PULMAD

eilne päev

5. veebruar 2015

Eile oli üks tegus päev. Esiteks sain ma Triinuga kokku ja jälle seadsime me sammud Anna Bella salongi kleite proovima. Ühe korra olen seda juba ennegi teinud (LINK), aga kleite on palju ja valik suur, seega tuli uuesti minna. Üks kord lähen veel veebruari lõpus, sest just siis tulevad neile uued kleidid. Siis tuleb ka oma valik ära teha, sest nagu osad ASK’i kasutajad teavad, siis meie pulmakene lükkus tagasi juuni algusesse. Te küsite miks? Noh, ma sain odava pulmareisi ja tegelikult ma ei viitsi oodata enam, ma tahaks Kardoga kasvõi hommepäev abielluda, sest iga jumala päev näitab mulle, kui imeline mees mul on. Noh, välja arvatud need, kus need päevad seda ei näita 😀 Eile saatis Kardoke mulle näiteks sellise pildi. Nii armas!

10967069_10152463489547134_1983151897_n-6725890Ühesõnaga, suudan mina ikka sajast asjast korraga rääkida, eksole. Igatahes on märtsi algus viimane aeg siis see kleit ära osta, sest juunini on ainult viis kuud! Täpsemalt võin ma öelda, et mu pulmadeni on 119 päeva!

Igatahes ei ole ma kleiti veel välja valinud. Ühest küljest tundub mulle, et ma olen absoluutselt igas kleidis nii ilus! Olgu see siis printsessilõikeline või merineitsilõikeline või jumal teab milline – iga naine on pulmakleidis niiii-ii-iii ilus! Loodan teile õhtupoole eileproovitud kleite ka näidata, kui Triinu need arvutisse tõmmata viitsib.

Pärast suurt kleidiproovimist läks kere heledaks, seega otsustasime minna sööma. Sushi plazas on nii hea kana don ja Triinu sai nii armsa kirjaga sushi, nii et soovitan soojalt seda kohta 🙂

Hiljem mõtlesime, et natukene jahe on olla (ehk sellest üüratust kausitäiest jäätisest) ja otsustasime solli minna. Ma käisin viimati solaariumis siis, kui ma aastake tagasi täiesti ära põlesin. Seekord tahtsin aga proovida d-päikest. Ma tean, et tavalises solaariumis liialdamine rikub nahka ja tervist, aga tasakaalukalt ja rahulikult d-päikses käia pidavat hoopis tervislik olema! Näiteks saab nahk d-vitamiini, mida mu kehast nagunii puudu on arsti sõnul. Inff kodukalt:

d päike päevituslampide kiirgusintensiivsus on samaväärne loodusliku päikesega, teisisõnu saate d päike päevitussalongides päevitades täpselt sellise UV kiirguse doosi, kui viibides päikese käes Vahemere ääres keskpäeval.

d päike kontseptsiooni päevitus on mõnevõrra erinev nn tavapäevitusest. Kuna üldine UV kiirgustugevus on väiksem, siis kestab seanss kauem. Samas saab päevitades sama või parema päevitustulemuse kui tavasolaariumis, sest pigmendi moodustumise protsess on samasugune kui looduses päevitades ning tulemus seega kauakestvam.

d päike märgiga päevitusseade tagab turvalise päevituse. Tavasolaariumist nõrgema UV kiirguse tõttu on oluliselt väiksem oht saada päikesepõletust, mille tagajärjel võivad tekkida nahakahjustused.

Ma ise mõtlesin, et kuna kiirgus on väiksem, et siis vedelen seal külmas kambris, aga tegelikult oli tunne nagu tavalises solaariumis. Ainult, et need masinad on nii uued ja uhked seal, et hakkasid lausa meiega rääkima. Me olime Triinuga kõrvuti tubades ja ehmatasime mõlemad täiega ära, et te siis teaksite 😀

Võtsime mõlemad 12 minutit ja ma mingit erinevust veel ei näe. Samas ei peagi – alles kolme korraga hakkab pigmendis muutus tekkima, aga samas püsivat d-päikse päevitus kauem ja ilusam. Eks näis, sest pruun pekk on alati ilusam kui valge pekk!

