Uncategorized

pimeda kurb eluke ja head uudised

13. november 2014

Ma olen nii kaua, kuni ma mäletan, ikka ja alati prille vajanud. Umbes esimeses klassis ma vist endale prillid sain, mitte, et ma mäletaks, mis miinus mul toona oli. Ju siis piisav, et prillid välja kirjutada, sest ma mäletan, et enne seda kissitasin ikka telekat vaadates kõvasti.

Sain siis mina prillid ja seda värki mul ei olnud, et keegi oleks prillipapaks narrinud vms, kandsin prille ikka. Seda seniajani, kuni ma mingi 12-13 sain ja siis oli palju olulisem LAHE olla ja seetõttu hakkasin ma aina “prille koju unustama”.

Ema vist hammustas läbi, et selles asi on, sest lõpuks ostis mulle uued ja popimad prillid, mis praegu vaadates tunduvad ikka mega rõvedad ja täiesti ovaalsed, aga toona väga moekad ja lahedad.

Ei mäletagi, millal ma hakkasin läätsesid kandma, aga ma mäletan seda, kuidas ma istusin seal arsti kabinetis ja pusisin endale läätsesid silma. Ma mõtlesin, et see on nii keeruline, et seda ma küll kunagi ise teha ei suuda, aga kae nalja. Ma olin umbes 15-aastane. Ema väidab, et enne ei kirjutatagi läätsesid välja, aga ma arvan, et nüüd on veits teised ajad?

Toona ostsin vist päevased läätsed, aga mõne aja pärast hakkasin kuuajaseid ostma ja sellest ajast olen ma neid kasutanud. Ehk siis üheksa pikka aastat olen ma läätsesid kandnud. Vahepeal muidugi uusi prille ja asju ka soetanud, aga valdav enamuse ajast kannan ma läätsesid.

Ilma läätsede ja prillideta ei näe ma mitte midagi, sest mu silmad on umbes miinus kuus. See tähendab, et ma olen põhimõtteliselt pime ja selgelt näen ma inimese nägu mingi 30 cm kauguselt. Paljude meelest on niimoodi ehk raske elada, aga ma ei mäleta, kuidas see elu prillideta/läätsedeta oli ja suure tõenäosusega ei ole mul täiuslikku nägemist iial olnud.

Ükskord juhtus mul rõve asi – vehkisin mingisuguste paberitega ja tõmbasin endale SILMA papercut’i. See oli ikka väga rõve ja tekitas mulle jubeda silmapõletiku ja selle tulemusena pidin ma pea kuu aega ainult prillidega käima. Ega muidu hullu pole, aga talvel lähevad prillid tuppa astudes uduseks ja ahjust ei saa midagi välja võtta, ilma, et prillid udused ole. Ja vihmaga lähevad prillid märjaks ja…

Samas läätsesid tuleb silmast välja võtta, puhastada. Mõnikord läheb midagi läätse vahele ja teeb haiget. Võib soodustada silmapõletikku ja minu emal on näiteks lääts silmamuna taha läinud, kust arst seda siis välja võtab. Jube!

Mingi hetk unistasin ma kolmest opist – tissiopist, rasvaimust ja silma laseroperatsioonist. Rasvaimu ma enam ei taha, sest trennis käimine ongi rasvaimu. Tissid on mul kah täitsa kenad ja hetkel jätan ma ka nemad rahule, aga silmaopi mõte jäi. Kuni ühel päeval näitas Kardo mulle seda pilti:

10441060_591160567678640_4728728358818689452_n-9253150

Jutt siis sellest, et Dr. Solomatini Silmakeskuses on praegu 45% soodustus ja laseroperatsiooni saab kätte vaid 950 euroga, eelmise 1700 euro asemel. No minu meelest on see päris hea sääst, arvestades, et läätsed kuuks maksavad u 15 eurot, seega aasta peale 15×12= 180. Juba viie koma kahe aastaga tuleb see summa täis ja mina näiteks kavatsen veel vähemalt…miljon aastat elada ja läätsesid kanda.

Ja üks asi viis teiseni kuni selgus, et viiendal detsembril lähen mina Riiga, kus mulle tehakse silmakontroll ja operatsioon! MA SAAN NÄGIJAKS! Muuseas, nende facebooki lehel on praegu fotokonkurss, kus loositakse välja ka üks tasuta silmaopp, minge võtke osa!

