KODU

Vann või dušikabiin?

28. juuli 2014

Nii paljud inimesed tulid mulle rääkima, et kabiinid on mõttetud – raske puhastada, purunevad kergemini kui vannid ja lastega inimestel palju ebamugavam seal sees last loputada. Teate, miks me alguses üldse dušikabiine hakkasime vaatama? Sest Kardo vihkab vannikardinaid. Aga nüüd avastasime, et on vannidele ka sellised paneelid olemas, et ei peagi kardinat ette riputama ja ehk peame ikkagi ka meie vanni ära ostma.

Kuna mul paluti näidata enda lemmikuid ja hindasid, siis ma seda ka teen. Ainuke asi on see, et igale inimesele sobivad ju erinevad suurused. Meie vannituba on 147×175 cm. Üsna tilluke, eksole. Nüüd mahuta sinna vann ja pesumasin ja kraanikauss jne. Raske on see eluke.

Kui ma enne arvasin, et kabiinid on odavamad kui vannid, siis ma jälle eksisin, nagu mul kombeks on. Muidugi oleneb ka kabiinist ja vannist kah. Aga nüüd siis vannidest.

See Ravak Rosa vann meeldib mulle küll, saada on seda 140. 150 ja 160 cm suurusena, aga paraku on see meie vannitoa jaoks liiga lai ma kardan. Pildil on ka näha siis esipaneel, millega koos tuleks vanni hinnaks 442 eur. Ps! Kui keegi oskab soovitada sellist online programmi, kus ma saan nn vannituba kujundada, siis andke takka. Ma praegu üht proovisin, aga ei saanud midagi aru.

rosa_4-9543638

Kui nüüd teise seina vann panna, sellesse pikemasse, kus ka praegu vann on, siis sobiks sinna hästi 170 cm pikkune Ravak Behappy. See on spets mõeldud väikestesse vannitubadesse. Hind on 299 ja koos esipaneeliga on hind kokku 458 eurot.

Sellest ma ei saa aru, et kui osadele vannidele on võimalik osta kaasa seda esipaneeli, siis kas idee poolest SanSanis müüdavad vanniseinad sobivad siiski ka kõikidele vannidele? Et ei pea seda spets vannipaneeli võtma? Nüüd ma hakkasin mõtlema, et kas see esipaneel on see klaasi osa? Või see plastik, mis vanni ette käib? Kumb siis ometi?!

Ok, uurisin ja see “esipaneeli” koht on ka nendel vannidel, mille pildil pole seda klaasi. Seega on see klaas ainult lisalõbu, mis läheb veel kindlasti tohhuijaa maksma. Aga mis sa ära teha saad, kui härra vihkab vannikardinaid?

modern-side-4727215

See vannike maksab koos esipaneeliga 199 eur. Tundub juba hulga soodsam, kui teises poes, aga noh, kellel raha palju on, seda vast ei huvita, kus odavamalt saab, vaid kust parema saab. See tundub mulle aga täitsa normaalne vann, ütleme, et kui see 90 euri maksev vannisein ka juurde osta, siis kokku natsa alla 300 euri.

Nii, aga sellegi poolest on vannile juurde vaja ka selliseid toredaid asju nagu dušš ja kraan. Segistid on nad mõlemad või jumal teab. Igatahes on Kardo soov saada sellist dušši, mis “laest” tuleb, mitte seinalt. No selge pilt. Näiteks midagi sellist? Seal pole ju toru, kuhu külge see käib, aru ma ei saa 🙁

Või siis lihtsalt selline komplekt, millele tuleb kraaniosa juurde osta? Hind 168 eur.

500555422_1_web-8232064

Üritasin neid kraaniosi vaadata, aga kõik on kas duši või vannisegistid. Kas sellist asja pole, mis neid mõlemaid juhiks? Oeh, ma tean, et ma olen loll nagu lauajalg, õnneks lähen ma ikkagi koos mõne teadjama inimesega lõpuks poodi. Kes oskab mulle soovitada kohti, kust vanne ja muud säärast soodsamalt saada, siis ootan jälle häid ideid!

Aga nüüd siis see arutelu, et kas mõttekam on võtta dušš või vann?

