Uncategorized

lauamängudest

31. jaanuar 2015

Ma tõepoolest armastan lauamänge. Eriti meeldivad mulle lauamängud, kus ma võidan, aga kellel siis nii ei oleks. Näiteks Aliases olen ma hirmus kõva käsi. Veel meeldib mulle selline lauamäng nagu Katan.

Põhimõtteliselt pead sa seal ehitama külasid ja linnasid, ise samal ajal teistega kaubeldes ja vahetades. Seletades tundub imelik, aga tegelikult nii hirmus tore mäng. Praegu ihaldan ma endale kaht lisa: meresõitjad ja linnad ja rüütlid (mida ma ei suuda mitte kuskilt müügilt leida, kellel on?).

cashflow-6172285

Eile mängisime esimest korda sellist mängu nagu Cashflow. Põhimõtteliselt tundus alguses ilgelt keeruline, aga kui juba käppa sai, siis läks ludinal. Me vahepeal andsime Triinuga alla, sest meil oli oma jutte rääkida, aga mehed mängisid edasi ja Kristo pani lõpuks võidu kotti. Igatahes ma täna googeldasin seda ja avastasin, et see maksab pea 100 eurot! Juudas! Peab vist edaspidi ka Triinu juures mängimas käima.

Muidugi tahaks uusi mänge proovida, sest kaua sa ikka ainult Aliast või Scrabbelit mängid. Kogu aeg tehakse uusi huvitavaid asju, millest mul õrna aimugi pole, enne kui keegi mängima kutsub. Seega küsingi, et kallid lugejad, millised on teie meelest kõige lahedamad lauamängud?

Praegu vaatasin suvalist lauamängupoodi ja kiikasin erinevaid mänge. Näitan, mida ma hea meelega prooviks: Arkam Horror, Baila date,  Unistuste agentuur, Dixit, Võidab see, kellel on surres kõige rohkem asju,  Paras paar, Cash’ Guns. Vot. Aga jah, ootan ka teie soovitusi 🙂

PS! Kui kellelgi on mingisuguseid lauamänge üle või müügiks, siis kirjutage kommentaaridesse. Ehk mina või keegi teine on huvitatud! Ei pea olema eelnevalt mainitud mängud!

Loe ka neid postitusi!

75 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta sinu nimi 1. aprill 2015 at 21:46

    lauamangur.wordpress.com

  • Avatar
    Vasta Lihtsaltmelon 11. veebruar 2015 at 08:57

    Unistuste Agentuur on täis pask! Ma lihtsalt tahaks nii palju ropendada selle mängu pihta, äärmiselt mõttetu. Kui väga proovida tahad võin sulle enda oma ära anda.
    Võidab see, kellel surres rohkem asju ei ole tegelikult niii mõttetu. Ta on lihtsalt tavaline nö “vanamoodne” lauamäng kus veeretad täringut ja käid nupuga. On põnevamaid mänge olemas, aga samas mul siiski hea meel, et mul ka see on olemas ja ikka saab seda mängitud ka.
    Eelpool mainitutest kindlasti kindlasti soovitan Sabotööri (koos number kahega) ja Dixitit. Ma ei kujutaks ühtegi lauamängu õhtut ilma nendeta ette. Ja muidugi ka eelmainitud Carcassone (http://www.apollo.ee/lauamang-carcassonne.html) millele võib lõpmatult lisasid osta, mis teevad mängu veel ja veel põnevamaks. Lihtne õppida, aga samas saab strateegiat arendada.
    Eelmainitud Village (http://www.apollo.ee/lauamang-village.html) on mu kõige lemmikum mäng maailmas. Mulle meeldivad mängud, mis imiteerivad elu. Siin sellest ka väga lõbus tutvustus – https://www.youtube.com/watch?v=APFtUdIDUzE.

    Mulle meeldivad veel ka pisemad mängud nagu Blitz, koprabande, no merci, fotosafari, tark mees taskus. Ja klassikalised touche ja labyrinth. Kui kuskilt otsast saad küüned taha cluedole siis see on väärt kraam, aga Eestis teda ei leia (kui just Paavlisse uut paremat lauamängu kraami ei tule).