10261216_556943277742400_580440593_n-6111338

Kuna päev oli alles noor, istusime veel natukene Patrickus ja rääkisime juttu, kuni mul tuli aeg minna külla väiksele Hedonile. Mõni ime, et ma teda enne näha ei tahtnud – mu alla surutud beebitahtmine tuli üles tagasi ja ma plaanisin iga minut seda väääikest beebit röövida. Mina ei saa aru, kuidas nad alguses nii pisikesed on? Millal Mari selline oli? KUIDAS MA TEDA HOIDA OSKASIN JA JULGESIN?

unnamed-2-4018356 unnamed-3-8525755 unnamed-9599844

Vot, aga mul polegi aega rohkem lobiseda, sest töö tahab tegemist! Mis te eile tegite? Kas d-päikses olete käinud?

Loe ka neid postitusi!

13 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kerstin 28. veebruar 2015 at 15:57

    Selline loll küsimus, et kas seal tuleb end eelnevalt selle solaariumikreemiga sisse määrida ka? Kui jah, siis oskad äkki soovitada mõnd head normaalse hinnaga? 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. veebruar 2015 at 16:07

      Ikka tuleb. Hoia pöidlad pihus, mul tulev varsti loos, kus loosin välja D-päikse aega ja sollikreemi!

  • Avatar
    Vasta ylle 6. veebruar 2015 at 08:15

    Käisin nahaarstil enda ja lapse sünnimörke näitamas, ja muuhulgas rääkis arst ka seda, et meie oleme heledanahalised inimesed, see on meie loomulik seisund ja nii peakski olema, pruuniks minek tähendab juba naha appikarjet, melaniimi tootmisega püüab keha end kaitsta ja iga kord, kui me end ale päikese tõttu nahapõletuse oleme saanud s.t punaseks oleme läinud, suurendab see nahavähki haigestumise riski 2x. Parim kaitse päikese eest on mehhaaniline, st. pikad õhukesed riided, päikesekreemi võib kasutada siis, kui muud varianti ei ole ja hädapärast on vaja napis riietuses päikese käes olla, laste puhul siis mõned võistlused, kus ühesugune lühike vorm peaks seljas olema.
    Suvel piisab d vitamiini saamisest ka 20minutist aga talvel tuleks nagunii meie laiuskraadidel elades d vitamiini juurde võtta.

  • Avatar
    Vasta Kadi 5. veebruar 2015 at 17:55

    Ükski solaarium ei ole suuteline sulle D-vitamiini tootmist tagada. Kui sa selle postitusse kopeeritud teksti korralikult üle vaatad, siis seal ei ole kordagi mainitud vitamiini. Tavasolaariumist on ta lihtsat sellepärast parem, et ei ole nii intensiivne ja seega natuke vähem kahjulikum.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. veebruar 2015 at 18:17

      Jah, ma ei pidanudki silmas, et ma lugesin seda ühte lõiku ja siis sellest järeldan seda. Ma käisin ise kohtumas nende inimestega ja maaletoojatega, nad rääkisid mulle isiklikult 🙂

  • Avatar
    Vasta Katre 5. veebruar 2015 at 16:59

    Mina avastasin kaa D-päikse alles kuu tagasi! Olen vahelduva eduga külastanud igasuguseid solaariume aga D-päikses tajusin kohe erinevust!
    Näiteks mõnest solaariumist tulles(nimesid ei hakka nimetama :D) oled higine, nahal on vastik lõhn ,nahk tundub pingul jne… siis D-päiksest tulles pole ma kordagi olnud higine ja nahk on mõnusalt pehme! Lisaks veel ilusad salongid – avarad ja puhtad (näiteks Mustika keskuse oma ;))!

