Uncategorized

mu südames on hea

30. juuli 2014

Tänased sündmused arenesid nii kiiresti. Petitsioon, allkirjad (mida on praeguseks juba 1882), kõne Õismäe tee 9 esinaisele ja kraanad, millel olevad töömehed hakkasid pääsupoegi otsima. Ma ei ütle, et see oleks kuidagi minu tehtud – ei tellinud mina töömehi, ega ei võtnud mina sealt linde välja. Ometi usun ma, et mu eilne jagatud number võis näidata Anne Nuudele, et tema käitumine on üldsuse poolt kohutavalt taunitav ja soov oma reputatsiooni paremaks muuta lõppeski sellega, et naine lõpuks “päästjad” kohale kutsus.

Mulle meeldis see lause Delfist: “Maja kinnisvarahaldur Anne Nuude ütles Delfile, et hommikul pesade avamist alustanud töömeeste ning kraana tellis ta kohale omal initsiatiivil.”

not-sure-gif-9976617

Huvitav, kus see initsiatiiv varem oli?

Aga see selleks, mis on põhiline, on see, et vähemalt mõni lind jäi ellu. See on kõike seda väärt.

2qeezcy0qqv8y3rlj6plni-1024x683-8432349

Foto: Andres Putting

Vaadake seda lindu. See lind elas põrgukuumuses, söögi ja veeta üle nädal aega. Nädal oma ema ootamist. Nädal oma ema siristamist kuuldes, kuid mitte temani saades. Minu emasüda küll puruneb sellele mõeldes. Mis siis, et see on ainult linnuke, ta on kellegi laps.

Ometi oli ka neid, kes ei pidanud vastu. Neid oli tunduvalt rohkem, kui ellujäänud.

5shirl78qfk8iqi2kbr0vv1-1024x681-4135550

Foto: Andres Putting

Ja seda tegid inimesed teadlikult ja külma südamega. Tahate teada, kes sellist asja teeks. Vot see mees:

töömees tööömees2

Kuigi võiks eeldada, et inimene on pärast sellist asja madalam kui muru, sõimas onuke pildistajat hoopis litsiks ja näitas talle keskmist näppu. Lubas inimesed kohtusse anda, kui oma nägu meedias näeb (mistõttu ma kavatsen seda pilti Facebookis levitada palju jaksan, andku mind kohtusse, mul jumala suva) ja näitas kogu toimunu suhtes üles ükskõiksust ja ülbust. Kas keegi tunneb pildil oleva isiku ära? Usun, et paljud tahaksid ta nime teada.

Ja te võite mulle öelda, et see kõik oli ilmaasjata, sest nii vähesed olid ju elus ja te võite öelda, et ega emad neid nagunii enam ei taha, kui inimene neid puudutanud on, eks seda kõike ole näha. Aga see ei olnud ilmaasjata. Kohe mitte üks teps.

Nüüd näevad teised korteriühistud ja debiilikud betoneerijad, et selliseid asju ei lase südamega inimesed juhtuda. Nad võitlevad vastu!

Ja teate mis? Headus võidab alati.

Ja minu südames on täna hea. Kohe väga hea! Ei ole alati nii, et “ah, meie ei saa ju nagunii midagi ära teha”. Saame küll!

EDIT: Hetkeseisuga räägib lugeja Katrin, et ise lendas minema 7 lindu, kaks on veel karbis turgutamisel. Ja nii ilusa asja kirjutas ka: “Inspektor kirjeldas hommikust elamust, kus esimeste võrede maha võtmisel lendas välja poeg, keda väljas ootasid ema ja isa…Ja kuidas nad siis koos sealt ära lendasid: )”

Loe ka neid postitusi!

53 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Maarja 6. september 2014 at 00:35

    Ma pole seda blogi varem eriti lugenud ja üldse väga aru ei saa, miks taolisi blogisid kirjutatakse. Aga nüüd saan (vähemalt osaliselt). Mõni inimene võib ju imelik tunduda (ja enamasti tundubki), aga põhiline, et tal oleks süda õige koha peal. Aga tegelikult tahtsin öelda lihtsalt aitäh ja seda, et sul kõik hästi läheks.

  • Avatar
    Vasta Eestimaa Blogi 13. august 2014 at 19:06

    Tubli!