Vanni eelised:

  • Kergem puhastada kui kabiini
  • Vannis saab duši all käia, duši all vannis käia ei saa
  • Eestis on kogu aeg külm ja soojas vannis ikka hea lebotada
  • Last on parem vannis pesta
  • Ämmal on mugavam vannis käia kui duši all

Duši eelised:

  • Saad puhtamaks? Mõnedele hakkab vastu see “omas sitas ligunemine”
  • Vett kulub vähem
  • Mahub ka väiksematesse vannitubadesse ideaalselt

Loe ka neid postitusi!

38 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta kait 28. juuli 2014 at 21:38

    Meil on küll suur aga väga halva kujuga vannituba. Ja peale pikki otsinguid leidsime Bauhausist pisikesed nurgavannid. Kõik asjad pidi küll eraldi juurde võtma ja hind oli kokku vast 400.-
    Vann ikka piisavalt suur, et ka ise seal monnatada. 😉

  • Avatar
    Vasta Lihtsaltmelon 28. juuli 2014 at 17:29

    What the hell, dušikabiini ei pea niii palju hooldama :O. Vanas kodus oli dušikabiin. Peale pesu tuli lihtsalt korra veega üle lasta seinad seest (võtab max 5sekundit!) ja umbes kord kuus sai mingi keemiaga üle tehtud seinad. Peale kolme aastat on veel seinad täiesti läbipäistvad ja väga ilusad. Enne dušikabiini oli terve elu vann. Iga kell valiks dušikabiini. See on lihtsalt niiiiii mugav!

  • Avatar
    Vasta L. 28. juuli 2014 at 16:56

    Mulle isiklikult meeldib dušš rohkem, kuid vannidele saab tõesti paneelid juurde panna kardinate asemel. Muideks, kas te pesumasinat kuskile mujale ei saa panna? Näiteks kööki? Teeks kindlasti nii väikses vannitoas märkimisväärset ruumi juurde.

  • Avatar
    Vasta Maarja 28. juuli 2014 at 16:35

    Vaata siit ka. http://kaup24.ee/et/akcija/dusikabiinid-vannid seal hetkel vannitoodetele 55% soodust

  • Avatar
    Vasta Liso 28. juuli 2014 at 16:34

    Mulle isiklikult meeldib kindlalt vann rohkem kui dušikabiin.. Just tõesti sellel eelisel, et seda on lihtsam hooldada ning nii mõnus on peale pingelist perioodi mured vannis minema leotada. Kuna sain aru, et soovid vannituppa nii vanni/dušši, pesumasinat kui ka kraanikaussi, siis soovitaksin sul kraanikausist ruumi rohkuse mõttes looobuda juhul, kui otsustad vanni kasuks. Sest vanni puhul on ju kraan nagunii olemas ja kõik toimetused, milleks muidu kasutad kraanikaussi saad ka vanni kohal tehtud. 🙂 Väike kokkuhoid rahaliselt ja jääb pesumasina jaoks võib-olla rohkem ruumi.

  • Avatar
    Vasta KH. 28. juuli 2014 at 14:54

    Programmist soovitan http://www.myvirtualhome.com.au .Lihtne ning suhteliselt lollikindel. Vajab vaid pidevat netiühendust, kuna kõik käib läbi võrgu! 🙂

  • Avatar
    Vasta Pisi 28. juuli 2014 at 14:46

    Mulle meeldib vann. Ja just uuemad vannid, kus on rohkem ruumi ligunemiseks, mitte need kumerad vana aja vannid. Ja uuematel vannidel on ju mingisugused nupukesed või randid, et ei libise. Dushi nurgas ju sama moodi libe, kui sile alus oleks. Meil eelmises üürikas oli vanna ja jube hea oli minna sinna lõõgastuma. Nüüd uues kodus aga dushi nurk ja tunnen vannist puudust. Meil lashtine nurk ja seda lihtsam pesta kui seda ustega. Kardinad viskad minema ja ostad uued, kui need määrdunud on.

    Kas pesumasinat kööki ei taha panna? Saaksid palju ruumi juurde. Kui tahate eest laetavat, siis seda hea kuskile kappi mahutada.

  • Avatar
    Vasta Mairikene 28. juuli 2014 at 14:07

    Mina nii igatsen vanni ja minu oma koju tuleb kindlat vann. Mu poeg (3,5aastane) vihkab duši all käimist.
    Talle ei meeldi, et see vesi survega tuleb jne. (poisi jaoks täispuhutav kõrgete äärtega bassein 😀 )
    Jube tüütu on seda täis puhuda KOGUAEG 😀
    aga mis teha, elu on selline.
    Igatahes, mina soovitan vanni. Maril kindlalt mõnus seal hullata!

