Ilukraam

õpetlik lugu ripsmepikendustest

27. detsember 2014

Tere Mallukas!

Kirjutan sulle oma hiljutisest kogemusest, et ka teisi hoiatada…Lugu juba algas üsna koomiliselt.

Soovisin siis aastalõpuks endale ripsmepikendusi lasta paigaldada ja kuna aasta lõpus on üsna raske endale kuskile aega saada, siis lõpuks leidsin ühe tüdruku, kes oli algaja, aga nagu kirjas oli siis lubas endast maksimumi anda.

Leppisime kokku aja ja koha, milleks oli jakobsoni 14, kuna keegi ei vaevunud mind informeerima, et nad tegutsevad renditud ruumis siis astusin aga selle maja ainukesse ilusalongi sisse ja ootasin seal 25 minutit. Asi tundus juba kahtlane ja mõtlesin, et kirjutan neile, aga leidsin hoopis kirja: Naaritsa ripsmepikendused ja juuksepikendused Tallinnas, kui mulle just helistati.

Tema: Tere. Kus te olete nüüd?

Mina:Olen kohal 20 minutit juba.

Naaritsa ripsmepikendused ja juuksepikendused Tallinnas

Tema: Kus kohas? Miks te ei helista?

Mina: Kui ütlesite et asute jakobsoni 14 ja nägin siin ilusalongi siis astusin siia sisse?

Siinkohal olgu öeldud, et mulle ei mainitud poole sõnagagi, et ma maja ees helistama peaksin ja see neiu oma numbrit ka ei andnud. Minu viimase lause peale aga ei vastanudki ta enam midagi, tuulasin seal majas siis ringi ja katsusin kõik uksed läbi kui leidsin õige koha ülesse.

Istusin siis toolikesse ja hakati aga karvakesi liimima…ei mingit ripsmete puhastamist ega kammist- ooookei! Samal ajal ta konkreetset karjus mulle kõrva, et ta saaks kõrval boksis oleva neiuga rääkida, ma muidugi kuulsin pool ta elulugu ära ja mida ta jõulukingitusteks ostab. Neiu pidas vajalikuks iga 3-4 minuti tagant võtta telefoni ja sellega hoogsalt siis chattida või jumal teab mis ta sellega tegi.

Igastahes see 1,5 h kui ta mulle paigaldust tegi siis ma julgen käsi südamel vanduda, et pool tundi sellest ajast oli tal telefon käes ja ühe korra käis ta veel maja ees väljas. Kui ma ennast lõpus peeglist nägin, siis ma soovisin, et see oleks üks suur halb nali – mul tuli nutt nii kurku ja ma ei suutnud sõnagi esialgu välja saada…

Ütlesin neiule, et ma pole elusees midagi nii hirmsat näinud mille peale ta vastas, et : ”Sessuhtes, et istu siis tagasi ja ma võtan nad sult maha!” Tahtsin, et kõrval boksi tüdruk vaataks neid ripsmeid, et ta oma arvamuse ütleks (sest ma tean, et tema teeb ripsmeid väga hästi) aga ta keeldus sellest.

Andsin siis talle raha ära ja astusin nutt kurgus uksest välja…Kahetsen südamest, et talle üldse maksin.

Jah, tean, et pidin arvestama sellega, et ta on algaja (kuu aega tema jutu kohaselt sellega tegelenud)…Mina kujutasin seda ette sellisena, et ilusti ta ju oskab ikka panna aga lihtsalt teeb aeglaselt.

No kujutage nüüd ette, et algaja paneb tunni ajaga ripsmed? Ma ei hakka siinkohal neid ripsmeid pikemalt kirjeldama, panen parem mõned pildikesed, et saaksite ise veenduda. Pildid tehtud paigalduse päeval.

Ma oleks sulle hästi hästi tänulik kui selle oma blogis või facebookis avaldaksid, et teised inimesed ei teeks seda viga ja sinna ripsmeid panema läheks. Ma siiralt loodan ka, et neiu Maria selle peale suures paanikas sünnitama ei hakka, sest tundus, et ta oli õnnistatud seisus  Aga ega rase naine pole mingi püha lehm, et teistele niiviisi käru võib keerata.

10866984_10204913547173885_728858346_n-8340029 10872208_10204913547133884_216289038_n-7781941 10881219_10204913547213886_1106285210_n-1188676

Ühesõnaga, olge siis kõik hoiatatud! Ja nagu kirja autor isegi ütles, siis ta saab küll aru, et algajat ei maksa usaldada. Kõik iluprotseduurid tehke ikka proffide juures.

