Uncategorized

imelikud kiiksud

26. november 2014
  • Mulle ei meeldi piparkoogid. Ma võin neid teha (viitsin tavaliselt kaunistada umbes kolm), võin isegi ühe suure näljaga ära süüa, aga ma ei saaks iial öelda, et mulle piparkoogid väga maitseksid.
  • Ma kardan kabuhirmus õhupalle. Ma olen atakiäärel, kui keegi neid mu läheduses puhub ja oma koju ma selliseid jubedusi ei taha. Natsa vähem kardan ma neid…krabisevaid õhupalle, mis heeliumiga täidetud on. Need vist enamasti ei lähe niimoodi pauguga katki, nagu need kummipallid. Öäkk, mul tuleb värin peale, kui ma nendele mõtlen.
  • Mulle ei meeldi tegelikult ka vannipallid, nagu ma eelmises postituses mainisin. Okei, lõhnavad natsa, aga kui ma tahan lõhnata, siis ma pesen ennast hästilõhnava dušigeeliga või lasen parfüümi peale. Vannipall teeb aga vannivee rõvedaks, libedaks ja kuidagi õliseks. No thanks.
  • Ma ei salli, kui keegi mulle öösel näkku hingab. Kes see salapärane KEEGI ikka on, kui mitte Kardo. Üldse ma ei saa aru, miks inimesed ei või suu kinni magada. Miks ma pean kellegi morning breathi sisse hingama? AH?
  • Ma armastan teed, aga ma keeldun joomast punast teed, sest see tundub mulle jälk. Jumal teab miks, sest ma tegelikult olen elus joonud punast teed ja see polnud nii rõve miskit.
    tumblr_ndva6nssug1rmpt0vo1_500-2872336Mis imelikud kiiksud teil on?

Loe ka neid postitusi!

93 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Liisa 14. detsember 2017 at 20:00

    Minu suurim kiiks on see, et ma ei talu teatud helisid. Nagu näiteks matautamine, luristamine, klõbistamine. Eriti hull on siis, kui ma kuulen, kuidas keegi teine hingab. Lihtsalt hingab. Ma tean, et see tundub imelik, aga sel hetkel ma tahaksin selle inimese lihtsalt ära kägistada. Tavaliselt (koolis) suudan ma end tagasi hoida. Peaaegu alati hakkan ma nutma. Kooli minnes ja koolist tulles nutan ma alati, sest mu isa hingab väga tugevalt.
    Ma põhimõtteliselt elangi oma toas, kõrvaklapid peas, kuulates muusikat. Aga kuna seinad on üpriski läbi kostuvad, on mõned helid ikka kuulda.
    Selline asi paneb mind kuidagi imelikult tundma… olete näinud õudusfilme, kus deemon tuleb inimese seest välja (inimene läheb täiesti hulluks)… mul on umbes sama tunne. Kirjeldada ma seda ei oska. Tavaliselt hakkan ka värisema. Õnneks ei ole veel asju loopima hakkanud, pigem olen endale haiget teinud, näiteks küüned kätte surunud.
    Ma tõesti ei tea, mis mul viga on, aga see pole enam normaalne.

  • Avatar
    Vasta Kata 28. november 2014 at 09:48

    1. Vihkan söömis/joomishääli. Mätsutamine, luristamine…õõõh! Mul hakkavad kaelalihased tõmblema kui neid hääli kuulen. Mul mees on imelik. Sööb küll suu kinni aga ma ikkagi KUULEN kuidas ta närib. Ma ei saa aru mida ta selle toiduga seal suus teeb, et see nii väärakat häält teeb;
    2. Hammaste krigistamine. Õde mul kunagi öösiti krigistas hambaid. VIHKAN seda;
    3. Klounid ja need imelikud maskotid kes poodides ringi töllerdavad;
    4. Riide kärisemise hääl;
    5. Tekita ei saa magada ja alati peab põlvede vahel midagi olema;
    6. Magan kahe padja ja kahe tekiga – nagu kaisuloomad on need mul 😀 (olen 22);
    7. Joon keefiri või joogijogurtit ALATI pakist. NIII rõve on kui see hakkab klaasis nagu alla voolama ja siis tulevad mingid nired klaasile, RÕVE;
    8. Ma tahaks oma mehe voodist alla lükata kui ta öösel mulle peale hingab;
    9. Jalgade vastu pole mul midagi, seni kuni need mind ei puuduta. Öösel nt mehe jalad lähevad minu jalgade vastu;
    10. Ei salli kui linnud lendavad lähedalt üle pea;
    11. Piimasupid on rõvedad, klimbisupid on rõvedad. Ja see nahk või kile piima peal… öäkk;
    12. Vihkan rögastavaid inimesi bussis või poes;
    13. Mulle tegelikult lapsed meeldivad. Aga teatud vanuses on nad ilastajad. Kui nad peaksid ilaste ja külmade kätega mind katsuma… tahaks röökides minema joosta;
    14. EI salli kui keegi mind kinni hoiab. Mees näiteks mõnikord kiusab nii, et hoiab käetest kinni. Hakkan hingeldama ja paha hakkab. Väiksel sugulasel on komme jalast kinni haarata ja kallistada… omg kui jube;
    15. Ei salli kui keegi saunas mulle peale puhub. Selline tunne nagu läheks põlema kohe;
    16. Mul on sama hea haistmismeel nagu verekoeral. Tundmatud lõhnad ajavad mind oksele;
    17. Rannas…käed on märjad ja liivased. Ma ei saa seda liiva sõrmede vahel ära ja see tekitab ebamugavust;
    18. Noa/kahvli v asjaga taldriku kraapimine!!!!!
    19. Kui ma oma jalgu vaatan ja teksapüksid on jalas siis mul tekib tunne nagu mul oleksid need viltu jalas. Ma ei oska seletada aga väga ebamugav hakkab;
    20. Rohkem ei tule meelde aga 19 on väärakas number 😀

  • Avatar
    Vasta Aile 28. november 2014 at 06:04

    Hahaha 😀 no minul on haigus õhtul magama minnes oma 4 korda äratuskella ülevaadata . 😀 mehel nalja kui palju , igaõhtune rutiin. Ahjaa nagu eespool mainitud , siis ka ukse luku kontollimine on põhiline. 😀

  • Avatar
    Vasta Liisu 28. november 2014 at 00:27

    Kõige rohkem kardan ma kõrvaharke, ei kannata tuvisid. ma ei saa üksi ujuma minna( va bassein), ma kardan, et mingi elukas ründab ja hammustab mind. ma ei suuda venitusharjutusi teha, sest kui ma mõtlen sellele, kuidas lihased venivad, läheb mul süda pahaks 😀 ja kui bussis keegi köhib, siis ma hoian hinge kinni, et ma neid pisikuid sisse ei hingaks 😀

  • Avatar
    Vasta Kairit 28. november 2014 at 00:14

    Minu kiiksud 🙂

    1. Ma kardan meeletult, et magan sisse iga päev, seega ma kontrollin enne magama minekut 500 korda, kas ma ikka panin 10 äratuskella ja kas telefonil on ikka hääl peal.
    2. Ma ei saa juua kellegiga samast tassist piimatooteid (eriti käib see keefiri ja jogurti kohta)
    3. Pimedatel tänavatel ma vaatan 24 korda seljataha, sest kindlasti tahab keegi seljatagant kallale tulla 😀
    4. Ma ei söö enda tehtud toite üldjuhul teisel päeval 😀
    5. Ma vihkan kui inimesed joovad midagi ja häälitsevad peale lonksu võtmist ja igasuguseid muid häälitsusi seoses söömisega.
    6. Ma ei saa magada ilma, et mul midagi ei peal oleks, olgu kasvõi megapalav toas.