    • Avatar
      Vasta L. 28. juuli 2014 at 16:59

      Meil on näiteks nii sügav dušikabiin, et laps saab seal vabalt sulistada. Eks peab valima vastavalt vajadustele.

  • Avatar
    Vasta pille 28. juuli 2014 at 12:38

    meil on ka mikromini vannituba. Parim lahendus on siiski avatud dušinurk, kardina asemel saad lihtsalt klaasukse panna! Kui põrand tuleb nagunii uuesti teha, siis saab dušinurga koha lihtsalt madalamaks teha, et vesi välja ei tuleks (meil on ainult sentimeeter madalam ja vesi ei tule välja). Noh, üks äär peaks siis vannitoas muidugi vabaks jääma, et uks saaks lahti ka käia.
    Ma oleks ka muidu vanni tahtnud (enne oligi seal väikene vann), aga mehele ei meeldi vann, sest veearved oleks kohe laes 😀

  • Avatar
    Vasta naine 28. juuli 2014 at 12:33

    See laedušš töötab nii, et torud jooksevad seina seest, seega kui kindlalt seda ka soovid, siis peab enne seina lahti võtma. et sinna vajalikud torud/voolikud paigaldada ja siis jälle seina nn tagasi panema.

  • Avatar
    Vasta Grete 28. juuli 2014 at 12:24

    Umbes aasta tagasi oli mul täpselt samasugune probleem ja vaatasime mehega ka algul neid dušikabiine. Mina vihkasin ka neid nõmedaid dušikardinaid ja tahtsin kindlasti saada seda kabiini või siis vanni klaasiga. Lõbuks otsustasime ikka vanni kasuks, sest kuulsin samuti, et neid kabiine on väga raske hooldada ja kui veel väga head survet pole siis selle kabiini “lisad” on täiesti mõttetud. Vanni ehitasime nö seinte vahele (ümbert ringi kõik ära plaaditud) ja vanni esine on ka plaaditud, sest sellele vannile ei olnud paneeli ette nähtud (PS! Pannel on ainult see, mis vanni ette käib, et vanni alust näha poleks). Tahtsin siis sinna ette ka klaasist uksi, aga kuna esialgu raha niipalju ei jagunud, panime ajutise dušikardina.
    Kokkuvõtteks võin öelda, et vanni ostmine oli parim idee ja ausalt, kui sa ei viitsi iga jumala päev sealt klaasilt veepritsmeid nühkida, siis palun veena Kardo ümber :). Ma jumaldan oma vanni ja selle ees olevat dušikardinat 😀 Nii lihtne on hooldada ja kui kardin koledaks läheb, saab selle ju ümber vahetada.
    NB! Kindlasti kui vanni ostad, vaata kui paksust materjalist ta tehtud on. Odavad vannid paistavad kohati lausa läbi ja ma kardan, et need ei pruugi kaua vastu pidada. Meil on Villeroy & Boch vann ja ma olen super rahul (veel häid vanne pakub Balteco).

  • Avatar
    Vasta ellu 28. juuli 2014 at 11:42

    Minul on kaks last ja meil on dušikabiin, sest vann meile ei mahuks meile vannituppa. Või noh meespool eelistab dušši rohkem. Mõlemale lapsele meeldib ka seal sulistada. Meil see kõrgema äärega kabiin. Samas kabiinis saab raadiot kuulata vannides raadiot ju ei ole..

