Uncategorized

kilo koerapõlvi palun

14. november 2014

Kunagi ütles Mirjam mulle, et ma pole õige nõmmekas kui ma ei oska jala Nõmme turule minna. Täna võtsin siis jalad selga, Mari kaasa ja hakkasin seiklema. Üles leidsin!

Läksin muidugi eesmärgiga – leida veisepõske. Igal pool kokasaadetes tehakse seda ja Gordon Ramsay on sada korda rääinud, kuidas see on parim liha in the world. Astusin siis esimesse lihapoodi.

“Tere! Kas teil veisepõske on?”

“VEISEPÕSKE?” kordas müüja halvustaval ja shokeeritud toonil järele, nagu ma oleks palunud lati neegrivorsti.

“Jah. Teate need punnis asjad, mis inimestel ja loomadel näo külgedel on. Tahaks mõnda veise oma kui võimalik,” seletasin ma talle, ise imestades, et täiskasvanud naine ei tea, misasi on veisepõsk.

“Sellist rämpsu me küll ei müü, kas te teate, et need visatakse tavaliselt minema!” teatas ta dramaatiliselt.

“Okei, aga ma tahaks neid siiski valmistada. Ehk oskate öelda, kust ma neid leida võiks?”

“No soovitan teil mingist vaestemajast uurida,” naeris naine, omast arust head nalja tehes.

Ma läksin natsa segadusse. “Te soovitate mul VAESTEMAJJA liha ostma minna?”.

“See on ju mingi lihajäänus, seda normaalsed inimesed ei ostagi. Ega te seda plaani lapsele anda?” läks müüjatädi juba murelikuks.

“Telekas kokasaadetes kogu aeg tehakse veisepõsest süüa, ma ei usu, et see nüüd nii hull on. Seda tuleb kaua hautada ja siis on väga hea,” jagasin ma oma tarkust.

“No kõike mis Ameerikas tehakse ei pea kohe järele tegema. Hiinas süükse koeri ka, äkki tulete homme koerapõlvi küsima?” naeris naine juba laginal mu absurdsete soovide üle.

“Eee…Okei…Ma siis lähen…”

“Hehehe..või kassi vaagnaluud!!” naeris ta edasi.

Ma tulin koju.

Veisepõseta.

 

 

Loe ka neid postitusi!

30 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kaie 16. november 2014 at 17:49

    Nali naljaks, mina sain sarnase kogemuse osaliseks kui Tartu kaubamajast veisesabasid küsisin. No nad suurelt reklaamisid, et uuenenud parem ja suurem kaubavalik, gurmeetooteid jne. Mõtlesin siis et küsin, ehk küsija suu pihta ei lüüa. Aga vanem müüjaproua tegi väga imestunud näo, pööritas muudkui silmi ja mida veel. Siis lõpuks üritas ise kõva häälega naerdes mulle vastata aga kohe kuidagi ei saanud, no nii naljakas kohe. Mingi naine tuleb ja küsib sellist jama mida ta koeralegi ei annaks vist:)). Õnneks tuli tagaruumist üks asjalik mees kes ilusti vastas et neil kahjuks jah sellist delikatessi ei müüa. Ja ma polevat esimene soovija…Tegelikult natuke tobe, et mõningaid tavalisi soodsaid tooteid, rupskeid ei saa lihapoest küll aga Stocmannist kalli raha eest gurmeeletist.

  • Avatar
    Vasta Katariina 15. november 2014 at 19:08

    Elusolend on elusolend. Erinevates kultuurides süüakse erinevaid toite. Vahet pole kas süüakse koeraliha või veiseliha. Minu meelest üldse tobe, et armas loom peab surema ja piinlema lihtsalt selleks, et mõni saaks näksida ja katsetada kas suudab järgi teha telekas nähtud ägedaid lihatoite. Aga noh, maitse asi nagu öeldakse. 🙂

  • Avatar
    Vasta Sille 15. november 2014 at 13:01

    Ise mõtlesid selle loo välja? Ja omaarust veel maru naljaka.
    Olen aastaid käinud Nõmme turul, jalgsi, kusjuures. Juba teekond ise on ülim nauding, kogu see rahu ja vaikus ja imearmsad aiad. Suvine turg on muidugi ülim, talvel vaikelu paari külmetava välilettide taga oleva kauplejaga. Aga lihapoed on neil aastaajast olenemata viis pluss ja värvipliiatsid! Küsida seda, mida meie kaubandusvõrgus ei müüda ja siis hiljem avalikult imestada? Võid ju minna karusnahapoodi ka ja sealt paaviani persekarvu küsida.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. november 2014 at 13:13

      No nagu kommentaarides öeldud, siis näiteks Keskturul seda müüakse. Kas sul on päevad, Sille, et nii kobisev?

