Kingiloos

võimalus aidata armast vanatädi

23. september 2014

Eile läksin allakorrusele ja nägin, et Lea voodi on kaetud sussidega. Nimelt meil üks naabrinaine sai kuidagi tuttavaks ühe 70-aastase vanatädiga, kellele hirmsasti kududa meeldib, aga raha lõnga jaoks ei olnud. Meie naabrinaisel oli aga lõnga küll ja veel. Talle ka kunagi meeldis kududa ja nii ta selle lõnga vanatädikesele viiski.

Tänutäheks kudus vanatädi talle sussid. Väga armsad sussid olid, naabrinaine õmbles sinna peale veel kaunistusi ja siis said kohe veel ilusamad, aga sellist täppistööd vanatädi silm enam ei võta.

Kuna paar inimest uurisid naabrinaiselt, et kust ta sellised mõnusad sussid sai, siis juhtuski nii, et vanatädike sai paar sussitellimust ja oli maru õnnelik, sest üksi elades ning kopikaid lugedes on ju iga sent õnnistuseks ja kuidagi on vaja ära elada.

Kui mina seda lugu kuulsin, siis ostsin ma ei rohkem kui kuus paari susse, Lea vist neli, nii et meil on nüüd kõigil susse rohkem kui küll.

sussid-3579749Ühesõnaga, minu jutu point on see – kui keegi tahab endale või sõbrale susse tellida, siis kirjutage mulle mariannkaasik@gmail.com. Täpsustage, mitu paari tahate ja kas meeste või naiste omi. Suured sussid (nii meeste kui naiste omad) maksavad 3.50€ ja laste omad 2€. Ainuke asi on see, et värvi valida ei saa, sest tädikene koob nende värvidega, mis talle parasjagu käte satuvad ja kodus olemas on. Tallinna piires saame ehk naabrinaisega kahepeale teile kuidagi käest-kätte need anda, ülejäänud Eesti piires paneme siis posti 🙂

Ja muuseas, kes seda postitust Facebookis sheerib ja seda ka kommentaariumis teada annab, nende vahel loosin ma välja kaks paari susse, ühe enda raamatu “Püha taevas, sa oled rase!” ja purgi enda marineeritud kuuseriisikaid (eile maitsesin ja olen veel elus, seega julgen pakkuda:D).

Loe ka neid postitusi!

7 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Eks 23. september 2014 at 18:56

    Tähti ei tahaks närida, aga noh, inimene õpib kogu elu. 🙂 Ehk siis armSAT, mitte armAST.

  • Avatar
    Vasta Kati 23. september 2014 at 17:55

    Väga lahedad sussid, meie nimetasime neid vanasti “pätudeks”. Kadunud Mamma hoolitses alati selle eest et kellegil jalad ei külmetaks ja kõigil ikka paar paari pätusid oleks.

  • Avatar
    Vasta Mari 23. september 2014 at 16:23

    Tahan,tahan,tahan! Naiste omasid sooviks kohe kaks paari!

  • Avatar
    Vasta . 23. september 2014 at 14:53

    Mul olid ka sellised (madalama säärega) sussid kunagi. Üks tädike sünnipäevaks kinkis. Mulle nii meeldisid!

  • Avatar
    Vasta R 23. september 2014 at 14:44

    Kusjuures, minu kadunud vanaemale meeldis ka väga selliseid susse kududa. Hullult mõnusad ja head olid ja mina tean neid nime all “PÄTID” 😀

  • Avatar
    Vasta Gerli N. 23. september 2014 at 13:57

    Sellised sussid on talvel tõeliselt mõnusad! Oman ise kahte paari sarnaseid susse (kuigi veidi madalamad) ning need kudus mulle mu vanatädi. Talvel ei pea jalad külmetama 🙂