    Ja neid kiikse on veel :D:D

  • Avatar
    Vasta Madli 27. november 2014 at 20:55

    -ma vihkan klaaskomme,kõige rõvedamad asjad maailmas(tuleks müügilt maha võtta) ja kui keegi krõmpsutab neid(ma reaalselt tahaksin see hetk sellele inimesele midagi pähe kinni lüüa 😀 )
    -vihkan matsutamist ja kiresti söömist(kartul jookseb taldriku pealt minema?)
    -ma kardan kloune ja igasuguseid maskotte mingitel üritustel.
    -põhikoolis ja gümnaasiums oli mul hirm treppide ees,ma olin jumala kindel,et ma kukun alla ja murran oma kondid ära.(sellest olen enam-vähem üle saanud)
    -mulle ei meeldi maasikad(võin paar tükki süüa aga mingit eufooriat nad minus ei tekita,mustikad ja vaarkad palju paremad 🙂 )
    -wc paber peab alati pealtpoolt jooksma(isegi külas olles tõstan ümber kui saan 😀 )
    -vihkan kui keegi segab mu jutule vahele.
    -vihkan kui keegi mu juukseid katsub/kammib(samas juuksuris käin ilma suurema vaevata)
    -vihkan kui keegi üritab oma käsi mulle kõri lähedale panna,ei meeldi ka liiga kinnised riideesemed(isegi kõige külmema ilmaga on jope lukk natuke lahti)
    -tõstan alati poes riiulite pealt maha kukkunud asjad üles

    Need asjad tulid esimesena meelde 😀

    • Avatar
      Vasta Madli 27. november 2014 at 21:13

      *kiiresti

      meenus veel see tõsiasi ka,et kui raadiot v tv kõvemaks/vaiksemaks panen peab alati lõppema kas 0 või 5ga

  • Avatar
    Vasta Kristhel 27. november 2014 at 19:42

    – ma ei söö viilutatud tomateid aga terveid küll (dont ask!)
    – ma kardan paaniliselt lennukeid aga ma pole kunagi lennukiga reisinud (ega kavatsegi, loodetavasti)
    – ma joon tassidest alati nii, et mu alahuul klammerdub ääre külge nagu imikutel kui nad lutti imevad
    – kõik noad peavad olema pööratud tera allapoole, KÕIK
    – mul peab ALATI tukk ees olema, see on mu reliikvia ning ma olen elanud kõik 26 aastat tukaga (mitte keegi teine peale minu, sh. juuksurid, ei tohi mu tukka puutuda)
    – ma ei saa kunagi korralikult magada kui toas vilguvad mingid tuled või midagi undab, mul peab täielik vaikus ja pimedus olema

    Oh, neid leiduks veel 😀

  • Avatar
    Vasta Mia 27. november 2014 at 18:13

    Ma kardan ka õhupalle! Pidevalt on tunne, et kohe läheb katki ja siis ma pmst olen jumala pinges ja ootan seda rõvedat pauku 😀 Samamoodi kui shampusepudelit keegi avab, siis ma paanikas juba olen valmis põrandale viskuma. Eriti kuna tavaliselt meeldib osadele lollitada ka ja vehkida selle pudeliga/suunata inimeste poole. Mul ema kunagi rääkis kuidas tal tuttav baarman lasi omal niimoodi silma peast välja ja sellest saati kardangi.
    Mulle ei meeldi kui ma magama hakkan jääma ja öösärgi kaelus kuidagi vastu kaela puutub, siis on selline tunne nagu mingi asi poob mind. Et kael peab mul olema vaba, muidu magama ei saa jääda 😀
    Toit peab mul olema taldrikul eraldi, nt soe toit ja salat. Ma seemiselt hakkan tõmblema kui keegi viskab salati lampi soojale toidule peale nii, et see kõik segamini on omavahel.

  • Avatar
    Vasta Mann 27. november 2014 at 12:21

    Neid veidrusi lugedes tulevad kõik enda omad ka meelde. 😀
    Nimelt mina ei suuda erinevaid toite süüa suure lusikaga. Topsijogurtit, suppe, hommikumüslit jne söön ainult teelusikaga. Samamoodi mind kohutavalt häirib kui ma kellegagi suhtlen ja ta mulle “Tere” ei ütle. Olen klienditeenindaja ja juhtub päris palju, ka teiste teenindajatega nt poes. Olen nii päris mitu korda öelnud kassapidajale “Tere” ja lõpuks maininud, et viisakas oleks teist mulle “Tere” vastu öelda.
    Ma kardan, et kui ma ostan jumestuskreemi ja poes proovides see sobib, siis pärast on ikkagi liiga tume.
    Mu imelik kiiks on ka see, et kohukest süües söön kõikjalt šhokolaadi ümbert ära ja alles viimasena kohupiima. Samuti ka nt viinamarjade ja mandariinidega-söön alati koore ümber ära ja sisemuse viimasena. Mulle ei meeldi niisked varbad ja ma kohutavalt kardan kui keegi oma suuga läheneb mu jalgade poole. Mu poiss alati kiusab mind nii. 😀 Erinevaid kiikse on veel, aga rohkem neid siia ei loenda. 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 27. november 2014 at 12:00

    Ma ei joo piima (kohviga küll tilgakese)
    Tekivad külmavärinad, kui näiteks kampsunit hammustada ( ma ei tea miks ma seda tegema peaks, aga vastik!)
    Kui mul üks käsi on näiteks märjaks saanud, siis ma pean kinldasti ka teise märjaks tegema.
    Piparkooke ka ei armasta.
    Laipu kardan (kardan, et nad on prügikastis, veekogu põhjas… jnejne. )
    Puhast hapukoort ei söö, kui siis peab olema maitsestatud.
    Ei suuda vaadata, kui keegi kuskil ääre peal kõõlub, eriti kui on kuskil kõrgemal .
    Ei salli kriidiseid , tahmaseid, tolmuseid käsi, jalgu.
    Ei maitse pirnid, eriti need hästi pehmed ja magusad, fuh.

  • Avatar
    Vasta Merily 27. november 2014 at 11:59

    Ma kardan meeletult palgiautosid. Ma ei tea miks, aga iga kord kui nad mööda sõidavad, tõmban teisele poole äärde ja pigistan silma kinni. Isegi siis, kui roolis olen. Kui nende taga pean sõitma, tuleb sisse meeletu hirm ja võimalikult ruttu üritan neist mööda saada.
    Teiseks ei joo ma mitte ühtegi asja kinnisest ja läbipaistmatust pakendist (mahl nt) sest mitu korda mingit hallitust endale suhu joonud 😀 aga piima pakendist juua pole mingi küsimus (samas, piimaga ka selline asi, et kannatan seda juua vaid külmana, otse külmikust võetuna)
    Puud käivad ahju sirgelt, ükski puu ei tohi isegi veidi viltu minna.
    Ja kui keegi peaks mulle tahtma patsi teha või lihtsalt juukseid katsuda, tulevad külmavärinad ja väga ebameeldiv tunne, juuksuri juures pesta üldse ei kannata, niiii vastik on 😀
    Ja üldiselt muu on see ebausk- vetsupoti kaas peab alati all olema, sai ja leib ei tohi tagurpidi olla, soola ei tohi maha ajada, kotti ei tohi põrandale panna, kätt sügan vastu musta, võtmeid ei tohi lauale panna jne 😀

