Uncategorized

lihasööja värdjas

16. november 2014

Nagu ma nüüd aru sain, siis kuna ma söön liha, ei ole mul absoluutselt omada mingit arvamust loomade ja nende väärkohtlemise kohta, sest see on minust ääretult kahepalgeline.

Leian, et tsirkus on loomade piinamine inimeste meelelahutuseks? Bullshit, sest ma ju SÖÖN loomi!

Leian, et need, kes oma loomi näljutavad või peksavad on igavesed südametud tõprad? Bullshit, sest ma ju SÖÖN loomi!

Mulle jääb mulje, et kui ma juhuslikult ei ole 100% täiuslik, siis ma ei tohigi mitte millegi kohta arvamust avaldada? Et näiteks kui ma arvan, et suht vale on vanamutti jalaga näkku taguda, siis see on minust kahepalgeline, sest äkki see veis, kelle põske ma tahtsin süüa* on ka ühe väikse veisepoisi vanaema! Või kui ma julgeksin öelda, et pole ilus väikest last jalga pussitada, siis see oleks minust väga kahepalgeline, sest äkki see sama veis, noh, kelle põske ma süüa tahtsin, on ka kellegi veiseema laps ja teda pussitatakse tapamajas ka samamoodi. Näkku! Minu pärast! Ja hoidku jumal selle eest, kui ma näiteks avaldaksin arvamust, et vale oma naist aastaid koduseinte vahel taguda ja alandada, sest ma ju söön liha ja seda vaest veist kindlasti peksti ja alandati seal tapamajas nii kohutavalt ja see on kõik nii minu süü, et põhimõtteliselt võiks öelda, et ma ise oma käega selle veise sinna lohistasin.

liz-lemon-blah-gif-8837233

Kallid inimesed – ma ei ole taevast maale langenud jeesus kristus, kes päevast päeva ideaalset ja täiuslikku elu elab, kes ei tee mitte midagi valesti ja kes iga pühapäeva õhtul orelimuusika saatel oma halo puhastab. Ma olen endiselt Mariann Kaasik, kes vaatab palju kokasaateid, fännab My Kitchen Rules’i ja Masterchefi, vannub nagu voorimees, teinekord jooksen punasega üle tee nagu tross ja naudin teinekord oma pudelit veini nii suure õnne ja armastusega, et järgmine hommik on paha olla.

Aga ma armastan loomi. Ma ei teeks mitte kunagi ühelegi loomale haiget (see, et ma Milvit hammustasin oli ta enda süü, sest ta võttis mu võiku ära JA hammustas mind, nii et ma pidin talle koha kätte näitama). Kui ma elaksin oludes, kus ma pean ise liha saamiseks looma ära tapma, siis ei sööks ma enam mitte kunagi liha.

Hell, kui ma elaks üksinda, siis ma ka suure tõenäosusega ei sööks liha. Aga ma ei ela üksinda – ma elan oma perega ja ühtlasi mehega, kes leiab, et ilma lihata söök ei ole söök. No kuidas sa teed inimesele selgeks? Ja ausalt, mulle maitseb ka liha. Seega – ma söön liha! AGA ma armastan loomi. Need kaks asja ei pea käima käsikäes.

Mul on siiralt kopp ees sellest, kuidas mingid taimetoitlased räägivad mulle, et neil on küll südametunnistus puhas ja nemad ikka ei ole sellised kahepalgelised mun*id nagu mina, kes ma VÄIDAN loomi armastavat, aga samas lõikan neil elusast peast põsed välja ja söön mörisedes ära.

tumblr_inline_mqiamauuxc1qz4rgp-6128165

Üli tore on, kui on taimetoitlasi! Ma austan seda tõesti, et nad on nii loomade väärkohtlemise vastu, et nad ei söö liha. Kohe päris ausalt. Ühtlasi austan ma seda, kui mõni inimene on leidnud usu ja elab oma elu vagalt ja siiralt. Ja kindlasti austan ma neid, kes puude mahavõtmisesse nii südamega vastu on, et ehitavad endale vihmametsa protestiks onni kõige kõrgema puu otsa ja elavad seal, ise igapäevaselt oma hädasid pange tehes.