Kas keegi lugejatest on silmaopil käinud? Kuidas oli? Kas valus ka oli? Millal juba normaalselt nägema hakkab? Jagage kogemusi!

Loe ka neid postitusi!

46 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Merx 1. november 2015 at 09:32

    Hei!
    Ka mina olen nyyd dr.Solomatini kliinikus kàinud ja
    olen vägagi rahul!!! Töö on kiire ja korralik ja julgen
    soovitada.
    Minu -5-st sai -1 ,mis pidi paari nädala jooksul
    stabiliseeruma,aga jah, minu yllatus oli jàrgmisel
    hommikul suur,et wowww,ma näen nii kaugele ?
    hetkeks oli tunne nagu oleks läätsedega maganud 😉

    • Avatar
      Vasta Evelin 17. jaanuar 2016 at 21:36

      Tere!
      Kas Teie -1 on nüüd täielikult taandunud? Ka minu nägemine on hetkel -5 ja veebruaris on registreeritud aeg Dr.Solomatini
      juurde. Tahaks ikka täieliku nägemise tagasi saada…Kas on mingi põhjus ka miks teil see -1 jäi ?

      Vastust ootama jäädes,
      Evelin

  • Avatar
    Vasta Mari 17. november 2014 at 13:38

    Hei! Kirjutan sest tahtsin jagada sinuga oma suurepärast kogemust silma laseropiga. 2 oktoober see aasta ehk siis peaaegu kaks kuud tagasi käisin KSAs silma laseropil. Mu miinus oli küll suht väike vaid 2,5 aga kümme aastat läätsede kandmist olid mu silmad nii ära väsitanud, et oli võimalus hakata prille kandma või minna opile. Võin kohe öelda, et prillid mulle ei sobi selles suhtes, et ma pole kohe üldse prilli inimene ja mu väike laps üritas kõik teha, et mul prillid kogu aeg eest kätte saada. Ma olen nii üli rahul, et seal ära käisin, et kahetsen vaid ühte, et seda teed varem ette ei võtnud. Minule tehtud protseduuri nimi oli flov ja see seisnes selles, et laserkiir lihtsalt lihvis silmasid korda mööda pealt poolt ja ühtegi lõiget ei tehtud. Üks silm 16 sekundit ja teine 17 sekundit ja valmis. Peale oppi asetati silma ajutine lääts mis oli seal 6 päeva, peale seda need eemaldati. Ajutine lääts on tegelikult see sama kontaktlääts mida muidu kasutasin ainult väga väikese miinusega. Ütleks nii et kohe peale oppi nägin paremini kui varem ilma prillideta ja kogu taastuine võttis vb maksimum kolm nädalat siis nägin juba kaugele ja lähedale väga hästi kuigi nad ütlevad et kogu protsess võtab aega kuni 8 nädalat. Protseduur ise oli suht kallis 2190 euri aga kui võtta kõik raha mis ma kulutasin varem läätsede, prillideja hoolduvahendite peale siis see raha tuleb umbes 4 aastaga tagasi. Soovitan soojalt KSA kliinikut, sest seal on maailma kõige toredam personal ja kui soovid rohkem küsida opi kohta siis kirjuta mulle!

  • Avatar
    Vasta Karin 14. november 2014 at 11:54

    Mina olen ka KSA-s käinud Flow (puutevaba) protseduur ja olen nägija. Olen mina ka näinud seda Dr.Solomatini pakkumist ja mulle ei tundu asi nii ideaalne midagi. Nõustun yhe eelneva kommentaatoriga, et julge tydruk oled, kui sinna julged minna, sest mina ei julgeks. Esiteks loosivad tasuta oppi ja teiseks – nii suured soodustused – järelikult neil vaja kliente juurde voi mingi muu teema. Mina maksin 1990 eurot opi eest ja koik järelkontrollid (mida on palju) sain ikka Eestis teha ja KSA maine on ka hea ja uusim tehnoloogia (ilma loikuseta protseduur ikka parem silmale). Vb olen paranoiline ja teen antud kliinikule liiga, aga soovitaksin sulle ikka meie Eesti kliinikuid!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2014 at 11:57