    Suuremate lauamängude puhul soovitaks alati leida enne ostmist keegi kellelt seda laenata, paar korda läbi mängida ja siis mõelda, kas tasub osta. Maitsed on nii erinevad. Mul on rahast kahju vaadates neid kalleid mänge, milles olen pettunud ja nüüd need seisavad. Avastasin, et enam ei aita see ka kui netis ennem korralikult googeldada ja inimeste arvamust lugeda :(.

  • Avatar
    Vasta Eret 3. veebruar 2015 at 11:51

    Minul on pakkuda müügiks Eesti mälumäng, mälumängudoomino ja Mondo http://www.boardgamegeek.com/boardgame/91523/mondo

    Lauamängudest julgen soovitada Ticket to Ride, Carcassonne, Stone age, Village’t, love lette’it. Minu kõigi aegade lemmikmäng on 7 wonders, siiamaani pole kohanud kedagi, kellele see mäng ei meeldiks. 🙂

    • Avatar
      Vasta Mariliis 21. aprill 2016 at 11:22

      Kas nüüd, üle aasta hiljem, on veel Eesti mälumäng
      üle? Olen väga, väga huvitatud.

  • Avatar
    Vasta Krislyn 2. veebruar 2015 at 15:53

    Meil seltskonnas on lemmikud Jungle Speed ja Ussisõnad (mõlemal on lisaks lisakaardid). Kuid veel on üks vahva mäng ka Munchkin.

  • Avatar
    Vasta ketu 2. veebruar 2015 at 11:01

    Paras paar muidu lahe mäng aga millegipärast enamasti lõppeb tüliga 😀
    Prismas peaks see müügil olema, ise ostsin sealt

  • Avatar
    Vasta Janeli 1. veebruar 2015 at 21:14

    A-Ü ja Penguin Pile-Up (võib tunduda natuke titekas, aga minu arvates on päris raske kõik pingviinid sinna mäe peale saada 😀 )

  • Avatar
    Vasta Helerin 1. veebruar 2015 at 20:12

    Soovitaksin kindlasti Activityt. Väga lahe ja naljakas seltskonnamäng! Sarnaneb aliasega, aga sinna on lisatud mõned nipid nt sõnad on erinevate raskusastmetega, lisaks sõnade seletamisele on veel pantomiim ja sõnade joonistamine. Veel on hea Eesti oma mäng “Mees, kes teadis ussisõnu”

  • Avatar
    Vasta Marilyn 1. veebruar 2015 at 19:47

    Me oleme ka oma mehega enda arvates Kataani tšempionid ja mängiks seda iga kell. Oleme isegi netist juurde printinud maid ja mu mees ehitas laua, kus need osakesed laiali ei nihku. Meil on meresõitjad olemas ja otsime juba ammu paaniliselt “Linnad ja Rüütlid” laiendit. Kirjutasin ka meie eesti Brain Games’i, et foorumid ja muud kohad pakavatad selle laiendi otsingutest, et toogu üks kuni mitu portsu taas Eestisse, kuid mitte mingit vastust. Null. Zero. Ma olen väga pettunud. Saab küll tellida välismaalt ka aga tahaksin mängu juhiseid eesti keeles, sest miski minus eeldab, et see hakkab olema täis mingeid termineid. 😀

  • Avatar
    Vasta Kristiina 1. veebruar 2015 at 19:43

    Saboteur on lahe, just kui mõlemad 1 ja 2 olemas on 😛

  • Avatar
    Vasta S. 1. veebruar 2015 at 18:05

    Touche
    My Rummy
    Ticket to Ride ja selle kõik laiendid – igatepidi lemmik
    Ei, Aitäh! (No, Merci!)
    6. võtab
    Coloretto
    Erinevad Fluxx variandid

    Katan ja selle kõiki laiendeid võin alati mängida. Kui Katan meeldib, siis äkki meeldib ka Agricola.

