0
KURB ON OLLA Lapse üles kasvatamine LAPSED Mari

Mallukas peksab oma last

10. detsember 2014

Mingi hetk Riias või tagasiteel bussis oli mul nii igav, et läksin sõbranna linkimise peale kellegi Aski ja no tule mulle püha jumal appi. Pea kõikides Askides oli juttu tehtud korraga minust ja arutatud, et mis teised sellest arvavad, et kas ma oma last peksan.

10819584_10152893053062439_873467402_o-8527720

Kui mu silmad oleks too hetk pisaraid tootnud, siis ma oleks küll nutma hakanud, sest mis kuradi loll küsimus see on? Miks ma peaks oma last lööma, kes on pmst veel beebi? Mitte, et vanemaid peaks lööma, aga saate mu poindile aru küll ju. Üldse ei kavatse mina mitte kunagi oma last füüsiliselt karistada. Ausalt ka – pangu mu maja põlema, söögu kassid ära, pussitagu mind põlve – mina ei kavatse iial talle haiget teha, sest mulle on väiksena haiget tehtud ja see oli õudne ja jube. Siis ma tegingi lubaduse, et mina ei löö mitte kedagi ja ma tahaks uskuda, et ma ei olegi vist kedagi löönud.

marjoosha-2659372

Ok, ükspäev andsin Kardole köögis vastu õlga väikse obaduse  millegi pärast naljaga ja kohe mõtlesin, et krt, mida ma tegin, et haige on ju inimest lüüa ja tundsin ennast kohe halvasti. Siinkohal ma vabandangi Kardo ees, et ma tema kallal füüsilist vägivalda rakendasin nõnda armutult 😀

Ühesõnaga olen ma leppinud, et minust kirjutatakse, et ma olen paks ja kole ja loll ja nõme ja mõttetu jne. Maitsed on erinevad ja kellegagi võrreldes olen ma kindlasti paks ja kole ja loll ja nõme. Aga KINDLASTI mitte ei löö ma mitte kedagi, saati siis veel enda väikest Marikest.

10799257_10152893052992439_1902543336_n-7659707

Riiast tulles astusin uksest sisse ja Mari nägi mind, vaatas, tuli SUUR naeratus näkku ja muudkui sammus naerdes mulle lähemale ja lähemale, ise lõpuks lausa lõkerdas suurest rõõmust, et ma ka ükskord tagasi koju tulnud olen. Ronis mulle ja siis me kallistasime seal lausa nii, et ma ei saanud minna saapaid ja jopetki ära võtma, sest Mari ei tahtnud, et ma teda maha paneks, muidu tuli küll kurbus peale.

Üldse ma jälestan vägivalda, eriti endast nõrgemate vastu. Kui ma olen näinud pealt, kuidas ema lööb last (kunagi oma keskkooli ees) ja mees lööb naist (Aussis pargis), siis ma olen alati vahele läinud. Ma ei karda, sest sellisel hetkel voolab minusse korraga raev ja viha ja….ma ei tea isegi, mis veel, aga ma JÄLESTAN vägivaldseid inimesi.

10841565_10152893053197439_418935034_n-4827481

Seetõttu ei meeldi mulle ka need MMA’d (see võitlusvärk,  ma ei tea, kas kirjutatakse nii), maadlused ja poksid. Mulle ei mahu pähe, miks peaks keegi tahtma näha inimesi, kes teineteist peksavad ja haiget teevad. Samas muidugi kui need inimesed niiväga tahavad seda teha, siis peksku jah kedagi endasuurust ja tugevust, sest mitte miski pole siin maailmas väiksele lapsele jubedam, kui sa saad karistada löömise teel asja eest, mis kindlasti pole löömist väärt (sest miski pole löömist väärt!) ja sa tunned seda, kuidas keegi kontrollib sind 100%, sest sa ei saa ju elu sees täiskasvanud inimesele vastu. Sa ei saa ennast kaista, sa ei saa võidelda. Seega saad lihtsalt peksa ja haiget.