      KSAst öeldi, et see on väga korralik koht 🙂

  • Avatar
    Vasta Cat 14. november 2014 at 09:51

    Mina käisin KSA-s 4 aastat tagasi. Enne oli nägemine -4.5. Kuna arstid, atmosfäär oli nii kaasaegne ja vahva, siis ei tekkinud kordagi tunnet, et okou, haigla ja operatsioon!!! Operatsioon ei olnud valus, kõige ebameeldivam oli silmaklambri panemine (et silm lahti püsiks), kuigi silm oli eelnevalt tilkadega tuimestatud, tundis metalset külma tunnet ikkagi. Aga kõik läks imeruttu. Ega samal päeval väga ilma näha ja silmi katsetada ei õnnestunud, tuli pikali olla ja nägemine oli väga kontrastne ja erk. Valgust väga ei kannatanud . Kuid juba järgmisel hommikul sai tegutseda. Tundsin (ja tunnen siiamaani) suurimat rõõmu kõikide pisidetailide, langevate lehtede, bussinumbrite jms nägemisest. See on vapustav tunne – ärgata ja kohe kõike näha! Üks parimaid otsuseid mu elus 🙂

  • Avatar
    Vasta Külliki 14. november 2014 at 08:28

    Olen olnud ka eluaegne prillikandja, täpselt nii kaua kuni ma ennast mäletan ja siis veel natuke. Opi tegin Tartus dr Pait Teesalu juures, Refocus (Femto lasik). Aasta oli siis 2011 detsember. Maksis 1700 eurot, sisaldas ka ühte ööd kohalikus hotellis (Antonius), et siis järgmisel hommikul kohe kontrolli minna. (Ise Tallinnast.) Nägemine oli mul toona + ja – ja silindrid ka. Nüüd on hästi väike miinus (alla 1). Ja arsti sõnul on see ok, ja minule ka sobib.
    Operatsioon otseselt valus ei olnud, kärsakas oli küll üleval. Mul hakkas korraks natuke paha, aga asi pigem minus, kui milleski muus. Kestis hästi vähe aega (äkki koos silmatilkade ja ootamistea 15min, ei mäleta enam). nägema hakkasin umbes kohe. Valus ei olnud pärast oppi kunagi. Kaasa anti silmatilgad, nö magamisprillid ja mingid päikeseprillid, et ereda valguse eest kaitsta. Järgmisel hommikul läksin kontrolli, ostsin endale sealt samast uued päikeseprillid (-30% opi tegijatele) ja koju minek. Silmatilku panin järgmised 1ndl – 1 kuu, ei mäletagi kui kaua. Anti kaasa ka uute silmade kasutusjuhend (peamiselt millest tuleks vältida järgmised 1 kuu või 1 aasta)
    Üldiselt jäin mina kogu teenindusega hästi rahule. Soovitan kindlasti.
    Ja ühinen arvamusega, et silmade opi pealt kokku ei hoiaks.

  • Avatar
    Vasta T-M 14. november 2014 at 00:20

    Tegin sel suvel Refocuses, ei tundnud opi ajal peaaegu mitte midagi, pärast silmad veidi kipitasid umbes tund aega, aga siis juba nägin enam-vähem kõike. Alguses olid ka silmad veidi plussis. Aga muidu ei saanud arugi, et mingi opp oli… Femtolasiku protseduur tehti mulle. Enne oppi oli parem silm –4,5 ja vasak –3,75. Umbes nii.

  • Avatar
    Vasta Nam 13. november 2014 at 23:45

    Täpselt sama seis,esimesse klassi läksin,kohe ka prillid sain. Hetkel veidi üle -6. Olen plaaninud operatsioonile minna ,kuid paratamatult on silmanägemine iga aasta veidi halvemaks läinud.Oeh jah,olen nii harjunud oma prillidega,et ilma on paljas olla. Vahel teeb kurvaks küll ,et kas tõesti üle poole oma elust olen pime olnud? Kuid hea on teada,et ma pole ainuke siin maamunapeal.

  • Avatar
    Vasta Liis 13. november 2014 at 22:31

    Minul on -9 hetkel prillid…oeh, unistan ja loodan et saan ka kunagi opile ja see õnnestub, see oleks elumuutev minu jaoks. Silmaarst ütles, et kui on miinuseid üks või kaks siis väga ei tasu sellist meeletut summat raha välja käia, aga noh kui inimesel raha on siis miks mitte.

