Uncategorized

ilus, ilus, ilus on elu

12. august 2014

“Elu on nii ilus,” nentisin ma eile õhtul veinipokaali pihku haarates ja tugitooli toetudes.

“On-on,” noogutas ka Mirjam.

Mis meil ikka häda oli. Lyonis mitu käiku head-paremat sisse söödud, imeline vein pokaalis, hea sõber, kellega juttu puhuda ja imelikke ideid genereerida. Ühtlasi sõitsin ma eile esimest korda oma uue rattaga kodutänava mäest alla ja hüüdsin: “Wiiiiiiiiiiiiiiiii!”. Vot see on õnn!

Õnn on ka see, et täna sõidan ma rattaga politseimajja oma ID kaardi järgi*, seejärel kuskile, kust ma saan osta ID kaardi lugeja…Eeldan, et ehk Järve keskuses ikka on? Siis torman koju ja teen internetis valmis omaenda isikliku OÜ, millega hakkan ma koguma meile natukene pulmafondi.

Pulmadest rääkides: need inspiratsioonipildid, mis ma eelmine kord üles riputasin, jätsid vist inimestele natukene vale mulje, et ma tahangi grandiooselt suurt kirikupulma kogu selle tilu-liluga. Ei-ei. Mulle meeldib ikka mõte tagasihoidlikust pulmast, kus enamik asju on DIY ja selline…maalähedasem.

Homme lähen ma kleidisalong Pärlisse väiksele fotoshoodile ja ma küll ei tea, mis emotsioonidega ma sealt tagasi tulen, aga praegu on mu peas kindel see, et ma tegelikuses tahan endale siiski umbes põlvini kleiti, mitte pikka. Eks aeg näitab, mida ma siis mõtlen, kui ma olen neid kauneid pikki “printsessikaid” selga proovinud. Aga mis ma siin ikka lobisen, eks näete neid pilte juba üsna pea ise.

Jah, seega ma olen õnnelik. Ma olen õnnelik, et ma saan nüüd alustada ühe oma pikaaegse ideega, ma olen õnnelik, et ma oskan rattaga sõita (korraks kahtlesin, et kas oskan, sest ma sõitsin viimati umbes kümneaastasena), ma olen õnnelik, et allkorrusel hakkas vaikselt remont ja ma olen õnnelik, et mul on kõik, kes mul on ja lõpuks olen ma õnnelik selle üle, et nii paljud mind aitavad. Just seepärast proovin mina ka kõiki aidata, kui oskan. Sest nii hea on, kui oled kimbatuses ja tuleb hea sõber ja AITAB!

*Tegelikult peaks ma esimese asjana sõitma siiski rattapoodi ja ostma endale luku. Või samas kui tõenäoline on, et POLITSEIMAJA eest mu ratas ära varastatakse?

Tänase päeva kommentaariks ootan üht põhjust, mis teil täna tuju heaks teeb 🙂

Loe ka neid postitusi!

42 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Gätlin 12. august 2014 at 19:55

    Minu laps läks esimest päeva lasteaeda 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaja 12. august 2014 at 14:11

    Tuju teeb heaks selle aasta viimane tööpäev eestis :)))

  • Avatar
    Vasta Lilia 12. august 2014 at 14:01

    Rattalukk oleks tõesti mõistlik esimese asjana osta. Nii palju on viimasel ajal neid kuulutusi, et ratas kadunud jne. Ja tark oleks investeerida kvaliteetsesse lukku, mis tõesti maksab rohkem. Lähed rattapoodi kohale ja nad ise soovitavad Sulle. Ei ole mõtet osta kõige odavamat, mille saab pmst küünekääridega katki lõigata. Investeeri :), nii saad oma rattaõnne kauem nautida.
    Samuti tuleks ratas lukustada millegi külge (mitte ainult ratas n.ö lukku panna). Ja kõige parem on panna tagumise ratta külge lukk, kuna seda ratast on raskem ära “kruvida” kui esimest.
    Ja ratast tee kohe alguses pilt ja kirjuta üles ka seerianumber. Siis on suurem tõenäosus peale vargust see tagasi ka saada.
    ID-kaardi lugeja saad osta igast pangast või siis mõnest elektroonikapoest (eriti vinge on see Eesti oma ID-kaardi lugeja, mis näeb välja nagu mälupulk).

