Uncategorized

väsinud

15. detsember 2014

Mõnikord ma väsin ära. Iseendast ja teistest. Praegu on selline hetk.

Ma räägin teile midagi endast ja sellest blogist. See blogi ei ole siin selleks, et kuulutada maailmale mingisugust tõde, mida vaid mina tean. See blogi on siin selleks, et mina saaksin üles kirjutada oma mõtteid ja seiku ja teemasid. Kõiksugu asju, mida ma muidu arutaks näiteks mõne sõbraga. Enamik mu blogilugejad ongi ju nagu minu mingid netisõbrad. Või noh, kuidas muud moodi ma saaksin kutsuda inimesi, kes viitsivad mu igapäevaelust lugeda ja kellega ma tahan seda üldse jagada.

Ja mina ei ole sugugi mitte kindel, et mul alati õigus on. Näiteks tihtipeale vaidlen Kardoga mingi teema üle ja mõistan suhteliselt kohe, et mu vaatenurk on olnud sootuks vale. Lepin, pettun endas, et ma nõnda valesti arvata võisin ja elan edasi.

Sama on ka siin. Mõnikord kirjutan midagi ära, saan kommentaaridest aru, et kohe VÄGA paljud on saanud mu jutust valesti aru või viitavad mingisugusele minupoolsele vasturääkivusele. Enne, kui ma jõuan reageerida, või kuidagi paremini üritada seletada oma seisukohti nad juba VIHKAVAD mind. Kirjutavad oma Facebooki wallile, kui m*nn on ikka üks blogija, sest ta ütles NII. Kirjutavad paganama veganluse gruppidesse, kuidas “mingi mallukas” on valus tõbras, sest tahtis oma siga ära anda ja veel RAHA PEALE MAKSTA.

Sellised inimesi on tegelikult päris palju, kes tegelikult ei süvene mu blogisse rohkem kui üht postitusse, mis neile siis võibolla ei meeldi ja kukuvad aktiivselt vihkama ja mölisema. Näiteks on paar “lugejat”, kes kommenteerivad ainult postitustes, kus ma mingi asja üle vingun.

“Appi, kas sa KUNAGI ÜLDSE POSITIIVNE KA OLED???!! KAS SUL KUNAGI ÜHTEGI ILUSAT MÕTET KA ELUS ON OLNUD?!” Mis siis, et näiteks eelmine postitus võis olla mu kiri Marikesele või kolm postitust tagasi tänasin inimesi, kes aitasid Mu blogi kaudu abi vajavale koerale kokku koguda mitutuhat eurot. Need asjad on null. Mu arvamus on ainult väärt midagi siis, kui see on negatiivne ja sellisel juhul olen ma väärtusetu negatiivne sitt.

Ja kui selline mölin ja sõimamine käib teemal “mariann, kuidas sina oma lapsele süüa annad, kui su emapalk läbi saab ja sa nii mega kerjus oled?”, “mallukas, millal sa viimati Merjelt riideid varastasid?”, “miks sa nii värdjas oled ja oma siga tahad raha eest ära anda?”, “mariann, miks sa nii palju kanepit suitsetad ja veini jood?”, “mariann, miks sul nii koledad riided on?”, “kle miks sa nii uhkusega räpane oled, su kodu raudselt haiseb!”.

MA LIHTSALT EI VIITSI.

Ausalt.

Ma teinekord pean ennast väevõimuga tagasi hoidma ja endale korrutama, et Mariann, sa oled täiskasvanud inimene. Sa kirjutad tuntud blogi! Ei ole adekvaatne vastata kommentaaridele tuimalt “kle käi v*ttu!”.

Ma enamasti ei vastagi. Aga teadke, et ma TAHAN! Ma tahan olla nii lapsik ja kui mind aina õõnestatakse ja rünnatakse ja solvatakse, siis ma tahangi langeda madalale ja saata teid kuskile. Tahan. Lugege ennast hinges vit*u saadetuks, kui te olete üks nendest, kes siin käiamas käib, kui halb, nõme, negatiivne ja kohutav inimene ma olen. Sa oled jobu, sest ma olen tegelikult täiega normaalne vend!

tumblr_m80dr07aap1qf7kqjo1_r3_250-4022847

Loe ka neid postitusi!