  • Avatar
    Vasta vigane sipsik 13. november 2014 at 21:57

    LASIK on so last season!! Mõistlikum ikka puutevaba operatsioon näiteks KSAs ja mitte nii kaugel! Kuidas kontrollis käima hakkaD?

    • Avatar
      Vasta Karin 14. november 2014 at 11:57

      Nõustun! Puutevaba protseduuriga lihvitakse ainult sarvkesta ohutu kauguseni ja ei mingeid sisselõikeid! 🙂

  • Avatar
    Vasta Trn 13. november 2014 at 21:19

    Käisin mina aastaid 7 tagasi LASIKU silmaopil Laservisioonis. Jäin väga rahule. Tol ajal oli ühe silma hinnaks 11 000 eesti krooni. Võtsin õppelaenu ja maksin silmad ära aga olgem ausad, sellist asja ei saa kahetseda. Miinuseid oli mul 1,5 ja 1,75, vähe võrreldes mu emaga, kellel oli -9 mõlemad silmad. Ema käis mul ka silmaopil aga temale kahjuks ei saanud laserit teha, kuna silma võrkkest oli liiga õhuke. Sellepärast käis ema lisaläätse silma paigaldamas. See on kallim protseduur. Ja sellega on see jama, et tal hakkab miinus vaikselt tagasi tulema, eks arst teda ka hoiatas selle eest aga kahju ikkagi. Sai ikka väga suur summa sinna alla pandud ja väga hästi nägi ta vist aastakese. Temal samuti soodumus selleks miinuseks. Samas mu üks sõbranna tegi selle lisaläätse paigalduse samal ajal kui mina ja tal ka väga ilusti korras.
    Mõnel lihtsalt tuleb tagasi see miinus. Kahjuks!
    Aga seda tunnet mäletan vist elu lõpuni, kui ma sealt Lasrevisioonist välja astusin ja paremini nägin, see oli nii fantastiline

  • Avatar
    Vasta Liisa 13. november 2014 at 20:46

    Kirjutan siis veits pikemalt ka.
    Sain ülikooli lõpukingiks lõikuse kallilt esivanemalt. Silmad oli -4,25 ja -4,75. Kuna esiklaps oli tissikas siis pidin ootama veel pool aastat, et opile saada.
    Tegin Silmalaseris ja maksis 22000 krooni.
    Väga rahul. Teenindus superluks. Üks medõde oli opiajal ainult minu käehoidjaks. Kuna mul on väga väikesed silmakoopad siis seda läks väga vaja kuna selle silmade lahtihoidmise atribuutika paikasaamine võttis väga palju aega, vaeva ja ebamugavust niiet pigistasin seda kätt ikka mõnuga 🙂
    Selle lapikese lõikamine oli veits ebamugav aga kuna toimus väga kiirelt siis talutav. Kärsahaisu ei tundnud.
    Peale oppi umbes nädal aega oli silmadel ebamugav. Selline tunne, nagu liivaterad oleksid silmas. Magasin ka tükk aega päikeseprillidega igaks juhuks.
    Põletikuvastaseid tilku ei mäleta kui kaua kasutasin aga niisutavaid mingi pool aastat maksimum.
    Üks silm oli juba kuu aja pärast nullis aga teise silmaga läks pool aastat aega. Alguses häiris see erinevus ja pani pea valutama aga lõpuks sai ikka korda.
    1,2 a pärast sünnitasin teise lapse ja siis kartsin küll väga silmade pärast kuna peale esimest sünnitust olid suurest pressimist silmis verevalumid. Ju siis pressisin valesti.
    Eks ma üritasin tagasi hoida aga no laps tuleb ju ilmale tuua niiet… 😀
    Õnneks seekord silmad kannatada ei saanud.
    Silmaopist 8,5 aastat möödas ja näen väga hästi.
    Tilku ei kasuta ja näen ka hämaras. Valgus liiga ei tee.
    Võibolla väsivad silmad natuke rohkem kui enne aga ainult natukene.
    Tädi käis umbes 7 aastat tagasi KSAs ja tema kasutab siiani niisutavaid tilku, lisaks on nägemine hämaras häiritud ning silmad on valgustundlikud.
    Lisaks on tal väike miinus tagasi tulnud.
    Kuigi ei usu, et KSAs halvem oleks- inimesed ja silmad on lihtsalt erinevad. Üldkokkuvõttes on ka tema oma opiga väga rahul.
    Meie eeskujul läks ka minu ema Silmalaserisse opile.
    Tal juhtus selline lugu, et teise silma lõikuse ajal läks masin RIKKI!!! Nii, et üks silm sai tehtud ja teise ajal tegi masin pool tiiru ja KÕIK…
    See oli suht raske kuna silm pidi vahepeal 3 kuud paranema ja alles siis sai uuesti teha. Ja kuna üks silm nägi hästi ja teine väga halvasti (emal oli ka mingi -6 vist) siis emal küll pea valutama ei hakanud aga närvidele hakkas.
    Aga noh… kokkuvõttes sai tänu sellele opi tasuta ja peale teise silma kordasaamist on tal ka ok ja kokkuvõttes ei kahetse.
    Samuti on siiamaani nägemine korras, valgust ei karda jne. Niisutavaid tilku samas kasutab siiani. Mitte küll igapäevaselt ja regulaarselt aga siiski.