    • Avatar
      Vasta S. 1. veebruar 2015 at 18:08

      Ja kuidas ma sain unustada – 7 Wonders! Kiiresti õpitav ja väga mõnus mäng!

  • Avatar
    Vasta Kati 1. veebruar 2015 at 12:07

    Kuna te paarikesti tihtipeale mängite, siis soovitan mängu- PARAS PAAR:) Point on noh selles, et võidab see,kes oma partnerit kõige paremini tunneb aga küssad on lahedad ja nalja saab..ja noh tülli saab ka minna:D

  • Avatar
    Vasta gh 1. veebruar 2015 at 11:38

    Dobble

  • Avatar
    Vasta Caro 1. veebruar 2015 at 10:52

    Eelmisel aastal sain sõbrapäevaks Civilizationi, strateegia mängu, milles igal mängijal on kindel tsivilisatsioon ja eesmärk on oma tsivilisatsiooni arendada soovitud suunas. Lisaks sõjalisele taktikale on kolm võiduvõimalust veel – kultuuriline, rahaline ja tehnoloogiline võit). Mäng koosneb paljudest väikestest osadest ja kokku panemine võtab vähemalt 15 minutit aega. Kuna mäng on mahukas, siis selle selgeks saamine võttis ka aega. Eestis on müügil ka kaks laiendit, mis tekitavad uusi huvitavaid võimalusi ning ka nuppe 5. mängija jaoks. Keskmiselt kulub ühele mängule 3-5 tundi aga see aeg lausa lendab.

    Sid Meier’s Civilization: The Board Game
    http://boardgamegeek.com/boardgame/77130/sid-meiers-civilization-board-game

    Võrreldes CIViga on GoT mäng lihtsam nii õppimise kui mängu ettevalmistamise poolest. Iga mängija esindab perekonda (Baratheon, Stark jne) ning kes saab oma valdusesse 7 kindlust ongi võitnud, samuti on mänguaeg piiratud – 8 mänguringiga.

    A Game of Thrones: The Board Game (Second Edition)
    http://boardgamegeek.com/boardgame/103343/game-thrones-board-game-second-edition
    Mõlemad mängud on leitud Ludo lauamängupoest.

    Trivia mängudest on silma jäänud Wits & Wagers. Poodides pole seda ammu märganud, selle sain aastaid tagasi sünnipäevakingiks. Trivia mäng, kus ei loe ainult enda teadmised vaid ka panustamise oskus. Üks mänguring on 7 küsimust, kellel kõige rohkem punkte selle lõpuks on, ongi võitnud.

    http://boardgamegeek.com/boardgame/20100/wits-wagers

    Hea mulje on jäänud ka soome mängust Aafrika täht – mäng on piisavalt lihtne, et hakkama saab nii eelkooliealine laps, samas on mul alati huvitav seda mängida olnud. http://boardgamegeek.com/boardgame/5130/afrikan-tahti

    Mänguriiulis on ka sabotöör (1 ja 2), Reaalsuskontroll (http://www.apollo.ee/lauamang-reaalsuskontroll.html), UNO, Monopol, Alias. Dixit kogub vaikselt tolmu. Peaksin selle mängu meelde tuletama ka kuna siin nii paljud seda soovitavad.

  • Avatar
    Vasta Kirke 1. veebruar 2015 at 10:12

    BANG! on lihtsalt maailma kõige geniaalsem lauamäng, alati kui selle sõbra juurde mängima satume, kellel BANG! on, nõuavad kõik just seda. Saab LUDOst.http://boardgamegeek.com/boardgame/3955/bang
    Sinu mainitud mängudest meeldivad erinevad Arhami mängud, Dixit ja Võidab see,kellel on surres kõige rohkem asju. Esimesele neist küll suhteliselt ruttu lisakaarte osta, et põnev oleks.
    Veel on ägedad näiteks pöörane Alias ja Pandemic.:)

  • Avatar
    Vasta Mia 1. veebruar 2015 at 02:22

    Kui te 3-5 inimesega mängite, siis soovitaksin oma viimase aja lemmikut Hanabit. See on kaardimäng, kus ise kaarte ei näe, aga saab teistele vihjeid anda ja see eeldab head mälu, üksteise reaktsioonide ette aimamist ja koostööd. Üksi võita ei saa ja mulle just meeldib, et selles mängus pole konkurentsi. Ometi on väga põnev.