  • Avatar
    Vasta M. 27. november 2014 at 11:38

    * Minule jällegi ei meeldi see polüetüleen vaht või see valge vahtplast, mis pannakse kastidesse pehmenduseks nt kui ostame elektroonikat vms. Kui see katki läheb või keegi puutub vastu seda, siis ma lihtsalt krigistan hambaid ja jooksen mujale või surun käed kõrvadele.
    * Lisaks ma vihkan suuri rahvamasse, nt laadad (laadal meeldib väga käia), aga kui on südasuvi, kuumust on meeletult ja siis kõik inimesed lihtsalt elavad sul seljas, suruvad, haisevad higi järgi ja on palavusest märjad, siis on küll tunne, et peaks mingite ogadega rüü muretsema, et keegi mulle vastu ei läheks. Poes järjekorras sama asi, kui keegi lihtsalt surub end vastu mind või rammib poekäruga.
    * Bussis rögastamine ja imelike helide tegemine on niii häiriv, siis ma katsun kuidagi üle elada ise samal ajal mõeldes, et issand mis haiguse ma nüüd endale võin külge saada.
    * Lisaks mulle ei meeldi, kui keegi mind pikalt jälgib.
    * Kui ma teen nt pisemat näputööd, käsitööd, siis ma lihtsalt alati teen automaatselt mingeid vigaseid nägusid, krimpsutan suud ja krigistan hambaid. Kõrvalt vaadates tundun kindlasti imelik.
    * Öösel peab mul alati soolalamp põlema, sest mul ei ole eriti meeldiv üksinda pimedas magada. Kui öösel tualetis käin, jooksen alati koridori vahelise maa tualetist tuppa julgemata kuhugile vaadata, kuna jällegi mõtlen, et nüüd nt välisukse juures või köögist tuleb mingi vaim.
    * Ja ma ei talu seda heli, kui kuulen, kuidas keegi mälub oma toitu..õõh.
    * Kui ma olen kuskil näinud katki läinud sipelgapesa, siis see ajab lihtsalt judinad peale, see siblimine ja need valged munad, mida sipelgad üritavad kiirelt ära vedada.
    * Mulle meeldivad alati igasugused nurgad või seinaääred. Kui on nt suur voodi seinaääres, siis kindlasti pean ma magama seina ääres, bussis akna all jne, ma tunnen siis kuidagi turvalisemalt. 😀 Kui ma pean siiski ukse pool olema, siis ma kujutan pidevalt ette, et mingi murdvaras kui kummitus teeb ukse lahti ja teeb mulle midagi.
    * Nagu eelnevalt lugesin, et keegi kardab veoautosid – minul on sama lugu. Alati, kui ma näen veoautot, siis ma mõtlen, et vb kukub kummuli ja surub mu laiaks või kui autoga sõites sõidab veoauto vastu, siis ma jubedalt kardan seda. Veoauto taga või mingi lahti koormaga auto taga samuti mõtlen üle, et nüüd lendab sealt mingi palk või toru või ratas mulle esiklaasi.
    * Ja mulle ei meeldi, kui mu jalgu (mõtlen just varbaid ja talda) tahetakse masseerida, ma lihtsalt ei suuda.
    * Noorena ma mäletan, et kui vanaema pidas lehmi, siis olin mina vennaga alati platsis, võtsime suure kopsiku ja ootasime kuna vanaema kohe otse laseb meile sooja vahust piima kruusi. 😀 Nüüd ma muidugi enam ei tea, kas ma suudaks juua, kuna lehmi enam pole ja vanust ka juurde tulnud, võib olla oli lihtsalt tol ajal noorpõlve kiiks. Tol ajal tundus väga hea. 😀

  • Avatar
    Vasta Gerda 27. november 2014 at 11:18

    Minul on paaniline hirm konnade vastu. Pole nad mulle midagi teinud, aga paaniliselt kardan ja kevad on minu jaoks kõige hullem aastaaeg üldse. Kõige pealt passin pool tundi akna peal, et ega ühtki konna teel näha pole ja siis alles lähen välja. Kõige hullem on muidugi see, et olen suutnud oma elukoha valida alevisse, mida läbib jõgi ja mis ilmselgelt ristub konnade rändeteega.
    Imelike kiiksude alla loeksin ma pigem selle, et ma ei saa üksi väljas süüa. Kui ma tahan kuhugi sööma minna, pean ma raudselt kellegi kaasa võtma, sest muidu tekib imelik kompleks, justkui kõik inimesed vaataksid, et mingi opakas sõpru ei ole sööb üksi :D. Söömise suhtes ka muidugi see, et näiteks makaroni võivad olla ainult penne’d, mitte mingid sarvekesed ega farfalled ega jumalteab, misasjad. Ja kartulisalatit ei söö. Irooniline on see, et ma söön kõike, mis on salati sees, aga sellise kombona ma ei söö. Ilmselt pole kunagi ka söönud, ei mäleta. 😀

  • Avatar
    Vasta j 27. november 2014 at 09:10

    nii häirib kui keegi süües tõmbab hammastega üle kahvli/lusika..

  • Avatar
    Vasta Caro 27. november 2014 at 07:55

    Ämblikuid kardan paaniliselt, kardan magada seina ääres. Kardan,et lämbun ära. Ei kannata absoluutselt , kui keegi mu selja taga seisab, kui ma juukseid kammin. No nii endas välja lähen. Olen sellepärast päris mitu juukseharja puruks visanud 😀 Naba katsumist ei kannata. Okse no. Pasteedisaia peale käib ALATI hapukurk. Kui kurki pole, pasteeti ei söö. Keedupelmeene ei söö, ilged klimbid. Koledaid jalgu/varbaid ei või üldse vaadata. No ikka jälkus ju. Kloune kardan, tsirkust kardan. Seal 1x elus käidud väga väiksena. Hirmus koht :/ Pimedasse metsa ei astu üksi sammugi. Kardan, et keegi lohistab mu kuskile võssa või metsloomad tulevad ja söövad mu ära. Ei söö asju, mil kuupäev kasvõi 1 päev üle läinud. Mitte kunagi…

  • Avatar
    Vasta Kadri 27. november 2014 at 06:18

    Mul on selline veidrus, et mind kohutavalt häirib kui miski on mu silmade lähedal. Näiteks kellegi käed vms, ma ei saa isegi liiga seina ääres magada, et see silmadele liiga lähedal poleks. Ma ei suuda vaadata ka seda kui õudusfilmides kellegi silmadele liiga tehakse. Kohe tekib selline tunne nagu elaksin seda ise läbi. Teiseks kardan ka veoautode läheduses sõitmist. Kardan, et kohe-kohe juhtub midagi ja see hiiglaslik auto lömastab mu.

  • Avatar
    Vasta kaisa 27. november 2014 at 03:41

    Ma ei suuda taluda kui keegi mu rangluid katsub või neile pihta lãheb. 😀
    Ja rangluud, mis inimestel hullult välja paistavad, on minu jaoks rõve vaatpilt. :S

  • Avatar
    Vasta Tsein 27. november 2014 at 02:20

    Jah, ka mina kardan õhupalle ja lausa PAANILISELT! Hirm neid puudutada on suur, olen isegi nutma hakanud.
    Hommikuti ärgates peab esimesena parem jalg põrandat puudutama.
    Ma ei tõsta toitu taldrikule mitte kunagi üksteise otsa, vaid asetan eraldi kõik asjad.
    Neid asju on veel, aga need kolm on põhilist!

  • Avatar
    Vasta Katri-Helena 27. november 2014 at 01:50

    Mina ka piparkooke ei söö (no 1-2 võin süüa aga ainult siis kui nad on soojad), samas mulle meeldib neid teha. Samas see ei ole minu puhul kiiks, sest mulle meeldibki küpsetada, ka asju mida ma ei ise ei söö. Näiteks täidetud munad või muu selline.

    Aga mul on väikesest peale selline kiiks, et toidud ei tohi seguneda. Näiteks kui salat ja soe kaste on omavahel kuidagi kokku jooksnud siis ma sealt kohast enam ei söö. Külma kastmega ei ole probleemi üldiselt. Kodus tõstan sel juhul kõik toiduained eraldi nurkadesse ja ohhäda, kui taldrik juhtub väike olema.