10860576_10152893053022439_748821372_o-6344530

Ma leiangi, et kui keegi oma LAST LÖÖB, siis peaks ta ilmselgelt kohe psühholoogi juurde minema, sest sul peab olema mingi vaimne probleem seoses võimuga. Kui tundub adekvaane lüüa väikest last. OMA väikest last.

Ühesõnaga ma ei tea, mida ma krt soiun siin, aga ühesõnaga ma ei peksa kindlasti oma last ja üldse see on väga inetu asi, mida kellegi kohta “naljaga” öelda. Jäägem selle juurde, et ma olen paks ja kole ja loll.

alli-2567246

Loe ka neid postitusi!

24 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Dagmar 11. detsember 2014 at 13:34

  Mallukas!
  Maadlemine ei ole üksteisele haiget tegemine! Kui su laps natuke vanemaks saab, siis saad ka aru, et tuleb selline periood, kus lapsed müravad, see kestab umbes esimese klassini, poistel ei lõppegi vist kunagi see ära 😀
  Võibolla olete isegi Kardoga voodis müranud, ja vaadanud kes peale jääb. See ei tähenda, et te üksteisele haiget teeksite. Ja lastel peaks lubama mürada ilma haiget tegemata! See on lõbus ja lahe, põhimõtteliselt nad kaisutavad üksteist ja üritavad selili panna. Aga lüüa ega haiget teha ei tohi! Seda peaks karistama.
  Käisin ise maadlustrennis huvi pärast natuke aega tagasi ja tuli ka lapsepõlv meelde, kui teise tüdrukuga maas mürasime 🙂

 • Avatar
  Vasta Karin 10. detsember 2014 at 21:10

  Tore, et said lõpuks oma unistused täide viia! Ise käisin KSA-s silmaopil ja imestan väga, miks sa ise pidid oma silmi lahti hoidma protseduuri ajal?! Mulle ja mu tuttavatele kõikidele on silmaopi ajal ikka pandud need silmaklambrid, mis hoiavad silmi nii lahti, et ei tule üldse soovigi pilgutada, sest silmad ei tahagi pilgutama hakata. Aga edu ja kiiret paranemist!

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 10. detsember 2014 at 22:07

   Jaa, mul olid ka muidugi need klambrid, aga mul küll tuli soov pilgutada 😀

 • Avatar
  Vasta Reelika 10. detsember 2014 at 20:16

  On maailmas lolle!
  Ma nagu üldse ei saa aru!!!…miks???
  Miks inimesed teevad nii? Miks inimesed on niinii õelad ja rumalad? Mida nad saavad mõledes sihukesi debiilsusi välja?
  No oleks siis midagi mis sellele viitab, et sa oma last peksad.
  Vahel mingid idud jagavad neid “lapsepeksuvidosid”. Tule taevas appi!!! Milleks? No ma olen muidugi samasugune idu ja jään neid vahtima ja ulun ja vihastun !
  Olgem ausad, vot sellisele värdjale tahaks küll kõvasti vastu hambaid virutada, kes lapsi peksavad.
  Mhh.. nii paha ikka, et keegi loll Sinust nii räägib! 🙁
  Õnneks ikka enamus ei usu ja toetab mõne hea sõnaga.
  Sa oled ju igati vahva ja eeskujulik mamps 😉

 • Avatar
  Vasta Kk 10. detsember 2014 at 17:02

  Tore, et uus põlvkond tunduvalt vähem oma lapsi füüsiliselt karistab.

  Kas Mari on hakanud sammukesi tegema? Pildil ta täitsa iseseisvalt püsti.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 10. detsember 2014 at 17:07

   Jaa, Mari nüüd enamuse ajast kõnnib 🙂

   • Avatar
    Vasta Kk 10. detsember 2014 at 19:06

    Oo, vaga tore 🙂

 • Avatar
  Vasta Kati 10. detsember 2014 at 16:01

  Tegelt lõpuks keegi vist Lipsukese askis ütles, et see pole keegi nö kuulsatest beebiblogijatest, aga et Lipsukese blogrollis on ta sees.