  • Avatar
    Vasta Janne 1. august 2014 at 10:15

    Väga tore, et nii läks. Aga mulle ikka ei anna rahu – kui ma loen kommentaare, kus keegi kaagutab, et neiu, kes tõstis kisa ja kogus allkirju vms sai endale sellega mingit feimi juurde….. No mis selles halba on?! Kuidas on halb saada natuke tähelepanu sellega, et sa hoolid? Nii peakski olema. Või peaksid neiud ikka saama kuulsaks ainult tissi näitamisega, nagu praegu moes on?!
    Mul on jumalasta ükskõik, mis on inimeste motiivid, kui nad teevad õigeid asju st. tulemus on hea. Heategija peabki olema uhke, mitte madalam kui muru. Teda tulebki eeskujuks seada.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. august 2014 at 10:23

      Mind häiris ka see, et ilmselgelt üritasin linde aidata, et “feimi” saada. No mul on paremat ka teha, kui tunde tõmmelda asja üle, millest ma tegelikult ei hooliks. Ja mis ma selle feimiga (mitte, et ma nüüd koju roosisülemeid vms saaks) tegema peaks?

  • Avatar
    Vasta H. 31. juuli 2014 at 17:40

    Austus Sulle, Mallukas 🙂

  • Avatar
    Vasta Katrin 31. juuli 2014 at 12:45

    Sügav kummardus Mariann, sotsiaalne reputatsioon on üks väheseid asju, mis tänapäeval inimest kibekiiresti mõjutada saab ja tänu sinu postitusele see ka toimis, mina usun küll, et kui sa poleks seda telefoninumbrit siin jaganud, ei oleks see kinnisvarahaldur end liigutama hakanud. Inimesed saavad alati midagi ära teha, sina tegid neile julmuritele ära!!!
    Karma teeb pai 🙂

  • Avatar
    Vasta Orochimaru 31. juuli 2014 at 12:09

    Hästi tehtud!

  • Avatar
    Vasta Kristi 31. juuli 2014 at 11:49

    Mul tuleb lihtsalt pisar silma kogu selle olukorra peale. Mul lihtsalt pole sõnu (:
    Aitäh Sulle, Mallukas, ja ka kõigile teistele, kes muretsesid, hoolisid ja oma panuse andsid. Kummardus Teile!

  • Avatar
    Vasta nata 31. juuli 2014 at 09:57

    aitäh , mis ma muud öelda saaksin …

  • Avatar
    Vasta Diana 31. juuli 2014 at 09:55

    Ma ükspäev sõitsin autos ja mõtlesin, et maailm on ikka väga kole koht. Ma mõtlesin linnukeste peale, kui jube neil seal on olla, kuuled ema siutsumist, aga emani ei saa. Kuidas saab mõni nii külmasüdamega olla, ma ei imesta, kui juba tulistatakse reisilennukeid alla, siis mis need linnud.
    Mariann Tubli oled ja see tädike kes selle avalikusele ette tõi. Tublid!!!

  • Avatar
    Vasta M 31. juuli 2014 at 04:34

    Sa oled nii tubli 🙂 (voi noh, tegelikult oleks loomulik et need pojad oleks sealt kohe paastetud, ilma igasugu tahelepanuta.. aga kahjuks igalpool maailmas nii asjad ei kai). Aga tubli, sest suuresti tanu sinule sai paastetud mitu elu!

  • Avatar
    Vasta kertu 30. juuli 2014 at 21:50

    Kas päeva lõpuks saadi kõik avad lahti või jätkatakse homme?

  • Avatar
    Vasta L 30. juuli 2014 at 21:39

    Sattusin Delfi kommentaare lugedes antud blogi lingi peale ja liikusin tagasi esimese linnukesi puudutava postituseni. Muige tõi näole. Aitäh, et Sa olemas oled, blogi autor! Sinusuguseid käredaid inimesi, kes võtavadki kätte ja teevad midagi, oleks rohkem meie keskele vaja.
    Mina paraku piirdusin vaid nutta löristamise ja oma kassi kallistamisega, kui esimest korda seda piiritajate lugu lugesin – nii valus oli mõelda, et linnuvanemad tiirlevad ja otsivad ja otsivad… Jumal tänatud, et on olemas Sinusuguseid inimesi, ja loomulikult ka need seal majas elanud naisterahvad, kes teema üles tõstsid ja ka Delfi ajakirjanik, kes asja lõpuks suure kella külge pani.
    Mul on südamest hea meel, et sealt nii palju elus linde leiti ja usk meie inimestesse kasvas täna iga hetkega, kui Eesti teises otsas interneti vahendusel Õismäel toimuvale linnupäästmisele kaasa elasin.
    Aitäh teile kõigile, kes te sellise sadismi ja ebaõigluse vastu välja astusite! Usun, et ka süüdlased saavad oma õiglase karistuse, karma ei jäta kedagi puutumata.
    Aitäh veelkord ja sügav kummardus!

