Uncategorized

vanadus

6. august 2014

Mäletan, et kunagi heitsin Naistelehes nalja kolleegide üle, kes juba 10-11 magama läksid ja varahommikul nagu penskarid aovalgel kargu alla ajasid. Naersin, mis ma naersin, aga ma ei mäleta, millal mul viimane kord peale ühtteist õhtul und EI oleks.

Tavaliselt läheme me kell 12 magama, aga sellest viimased tund aega haigutame ja hõõrume silmi. Magama varem ka minna ei taha. Kuna Marike magab, siis tundub, et see oleks nagu “oma aja raiskamine” kui me ka magama heidaks. Seega istume õhtuti üleval ja vireleme.

Kuke ja koiduga tuleb ärgata seetõttu, et iga jumala hommik ärkab Mari Kardo äratuse peale, mõndadel hommikutel ka pool tunnikest varem. St, et kell seitse kuulen mina, et Mari on oma voodis ärganud ja üritan seda võimalikult kaua ignoreerida. Selles suhtes, et ega ta ei nuta, aga mingi hetk hakkab tal seal nurga taga üksinda passida igav ja ta hakkab protesteerima. Siis üritan ma veel jõulisemalt jorinat ignoreerida ja loodan, et Kardo tahab ise püsti tõusta ja Mari meie juurde tuua. See on meie väike hommikune rituaal – kumb murdub enne ja lapse päästab. Harilikult olen see siiski mina.

Väiksena/noorena oli ka sama jama, et iga hommik oli ilgelt unine olla. Sellest olenemata istusin ma teinekord poole ööni salaja arvutis, et jumala eest mitte magama minna. Imelik, ma lihtsalt EI TAHTNUD magada, sest see tundus nii igav ja mõttetu. Nüüd ei jõua ma ära oodata, millal ma saan oma “igavat ja mõttetut” und magada.

old-6559532

Mis kell teie tavaliselt kotile kerite ja ärkate?

Loe ka neid postitusi!

24 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta aile 6. august 2014 at 22:55

    Magama u 23 ja üles 6.30. Laps läheb 19.30 ja magab kogu öö..aga mina olen enamjaolt 21ni tööl seega oma aeg ongi vaid 2 h. Kui just tööl olemise aega omaks ajaks ei loe 😛
    Täna nt olime paari emmega linna peal trimpamas ja…kõik läksid südaööks koju.

  • Avatar
    Vasta Getter 6. august 2014 at 13:04

    Oeh, ma nii kadestan vanemaid kelle põnnid magavad kohe terve öö. Mul poiss kohe 3 kuune ja ta tahab öösel vähemalt 2x süüa. Magama jääb ta kuskil kella 20-21 vahel, magab siis u 4 tundi ja pärast esimest korda nõuab iga 2 tunni tagant süüa.
    Vahepeal magas täitsa ilust, tahtis ainult korra öö jooksul süüa, aga nüüd kuumaga tahab tihedamini.
    Ise lähen hiljemalt 22-23 vahel magama.

  • Avatar
    Vasta A. 6. august 2014 at 13:01

    Kuna minu tööpäevad algavad kella 5st õhtul ja lõppevad kuskil 10 h jooksul ( logistika ala ) siis minul ei teki und enne kella 3 öösel, samas kui puhkusel olen, siis hakkan juba 12 ajal voodi poole piiluma.
    Ei mäletagi millal viimati enne kella 10 hommikul oleksin ärganud, enamasti on äratus siiski 12 ajal hommikul.

  • Avatar
    Vasta Sirli 6. august 2014 at 12:00

    Magama mindud saab ikka väga hilja. Laps jääb ööunne kuskil 22-23 vahel (oleneb tujust) ja siis hakkab see “oma aeg”, kui ma vähemalt 2-3ni üleval olen 😀 Ja hommikul kurvalt 8-9 aeg lapse voodi poole vaatan, et kas tõesti peab ärkama 😀

  • Avatar
    Vasta Kirke 6. august 2014 at 11:20

    Isver, kuidas ma tahaks öö otsa magada

  • Avatar
    Vasta Kadri 6. august 2014 at 11:05

    Mul ei ole lapsi, aga ma lähen ikkagi isegi vabal päeval vähemalt kell 11 magama.. ja vaba päeva hommikul üle üheksa väga ei maga. Harva, kui kauem ja seda ka siis, kui maal olen 🙂