See on super, kui inimestel on oma arvamused, veendumused ja enesekindlust ja tahet niimoodi oma põhimõtete järgi elada ja talitada. AGA see ei tähenda, et nüüd kõik peaksid piibli kätte haarama, kanakoiva kaarega minema viskama ja hakkama asju pakkima, et saaks puu otsas elada.

Sest, nüüd ütlen ma teile midagi šokeerivat – inimesed on erinevad. Erinevate põhimõtetega. Erinevate vigadega ja erinevate heade külgedega.

See on fucking great, kui sina ei ole üks nendest “lihasööjatest mõrtsukatest”, aga palun. Lase mul ka nüüd olla, eksju.

Pühapäeva õhtul ajate siin vanainimest närvi…

*Olgu öeldud, et ma ei ole veel elu sees ühtegi veisepõske söönud.

Loe ka neid postitusi!

44 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta riin 17. november 2014 at 17:36

    https://www.youtube.com/watch?v=HC0A3qwTRmo . Ei leia erinevusi koerte ja kasside ja lehmade ja kanade ja sigade vahel. Kõik on ühtmoodi tähtsad. EI sööks ma õnnelikult kasvatatud ja “humaanselt” tapetud kuldset retriiverit, ei söö ka lehma. Sama paralleel koera ja lehma piimaga – piim on ikka otse enda liigi beebidele. Taimi süües päästan ka taimi- loomad tarbivad neid ju kordades rohkem, et liha “toota”. Aga ei hüppa lihasööjatele, munasööjatele või koerasööjatele Koreas kaela, tean et üleoleva lahmimise ja kritiseerimisega ei muudaks ma mitte midagi. Igaüks jõuab oma tõdedeni ise. Samas informatsiooni uurimine mööda külgi alla iial ei jookse, järgin seda ka ise, vastasel juhul oleks lihtsam vihaselt ja ekspressiivselt pööritada silmi kõige peale, mis ei meeldi.

  • Avatar
    Vasta luize 17. november 2014 at 16:53

    Ma olen ka mittelihasööja. Ennem ei tundnud eriti huvi igasugu taimetoidu-gruppide vastu, aga nüüd viimase aasta jooksul olen jälginud paari. Läksin eelkõige retseptise ja selliste asjade tõttu. Aga varsti sain aru, et taimetoitlased, kes seal valdavalt kirjutavad, on maailma ebatolerantsemad inimesed. Ja miks ei võiks kapsanalja visata, kapsas on samuti elusorganism ja teadlased, muuhulgas eesti omad on ära tõestanud, et taimed reageerivad vägagi, kui neid rünnata. miks neile peaks siis meeldima, kui sa nad söögiks ära korjad?
    poemunade puhul ei maksa rääkida ka väga sellest, et “õudne, sööd tibusid”. nendest munadest küll tibusid ei tule. ma ei räägi sellest, kuidas kanade elu on farmis jne.
    Ja mis sellesse puutub, et ükski loom ei piina teisi loomi nii nagu inimene, siis kas keegi tõesti pole näinud, kuidas kas hiirega mängib? Väga tihti puudub tal igasugune huvi selle söömise vastu, jätab niisama vedelema. muidugi, veganitest lemmikloomapidajad panevad oma kassi ka taimetoitu sööma, nii et nendel hiirtega kokkupuudet ei ole siis vist.
    ma arvan, et inimesed söövad liiga palju liha ja jah, olen ka kindel, et ilma lihata saab kenasti ära elada. samas ei leia ma, et lemmikloomapidajad on lihasööjana silmakirjalikud, see on ikka totrus kuubis.

  • Avatar
    Vasta Ammuu 17. november 2014 at 12:41

    Ja mina taimetoitlasena arvan, et väga 5 + postitus oli see.

  • Avatar
    Vasta Ammuu 17. november 2014 at 12:37

    Ei saanud eelmise postituse all miskipärast reply panna vastuseks Su küsimusele. Mina ostan Prismast taimset vorsti- lihatooteid, aga stockmannis pidi olema kõige parem valik ja kaupsis, seal kõik nende tooted olemas- Selverist ja rimist olen ka leidnud, aga mitte alati kõike. Neil FB leht ka, seal ehk ka on täpsemalt kirjas. Alguses tahab see maitse harjumist, aga see nö hakkliha tomatikastmed on tegelt ka hea , isegi mu lihasööjad sõbrad on imestunud (see kõlas nagu inimsööjad). Mina lõpetasin lihasöömise, kuna ma käisin oma isaga koos jahil ja halvasti tegin, enam ei suuda liha süüa. See aga on sügavalt isiklik asi, taimetoidufuntamentalistid mulle üldse ei istu vaatamata kõigele!