  • Avatar
    Vasta Kadi 5. veebruar 2015 at 15:25

    Ma olen alati öelnud, et pruun pekk on alati ilusam kui valge pekk 😀

    Klikkasin ma siis sellele d päikese lingile ja mida imestust- otsustasin mingi aeg tagasi, et hakkan varsti uuesti solaariumis käima ja olin just selle koha välja valinud. Ma pole seal küll kunagi varem käinud, aga juba väljast vaadates näeb see solaarium imeilus välja! Ma mõtlen nüüd just seda Narva mnt-l asuvat. Lucky youuu, et saad seal tasuta käia:))

    Hinna suhtes tekkis nüüd küll küsimus, sest kodulehel on kirjas, et üks seanss maksab 6.12, kuid kirjutasid oma tekstis, et võtsid 12 minutit. Kas see on üks seanss? Sa ei pruugi teada, aga igaks juhuks küsin:) Seansi hinda polegi nagu varem näinud, tavaliselt hinnad ikka minutites:D

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. veebruar 2015 at 15:25

      Mul läks 5 euri sentidega millegagi see 1x.

  • Avatar
    Vasta Gerli 5. veebruar 2015 at 13:52

    D-päike on üks võrratu koht! Olen seda kõikidele oma sõbrannadele soovitanud ja käin ise ka. Tavasolaariumis põlesin alati ära, vahet polnud mitu minutit, aga d-päikeses isegi vahepeal kui mitu kuud ei käinud, võtsin ikka 15-18min ja no nii mõnus. Olles ise ligi kahe aastane külastaja d-päikeses, ütlen, et täiesti tõsijutt, et jume kauem peal, tervislikum tunne ning tuju läheb alati heaks. Rääkimata nende üliägedatest teenindajatest!

  • Avatar
    Vasta Sandra 5. veebruar 2015 at 13:49

    Pole solaariumis kunagi käinud ja ilmselt ei lähe ka. Ma ei julgeks seal kapslis seeski olla, lisakas pole nahale hea ka. See D-päike tundub üsna ok olevat. 😀 Õnneks on mind õnnistatud nii hea nahaga, et kui kevadel esimest korda päevitusiietega natuke väljas tuian, siis saan juba jume peale ja juuliks olen tavaliselt juba täitsa pruun valmis. Püsib kaua ka, praegugi on veel õrnad päevitusrandid näha selja peal. Need küll imeõrnad. 😀 Aga mõne kuu pärast saab juba päevitama hakata. Aga eile tegin pulmaküünla proovikat, käisin koolis ühes praksis ja olin niisama mõnus. Ahjaa, trennis ka muidugi. 😛 Hetkel meisterdan ametimärke pulma. 😛

  • Avatar
    Vasta Kissu 5. veebruar 2015 at 13:38

    Kusjuures d-päikese päevitus hakkabki alles nii ühe-kahe päeva pärast välja lööma ja nii kolmas-neljas päev on jume peal. Aga jah, need korrad, mis seal käinud pole õnnestunud ära põleda + kui tavasollis saab 10-15minutit olla siis seal võib julgelt juba 20min olla.

  • Avatar
    Vasta Kairi J. 5. veebruar 2015 at 13:08

    Ma olen aeg-ajalt ikka solaariumisse ära eksinud aga D-päikeses käisin kolm nädalat tagasi esimest korda ja kui ma ausalt ütlen, siis tavasolaariumisse enam tagasi ei roniks. D-päikeses saan 20 min vabalt lebotada ja tulemus on nii ühtlane, päevitus tundub kuidagi sügavam ja nahk ei hakka isegi õhetama 😛

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. veebruar 2015 at 13:11

      Mulle ka meeldib seal sooja käes vedeleda – nagu rannas, aga ilma jubeda liivata püksis 😀