    Ja mul on kiiks, et kui mul tuleb mõni tobe mõte siis ma PEAN selle ära tegema, muidu läheb halvasti. Ma võin olla vahepeal päris laisk, kui midagi maha kukub võin vabalt mööda kõndida jne. AGA kui mul käib mõte peast läbi, et ma PEAN seda tegema siis ma lähen tagasi ja võtan asja maast üles. Varem kui suhe noormehega oli värskem ja mõni tüli sai sekka olema, siis mõtlesin et “kui ta mulle tänase õhtu jooksul ei helista/külla ei tule vms siis me lähme alatiseks lahku” ÕNNEKS ta alati tuli või helistas. Nüüdseks ma olen talle oma debiilse kiiksu ära rääkinud. See on debiilne kiiks aga see segab isegi natuke elamist. Ja ma ei saa sellest lahti.

  • Avatar
    Vasta Tavaline 27. november 2014 at 00:51

    Mul on selline veider kiiks,et ma pean igat asja tegema paarisarv kordi. Näiteks käsi läheb mööda kõndides toolile vastu,siis pean teistkordselt seda nimme tegema,et oleks kaks korda. See toimib siis enamus tegevuste puhul. Hommikul hambaid pestes loputan suud paarisarv kordi, kammi tõmban juustest läbi paarisarv kordi jne jne jne. Vahest häirib see ennasti 😀

  • Avatar
    Vasta Moonika 27. november 2014 at 00:35

    Karvatuustid :S näiteks koerakarvad, kassikarvad, kellegi teise juuksed (noh kuni nad on looma/inimese küljes on kõik ok). Kunagi tahtsin saada juuksuriks, ilmselgelt ei mängi välja 😀

    • Avatar
      Vasta Moonika 27. november 2014 at 01:09

      Aa ja siis veel see, et kui ma pean kõndima mööda mõnest seisvast kambast/inimeste rühmast nt bussi ootavad inimesed jne. siis ma justkui unustan ära kuidas kõndida 😀 jalad ei kuula korralikult sõna 😀 Kõrvalt vaadates ei olevat midagi aru saada aga endale tundub, et kõnnin veidralt ja puujalgadega 😀

  • Avatar
    Vasta Silvia 27. november 2014 at 00:01

    Ma ei joo piima , v noh ma ei joo lehmast otse tulnud piima , see poe kotipiim pole eriti hull , aga ma lihtsalt ei salli selle maitset , see kuidagi vastu karva , aga söön piimaga hommiku helbeid ( piima jätan alles ) siis ma võin nagu toiduna seda süüa , aga ei jooks kunagi 😀

  • Avatar
    Vasta violet 26. november 2014 at 23:46

    Ma kardan hüsteeriliselt seda päris lehmapiima 😀
    No ma ei suuda isegi pudelit või tassi, kus sees on naturaalne piim, käes hoida. Mõte sellise asja joomisest ajab kohe iiveldama.
    Samamoodi kardan ma igasuguseid lendavaid elukaid, eriti linde.
    Ma ei kannata ka igasuguseid laualappe ja muud taolist, isegi nendest mõeldes tekivad külmavärinad.

  • Avatar
    Vasta kata 26. november 2014 at 23:28

    Väga põnev teema 😀 ma ei kannata,kui mu murdunud küüs läheb vastu riiet (nt sukkpüksid),see on väga ebameeldiv.kui mul läheb must kass üle tee,siis ma lähen kindlasti teist teed (va juhul kui puudub võimalus minna teist kaudu),mulle meeldib pimedas tänaval kõndides akendest sisse vahtida (mitte inimesi vaid kodusid/sisustust),kodust väljudes vaatan ALATI peeglisse,kardan pimedas autoga sõita,eriti metsavahelistel väikestel teedel,sest kardan et keegi hirmus hüppab kuskilt põõsast välja,wc peab paberirull olema nii,et paber jookseks pealt poolt.kui ma koristan,siis kas ainult korralikult või üldse mitte.ja õhupallid on tõesti üks kohutav leiutis.

  • Avatar
    Vasta Liisu 26. november 2014 at 23:11

    Mind vaadatakse alati imelikult, kui tuleb jutuks, et ma piparkooke ei söö, rõõm kuulda, et ma siiski pole ainuke 😀
    Ma kardan meeletult igasugu vähke, homaare, krabisid ja muid selliseid rõvedusi. Kui näen pilti neist kuskil, siis hakkan karjuma, tekivad külmavärinad ja selline tunne, et tahaks silmad peast rebida või midagi sellist. Väkk.
    Veel on minu jaoks rõvedad jalad. Ükskõik kelle omad, vastikud asjad on. Ja ma Ei saa aru inimestest kes kannavad samu sokke mitu päeva, ma vahetan vahest mitu korda päevas sokke 😀
    Ja selles olen ma ka kindel, et minu trepikoja keldris elavad koletised kes hauvad plaani kuidas mind ükspäev ära tappa 😀 see on mul küll tingitud sellest, et lapsepõlves natuke pimedamal ajal koju minnes, ehmatasin selle peale, et üks kodutu onu oli otsustanud ennast trepikotta soojendama tulla.
    Veel ajab judinad peale kui ma inimeselt raha vastu võttes teda kogemata puudutan, ma üldiselt üritan seda vältida, aga mõned kliendid lihtsalt nagu meelega tahaks oma pisikuid täis käega katsuda 😀

  • Avatar
    Vasta Sandra 26. november 2014 at 22:53

    Ma kardan paaniliselt ämblikuid.Ma vihkan maasikaid,lõhna ja maitset.Ma ei kannata juua teistega samast pudelist ega kruusist.Ma söön pasteeti,aga maksa jälestan.Mind ajab väga närvi,kui keegi klõbistab küüntega!Õhupallid ja shampuse pauk ka ei meeldi.Seda ka ei kannata,kui öösel näkku hingatakse.Ma kardan kloune ja portselanist nukke!Öösel peab tuli põlema või teleka valgus mängima,sest ma kardan pimedust ja arvan,et näen alati tonte ja kummitusi.Veel ei suuda ma vaadata karvutuid loomi nt hamstrit ja kassi,külmavärinad tulevad kohe.nii palju lollakaid kiikse 😀 a ja muidugi üritan ma alati kaubanduskeskuste wc-sid vältida,ma ei suuda nendes käia.Rõveee võõraste bakterite hulk!(aga kui ikka jube häda,siis püksi ka ei tee:D)

    • Avatar
      Vasta Sandra 26. november 2014 at 23:01

      Juurde veel see,et öösel kui silmad lahti teen,panen teleka mängima,keeran selja ja jään magama.Teleka panen ajapeale,et kinni läheks,aga nii on edasi julgem magada,sest ma ju nii hirmsasti kardan pimedust.Ja veel ei suuda ma hämaras toas peeglisse vaadata,kardan vaime näha seal:)

  • Avatar
    Vasta Anne-Mai 26. november 2014 at 22:29

    Õhupallid. Kohutavad.

  • Avatar
    Vasta Kata 26. november 2014 at 22:10

    Ja siis (hambad lähevad vahel väga tundlikuks näiteks marju süües, ma ei tea millest see töpselt tuleb), kui nöiteks sööd nt õuna, musti sõstaid vms ja hambad on tundlikud siis hammustad õuna-või mustsõstrakoort ja jube valus ja ebameeldiv on :/ ärge naerge aga mulle ei meeldi kuivad pesud ja sokid. Mul millegipärast tuleb kuivade pesude puhul mõttesse et hammusan seda (ja hammastel on valus) või kuristan kurgus… uuh
    ja paistes liikmete peale on ka raske mõelda, ja üldse vigastuste peale, just eriti luuvigastuste jne. Nt kui mul on külma ilmaga käed külmast kanged ja natuke valusad, siis mul tuleb tunne et need on paistes ja need luud mis käte sees on, tunduvad ka nii haavatavad ja vastikud, ma ei oska seletada miks see niiiiiiiii ebameeldiv on aga… kujutlusse tuleb igast jubedaid tsenaariume nende luudega

    • Avatar
      Vasta Kail 27. november 2014 at 10:45

      KUIVAD PESUD? 😀 ma tõesti ei saa aru, kas sa tavaliselt lased märgade trussikutega ringi või? ja mismoodi saab neid kuristada? 😀 appikene, aita mõista noh!

