Uncategorized

kuidas ma piinalaagris käisin

19. november 2014

Mul on pikalt olnud mingi seljajama. Algas see vist vahetult peale sünnitamist – alaseljas mingi koht teeb kohati haiget. Näiteks ei saa ma kõhuli magada, sest siis vajub selg pehmes voodis nõgusaks ja Kardot kallistada on ka valus, sest see mees on ju nii pikk, et ta paratamatult kallutab mind kallistades taha ja siis on jälle valu majas.

See valu on aasta aega niimoodi hooti käinud, aga nüüd trenniga on see süvenenud. Ükspäev ei saanud ma näiteks absull muud moodi istuda kui pulksirge seljaga (mis on hea), sest muidu oli lihtsalt jube valus. Ma ise kahtlustasin, et mul on vähemalt selgroo murd ja lõpuks ütles Janika mulle, et enne trenni teha ei maksa, kui keegi tark mulle ei ütle, milles just asi on.

Eile käisin ma siis kiropraktilise ravi terapeudi Siim Altosaare juures, kes tegeleb skeletisüsteemi problemaatikaga, kasutades kiropraktikat, ravivõimlemist ja seljavalusid ennetavat spetsiaalset süvalihaste treeningut. Kuna Siim tegutseb Spartas, siis loogiline tundus sinna minna.

My oli alles hiljaaegu sama arsti juures käinud ja rääkinud mulle hirmulugusid sellest, kui kohutavalt valus seal oli.  Etteruttavalt ütlen, et tõepoolest sain ma eile kõige valusama massaaži osaliseks enda lühikese elu jooksul. Mingi hetk ei saanud ma aru, kas ta mudib mind või pussitab vaikselt selga, aga tuli üle elada. Ühtlasi ka see kontide raksutamine ja väänamine ja painutamine.

Selgus, et õnneks midagi drastilist ei ole. Lihtsalt on tekkinud kuskile seljasidemetesse(?) põletik ja nüüd aitaks selle vastu külmaravi, mis tähendab seda, et ma pean VÄHEMALT TUNNI hoidma valusa koha peal jääkülma asja. Ma olen selline külmavares, et ma ei suuda koduski olla, kui siin on alla 25 soojakraadi, aga mida tuleb teha, seda tuleb teha.

Lisaks sain soovituse süüa täiest jõust d-vitamiini, magneesiumi ja kaltsiumi. Lubasin endale pühalikult, et ma päriselt hakkan seda tegema. Soovitan ka lugejatele, kui te ei taha lõpetada sama nõrga ja rääbakana nagu mina 😀

Ühesõnaga pärast tundi piinapingis olemist tõusin ma püsti ja…Selg enam ei valutanud. Tunda andis ikka natukene, aga ei valutanud. Oh, küll olin mina õnnelik. Kuni tänase hommikuni, mil ma tundsin ärgates, nagu oleks keegi mind viis tundi järjest kaikaga selga ja jalgadesse peksnud. Kõik kohad on isegi puudutamisel valusad ja ma olin sunnitud ämma paluma vaadata, et kas mu selg on tumesinine. Ei olevat.

Nüüd ei teagi, et kas sai siis lõppkokkuvõttes parem? Igatahes on kurb see, et täna on meil Kätuga ette nähtud üks väike ujumine lastega ja seejärel lõõgastav SPA õhtu ja öö kahekesti. (Kõlan, nagu me oleks salalesbarid, aga mis seal ikka). Seal on meile mõlemale ette nähtud ka massaaž, aga mu selg on niiiii valus.

Mis seal ikka, koristan täna lõpuks ülemise korruse ära, sest see on muutunud juba millekski naeruväärseks ja kui lõpuks selle pornoga ühele poole saan, siis ongi juba aeg puhkuseks! Halleluuja!

pqaaapazzl-gsvde9fclcl3asvdzyrdonyple1nrmezmvw5vc-lxeykhgxctfda_w9epx6vv09lubt3xcg9yadbpvm8am1t1uko_iizmennk4yrg1liqnrjad2xj-300x215-9811134

Lõpetuseks pilt minust ja kätust mu 18dal sünnipäeval kuskil trammis. Olid ajad…

Loe ka neid postitusi!

14 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Ma 20. november 2014 at 03:01

    Ise olen meedik ja ütlen, et kõige parem on, kui erinevad spetsialistid teevad omavahel koostööd. Neid kõiki tuleb aga väga hoolikalt valida. Arsti juures käi ka kindlasti ära. Igaks juhuks ja südamerahustuseks. Pärast massaaži ongi paar päeva valus olla. Joo sel perioodil ohtrasti vett, et mürkaineid kehast välja loputada.

    PS! Lisan juurde, et seljasüstist valutav selg ei pruugi üldse tõsijutt olla. Kui uuritud pole, on spekulatsioon ja ei maksa levitada.

  • Avatar
    Vasta Liisu 20. november 2014 at 00:01

    Kuulge, pahased lugejad, kas te teate ka, mida te räägite? 😀 Esimene koht, kuhu minna just ongi kiropraktiline massöör. Kui on professionaal, siis ta tunneb kohe ära, mis hädaga on tegemist ja teab ka seda, kas ja kui palju ja kust tohib puutuda – mida raksutada, mida väänata, mida üldse mitte katsuda jne.
    Pigem on inimeste viga just see, et tormatakse kohe arsti juurde ja operatsioonile – arstid tihti väidavat, et pole muud võimalust. Teie näidetele vastukaaluks on mul tuua kümneid ja kümneid juhtumeid, kus kiropraktika ja Tai massaažiga on inimesi opilauale minekust päästetud, rääkimata invaliididest, kes on pääsenud ratastooli jäämisest, puusaliigeste deformatsioonist jms.