  • Avatar
    Vasta Sigrid 1. veebruar 2015 at 00:55

    Me täna mängisime sõprade juures alguses Monopoly ning siis Unot. Mõlemad tuntud ja mõnusad mängud. Aga muidu mul veel Saboteur, mis on väga mõnus mäng, kui seltskonnas inimesed vähegi teeselda oskavad (Ka Ussisõnade mäng sarnane ehitamine aga seda mul kahjuks veel ei ole. Siiski väga hea mäng). Imago meeldib väga, hetkel pole jõudnud veel muretseda. Siis muidugi Tark mees taskus, mis on eesti meeste loodud ja väga mõnus ajude ragistamiseks. No Merci ja Baila loomulikult. Iga mänguga on täpselt see, et sõltub VÄGA palju seltskonnast.

  • Avatar
    Vasta Diana 31. jaanuar 2015 at 22:45

    Mul on ainult monopol,alias,( a siis on mingi huvitav kaardi mäng ka, kus erinevad ülesanded mis tegema peab, see on küll hea mäng) ja siis muidugi see sõna mäng.. kus laod klotsidest sõnu.
    Reedel nägin tööjuures, et müüki tulnud Baila afterparty.. no vb see juba varem müügis aga ma polnud varem näinud.. see ikka suurel alusel lauamäng. Võibolla ka huvitav 🙂
    Ma mängiks hea meelega lauamänge, a pole kellegiga mängida 😀 Abikaasa pmts vihkab igasugu mängu, ainus mis ta mängib on kaardimäng Tonn 😀 mina seda ei oska ja absoluutselt aru ka ei saa .. seega jah. Mängugi siis üksi ! 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 31. jaanuar 2015 at 22:20

    Mu lemmik on ka Dixit

  • Avatar
    Vasta Kaisa 31. jaanuar 2015 at 22:16

    kui vähegi aega on, siis soovitan ka cards against humanity välja printida ja mõne suurema seltskonnaga mängida, kui mingit erilist mõttetööd teha ei viitsi. väga cool ja naljakas mäng! ja pakutud sabotöör ja ussisõnad on ka minu lemmikud, klassikalised eesti ja euroopa ka. alias ja imago mulle näiteks üldse ei meeldi. kahjuks mul endal eriti lauamänge ei ole, kuigi hea meelega mängiks. 🙁

  • Avatar
    Vasta kuskiltkaugelt 31. jaanuar 2015 at 21:44

    Hetkel on meie seltskonnas suureks hitiks Cluedo http://www.amazon.com/Takara-Tomy-CLUEDO/dp/B007UVKTEO/ref=sr_1_24?s=toys-and-games&ie=UTF8&qid=1422731562&sr=1-24&keywords=cluedo sellest on palju erinevaid versioone/themesi a la Family Guy jne. (ei tea mis/kas see mäng eestis poes on)

    Risk on ka väga popp meil http://www.lauamangud.ee/store/et/sojamangud/282-risk-luksversioon.html

    Ticket to Ride – samuti strateegia ja me oleme vägagi rahu http://www.lauamangud.ee/store/et/strateegiamangud/345-ticket-to-ride-europe.html

    Järgmiseks on plaan osta Cranium, pidi super fun olema http://www.amazon.com/Hasbro-16577-Cranium/dp/B0036RNWOA/ref=sr_1_1?s=toys-and-games&ie=UTF8&qid=1422732692&sr=1-1&keywords=cranium (ei tea mis/kas see mäng eestis poes on)
    🙂

  • Avatar
    Vasta Leelo 31. jaanuar 2015 at 21:23

    Meie lauamängu seltskonnale meeldivad sellised mängud nagu Agricola (tuleb pere luua, maja ehitada, loomi kasvatada,põldu pidada, et pere toita), Seven Wonders (7 maailmaimega ilusat möngulauda, reeglid lihtsad, mäng kiire ja hasarti tekitav), viimase aja lemmik Tigris ja Euphrat (linnade ehitamine ja valitsemine).