Lõpetuseks küsin teie käest, et millise teenusega teie viimati rahule ei jäänud ja teistele ei soovitaks?

Loe ka neid postitusi!

30 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kertu 4. märts 2017 at 02:22

    Sul pole oma ripsmeidki kuhu neid kunstkarvu kinnitada! Enne tuleks neid ravida ?? Ei ole abi siin enne pesemist ega kammimisest kui omal pole kuhu külge riputada. Kahju et pettunud oled aga nii on näha pildil. Milleks see tehnik su üldse ette võttis? Kliilakale ei saa ka ju lokke teha!

  • Avatar
    Vasta Andu300 16. september 2016 at 10:20

    suht nice tahaks sind endale

  • Avatar
    Vasta Merilin 22. juuli 2016 at 23:34

    Kuna käisin ise alles eelmisel kuul koolitusel. ning olen mõned tööd vaid teinud, siis pean tunnistama et mul läheb isegi hästi siis.
    Paigaldus võtab küll kuskil 4,5 tundi aga see eest ma julgen kliendi ikka uksest välja saata. sellis asja nagu sinul ei ole ma õnneks
    veel kohanud. Ja sinu blogi lugemine pani mind veel rohkem pingutama selle nimel et ripsmed oleks ilusad ja ka püsiksid.

  • Avatar
    Vasta T. 14. jaanuar 2015 at 02:32

    Enne kooli lõpetamist käisin juuksuri juures, aga mitte tavapärases kodu lähedal odavas juuksurisalongis (kus muidu alati rahul olin), vaid kallimas, sest ikkagi kooli lõpetamine ja enne seda ilus soeng uuesti lõigata vaja. Juuksur oli venekeelne kuid rääkis jumala normaalselt eesti keelt. Seletasin talle et tahan järkus juukseid et alt koige pikemad ja mida pealmiste juusteni seda lühemaks. Ütles et ei saa aru. Näitasin veel kätega täpselt ja üritasin uuesti hästi lihtsalt selgeks teha. Lõppkokkuvõttes oli mu juustes kaks järku. Täpselt alumine kiht juukseid õlgadeni ja ülejäänud kiht veidi üle kõrvade – nagu pott oleks peas. Hakkasin nutma- küsis kas meeldib, m ütlesin et eii, see ju pole üldse see millest ma rääkisin. Ta ütles et alguses ongi harjumatu, ole rõõmsam, ilus soeng ju. Ja järgmine päev läksin ikka vana juuksuri juurde.. kurb kogemus. Pärnus muidu mingi 6 aastat tagasi oli see.

  • Avatar
    Vasta kvaliteetsed ripsmepikendused 29. detsember 2014 at 14:38

    Mustamäel on üks mõnus hubane salong, kus saab väga head kvaliteetset ripsmepikenduste teenust. Ilu & Tervis salong, asub TTÜ läheduses. Facebook’is ka olemas. Kliendi rahulolu garanteeritud, sellise jubedusega ei anna võrreldagi!

  • Avatar
    Vasta ripsmed 28. detsember 2014 at 00:32

    Minu väga hea sõbranna õppis ripsmetehnikuks. juba koolitusel tundis ta, et pole päris see, siiski jäi lootma küll harjutades meistriks saab. Ei saanud. Tegi tuttavatele tasuta tööd ja peale igat tööd (mis ei olnud isegi sarnased antud loo piltidega vaid 10x paremad) ütles ta, et ei ole rahul aga ei suuda ka paremini. Lõpuks, olles ise nii perfektsionist loobus sellest ametist, kuna ei saanud seda tulemust, mida lootis. Ise käisin ka algaja juures, kes tegi alguses tööd TÄESTI TASUTA, siimaaani käin. Alguses tegi küll aeglaselt kuskil 2,5h aga nüüd hoolduse teeb kuskil 30 min. valmis ja paigaldab tunniga olevenalt ripsmete paksusest, sest kõik on individuaalne inimeste puhul. Mina usun seda, et iga suvaline nii-öelda ilumaailma kunn (teeb hästi nt näohooldust, juukseid, meiki vms.) ei saa kohe olla osav ripmstetes. See ala nõuab metsikut pedantsust ja täpsust ja kui sulle pole seda antud, siis pole lihtsalt midagi teha 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 27. detsember 2014 at 22:27

    Mina tahaks hoopiski KIITA ühte Pärnu naist Helynat, kes paigaldab ripsmeid. Nii põhjalik töö ja vapustav tulemus.

