..

  • Avatar
    Vasta Jaanika 4. juuni 2014 at 20:51

    Milvile vaja kollast vilkurit pähe ja kollane vest selga 🙂 siis teda kaugele näha 🙂
    Aga inimesed on tõesti hulluks läinud! Jääb mulje et sel naisel oli lihtsalt vaja end välja elada ja tegi seda sinu peal 🙁

  • Avatar
    Vasta Claara 4. juuni 2014 at 20:51

    Sigahea lugu.. No näed, polegi kaugelt vaja blogimise jaoks teemasid otsida. Need tulevad sulle nö ise koju kätte. 🙂

  • Avatar
    Vasta kertu 4. juuni 2014 at 19:53

    Taun on taun. Oleks võinud selle politsei ära oodata. Proua oleks ise valeväljakutse eest trahvi saanud.

  • Avatar
    Vasta Kissu 4. juuni 2014 at 19:48

    Ulme 😀
    Aga tean, et üks naine pani küll autoga laksu kui jäi ükskord meie koeri vaatama – sõitis lihtsalt eessõitjale sisse. Ei kujutaks ettegi kui too oleks tulnud ema süüdistama, et ta julges (tol ajal natuke haruldasemate) koertega jalutada 😀

  • Avatar
    Vasta M 4. juuni 2014 at 19:41

    Mnjaa, mina olen bussiga sõites sellist madu kohanud 😀 Selle asemel, et viisakalt kellegilt küsida, et kas katuseluugi saaks kinni tõmmata, sest tuul puhub, kargas see bussijuhti sõimama, samal ajal oma titte juhile sõna otseses mõttes pähe määrides, et kas teie maksate mu lapse ravi- ning haiglakulud kinni kui teine nüüd tuuletõmbest haigeks jääb. Püha müristus! Oleks ma ise bussijuht olnud, oleksin ilmselt sellise ootamatu rünnaku tõttu kraavi sõitnud 😀
    ….puhasttõugu maod, ma ütlen 😀

  • Avatar
    Vasta Kati 4. juuni 2014 at 19:28

    Tegelt! Issanda loomaaed on kirju.

  • Avatar
    Vasta Kikutiina 4. juuni 2014 at 19:28

    Okei toimub kohus ja siga saab 4 aastat grillfestil maskotina ringi joosta.Ühiskondliku tööna 😀

    • Avatar
      Vasta Riina :) 4. juuni 2014 at 20:18

      See on praegu ülihea 😀

  • Avatar
    Vasta annika 4. juuni 2014 at 19:25

    Jeerum :D:D ma oleks öeld et davai kutsu, ma tahan ka näha mis polla teeb 😀

  • Avatar
    Vasta Kaia A. 4. juuni 2014 at 19:23

    Hahahahhahahahahhaha 😀 ma panin sellise naeruka maha praegu 😀 on ikka inimesi 😀 ma oleks seda näha tahtnud , et kui politsei olekski tulnud , mis teinud oleks seale 😀

  • Avatar
    Vasta Kairi 4. juuni 2014 at 19:22

    Millega se tädi mõtles?

  • Avatar
    Vasta Cleer 4. juuni 2014 at 19:22

    hahahahhahaha, made my day! 😀

  • Avatar
    Vasta Anu 4. juuni 2014 at 19:21

    Hahahhhhhhhahh made my day 😀 oleksid võinud proua eufooriaga kaasa minna ja menti oodata :D:D

  • Avatar
    Vasta Sandra 4. juuni 2014 at 19:21

    Kas tegelikult või mõtlesid selle jooksu pealt välja, kuna midagi kirjutada polnud 😀
    Ükskõik, hea lugemine igatahes 😀

  • Avatar
    Vasta ode 4. juuni 2014 at 19:19

    Tundub, et Su palvele vastati päris ruttu: saidki inspireeritud! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaija 4. juuni 2014 at 19:19

    HAHAHAHAHAHAHA. Ma naersin just kõvemini, kui ma oleksin pidanud. 😀

  • Avatar
    Vasta Jennifer 4. juuni 2014 at 19:19

    Sellel lool võiks olla 2 lõpetust, üks see, millest sa just kirjutasid ja teine see, kui ta olekski kutsunud seale mendid 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Pisi 4. juuni 2014 at 19:19

    Oi, seal oleks ise ka tahtnud olla 🙂 Inimesi on ikka igasuguseid.

  • Avatar
    Vasta P 4. juuni 2014 at 19:17

    HAHAHAHAHAHAHAH TEGEEELT 😀 😀 😀 see oli ilmselt mingi vihane lugeja :D:D:D:D:D