    • Avatar
      Vasta Laura 30. juuli 2014 at 22:50

      Võtsid sõnad suust 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerli 30. juuli 2014 at 20:45

    Pai Sulle!!! Super tubli oled!

  • Avatar
    Vasta Inimene 30. juuli 2014 at 20:37

    Kui mina oleksin olnud selle kinnimüürimist teostava poisi pildistaja või kasvõi samas majas elav mutike, ma pean ütlema, et ma ei oleks nädalat aega oodanud vaid kohe kisa tõstnud. Tallinnas on number 1345, kuhu helistades saab teada kõik muud olulised numbrid. Keskkonnainspektsiooni oleks võinud kohe informeerida. Saan aru, et ajakirjanduse tagajalgadele ajamine võta aega, aga MIDAGI oleks saanud kohe teha.
    Nimetagem seda Facebooki-sündroomiks. Pildista enne, sekku palju hiljem.

  • Avatar
    Vasta P 30. juuli 2014 at 20:14

    Kui head uudised, Mariann! Mu suda oli selle loo parast nii raske… Mul on ainult hea meel, et osad majaelanikud olukorraga ei leppinud ning sellest juhtumist ka uldsusele teada andsid. Mis mulle aga moistmatuks jaab, on niivord aeglane reageering Keskkonnaispektsiooni, Loomakaitse seltsi jt vastavate organisatsioonide poolt. Ma oletan, et juhtunust oldi teadlikud juba enne artikli avaldamist. Vahemalt Anne Nuude teadnud olukorrast juba laupaeval , tana on kolmapaev… Tegu on ju elusolenditega siiski, kuidas ometi ei suudetud otsusele tulla, kuidas toimida edasi. Voi tegutsetigi toesti ainult uldsuse suure surve tottu?!?
    Uldsusest raakides, mul on hea meel, et inimesed nii suurt pahameelt avaldasid. Kuigi onneks on Eestis hakatud viimastel aastatel lindude ja loomade kaekaigu ning heaolu osas rohkem muret tundma, on see koik vorreldes mone muu riigiga siiski veel lapsekingades. Kuid puhas r66m todeda, et inimestel on suda oige koha peal, sest “the greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated!”

  • Avatar
    Vasta Kata 30. juuli 2014 at 20:00

    Tubli tüdruk!
    Muide, meenub, et pidid tegema rubriigi Mallukas teab või uurib välja – mis sellest ideest saanud n?

  • Avatar
    Vasta Kristel H 30. juuli 2014 at 19:46

    Kirjutan seoses sellega, kuna pidevalt küsitakse, et miks linnupoegi kätte võetakse ? “Kas see pole ohtlik, kas linnuema ei hülga nii poegi?”

    Vastan
    http://www.loodusajakiri.ee/loodus/artikkel1449_1417.html

    ” Linnud lõhna ei tunne, seega inimese lõhn pesa juures sulelisi ei ohusta. Kui pesa teisaldada ei õnnestu ja vanalinnud leiupäeva loojanguks tagasi ei tule, siis on nad pesa hüljanud.”

    Piiritaja võib pesast eemal olla päevi, et ei maksa ka kohe muretsema hakata.

  • Avatar
    Vasta Lii 30. juuli 2014 at 18:55

    Tubli! Lihtsalt hea lugeda, et asjad lõppesid siiski elu kasuks 🙂

  • Avatar
    Vasta T. 30. juuli 2014 at 18:33

    Ma olen väga väga harv kommenteerija; erinevaid blogisid käin lugemas pidevalt – siis kommenteerin oma peas, aga välja kirjutan harva; juhul kui miski meele üüüratult heaks teeb või midagi nii vastu hakkab, et konstruktiivse kriitika andmata jätmine oleks karuteene kõigile. Alles hiljuti tahtsin ka sinu kallal võtta, et viimasel ajal blogi nii ülejalaks läinud, sellised kokkulahmitud sõnavõtud nagu ” samahästi võiks panna 7.20 põlema” jne vannihindade postitused, aga näed – ei võtnud vaevaks seda kommentaariumisse ära klõbistada. Seekord aga pean ja saad hoopis kiita. Olgu see blogi nii kodukootud (isealgatuslik) kui tahes, aga sa tead väga hästi, et praeguseks liiguvad siin massid ja sul on omamoodi infokanal ja -võim käes, kõige tipuks süda sees ja nui neljaks võtad midagi lahendada, kui näed, et põleb. Kui vaja kirjutada petitsiooni, kirjutad; kui vaja helistad, teed, ajad asju. Pai sulle!

