SÖÖK

I don’t always cook breakfast, but when I do…

1. oktoober 2014

brekki

Täna hakkas siis see päev, mil ma hakkan jälgima oma “60 minutiga nädalas vormi” kavasid. Esiteks lugesin sealt välja, et hommikusööki on soovitatav süüa kohe peale ärkamist, mitte 24 aastat voodis muneda ja sahtlist komme nosida. Imelik lugu küll, eksole.

Ajasin siis kargu alla, praadisin mune avokaadoga ja kõrvale lõikasin natukene koduaia tomateid. Tahtsin juua rohelist teed, aga haarasin hoopis selle astelpaju tee, arvates, et seegi on roheline. Ei ole, aga maitseb küll hästi. Suhkrut tee sisse ei pannud, kuigi tavaliselt kuhjan selle suure tassi sisse vähemalt 4-5 lusikatäit. Piinlik tunnistada, aga ma pole vist kunagi teed ilma suhkruta joonud ja arvasin, et see on hulga rõvedam, kui ta tegelikult maitseb.

Toidu valmistamise ajal kaanisin sisse klaasitäie õuna-ananassi-porgandi mehu. Ma tean, et see vist suhkrute poolest pole just kõige targem valik, aga ma nii-nii tahtsin seda juua ja mul oli janu ja see oli käepärast ja…ok, vabandused said otsa. Igatahes ma loodan, et kui ma aeg-ajalt seda mehu joon,  et see päris maailma lõpp ei ole, sest näiteks täna plaanin ma endale karistuseks Mariga jalutama minna, et mehukalorid maha raputada.

Today I started my healthy lifestyle…for the 8467365th time in my life. Lets hope I can last more than 2 hours, right? Anyway, fired some eggs, had some avocado with tomatoes and a cup of greenish tea.

I don’t feel much fitter…

Loe ka neid postitusi!

18 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Maire 1. oktoober 2014 at 14:39

    paljulubav tõesti 🙂

    Aga teejoomisest. kunagi ammusel ajal kui ma noorukeseke olin veel, siis jõin ka suhkruga teed. mingil ajal aga lõpetasin, kuna ka kaaluga jama oli, ja noh…igasugune sel hetkel ebavajalik tuli eemaldada menüüst. ja suhkur tee sisse on ebavajalik tegelikult. ja no siis mu vanaema oli muidugi tark ja ütles, et kui alul ei maitse, siis meki 20 korda, lõpuks hakkab meeldima. ja nüüd siis ongi nii, et joon kõiki teesid ilma suhkruta. mitu aastat ilma suhkruta joonud juba, ja 1kord siis mõtlesin , et panen lusikaga tiba mett või suhkrut sisse. ja nii kui maitsesin, mõtlesin et rõvedamaks enam minna ei saa….kuid sai….ma rumaluke ei seganud suhkrut korralikult ära, ja see teepõhi oli selline õudselt magusalt siirupine õudus…sisse ma ajasin…peale seda tükk aega iiveldas, ja nüüd….joon rõõmsalt oma suhkruta teed edasi 😀
    SUHKUR ON NÕRKADELE!!! hahahaaaa…. 🙂 mina tugev, mina magusat valget asja ei söö….no vähemalt tee sees mitte 😀 reaalselt suhkrut saan siis kui poest kooki ostan 🙂

  • Avatar
    Vasta Evelin 1. oktoober 2014 at 12:20

    Fired some eggs 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. oktoober 2014 at 12:26

      las ma vallandan oma mune siis 😀

      • Avatar
        Vasta mai 1. oktoober 2014 at 14:16

        fire pole vallandama, aga hire on palkama küll

        • Avatar
          Vasta Evelin 1. oktoober 2014 at 15:17

          fire tähendab siiski ka vallandamist 🙂

          • Avatar
            mai 3. oktoober 2014 at 12:50

            aa, tänks sõnavara rikastamast!

      • Avatar
        Vasta Evelin 1. oktoober 2014 at 15:18

        peaks ka omale homseks vallandatud mune tegema, näevad väga isuäratavad välja:)

  • Avatar
    Vasta Birgit 1. oktoober 2014 at 10:45

    Kodumahla tehes on see loomulik, aga tehases läheb ju kõik keemia jms koos koorega mahla sisse. Eestis toodetud mahlad veel, aga mingid Hispaania vms. tundub küll kahtlane.

  • Avatar
    Vasta heltsu 1. oktoober 2014 at 10:38

    Meie ka õunamahla tehes neid ei koorinud 😀 Milleks? Et oleks saanud 6h asemel 12h seda mahla teha? Pesime kuuma veega ära ja purustasime kogu õuna ära. Tahaks teada, et kes üldse koorib? Fb on mul mitmendat nädalat täis pilte, kus kõik õunamahla suure himuga teevad ja kõik viskavad koorimata õunad masinasse.

  • Avatar
    Vasta Birgit 1. oktoober 2014 at 09:30

    Suhkru asemel võid kasutada steviat:
    http://www.umami.ee/epood/Stevia/

    Pakimahlad on suht kahtlane kraam. Olen kuulnud ütlust, et kui oma silmaga näeks nende valmistamist, ei jooks neid paljud. Kindlalt ei tea väita, aga kuuldavasti lähevad kõik puuviljad, juurviljad käiku pesemata ja koorimata.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. oktoober 2014 at 09:31

      Mul on stevia kodus olemas 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. oktoober 2014 at 09:32

      Ja muuseas, ma nii laisk, et enamasti ka ei pese asju :(( no kui Marile annan, ainult siis 😀

    • Avatar
      Vasta Kaia 1. oktoober 2014 at 09:45

      Minu jaoks on see stevia kõrvalmaitse nii rõve, et jook ei ole joodav peale seda.
      Mahlade kohapealt niipalju, et kellel seal tehases ikka aega neid koorida oleks? Arvata võib et koorega sisse lähevad, aga ma usun et mingi veega nad ikka üle lastakse.

    • Avatar
      Vasta Eks 1. oktoober 2014 at 15:42

      No kui mõnda mahlapakku vaadata, siis on suhkrut teinekord isegi üle 30%. See tähendab, et ühes klaasis on 1/3 suhkrut. On ju küll veits rõve mõelda, et topiksid endale supilusikate viisi suhkrut suhu..

  • Avatar
    Vasta Piret 1. oktoober 2014 at 09:18

    Fired some eggs? 😀

    Aga tubli! Vähemalt esimese päeva hommik on alanud paljulubavalt ju 🙂
    Kommide ja muude maiustustega teegi nii, et kui sööd, pead jalutama minema 😀 siis kas hakkab jalutamine meeldima või kaob kommi isu ära…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. oktoober 2014 at 09:32

      Vallandasin need kuradi munad 😀

  • Avatar
    Vasta Kissu 1. oktoober 2014 at 09:06

    Mina magustan kõiki oma teesid meega (ja siis kujutan ette, et see hoiab haigusi ka eemal, vist mõjub!) 😀

  • Avatar
    Vasta Ene 1. oktoober 2014 at 08:52

    Ma olen nii ära harjunud suhkruta teed jooma. Suhkur kuidagi tuhmistab ära tee maitse ja siis on kõik nagu samasugune jama, eriti kui pakiteed kasutada. Seda õnneks eriti ei pea (kuskil väljas käies ehk) ja saab enamjaolt korralikku puruteed nautida.