Uncategorized

ohatistega võitlemine

16. jaanuar 2015

Kunagi oli mingi selline film, kus inimesed nagu põgenesid surma eest ja siis surm leidis alati uue viisi, kuidas neid kätte saada. Ma ei mäleta filmi nime, aga esimene osa hakkas mingi lennuõnnetusega pihta. Ühesõnaga mul on sama asi, aga ohatistega.

Ma olen proovinud pea KÕIKI maailma ohatisekreeme ja plaastreid. Alati kui ma tunnen, et krt, hakkab juba huul vaikselt õhetama ja sügelema, siis määrin keemi, võtan tabletti ja kui kodus on, siis panen plaastri ka. Loomulikult on mul järgmiseks hommikuks ohatis lihtsalt teise koha peal.

Mõnikord saan lihtsalt enne jaole, kui see mingi 6 meetriseks elukaks muutub, aga KATKI läheb mu huul enivei ja siis ma näengi välja konstantselt, nagu ma oleks peksa saanud.

MA JÄLESTAN OHATISI. MIKS need mul koguaeg tulema peavad? MIKS?!

just_why-2945395

Praegu on mu eluke eriti ilus. Lisaks ohatisesügelemisele painab mind metsik kõhuviirus. Mega tore ikka. Ah, loodame, et vähemalt võtan alla siis või midagi 😀

Loe ka neid postitusi!

66 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Maarja 26. jaanuar 2015 at 11:43

    Ma tean mida sa tunned Mallukas ! Mul kooliajal oli nagu aamen kirikus iga aasta sügisel PILDISTAMISE ajal suur ohatis ! 😀

  • Avatar
    Vasta M 20. jaanuar 2015 at 00:01

    kas sa Urgo geeli oled proovinud? Maksab 8-12 eurot ja aitab väga hästi! Tekitab sellise läbipaistva kile peale, mis kaitseb tuule ja edasi levimise jne eest.. 🙂

  • Avatar
    Vasta Gerda 19. jaanuar 2015 at 00:36

    ära lipsi tuulise ilmaga õues huuli, kasuta huulepalsamit. kui tunned, et hakkab sügelema juba, siis tupsuta huult viinaga.

  • Avatar
    Vasta Kati 18. jaanuar 2015 at 20:23

    Minu vanaema otsab kuskil looduspoest taruvaigu peal tehtud “Haavasalvi” . Ma ei tea täpselt millisest, aga see on imerohi, ausalt.. Elukaaslane võitleb ka pidevalt ohatistega, aga esimeste tundemärkide puhul määrib seda ja ohtis taandub, see aitab nohu vastu (lastele eriti hea), katkiseid huuli ja muud haavad saab hõlpsalt ja kiiresti terveks ravida. See on selline pisike klaasist purk…võin eksids, aga ehk 50g?

    • Avatar
      Vasta Kati 18. jaanuar 2015 at 20:26

      Vabandan täheapsude pärast 🙂

  • Avatar
    Vasta triine 17. jaanuar 2015 at 18:02

    Mina võitlen ka ohatisega ja tavaliselt ikka meetristega. Aga immuunsüsteemi jaoks võtan ternespiima- üsna kallis kapslitena aga ainuke asi tänu millele olen saaanud nendest peaaegu lahti. Ehk kui tekib siis on väiksem ja külastab bmind harvemini. Algul ei uskunud ternespiima mõjusse aga aasta mis ma tarvitanud olen on andnud hea tulemuse 🙂

  • Avatar
    Vasta T 17. jaanuar 2015 at 16:14

    Minul endal küll ei ole ohatist, aga mu ema ravib seda elisabeth ardeni 8 tunni kreemiga. Ei lähe küll 8 tunniga, aga hoopiski 16 tunniga ära. See on muidu üldse üks megamaid asju, mis olemas. Teeb huuled niiiiiii pehmeks, ja lõhed ja muud asjad parandab ka ära. Paned õhtul peale ja hommikuks on mõnusad musihuuled.

