Uncategorized

õudsad Pariisi tänavad

26. september 2014

Kuigi ilm on imeline ja Pariis on väga mõnus,peavad meepotis ikka tõrvatilgad olema.

Eile oli mul jube kahju, et ma korralikult prantsuse keelt ei räägi, sest metroos kõndis ringi mustlane ja küsis annetusi. See ei ole siin mingi haruldus, sest ma nägin neid ka täna kümneid,aga eilsel mustlasnaisel oli kõhukotiga küljes väike imik. No nii 3-4 kuune, kes rippus lõdvalt seal kotis nagu surnu selles metroo põrgumüras.

Mäletan jah, et tited magavadki niimoodi lõdvalt nagu kaltsunukud, aga kuna mulle kohe meenus mingi artikkel sellest, kuidas mustlased lapsi uinutavad droogidega, et haletsuskerjamist lihtsam teha oleks, hakkas mul lausa füüsiliselt halb seda vaadata.

Ma oleks nii tahtnud ta käest küsida, et miks ta kerjab. Kas tal on kõht tühi? Kas tal on lapsele midagi vaja? Kas see on üldse tema laps??

No ja täna nägin meest, kes kerjas magavate kutsikatega. Kohe kahtlustasin jälle seda, et nad on uinutatud.

Olen vist veits paranoiline.

Ahjaa. Täna nägin ka meest, kes kerjas oma rõvedat muuundunud jalga lehvitades.

Aga minu mündid sai endale onu, kes kerjas kahe kassiga. Need ka magasid, aga nende puhul miskipärast ei tekkinud tunnet, et nad droogitud oleks. Kasside töö on magamine!

Loe ka neid postitusi!

12 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta P 27. september 2014 at 17:36

  Meil oli Pariisis au kohtuda ühe kerjusega (noor neiu) nii Notre Dame’i ees kui ka selle lähedal asuvas kommi poes. Ühes situatsioonis kerjas “oma vanemate haiguse raviks” raha ja teises ostis kommi ja limpsi.

 • Avatar
  Vasta Marily 27. september 2014 at 15:04

  Tunnistan ùles, et olen mustlaste ja hiinlaste suhtes ùpris rassist. Elan Itaalias ja siin on palju mustlasi, nemad on pòhi kerjajad aga ka pòhi vargad!
  Ning kui nende lapsed lasteaeda làhevad siis on neil firmariided seljas, kusjuures lasteaed on neile tasuta! Elavad òudsates oludes aga paremat nad ei tahagi, see on nende stiil ja traditsioon, nagu ka kerjamine ja varastamine…
  Mina annan raha vaid tànavamuusikutele.

 • Avatar
  Vasta Name 26. september 2014 at 23:59

  ÕudsEd

 • Avatar
  Vasta margot 26. september 2014 at 22:18

  Ma elar Rootsis ja iga hommik viin oma põnni Stockholmi Eesti lasteaeda kesklinna ja õhtul toon ära, vahepeal satun igalepoole erinevatesse Stocki osadesse ja neid kerjuseid on IGAL pool. Kesklinnas on iga ristmiku juures postid nende poolt hõivatud ja nad karjuvad täiest kõrist kõigile HEJ MADAAM ja kõlistavad oma topsikutega. Osad on rahulikult, kuid kui mõni oma 1jala ja kolme käega vastu tuleb, siis aitab vahest ainult ringipööramine ja tänavate vahelt mööda minemine. Raha pole neile mõtet anda, kuna enamustelt võetakse kõik teenitud raha ära niikuinii. Ise olen süüa andnud ainult neile, selle üle on nad isegi õnnelikumad ja saavad kõhu ka täis.

 • Avatar
  Vasta ssss 26. september 2014 at 22:09

  http://ireport.cnn.com/docs/DOC-930349 siin juttu sellest uimastamisets jube :S

 • Avatar
  Vasta T 26. september 2014 at 20:22

  Hispaanias tuldi nendele mustlasest kerjustele mercedesega järgi 😀

 • Avatar
  Vasta Pirts 26. september 2014 at 20:16

  Mind häirib nii jubedalt, kui kerjused loomi kasutavad, et rohkem raha saada. Ainult üks kerjus, keda ma korduvalt näen, hoolitseb enda loomade (tal on koer ja jänes) eest ja seda on näha ka. Ülejäänud loomad tunduvad kõik nii õnnetud, et mul on garanteeritult pisarad silmis ja võtaksin nad kõik endale, kui võimalik.

 • Avatar
  Vasta Birgit 26. september 2014 at 18:36

  Sa pole veel vähemalt näinud neid peresid imikute ja väikeste lastega tänaval magamas, sest see madrats ongi nende “kodu”. Pariisis on enamjaolt ainult vaesed inimesed, rikkamad ikka kesklinna piirides.

 • Avatar
  Vasta Kaire 26. september 2014 at 18:10

  Õudsed’ 🙂

 • Avatar
  Vasta Kerli 26. september 2014 at 17:35

  Ja kusagil uudistes v mingis saates räägiti, et nende surnud beebidega tehakse lausa äri, et siis pärast saaks nendega kerjata…:( väga creepy igaljuhul

 • Avatar
  Vasta Elise 26. september 2014 at 17:21

  Volgadega ümber musta mere saates räägiti üldse, et naised kes kerjavad koos beebidega, siis on need beebid surnud tegelikult üldse.

 • Avatar
  Vasta Mar 26. september 2014 at 17:15

  Käisin suve lõpus Ateenas. Kesklinn oli ka kerjuseid täis ja kui muidu kandis mees särki, kus tervet kätt kattis särgivarukas normaalselt, siis köndiga käe varukas oli demonstratiivselt üles keritud näitamaks kui hädine, jõle, õudne see on ja kohe hirmsasti on raha vaja. Juba 3-aastased aetakse seal roosikimpudega tänavaile, ära õpitud paar välismaise seksisümboli nime, mida öeldes ulatatakse roos ja jäädakse käsi pikalt ees ootama. ( kui turiste kõnetada ” oo sa näed välja nagu Angelina Jolie, on lootust rohkem raha saada”). Kõige hullem on see, et nad on nagu tuvid, annad ühele ja siis ujubki terve kerjustearmee sulle külje alla, et anna nüüd.
  Isegi taksojuhid olid seal imelikud. Eksisime sõbrannaga ära kuskile getosse ja kabuhirmus pöördusime taksojuhi poole, et kaugele te 10 euro eest viiksite. No vastati konkreetselt nii, et “…ja üldse teenindamine sõltub, kui palju te tippi jätate”. Ekslesime siis omalkäel tagasi hostelisse.
  “röövmüüki” tehti ka palju, neeger tuleb ja seob sulle käepaela ümber käe, hakuna matata saatel ja siis hakkab tulema “anything you have”. Yep, ma olen white trash ja tüüp krabas lõpuks käepaela tagasi, sest anything i had oli ainult tühi veepudel 😀