  • Avatar
    Vasta turumüüja 15. november 2014 at 10:19

    Üks turumüüja pole nüüd küll see inimene, kelle kallal kamp noori daame peaks hambaid teritama. Pealegi on inimestel erinev huumoritunnetus. Olen päris kindel, et see konkreetne müüja enda meelest ajas sinuga lihtsalt muhedat turujuttu – niisugune veidi aasiv jutustiil on ju turgude vana tava juba vähemalt Vilde ja Tammsaare aegadest peale.
    Nõmme turul on nii suures turuhoones (end lihamaja) kui ka väiksemates majades mitu lihamüügikohta ja on võimalik, et mõnes neist oleks otsitud veisepõske ka leidnud. Turg erineb poest – ju siis sellel konkreetsel talul või talude grupil, kelle müüjaga oli tegu, ei olnud neid põski pakkuda. Tuleb ju siit kommentaaridestki välja, et neid on suhteliselt harva saada.
    Ja see on küll õige, et siis, kui turu ja üldse Nõmme keskuse asukohta ei tea ja sinna jala ei oska minna, pole tegemist õige nõmmekaga.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. november 2014 at 13:15

      Hambaid teritama? See, mis tooniga sa antud postitust loed, on su oma probleem.

  • Avatar
    Vasta M 15. november 2014 at 00:26

    Ma olen poest suitsuseapõske ostnud ja ühepajatoidule lisanud. Väga maitsev on, kuigi rammus ka 🙂

  • Avatar
    Vasta miiu 14. november 2014 at 21:41

    terve looma (sabaotsast koonu või kärsani) toiduvalmistamisel kasutamine on kõigi maailma tippkokkade püha missioon ja see on toidukunstis väga in. isegi, kui sa oleksid küsinud müüjalt kuradi veise neerukive või midagi oleks ta pidanud ütlema “oo” ja need sulle küsimusi küsimata paberisse mähkima 😀

  • Avatar
    Vasta Tuuli 14. november 2014 at 20:57

    Veisepõsk on jah üks parimaid lihatükke, mida veisest lõigata on võimalik. Täiesti kuritegelik on, et need ära visatakse või hakklihamasinasse topitakse. Olen näinud veisepõski veel Sadamaturul, aga mitte igal korral. Tasub ehk helistada, nädala lõpus on neil lihavalik suurem. Ja Keskturult saab neid lihahallist, kohe kui trepist alla tulla, siis vasakut kätt on lett ja sealt tasub küsida. Vahel on neil letid, vahel peidus ja vahel võtavad lihtsalt telefoninumbri ning helistavad, kui neil jälle kaupa tuleb. Või annavad oma numbri, et saab ette helistada. Sealt läheb suur hulk otse restoranidesse ära, seepärast alati ei jagu. Edu otsingutel 🙂

  • Avatar
    Vasta Pirts 14. november 2014 at 18:27

    Hahahaha, kui naljakas müüja! 😀

  • Avatar
    Vasta Merje 14. november 2014 at 18:17

    Ei tea kas ta ikka teadis, et peadest keedetakse isegi sülti, nii lambapeast, lehmapeast, seapeast, põdrapeast jne…

  • Avatar
    Vasta Pille 14. november 2014 at 17:27

    Lihtsalt Hahahahahahahaja 😀

  • Avatar
    Vasta anne 14. november 2014 at 16:51

    Lugesin terve postituse läbi. Mõtlesin tükk aega, et olen ka üks loll -mis kuradi asi see vesipõsk on?! Lõpuks suutsin enne googlest otsimist ikka kokku veerida, et jutt käib veisepõsest 😀