  • Avatar
    Vasta Killy 17. jaanuar 2015 at 15:33

    Mul on ka nii . Teatud aastaajal tuleb see alati samal ajal , kevadel-märtsis ja sügisel-nov. Arst ütles et see oon vere haigus … Ja mitte miski ei aita . Kreemid leevendavad … Ja sellel perioodil käin alati topelt suuga ringi .. 🙁 🙁

  • Avatar
    Vasta k. 17. jaanuar 2015 at 13:57

    Oksendage kui tahate nüüd aga.. Üks vahe oli mul nii, et üks läks teine tuli. Mitte midagi ei aidanud. Googeldasin ja otsisin internetiavarusest tarkusi. Proovisin suitsutuhka jne, jne jne. Lõpuks, mis mind aitas, oma endese kõrvavaik. KOHE kui huul sügelema hakkas panin vaiku peale, hästi vähe, seda pole nähagi. Üsna rõve aga aitab alati. Peale seda polnud mul aastaid ohatist.
    Hetkel jälle on aga ei tulnud meelde vaiku panna.. Mida ka täheldasin on kui ohatis tekkima hakkab on kõrvad hämmastavalt puhtad!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. jaanuar 2015 at 13:58

      haha, jumal ei taha, et sul oleks vaiku, millega ennast aidata 🙁

      • Avatar
        Vasta k. 18. jaanuar 2015 at 17:58

        Tahab, et ma oleks koletis ja kedagi musitada ei saaks :'( 😀

  • Avatar
    Vasta arst 17. jaanuar 2015 at 12:08

    ohatis ei teki niisama. üldiselt lööb ohatis välja kas stressi või viiruse ajal. ehk oleks abi, et asjad oma elus läbi vaadata, mis stressi võiksid tekitada.

  • Avatar
    Vasta Mammu 17. jaanuar 2015 at 11:52

    Oi, ma tean seda tunnet hästi. Ja, siis soovitatakse mett, kõrvavaiku vms peale toppida, kuid see ei aita absoluutselt. Ma olen ka kõikvõimalikke vahendeid proovinud ja ainult üks asi on aidanud. Puhas eeter. See, mida peab külmkapis hoidma, et ära ei lahtuks. Kui seda vatitupsu peale panna, siis peab koheselt ohatist tupsutama, sest see kuivab hästi ruttu ära. Minul aitas see jube suurest ohatisest lahti saada. Ainukene probleem on see, et see sai otsa ning seda pole võimalik kuskilt kätte saada. Apteegist seda niisama ei anta.

  • Avatar
    Vasta asdf 17. jaanuar 2015 at 11:45

    mallu proovi kohe teepuuõli, see on kuivatab ülikiiresti ohatise ära, kui seda pole siis pane viina. Mul need kreemid kunagi ei aita, aga nendega olen kiirelt lahti saanud.

  • Avatar
    Vasta E 17. jaanuar 2015 at 09:38

    Apteegis on müügil selline pulber nagu rehydron. See sisaldab mineraale mis on organganismile vajalikud ja väljuvad oksendades ja kõhulahtisusega. Olime ka selles kõhuviiruses see on noroviirus mida praegu eriti palju liigub. Hullem periood oeaks mööduma 1-2 päevaga. Soovitan seda koju varuda. Mul nüüd alati see kodus olemas kuna lapsel möödus see eriti raskelt ja pidu haiglasse tilguti alla minema hoolimata sellest et sai antud talle palju juua ja just mineraalidega vett. Organismist väljus lihtsalt rohkem kui ta suutis tarbida. Edu!

  • Avatar
    Vasta Maria 17. jaanuar 2015 at 08:47

    Mind hakkas ka ohatis paar aastat tagasi kiusama. Lapsena oli ka kunagi, aga nüüd lõi jälle välja. Nii, kui ilmad järsult külmaks läksid, oli mul suu veidi kärnas. Sel talvel hakkasin punase päevakübara tablette võtma, et immuunsusüsteemi tugevdada. Mitte küll ohatise pärast, olin mitu kuud palavikus, arvasin, et punane päevakübar aitab äkki. Noh, palavikust sain lahti ja sel talvel ei ole ka veel ohatist enda näos näinud (ptüi-ptüi-ptüi).