    Ilmselgelt ei ole te kas teemaga kursis või olete tõepoolest kokku puutunud mitte spetsialistiga vaid soolapuhujaga.

    Ja see rongi alla jäänud tunne ongi oluline peale väänamist. Ning pole midagi olulisemat ega paremat kui järgmisel päeval see rongi alla jäänud tunne lasta mõnel pehmete kätega klassikalisel massööril nö lahti masseerida, ainult hea oleks õli kasutada, et käed kehal pehmelt valusatest kohtadest üle libiseksid – oluline ongi just koormust saanud lihased pingest vabastada.

    • Avatar
      Vasta lee 20. november 2014 at 22:11

      Spetsialist jah, röntgenvisiooniga kindlasti ka siis.
      Ega liiga rumalatega ei olegi mõtet kunagi vaielda. Eriti internetis.

      • Avatar
        Vasta Liisu 20. november 2014 at 23:24

        No kui sa isegi seda ei tea, et inimest katsudes on võimalik tema terviseprobleeme uurida kombates organeid, lihaseid, lümfisõlmi ja erinevaid punkte, siis olen sinuga nõus, rumalate inimestega pole tõepoolest mõtet vaielda. Kuid silmaringi laiendamise mõttes, soovitan sul siiski endale selgeks teha, mida kiropraktika endast kujutab ja just nagu kasutaja “MA” juba mainis, on oluline koostöö erinevate spetsialistide vahel.

  • Avatar
    Vasta lee 19. november 2014 at 23:40

    Nõustun “pahase lugejaga”.
    Igasuguste terapeutide juurde minnakse siis kui on selge mis seljaga lahti on. Ja kiropraktik on küll viimane inimene, kelle juurde esimesena joosta.
    Tutvusringkonnas paar näidet. Täiskasvanud inimesel seljavalud. Ühel avastati valesti kokku kasvanud lülisambalüli. Mingist luude raksutamisest poleks abi olnud. Teine näide: samamoodi, seljavalud, avastati lülikehakasvaja. Oleks keegi tugevam luuderaksutaja sinna kallale lahti lastud, oleks võibolla lülikehamurru ja alakeha halvatuse saavutanud.
    Et noh. Ei ole ikka nii, et sõbranjel selg valutas, käis selle mudija juures ja nüüd on terve. Iga inimese häda on individuaalne ja enne käredat terapeutimist võiks ikka teada, kas a) sellest oleks üldse abi b)äkki on rohkem kahju kui kasu.

  • Avatar
    Vasta Pahane lugeja 19. november 2014 at 22:41

    Jeerum küll, seljavalu ei ole mingi naljaasi, et kobin aga mingi massööri juurde, kes spordiklubis töötab. Sorry, aga mis kohaga sa mõtled? Sellise asjaga minnakse arsti juurde ja lastakse teha röntgen, vajadusel saadetakse edasi neuroloogile, kes määrab MRT või kompuuteruuringu. Igasugu kiropraktikud, manuaalterapeudid ja muud soolapuhujad võid endale kallale lasta siis, kui uuringud mingeid tõsiseid hädasid ei näita. Sul võib olla mingi probleem diskidega või seljalülidega, sellist asja ei vaata ükski “spetsialist” palja silmaga pealt ära. Vabalt võivad oma mudimisega asja pöördumatult hullemaks teha. Nii loll on kroonilise seljavaluga kõigepealt mingi umbluu juurde joosta, selle asemel, et arsti juures lasta korralikult kindlaks teha, mis viga on. Ma saan aru, et sul on selle Spartaga mingi reklaamidiil ja muudkui upitad neid ja nende teenuseid, aga kas omaenda tervis on ka ikka mõistlik neile maha müüa?

    • Avatar
      Vasta Leevi 21. november 2014 at 14:43

      Tahad ma ütlen sulle, mida tavameditsiin teeb suure tõenäosusega? Blokaadsüsti, mis lahtiseletatult suretab närvid ära. Need närvid ei taastu enam kunagi. Probleem jääb aga alles.
      Ma käiksin KÕIKVÕIMALIKUD “soolapuhujad” enne läbi kui tavameditsiini poole pöörduksin.

  • Avatar
    Vasta Pisi 19. november 2014 at 16:49

    Kas sulle sünnituse ajal tehti seljasüsti?
    Mul selle süsti tühistusena selg valutab.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. november 2014 at 12:26

      Ei tehtud mulle miskit

    • Avatar
      Vasta Leevi 21. november 2014 at 14:35

      Mul samuti esimese sünnituse ajal tehtud epiduraali tüsistusena samad hädad.

  • Avatar
    Vasta k. 19. november 2014 at 16:25

    Ja seda kalamaksaõli oleks parim võtta enne ööund kina paljudel (ka minul) ajab mingi imeliku klimbi kurku. Öösel seda ei tunne 😀

  • Avatar
    Vasta Maanika 19. november 2014 at 14:11

    D-vitamiini omastamiseks oleks parim kalamaksaõli. Neid on õnneks kapslite kujul ka, kui õli on vastumeelne 🙂
    Lisaks peab meeles pidama, et tegu on ühe kõige ohtlikuma vitamiiniga, mis üledoosi korral võib isegi tappa.

  • Avatar
    Vasta Kats 19. november 2014 at 12:01

    Kui tehakse tugevat massaazhi, siis ongi järgmisel päeval ja veel ülejärgmisel ka lihased ja nahk lihaste peal ikka väga tundlikud, justkui oleks asi hullemaks läinud. See läheb sul kindlasti üle aga uut massaazhi ma peale teha küll ei soovitaks 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. november 2014 at 12:27

      juba on bookitud 🙁