 • Avatar
  Vasta Ma 10. detsember 2014 at 13:04

  Täiesti haige sitt! Ma usun, et see jama Sind närvi ja nutma ajas, aga mina kasutan enda puhul alati head meetodit – “10-minuti reeglit”. Kümme minutit olen närvis, nutan, kui vaja ja siis rahunen maha. Siis sisendan endale, et inimesed on idioodid ja kui minust hetkel miski ei sõltu, siis polegi mul mõtet rohkem oma emotsiooni asjale kulutada. Väga hea on end sedaviisi kontrollides elada.

  Räägi parem sellest, kui neile lööjatele vahele läksid, mis siis sai? Mida sa tegid või ütlesid ja mida vastaspool ütles või tegi?

 • Avatar
  Vasta Käta 10. detsember 2014 at 11:49

  Ma arvan et need kuulujutu levitajad ja wannabe nalja loojad said hetkel oma tahtmise. Iga üks kes loeb sinu blogi õpib natukenegi tundma sind kui inimest ennast. Igaüks kes OSKAB lugeda sinu blogi saab aru et sa ei teeks Marile liiga.
  need kuulujutulevitajad ilmselt tahtsid näha kas nad saavad sellest omaenda sissekande sinu poolt- said!
  Mallukas, muretse jah just muretse! vähem selle pärast mida inimesed sinu kohta ütlevad ja kirjutavad.
  Tee midagi või ära tee, kirjutavad ikka. muidugi häirib aga paljud asjad häirivad. Juba ainuüksi see et keegi teeb nalja või spekuleerib sellel teemal kas sina või keegi teine lööb enda last näitab juba seda kui haige inimene on. Et ta siiralt ei ole normaalne, tead miks ? toon kaks näidet:
  1. Kui nad siiralt arvaksid et sa Mari lööd siis kui haiged tropid nad on ja seda kuskil Askis arutavad? miks ei oleks lastekaitset sinu uksetaga kontrollimas?(ma usun et sul ei oleks midagi varjata). Seoses sellega meenutan Emily lugu
  2. Kui nad seda ei usu, mida nad ilmselt ei tee ka(meenuta punkti nr1) Siis no KURADI TROPID sellist paska niisama ei toodeta!

  Ära Mallukas pane tähele! Kunagi oli väga hea lause või tsitaat, kölas kuidagi nii: Vaenlasele ei ole mõttet selgitada- ta ei usu niikuinii , samuti on mõtet sõpradele selgitada- nad ei vaja seda ja usuvad/teavad sõnadeta.

 • Avatar
  Vasta Getlin 10. detsember 2014 at 11:32

  Mina läkitaks selle politseisse edasi. See on puhas laim ning veel kriminaalse taustaga laim. Selle eest saab ikka kopsaka trahvi.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 10. detsember 2014 at 11:40

   Askis pole ju võimalik nagunii selgeks teha, et kes selle kirjutas. Ja ma ei tahagi sellele inimesele trahvi – ma tahan, et ta saaks aru, et ta on vaimselt haige inimene.

   • Avatar
    Vasta k 10. detsember 2014 at 12:46

    Minu meelest saab ka ask-is võtta arvuti IP-aadressi järgi välja arvuti ning seejärel ka selle postitaja/kirjutaja

    • Avatar
     Vasta Mann 10. detsember 2014 at 20:25

     Ei. Sa ei saa võtta kuidagi välja kellegi arvutit. Sa saad teada vaid arvuti asukoha ja vsjo. Kusagil oole nö arvutite andmebaasi, kus on omanikud reas.