  • Avatar
    Vasta Karin 30. juuli 2014 at 18:24

    Uskumatu, see on tõesti ime. Loodan,et neil on siiralt häbi, kes kobisesid,et miks seda jama vaja,kõik ammu surnud.

  • Avatar
    Vasta Hele 30. juuli 2014 at 17:57

    Päästetud lindude kohta tuli ka selline pressiteade Keskkonnainspekstioonist:

    KESKKONNAINSPEKTSIOON
    PRESSITEADE 30.07.2014

    Õismäe kortermaja kinnipandud tuulutusavadest päästeti 18 lindu

    Täna avati Tallinnas Õismäe tee 9 asuva kortermaja remondi käigus suletud tuulutusavad, mille tulemusena päästeti vabaks 18 lõksujäänud piiritajat.

    Neist kümme lindu lendasid võre eemaldamisel pesadest välja, kolm lindu jäid edasi pesadesse. Viis lindu vajavad turgutamist ja nende abistamisega tegeleb Tallinna linnuklubi esindaja koos Keskkonnaametiga. Lisaks 18 elusolevale linnule leiti kolm surnud piiritajat.

    Tänaseks on tööd lõppenud. Keskkonnaameti tehnik Tiit Koit teeb täna õhtul veel kohapeal järelkontrolli ja vajadusel jätkatakse päästetöid homme.

    Samas jätkab Keskkonnainspektsioon alustatud väärteomenetlust, et selgitada juhtunu asjaolusid.

    Leili Tuul
    Keskkonnainspektsiooni
    avalike suhete nõunik
    tel 696 2227, 53 479 214
    leili.tuul@kki.ee

  • Avatar
    Vasta Kris 30. juuli 2014 at 17:49

    Vahet pole, kas kraana oli enne petitsiooni või pärast ja palju nüüd Malluka aktsioonist täpselt kasu oli. Oluline on see, et Mallukas hoolis, kirjutas ja vähemalt üritas midagi ära teha, samal ajal kui suur osa inimesi lihtsalt pisardas või lõugu laksutas.
    Ja tegelikult on peakangelane see naisterahvas, kes seal majas elas, asja avalikkuse ette tõi ja nagu piltidelt näha, ka päästmisaktsioonis osales.
    Tore, et leidub selliseid inimesi.

  • Avatar
    Vasta alvi 30. juuli 2014 at 17:24

    Marru ja tibu, te olete ikka tõsiselt vigased inimesed. Minge ja arenege kuskil kraavis või laske end kuhugi sisse kirjutada!!!! Ma külle ei tea, et te oleks niigi palju teinud kui Mallukas, kuid ometi kraaksute siin….kadedusest w?
    Mallukas vähemalt juhtis avalikkuse tähelepanu sellele olukorrale ja võttis midagi ette!!!! Teie ainult pritsiks mürki. Et keegi suudab ka nii toreda ja rõõmustava kirja peale sappi välja ajada on lihtsalt õudne ja masendav!!!!! Tehke maailmale teene ja uputage ära end…ausõna…hoidke oma arvamus endale ja et see teile kurku kinni jääks!!!
    Aga mallukale küll suur aitäh, sellega tegelemise eest ja …jne 😀

    • Avatar
      Vasta Riina :) 30. juuli 2014 at 19:38

      (Y)

  • Avatar
    Vasta Karin 30. juuli 2014 at 17:23

    Saan ma õigesti aru,et 18 on päästetud ja ainult 3 surnud kõigist pääsubeebidest? See on ju imeline! Kõik kobisesid,et ammu surnud,pole mõtet torkida. Kui Mariann poleks eile seda nrit jaganud,poleks mingit tõstukit ja initsiatiivi sealt tulnud. Oijah,ongi lool õnnelik lõpp, eile tundus olukord nii lootusetu.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuli 2014 at 17:24

      Kust sa selle info said?