  • Avatar
    Vasta Liina 31. jaanuar 2015 at 20:36

    Cashfow’d saab mängidaga ka onlines. Saad teha oma mängutoa nii mitmele inimesele kui tahad (selleks peab igal ühel oma arvuti olema) ja seal ka päris tore seda mägnida, ei pea maksma ega midagi. 🙂

    http://www.richdad.com/Home.aspx?q=GnRXcsBmkUWC3A4qOY30YcmKviXpTiTynIJx8fKsi9c%3d

  • Avatar
    Vasta Birgit 31. jaanuar 2015 at 20:32

    https://mutukamoos.wordpress.com/2014/11/02/mehed-soovitavad-parimad-lauamangud/

    Selle järgi sai soetatud Ticket to Ride Europ ja suur lemmik!

  • Avatar
    Vasta Mari—Liis 31. jaanuar 2015 at 19:30

    Dixit on mul lemmik!!! Kindlasti proovige

  • Avatar
    Vasta Kadi 31. jaanuar 2015 at 19:08

    Saboteur ja Mees kes teadis ussisõnu! 🙂

  • Avatar
    Vasta Helen 31. jaanuar 2015 at 19:06

    Ma soovitaks ka Saboteuri mõlema osaga.
    Lisaks meeeldib mulle täiega ka reaalsuskontroll: http://www.rahvaraamat.ee/p/kaardim%C3%A4ng-reaalsuskontroll/6277/et?ean=4742667000127 just avastasin, et sellele on tulnud ka uus versioon vahepeal nimega karm versioon mida tahaks nüüd ise ka: http://www.rahvaraamat.ee/p/kaardim%C3%A4ng-reaalsuskontroll-2-karm-versioon/628027/et?ean=4742667000509

    Lisaks meeldib mulle Eesti mälumäng: http://www.rahvaraamat.ee/p/lauam%C3%A4ng-eesti-trivia-reisi/3180/et?ean=6416739019376

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. jaanuar 2015 at 19:14

      ooo, tundub nii lahe, tänks!

  • Avatar
    Vasta Deisi 31. jaanuar 2015 at 19:04

    Kataan on tõesti hea mäng! Minul kõik versioonid olemas (vanem tüüp- ehk siis puidust mängunupud). Linnad ja rüütlid ehk mingi aastake juba olnud, kuid ei ole siiani suutnud end kokku võtta, et see endale selgeks teha:D
    Samuti meeldib mäng Risk, soovitan!:)

  • Avatar
    Vasta Kairit 31. jaanuar 2015 at 19:02

    Seltskonnamängudest meeldib mulle näiteks Imago. Saab päris palju nalja ja mängida saab korraga lausa 8 inimest 🙂

  • Avatar
    Vasta KH. 31. jaanuar 2015 at 18:45

    Dixit ja saboteur on väga head. Paras paar o huvitav isegi sõprade/sugulaste keskel. Viimane kord mängides oli seltskonnaks üks noor paar oma sõprade ja ämmade-äiadega. Paarid said valitud loosi teel ning võib öelda, et oli lõbus. 😀

  • Avatar
    Vasta Ave 31. jaanuar 2015 at 18:44

    ma müün mängu paras paar http://buduaar.ee/turg/kuulutus/1949137/lauamang-paras-paar-4

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. jaanuar 2015 at 19:05

      oo! ma tahaks!

      • Avatar
        Vasta Ave 31. jaanuar 2015 at 19:41

        kirjuta mulle ja lepime kokku kuidas kätte saad 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 31. jaanuar 2015 at 19:42

          ok!