  • Avatar
    Vasta Kata 26. november 2014 at 22:04

    Mul on ka see tasakaalu värk – kui toetun korra ühele jalale, pean teisele ka sama palju toetuma et tasakaal säiliks, sõrmede kokku surumisega sama jne

  • Avatar
    Vasta Jennifer 26. november 2014 at 21:56

    Ma võikski neid asju vist loetlema jääda.
    Ma ka ei söö piparkooke, täiesti rõvedad minu arvates.
    Mul peab alati tekk peal olema kasvõi poole keha peal, isegi kui on 25+ kraadi sooja.
    Kardan ka paaniliselt, et magan hommikuti sisse, seega on mul mingi 5+ äratust tavaliselt alati 5-minutiliste vahedega helisema pandud.
    Ei meeldi üldse katsuda kuivasid asju, nagu papp, vatt, kuiv puit jne, väga rõve tunne tekib ja värinad jooksevad üle selja, seetõttu ei söö ka puidust pulgaga jäätiseid, või kui söön, siis jäätise paber alati katab pulga ära kui sellest kinni hoian.
    Sushile mõeldes tuleb okse kurku, täiesti jäle toit.
    Pessu minnes kardan alati, et sel ajal kui ma paljalt duširuumis olen, hiilib mulle tuppa mõrvar vms.
    Neid on kindlasti palju veel. 😀

  • Avatar
    Vasta Yip 26. november 2014 at 21:48

    Mul on palju kiikse vist… Kui magama jään siis viimase asjana pean alati akent vaatama. Kui ma tänaval taha vaatan, siis pean seda mitu korda tegema, nii on üldse paljude asjadega, et teen midagi ja siis nagu peas miskit ütleb, et näiteks tee kolm korda veel 😀 (ja ei, mul pole peas hääled :D). Sameti katsumine tekitab juba mõeldes külmavärinad. WC’s, kus on valida kahe nupu vahel, et kas rohkem või vähem vett, siis alati vajutan suuremat nuppu. Tekk peab alati jalgade alla olema keeratud, nõudepesulapp ei tohi kunagi olla veekraani peal, teleka või raadio volüüm peab alati olema kas 1 või 6 lõppev, mikrolaineahju lülitan 9sek peal välja juhul kui seal samas seisan, ainult hädaolukorras kasutan tavalist soola himaalaja soola asemel, ükskõik mida purgist joon siis koputan alati purgikaanele… mis veel.. hapukurgi vedelikku joon alati kaaa..

  • Avatar
    Vasta Hm 26. november 2014 at 21:41

    Aa ja veel – ma ei söö mitte kellegi tehtud toite (väljaarvatud ema tehtud , poes müüdavad ja restoranisöögid) kuna ma ei tea, kuidas see tehtud on! Kui sõbranna ütleb, et tule külla, ma tegin seda ja seda…siis külla ma võin minna, aga midagi ma ei söö seal küll.

  • Avatar
    Vasta Hm 26. november 2014 at 21:37

    1.Ma vihkan seda, kui mu käsi puutub kraanikausis vedeleva nõuga kokku, mis on külm ja ÕLINE. Rõve ! Just sellepärast ma tavaliselt ,enne nende pesemist, kallangi nõudele piisavalt pesuainet ja keevat vett peale.
    2. Vihkan veel seda, kui keegi (no selline jämedam inimene) istub bussis mu kõrvale ja kukub laiutama niii, et ma olen surutud vastu akent, täites mingit ebavajaliku inimtihendi eesmärki.
    3.Minu arust on rõve, kui keegi poejärjekorras mu selja taga rögisema hakkab nii, et ei teagi kohe, kas soovitada tal suitsetamine maha jätta, osta talle kurgutablette või hoopiski kiirabi kutsuda.
    4.Ma lähen väga närvi, kui keegi mu jalanõusid näpib, neid kuhugi suvaliselt eemale tõstab / viskab või veel hullem – oma sitased jalanõud MINU OMADE peale tõstab!
    5. Ma võin põrandalt peaaegu kõike süüa, mis sinna kukub 😀
    6. Ma kannan vahepeal päev otsa ühte särki, õhtul lähen sellega magama ja ei võta seljast enne järgmist õhtut.
    7.Ma käin samade sokkidega 4 päeva nädalas tööl, sest need on mustad niikuinii esimese päeva lõpuks (mainin siinkohal veel, et enne seda, kui ma nad veel 4ndal päeval jalga panen, teen kiire lõhnatesti)
    8. Mulle niiiii väga meeldivad lapsed, aga kui nad kätega mu jala ümbert kinni võtavad, siis ma lähen nii närvi, et isegi külmavärinad tulevad. (mainin ära, et sellisel juhul ma tõstan nad enda juurest eemale või kõnnin eest ära :D)

    • Avatar
      Vasta Sandra 27. november 2014 at 17:16

      Mulle tundub see 4päeva samade sokkidega käimine nagu kõige rõvedam asi üldse. Ma ei suuda 2kordagi samadega käia 😀 kui korra jalas olnud siis enam uuesti neid jalga ei pane. Isegi kui mingi 10minutit jalas on olnud kodus, ei pane neid uuesti jalga enam vaid rändavad otsekohe pesukorvi. 😀

  • Avatar
    Vasta Janika 26. november 2014 at 21:31

    Ma olen nabafoobik. Mõte, et keegi katsub mu naba, ajab mind oksele. Samamoodi ei suuda ise enda naba katsuda. Mees kõhtu silitada ei saa, ma lähen nii pingesse ja jube hirm tekib, äkki satub sõrm nabasse.
    Kõige hullemad kogemused jäävad muidugi aastate tagusesse aega, kui koolis oli mingi tobe komme kedagi lambist näpuga torgada.
    Ning muidugi ultrahelid last oodates..ei saanud rahulikult nautida. Väkkkkk

    • Avatar
      Vasta K. 26. november 2014 at 23:47

      Ma arvasin, et ma olen ainus, kes naba kardab 😀
      Aga iga kord, kui ma oma naba pihta kuidagi lähen, siis ma reaalselt hakkan oksele, sest see on nii rõve.
      Ja kui mu mees mu naba peaks katsuma, siis läheb ka süda pahaks ja olen täiega pinges.

      Kui ma rase olin ja mu naba raseduse lõpus välja punnis, siis iiveldas 24/7, kuna ma nägin oma naba kogu aeg :/

      Ja kui laps ära sündis ja ma ta naba puhastasin, siis tegin ma seda pool kissis silmadega ja samas läks süda ikka täiega pahaks.

      Lisaks, praegugi paljas mõte nabale ajas klombi kurku

      Öööökkk :/

      • Avatar
        Vasta Janika 27. november 2014 at 09:55

        Just, juba mõte nabast ajab oksele :/
        Mul oli mees 2 kuud pärast lapse sündi kodus ja ma pääsesin naba puhastamisest. Ainult see 1 kord, kui ma seda tegema pidin ja just siis kukkus nabakönt ära. Õnneks mees tuli ruttu koju ja päästis päeva 😀

  • Avatar
    Vasta Kristel 26. november 2014 at 21:27

    Ehh, tundub, et meis kõigis on neid autistlikke jooni. Minu omad on näiteks sellised: ma ei julge paljusid toite süüa (ma kardan nende maitset millegipärast), ma ei suuda kartuli- vms salatit lõigates erinevaid produkte ühe ja sama musta noaga lõigata (pesen noa vahepeal ära), kui ma puudutan ühe jalaga kapiäärt vms ja taban end sellele mõtlemast siis pean seda ka teise jalaga puudutama, ma vihkan teatud helisid (nt söömishääled, moondunud hääl täis suuga rääkimisel, klaviatuuril trükkimine) nii väga, et tahaks need inimesi ära kägistada 😀 (selle nimi on misofoonia – ülim tundlikkus kindlatele helidele). Kindlasti on veel midagi, aga need väljatoodud on siis kõige veidramad. Issanda loomaaed on ikka kirju.