  • Avatar
    Vasta ann 17. jaanuar 2015 at 00:42

    ma ravin kõhuhädasid coca-colaga – tapab kõik tuntud ja tundatud bakterid, viirused jms. umbes nagu torusiil 😛
    lisaks sütt, homöopaatiat, kummeliteed
    söögiks röstsaia sügavkülmutatud koduse mustikamoosiga, niisama külmutatud mustikaid ja banaani. ja kui juba rohkem isutab, siis ka riisi.
    oluline on lisaks veele ja suhkrule ka pisut soola saada (mineraalvesi)

  • Avatar
    Vasta DR.NICK 17. jaanuar 2015 at 00:09

    Johhaidii, mis kuradi kõhuviirusest te räägite? Ohatis e. herpes. Kui olete selle korra saanud, siis see jääbki teid kummitama, kuna tegemist on viirusega. Seda saab lihtsalt ennetada. Samuti pidavat see naistel seostuma emakakaelavähiga. Ennetada saad seda, kui kasutad hügieenilist huulepulka ja ei musita külma käes. Kui hakkab tulema, siis piiritus, kus on taruvaik sees ligunenud. See aitab kõige vastu.

    • Avatar
      Vasta grete 18. jaanuar 2015 at 14:06

      dr. nick ei oska äkki lugeda? lisaks ohatisele on mallukal samal ajal ka kõhuviirus. Vot sellepärast räägitakse ka kõhuviirusest. daa.

      ja mul on ohatisega sama asi. lööb ALATI välja stressi või muu haigusega paralleelselt. ilmselgelt on avaldumine, vähemalt mul, seotud immuunsüsteemiga. Õnneks haige olen harva, aga kõrgkooliajal igal sessiperioodil hakkab huul sügelema. Kui tunnen, et hakkab sügelema juba ja kodus ohatisekreemi pole, siis panen hambapastat peale (koguaeg ja ööseks jne) ja enamasti joppab sellega, kui kiirelt olen suutnud reageerida. Kuivatab ära.

  • Avatar
    Vasta riin 16. jaanuar 2015 at 22:11

    Kõhuviiruse vastu oskan seda öelda, et meie kasutame Enteroli. Sama asi, nagu Smecta, aga seda ei pea tervet klaasitäit jooma. Enterol on isegi kapslites, et neelad kapsli veega alla ja ongi korras. Lastele annan lusika pealt selle pulbri, joovad vett peale ja on ka ok kõik. Smectat ei suuda ma isegi juua, lastele pole isegi proovinud anda 😀

  • Avatar
    Vasta J 16. jaanuar 2015 at 22:06

    Minul kaob ohatis kohe ära kui taruvaiku peale panen.

  • Avatar
    Vasta Kärt 16. jaanuar 2015 at 19:35

    Mul mehel aitasid tabletid mis perearst välja kirjutas. Tablettide nimi oli Valtreks vms. Muidu oli tal ka terve huul täis, aga peale tableti võtmist tulid vb 2 korda aastas või nii.

  • Avatar
    Vasta J 16. jaanuar 2015 at 19:20

    Kergem öelda kui teha ilmselt(sest kellel seda ikka lademetes on), aga kõrvavaik ohatise peal pidavat aitama. Ja kõhu viiruse vastu aitab minul alati röstsai

  • Avatar
    Vasta anjuuha 16. jaanuar 2015 at 16:38

    No vot ohatisest ei tea ma midagi, küll aga piinlen tihtipeale kõhuviiruste käes. Olen sellest ka oma blogisse õpetliku postituse kirjutanud: https://anjuuha.wordpress.com/2013/11/03/tere-kohuviirus/
    Soovitan omalt poolt igasugustesse foorumisoovitustesse väga kriitiliselt suhtuda. Omalt poolt võin meedikugarantii anda, et vähemalt selles postituses ei ole ma midagi valesti kirjutanud. Ega selle kõhuviirusega ei olegi midagi otseselt ette võtta, sest ravimid suurt ei aita ja ta tuleb lihtsalt üle elada. Tean väga hästi, mida sa tunned. Seega jõudu ja jaksu ja kummeliteed lürpima!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. jaanuar 2015 at 17:02

      mul tuleb…teisest otsast 😀

      • Avatar
        Vasta anjuuha 17. jaanuar 2015 at 00:49

        Sellegipoolest kergemat toitu ja palju juua 🙂 Ja just mineraalvett võimalusel – saad oma elektrolüütide tasakaalu kätte. Mm ja söetabletid ei tee ka paha kui ropsitõbe ei ole.