  • Avatar
    Vasta Helen 28. juuli 2014 at 10:51

    Elamisse, kus on väiksed lapsed eelistaks igal juhul vanni kui vähegi võimalik. Endal on kodus peagi kaheseks saav neiu ja fännab 100% vannis käimist. Koju valisime vanni, saab nii vanni võtta kui ka duši all käia. Aga mu mees ei salli ka vannikardinaid. Niisiis oli selge, et tuleb vannile umbes pooles ulatuses “sein” ette teha. Uurisime maad ja tellisime marepleksist sobiva suurusega karastatud klaasi ja hinge, tihendi ostsime eraldi poest (6€ ja oli standartne 80cm, nagu ka meie klaasi laius, niiet sellega vedas :)).
    Võtsime U kujulise hingega. Soovitati nii, et kui keegi pihta kukub siis ei loperda see seina küljes vaid annab liikuma. Ausaltöedes on see ka puhastamise mõttes palju parem, et saab sell eest lükata ja kohe vannile ligi ilusti. Paigaldasime ka ise, pani alguses küll kukalt kratsima, sest mingeid instruktsioone kaasa ei antud, aga välja mõtlesime ja teine kord oleks see küll köki-möki ära teha.
    Praegu olen küll väga rahul, 2 kuud on see meil seal ees olnud ja pole ühtegi halba sõna öelda. Põrand jääb kuivaks ja vannitoa üldmulje on kohe ilus, kerge ja ruumikas (meil muidugi küllaltki suur vannituba ka – 5 ruutu.. Aga tunnen ikkagi, et kardinad teeksid kohe vannitoa kuidagi raskemaks ja väiksemaks visuaalselt).
    Ja eelnevatele kommentaaridele vastu, et mingit hallitust ei teki kui vann on õige suurusega ja vanni ja seina vahed kenasti silikooniga täis lastud. Siis ei pääse vesi vahele ja pole ka mingit hallituse ohtu.

  • Avatar
    Vasta Lili 28. juuli 2014 at 10:46

    Minul küll dušikabiinidega kogemus puudub kuid nii palju kui ma neid näinud olen, näevad need jube koledad ja nikatsid välja. Endale ei paneks ka siis kui tasuta saaks. Pigem unistan ma sellest, et kunagi on mul nii suur vannituba, et sinna mahuvad mõlemad nii vann kui dušš mõlemad eraldi. Nagu nii: http://oi61.tinypic.com/ayomjb.jpg , et dušš on klaasist seinte/uksega. Kui aga nii ei mahu siis paneks vanni ja sellele ette klaasist seina. Midagi nagu siin: http://oi59.tinypic.com/uq4c8.jpg
    Olen kogu elu tegelikult elanud vanniga, millel pole ees mitte midagi (ehk siis kardinat või klaasi) ja olen hakkama saanud aga on jube tüütu küll, sest näiteks ma püsti ei viitsigi duši alla vannis käia. Pead pesen ikkagi istudes või kükitades (isegi siis kui vannis vett pole :D) ja dušisegistit käes hoides, sest muidu lihtsalt on kogu vannituba vett täis. Kui lihtsalt keha pesen siis saan püsti olla, sest siis teen nii kiiresti, et väga palju vett ei jõua pritsida. Kuigi kui ka vesi maha pritsib siis ma seda pühkima ei hakka, sest põrandasooustusega kuivad see päris kähku ära ja kui ongi palju vett siis kuivatan peale enda kuivatamist oma rätikuga suurema vee ära.

    • Avatar
      Vasta Lili 28. juuli 2014 at 10:50

      ja dušikabiinide all pean ma silmas sellised, millele Mallukas enne viitas (see Bauhofi oma) mitte siis selliseid, millele nt Meeri viitas.

  • Avatar
    Vasta whatever 28. juuli 2014 at 10:38

    “Eestis on kogu aeg külm ja soojas vannis ikka hea lebotada”

    arvasin sama. Lasin enda vannituppa ka vanni paigaldada ja olen seda 3 aasta jooksul täpselt ühe korra kasutanud.

    ikka on kiire ja eelistad pigem ruttu duši alt läbi hüpata, kui pikalt vannis leelotada.

  • Avatar
    Vasta Karin 28. juuli 2014 at 10:29

    Meie saime oma peakohal oleva vihmaduši segisti bauhausist vist 75 (tõsi küll aasta tagasi) euroga, üldse on seal päris suur valik ja ütleks, et just enamused seal on sellised, kus on vanni ja duši segisti koos.

  • Avatar
    Vasta Sisustaja 28. juuli 2014 at 10:16

    Meie tegime vannituppa vanni alla trapi, et vesi mis üle äärte läheb (ja lastega ta seda paratamatult läheb) saaks ära voolata. Lisaks, et kui kunagi vannist siiber saab (kahtlen sügavalt! :D), siis on võimalik lihtsalt dushiga asendada.
    Paljud on öelnud, et dushinurka peab puhatama. Muidugi. Täpselt samuti vanni! Ääred koguvad tolmu, seinad jäävad mustaks (eriti suvisel ajal kui lapsed paljajalu õues jooksevad ja siis tuppa varbaid pesema lähevad). Aga ikkagi ei vahetaks ma seda dushi vastu 🙂
    Vannituba on minu isiklik spa ja sellest ma ei loobu 🙂
    Mees küll alguses tahtis dushinurka (ja kuna meie vannituba on samuti imepisikene, siis see “oht” oli meil üsna pikalt), kuid kuna suutsin meie pisikese vannitoa ilusasti ära planeerida, sobiva vanni leida ja mehele põhjendada, et vannis saab ka dushi all käia, siis vann meil ongi 🙂
    Kusjuures ei ole veel (juba pea kaks aastat) ei kardinat ega klaasi. Oleme hakkama saanud. Aga kardina mõte ripub kuklas küll 😉 Ent mitte tavaline plastikkardina, vaid pisut uhkem versioon 🙂

