Lapse üles kasvatamine LAPSED Lasteasjad Mari

elu õiekesed

3. november 2014

Hakkasin siis mina eile Mari magama panema. No tee mis tahad, ei jää see väike inimene oma voodis magama. Kuna meie suurte inimestega tegelesime terve nädalavahetuse koristustöödega, kibelesin ma juba alla tagasi, et kööki natukene veel inimlikumaks teha. Seega haarasin ma Mari meie voodisse kaissu, et ta kiiremini magama jääks. Tavaliselt töötab see päris hästi, kuid eile…

Eile otsustas Mari, et just siis, kui tal on kõige suurem uni ja silm põhimõtteliselt kinni vajumas, peab ta hakkama voodis mingeid joogapoose aretama, kus ta paneb pea maha, ajab tagumiku taeva poole ja siis seisab niimoodi, endal silmad loojas.

Pärast paar korda ümber kukkumist hakkas juba uni ära minema, mistõttu otsustas väike vigurvänt hoopis voodis ringi rallida. Ühel hetkel pressis ta ennast seina ja voodi vahele prakku ja siis jäi sinna kinni. Vahepeal rapsis, et välja saada, siis puhkas voodile pead, siis rapsis jälle, siis andis jälle alla. Aasta ema nagu ma olen, siis ma naersin tema ponnistusi vaadates, sest ta tundus nii segaduses olevat, et miks ta välja ei saa.

Ega ma mingi monstrum pole – tõstsin lapse välja, mille peale otsustas Mari ennast TAGASI VOODI VAHELE PRESSIDA ja siis seal hädaldada. Seda tegevust jätkasime me umbes 12 korda, kuni lõpuks otsustasin ma ennast ise pikuti sinna vahesse heita, et Mari enam sinna kinni jääda ei saaks.

Selle peale võttis Mari oma kaisujänese, viskas ta maha, siis viskas luti maha, võttis hoogu ja läks ettevaatlikult ise ka maha (ta alles õppis selle ära), siis haaras uuesti jänese kätte, pani luti suhu, naeris korraks võidukalt ja hakkas päta-päta eemale käputama.

81e6f25d99f3381705f29218185b2a9a6cb30cf3d42430978d16bb14375d6684-1702113

Siis ma tõstsin ta voodisse tagasi ja ta otsustas ennast täis lasta. Terve tuba haises nagu laut ja mina hakkasin mähet vahetama. Loomulikult suutis ta kuidagi sellel hetkel minema vongerdada, kui ma mähkme ära võtsin ja LOOMULIKULT istus ta oma sitase tagumendiga mu just vahetatud padjapüürile ja…siis pressis ennast voodi ja seina vahele.

Kiskusin ta välja, panin mähkme jalga, riided selga, võtsin ta kaissu, mille peale saputas ta ennast mu kaisust lahti ja PRESSIS ENNAST SEINA JA VOODI VAHELE!

Jätsin ta siis sinna ja tulin alla Kardole kaebama, et ma ei saa enam midagi teha, Mari tahab vedeleda voodi ja seina vahel ja mina ei jõua enam selle jamaga tegeleda.

Kardo läks üles ja tuli 10 minuti pärast tagasi: “Mari magab, sa olid ta hästi soojaks teinud!”.

giphy-6645268

Täna hommikul ärkasin ma üllatavalt enne Mari ja otsustasin kättemaksuks eilse õhtu eest ta üles musitada. Mari avas silmad ja heitis mulle sellise pilgu, et ma oleks ääre pealt naerust nutma hakanud. Ta pilk oli lihtsalt umbes selline:

8852a420c4c6863f_stewie-i-hate-this-place-xxxlarge-8843614

Eriti “õnnelik” oli ta selle üle, kui Kardo minu musiralliga liitus ja lõpuks vedeles Mari voodil, käed ristis näo eest ja kiljus peenikese häälega.

Kuidas koer külale, nõnda küla koerale. Homme peaks talle vist padjale sittuma?

Loe ka neid postitusi!

26 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Nimi 3. november 2014 at 20:48

  Ma nüüd ei tahtnud küll jätta muljet, et ma ei saa laste magamapanemisega hakkama.. Meil on maksimaalne arv lapsi rühmas, ehk 16 ja kohal käivad nad väga hästi. Ehk tavaliselt ongi 13-14 last kohal. On ka kõik 16 olnud korraga. Enamik uinub meil ka umbes täpselt kohe, kui pea padjale aga on 1-2 last kellega ei lähe päris nii lihtsalt. 🙂