  • Avatar
    Vasta K. 16. jaanuar 2015 at 15:15

    Ma olen ka aastaid kimpus ohatisega.

    Mulle aitab ainult Silicea kreem, kunagine töökaaslane soovitas seda. See kuivatab ilusti. Alguses on läbipaistev, aga tõmbab valgeks kui peale panna. Suvaline netiotsing, et sa näeksid karpi – http://www.apteekonline.ee/product_details/ohatis/k09o_silicea_lip_herpes_gel_5g&prev=139

    Kõik teised jätavad niiskeks, mis siis õue minnes muudkui edasi arendab ohatist.

  • Avatar
    Vasta Elis 16. jaanuar 2015 at 15:14

    Minul on ka ohatisega probleeme-nüüd küll õnneks vähem. Aga kasuta jääd. Nii kui tunned et hakkab tulema või isegi kui on jiba väike olemas pane jääd peale ja hoia. See peaks selle “kasvu” pidurdama. Mul töötab vähemalt. Ohatised küll tulevad kuid jäävad väikeseks ja pole enam nii valusad.

  • Avatar
    Vasta Sirli Lump 16. jaanuar 2015 at 14:57

    Ma olin ikka aastaid väga rämedalt kimpus selle asjaga. Iga kuu vähemalt see piinas mind ja sain vaevalt mõelda, et sain lahti, kui jälle ta tuli ja oli olemas. Talvel, suvel, you name it. Lisaks hakkas see asi laienema ja liikus huulelt ninale ehk siis iga kord, kui nt nohuga nina kasvõi natukene rohkem nuuskasin ja hõõrusin, siis ilmus see välja uuesti ja jäi kauemaks. Mitte miski ei aidanud. Elasin pidevas hirmus, et jälle tuleb, sest nii ebamugav oli. Väljas ma ei joo kunagi, talvel, kui üksik lumehelves kukub huulele ja huul märjaks sellest saab, lähen närvi ja isegi mees ei julge mulle väljas musi teha, sest järsku saab suu märjaks ja kui tuul puhub on jälle pekkis eks.

    See muutus siis, kui ma loobusin pillidest ja rõngast, mida ma olin erinevatel eluetappidel oma elus kasutanud. Siis ei saanud ma sellest ise aru aga ühel hetkel avastasin isegi imestuseks jälle kuskile sõites ja plaastreid kotti visates, et oi, mul pole mingi kolm kuud vist ohatist olnud. Ja siis ma sain aru, et minu immuunsüsteem oli nõrgem tänu nendele hormonaalsetele vahenditele, mida ma kasutasin. Peale seda kimbutab ohatis mingi 1-2 korda aastas ja tõepoolest siis, kui ma olen nohune ja nühin nina nagu segane või muud sellist. Niisama ta enam ei tule.

    Seega, ma ei tea, kas sa kasutad midagi või mitte… Aga kui kasutad, siis ma soovitaks sul tõsiselt mõelda sellest loobumisele. 🙂 Organismid on küll erinevad ja mis toimib ühele ei pruugi toimida teisele aga noh … I feel your pain. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 16. jaanuar 2015 at 14:48

    Selle filmi nimi oli vist Lõpp-punkt kui ma õigesti mäletan. Aga mul TÄPSELT sama seis – 1 ohatis huulel, teine ninas, öö läbi oksendasin kõhuviiruse tõttu. Vanemad, targemad teavad rääkida, et peensoola hõõruda ohatise koha peale. Aitab tõesti, aga sellega nii et õigel ajal vaja peale sattuda. Ohatise teke seotud immuunsüsteemi nõrgenemisega, vitamiine ikka süüa palju, hoida ennast tervena ja vähem stressata 🙂

  • Avatar
    Vasta Olga 16. jaanuar 2015 at 14:18

    Herpes- viirust ongi väga raske ravida. On ka üldjuhul väga hästi leviv viirus, mis võib levida ka lapsele sünnituse ajal. Varjutult püsib kehas kogu elu, immuunsuse nõrgenedes lööb ka see välja.
    http://et.wikipedia.org/wiki/Herpes

  • Avatar
    Vasta põhjustest 16. jaanuar 2015 at 14:17

    Ohatise põhjus Luule Viilma järgi: Herpes simplex virus ehk lihtne ohatis – maailmaparandamine ehk uhkeis enesesüüdistustes enda kohustamine kõike heaks tegema. See stress võib kasvada maailmavallutuse ideeks.