  • Avatar
    Vasta Katrin O 13. november 2014 at 20:27

    Minu blogis on külalispostitusena mu sõbranna kogemus:

    http://www.okatrin.com/2014/10/kulalispostitus-lugu-sellest-kuidas-mu.html

    Selle lõigu, kus oli väljend papercut, jätsin ma vahele….. :):)

  • Avatar
    Vasta Caro 13. november 2014 at 20:16

    Ma peale opi tegin järgmisel hommikul silmad lahti, vaatasin lakke ja mõtlesin et joppantoonio, kes selle lae selliseks kuumaastikuks lihvis?! Enne see mind ei seganud, sest ma LIHTSALT EI NÄINUD seda. Raskusi on mul niidi nõela taha saamisega, ikka tahan kätt hästi lähedal hoida, aga tegelt nats kaugemalt näeb hoopis paremini. Samuti ei saanud opiga sellest päris lahti, et pimedas nii hästi ei näe kui tahaks, aga muus osas on see ikkagi mu elu kõige paremini kulutatud raha.

  • Avatar
    Vasta Suusi 13. november 2014 at 20:16

    Mina tegin LASIKu eelmine aasta, halod kõrvale jätta, siis nägemine oli esimene kuu okei, pärast hakkasid sõbrad märkusi tegema, et miks ma kissitan. Tuligi välja, et olen üks vähestest kellel miinus tagasi tuleb. Õnneks pakub Silmalaser 3 aastast garantiid, aga ma olen järelopiga meelega venitanud, kui mul juba on soodumus kõik tüsistused endale külge pookida.

  • Avatar
    Vasta terts 13. november 2014 at 19:37

    Ma ka kuulnud et peale lapssesünnitust nägemine langeb..kasuõde sai 12klassi löpukingiks laseropi..köik oli hästi kuni sünnitas oma lapse,pärast sünnitust hakkas vaikselt miinus tagasi tulema ja nüüd on jälle täielik prilli kandia..niii et mötle hoolega kas mari Jääb su viimaseks beebiks!:)

  • Avatar
    Vasta Mann 13. november 2014 at 19:22

    Tere, tahtsin Sulle kirjutada enda kogemusest selles samas kliinikus. MA SOOVITAN KÕIGIL MINNA, ma olen väga rahul tulemusega ja kogu kliinikuga. Ma käisin kolm aastat tagasi ja see oli/on mu elu parim investeering, ma olen niiiiiväga rahul kui üldse olla saaks.

    Ma ei mäletagi enam elu prillidega

  • Avatar
    Vasta Mina 13. november 2014 at 19:14

    Minu ema on selle opi läbi teinud ja mina ei saanud arugi, et midagi oleks toimunud. Ainult see, et prille ei pea enam kandma. Paar kuud pani silmatilkasi ja kõik on hästi.

    Tahtsin aga küsida, millal sul silmad enam hullemaks ei läinud? Palju sul miinust juba 15,a oli?