27 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Siiri 25. mai 2016 at 22:15

    Anna koerale konti ja ta ei hammusta Sind aga haugub edasi.Ja mida rohkem konti annad seda rohkem ta haugub. Paljusi inimesi
    ajab endast välja teadmatus ja just teadmatus teiste inimeste suhtes.Selleks ka haukumine!

  • Avatar
    Vasta E. 19. detsember 2014 at 10:54

    Minu arust oled sa äge! Ja no kui osad inimesed sind vihkavad, miks tulevad nad siiski tagasi siia lugema?! Veider. Arvan, et see lihtsalt kadedus ja väga lihtne on teisele haiget teha sõnadega ja seetõttu “vihkajad” on kõige aktiivsemad negatiivsete postituste all. Minu arust jätka samas vaimus ja jää iseendaks 🙂

  • Avatar
    Vasta Maarja 16. detsember 2014 at 02:38

    Mariann, ma nägin Sind paar päeva tagasi unes. Kahjuks ma sisu enam täpselt ei mäleta, aga vist oli nii, et kohtasin Sind kuskil juhuslikult ja siis tulin Sinu juurde, et Sind kallistada ja öelda ilusaid asju. Sina olid täiega sõps vastu. Aitäh Sulle! 🙂

  • Avatar
    Vasta o 15. detsember 2014 at 17:48

    Täiesti uskumatu, kuidas mõnel inimesel on nii palju aega, et praktiliselt võõrale inimesele nii suure osa enda ajast kulutada. Ma pole juba aastaid sellest aru saanud, sest ma kasvasin enda teismelise east välja. Ma ei saa aru, miks keegi leiab, et on hea mõte oma aega raisata kellegi blogi lugemisele, kes talle isegi ei meeldi, lihtsalt selleks, et minna internetiavarustesse ning kulutada oma aega ja energiat suheldes teiste omasugustega. Aga kui niiviisi järele mõelda, peaksid Sa lausa õnnelik olema: Sa ühendad inimesi 🙂

    Mida ma tegelikult öelda tahtsin oli järgnev: ega minagi alati iga siit loetud arvamusega ei nõustu ega peagi nõustuma. Ei nõustu alati ka oma sõprade arvamusega ning mis siis, me oleme ju ikkagi sõbrad. Keegi meist pole ideaalne ja kõigil on õigus oma arvamusele. Isegi neil sõimlevatel jobudel, kellel on ilmselgelt liiga palju aega. Ausalt, ma isegi kadestan neid: ma tahaks ka, et ma oleks endast nii heal arvamusel, et ma saaksin oma energiat suunata teiste arvustamisele.
    Monoloogi lõpetuseks: ma tean, mis tunne enda kohta mingit nõmedat paska lugeda, minu emagi on omas valdkonnas tuntud ja on raske uskuda, millist jama inimesed suust välja ajavad: eriti nördinud olin muidugi kommentaaride peale, et “vaene tema laps, pidi nooruses palja persega ringi käima” ning “mõelda vaid, lapsuke peab silmad maas käima, sest tal on SELLINE ema”. Nagu nad tunneksid mind ja minu hingeelu. Vähe ei ajanud aastaid tagasi sellised kommentaarid närvi.. Nüüd ma lihtsalt mõtlen tasakesi, et persse need inimesed, nad on nõmedad, mingu ja elagu enda elu. 🙂 Ja kui neil midagi adekvaatset öelda ei ole, hoidku oma pudrumulk kinni. Eriti teemade kohta, millest nad midagi ei tea. Õnneks ma ei võta seda kõike enaam eriti südamesse, lihtsalt muhelen tasakesi.

    Igatahes jõudu ja jaksu.

  • Avatar
    Vasta mann 15. detsember 2014 at 16:52

    Ahh! Ma ei viitsi ka kuulata seda sappi ja soppa.. Saage üle ja tegelege oma eluga.

    Tavaliselt see kes tonti näeb on ise tont.

    Lugege ja tundke rõõmu et keegi teile üldse midagi oma eraelu kohta avaldab. Kindlasti on paljud sapiviskajad lihtsalt üksikud moorid kes on just tänu oma sapi viskamisele üksikuks on jäänud. Kurb on see, et nad siia maani süüdistavad oma elus teisi, aru saamata et ise nad seda saasta endale elu toodavad.

    Tahaks ka rahus blogisid lugeda.. Teeks äkki nii et sapi viskamiseks mine peegli ette.. Enne kui suu lahti teete siis mõelge et kõik mida sa teed teistele teed sa tegelikult iseendale.. Kõik sapp mida sa välja pritsid lendab sulle suure ringiga endale näkku.. Tegelikult ainuke kes selle juures kannatab oled sa kulla sapiviskaja ise.