  • Avatar
    Vasta Mina 27. detsember 2014 at 18:25

    Kas ripsmeid ei panda mitte nagu lau juurde sealt kus nagu oma ripsmed on?:Ddd Ripsme otsa külge pani tema ju ahah

  • Avatar
    Vasta B 27. detsember 2014 at 15:13

    Käisin ka mina tema juures mõned päevad tagasi hoolduses, ise olin loll et aja panemise viimasele hetkele jätsin ja paremat lihtsalt leida ei olnud. Pärast hooldust olid osad ripsmed lihtsalt viltu ning mõnes kohas olid need nagu kahes reas ehk üksteise peale pandud. Ebameeldiv oli ka see kuidas ta hingeldas ja ähkis tund aega. Samuti jäin natukene hiljaks, kuna lihtsalt ei leidnud õiget ust ülesse, sest kuskil polnud mainitud et tulge trepist ülesse ja esimene uks paremal, vaid enne pidin terve korruse läbi kõndima ning kuigi ma sattusin ka õige ukse taha, oli see lukus. Lõpuks facebookis kirjutades sain sisse, sest numbrit ei antud ka mulle.

  • Avatar
    Vasta pitsuuu 27. detsember 2014 at 14:46

    Käin üle aasta n.ö kõrvalboksi töökaaslase – Liisi juures,kes supermegatubli ja Mariaga räägivad juttu küll,aga ei häiri. Väga kurb iseenesest selline lugu.Tean,et M.on juukseproff,aga pole ripsmetöid näinud/proovinud tal.

    Rita

  • Avatar
    Vasta J 27. detsember 2014 at 13:48

    Ma käisin seal samas kohas, sain ka õnnistatud IMEKAUNITE ripsmetega…. ma ei tea kuhu ma pildi tohin saata

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2014 at 13:51

      kas sama tüdruk tegi ka?

      • Avatar
        Vasta J 27. detsember 2014 at 13:57

        Jep, saatsin sulle facebooki.

  • Avatar
    Vasta mari 27. detsember 2014 at 12:20

    Mis lugusid kuulnud nende kohta? Oli plaanis liisi juurde ripsmetesse minna, aga jätan vist vahele :S

  • Avatar
    Vasta Monika 27. detsember 2014 at 12:10

    Minu teises kodulinnas Soomes teeb üks tainaine maalriteibiga,sõbranna käis kogemata kuna ei teadnud,liimis alumised ripsmed teibikülge ja kui öra tõmbas siis jäid teibikülge kinni.

  • Avatar
    Vasta q 27. detsember 2014 at 12:07

    Sain samade tibide käest kunagi teip juuksepikendused, mis paari nädala pärast hakkasid välja kukkuma. Hooldusesse läksin mainekamasse kohta, kus öeldi, et mulle on pähe pandud kasutatud pikendused. Shokk, et need samad juuksed on enne mind veel kellegi peas olnud, oli lihtsalt kohutav. Sel ajal tegutses veel see koht Nõmmel, neiu nimega Liisi kodus. Peale seda kuulsin igasuguseid vahvaid lugusid nende tüdrukute kohta, kes seda keldrisalongi peavad. Ärge sinna küll minge 🙂

  • Avatar
    Vasta Gätlin 27. detsember 2014 at 11:44

    Ma küll ei ütleks, et ainult algajad sitta tööd teeks. Mõnel lihtsalt ei ole seda annet antud, et ripsmeid panna või küüsi teha. Isegi kui ta on selleks ametiks õppinud. See postituses äratoodud ripsmetehnik on selgelt vale ametiala peal.
    Mul on üks töökaaslane, kellel on jube ilusad pikendused pandud. Mulle ei andnud lõpuks rahu tema ilusaid ripsmeid vahtida ja küsisin, et kes kas ikka on pikendused. Ütles, et üks algaja tehnik pani. Ma algul jõllitasin teda, seda ma polnud isegi kindel kas need on pikendused.