  • Avatar
    Vasta Andra 17. november 2014 at 11:41

    Mäletan siiani, kui olin 10. klassis ja meile tulid kaks veganit kooli, et rääkida oma elustiilist. See lõppes sellega, et nad põhimõtteliselt mõnitasid meid, sest enamik meist olid lihasööjad. Me pidavat olema jubedad inimesed, kes ei hooli mitte millestki enda ümber. Loomulikult tuli ka see “peaksite tapamajja minema, te ei suudaks enam kunagi liha suhu panna”.
    Ei jätnud väga head muljet, ka nende välimus oli veidi hirmutav – mustad rõngad silmade ümber ja jube kahvatud olid kah.
    Mainin igaks juhuks, et mul ei ole üldiselt midagi veganite/taimetoitlaste/muude toredate toitumisharjumustega inimeste vastu midagi nii kaua, kuni nad oma põhimõtetega mind ründama ei hakka.

  • Avatar
    Vasta mai 17. november 2014 at 11:11

    Ära põe. Oled täiskasvanu või ei ole? 🙂
    Sama ütleks ka kõigile kommenteerijatele. Keegi kuskil sõi liha. Maailmas sööb liha väga palju inimesi. Aga kõigile ei saa mina näkku mölisema nii mugavalt kui siin, eksole.

  • Avatar
    Vasta tarvi 17. november 2014 at 10:37

    Haha! hea. su postitus pani mind mõtlema sellele et kindlasti on olemas ka inimesi kes vihkavad loomi ja just seepärast ei söö liha. Ala – seda värdjat ma oma suhu ei pane nad on vastikud värdjad elukad, ainult määgivad ja rõhitsevad.

  • Avatar
    Vasta Maia 17. november 2014 at 10:28

    Aga mina olen taimetoitlasest värdjas! Jubedalt vihkan igasuguseid juurikaid, petersellidest õunadeni, kõik ajavad närvi nii et hävitan kõiksugu taimtoitu mõrvarliku kiirusega. Mida rohkem taimi söön, seda vähem neid mölakaid siia maamunale jääb. Mwahahhaaa! Umbes kord nädalas söön kana kah, a mitte sellepärast, et arst ütles et peab, vaid siis kui mingite muttide kaagutamine mind nii närvi ajab, et karistuseks täiesti süütu kaagutaja ära söön. Topelt mwahhahaa!

  • Avatar
    Vasta Airike 17. november 2014 at 10:04

    This lettuce had to DIE so that you could be a vegeterian. Have a heart – eat a rock!

    Armastan ka loomi, kuid lihast loobuda ei suuda ka just sellisel põhjusel, et inimene on karnivoor. Looduses ka lõvid söövad zebrasid ja pühvleid, et elus püsida, minge rääkide neile oma mõttetuid argumente. Ja teiseks seoses inimese evolutsioonis hakkaski aju kasvama tänu sellele, et hakati sööma küpsetatud liha.

    • Avatar
      Vasta Kana 17. november 2014 at 11:51

      Kle sa oled loll. Mitte ükski eluslooma ei piina teisi asjatult nagu inimene. Asi ei ole lihasöömises, asi on selles kuidas neid loomi peetakse. Ma usun ka, et inimene on lihasööja. Aga kas sa tead, et eestlased vabnasti palusid loomalt vabandust tema tapmise eest ning olid tänulikud selle ees, et loom neile kõike pakkus (süüa, kaitset, valgust). Kui inimesed lepiksid natuke vähesema lihakogusega ning kõrgema hinna eest, poleks neid kombinaate enam vaja. Liha on alati söödud, aga mitte sellistes kogustes.
      Säh sulle, loomanosija. Igaüks, kes õigustab loomapiinamist sllega, et inimesed on alati liha söönud, on veel kohtlasemad kui need äärmusveganid, sest mitte iialgi muul ajal kui viimase 100 aasta jooksul pole liha, karusloomade olukord nii kehv olnud. Peab ikka eriline mats olema, et kilgata kui hea sul seda stressis ning hormoone täistuubitud looma süüa on. Kogu veits raha ja söö ühte head rohumaal kasvanud ja elanud veist, vot see on hea.
      Sama loogika on karusloomadega. Inimesed on alati loomanahku kandnud, aga mitte kunagi eputamiseks piinatud looma nahka. Pidamistingimused ja tapmine olid ikka tänapäevast kardinaalselt erinevad. Või arvate te tõsimeeli, et igale vennale on vaja 10-t hõberebase kasukat, kes muuseas elusalt nüliti?
      Et te järgmises elus loomana sünniks 🙂 sama neile, kes siin kivi ja kapsa nalju viskavad. Kui te saate aru looma ja inimese intelligentsi vahest, siis ehk hakkab hammas taime ja looma (veel hullem: erinevate loomade!) vahele ka peale. A mis sa teist hariduseta tibinatest ikka tahad.