    Ja mis puudutab seda poodi, millest terts oma postitused kirjutas, siis selle nimi on Pankritovara ja neil on isegi kodulehel e-pood olemas (http://www.pankrotivara.com/), aga luban, et kohapeal on valik oluliselt laiem. Ja seal tõesti on põnevaid leide!

    • Avatar
      Vasta Sisustaja 28. juuli 2014 at 10:18

      Pankrotivara* ikka 🙂

  • Avatar
    Vasta Eeva 28. juuli 2014 at 10:03

    Saad oma vannituppa ruumi juurde, kui pesumasina kööki paigutad.

  • Avatar
    Vasta Kadi 28. juuli 2014 at 09:26

    Mulle meeldivad just dussinurgad ja kabiinid sellepärast, et vannide tihenditega möllamine on omajagu peavalu – nt. hetkel meil jookseb vanni mõlemast seinapoolsest osast vett alla kui dušši all käia ning muud lahendust polegi, kui see, et peale igat pesu kuivatame loigukesi, mis sinna tekivad. Kindlasti võib kabiinide ja nurkadega täpselt sama asi juhtuda, kuid kuna mul on mingi haige fantaasia, et niipea, kui kuskilt vahelt vett millegi vahele jookseb, siis kõik läheb hallitama, on vann päris kohutav lahendus (minu jaoks) 🙁

    Samas neile, kellele meeldib sulistada ja liguneda vannis on see kindlasti väga hea lahendus – ise lihtsalt vanniinimene pole.

  • Avatar
    Vasta terts 28. juuli 2014 at 09:22

    Tondil on kalevi kommipood ja politseimaja, seal selle juures(samal pool kus politseimaja, könnid politseimajast mööda, tänavast nö sisse vasakut kätt jääb mingi teine suurem mööblimaja vms) on üks vahva pood,kus müüakse vannitoa sisustust alates vannidest löpetades plaatidega, tegemist on näidiste ja pankrotti läinud poodidega, kus hinnad on vähe möistlikumad kui poes, sealt sai mu ema ka sellise laest tuleva segisti;)

  • Avatar
    Vasta meow 28. juuli 2014 at 09:14

    Kõige parem on lahtine duši nurk, kus ees on kardin või plastik/klaasuksed. Puhastamist on ikka vähem kui kabiini puhul, lisaks on kabiin väike ja ebamugav. Endal ka hetkel kabiin, kuna oli juba elamises sees arendaja poolt, eelmises elukohas aga oli selline lahtine nurk. No nii mugav. Endal plaan ka aasta või paari jooksul see kabiin välja visata.

    • Avatar
      Vasta Andra 28. juuli 2014 at 09:19

      samamoodi pead ka lahtist nurka pesema, vastasel korral üsna kiiresti seinad kolletuvad ( heledad ) Endal lahtine dushinurk ning ei ütleks, et pesema ei pea 😉

      • Avatar
        Vasta meow 28. juuli 2014 at 15:19

        Seda küll, et peab ikka pesema, aga seinaplaatidelt ei näe veeniresid ja mustust nii kiirelt kui kabiinis. Hetkel mul hästi katlakivine vesi ka ja no üks pesu ja kabiin kui õudus unenägu 😀

  • Avatar
    Vasta nell 28. juuli 2014 at 08:54

    Meie vannituba on umbes 4,5 ruutu suur, sinna mahutasime WC-poti, pesumasina, kraanikausikapi ja 170 cm pika vanni. Ruumi jäi ka kassi liivakasti ja pesukorvi jaoks. Kusjuures vaba põrandapind on täiesti olemas ja liikumisruumi on. Seega väike vannituba ei ole iseenesest takistus, planeerima ja klapitama peab.
    Me vannipooldajad just seetõttu, et vannis saab duši all käia aga vastupidi mitte. Lisaks on majas laps, kes sulistada tahab ning sügisel-talvel kui külm kontodesse poeb on parim haiguste ennetus kui ronida kuuma vanni ja juua seal Jägermeistriga teed.