  • Avatar
    Vasta K 31. jaanuar 2015 at 18:34

    Dixit on hea!! Kindlalt 😀 aga mida suurema seltskonnaga mängida, seda põnevam on 🙂

  • Avatar
    Vasta Manjana 31. jaanuar 2015 at 18:32

    Lauamängijad on suur seltskond rahvast ja eestis (ja mujal maailmas) korraldatakse lauamänguõhtuid,- laagreid ja -võistlusi (katanis ja carcassonnes näiteks). Näiteks Tallinnas korraldab iga teisipäeva õhtu Lauamängud.ee tasuta lauamänguõhtuid mängupoes https://www.facebook.com/lorien.ee , kus saab erinevaid vähem ja rohkem levinud mänge mängida. Järgmise teisipäeva üritus https://www.facebook.com/events/902494226451611/ Seal mängitakse mingit rongimängu. Rongimänge on ka kohutavalt suur hulk erinevaid ja jube põnevaid.

    Cash fow on nn. “ärimeestele” mõeldud mäng ja hind on spetsiaalselt kõrgeks aetud, et suvakaid eemal hoida, see on ka omaette klubi. Sarnaseid ja palju paremaid strateegiamänge on tegelikult lademes.

  • Avatar
    Vasta G 31. jaanuar 2015 at 18:28

    Ussisõnade mäng on tõesti äge! 🙂 Seda soovitan kindlasti. Samas Paras paar on selline, et esmakordselt mängides on põnev, aga mida rohkem mängida, seda igavamaks muutub.

  • Avatar
    Vasta Kats 31. jaanuar 2015 at 18:27

    Mina soovitan soojalt kõigile, kellele strteegiamängud meeldivad, Pandemic’ut. Üldiselt mängitakse tiimis ja “laua vastu”, seega individuaalset võitu ei tule, aga kui õnnestub mäng üle kavaldada on hea tunne küll 🙂 Alguses võib olla pisut segane, aga kui käppa saab on väga vahva ja paras ajuderagistamine.

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis Pa 31. jaanuar 2015 at 17:59

    Bohnanza

  • Avatar
    Vasta maria 31. jaanuar 2015 at 17:58

    Tere, Rüütilid ja linnad ei ühti selle nn. uue mänguversiooniga (mis Sul ka on) ning sellepärast pole ka seda saada. Varem oli teine laud ning sinna juurde sa selle ühildada. Uurisin ise ka selle kohta ning väidetavalt on selle aasta jooksul plaan välja anda ka uus versioon eesti keeles.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. jaanuar 2015 at 18:03

      aaa okei, aga meresõitjad ühilduvad eks?

      • Avatar
        Vasta mac 2. veebruar 2015 at 07:50

        nüüd ühilduvad… uuele katanile sobivad meresõitjad tulid mingi aasta tagasi või nii välja (andis oodata)

        Ps. Dixit on ka megaäge, jaa!

  • Avatar
    Vasta Kissu 31. jaanuar 2015 at 17:57

    Ainus, mida ma tahaks oleks cards against humanity (rohkem kaardimäng, kui lauakas, aga seltskonnamäng). Kahjuks eestis ei müüda, aga eesti keelsed kaardid on olemas ja võimalik välja printida.

  • Avatar
    Vasta T.T 31. jaanuar 2015 at 17:47

    Sõbrantsi sünnal mängisime mängu, mille nimeks on Activity. Põhimõte on nagu aliasel, kuid lisaks seletamisele on veel pantomiim ja joonistamine. No, ürita käte ja jalgadega selgeks teha Lõuna-Ameerikat ja aega on 1 minut. 😀 Lisaks on ka 3 raskusastet, mille vahel saad valida. Tõeline seltskonnamäng ja ikka päris mõnusalt saab naerda. 😀
    KOhe-kohe varsti kavatsen selle endale osta ka.