  • Avatar
    Vasta Mjaa 27. detsember 2014 at 11:36

    Algajal ja algajal on vahe küll, mina käisin ühe peretuttava juures katsejäneseks, kes oli sel hetkel ise 16-aastane ja just esimese paberi kätte saanud… Ja jäingi sinna käima, kuniks ta Tallinnas elas. Nii püsivat, ilusat ja tihedat tööd ei ole mulle mitte kunagi mitte ükski teine tehnik teha suutnud

  • Avatar
    Vasta LG 27. detsember 2014 at 11:16

    Mulle juhtus ühes ilusalongis algaja, aga ta küsis ikka väga palju oma jama töö eest. Kõik teised mujal olid teinud normaalselt, isegi need kes kodus teinud. Mul kukkusid ka paljud koos oma ripsmetega välja, aga nii ongi kui lõpeb karva eluiga . Aga need seal salongis pandud kukkusid välja nädalaga ;D Ja mu enda omad loomulikult ei jõudnud siis veel taastuda. Aga miks selle eest 30e võtta kui ise oled algaja??? Olen tegelenud massaažiga ka nii et koolitused läbinud aga suurt kooli veel mitte. Ja 10 esimesele inimesele tegin tasuta. Alles siis peaks võtma raha, kui on juba mingi tase omandatud . Ja see hind peaks ka täpselt vastama kvaliteedile . Muidugi kui soovitakse üldse sellel turul konkureerida. Kahjuks sellel Marial pole lootustki sest tal puudub igasugune tahtejõud selleks. Viimati oli kogemus selline et ühes salongis pidi algaja paigaldama geelküüsi 15euroga. Läksin sinna aga seal ütles et paneb hoopis geellakki. Isegi see ei tulnud tal hästi välja ja nädala jooksul tuli lakk lihtsalt küüntelt maha. Nii et väga veider. Õnneks sai salongi juhataja asjast teada ja hakkas neid ise paigaldama, nii et nüüd on mul korralikud geelküüned, kuna enda küüned ei kannatanud lihtsalt olla tänu “geellakile”. Muide geellakk on mul ka väga hästi püsinud, täpselt kuu aega ja kasvab välja siis .Aga jah see tehnik oli ka selline rääkis vaid juttu ja pealegi tahtis et ma ise endal kivid paika paneksin selge märk et inimesel pole tahtejõudu ja soovi et kuskile areneda. Aga muidugi tuleb levitada juttu mina oleks küll lasknud tal need maha võtta ega oleks talle ka mitte kui midagi maksnud. Nagu ükskord “juuksurile” kes tegi laigulise töö ja pani algul allergiat tekitava värvi pähe ja viivitas selle mahapesemisega. Muidugi kui ta rikub mul ära peanaha lisaks veel juustele, ei hakka ma talle selle eest mitte kui midagi maksma . Ise ta veel pärast otsis fb üles ja küsis et teil arve maksmata? Ma vastu et mis arve?? Pole ühtegi arvet saanud. Siis ütle et teenuse eest. Ma et mis teenuse? Pole ühtegi teenust saanud mille kohta kannataks nii öelda aga midagi sellist küll, mille eest tarbijakaitses kahjutasu nõuda. Siis ta et okei okei palun vabandust siis kui asi oli nii hull . Mina et ärgu muretsegu edaspidi tean teda mitte külastada ega soovitada lihtsalt. : )

  • Avatar
    Vasta Heleri 27. detsember 2014 at 10:40

    Selleks ongi olemas koolitused, kus õpetatakse ripsmeid panema, mida paljud ei tee…

  • Avatar
    Vasta H 27. detsember 2014 at 10:36

    Minule pani kunagi ammu algaja ripsmeid KAHEKSA TUNDI 😀 Õnneks oli vähemalt tulemus ilus, aga võite ette kujutada kui õudne see kogemus oli.

  • Avatar
    Vasta merilin 27. detsember 2014 at 10:18

    Mina sain algaha poolt super ilusad ja loomulikud ripsmed. Peab ikka olema kohusetunne ja tahtmine, et teha!