  • Avatar
    Vasta Liisa 16. jaanuar 2015 at 14:04

    Oh tean seda ohatisega elamist … mul eluaeg sellega jama olnud .. küll silmas, silma all ja nina peal … pubekans oli eriti masendav kui mingi nina ots kärnas oli- seleta siis kõigile, et miks nina kärnas . Kunagi sain mingi süstla kuuri ka, siis oli mingiks ajaks rahu majas. Üldiselt tuleb hoiduda külmetamisest …mina olen igast kallitest kreemides loobunud ja määrin tsinki.

  • Avatar
    Vasta A 16. jaanuar 2015 at 14:01

    Mul on ka terve elu ohatised olnud. Alguses olid alati huule peal ja kadusid ysna kiirelt. Mingi aeg läksid hullemaks ja tuli kaelale, teinekord silma kohale ja kulmule ja siis veel rinnale. Nyyd enmasti on harva huulel vaid pigem suu kõrval kusagil. Ja alati väga hull. Ja ma tean alati miks ta tuleb.. Nt leppisin deidi kokku ja kõik oli hästi ja siis tundisn, et silm kiheleb ja 10 min hiljem oli silm täiesti kinni paistetanud ja ylisuur vill laiutas seal. Ehk siis iga kord kui ma midagi kardan või põen..tuleb mingi suurem-tähtsam yritus vms siis võin kindel olla et vahetult enne tuleb vill.. ja kusjuures mitte ei teki vaikselt öö jooksul vaid vahetult enne kui kiireks läheb, nii, et ei jõua enam pm midagi ette võtta. Viimane kord tuli just kui Su viimase villi kohta lugesin..täiesti nõmee.
    Aga alguses ( ca 15 a tagasi) aitasid mind igasugused kerged asjad -kreemid, punase päevakybara tinktuur, hambapasta, vesinik jne ..you name it.
    Aga nyyd kui satub, et tuleb huule peale siis ainsana aitab see kui hakkan lihtsalt seda hammustama, ylivalus on aga järjet tunnen, et annab alla. Ta kas kaob vaikselt ära enne kui hulluks läheb või tekib väiksem kui ilmselt oleks algselt tekkinud või siis paari tunni pärast ilmub cm kaugemale 😀 aga reaalselt mitte ykski muu vahend ei aita eniveis niiet ma lihtsalt yritan olla positiivne, tunnen, et see leevendab ka..see ja närimine 😀
    Mul tuttaval on ka mingid rohud välja kirjutatud aga ma kõrvalt vaadates ei ytleks et tal eriti mõjuvad sest 1-2x kvartalis ikka huul rullis. Vb varem oli 3x kvartalis..

    Igatahes..vallandab stress ja abiks tuleb kui keha tegeleb muu juraga ja on nõrk 🙁 .. kõik pask korraga!

  • Avatar
    Vasta Deisi 16. jaanuar 2015 at 13:51

    Ohatistega on mul sama jama… Praegu on nina all suur kärn lihtsalt-.- tundsin, et hakkab tulema- rohi peale KOHE. Võib vaid 1 korra arvata(ja täppi panna), kellel oli järgmine päev valus ohatis nina all-.-
    Olen kuulnud, et on ka mingid süstid olemas, mis peaks kuskil aasta mõjuma…:) kui väga tihti on, uuri selle khta nt:)

  • Avatar
    Vasta Merle 16. jaanuar 2015 at 13:44

    Kõhuviiruse vastu on mul aidanud tabletid Loperamid. Võtad kaks tükki sisse ja juba on parem.

  • Avatar
    Vasta Silja 16. jaanuar 2015 at 13:33

    Soovitan edaspidi lasta arstil kohe välja kirjutada retseptiga rohi Valtrex. Helistad ja ütled, et sul on lihtsalt koguaeg hirmsad ohatised.
    Mul on see ainuke parim, tõesti imet tegev ravim. Kui varem oli ohtasit ca 10x aastas, siis nüüd max 2. Kohe kui huulel kihelema hakkan, pean löökannusena päevas 2×4 tabletti ära võtma. See aitab takistada sellel ulme mõõtmeid võtmast, kui õige täpne olen, siis ei tulegi ohatist lõpuks.