      • Avatar
        Vasta m.y 18. november 2014 at 18:38

        Oota, kuidas need loomad valgust täpsemalt andsid? Pandi põlema?

  • Avatar
    Vasta VägaEiOleKahepalgeline 17. november 2014 at 09:53

    Olen väga nõus sellega, et taimetoitlus kui väga isiklik valik peaks ikka tulema seest poolt. Keegi ei saa ja ei peakski kedagi taimetoitlaseks terroriseerima. Ilmselt ei tekita see midagi muud peale trotsi ja tulemus ongi lõpuks see, et lihasööjad lähevadki vihaga turule ja ostavad lihtsalt kiuste 2x rohkem liha kui nad seda muidu oleks teinud. Ma rsk nüüd näitan neile taimetoitlastele!!! 😀
    Mina olen olnud ise samuti üks nendest “kahepalgelisest” – olen terve elu kaitsenud loomi, osalenud aktiivselt vabatahtlikuna varjupaikades, pidanud koeri ja kasse (kõik tänavalt või varjupaigast võetud), võitlenud tsirkuse vastu ja keeldunud karusnaha soetamisest ning samal ajal söönud meeletus koguses liha…Olin küll lihatööstusest kui sellisest alati olnud ääretult häiritud aga kuna ma lihtsalt armastasin liha siis tundsin et ma ei ole valmis sellest veel loobuma.
    Üks päev hakkasin aga mõtlema, et mis asi mind täpselt liha söömise juures kõige rohkem häirib. Jõudsin järeldusele- see tuim, anonüümne ja ebainimlik lihatootmine, kus loom ei ole loom vaid lihtsalt üks produkt. Klõps käis peas ära. Mina keeldun sellist asja sponsoreerimast! Oma raha ma enam lihatööstustele EI vii! Ja nii ongi. Kuna ma olin meeletu lihasöödik, siis lõin enesele põhimõtte, et kohaliku jahimehe poolt toodud metslooma liha, kes on elanud talle omastest tingimustes- see on OK. Kohaliku põllumehe liha, kelle sead ja veised on olnud armastatud- see on OK. Lihatööstusest tulnud liha- sorry aga see on solk.
    See oli minu esialgne põhimõte…Minul läks aga nii, et sellest päevast peale pole grammigi liha tarvitanud. Lihtsalt ei ole tahtnud ja ausalt ei tunne puudust ka. Aga ma tean, et kui ma peaksin seda taas tahtma siis on OK helistada oma tuttavale jahimehele ja osta tükike liha. Alati ei pea olema äärmusik aga tasub mõelda, mida ja keda sa oma rahaga tegelikut sponsoreerid.
    Muide leidsin ühe samasuguse põhimõttega välismaise kampaania. See on nii geniaalne, et siinkohal tundub paslik jagada:
    http://banaanisaar.ee/austraalia-menukas-loomakaitse-kampaania-muutis-miljonite-harjumusi/
    Põnevat eneseleidmist!

