KARDO Lapse üles kasvatamine LAPSED Mari

kehv ema aka vana peer

8. veebruar 2015

Jälle on kellelegi ette jäänud see, et ma ilma Marita kohtades käin. Kujutage ette – trennis, teen tööd, käin külas, väljas. Mari on samal ajal siis kas kodus minu ämmaga, minu ema juures või kodus ämma ja Kardoga. Aga TEGELIKULT tahab laps ju emaga olla ja mis kurat ma selle lapse valmis tegin, kui ma temaga olla ei taha.

soh-1290871

Kuigi ma sellised “küsimusi” läbi ei lase, siis neid on üsna omajagu ja ma ühe korra veel üritan siis selgeks teha, juhul kui keegi arvab, et mu vaene laps kuskile keldrisse aheldatud on, samal ajal kui mina nädalaid jutti narkopidudel aega veedan ja ringi reivin sektidega.

Me ärkame hommikul üles – mõnikord ärkab Mari kell 4 hommikul ja keeldub magama jäämast. Mis seal ikka. Ajan kargu alla ja tulen Mariga alla tsillima, keedan meile teed. Umbes 7 paiku vajub ta siiski uuesti magama ja mina saan ka inimese kombel edasi magada. SAAN, aga kurat, ei jää. Mis seal ikka, passin siis arvutis, vahin telekat, blogin umbes 9ni, kuni Mari ärkab. Siis meisterdan ma meile midagi hommikusöögiks, vahime ringi, topime palle mingisse…palliasja, mis tal on, võitleme puldi pärast, koristan ta järel asju ära, vaatan, et ta kuskilt surnuks ei kuku ja muu selline suvaline igapäevaelu.

Vahepeal käin vetsus – mõnikord üksi, mõnikord hoian samal ajal last süles ja vaatan, kuidas ta mu pissimise ajal vetsupaberit NÄRIB ja mind samal ajal kallistab. Ma kutsun seda lisadega urineerimiseks.

Kui Mari lõunaunne jääb, lähen mina trenni. Mõnikord teen pattu ja lähen trenni PÄRAST Mari lõunaund, sest siis ma saan vahepeal kaks tundi diivanil tagumenti sügada või muid toimetusi teha, mis ei hõlma iga sekund väikelast takistamast kuskile ronida/alla hüpata.

Üldiselt olen ikka viisakas ja lähen trenni Mari une ajal. Tõesti, see on minust äärmiselt ebaviisakas ja emana ebasobilik, et ma magavat last endaga trenni kaasa ei lohista. Mitu korda olen kaalunud, et kas peaks Mari uuesti sisse istuma, et siis ta oleks kenasti 24/7 minuga koos ja siis vähemalt ei saaks inimesed öelda, et ma oma last kuskile jätaks, eksole.

Mõnikord olen lausa nii hirmus ema, et lähen peale trenni veel kuskile sööma, mistõttu jõuan koju 30 minta hiljem. Mul häbi seda lausa kirjutadagi, on see ju umbes sama suur patt, kui oma lapse vigaseks peksmine. Mis laps tahaks veeta natukene aega kahekesti oma vanaemaga, kes laulab talle laule, loeb talle raamatuid ette, viitsib talle tunde järjest mandariine koorida jne. JU-BE!

Kuna seda pärast trenni söömist nii väga ei juhtu, siis ütleme, et kella kolmeks olen ma kodus tagasi ja nõnda sööme me Mariga koos, jaurame ringi, mina koristan tema laiali loobitud asju, vaatan, et ta kasse ei peksaks ja taldrikuid laiali ei loobiks mööda elamist, proovin talle lipsukesi pähe panna, mida ta kohe ära kisub, teen talle “sile tee, sile tee, künkad-mättad, auku” ja muid selliseid igapäevaseid asju.

Mõnikord tahan ma tõesti sõbrannaga kuskile istuma minna (tavaliselt Sahver – lähedal ja niii hea!). Seega ootan ma ära kui Kardo koju jõuab ja lasen jeed. LAPSETA! Ja kujutage ette – suudan istuda kaks tundi niimoodi, et ei värise looteasendis nurgas ja igatse oma last. Noh, seda ikka juhtub, et näitan telefonist Mari pilte või räägin temast, aga no jah. Saan ka niisama oldud.

Enamasti jõuan siis koju tagasi 8-9 paiku, mil Maril on vanniaeg. Pean tunnistama jälle enda hirmsat emageeni puudumist, sest vannitab teda tavaliselt Kardo. Jube ta on, aga Kardo on terve päeva tööl olnud ja ei ole ju pmst üldse saanud Marimummuga aega veeta, nii siis võtab see vaene mees ennast kokku ja vannitab oma tütart. Mis tal muud üle jääb, kui tal nii sitt naine on. Nutab ja peseb!