    Kui aga on juba ohatis ja rõve valu ja sügelus ja kõik muu mis sellega kaasneb.. siis ainuke rohi, mis mul kõik nö.. tuimaks teeb või ära kaeotab need vaevused, on Urgo geel ohtaistele. Ta on läbipaistev, seega pole koguaeg mingit valget plöga näos. Lisaks, natukene ikka katab seda tüütust, kuivades jääb nagu plaaster peale, või noh.. selline läbipaistev kiht, aga minu arust jällegi väga tõhus. Lisaks paraneb kogu kupatus siis kiiremini. Minu kogemuste põhjal.

    Soovitan neid kahte asja ühesõnaga!

    • Avatar
      Vasta Silja 16. jaanuar 2015 at 13:34

      Sorri, vaatasin, et eelmist postitust ei tulnud 😀

  • Avatar
    Vasta K 16. jaanuar 2015 at 13:32

    Tere Mallukas! Mul on ka aastaid ohatised olnud ja olen k6ik nipid 2ra proovinud, enamasti edutult. Apteegiravimid on kyll veidi aidanud aga 2ra nad seda kaotanud pole. Taruvaik ja kullaga h66rumine jne samamoodi. Kreemid tavaliselt aitavad ainult niipalju, et kaotavad ohatise veidi kiiremini 2ra aga ohatis teeb ikka k6ik etapid l2bi, st sygeleb, tuleb vill ->l2heb suureks ja siis k2rna ja siis tuleb oodata, millal k2rn 2ra l2heb ja siis j22b punane laik, mis j2lle mitu p2eva huulel passib. Avastasin alles aasta eest yhe kreemi, mis minu puhul kohe t66tas. Kohe kui sygelus algas, panin seda peale ja oligi vsjoo, mitte mingit ohatist seal enam ei tulnud. Siiani olen 3 korda kasutunud ja see ei ole lasknud ohatisel yldse n2gu n2idata. Elan kyll teises riigis, otsisin netist samasugust kreemi Eesti apteekidest aga t2pselt sama firma oma pole. Leidsin t2pselt sama koostisosadega kreemi teiselt firmalt, soovitan proovida: https://apteek.apotheka.ee/product/7821/aciclovir-actavis-kreem-50mg-g-5g

    • Avatar
      Vasta A 16. jaanuar 2015 at 13:42

      Kulla või villasega hõõrumine käis ju hoopis odraiva kohta..ehk siis see jäletis mis silmale tekib.

  • Avatar
    Vasta silja 16. jaanuar 2015 at 13:28

    Palu arstil valtrexi tabletid kirjutada! Ise ka hädas olnud, aga see on tõesti ainus imerohi,mis hoiab neid eemal. Kui ohatis hakkab tulema, tuleb neid löökannusena kohe võtta 24h jooksul 2×4 tabletti. Tundub hull, aga no minu jaoks tõesti imerohi. Kui varem olin pea iga kuu nendega kimpus, siis nyyd max 2x aastas 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. jaanuar 2015 at 13:33

      mul on neid tablette aga ei aita 🙁

      • Avatar
        Vasta Silja 16. jaanuar 2015 at 13:35

        Mis kogustes arst on soovitanud sul neid võtta? Mul kunagi oli selline meetod, et iga päev kaks tabletti. Nüüd siis ühel päeval 2×4 tabeltti. Tundub, et on tõhusam. Aga no seda tuleb vahetult enne ohatise tekkimist võtta jah..

  • Avatar
    Vasta Anni 16. jaanuar 2015 at 13:28

    .Kõige paremini aitab kartuli tärklis.Üks supilusikas kartulitärklist segada klaasis vees ja ära juua.Aitab kõhu hädade korral.

  • Avatar
    Vasta K 16. jaanuar 2015 at 13:25

    Minu vanaema soovitas minul pärast mu esimest ohatist soola peale panna. Niikui tunned, et hakkab ohatis tulema, siis korralikult soolaga see koht kokku panna (no nii ikka, et huul valge :D) ja siis nii kaua hoida peal, kuni enam ei kipita.
    Minul ei ole pärast vanaema soovituse kasutamist enam kordagi ohatist olnud.