  • Avatar
    Vasta Kaire 12. august 2014 at 13:30

    Minu tuju tegi täna heaks see, et mu tita sai täna 5-kuuseks! 🙂

  • Avatar
    Vasta Simona 12. august 2014 at 12:41

    Ma lähen homme kaheks nädalaks reisile :DDD

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. august 2014 at 12:58

      wohhoo!

  • Avatar
    Vasta Mai 12. august 2014 at 11:50

    OÜ oleks justkui pisut liiga keeruline lähenemine, tee parem digikassa või ava kasutamishoius pangas 🙂 Iga kaardimaksega tiksub digikassasse mingi summa, mul on juba päris kenake raha kõrvale pandud seeläbi, mis sellest, et enda raha, mitte pangalt saadud, aga vähemalt suudan niimoodi koguda 🙂 Ja kui pulm alles järgmine aasta, kogud selle ajaga midagi ikka kokku. OÜga on tohutult tegemist ja sehkendamist, raha ei ole sealt nii lihtne kätte saada ja omatahtsi kulutada; lihtsam oleks lihtsalt raha kõrvale panna – avage siis näiteks kolmas arve endale pangas, kuhu hakkategi koguma, või midagi seesugust. Mõtle enne hästi hoolega läbi ja pea nõu 🙂
    Täna õnnelik … tegelikult olen iga päev õnnelik selle pärast, et oskan elu elada päev korraga 🙂

  • Avatar
    Vasta K. 12. august 2014 at 11:04

    Hommikuseks äratuseks oli täna väiksed kassid. Möllasid meie peal nagu lõbustuspargis, no oli tore nii ärgata. Olen õnnelik, et majas on praegu veel neli kassi ja nad üritavad võidu meid hulluks ajada. 🙂

  • Avatar
    Vasta Diana 12. august 2014 at 11:04

    Käisin oma uutel dokumentidel järel.. Nüüd jõuab alles reaalselt kohale, et ma ligi 3 nädalat juba abielus ja uue nimega olen olnud 😀

  • Avatar
    Vasta Heleen 12. august 2014 at 10:42

    Minu hommiku näiteks teeb head suur tass kohvi. Ja loonulikult see, et kui püüad ise positiivne olla siiis on inimesed ka sinu ümber positiivsed. Olen proovinud ja töötab.
    Ah ja ja pulma kleiti proovides. Ema tuli külla ja siiis kõnndisime linnas. Mainisin talle, et tahaks pulma kleiti proovida. Lihtsalt niisama ilma põhjusetta. Kleidis nähes end oli vahva tunne küll.
    Ilusat päeva Mallu 🙂

  • Avatar
    Vasta Karin 12. august 2014 at 10:39

    Minul teeb tuju heaks,et mu vanem õde läks just sünnitusmajja mu neljakuusele tirtsule sõbrannet välja pressima. Ja see postitus ka tegi tuju heaks,sest tore on,kui inimestel läheb hästi.

  • Avatar
    Vasta Sirly 12. august 2014 at 10:34

    Täna nagu alati teeb tuju heaks mu pisike härra. No ja mul on täna sünnipäev ka 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. august 2014 at 10:43

      Palju õnne!

  • Avatar
    Vasta Annaa 12. august 2014 at 10:33

    Soovitan samuti mobiil-ID-d.
    ID-kaart on selle vormistamiseks vajalik.

  • Avatar
    Vasta Ty 12. august 2014 at 10:22

    Omaenda isikliku OÜ? Pulmade jaoks? Seleta mõtet.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. august 2014 at 10:25

      Noh OÜ, millega ma teenin raha, mida kasutan omakorda pulmade jaoks 😀

      • Avatar
        Vasta Cac Tus 12. august 2014 at 11:12

        Kas räägid mõnes postituses ka sellest OÜst? Või oled juba rääkinud?