    Ela ise ja lase teistel ka elada.

    Mind ausalt ei huvita su arvamus – ma oleks õnnelik kui see lihtsalt mõne asjalikku moderaattori poolt siit ära kustutataks (saaks rahus blogi lugeda). Vot nii palju mind huvitabki…

  • Avatar
    Vasta Kail 15. detsember 2014 at 16:48

    Nojah, see on vist ka, et nagu sinul, nii on ka sinu lugejatel tujud, mõnikord ollakse vähe positiivsemad kui mõni teine kord. Ja nt mina, kes ma loen su blogi juba vist veits üle aasta, kipun ilmselt ka pigem kommenteerima siis, kui midagi häirib, kas siis sinu (nt see sea äraandmise jutt oli küll vähe ehmatav) või hoopis mõni teise kommenteerija jutus. Kuigi ma ilmselt nende räuskajate hulka ei kuulu, aga vahest veidi kriitiline võin küll olla. Aga loogiline on see, et kui sa mulle üldiselt inimesena (no selle blogi põhjal ikka) ei meeldiks, siis ma oleks siit ammu juba kadunud 🙂

  • Avatar
    Vasta erki 15. detsember 2014 at 16:45

    Kle, käi vittu!

  • Avatar
    Vasta Mannu 15. detsember 2014 at 16:07

    See näitab ainult seda, et Sa oled lihtsalt inimene, Ikkagi!
    Selliseid tundeid on aus kogeda. No stress! 🙂

  • Avatar
    Vasta meow 15. detsember 2014 at 15:52

    Oojee, loe kas või Õhtulehe või Postimehe uudiste kommentaare ja ütleme nii, et 10st üks on selline, mis ei sõima kedagi, ei vingu, ei õhuta vihkamist. Seega ära tunne end puudutatuna – neid no-lifereid on terve internet täis ja nende päevatöö vist näebki ette ainult kellestki sita kirjutamist, rääkimist.

  • Avatar
    Vasta Preili 15. detsember 2014 at 15:13

    Nagu paljudki nii ka mul Sa oled esimene inimene kelle blogimist meeldib mulle lugeda. Seal on palju ära tundmise momente, tõtt. Kui vaja siis ka kohe otse ja lajatades, mitte ümber nurga ja läbi lillede. Sa oled paljusid aidanud, Sa oled positiivne ja mis peamine Sa julged öelda välja seda mida paljud ei tee kuid mõtlevad samamoodi. Ja pealegi laimata, sõimata on alati kergem. Mina olen üks nendest kes ütleb Sulle, tee seda edas mida Sa teed. MALLUKAS SA OLED ÄGE 🙂

  • Avatar
    Vasta anu 15. detsember 2014 at 15:08

    Kle Mallu, sa oled jumalast vinge mutt. Päriselt ka. Julge, aus ja päris. Ära lase pead norgu!

  • Avatar
    Vasta Ma 15. detsember 2014 at 15:02

    Mina igatahes armastan Sind – täiega!

  • Avatar
    Vasta Monika 15. detsember 2014 at 14:12

    Rahu, kullake! Pane endale seinale suur loosung- KUI ÜKS NAINE RÄÄGIB TEISEST HALBA, ON SELLE TAGA LIHTLABANE KADEDUS. Niisama lihtne see ongi! Minu meelest oled sa nagu suurekskasvanud Pipi, oma loomakarja ja Segasumma suvilaga. Sul on ehtsad Pipi sääred ka! Oled vahetu, oled aus- seda need vagatsejad kadestavadki, sisemist vabadust!

  • Avatar
    Vasta G 15. detsember 2014 at 14:02

    Ma ei mäleta, kust seda lugesin, aga kui inimesel on neid, kes teda halvustavad, siis seisab inimene enda põhimõtete eest. Sest noh, kõigile ei saagi meeldida, aga fakt on see, et neid, kellele blogi meeldib, on ikka rohkem, need heiterid viitsivad draamat üles kiskuda, sest neil on igav.