Mõnikord on nii, et ma helistan ja uurin, et kas Mari magab ja KUI MAGAB, siis jään kauemaks õue mängima. Kuigi viiskas oleks ikkagi 24/7 lapsega olla, siis noh, emainstinkti puudumisel on üllatavalt kerge paar tundi magavast lapsest eemal olla.

Teinekord lähme Kardoga koos välja. Siis jääb Mari Leaga. Või anname minu emale. Mingid vanemlikud instinktid on meil säilinud, seega viime Mari koju jõudes läbi une ikka ta enda voodisse meie toas. See muidugi tähendab seda, et on võimalus, et ta otsustab ärgata kell 4 ja siis ronin mina temaga alla ja hakkab kõik otsast peale.

Tjah, tean, et mõned emad ei tahagi väljas käia, sest lapsega koos olla on nii hea. Teate, mulle shokolaad ka väga meeldib ja nii hea on, aga lõpuks hakkan ma ikka oksele, kui ma seda 24/7 sööks. (haha, kõlab nagu ma Mariga koos olemise peale oksendama hakkaks :D).

10958604_711191725667286_1248066529_n-1915759

Ma ei hakka valetama – ma tean, et ma ei olegi nii emalik, kui mõned teised. Ma ei ole mingi väga titeemme ninnu-nännu. Isegi selle künkad mättad mängu taipasin Marile siis tegema hakata, kui Kätlin mulle ette näitas. Mulle meeldib aeg-ajalt sõpradega aega veeta ja ma tõesti ei usu, et nüüd kui laps on 1 aastane, siis ma tohin eemal olla 1 päev. Mis siis kui kaks olen? Mis siis saab?

Ma USUN, et lapsele meeldib kõige rohkem emaga olla, aga sõbrakesed, ma ju OLENGI temaga kõige rohkem. Ma ehk ei viitsi temaga tunde torni laduda või palle veeretada, aga seda viitsib teha näiteks Kardo. Kui mina ei viitsi temaga välja minna, lähevad minu vanemad. Või Kardo.

Mis vahet seal on, kes teeb, kui ära tehakse? Ma TAHAKS küll olla selline ideaalne ema, nagu mulle näiteks Kätu tundub, aga ma lohutan ennast sellega, et ma olengi rohkem…adekvaatsemalt suhtleja. Ma ei jõua ära oodata, et ma saaks kõikide Mari “MIKS” küsimustele vastata ja talle rääkida lugusid enda lapsepõlvest ja enda papast ja sellest, kui igav ta oli kui ta beebi oli.

Praegu peab ta leppima sellega, et ta 95% ajast minuga peab veetma, et ta ise ringi tuiab ja raamatuid “loeb”, et me vahepeal mingisuguseid asju teeme ja lollitame ja SUUR PULL saab alguse siis, kui issi koju tuleb ja teda jalgadest kinni haarab ja samal ajal kõhule puristab. Mitte, et mina seda ei tee, aga Kardo teeb KOGU AEG. Ma arvan, et Mari usub, et issi ongi selline maagiline inimene, kes ongi siia ilma loodud talle banaani andmiseks ja kõdi tegemiseks ja kukile võtmiseks.

Ja mul on nii hea meel, et mul on nii hea mees ja nii hea ämm ja eks ma ise annan ka endast parima, et olla veel parem, aga ma olen endaga juba ka praegu rahul. Ausalt. Lihtsalt sellised “sa üldse ei ole oma lapsega, sest sa ei kirjuta temast” siis päriselt ka, ma olen elus näiteks tualetti külastanud niimoodi, et ma sellest kirjutanud ei ole. Kas see tähendab siis, et seda tegelikult ei juhtunud 😀

Et õli tulle valada, siis Maril on neljapäeval esimene lastehoiu proovipäev ja märtsist lähen ma täiskohaga tööle. Hirmus-hirmus lugu! Kui keegi lastekaitse tahab kutsuda, siis ma elan männikul. Täpsemat aadressi küsi meilitsi.

Lõpetuseks paar pilti meie eilsest reisist Järve Keskusesse, kust Mari üritas varastada kaks lauvärvi. Suurest häbist ostsin ära ja panen Marile tulevikuks kõrvale ühe musta ja ühe lilla lauvärvi!

10958102_1533933903546386_1091780679_n-7815011

Muuseas, ma vanasti kustutasin askist nõmedad küsimused kohe ära ja unustasin nad sekundiga. Nüüd ma hoian neid alles, et kunagi neid videopostis kasutada. Näete, ühe päeva saak;)vana-peer-1293965Teie,

Vana peer!

Loe ka neid postitusi!