  • Avatar
    Vasta Maire 28. juuli 2014 at 08:53

    meil on sellise sugavama pohjaga kabiin. nagu minivann. ja oi kui raske on puhastada. on kohti, millele ligi ei paase ilma uksi eest votmata, lisaks kipuvad kse rullikud lahti tulema/kinni jaama. uks oudne vaimusunnitis. plaanis vanitoaremont, siis tahaks sellist madalat alust, ja siis sellisedklaasist sein uhele kulge ja teisele kardin. kardinaga see eelis, et saab vahetada kui tuju tuleb..

  • Avatar
    Vasta Andra 28. juuli 2014 at 08:50

    Vann – vann- vann !
    Omas sitas polegi ju vaja kaua liguneda.. peale vannitamist loputad ju dushiga üle!
    Lapsega on vann 5x mugavam ja ka lapsele toredam. Laps õpib end vannis palju meelsamini iseseisvalt pesema, kui dushi all, kus vesi nö. pritsib igale poole ning lahiseb otse pähe.
    vannil palju plusse. Kuumal suvepäeval istud kasvõi koos lapsega jahedamas vannivees ja naudite kvaliteetaega – dushi all see vist nii tore poleks 😀

  • Avatar
    Vasta Martiina 28. juuli 2014 at 08:49

    Mina eelistan dušikabiini iga kell vannile. Vann on libe ja seal niisama pestes võib kergesti külili käia 🙂 samuti vannis ligunemine tekitab alati zombie-laadse seisundi ja une, dušš annab energiat. Ja kui raske seda duššikabiini ikka puhastada on, üks koristamine kõik. Aga see on ka lihtsalt minu arvamus, võib olla ei ole ma lihtsalt vanni inimene 🙂 Kui mul oleks väike laps, siis ehk räägiks teist juttu. Või ostaks lapsele sulistamiseks lihtsalt eraldi “vanni”.

  • Avatar
    Vasta Meeri 28. juuli 2014 at 08:45

    Mulle isiklikult meeldib dušši kabiin rohkem kui vann. Mu meelest jube ebamugav vannis püsti seista ja dušši võtta. Aga eks last oleks ju kindlasti lihtsam seal pesta. Mul endal on kodus midagi taolist http://www.shower-enclosure.org/wp-content/uploads/2011/06/Contemporary-Pentangle-Shower-Enclosures.jpg.
    See ei võta palju ruumi ja palju parem kui need hirmus kohmakad kabiinid ja super lihtne seda puhastada ka 🙂

  • Avatar
    Vasta triin 28. juuli 2014 at 08:44

    Meil on vannis selline segisti kus on tavaline kraani osa ja siis seal küljes voolikuga dushiotsik mis käib seinale või kätte, nagu soovid. Segisti peal on nupp mida liigutades valid kas vesi tuleb kraanist või dushist.

  • Avatar
    Vasta Mannu 28. juuli 2014 at 08:42

    Meil on suur mullivann ja kabiini saab kinni tõmmata, niiet kaks-ühes. 🙂 väga mõnus ja lapsed fännavad seal sulistamist. 🙂

  • Avatar
    Vasta triin 28. juuli 2014 at 08:39

    Appi ma enam iial telefoniga ei trüki!!!! Sulistavad mitte tulistavad

  • Avatar
    Vasta triin 28. juuli 2014 at 08:37

    Minul on ka poolpikk vann, st mahub sinna istuma ehk siis minu jalgade pikkune umbes. Siiski ei vahetaks iial dushi vastu!! Armastan vannis vedelemist, nagu kodune spa. Lapsed in siis on ka vann ikka tänuväärne asi, tulistavad nii suured kui väiksed.
    Mina duahikabiine ei salli, ahistavad.

  • Avatar
    Vasta H 28. juuli 2014 at 08:35

    http://www.roomstyler.com Saad ehitada oma vannitoa mõõdu järgi, sisse mööblit panna, tapeeti värvida jne jneee… ma olen sõltuvuses sellest 😀

  • Avatar
    Vasta Grammar Nazi 28. juuli 2014 at 08:31

    *duši all

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. juuli 2014 at 08:31

      no fuck, inimene õpib kuni elab. tänud 😀