  • Avatar
    Vasta andra 15. detsember 2014 at 13:08

    Minu jaoks ka ainus blogi, mida ma järjepidevalt ja igapäevaselt jälgin. Olen vist varem ka paaril korral kommenteerinud aga enamasti ei viitsi trükkida lihtsalt. Kuigi on niiiiii palju olnud postitusi, kus hea meelega ütleks ka midagi POSITIIVSET sekka aga lihtsalt ei ole eriline kommenteerija. Igatahes, mida ma öelda tahtsin, et ma arvan, et ma pole ainus, kes lihtsalt ei kommenteeri, kuid oleks ka midagi HEAD öelda. Nagu sa vist sellest samast oma postitusest näed, siis sind ennast puudutab ka pigem negatiivne. See, kui enamus postituste all sind ja kõike muud KIIDETAKSE, see läheb pigem ju mööda. Hetkeks puudutab aga siis läheb meelest. Aga, kui keegi midagi negatiivset kirjutab, siis jääb sügavalt meelde ja hakkab närima. Ja kahjuks on paljud eestlased tõesti õelad. Vb ka muu rahvus aga eestlaste puhul usun, et asi on usuleiguses. Pole selles suhtes erilist kasvatust ja aukartust kellegi või millegi ees. Enamus inimesi ei huvita ka vaimne areng üldse teemal kes ma olen vms ja see vist ka on üks põhjus, miks nad lihtsalt toodavad s*tta. Enivei, sa oled VÄGA lahe inimene ja ma loodan, et sa jätkad sama rada, mis praegu. Seda on tõesti huvitav lugeda, kuidas sa nii vahetult kirjutad päriselt ka KÕIGEST AUSALT ilma ilustamata. pliis, keep going ja ürita seda jura lihtsalt blokkida, sest ned rumalad inimesed vist kahjuks ei kao mitte kuhugi. Lihtne öelda,kui pole selles olukorras ise aga kuna sa juba seal maal oma eluga oled, siis tea, et sul on fänne siiski rohkem, kui neid õeluskotte. Ja kunagi arvasin, et “nad on järelikult kadedad” on mingi rumal lohutus, mis vett ei pea, siis tegelikult see siiski nii on. MILLEGI osas on nad sinu suhtes kadedad, et nad käivad ja loevad ja arutavad… Nii et pea vastu ja sul on väga paljutoetajaid, kes on POSITIIVSELT huvitatud ja toeks sulle. Muide, peaks sulle vist ka toetuse millalgi teele panema, et sul oleks ehk nats rohkem motivatsiooni teha seda, mida teed 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 15. detsember 2014 at 12:14

    Nõustun eeskõnelejatega, ainuke blogi mida loen ja milles kirjutad kõigest mis sind reaalselt huvitab. Ei viitsi enam neid fashionistade blogisid sirvida kus põhiteemadeks on selle aasta hitt huulepulgatoonid ja muud hilbuhitid. Su postituste sisud on seinast-seina ja see teebki selle loetavaks. Meeldib lugeda Marist, abivajajatest ja elust olust. Pluss on ka see, et kui reklaamid mingit toodet , mis sulle saadetud, siis annad ausa hinnangu. Tahtsin ühesõnaga öelda, et kustutasin kõik teised blogid bloggerist ära ja panin juba ammu su bookmarksi. Kui vanasti alustasin hommikut uudiste lugemisega siis nüüd Malluka blogiga. Keep up the good work 😉

  • Avatar
    Vasta Merili 15. detsember 2014 at 12:06

    Lihtsalt hämmastav on see, kui palju on selliseid inimesi kelle elu mõtteks on teistele sitasti öelda või seljataga sitta keerata! Ilmselt puudub neil oma elu
    Minul on sinust jäänud mulje, et oled üks eriti tugeva närviga Naine 🙂 Nagu tõsiselt! Nii kaua sellist jama ära kannatada! Ma oleks ammu juba otsad andnud!
    Ja Naine just suure tähega! Sest mitte igaüks ei jaksaks kasvatada last, siga, kasse, olla hea naine oma mehele, korraldada majas remonte ja siis veel võidelda kehvemas olukorras loomade eest. Ja siis veel sellest kirjutada blogi!
    Mina olen kahe käega selle poolt, et heitereid sinna samasesse saadad!
    Keep up the good work!!! 🙂