  • Avatar
    Vasta Ekku 14. november 2014 at 16:47

    See on peaaegu sama naljakas kui ma rääkisin oma emaga teel poodi telefons juttu ning kohale jõudes ütlesin, et pean lõpetama kuna laps tahtis poest ,,koeramune,, saada 🙂 Tegemist oli siiski ühe piimatootete letis müüdava lastepärase maiustusega mille sees on peni 🙂

    • Avatar
      Vasta Katu 21. november 2014 at 21:04

      Ma arvan et mu poisil on ka sama asi külmikus. Selline üllatusmuna moodi valges karbis asi ?

  • Avatar
    Vasta Mann 14. november 2014 at 15:24

    Aga Mallukas, sina kui tuntud asjaajaja, võta ühendust mõne lihakombinaadiga, kes veiseliha toodab ja ütle neile, et nad saadaksid müügiks ka veisepõski 🙂 Ja küsi, mida nad praegu nende põskedega ette võtavad.

  • Avatar
    Vasta Mari 14. november 2014 at 15:22

    Veisepõsest ei tea,aga põseliha(sea)olen küsinud ja saanud ka:)

  • Avatar
    Vasta Kertu 14. november 2014 at 15:21

    Veisepõsk peaks kõige hinnalisem osa veisest olema tegelikult ja sealt tulevad kõige paremad maitsed välja. Tahaks näha lolli, kes need minema viskab…

  • Avatar
    Vasta Sandra 14. november 2014 at 15:19

    http://nami-nami.ee/Recipe/View/10926 Ema oskab seda imehästi teha ja ei ütleks küll,et veisepõsk minema tuleks visata,sest ei kõlba süüa 😀

  • Avatar
    Vasta Helen 14. november 2014 at 15:17

    Mul oli ka plaan peagi Nõmme turule sama asja otsima minna. Tuuli blogis oli retsept (ilmus ka Oma Maitse ajakirjas) – http://toiduteemal.blogspot.com/2014/11/veisepose-confit.html

    Millises lihaputkas sa käisid muidu? Sigwarist olen aegajalt veiseliha ostnud, oli kah natuke nipsakas müüjanna eelmisel korral. Tahtsin, et ta soovitaks sellist liha, mida oleks hea pikalt madalal kuumusel küpsetada.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2014 at 15:22

      kui astud sinna suurde majja sisse, siis seal on mingi lihaputka paremat kätt kohe.

      • Avatar
        Vasta Helen 14. november 2014 at 15:26

        Siis ma sinna putkasse ei lähe küsima 🙂 Õudne suhtumine muidugi – raske siis öelda lihtsalt, et “ei ole”. Aga meeletult tahaks teha küll seda veisepõske, sest Tuuli pildid on nii isuäratavad.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 14. november 2014 at 15:32

          Jaa, ma just vaatasin neid ja no niiiiii tahaks!

  • Avatar
    Vasta Eveliis 14. november 2014 at 15:05

    Naersin. Kõva häälega. Nii et oleksin Ida üles ajanud. Ja me kõik teame, et kui Ida magab, siis me isegi ei hinga:D
    Naersin. Aga samas on tegelikult traagiline.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2014 at 15:06

      Tõsi, kes viskab head veisepõske ära?!

  • Avatar
    Vasta Riina 14. november 2014 at 15:00

    Aaah, veisepõsk on nii hea ja nad viskavad lihtsalt minema?? Krdi tainad ei tea, kuidas raha teenida.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2014 at 15:04

      Peab vist ikka keskturule minema 😀

  • Avatar
    Vasta krissu 14. november 2014 at 14:55

    Matslik müüja.

    Veisepõske saad Keskturult muidu.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2014 at 14:56

      Krt, kaugele jääb 😀

  • Avatar
    Vasta SV 14. november 2014 at 14:54

    hahahahhahaaa… tõesti hea nali!!! Palun, palun mine sinna tagasi homme ja küsi kassi vaagnaluud! 😀 Uskumatu lugu, et polnudki suu peale kukkunud mutike 😀 Pead äkki hoopis Stockmanni minema, kui sellist jälkust tahad saada!? 😉