 • Avatar
  Vasta Nimi 3. november 2014 at 18:53

  Laste magamapanek võib olla paras tsirkus jah. Sul raske ühe lapsega, mul sõimes on kuni 14 last, kes tuleb kõik korraga magama saada. Nad küll veidi vanemad kui Mari (1,5-2) aga mõnel käib umbes samasugune trall kui sul Mariga. Ja no muidugi kui nad lõpuks magama jäävad liiga hilja siis ei taha ju ärgata, kui vaja. Teised lapsed kõik üleval ja varsti hakkame sööma aga mõni veel magab. Lõpuks tuleb üles äratada ja siis vaadatakse ka sellise tigeda pilguga, et miks ma nende head und segan.:D

  • Avatar
   Vasta Anett 3. november 2014 at 19:51

   Pead korra majja lööma. Ma ise ka sõimes ja no 14 on väga harva korraga kohal kuid magamajäämine läheb küll libedalt.. riidest lahti, uneriided selga, pea padjale, tekk peale, tuba pimedaks, unejutt-unelaul ja nii nad uinuvadki. Enamik ikka üpris kiiresti, sest nad ikka väsivad ju päris kiiresti. Eks oleneb muidugi lapsest kah.

 • Avatar
  Vasta Riina :) 3. november 2014 at 17:46

  Meil oli samamoodi, kui mees kodus pikemalt oli.
  Mul viskas üle, marssisin kööki, mees läks, 5 min ja poiss magas nagu nott hambad laiali.
  Praegu on imelihtne. Panen voodisse, laulab omaette ja mingi hetk on silm loojas. Vahest mässab ja kilkab kauem.
  Sittunud ta mul padjale pole. Küll aga mehe kätele 😀 Mees vahetas pampsi diivanil ning see oli sekundite mäng.
  Mul oli naabrimutt külas. Istusime köögis ja jõime kohvi. Poiss mässas oma asjadega, kui korraga tuli mu juurde käed pikalt ees. Vaatasin, et miks tal käed on pruuni plastiliini täis? Kust ta üldse plastiliini sai? Siis tuli ka hais. Ta oli oma pampsi sees kätt pidi sobranud ja tahtis neid siis puhtaks saada. Muidugi esialgu tuli ja raputas oma käsi, siis tahtis vastu mu pusa neid puhtaks teha 😀
  Lapsed! 😀

 • Avatar
  Vasta Kaseke 3. november 2014 at 16:44

  Mul panebki mees õhtuti aastase lapse magama.
  Meil on lapsevoodi ja meie voodi vahel kitsas vahe. Poeg alati proovib end sinna jalgupidi ajada, et ka kinni jääda.

 • Avatar
  Vasta Gerli 3. november 2014 at 16:13

  Issand, kui hea nali tänasesse morni päeva 😀 Sain kohe südamest naerda.. Aga ma usun, et sel hetkel see sinu jaoks küll väga naljakas ei olnud, aga ma kujutan ette kui armas Mari võib seal voodi ja seina vahel olla 😀

 • Avatar
  Vasta Häly 3. november 2014 at 13:57

  Haha. Ja ma lugesin seda loengus. Naeru oli ikka väga raske tagasi hoida 🙂

 • Avatar
  Vasta Keili 3. november 2014 at 12:30

  Meie jaoks magama minek koguaeg paras hullumaja olnud ,missest et laps alles 5 kuud 😀 Ta on mul koguaeg ilusti ööläbi maganud aga enne kui jääb peab mingi pool h ehk kui veab, peput patsutama 🙂 Niisama olles vaatab ringi ,ajab peput püsti, naerab näkku ja magama ei jää 😀 samalajal ise haigutab ja sügab silmi . Vähkreb ja muudkui sätib end 😀 Ka on olnud kordi kus annan alla ja kui mees proovib siis 5 mintsa ja tudub ,no vinge… Sa ehk peaksid Marile muinasjutte lugema hakkama , tuleb tudu kiiremini ja ei sahmerda ringi 🙂 Aga selle kättemaksu kohta, jumala eest ära tee 😀

  • Avatar
   Vasta Butterfly 17. jaanuar 2015 at 08:30

   Real brain power on diaslpy. Thanks for that answer!

  • Avatar
   Vasta life insurance quotes 14. aprill 2015 at 14:19

   You’ve hit the ball out the park! Incredible!

  • Avatar
   Vasta auto insurance 21. aprill 2015 at 16:43

   Ik ben ook geen fan van autorijden, maar sinds ik van rotterdam naar de Achterhoek verkast ben, is alleen fietsen geen optie. Heb zelfs weer een auto aangeschaft. Gelukkig hoef ik niet meer zoveel op en neer voor de kinderen. En wie weer kun je de ritjes gebruiken om mooie verhalen te bedenken:)

  • Avatar
   Vasta Tadalafil 22. aprill 2015 at 17:31

   You’ve got it in one. Couldn’t have put it better.

  • Avatar
   Vasta life insurance quotes 26. aprill 2015 at 19:40

   I’m not easily impressed but you’ve done it with that posting.