  • Avatar
    Vasta Keidy 17. november 2014 at 09:37

    Ja, loomad on armsad ja imelised. Pole ka kunagi pooldanud nende piinamisi meelelahutuseks või meigitööstuses. Kes ilma meigita ringi käivad sellepärast? 😀 Okei tegelt tahtsin seda öelda, et mulle meeldivad loomad aga meeldib ka liha. Olen maal ülesse kasvanud ja olen näinud neid ilusaid kenasid lehmakesi aasal muru söömas olen neid karjatanud ja olen näinud kuidas nad tapamajasse viidakse. Olen näinud kuidas tapetakse siga, korduvalt. Olen aidanud verivorsti teha. Olen näinud kuidas kana tapsetakse. This is life. Linnapreilid võiksid maale elama minna ja siis vb saaksid ka aru, et ainult muru närides rasket tööd teha ei jõua 😀
    Selline asi tekitab küsimuse, et kui mul pole homode vastu midagi, nad on toredad ja kenad jne, siis olen ma igastahes värdjas ja homodevastane debiilik kuna ise olen hetero ? 😀

  • Avatar
    Vasta Sirly 17. november 2014 at 08:53

    Mulle jubedalt meeldivad loomad. Igasugused ja igas suurusest, ämblikust elevandini aga liha ma lausa armastan. Jah, lapsena sai nähtud verivorsti tegemist ja mõni aasta oli see 100% välistatud söök, kuid praegu ei kujuta ma jõule ilma selleta enam ette. Praelihast pole mõtet rääkidagi või mõnest mereannist 🙂

  • Avatar
    Vasta mannu 17. november 2014 at 08:28

    Issand taimetoitlased, kuidas te sööte juurikaid ja muud heina..sööte ju loomadelt söögi eest.. äärmiselt kahepalgeline!!! 😀

    • Avatar
      Vasta Kea 17. november 2014 at 12:12

      Ma tahtsin justsama mainida 😀 😀

    • Avatar
      Vasta Anna 17. november 2014 at 17:53

      Ma vannun sulle, et mitte ükski taimetoitlane heina ei söö. Õnneks sina sööd ju need loomad ära ning seega pole muret, et ma nende samade loomade eest juurikad ära söön….

  • Avatar
    Vasta Mim 17. november 2014 at 08:00

    Kuidas saab nii üldistavalt kirjutada taimetoitlastest? Kas Sa ise oled mõnega päriselus kohtunud? See, et murdosa inimesi (ka taimetoitlasi) kirjutavad kommentaariumis, mis nad ise heaks peavad ei tähenda, et kõik oma arvamust teistele kuulutaksid. Sama kehtib kõigi teiste inimeste kohta. Oled Sa kunagi Delfi või Õhtulehe kommentaariumi näinud? Mina olen. Selliseid asju ei saa tõsiselt võtta kuna kirjutaja võib olla igaüks. Ka näiteks mitte-taimetoitlased võivad selliseid asju kirjutada, et ainult mingit reaktsiooni saaks.

    Mina olen taimetoitlane ja oma sõpradele ning tuttavatele ei ole kordagi peale surunud midagi, ka suur osa tuttavaid ei teagi, et ma olen taimetoitlane. Olles Sinu lugeja üle poole aasta olen pettunud selles, kuidas Sa kirjutad sellest teemast ning võin ausalt öelda, et ei jaksa enam selliseid vihaseid sissekandeid lugeda.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. november 2014 at 08:03

      Kas ma ütlesin kuskil, et ma räägin praegu KÕIKIDEST taimetoitlastest? Ma rääkisin väga otseselt nendest, kes mulle eelmises postutuses peale lendasid. Usu mind, ma võin ka ausalt öelda, et ma ei jaksa ka kogu aeg mingeid vihaseid kommentaare lugeda, mis mulle kirjutatakse. Olen minagi inimene ja mul on õigus reageerida, millele soovin. Sinul on aga õigus minu blogi enam mitte lugeda 🙂

  • Avatar
    Vasta Anete 17. november 2014 at 00:44

    Mina olen ka loomaarmastaja, ja tõesti – ka taimetoitlane. Ma tahaksin just sind tänada, et sa hoolid! Nii paljud käivad ju su blogi vaatamas. Kui paljud nüüd seetõttu mõtlevad, kas ikka minna tsirkusesse? Ma usun, et täiesti arvestatav hulk inimesi! Et sa kusagiltki otsast üritad maailma parandada, on suurepärane. Suured tänud selle eest! Kõike korraga ei jõua, ikka tükihaaval. =)

    • Avatar
      Vasta kirke 17. november 2014 at 10:29

      Mina olen ka taimetoitlane ja (ühtlasi ka keskkonnasõber) rõõmustan inimeste üle, kes midagigi looduse ja/või loomade heaks ära teevad. Tubli!:)