  • Avatar
    Vasta T 27. detsember 2014 at 10:18

    Mul oli taoline lugu, oli kiirelt vaja kedagi, kes ripsmed paneks. Küsisin siis sõbranna käest kontakti, kuna ta oli kunagi enda tehnikut soovitanud. Ta tuli minuga isegi kaasa. Mulle pandi siis padjakesed silmade alla ja juba siis tundsin ennast väga ebamugavalt. Küsisin, miks ta geelpadjakesi ei kasuta? Vastas mulle et kuna on suvi, siis püsivad ripsmed paremini kui kasutada kuivasid padjakesi. No eks ma siis leppisin selle vastusega ja üritasin ära kannatada, kuigi silmad meeletult kipitasid ja jooksid vett. Kogu protseduur oli nii piinarikas, et mu käed higistasid ja olid täiesti pinges. Küll suutis ta mu ripsmed kokku kleepida ja ma ei tea mida veel. Lõpuks oli nii, et kui ta palus mul silmad lahti teha siis ma ei suutnud, sest ta oli need liimiga üle kuhjanud ja mu silmad lihtsalt jooksid 5min järjest vett, isegi kui ma neid kinni hoidsin. Siis umbes paar nädalat hiljem hakkasid need vaikselt välja kukkuma. Koos mu oma ripsmetega!!!! Sain hiljem teada et tänu sellele mul poleks vb oma ripsmed tagasi kasvanud kuna need tulid juurtest välja. Salong asub tal õismäel ühes korteris. Ei olnud sugugi algaja ja küsis klassikaliste eest 15€. Mu sõbranna ta teenuseid ka ei kasuta enam. Mina sain õppetunni.

    • Avatar
      Vasta T 27. detsember 2014 at 10:19

      Muide see jutt, et ripsmed püsivad paremini kui kuivasid padjakesi kasutada on täielik bullshit.

    • Avatar
      Vasta Piff 27. detsember 2014 at 11:11

      Paari nädala pärast kukuvadki kunstripsmed oma ripsmetega välja. Kuna karvad vahetuvad iga 3 kuu tagant ja see on normaalne.

    • Avatar
      Vasta liis 27. detsember 2014 at 11:37

      Mul juhtus ka taoline lugu, ainult, et käisin esimest korda ripsmeid paigaldamas ühes muidu igati tip-top salongis. Kuna mul puudus kogemus, kuidas see protseduur üldse välja näeb jne, siis minu jaoks tundus isegi normaalne, et see aur pani silmad nii meeletult kipitama ja pisarad lihtsalt voolasid:D Pliks sikutas ripsmeid ning vahepeal ma ei saanud aru, kas ta paigaldab ripsmeid või tõmbab minu omasid välja :S Kui see värk lõpuks läbi sai ja ma silmi pidin avama, siis ma ka lihtsalt ei julgenud, nii valus oli lihtsalt. Istusingi u 5 min tooli peal ja palusin omale salvrätti, sest pisarad muudkui voolasid ja voolasid. Lõpuks, kui silmad lahti tegin, olid mõlemad silmad täiesti punased..tsikk siis lohutas, et küll läheb üle, no ja pärast 4 päeva läkski üle, muidugi selle aja peale ma olin ennast haigeks muretsenud, et kas ta lõhkuski mul veresooned alatiseks ära… lihtsalt nii f*cking valus kogemus.
      Aga hooldusesse läksin samasse kohta, lihtsalt teise neiu juurde ja ohhhh boyy, tema tööga jäin ma väga rahule 🙂

    • Avatar
      Vasta Nipitiri 27. detsember 2014 at 21:23

      See sama õismäel olev tüdruk paigaldab ka juuksepikendusi, ja palju jutte kuulnud kus 100grammi asemel paneb pähe hoopis 50 grammi ja pikendustega on endal ka tema juures kogemus olnud. Ripsmeid liimib ta tõesti kokku. Endal kogemus samuti, kus käisin veel hoolduses ka tema juures ja kui lõpuks hakkasid silmad sügelema ja valutama läksin teise tehniku juurde kes siis näita mulle, et lausa punnid olid tekkinud lao peale kuna ripsmed oli niii juure ligidale toppitud. Ühesõnaga seda õismäe pliksi samuti ei soovita.

  • Avatar
    Vasta KH. 27. detsember 2014 at 10:13

    “…algajat ei maksa usaldada. Kõik iluprotseduurid tehke ikka proffide juures.”
    Kas professionaaliks sünnitakse või? Kuidas ühest algajast peaks saama tubli “proff” kui keegi tema juures ei käi ning harjutamis-võimalus puudub?
    Harjutamime teeb nimelt meistriks! Ka pragused professionaalid olid kord algajad!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2014 at 10:14

      Seda muidugi, aga kes käsib sul nende katsejäneseks olla :D?

      • Avatar
        Vasta Tiina Kõrts 27. detsember 2014 at 11:31

        Püha jumal …….