  • Avatar
    Vasta T 26. november 2014 at 21:21

    Ja kui ma väike olin vaikisin ma koguaeg ja lugesin kogu oma lapsepõlve OMA ENDA SAMME 😀 inimesed arvasid et mul midagi viga on et ma ei räägi tegelt mul ei olnud aega 😀

  • Avatar
    Vasta Aili 26. november 2014 at 21:21

    Ma pean kodust väljudes kontrollima väga mitu korda kas pliit on välja lülitatud (isegi gaasipliidil olen tule lahti jätnud). Ja sama on juuksedirgendajaga – tuhat korda käin enne lahkumist kontrollimas ja siis teepeal mõtlen, et kas ikka lülitasin välja. Ajuvaba.

    • Avatar
      Vasta Pixiedots 26. november 2014 at 22:47

      Sa ei ole ainus. Mulle meeldib seepärast mitte viimasena kodust lahkuda, muidu ma kulutan vähemalt 10 minutit kontrollimaks, et kõik on välja lülitatud või vooluvõrgust väljas ja siis ust lukku keerates pean veel korra kontrollima ning lahkudes mõtlen pool teed vähemalt, et kindlasti unustasin midagi välja võtmata või kinni keeramata.

      Piparkoogid söön hea meelega ära. Ei meeldi kaisus olemine ega ka hoidmine magama jäämisel, kui keegi hingab mulle peale ja võõraste inimeste füüsiline lähedus.

  • Avatar
    Vasta T 26. november 2014 at 21:19

    Ma just kastsin piparkooke piima sisse kui selle postituse avasin ja esimest lauset lugesin 😀

    Aga see ka jah, ma ei suuda süüa tigusi, ma vihkan peki tükke mida inimesed söövad ja neid rõvedaid kamaraid mis sinkidel ääres on, eriti kui nad praetud on, reaalselt kui ma selle suhu panen ja seda rasva maitset tunnen või siis pean seda kamarat närima ülikaua et jagu saada siis ma hakkan oksele.
    Ma ei söö verivorsti sest ma ei julge ja ma pole mitte kunagi maitsnud kalamarja sest ma kardan seda 😀 lihtsalt ei julge süüa, ma usun et see võib täitsa hea olla aga ma kardan.
    Ma kardan hullupööra ämblikuid keda olen omas kodus näinud ja ma vihkan neid ämblikuid kes minu ligidusse tulevad, asjaga on nii et niikaua kuni nemad ei torgi mind siis mina ei torgi neid, selle hirmuga on see värk et alati peas ma kujutan ette endale kuidas ämblik ronib suhu mulle kui ma peaks lahtise süüga magama, ninna või kõrva 😀 nii ebareaalsed hirmud aga jh 😀
    Ja ma kardan ujuda järvedes ja jõgedes sest mu mõistusest suudab niipalju laiba, krokodilli, hai ja muid selliseid pilte läbi käia, aga ma siisgi ujun kui ujuda tahan ja veekogu valikuid ei ole, aga hästi ettevaatlikult seljuhul 😀

    • Avatar
      Vasta Kristi 27. november 2014 at 12:59

      Ei ole midagi ebareaalset, kuskil oli kirjas, et iga inimene sööb elu jooksul umbes 8 ämblikut ära. või oli see aastas… ma ei mäleta

  • Avatar
    Vasta K 26. november 2014 at 21:17

    Üks kiiks on selline märkimisväärne, teised tunduvad kuidagi nii loomulikud. Igaljuhul, kui paitan ühe käega kassi kolm korda, tuleb ka teisega seda teha ja sama palju. Kui löön ühel jalal varbad ära, tuleb ka teistele mingit moodi ebamugavust tekitada, seda selleks, et tasakaal ikka püsiks. 😀

    • Avatar
      Vasta Nel 27. november 2014 at 02:16

      Ma pean alati toitu mõlema suupoolega võrdselt närima 😀 st et kõik hambad saavad võrdselt närida. Krt ma olen friik 😀

    • Avatar
      Vasta Pille 27. november 2014 at 10:26

      Jeei, ootasingi kas kellelgi veel sama kiiks! Sellest teab ainult mees mul, teistele ei hakka rääkimagi, liiga veider kiiks mu meelest 😀 mees juba teab, et kui nt puhub mulle ühte kõrva, siis PEAB teise kõrva ka puhuma. Kui ühe jala varvas astub kogemata lompi, siis PEAB teine varvas saama sama tunda… Oeh, tüütu ja vahel suudan sellest üle olla. Aga enamus kordadest kahjuks mitte…

      Veel on kiiks see, et keegi ei tohi mu nahka nö venitada. Näiteks kui mees kaissu võtab, siis jääb nahk ülespoole pingesse ja oi kui vastik see on. Siis hakkan vaikselt nihelema ja mees saab aru, et peab kätt tõstma, et nahk normaliseeruda saaks 😀 kui ta ei saa vihjest aru, siis ütlen: tõsta. ja kohe kohendab ennast 😀

      Üldiselt malluka nimekirjas jagan kõike kiikse va piparkoogi ja vannipallide oma. Vannipalle pole ma eales proovinud, seega ei tea mis ebamugavust need tekitada võivad.

      Mul mehe kiiks pasteedisaiaga on see, et tal käib järjekord- sai, pasteet ja või peale…

  • Avatar
    Vasta Kaia 26. november 2014 at 21:09

    Haha ma arvasin siiani, et olen ainuke inimene, kellele piparkoogid ei maitse 😀

  • Avatar
    Vasta nell 26. november 2014 at 21:03

    Pasteedisaial käib pasteedi alla päris või (ikka 82%) ja pasteedi peale marineeritud kurk. Kotletisalal käib kotleti alla ketšup.
    Ma kardan paaniliselt igasugu kurikaelu majas, enne pimedasse ruumi sisenemist pistan käe ukse vahelt sisse ja lülitan tule põlema, piilun kas ruum on ikka tühi ja alles siis sisenen. Voodis magades ei tohi tekk põradale ulatuda, tirin seda muudkui voodisse ja sõtin enda ümber ja alla.

  • Avatar
    Vasta e. 26. november 2014 at 20:58

    Ma kardan neid kollaseid mõõdulinte, mis hooga oma “pesasse” sisse hüppavad. Kardan, et see lõikab mu käe katki.

    Magama jäädes peab mul alati telekas mängima, panen sleep’i peale tavaliselt 20-30 minutiks. See selle pärast, et ma kardan “unehalvatust” mis mul pimedas vaikuses peale kipub tulema.

    Ma vihkan kala kui seal on need väikesed luud sees, sest kunagi väiksena jäi mul see kurku kinni ja ma reaalselt arvasin, et ma suren selle pärast ära. Samas näiteks kalast tehtud kotlette võin ma süüa või siis ahjulõhet, kui selle tegija lubab mulle, et seal kohe kindlasti ei ole ühtegi väikest luud sees. Suvel paar suitsulesta saan ka väga pika aja peale ära söödud, sest peab tähelepanelikult kontrollima.
    Ma kardan paaniliselt igal õhtul enne magama minemist, et ma magan hommikul sisse, seepärast peab mul olema vähemalt 10 äratuskella, mis helisevad iga 2-5 minuti tagant.

    Kui ma oma noormehega koos magan, siis ei suuda ma nii magama jääda, et ta hoiab mul kätt ümber. Samuti pean ma alati magama jäädes olema seljaga tema poole.