  • Avatar
    Vasta Egle 15. detsember 2014 at 11:28

    Ma tean, et seda on lihtne öelda, kui su enda pihta selliseid kommentaare ei tule, aga – nii palju kui sul on fänne, on sul ka heitereid. Sa oled nö avaliku elu tegelane ja see käib asja juurde. Need heiterid sõimaksid kõiki inimesi, aga teiste inimeste elust nad lihtsalt ei tea midagi. Need on enamasti samad inimesed, kes käivad Delfi kommentaariumis ja perekooli foorumis labaseid asju kirjutamas, nad kiruvad alati poliitikuid ja üldiselt elu Eestis. See on teatud grupp madalalaubalisi inimesi, kel pole oma isiklikus elus midagi toimumas. Või on nad lihtsalt üüber kibestunud. Kui ma näiteks teen su blogi lahti ja antud postituse teema ei puuduta mind/mul pole hetkel huvi seda lugeda/ma ei nõustu sinuga, siis ma panen lihtsalt su blogi kinni ning naasen mõnel teisel päeval. Nii lihtne see ongi. Need aga, kel oma elu pole või on nad elus nii pettunud ja masendunud (lisaks veel pooletoobised ka), need kritiseerivadki teisi. Tahaks neile ainult seda öelda, et palun ärge paljunege 🙂 Taaskord – lihtne öelda – aga ürita neid ignoorida, Mallukas 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 15. detsember 2014 at 11:26

    Yks s6na: “Bullies!”
    jah, m6ned on lihtsalt “thick” ja nende maailm on teistsugune, aga v2ga paljud on lihtsalt kiusajad.
    Seda nad teevadki, kogu aeg ja k6igile…
    2ra lase pead norgu ja saadagi nad sinna, kuhu su hing ihaldab nad parasjagu saata! 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 15. detsember 2014 at 11:24

    Ma tihti ei ole sinuga samal arvamusel, aga ma loen su blogi, sest üldjoontes mulle meeldib see, mida sa kirjutad. Aga see, et ma sinu blogi loen on minu vaba valik. Samas on mul tekkinud tunne, et see on paljudele justkui kohustuslik kirjandus, sest olgugi, et inimestele ei meeldi sina ega ka see mida kirjutad, siis nad ikka loevad seda ja pärast virisevad/mölisevad/laimavad. Aga sulle edu ja võiksid rohkem pulmadest kirjutada 🙂

  • Avatar
    Vasta Rena Ardoja 15. detsember 2014 at 11:14

    Ahhhhh kerigu kanni tõesti, ahviiiid 🙂 mallllukas edu jaksu ja jõudu, sul vähemasti on midagi teha, a neil pole muud teha kui sinu seljas elada ja siin kommenteerida 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisu 15. detsember 2014 at 11:06

    Ma olen alati imestanud, et millised inimesed need tegelikult on, kes niimoodi teisi avalikult sõimavad ja maha teevad, ilma igasuguse põhjuseta? On nad mingid pubekad? Täiskasvanud inimesed? Mida nad üritavad saavutada oma solvangutega? Ma lihtsalt ei mõista selliseid inimesi. Loodame, et nad kasvavad selllisest käitumisest välja, sest hetkel nad jätavad küll üsna haleda mulje.

    • Avatar
      Vasta Käts 15. detsember 2014 at 14:56

      See on ehe näide sellest, kui külvad sit*a, saad ka sit*a. Võib-olla aitab peeglisse vaatamine? Mallukas on ise täpselt samasugune solvangute loopija ja “möliseja.”

  • Avatar
    Vasta Margot 15. detsember 2014 at 11:05

    Oh, Mallukas! Tead selliseid on niiiii palju, kellele meeldib kohe draamat ja kisada iga asja peale.
    Minu silmis oled sa parim blogija! Võib-olla sellepärast meeldib mulle juba su blogi , kuna ma tunnen päris palju ennast siin nendes postitustes ära ja ma ilmselt olen üks nendest kes su blogi külastab päeva jooksul rohkem kui korra 😀
    Ära üldse muretse, positiivseid poolehoidjaid on rohkem.
    Ära lase pead norgu, sa oled super! 🙂

    • Avatar
      Vasta Margot 15. detsember 2014 at 11:07

      *Draamat teha 😀

  • Avatar
    Vasta Leenu 15. detsember 2014 at 11:04

    Word! Eks neid susserdajaid ja näpuga näitajaid ole alati olnud. Ma usun, et nende näol tegemist lihtsalt kapseldunud mimmidega, kes justkui kadedad su blogi tuntuse üle, ehk? Anyways, haters make you famous! 😀 Lôug püsti ja edasi! Soovin edu ja jaksu!