      • Avatar
        Vasta Ty 12. august 2014 at 11:16

        Osaühingul on 2500€ osamakse asutamisel (rahaline või mitterahaline vara mis läheb OÜ kasutusse). Teiseks OÜ on eraldiseisev juriidiline keha, mille eesmärk on kasumit teenida. Ma ei kujuta hästi ette kuidas saab sealt enda tarbeks raha välja viia… ainuke viis kuidas see saaks toimida on see, et sa müüd reklaami oma pulmadele (ehk siis teenid selle pealt tulu) ja pulmade korraldamiseks tehtavad kulud lähevad siis kulu poolele. Kuid kas tegemist on ühekordse projektiga või hakkad üritusi korraldama selle OÜ alt? Oled sa ettevõtlusosakonnaga või mõne antud teemal kursis oleva inimesega nõu pidanud? Kes Sul raamatupidamist tegema hakkab?

        • Avatar
          Vasta Ann 12. august 2014 at 11:50

          Alates 2011. aastast võib OÜ asutada sissemakset tegemata. Teatud tingimustega muidugi.

          • Avatar
            Kriss 12. august 2014 at 12:23

            OÜle ei pea asutamisel tegema 2500-eurost sissemakset, kuid see tuleb teha aasta jooksul loetuna asutamiskuupäevast. Teoreetiliselt ei tohiks sissemakse olla see raha, mis sul ettevõttesse koguneb ehk siis kasum, vaid sa peaksid panema raha omast taskust. On küll olemas üks legaalne võimalus, kuidas teenitud kasum “muuta” sissemakseks, kuid see tähendab, et 2500 euri on su dividendid (kui plaanisid neid võtta) kohe väiksemad. Kui sa praegu registreerid ettevõtte, siis hiljemal aasta jooksul peab see rahakeerutus olema tehtud. Ning see eeldab vägagi, et see raha on ka reaalselt olemas.

            Aga pulmadeks OÜsse raha kogumist ma isegi mõistan, sest “kogun” ka ise niimoodi oma OÜsse raha. Asja mõte on lihtsalt selles, et raha koguneb sinna, kuid ettevõttest välja võtta on seda võrdlemisi tülikas. Maksuvabasid raha välja võtmise võimalusi on vaid mõni. Ehk siis on see raha hästi ära pandud ja puudub võimalus see lihtsalt tuulde lasta. Kunagi kui vaja läheb, võtad dividendidena välja. Ikka odavam kui palgana. Loodetavasti on su OÜ nii suur rahamasin, et kogud aastaga arvestatava summa + 2500 euri kokku. Jõudu!

        • Avatar
          Vasta Kristi 12. august 2014 at 11:55

          Osamakset ei pea asutamisel kohe ära maksma. Ise saab valida mis aja jooksul selle sisse maksad

        • Avatar
          Vasta miiu 12. august 2014 at 12:06

          sa ei saa vist päris täpselt aru. idee on blogile reklaami müümine korraldada sedasi, et mallu OÜ esitab firmadele arve ja deklareerib oma tulud seaduslikult. kui mariann aasta lõpus otsustab dividende välja võtta, saab ta neid rahasid kasutada, et korraldada pulmi või osta endale elevant või midaiganes ta heaks arvab. 😀

          • Avatar
            elex86 12. august 2014 at 14:45

            Mallukas tahaks kindlasti endale ühte elevanti. 😀 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Sigrid 12. august 2014 at 10:20

    Praegusel hetkel teeb õnnelikuks see, et poiss peale tunni ajast jauramist lõpuks uinus ja saan rahu ja vaikust nautida. Hammaste tulek on ikka üks hirmus aeg.