  • Avatar
    Vasta Reet 6. august 2014 at 10:43

    Mul sama värk. Võiks ju ka koos lapsega magama minna, et hommikul kergem ärgata oleks. Aga ei, samuti passin kusagil kella 12ni üleval. Laps läheb magama kusagil 21 ajal. Kuidagi kahju on jah seda ”oma aega” maha magada. Ma siis tavaliselt kas vaatan rahus telekat, võtan klaasi veini ja vaatan internetist uudised üle. Või siis käin pikalt dušši all ja teen selliseid protseduure mida päeval ei saa lapse kõrvalt teha.
    Laps ärkab mul kusagil 7 või 8 ajal ja siis ma tõstan ta oma kõrvale suurde voodisse, kus ta pool tunnikest laiseb või topid varbaid suhu ja jääb siis uuesti magama. Voodist välja ronime kusagi 11 ajal. Ja iga jumala hommik ma mõtlen, et miks kurat ma ei läinud vara magama 😀 sest lapse toimiseks pean ma ka kusagil 2-3 korda öösel ärkama.

  • Avatar
    Vasta Edith 6. august 2014 at 10:32

    terve suvi on päris halvasti olnud selle magamaisega.. 2 3 aeg magama ja 8 9 aeg ülesse
    tegelt mitte suvel pole ka parem.. 12 1 aeg magama ja 7.32 on äratus 😀

  • Avatar
    Vasta Edith 6. august 2014 at 09:27

    Siis kui puhkus mehhikos on vaadatud 🙂

  • Avatar
    Vasta Karin 6. august 2014 at 09:21

    Jutti*

  • Avatar
    Vasta Karin 6. august 2014 at 09:21

    Kas Mari magab amnu juba terve öö ilma söömata? Mu neljakuune magab u 7 tundi juttu ja siis peale sööki kolm otsa. Aga nii tahaks sellest ühest toidukorrast ka veel lahti saada..

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. august 2014 at 09:33

      Mari on algusest peale maganud terve öö. Esiti tegelt ärkas korraks 5 paiku üles aga see kadus ammu.

      • Avatar
        Vasta Karin 6. august 2014 at 09:50

        No on alles tubli tibu!

  • Avatar
    Vasta Liis 6. august 2014 at 09:20

    Mina läheks vist iga päev kell 21:00 magama. Selline uni on igal õhtu. Tavaliselt pean ikka 22 vastu.
    Äratuskell 06:45 ehk unevajadus on lihtsalt nii suur, et varem magama minek ei tähenda penskarit vaid ehk üleväsimust ja uut reziimi efektiivsemaks eluks. no 28 ei ole veel penskar 🙂 Minu arvates.

  • Avatar
    Vasta T 6. august 2014 at 09:18

    Ma olen 18 ja pikemat aega mind sellega noritud, et ma lähen umbes 9 paiku magama ja ärkan 6-7. 😀
    Ma lihtsalt ei saa aru inimestest, kes suudavad magada kella 12-ni, mõni isegi kauem. See tundub aja, päeva ja elu maha magamisena.
    Hiliste filmide vaatamisest võin ma ainult unistada 😀

    • Avatar
      Vasta K 6. august 2014 at 10:14

      Minul suht sama. Olen nüüd 22. Aga juba teismelisenagi läksin mingi 22-ajal magama ja ärkasin kell 6. Kui nädalavahetus oli läksin 23-ajal magama ja ärkasin kell 8 :D. Sõbrad läksid mingi 5-ajal hommikul magama ja magasid kella 15 välja :D. Mina aru ei saanud neist. See tundus tõesti nii, et terve päeva magavad ju maha. Ja ega nad siis öösel midagi tarka ei teinud, vahtisid niisama arvutis.
      Kui 19-aastaselt suhtesse astusin ja mehega üsna kohe ka kokku kolisime, siis oli ka alguses tegu, et kuidas ühtset rütmi saada. Mees oli ka selline öökull. Aga kuna ma tahan päeval ikka puhkepäeval ringi käia kusagil, siis on mehel ka juba minu rutiin sees. Lapsi meil veel pole, ei tea, kuidas siis muutub 🙂