  • Avatar
    Vasta Murjam 17. november 2014 at 00:23

    “Kui ma elaksin oludes, kus ma pean ise liha saamiseks looma ära tapma, siis ei sööks ma enam mitte kunagi liha.”
    Oot need vähid ei läinudki hiljuti elusalt keevasse vette? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. november 2014 at 04:49

      See nägi välja selline, et ma terve aja halisesin, et miks nad seal karbis krabistama peavad ja kui kahju mul neist on ja MINA neid sinna vette küll panna poleks suutnud

  • Avatar
    Vasta ... 17. november 2014 at 00:11

    Võib-olla peaksid ühe päeva tapamajas või lihatööstuses veetma, siis räägiksid teist juttu. Üleüldse, kui oled tõeline looma-armastaja, siis ei tohiks ju nii raske olla lihast loobumine. Kardo võib ju edasi süüa, kui tema ei suuda loobuda. Meil on mehega selline diil, et tema teeb omale liha eraldi soojaks ja ma järan oma juurikaid. Ma ei taha loomi süüa, mul tuleb kohe pilt silme ette, kuidas nad aasal vms muru söövad ja tänu sellele mulle liha ei maitse. Ma ei mõista lihasööjaid hukka, aga no mida sa lahmid siin blogis. Proovi lihtsalt oma looma-armastust järgmisele tasandile viia, lihas sisalduvaid toitaineid leiab ka paljudest teistest toitudest (nt spinat), uuri asja natukene. Arusaadav, et selleks ei pea taimetoitlane olema, et loomasõber olla, aga saa aru, et mõne jaoks on loomade kasvatamine ja tapmine toidu eesmärgil loomapiinamine, kuna sellel on alternatiive. Inimene ei sure ilma lihata.

    • Avatar
      Vasta meow 17. november 2014 at 00:23

      Ahah. Inimene on omnivoor ja seda aastatuhandeid. Ja pealegi – hakkame kõik taimetoitlasteks, aga mis teeme sigade, lehmadega? Nemad ei ole looduses vabalt elama ette nähtud. Et kasvatame kõil olemasolevad vanaduseni ära ja rohkem juurde ei “tooda”?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. november 2014 at 04:50

      Jah, ma tean väga hästi, et tapamajades toimuv ei ole inimlik. Samas tean ma ka seda, et ma ei ole määratud oma elu elama oma blogilugejate soovi ja tahte kohaselt.

    • Avatar
      Vasta Katja 17. november 2014 at 07:12

      Mina soovitaks vaadata filmi Earthlings, pole vaja kodunt kaugemale minnagi. Meie läksime mehega õnneks koos veganiteks. Meile ei mahtunud pähe lihtsalt miks armastada ühte looma aga tappa teist. Tore teada, et me pole ainsad ☺

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 17. november 2014 at 07:34

        Said praegu teada, et maailmas on peale sinu ja su mehe veel veganeid? Palju õnne!

    • Avatar
      Vasta ebmel 17. november 2014 at 09:08

      Inimesele on niisama loomupärane süüa lihale, kui mõnele teisele lihatoidulisele loomale. Meie organism vajab seda ja ilma kunstlike lisaaineteta tegelikult ei saa taimsest toidust vajalikke aineid kätte. Nt rauasaadavus on taimedes väiksem ka sama rauakoguse juures, pluss on probleemid vitamiin B12 puudulikkusest. Inimene ei ole loodud taimetoitlaseks. Kui endale niisugused reeglid peale panna, siis on see mõistetav – täiskasvanud inimene vastutab ise selle eest, kuidas ta oma keha eest hoolt kannab. Samas on aga äärmiselt mittemoraalne seda laialt propageerida (sest ka võõrad kasvavad organismid võivad seda näha ja teie juttu tõepähe võtta) ning veel hullem oma lastele tulevikus sellist asja soovitada.