  • Avatar
    Vasta anna 12. august 2014 at 10:20

    ID kaardi ja ID kaardi lugeja asemel lase endale oma telefoni teenusepakkuja juures hoopiski Mobiil-ID sim-kaart väljastada.
    Mobiil-ID on palju mugavam kasutada kui ID-kaarti 🙂
    Telefon on sul ju koguaeg kaasas ja käepärast ning ei pea hakkama ID-kaardi ja lugeja väljaotsimisega tegelema 🙂

    Ise olen väga palju aastaid kasutanud mobiil-ID-d ning tõesti, väga mugav on 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. august 2014 at 10:25

      Ma raudselt ei oska 😀

    • Avatar
      Vasta Merili 12. august 2014 at 10:26

      No jaa… Eks mobiil-ID on hea asi küll, kuid et seda saada, peab kasutama id-kaarti ja selle lugejat, et ennast poitsei lehel idenfitseerida 🙂
      Nii et nagunii on lugejat vaja

      • Avatar
        Vasta anna 12. august 2014 at 10:37

        selleks, et esialgu mobiil-ID-d aktiveerida, jah. aga edaspidi on suht safe ja easy.

        mobiil-id kasutamine töötab samamoodi/sarnaselt nagu id-kaartki (näiteks panka sisselogimisel):
        – sisestad kasutajatunnuse + tel.numbri
        – saadetakse sulle kontrollkood telefonile
        – kontrollid kas arvutiekraanil ja telefonis on sama kood
        – sisestad PIN1 ning oledki sisse loginud.

        id-kaardi kasutamiseks:
        – ühendad id-kaardi lugeja ja paned kaardi sisse
        – avad netibrauseri
        – sisestad kasutajatunnuse
        – sisestad PIN1

        eelistan isiklikult mobiil-id-d just seepärast, et saan oma toiminguid teha ära ka telefonis ning ei pea selleks arvutit, id-kaardi lugejat ja id-kaarti otsima.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 12. august 2014 at 10:44

          Ma nii oldschool mutt, et eelistan vist ikka ID lugejat 😀

          • Avatar
            Maire 12. august 2014 at 11:23

            ma olen veel old-scoolim…mul on paroolikaart 🙂 kaasa on läinud ka nuti ajastusse ja trinud omale mobiil id. Mugav tundub küll jah.

          • Avatar
            elex86 12. august 2014 at 14:42

            Ma sama old-schooli mutt nagu Maire 😀 .

    • Avatar
      Vasta e. 12. august 2014 at 10:59

      Tegelikult on vahepeal ka ID-kaarti vaja kasutada, nii et tee see ikkagi ka ära. Mingid e-riigi süsteemid tunnistavad ainult päris-ID kaarti.
      Ma ise olen ka veendunud mobiil-ID kasutaja, ülimugav, aga just eile komistasin ühe riigiteenuse kasutamise otsa, kust edasi ei saa, nii et pean minema panka ID kaardi PIN koode taotlema.

      Aga mobiil-ID-d sai ka ilma ID kaardita registreerida, vähemalt siis, kui ma seda tegin. Kuidas, ma ei mäleta.

  • Avatar
    Vasta elex86 12. august 2014 at 10:15

    Minu tuju teeb kohe hommikul heaks see, kui mu lapsed mu kaissu poevad ja ütlevad, et armastavad mind! 😉 Nii oli ka täna hommikul. 🙂

    Ja muidugi aknast sisse piiluv päike – mulle meeldib päike. 😉

  • Avatar
    Vasta KH. 12. august 2014 at 10:11

    Minu tuju teeb täna heaks hästi õnnestunud töövestlus ning uus töökoht! (:
    Elu ongi imeline, kui igast pisiasjast rõõmu tunda!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. august 2014 at 10:12

      Palju õnne uue töökoha puhul 🙂

      • Avatar
        Vasta KH. 12. august 2014 at 11:03

        Suured tänud! (:

  • Avatar
    Vasta miiu 12. august 2014 at 10:10

    nii. imelikke. ideid…

  • Avatar
    Vasta Maria 12. august 2014 at 10:10

    Tuju teeb heaks see, et mees palus eile kätt 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. august 2014 at 10:12

      Ooo! Palju õnne!!

      • Avatar
        Vasta Maria 12. august 2014 at 10:13

        Aitääh-aitäääh 🙂

    • Avatar
      Vasta Kristin 12. august 2014 at 10:13

      Ja rattapood on sul ju kohe lähedal- valdeku tn. 😀

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 12. august 2014 at 10:24

        Jah, sinna ma lähengi 😀