  • Avatar
    Vasta Mingi 16. jaanuar 2015 at 13:24

    Mingi mingi mingi..

  • Avatar
    Vasta liis 16. jaanuar 2015 at 13:18

    Tuttav tunne, just eile oli tunne, et oh lõpuks kaob see kohutav asjandus mu huulelt ja hommikul ärkasin ja kaks tükki oli asemel 🙁
    Ja sama, esimene kord mõjuvad kõik ravimid, aga teist korda ei mõju enam midagi, nüüdseks kõik läbi proovinud ja miski ei tee paremaks 🙁

  • Avatar
    Vasta susannaee 16. jaanuar 2015 at 13:15

    mul on ka ohatis olnud suur piin. see aasta avastasin, et küünelaki eemaldaja on kõige tõhusam. kohe, kui ohatis tundma hakkan, hoian vatitupsu paar minutit peal ja tavaliselt ei kasva edasi. kui juba kaugemale arenenud, siis lihtsalt kasutangi seda pidevalt. vähemalt see kõige jubedam osa jääb vahele, kui huul mullitab ja kipitab jne. pärast muidugi niisutan seda kohta, et arme ei jääks.

  • Avatar
    Vasta D 16. jaanuar 2015 at 13:12

    Mul vanasti olid ka koguaeg ohatised, üks läks uus tuli. Tol ajal meeldis palju pidutseda, palju alkoholi ja suitsetamine. Ohatis näitab, et võta midagi ette, kuna immuunsus on nõrk. Tean, et sulle meeldib veini juua ja kes teab mida veel – Pead muutma oma eluviisi, ei usu et miski muu siin aitab.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. jaanuar 2015 at 13:16

      Olen see kuu just ennast täiega veinga tagasi hoidnud ja hakanud 37 korda tervislikumaks kui enne

  • Avatar
    Vasta Heidi 16. jaanuar 2015 at 13:08

    Minul aitab ohatise vastu väga hästi taruvaik piiritusega. Kuna mul peres mesinikud, siis see on õnneks kättesaadav ka kogu aeg. See kõrvetab ja kuivatab ohatise suhteliselt ruttu ära. Hea, kui saab kohe jaole, aga aitab hästi ka siis, kui vill juba tekkinud. Varem, kui mul ohatis üsna tihti oli, siis kasutasin plaastrit, mis tekitas villi hästi ruttu ja siis õhtul võtsin plaastri ära, mis iseenesest tegi villi juba katki ja siis taruvaiku peale. Koorik tekkis väga ruttu ja uut villi enam ei tulnud. Nüüd õnneks pole ohatist eriti ning kui on, siis on üsna leebe ja aitab lihtsalt Zoviraxi kreem. (Raudselt nüüd sõnusin ära :D)

  • Avatar
    Vasta Liis 16. jaanuar 2015 at 13:07

    Mul tuttaval oli ka vahet pidamata ohatis, ning arst määras talle mingi antibiootikumikuuri ning nüüd on tükk aega rahu olnud

  • Avatar
    Vasta mari 16. jaanuar 2015 at 13:07

    minul on ohatis korra üldiselt korra aastas (vahest juhtub kaks-kolm) aga see ükskord millal ALATI on, on minu sünnipäeval ja mitte sellel päeval kui mul sünna on vaid ikka siis kui sõbrad olen külla kutsnud ja pidu käib!
    aga plaastrit ma ei soovita üldse, sest ohatis “tahabki” saada just sellist “haudumist” ja selle plaastri all on tal seal ilusti hea haududa ja edasi minna mujale.
    mina olen tavaliselt teinud terava nõelega katki villid, viinaga puhataks ja siis võtnud toore muna koore seest selle kile ja selle limase poole omale ohatise peale pannud. see muutub seal väga väga rõvedaks ära kuivades, aga see kuivatab nii kenasti selle ohatise ära ja edasi pole enam läinud. tõesti proovi seda! just ööseks pane see munakile endale peale. ja üks asi mida ka veel proovinud olen, rösti leib ära ja see kuum endale selle ohatise peale.
    aga munakoore kile aitab mul tõesti väga väga hästi!