  • Avatar
    Vasta Kaia 31. jaanuar 2015 at 17:44

    Paras Paar on meil kodus olemas. Mäng on kihvt, aga selleks peab sõpruskonnas olema paarid. Soovitatavalt sellised, kes on ikka mõnda aega juba koos olnud. Muidu võib juhtuda, et mõnele küsimusele ei pruugi saada üldse vastata.

  • Avatar
    Vasta Külli 31. jaanuar 2015 at 17:41

    Ma polnud kunagi üldse lauamänguinimene, aga see muutus, kui avastasin inimesed kelle jaoks lauamängude hulka kuulusid ka midagi muud, kui ainult Alias ja Monopoly 😛 (üledoos tekkis lihtsalt). Hetkel omast kogemusest soovitaksin meie seltskonna lemmikuid Agricolat, kus peab ka maad harima, maja ehitama, loomi kasvatama ja lõikusajal mitte oma pere nälga jätma. Mõned arendavad selles keerukaid strateegiaid, aga saab edukalt ka niisama mängida.
    http://www.lauamangud.ee/store/et/ehitusmangud/29-agricola.html

    Siis rollimängu elemendiga Hundimäng, kus ülesandeks on mitte end hundi poolt ära süüa lasta, ei vaja erilist õpetust ja sobib alkoholi kõrvale peomänguks, sest siis kipuvad inimesed rohkem oma rollidesse sisse elama.
    http://www.apollo.ee/lauamang-hundimang-1.html

    Veel on hästi lihtne, aga lõbus Saboteur, kus head päkapikud kaevavad käike et kulda leida ja halvad päkapikud püüavad neid takistada ja enne kullani jõuda. Sellele on olemas ka laiendus.
    http://www.apollo.ee/saboteur.html

    Viimaseks avastasin just hiljuti H.P. Lovecrafti loomingul põhineva õudus/põnevusmäng Elder Sign, kus peab takistama kolle meie maailma tulemast ja seda saab teha täringutega õigeid kombinatsioone veeretades, oma erioskusi kasutades ja teisi aidates. Mängitakse ühise tiimina. http://boardgamegeek.com/boardgame/100423/elder-sign

  • Avatar
    Vasta Kaire 31. jaanuar 2015 at 17:35

    Mul on pakkuda 10 euriga
    http://www.weplay.ee/shop/lauamangud/eesti-laulude-mang.html

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. jaanuar 2015 at 17:40

      Kahjuks ma ise nii muusikakauge inimene, et ma ei oskaks sealt millelegi vastata ja seega kaotaks. Kuna mulle kaotada ei meeldi, siis ma ei ole ise huvitatud, aga keegi teine võiks jaole lennata küll, 15 euri odavamalt ikka hea lauamängu saada 🙂

  • Avatar
    Vasta Triinusa 31. jaanuar 2015 at 17:35

    Paras Paar on kindlasti müügil Maksimarketites, ilmselt ikka mujal ka 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. jaanuar 2015 at 17:38

      Hmm.. maksimarket on…Laagris?

  • Avatar
    Vasta Kati 31. jaanuar 2015 at 17:31

    Carcassone on vaieldamatu lemmik!!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. jaanuar 2015 at 17:35

      Kas saaks linkida?

  • Avatar
    Vasta J. 31. jaanuar 2015 at 17:30

    See “Võidab see, kellel on surres kõige rohkem asju” on suhteliselt mõttetu lauamäng 🙁 kui ma poleks seda kingituseks saanud siis ma suht kahetseks seda ostu. “Paras paar” on tore mäng (eriti hea teil seda mängida nüüd, kui leidsite endale sellised mänguritest sõbrad) aga see on pigem paari korra mäng (et praegu enam seda ei ostaks). Mulle endale meeldivad sellised ajuragistamise mängud nagu on need “Eesti”, “Euroopa” aga ka rohkem meelelahutuslikumad nagu ka sinu poolt nimetatud “Alias” ja Eesti enda oma “Mees, kes teadis ussisõnu”.
    Kas see 100eurone lauamäng on seda kõrget hinda sinu arvates väärt? Miks üldse üks lauamäng nii palju maksab? Täitsa ulmeline hind 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. jaanuar 2015 at 17:34

      Tead, ma ausalt ei tea, miks see mäng niiii palju maksab, ma olin lausa hämmingus. Samas see tõesti on väga põnev ja ei ole kohe kindlasti selline “paari korra mäng” mis pärast igav mängida oleks.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. jaanuar 2015 at 17:35

      Aga mis selle “võidab see, kellel…” mängu mõttetuks teeb?