    Tänud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. november 2014 at 22:09

      siis oli juba -4 ikka

  • Avatar
    Vasta MAVIS CALOS 13. november 2014 at 19:10

    Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

  • Avatar
    Vasta Jaanika 13. november 2014 at 18:26

    Tegin laseropi ca 6 a tagasi KSA-s, maksis mingi 24 000 EEK, valus ei olnud, veits kärsahaisu viskas, nägema hakkasin kohe normaalselt peale oppi ning siiani kullipilk;) Vend tegi nüüd just kuu aega tagasi ReFokuses Tartus ja kõik sama. Karta pole midagi! Edu!

  • Avatar
    Vasta MM 13. november 2014 at 18:14

    Väärt investeering igal juhul!
    Minu kogemus – aastakümned prillikandmist, 5 minti opilaual silmalaseris, natuke kärsahaisu, 3 tundi kipitavad tunnet (kui silmi kinni hoida siis pole väga hull), 2 aastat järelmaksu…ja elu kui lill…tean juba kaugelt mis buss tuleb, teen inimestel vahet, ei hüppa üle varjude arvates et need on lombid….
    Iga kell teeks uuesti. Loodetavasti muidugi ei ole enam vaja 😛

  • Avatar
    Vasta Kadi 13. november 2014 at 18:12

    Minu ema ja tädi on käinud silmaopil. Nägemine neil nüüd tunduvalt parem, ei pea jamama prillide ega läätsedega. Tekkis siuke küsimus Sulle, et kas Sa siis tõesti rohkem lapsi peale Mari ei taha? Küsin seepärast, et mul ka prillid ja ema on rääkinud, et peaksin ka tulevikus laskma silmaopi teha, aga sellel pidi olema aga.. Kui sünnitada pärast silmaoppi läheb nägemine jälle halvemaks. Nii juhtus mu tädil, siiski hetkel ta vist prille ei kanna, aga pole sama, mis peale oppi.

    • Avatar
      Vasta Kati 13. november 2014 at 18:31

      Misasja? Ma usun, et mulle kui väga noorele emale, oleks seda kohe öeldud uuringutel 😀 Paluks selle kohta reaalset arsti ütlust 😀

    • Avatar
      Vasta Krista 13. november 2014 at 19:45

      Mulle ei räägitud ka sellest midagi ja lapsi siis ei olnud. Nüüd kaks olemas. Äkki kohe peale oppi ei tohi sünnitada ja pingutada?

    • Avatar
      Vasta Liisa 13. november 2014 at 20:20

      Ei vasta absoluutselt tõele. Minul tehti op ja 1,2 aasta pärast sünnitasin. Pressida kartsin natuke aga no kus sa pääsed… ei mõjutanud silmi mitte üks teps. Selle lapse sünnist 7,5 aastat ja senini silmad korras.

  • Avatar
    Vasta Krista 13. november 2014 at 18:11

    Minul on tehtud silmaopp KSA-s u 7 aastat tagasi. Pean ka ütlema, et elu parim otsus, jube tüütu on pimedana ärgata ja esimese asjana mingeid prille otsida. Mulle ei sobinud ka läätsed väga hästi, sain neid ainult kuskil üritustel kasutada. Maksis tol ajal mingi 23-25000 EEKu – aga oli juba järelmaksu võimalus.
    Valus ei olnud, ilusti suheldi ja räägiti opi ajal ja muidu oli ka superluks teenindus. Peale oppi väike äpardus oli – 2 või 3 päeva hommikul ärgates oli silm ilmselt kuiv ja tegin selle liiga kiiresti lahti. Siis läks see pealmine kiht natuke kortsu ja nägin uduselt. Aga tehti kohe korda see. Peab ise ettevaatlik olema ja silmadega mitte järske liigutusi tgema.