      • Avatar
        Vasta Kail 6. august 2014 at 12:43

        Ma ei saa aru, miks see päeva mitte maha magamine olulisem kui öö mitte maha magamine? Eriti teismelise jaoks. Ööd on müstilised ju, öösiti on inimesed teistsugused ja võib juhtuda ootamatusi 🙂

  • Avatar
    Vasta Li 6. august 2014 at 09:10

    Kella kümnest lähevad lapsed magama, aga ma ise tavaliselt enne südaööd magama ei lähe, kuna uinumisega on raskusi. Olen ka kella viieni ärkvel olnud vahest, sest und ei tule. Lapsed ärkavad peale üheksast, vahest ka varem. Tavaliselt kuue aastane tütar läheb elutuppa multikaid vaatama ja mu kahe aastane poeg läheb koos temaga, aga kuskil 20~30 minutit lastakse veel põõnata ja siis tullakse ja karjutakse kõva häälega “Emmme” siis ei aita pea tekki alla pistmisest enam 😀

  • Avatar
    Vasta Kristina 6. august 2014 at 09:06

    6kuune läheb mul magama kl 19 ja mina passin üleval kl 3ni :/ unetu on ka raske olla. Õnneks ta magab mul kl 11ni( vahe peal ärkab söömise ajaks üles).
    Aga “noor” on ka raske olla. Ei aita ka midagi :/

  • Avatar
    Vasta kadri 6. august 2014 at 09:01

    Minu puhul sõltub kõik sellest mis vahetuses ma tööl olen, kui hommikuses siis ärkan 4.30 ja magama jään umbes 7-8 aeg kuna silmad vajuvad kinni. Ja kui mind on kostitatud õhtuse vahetusega ärkan tiba enne 10 ja magama jään 1-2 aeg 😉

  • Avatar
    Vasta Sandra 6. august 2014 at 08:47

    Enne,kui last veel polnud,võisin kolmeni üleval vahtida,aga nüüd lähen tavaliselt kl 22 magama,siis on laps juba magama pandud ja kõik tehtud!Äratus on kusagil 7-8vahel,sest üks pisike nõuab siis süüa.Aga ma vist ei ütles sellest küll ära,kui keegi laseks mul 24h järjest magada 😀 Uni on koguaeg nii kuramuse magus,et vägisi ajan end voodist välja.

  • Avatar
    Vasta E 6. august 2014 at 08:19

    Mu laps tegi täna hommikul nii “vahva” üllatuse. Esiteks ta läks eile alles 23 ajal magama ja siis nüüd hommikul ärkas kell 5. Käis jõi vett ja tuli minu ja abikaasa vahele. Niisama sikutab seal juukseid mul, torgib silmi jne (3.5 aastane). Ma kobisin siis elutoa diivanile, et ehk on lootust seal magada, kuna ta ka muidu 7st juba üleval….saaks veel natukenegi magada. Tuleb välja, et magamine on nõrkadele ja härra kobis elutuppa mulle järgi. Vaatas, et ma vist vedu ei võta ja läks oma tuppa….kolistas seal oma logodega jne..kell 5 hommikul!! Mis normaalne inimene nii teeb. Nüüd on kell peaaegu pool 10 ja ta ikka põõnab oma voodis :S Ei saa siis jutti ilusti oma voodis õhtust hommikuni ära magatud 😛

  • Avatar
    Vasta Kissu 6. august 2014 at 08:18

    Mõnipäev lähen juba kell 20 magama 😀 see oleneb sellest,kui raske mu tööpäev oli. Enne,kui tööl ei käinud,siis vahtisin kella 2-ni ja und ei olnud kuskil

  • Avatar
    Vasta Kaire 6. august 2014 at 08:05

    Lähen ka umbes 12 paiku magama. Tunnen täpselt samuti, et kuna laps juba magab, siis tahaks ju ”oma aega” ka. Ja ärkan tavaliselt 7-8 vahel. Laps on äratuseks:)