  • Avatar
   Vasta online colleges 28. aprill 2015 at 22:39

   Didn’t know the forum rules allowed such brilliant posts.

  • Avatar
   Vasta colchicine 30. aprill 2015 at 19:21

   Great article but it didn’t have everything-I didn’t find the kitchen sink!

  • Avatar
   Vasta essay writer 7. mai 2015 at 21:15

   Back in school, I’m doing so much learning.

  • Avatar
   Vasta write my essay 9. mai 2015 at 20:45

   It’s good to get a fresh way of looking at it.

 • Avatar
  Vasta Viivika. :) 3. november 2014 at 12:22

  Sugulastel mul sama olukord magma paneku suhtes 🙂 Lapse ema muudki püüab ja püüab ja siis kui alla annab läheb mees ja mõne minutiga on laps rahunenud mängulisest olekust ja magab sügavalt aga no igakord ei saa nii kuna laste isa kaugel tööl ja kalli sugulase õnneks tean ma ka seda nippi kuidas jõmpsikat magama saada 🙂

 • Avatar
  Vasta Helena 3. november 2014 at 12:10

  Mul kolmas just selline oligi, et voodis on hull trall, õnneks ei kesta see pikalt, naerdakse, tehakse vigureid jne. Ja pea alati on trall nagu noaga lõigatud. Algul ehmatasin igakord, et mis nüüd juhtus, aga magama oli jäänud lambist kõige suurema tralli pealt. Nii, et igal ühel omad tradistoonid:), kuidas magama jääda. Ja eks ka see on muutuv. Nüüd 1a 8 kuusena on suht rahulik ja kiire magama jääja, eriti kui ma kellaaegadest kinni pean, kl 13 jääb lõunaune mõne minutiga ja kl 21 ööunne mõne minutiga. Õnnes trall jäi sinna aastase lapse kanti. Aga see “kõige ägedeam” trallimise periood ootab sind ees:) Mina pean siiani oma kolme lape kogemusega seda 1a-2a lapse vahemikku “kõige hullemasks” . Kõike tahetakse, ise ja ise ja ise. Ehk siis tahtmist on 100 eest, mõistust aga kahjuks mitte ühegi eest eriti. Teisel pidin koguaeg ärkvel olles sabas käima, sest ta konkreetselt kukkus päevas n arv kordi. Ronis, jookis, tegi ainult asju mid olid keelatud, omad lelud olid mõttetud jne. Ainus meie peres, kes on kõik maailma asjad endale suhu toppinud. Õnneks meie pere pesamuna rahulik sell ja varsti saab 2.

 • Avatar
  Vasta kuskiltkaugelt 3. november 2014 at 11:36

  haha, kølab väga tuttavalt, endal ronib seina ning diivani vahele 🙂
  Vøimalik, et üleväsind.. siis on neil seda “superenergiat” ja teevad igasugu lollusi ning mis siis et luugid kinnivajumas, lasevad ikka ringi nagu hamstrid 😀
  Endal poiss avastas selle, et oma voodis saab madratsi alla ronida.. jep, kisub selle ääre üles ning poeb sinna alla,istub seal ja väga pønev on.. ning kui lähed tuppa siis aint kihistab naeru ja arvab, et on peidus 🙂 Aga siis tuleb partypooper-emme (üritan ise alati naeru tagasihoida ning väga tøsisena paista, see on väga raske kohati kuna ta on nii armas väike pätt!) ja seob madratsi kinni nii et lollitamisel on løpp ja laps jääb magama 😛

 • Avatar
  Vasta Sandra 3. november 2014 at 11:23

  Btw, Mallukas, kuidas pulmaplaneerimine edeneb? 😉 Võiksid sellest ka blogida, pole ammu kuulnud midagi. 🙂

 • Avatar
  Vasta Sandra 3. november 2014 at 11:22

  No johhaidii kui hea nali masendavasse päeva! 😀

 • Avatar
  Vasta reet 3. november 2014 at 11:08

  Sa ajasid mulle titeisu peale. Ausalt. Kuigi ma naudin vägagi seda, et juba vist aasta aega ei pea kellegi peput kasima ega ühtki öösel majas ringikondavat lapsukest voodisse tagasi toppima.

 • Avatar
  Vasta Helina 3. november 2014 at 11:01

  Ma vähemalt sain südamest naerda 😀 ( aga ma tean mida sa tunned, meil on samavanad lapsed ;))

 • Avatar
  Vasta alvi 3. november 2014 at 11:01

  Hahahaa….ja mina mõtlesin, et kuidas on see võimalik, mina võisin sussutada, kussutada ja pea peal kasvõi seista,aga laps magama ei jää, aga siis võtab mees lapse ja kahe minutiga vaikus 🙂

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 3. november 2014 at 11:06

   sest sa tegid enne soojaks ära 😀