  • Avatar
    Vasta K 16. jaanuar 2015 at 13:06

    see film on ilmselt Final Destination 😀

  • Avatar
    Vasta a 16. jaanuar 2015 at 13:06

    Kui ohatis hakkab tekkima, vöta körvast natukene vaiku ja määri peale, see on röve aga aitab. Ma ei tea kas siis töötab kui juba kauem olnud on:D mul oli varem ka probleem, et ohatised kasvasid meetriseks ja läksid katki, aga kevadel oli väga hull, kaenla alla tuli vöötohatis, ikka näpusuuruste villidega ja käisin perearstil nädalas paar korda kuivatamas ja sain acic (?) tabletid, vötsin 5 tükki päevas ja nüüd peale seda 2x pisikene ohatis ainult tulnud ja paari päevaga ära kadunud.

  • Avatar
    Vasta Liisu 16. jaanuar 2015 at 13:05

    Kui ohatis hakkab tekkima hõõru seda kuldsõrmusega! 😉 Minul on toiminud 🙂

  • Avatar
    Vasta enelyn 16. jaanuar 2015 at 13:04

    Mul oli ka just kõhuviirus. Süda oli ikka väga paha ja hull kõhuvalu ning krambid. Ma võtsin iivelduse vastu Smectat ja peale seda kadusid kõik sümptomid. Jube hästi aitas. Järgmine hommik tundsin ennast nii hästi nagu polekski midagi olnud.
    Ohatisi on mul ka aeg ajalt. Mulle aitab õigel hetkel peale pandud hambapasta. Seda ainult tuleb natuke aega hoida,et väga ära ei kõrvetaks.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. jaanuar 2015 at 13:13

      smecta pidi jube vastiku maitsega olema 😀 mul täna ju malluka trenniõhtu ka ja ma nii tahan sinna kohale ronida!

      • Avatar
        Vasta Karin 16. jaanuar 2015 at 13:49

        Ei ole väga hull see smecta maitse midagi. Siukse kriidi maitsega on muidu see vesi. Aga võib lahjendada ka mahlaga nt 🙂

      • Avatar
        Vasta Mariii 16. jaanuar 2015 at 14:47

        Proovi sidrunimahla, mul pole 4a juba ohatist olnud. Enne seda oli koguaeg. See aitab!

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 16. jaanuar 2015 at 14:50

          ma joon igapäevaselt sidrunimahla, aga ikka on

  • Avatar
    Vasta Edith 16. jaanuar 2015 at 13:04

    Kòhuviiruse eest vòid Monsat tänada 😀

  • Avatar
    Vasta h 16. jaanuar 2015 at 13:03

    Minul oli varem ka koguaeg ohatis ja mitte ükskiasi ei aidanud. Hakkas ühest huuleäärest pihta ja lõpetas teises ääres. Ja tollel ajal oli väga stressirohke elu ka ja stress mõjutab seda väga palju.
    Ja nüüd, kus mul ei ole stressi ei ole ka ohatist väga kaua enam olnud 🙂
    PS! suitsutuhk aitas ka minul leevendada(selle pealemäärimine siis) !

  • Avatar
    Vasta Sigrid 16. jaanuar 2015 at 12:57

    Film mida mõtlesid on Final Destination.

    Ohatise vastu ei oska midagi soovitada. Ma ise ka sellega hädas aga mulle tekib nina peale/alla, mitte huulele. Kõhuviirusega aga üks ibukas ja 2 söetabletti korraga sisse ja viska pikali, ole rahulikult. Mul aitab alati.

  • Avatar
    Vasta Liis 16. jaanuar 2015 at 12:40

    Ohatise jaoks ohtralt sidurinivett… c-vitamiin peaks aitama, mul abikaasa kasutab sidrunivett (a la pool sidrunit v2hese veega ja seda 2-3 korda p2evas) ja temale on aidanud. Muid kreeme jms ta ei kasuta.
    Ei tea muidugi, kas sidrunivesi on m6istlik k6huviirusega… ? ehk liiga happeline…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. jaanuar 2015 at 12:57

      Ma ei suuda mitte midagi süüa ega juua 🙁