  • Avatar
    Vasta k 13. november 2014 at 18:01

    Mu tuttav tegi laseroperatsiooni ksa silmakeskuses. Ütles, et ebameeldiv oli. Pärast kandis 2-3 päeva tumedaid prille, et siis varjata valgust, pidavat väga valus olema. Aga siis kui hakkas ilma prillideta olema, siis vajas veel harjumist ja kissitas veel, aga see oli mööduv. 🙂

  • Avatar
    Vasta A. 13. november 2014 at 17:58

    Olen ka juba mingi 6ndast klassist saati prille kandnud. Paari aasta eest sain vaikselt vahelduva eduga endale vahest läätselõbu lubada. 3 paari kuuajaseid ja ööpäevaseid läätsi 25€. Hetkel olen jälle prillipapa, kuna vaid üks paar läätsi järel ja otsustasin need detsembri alguses kasutusele võtta, et jõulud ja aastavahetus nägija oleks. Ja siis edasi jälle prillipapa oma vanade ja katkiste prillidega mis on ka nõrgaks jäänud juba 😛 No job, no money. Pommiaugu elu. Ma vist jäängi elulõpuni prilli/läätsekandjaks, sest isegi see 950€ on minujaoks kallis korraga välja käia.

    • Avatar
      Vasta p 13. november 2014 at 18:35

      Võin sulle osta 1 paari?

      • Avatar
        Vasta kris 13. november 2014 at 20:38

        ma toetaks ka ühe paariga. nii kurb hakkas lugeda. jõulud ju tulemas ja…jäta kontakt.

        • Avatar
          Vasta A. 13. november 2014 at 21:57

          No kuulge. Jätke jama. Saan te sarkasmist aru küll. Ega mu kommentaari põhimõte polnud abi kerjata. Saan vägahästi hakkama.

          • Mallukas
            Mallukas 13. november 2014 at 22:14

            Mina küll sarkastiline ei olnud ja aitaks sind hea meelega 😀 Ausalt kah

          • Avatar
            kris 14. november 2014 at 22:38

            ei olnud sarkastiline, täiesti siiralt ja südamest tahtsin aidata. aga valesse kohta vist läks abipakkumine 🙁

          • Mallukas
            Mallukas 15. november 2014 at 13:15

            Veits kuri tädi on jah 😀

        • Avatar
          Vasta A. 13. november 2014 at 22:39

          Cammoon. Jätke oma sarkasm endale. Ega ma siia kerjama tulnud. Kirjutasin vaid kommentaari antud teemal.

          • Mallukas
            Mallukas 14. november 2014 at 09:08

            Kuule, rahune maha! Ma olen ennegi näinud oma kommentaarides, kus kedagi aidata tahetakse. Kõik ei ole alati sarkasm või iroonia. Aktsepteeri lihtsalt seda, et keegi tahab sind aidata. Kui ei taha abi, siis ei taha, sa ei pea siin vihaselt tõmblema, et kõik sind kerjajaks peavad.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 13. november 2014 at 22:09

        Mina ka 🙂

        • Avatar
          Vasta A. 14. november 2014 at 11:23

          Ma ei tõmblegi vihaselt. Vastasin vaid kommentaarile. Kuna esimest ei ilmunud, kirjutasin teistkorda veel. Ei teadnud, et sa kommenteerimissüsteemi muutnud oled ja nüüd nad enne siia ei ilmu kui sa aksepteerinud oled.

          • Mallukas
            Mallukas 14. november 2014 at 11:50

            su eelmine komm ilmus ju, ma vastasin isegi sellele

          • Avatar
            Lii 14. november 2014 at 15:23

            Nojah, kuigi väidad, et ole vihane ja ei tõmble, tundub ikkagi nii. Vähemalt kirjutasid nii, et mitmed nii tundsid. Kahju, kui abipakkumist irooniaks pead. Aga enamasti mõõdab igaüks oma mõõdupuuga, sest muud ju pole. Ja kui vaid irooniliselt või sarkastiliselt n.n. abi pakud, siis on lood küll kehvad. 🙁

  • Avatar
    Vasta Kati 13. november 2014 at 17:56

    Ma käisin nii umbes täpselt aasta tagasi KSAs operatsioonil. Enne olin samamoodi miinus kuuega pime 😀
    Igatahes nüüd ma näen ja see otsus oli maailma parim otsus üldse! Juba paar tundi peale opi nägin ma üpris selgelt ja hästi 🙂

    Ikka juba tüütu oli nende läätsedega mässata ja prillidega on pooli asju võimatult ebameeldiv teha. Seega üks parimaid investeeringuid üldse! 🙂

    Op ise on nii kiire ja kerge, et… oleks nagu spaas 😀 Veidi kärsahaisu tunned, aga kogemus on üsna äge 😀