      • Avatar
        Vasta Karin 30. juuli 2014 at 17:27

        Delfis nii kirjutab, 18 päästeti ja hukkus 3

  • Avatar
    Vasta Egle P. 30. juuli 2014 at 17:05

    Tegelikkuses on jah nii, et ega see midagi tee kui inimene need linnukesed, kas siis pessa või pesast välja, tõstab. Kunagi kuskilt “Osoon”-ist või mingist muust loodussaatest kuulsin seda ja no tundus üsna loogiline. Nimelt on see lindude mitte puutumise lugu välja mõeldud selle pärast, et lapsed neid linde omapäi pessa tagasi ei hakkaks tõstma( teades nende uljust ja haardejõudu, võivad nad väikestele lindudele lihtsalt liiga teha). Aga tubli oled sa küll !! Vot selliste postituste juures, mõtlen ma küll, et sa oled vägev mutt, kuigi vahel ajad harja punaseks kaa ! 🙂

    • Avatar
      Vasta Triin 30. juuli 2014 at 17:24

      Sellepärast paljud arvavad ka nii, et kui linnuema haige või liiga väeti poja pesast välja viskab, ja see sinna tagasi panna, siis teeb vana lind seda uuesti. ( Viskab välja.) Ja siis paljud arvavadki, et see kõik on sellepärast, et linnupojal on inimese lõhn juures.

  • Avatar
    Vasta leemur 30. juuli 2014 at 16:58

    Sügav austus, selle teoga Sa tõepoolest muutsid maailma. Mis siis, et natuke, aga Sa reaalselt päästsid elusid. Mul on siiralt hea meel, et vähemalt osad linnud said tagasi vabadusse!

  • Avatar
    Vasta tibutibu 30. juuli 2014 at 16:52

    Söö nüüd sellepeale ruttu üks kanapraad või praetud tibu veiniga ja siis vii siga suplema kuhugi, kus ka väikesed lapsed samas vees suplevad.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuli 2014 at 16:54

      see on küll õudne, kui siga ja laps ühes vees on olnud!

      • Avatar
        Vasta Triin 30. juuli 2014 at 17:20

        Loll küsimus, aga…kas Milvi siis oskab ujuda? 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 30. juuli 2014 at 17:21

          Ma ei tea, ma usun küll 😀 Aga ta pole ujunud 😀

    • Avatar
      Vasta Karin 30. juuli 2014 at 17:12

      Johhaidaaaaa kuidas mõnel ikka hing ei anna rahu.

  • Avatar
    Vasta Marru 30. juuli 2014 at 16:47

    Tore, et hoolisid. Nagu me kõik. Aga kui aus olla, ei toimunud päästmine ainult tänu sinule. Isegi kraana oli varem kohale tellitud, kui petitsioon allkirju koguma hakkas.
    Samas naudid sa ilmapäästja aupaistet ainuüksinda… Tahad kraanat tellida, kuigi päästmine on juba hoos?!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuli 2014 at 16:49

      Kuule Merike (või ehk Anna Elisabeth ise oma ema arvutist?) minge kibestuge kuskil mujal 🙂

  • Avatar
    Vasta Mina 30. juuli 2014 at 16:19

    Siiralt kahju, et neid elusolijaid nii vähe oli. Kuid siiski heameel, et linnukesed saavad vähemalt oma pesa juurde ja mitte piinelda seal katuse juures. Ma tõsiselt loodan, et Karma teeb oma töö nende jubedate inimestega.

  • Avatar
    Vasta Ekukas 30. juuli 2014 at 16:18

    Need 1882 häält poole päevaga näitavad, et sa saaksid veel palju ära teha. Ehk said nüüd innustust ja leiad veel valukohti, kus sõna võtta ja oma lugejatearmeega maailm natukenegi paremaks teha. Kahjuks on teha ju palju. Keegi mainis karusnahaäri, abi vajavad kindlasti paljud kodutud loomad, puuduses elavad lapsed jne jne..

  • Avatar
    Vasta Jana 30. juuli 2014 at 16:15

    Nii tore on kuulda, et linnupojad said välja ja et mõnigi ellu jäi. Sinu ees võtan mütsi maha, suurem osa inimesi poleks viitsinud isegi jamada sest nad suhtumisega “Ah, nad nagunii surnud juba” või “Need ju ainult linnud”. See suhtumine osade kommentaatorite poolt Delfis oli nii häiriv, nagu poleks linnud elusolendid. Ma ei taha nüüd lastevihkajana kõlada ega kedagi sellist asja tegema kutsuma, kuid kui sinna oleks kinni müüritud ÜKS beebi oleks terve Eestis jalgadel ja ohiks jne aga samas kui seal oli kinni müüritud KÜMNEID ja kümneid väikseid linnupoegi oli süda häre vaid vähestel kes “paratamustega” leppisid kuigi oleks saanud aidata mida saigi, sest näed – osad olid veel elus. Sinu ees aga jah müts maha ja loodan, sellist asja enam ei juhtu.
    Jah, ma tean, et beebi ja linnupojad on 2 eri asja aga põhimõte on sama.