   • Avatar
    Vasta Getlin 11. detsember 2014 at 10:40

    Saab ikka. IP järgi saab. Teine kord ei saagi inimene ennem aru, et ta midagi valesti teeb kui politsei kutse postkastis on.

 • Avatar
  Vasta kuskiltkaugelt 10. detsember 2014 at 11:31

  ise kasvasin ka üles selle laksutamisega, ikka korralik litakas kirja kui miskit valesti, vøi vitsaga, rihmaga ja hüppenøøriga jne. Kasvades üles nii, tundus see isegi normaalne, et noh nii juhtub kui søna ei kuula. Töötanud nüüd veidi aega kaugel-eemal ning teiste perede juures, nähes et on vøimalik teisiti.. see avas mu silmad, thank god! Ning nüüd kui endal ka laps ei kujutaks ma eales ettegi, et ma talle rihmaga kallale läheks vøi iga apsu eest raputaks. Møni kindlasit møtleb kohe, et jajaa natuke ikka peab muidu on kohe miski väike ära hellitatud koll valmis! EI ole! Räägid, selgitad jms, ja laps kuulab, saab aru ja üritab parem olla. Ealeski ei tahaks ma, et mu laps mind kuulaks/”respekteeriks” hirmust, et muidu saab peksa!

 • Avatar
  Vasta Merje 10. detsember 2014 at 11:30

  Issand, ma lugesin ka seda kellegi Askis, täiesti haige! Eks seal oli muudki lugeda ja imestada…

 • Avatar
  Vasta Katri-Helena 10. detsember 2014 at 11:22

  Leidsin ka kellegi ASKis selle jutu (kusjuures ma just avastasin, et ASKis on selliseid “lahedaid” küsimusi). Pani ikka kukalt kratsima küll. Selline asi on tõsine süüdistus ja niisama ei tohiks sõnu loopida. Kohutav, mida inimesed omale lubavad. Üks asi on tõesti rääkida, et sa oled paks ja loll ja värdjas ja kes iganes veel, teine asi on süüdistada milleski kriminaalses (ilma ühegi tõendita). Nad vist lihtsalt ei saa aru, kui tõsise asja nad “lendu” on lasknud.

 • Avatar
  Vasta Raili 10. detsember 2014 at 11:11

  No oled ikka loom küll 😀 😀

 • Avatar
  Vasta Merilin 10. detsember 2014 at 11:10

  Maril põsed õhetavad ja karedad?

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 10. detsember 2014 at 11:12

   Mõnikord on jah, siis kasutan natsa Babe kreemi ja läheb paremaks.

   • Avatar
    Vasta reet 10. detsember 2014 at 11:50

    Mul poisil on samasugused põsed. Karedad ja eriti punased on peale magamist. Meil teeb põsed eriti hulluks õun ja vaarikad. Siis on päev otsa nagu ladvaõun. Äkki on tal ülitündlikkus millegi suhtes? Meie kasutame Lipolani baaskreemi ja aitab ka väga hästi.

    • Avatar
     Vasta Käta 10. detsember 2014 at 11:57

     Mul oli tütrel samamoodi, just sellistel jahedamatel aegadel. nahk punetas ja hakkas nagu kooruma. Arst kirjutas meile ühe piimja kreemi, kui ma ei eksi Avant ja piimjas niiõelda allergia oma.
     Asendamatu asi !;) Hannahil ei ole nende punetavate põskedega enam probleeme ja seda kreemi sai igalepoole pandud ja samuti igalpool ta ka aitas 😉

     Nagu meile õeldi ei pruugi see olla otseselt allergia, pigem ilmamuutus soe-jahedaks .

   • Avatar
    Vasta Ma 10. detsember 2014 at 15:10

    Rahvas kiidab väga seda toodet: https://www.dermoshop.com/ee/products/1606-winter-shea . Ise tellisin ka nüüd endale ja hakkan proovima. Muuseas, minu kaudu saab seda ilma postikuluta tellida ka, kui huvi on 🙂