      • Avatar
        Vasta Kärt, 31. jaanuar 2015 at 18:52

        Mul ka see “võidab see kellel surres kõige rohkem asju” ja no.. ega minagi sellest midagi head just arva. Lihtsalt igav ja mitte sinust oleneva kulgevusega mäng. Mõtlema ei pea üldse seal, aga mulle just mõtlemine ja teiste huiamine mängudes meeldib ( UNO ja Katanid.

      • Avatar
        Vasta Karin 31. jaanuar 2015 at 18:53

        see on lihtsalt nö kaardiladumismäng, iga üks saab mängu algul 5 kaarti mis on erinevat värvi ja erinevate väärtustega (1st tärnist 5 tärnini) ja siis pead lihtsalt täringut veeretama ja saad ühe kaardi endale juurde või kingid kaarte teistele – kahe tärni peale läheb kolmetärnine kaart jne, ja siis võid täringuga veeretada ka sellise koha, kus saad oma pealmiseid kaarte ära visata (nt 2tärnilised). Kui täringuga veeretad ühe, liigub surm ühe sammu edasi ja mäng lõpeb, kui surm on sammudele ringi peale teinud.. võidab ikkagi see, kellel on kõige vähem kaarte. Algul huvitav ja naljakas (just need mõttetute asjade kaardid), pärast tüütab ära..

  • Avatar
    Vasta Kristiina 31. jaanuar 2015 at 17:29

    Eesti keelne Scrabble on ka väga äge 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. jaanuar 2015 at 17:33

      Jaa, see mul on 🙂

  • Avatar
    Vasta Triinusa 31. jaanuar 2015 at 17:27

    Paras Paar on hea tülikiskuja mäng. Tean, olen selle ohvriks langenud, aga ikka mängime 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. jaanuar 2015 at 17:28

      Ma googeldades ei leidnud kuskilt müügil ;(

      • Avatar
        Vasta teele 31. jaanuar 2015 at 17:57

        Seda polegi kusagil müügil, kui just vene keeles soov mängida pole. Olen kõik potensiaalsed kohad läbi käinud ja pole 🙁 Aga väga lahe mäng on muidu!

  • Avatar
    Vasta liicu 31. jaanuar 2015 at 17:26

    Saboteur, reis läbi elu, challengia, baila afterparty, mees kes teadis ussisõnu. Need on mängud, mis endal olemas ja kindlasti soovitan! Väga lahedad seltskonnas

  • Avatar
    Vasta Lugeja 31. jaanuar 2015 at 17:23

    Olen ammu casflow jahil, kui kellegil seisab ja soodsalt lahti tahab saada, siis mina sooviks!!:))
    Viimane lauamäng oli aastaid tagasi carcasone vms (kirjapilt oli kindlasti teine).

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. jaanuar 2015 at 17:25

      Jaa, ma tahaks ka, aga mitte sellise hingehinnaga 😀

  • Avatar
    Vasta Kristina 31. jaanuar 2015 at 17:23

    Saboteur is da best 🙂

    http://www.rahvaraamat.ee/p/kaardimäng-saboteur/2780/et?ean=4751010190026

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. jaanuar 2015 at 17:25

      oo! hea odav ka, kui rahhi saan, tahaks osta isegi 😀

      • Avatar
        Vasta Kessu 31. jaanuar 2015 at 17:34

        See hetkel minu lemmik ka. Kuid kindlasti osta Saboteur2 ka, siis on kordades huvitavam, ainult 1 osaga mängides on igavavõitu 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 31. jaanuar 2015 at 17:38

          Tänud hea soovituse eest 🙂