    • Avatar
      Vasta Loore 30. juuli 2014 at 22:24

      Tegu oli siiras ja sellevastu pole mul midagi aga …Hoia ja keela.. Ikka väga sitt võrdlusmoment ma ütleks;)

  • Avatar
    Vasta liis 30. juuli 2014 at 16:09

    Kogu see asi võttis minu meele ka nii härdaks, et töinasin nagu väike laps…nüüd muidugi rõõmust juba.

    • Avatar
      Vasta Keira 31. juuli 2014 at 07:40

      Sama siin. Kui esimene uudis tuli, lõi pealkiri nii tummaks, et lugu ma lugeda ei suutnudki. VÕIGAS!!! Lihtsalt tahaks sellele naisele kolaka anda.

  • Avatar
    Vasta ragne 30. juuli 2014 at 16:04

    nutan..nutan juba eilsest saati..nii kurb lihtsalt…nüüd nutan õnnest, kui nägin seda pilti, visad linnukesed.
    Julmad inimesed, selle värdja tahaks ise kinni müürida, viha tema vastu on lihtsalt nii suur.
    Aitäh kõikidele headele inimestele kes andsid allkirja-minu lootus inimeste headuses ei ole veel kadunud.
    Kõige armsamad linnukesed ja ühed tublid inimesed-kel süda sees!!!

  • Avatar
    Vasta kertu 30. juuli 2014 at 15:41

    Ehk annab emadele seegi rahu kui oma hukkunud poegi näevad. Saavad kuskile edasi lennata, mitte ahastuses maja ümber tiirutada.
    Ääretult kurb sündmus siiski.
    Õigesti teed, et selle mehe (sellist ei anna küll meheks nimetada) pilti julmalt jagad.

    Lindudest siiralt kahju.
    Inimesed mõelgu sellele, mitte loomad ei tungi meie elualadele vaid meie nende omadele – võttes muudkui metsa maha, rajades teid, põlde, hooneid.
    Minul on kurb.

  • Avatar
    Vasta Arle 30. juuli 2014 at 15:39

    Mis väikstest linnukestest edasi sai ?

  • Avatar
    Vasta Triin 30. juuli 2014 at 15:32

    Tegelikult ei jäta linnuvanemad oma poega maha, kui inimene teda puudutanud on, kuna linnud ei erista oma poegi lõhna järgi.

    • Avatar
      Vasta Mari Liis 30. juuli 2014 at 17:37

      See müüt tuleb sellest et nõrgad pojad lükataksegi pesast välja ja kui inimene nad siis tagasi tõstab siis linnuema ikkagi ei arva et äbarikku kasvatama peaks ja lükkab uuesti välja.
      Või siis ka kui sa jääd peale pesa leidmist sinna juurde vahtima nagu vana krõll siis linnuema ei julge tagasi tulla lihtsalt.

    • Avatar
      Vasta Evelin 31. juuli 2014 at 06:42

      Minul suvilas kukkus pääsukeste pesa alla ning siis tehti räästa alla pesale laudadest tugi ja tõsteti pesa tagasi ja ilmselt puudutati poegi ka, kuna pesa vedeles murul. Kui pesa sai tagasi tõstetud läksid pääsupoegade vanemad mõne aja pärast uuesti pesasse ja poegi ei hüljatud:)

  • Avatar
    Vasta merit 30. juuli 2014 at 15:31

    Sinusuguseid inimesi on meie kurja maailma rohkem vaja, Mallu!
    Tõeline emalõvi võitlemas linnupoegade pärast. Kallistan sind vastu tugevalt ja müts maha.

  • Avatar
    Vasta Marilyn :) 30. juuli 2014 at 15:31

    Tubli oled !!! Ilma sinuta ei oleks võibolla nad nii kiiresti oma tagumikke liigutama hakkanud ! Aitähh, et oled vähestest siin maamuna peal, kellel süda sees ja oskab ka võidelda !!!