  • Avatar
    Vasta Piret 26. november 2014 at 20:37

    Mina kardan paaniliselt toore muna nn rebuvääte, neid valgeid jäledusi mis kollase küljes on. Mitte ühtegi muna ei jäta ma puhastamata ja seetõttu ei söö ma ka mitte iialgi kodust väljas prae- või keedumuna ega tooteid, kus muna sisaldub.

    • Avatar
      Vasta ... 27. november 2014 at 00:37

      Ma mõtlesin, et ma olen ainus veidrik, kes niimoodi teeb. 😀

  • Avatar
    Vasta Kristi 26. november 2014 at 20:29

    Ma ka vihkan kui keegi mulle näkku hingab.
    See on võib-olla kõige imelikum kiiks, et ma ei söö ega joo mitte midagi mis näeb kole välja või haiseb rõvedalt. (pasteet näeb ülirõve välja)
    Minu arust on üli kole kui naistel on karvased käed.
    Ma ei söö mitte ühtegi asja, millel on kuupäev üle läinud. Isegi kui ainult 1 päev või kui tegelikult see asi ei ole halvaks läinud vms.
    Ma ei söö mitte ühtegi asja, mis on maha kukkunud. Mitte kunagi.
    Ma ei kannata inimesi, kes on lollimad kui mina.
    Ma vihkan seda kui ma pean ennast kordama.
    Mulle ei meeldi kui küsitakse ja räägitakse ILMSELGEID asju. Või keegi räägib midagi sellist mis mitttttte kedagi ei huvita (inimeste nägudest on seda näha). Näiteks kui ma kodus kõnnin ukse poole, panen jope selga ja suitsu ette juba ja siis mees küsib, kas ma lähen suitsule. Või kui öösel keegi helistab ja küsib kas ma magan. Ei tead, puid lõhun. Või kui kuskil poes keegi küsib, mis sa teed siin. Elevante jahin tead.
    Selles ma olen ka vist ainuke, et ma vihkan kui mulle hommikul öeldakse “tere hommikust”. Mul rikub millegi pärast see tuju nii ära ja terve päev on tuju halb.
    Kindlasti on midagi veel 😀

    • Avatar
      Vasta Jonas 26. november 2014 at 22:24

      Õnneks neid inimesi, kes sinust lollimad on, pole palju.

      • Avatar
        Vasta katss 27. november 2014 at 07:20

        haha, jah, n6ustun.
        mind hairib, kui naine suitsetab.

      • Avatar
        Vasta Kristi 27. november 2014 at 12:53

        Võib-olla tõesti. Sina oled üks neist vähestest!

  • Avatar
    Vasta Maris 26. november 2014 at 20:07

    Üks kõige suurem kiiks on vist see, et ma ei suuda kuskil mujal wc käia kui oma kodus.. Eriti hull on asi siis kui wc asub mingi toa kõrval ( nagu enamus lasnamäe ja mustamäe korterid on ). Hirm seisneb selles, et kõik ju kuulevad mida ma seal soristan või kukutan :P:D

    teine kiik on rahva massid. Täis bussid, üritused, järjekorrad kus võõras hingab kukasse

    ma ei salli mitte mingil juhul anda raha käest kätte.. no ei salli.. selline tunne et kogu selle võõra halva energia saan endale.. ja kuna ma töötan kliendi teenindajana siis alailma peale seda on selline reaktsioon nagu oleks si%&a puutunud.. ja lähen käsi pesema :S:S

    Elukaaslane jätab kohvilusika kraanikausi äärele.. see on minu meelest nii rõve see kohvine lusikas..
    ja kui vannitoas on kraanikauss hambapastat täis 😛

  • Avatar
    Vasta Airika 26. november 2014 at 19:54

    Mõned kiiksud siis: Ma ei suuda käes hoida jäätisepulka, seepärast jääb hulk jäätisesorte maitsmata pelgalt sellepärast, et need on pulgaga jäätised. Ma ei söö arbuusi. Ma olen see imelik, kes iga päev koristab oma kodu.

    • Avatar
      Vasta meow 26. november 2014 at 19:56

      Liitun ka nende veidrikega, kes iga päev kodu koristavad 😀

    • Avatar
      Vasta Kaia 26. november 2014 at 21:19

      Pulgajäätised – i can relate to that 😀 Eriti just sellised… kuivad. Tunne, nagu iga hetk saad pinnu kätte. Kohutav, külmavärinad jooksid just üle keha 😀

  • Avatar
    Vasta Leevi 26. november 2014 at 19:53

    Ma kardan paaniliselt papercut’i ja sellest tulenevalt ka igasuguseid teravate äärtega rohttaimi. 😀
    Ei salli avalikku amelemist (eriti täiskasvanute puhul! ).
    Jälestan piima juba lapsest saadik ning sama palju jälestan vedelat munakollast. :S
    Mu meelest on friikad jäätisega nii hea maitsekombinatsioon. 🙂
    Kuulan peaaegu ainult retromuusikat – tänapäevane kraam ei lähe üldse peale.
    Mul kulub nädalas keskmiselt 10 purki kookospiima.

    • Avatar
      Vasta TMM 26. november 2014 at 20:10

      JAH! Friikartulid jäätisega! Haha, uskumatu, et keegi selle kombinatsiooni veel on avastanud! 😀

      • Avatar
        Vasta Jaana 26. november 2014 at 21:10

        +1 😀 nii heaa!

  • Avatar
    Vasta meow 26. november 2014 at 19:51

    Mina kardan kõrgepingeliine. Ma ei suuda neid vaadata – iga kord pööran pea ära või panen silmad kinni, endal jooksevad judinad üle selja. Õõõh…..

  • Avatar
    Vasta Reelika 26. november 2014 at 19:46

    Oeh. Esimese lapse sünniga kartsin, et ta sureb ära. Noo ei tea millesse!?!? Lihtsalt kartsin, et ta sureb ära. Kontrollisin öösiti ta hingamist. Kuna ta magas meie keskel, siis olin ühel ööl teki üle ta pea tõmmanud. Tembeldasin ennast juba mõrtsukaks.
    Ma vihkan, kui keegi tõmbab voodilina kätega sirgeks. No nii vastik. Kodus on mul ainult kummiga linad.
    Ja ma vihkan, lausa jälestan piimamakaroni suppi. Vöäk! Eriti rõve on, kui sellel on nahk peal. Ükskord nägin nooremat õde seda söömas..issand. hakkasin ta kõrval öökima. Siis ta ütles, et jookseb koolis esimesena sööma, et saada supi pealt seda “nahka”.

    • Avatar
      Vasta Leevi 26. november 2014 at 19:57

      Seda kardavad vist kõik värsked emad. 🙂

    • Avatar
      Vasta Triinu 26. november 2014 at 22:13

      Lahe õde sul 😀 😀

  • Avatar
    Vasta K. 26. november 2014 at 19:44

    Kui kohvipuru jäetakse tassi põhja ja see puru tassi pesemise ajal mu sõrmede vahele satub!! Saab ju selle puru kraanikaussi valada ja veega üle lasta! 😀 ja kui teiste nõudeni jõuan, on voolav vesi selle puru taldrikutelt jms maha pesnud. Mehega miljon sõda maha peetud seepärast! 😀 ma tean, et see väga veider, kuid noh…mis teha. Sellega seoses ei saa ma rannas päevitusõli kasutada vms, sest siis jääb liiv samamoodi näppude vahele…judinaid tekitab!! 😀

    • Avatar
      Vasta K. 26. november 2014 at 20:04

      Mõtlesin, et see isik, kes kohvi joob, saab selle puru ära kallata..kui mina enne nõudepesu kallan, siis ei jõua kohe kindlasti see puru ära voolata 😀 see isik on enamus ajast mu elukaaslane..