      • Avatar
        Vasta ebmel 17. november 2014 at 09:08

        liha*

    • Avatar
      Vasta Ingrid 17. november 2014 at 14:11

      Ma küsiks selle peale – kas Teie isiklikult olete käinud tänapäeva tapamajas? Nägite seal vereookeane ja piinlevaid loomi? See, mida näidatakse mingites videodes, on tavalisest igapäevasest erinev. Arusaadav, et pole mõtet teha mingit filmikest, kus elu on lill. Aga ei maksa ka arvata, et igal pool ongi selline hädaorg. Pealegi inimene on loomariigi selle poole pealt, kus asuvad kiskjad. Just need koledad, kes liha õgivad. Kohe kohe jõulud tulevad, hakkame verist vorsti näost sisse ajama. 😛

  • Avatar
    Vasta Triin 16. november 2014 at 23:54

    Taimetoitlasel ja taimetoitlasel on ka vahe: Üks on see, kes käib ja kobiseb ja peab maailmale pidevalt loengut, kui head inimesed nad on,et nad kummikommi ei söö ja teised eelistavad lihtsalt mitte liha süüa ja on vait! Ma tahaks loota,et ma kuulun sinna teise kategooriasse..mind tõepoolest ei huvita, kes kuna ja kui palju liha endale näost sisse ajab ja ma ei arva,et kodulooma pidaja peaks kindlasti taimetoitlane olema. Pigem käibki see näägutamine pinda,et kui taimetoitlane sa nüüd oled, ahha, et vegan siis pole jah, no peaks olema..see ei ole kellegi teise asi, mis ma peaks või ei peaks olemaaaaa! 😀

  • Avatar
    Vasta Mann 16. november 2014 at 23:50

    Oi, kuidas mulle meeldib otsekohesus. Kohe võtab muige suunurka. Üks väike aga, mis kuradima pärast lased end mingitest inisejatest häirida? Mine osta see veisepõsk ära ja tee sellest siis oma perele üks kena õhtusöök ja pärast kiida siin veel takka kah! 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. november 2014 at 04:52

      Tead, ma oleks ju teinud, aga ma ei saanud seda turu pealt 😀

      • Avatar
        Vasta konkreete 17. november 2014 at 10:08

        Põllu- ja aiasaaduste grupp fesaris. seal just nägin, kuidas pakuti veist. Tolle põsed olid küll juba ära lubatud, aga ehk leiad sealt kellegi, kellel lähiajal plaan üks veis surmata ja saad endale need kauaoodatud põsed 😀

  • Avatar
    Vasta Mannu 16. november 2014 at 23:43

    Aga tehke nüüd taimetoitlased mulle selgeks kas ei ole mitte kahepalgeline süüa küpsetisi kus on sees muna? Ikkagi oleks pidanud sellest munast tulema ju tibu?!

    • Avatar
      Vasta O.D. 17. november 2014 at 00:55

      Taimetoitlasi on erinevaid. Siin on kenasti välja toodud: http://www.toitumine.ee/taimetoitlus-3/

    • Avatar
      Vasta Hei 17. november 2014 at 08:06

      Enamik taimetoitlasi on jah ikka päris veganid, st muna ka ei söö, kuna tõepoolest, see tuleb samasuguse vägivalla teel – see, et tibu tuleb, on väiksem asi, aga see on vist sulle teada info, et tibupoegadest lähevad isased kohe purustusse, vaid emased (munejad) jäävad alles.

  • Avatar
    Vasta Laura 16. november 2014 at 23:40

    Off topic aga.. mis jublakad need sul siin blogi taustaks on? 😀 Ja millest selline huvitav valik? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. november 2014 at 04:51

      Haha, tead, need on vist mingid viljaterad 😀 Random valik, aga ma tahtsin uut tausta panna ja muudkui otsisin ja otsisin ja.. lõpuks enam ei viitsinud, seega jäi see viimane 😀

  • Avatar
    Vasta K 16. november 2014 at 23:21

    Etsiiis, kui mulle kassid meeldivad ja endalgi kaisus üks tudub siis ma nüüd homsest peaksin taimetoitlane olema eks?! 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. november 2014 at 23:24

      Põhimõtteliselt küll, sest muidu on see ääretult kahepalgeline…

      • Avatar
        Vasta Sigrid 17. november 2014 at 00:28

        Ma olen siis ka VÄGA kahepalgeline 🙁
        Hirrrrrrrmsasti armastan loomi ja üritan ikka loomi päästa, kui see minu võimuses. Aga ma armastan liha ja ei suuda sellest never loobuda. Tihti lasen ainult paljast liha näost sisse, sest mulle lihtsalt maitseb ja on isu.

      • Avatar
        Vasta O.D. 17. november 2014 at 00:52

        Kassid ka taimetoitlasteks!!!!