  • Avatar
    Vasta k 26. november 2014 at 19:44

    Minule ei meeldi padjanurgad, ega tekinurgad. Eriti hullud on väikesed diivanipadjad, neil on sellised teravad nurgad 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari Liis 26. november 2014 at 19:40

    Niiskete puidust asjade nühkimine. Puust pannilabida kuivatamine nt. Või puust lõikelaua peal liha lõikamisel see hetk kui nuga lõikelaua vastu läheb. Kohutav hääl lihtsalt mis sealt tuleb aga keegi ei saa aru et see üldse mingit häält teeks 🙁

    • Avatar
      Vasta Kaia 26. november 2014 at 21:14

      +1!

  • Avatar
    Vasta kati007 26. november 2014 at 19:40

    Ma kontrollin alati vähemalt 2 korda kas ukse panin lukku,siis keeran ukse lahti,et kontrollida,kas kohvimasin sai välja. Siis keeran ukse lukku ja kontrollin seda ka uuesti 😀 Mitte kunagi ei saa ma süüa kellegi teise tehtud moosi,kooki,salatit,võileiba jne (eriti külapeal) Lihtsalt täiega läheb süda pahaks sellest mõttest,et keegi on need oma kätega teinud..Samas poe salat on ju ka kellegi teise tehtud,aga seda saan süüa.Kuna mul on 2 last,siis näiteks Facebooki pilte pannes,alati jälgin,et ühest lapsest poleks rohkem pilte,kui teisest,muidu tundub nagu ühe eelistamine-ei kujuta ette miks nii.

  • Avatar
    Vasta Agnes 26. november 2014 at 19:39

    Issuke, mul on TÄPSELT samad “mured” 😀 !
    Lisaks ka veel see, et tekk peab ilmtingimata üle varvaste olema, et keegi neid otsast ei hammustaks ! 😀
    Ja duššikardina taha pean pesemise ajal piiluma, et keegi ei luuraks, olgugi, et uks lukus.
    Ja keedupelmeene ei söö- need on nagu klimbid, mida ma ka ei söö- kardan, et lämbun neid süües ära (tea, kas ongi klaustrofoobikute viga…)
    Kisselli ma ka ei söö, sest see meenutab tapeediliimi ja seda süües/juues võib ka ära lämbuda ! 😀
    Kunagi kartsin sollis ka käia- jätsin alatasa “luugi” lahti, aga mingi hetk see hirm kadus.

  • Avatar
    Vasta kristiina 26. november 2014 at 19:39

    Vihkan meeste varbaid ja kollaseid hambaid.

  • Avatar
    Vasta Anxu 26. november 2014 at 19:35

    Minu suurim hirm on garderoobi-julla ära kaotamine.:D Igakord kui ma kuskil käin, kus riided garderoobi jätta tuleb ja selle numbri vastu saab, siis ma kontrollin iga natukese aja tagant; et kas see on ikka alles. Täitsa imelik lausa, isegi kui kontrollin ühe korra, et see on korralikult kotis; siis veidi aja pärast pean ikka uuesti kontrollima.

    • Avatar
      Vasta Maris 26. november 2014 at 19:46

      +1 😀 täpselt nagu mina! see täitsa kreisi värk, arvestades asjaolu, et ma pole seda kunagi kaotanud 😀

      kiikse on mul päris mitu, nt meeldib mulle peaaegu kõike, mida ma söön, tee sisse kasta 😀 inimesed, kellega koos söön vaatavad mind alati megaveidralt sellepärast või see, et mulle meeldib mett leivaga süüa. kohvi ei jooks relvaähvardusel ka mitte. tänaval kõndides pean käima alati paremal pool ja käest kinni ei meeldi mulle üldse hoida, ei suvel ega talvel. suvel on käed higised ja talvel karedad. ja nii edasi ja tagasi 😀

  • Avatar
    Vasta iih 26. november 2014 at 19:23

    Ma vihkan ka kui mulle magamise ajal näkku hingatakse. Mulle ei meeldi kuskil spaas või veekeskuses kellegi käest kinni hoida(lapse puhul teen erandi) või oma enda käsi kokku hõõruda kui need on märjad, RÕVE! Mulle ei meeldi kui vastu mu hambaid läheb selline kilejope materjali moodi asi. Ma ei salli suhkruga teed, mesi on palju etem. Mulle meeldib kui pasteedi saia/leiva peal on tomat ka, ülim. 😀
    Need olid asjad, mis kohe meelde tulid, neid on kindlasti veel ja veel, aga rohkem ei tule meelde.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. november 2014 at 19:26

      Kas see on imelik, et pasteedisaia peal on tomat? Minu meelest see on lausa LOOGILINE, et peab tomat ka olema 😀

      • Avatar
        Vasta kati007 26. november 2014 at 19:35

        Minujaoks nii rõve 😀 kui saia peal on pasteet,siis sinna peale eluski midagi muud ei pane 😀

      • Avatar
        Vasta Cat 26. november 2014 at 19:35

        Pasteedisaia peale käib marineeritud kurk, mitte tomat 😀

        • Avatar
          Vasta Katre 26. november 2014 at 19:47

          Ma pole väga pasteedisaia peale niisama midagi toppinud, sest saan paljast pasteedisaiast oma hea meki kätte, aga kujutan ette, et vahet pole kas tomati või kurgiga, hea oleks ikka. 😀

          Aga kui teile siuke värske ja vedel kraam pasteedisaial imelik tundub, siis teate mis? Pange üks viil juustu. See mu uus lemmik kombo. Pasteedisai juustuviiluga. AMEIIZING!

          • Avatar
            heltsu 26. november 2014 at 20:18

            Ma ARMASTAN tomateid, ma sööks neid iga päev ja iga toidu sees/kõrvale, aga pole kunagi tulnud selle peale, et pasteedisaia peale panna 😀 Tundub rõve 😀 Pasteedisaiale panen peale kas värsket või marineeritud kurki.

          • Avatar
            Jaanika 26. november 2014 at 21:16

            Ma tahan pasteeti.

          • Avatar
            kail 27. november 2014 at 00:40

            kusjuures huvitav teema 🙂 mulle hullult meeldib pasteet ja väga palju tomat ka, kuigi mu kodupoest saab ainult maitsetuid papikerasid, aga… pasteedisaia peale EI KÄI ka minu tomat, olen proovinud, aga mingi ebameeldiv kõrvalmaitse tuleb juurde ja maitse läheb no täiega vasakule, isegi rõvedaks minu meelest. .. nii et ma ei tea, kuidas te seda teete!
            kurgiga on muidugi klassika, nii värske kui marineeritud!

          • Avatar
            O.D. 27. november 2014 at 00:59

            Minu üks kunagisi lemmikuid oli must leib paksu või kihiga, seejärel paksult maksapasteeti (see “jämedam” ja tumedam, mitte kreemjas) ja korralik viil Eesti juustu ja siis mikrolaineahju või grillahju seniks, kuni juust on sulanud leiva”poorideni”. Ei tea, kas on arusaadav veidikenegi, aga paremini ei osanud selgitada 😀

      • Avatar
        Vasta iih 27. november 2014 at 13:26

        Eee .. no ma ei tea. 😀 mõne jaoks on võib-olla imelik. Mu elukaaslane nt ei salli üldse kui saial-leival kurk, tomat vms muu värske asi peal on, sest ta kardab, et see kukub sülle talle. 😀

        Aa kunagi meeldis mulle selline asi ka kui sõin suitsuvorsti ja maapähklit samal aial 😀 tavaliselt panin veel selle pähkli vorstiviilu peale.

    • Avatar
      Vasta neiu 26. november 2014 at 19:57

      Minule meeldib, kui pasteedisaial on lisaks veel õhuke juustuviil ja värske kurgi viilud. Tomat pole jäle, aga ei sobi

    • Avatar
      Vasta Katri-Helena 27. november 2014 at 01:42

      See on päris suur kiiks, et ma selle pasteedijutu peale tahan pasteedisaia (üks tomatiga ja teine marineeritud kurgiga) AGA ma ei söö pasteeti ja maksa ja õehh kõik mis sinna juurde kuulub. :S