45 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Vasta Hea ema vs halb ema | Liisu kirjutab 12. veebruar 2015 at 14:05

    […] meeldib Malluka blogi lugeda. Eriti rõõmsaks tegi mind üks tema viimase aja postitus, mida lugedes tabas mind äratundmisrõõm – jesss, ma polegi ainus “kehv ema”! […]

  • Avatar
    Vasta Egle 10. veebruar 2015 at 14:42

    Haha 😀 Ei tea kas keegi sulle näkku ka julgeb selliseid asju öelda?
    Ja mis kuradi pärast sellised vihkajad su blogi loevad?? 😀

  • Avatar
    Vasta R. 9. veebruar 2015 at 23:31

    Ma arvan, et suurimad targutajad on lastetud naised, kes ei tea, mis üldse tähendabki emaks olemine 😀 Mina arvan, et emadel peakski just kohustuseks saama (võimalusel) tunnike paar väljas käimine, vahet pole kas siis trennis või sõbranna juures vms. Mina võin enda kogemusest öelda, et lapse 8ndaks kuuks olin ma närvihaige valmis, sest laps oli mul tissisõltlane ja keegi eriti temaga hakkama ei saanud. Mõtlesin ka olla see superema, kes pühendab kogu oma aja lapse peale. Lõpuks olid mul sagedased tülid mehe ja vanematega. Praegu mõtlen, et olin ikka täis mõrd sel ajal 😀 Need, kes on emad mõistavad mind täielikult, ma olen selles kindel. Ja nüüd teie lastetud targutajad, kasutage oma ajusid ja mõelge nüüd loogiliselt, kumb on parem variant, kas õnnelik ema, kes käib vahepeal paar tundi nädalas trennis või närvihaigest ema, kes sööb kõigi närve, samuti kandub see närvilisus ka lapsele. Aga noh, mina võin suurima hea meelega vanade peerude klubiga liituda, sest nüüdseks käin lausa kõrgkoolis oma pooleteist aastase lapse kõrvalt 😀

  • Avatar
    Vasta Aveli 9. veebruar 2015 at 14:28

    Tunnistan juba ette, et minust saab ka selline ema, kes ei ole 24/7 oma lapsega koos. Tahan, et mul oleks ka aega iseendale. Need kirjaoskamatud kritiseerijad vahutavad lihtsalt kadedusest – nad on kolme lapsega üksikemad, kõigi kolme lapse isad on nad minema ajanud. Koolis ei pannud nad ka suurt tähele..

    Sulle edu, kõiki sinu postitusi on vahva lugeda, oled asjalik..ja naljakas! 😉

  • Avatar
    Vasta Karmen Lepp 9. veebruar 2015 at 13:59

    Kes teeb, see jõuab. 🙂
    Usun, et iga ema oma valik, mida ajaga teha. Mina näiteks läheks lõpuks hulluks kui ei saaks vahepeal välja(trenni) ja end pereelust välja lülitada. Ma arvan, et hobidega emad pole halvemad kui hoolitsevad kodukanad.

  • Avatar
    Vasta kats 9. veebruar 2015 at 01:13

    Haahaahaa, ma ka rongaema siis. Võtsin mõlemale lapsele 6k vanuselt 3x nädalas 2h lapsehoidja, et trennis käia, läksin kahe väikese lapse kõrvalt (väiksem oli 10 kuud vana) nädalaks välismaale shopingutuurile, lapsi ma muidugi kaasa ei võtnud

  • Avatar
    Vasta La 9. veebruar 2015 at 01:09

    Ma leidsin ükspäev ühe nutika mõttetera. Mulle andis see palju jõudu: “Sinust saab halvasti arvata ainult see, kes on ise halvem. Parem inimene ei mõtlegi teistest.”
    Kujutasin juba vaimusilmas ette neid süngeid, räsitud, eluga pahuksis olevaid hambutuid tegelasi, kes su suhtes vaimset masturbatsiooni harrastavad. Inimene kellel on hea olla ja kes armastab ennast, ei ütle teistele lihtsalt niisama halvasti 🙂
    Pea püsti, sa oled mõnus!

  • Avatar
    Vasta Kati 9. veebruar 2015 at 00:38

    Sa oled avaliku elu tegelane, loogish et sa Sa saad inimrämpsult igasugust paska kaela, selga ja aski. Pane see ask kinni, mõttetu koht! Me oleme juba siiski juba vanemad kui 15, me ei vaja kohta kus salaja saaks mõni klassivend öelda, et kes sa oled ja mis ta tunneb, eksole?
    Sa oled see kes sa oled ja kellena sa ennast tunned!

  • Avatar
    Vasta Mari 9. veebruar 2015 at 00:06

    Mina juba pikka aega mõelnud, et kuhu sa Mari paned kui oma tegemisi teed, sest ega sa pole seda väga nagu mainund. Ja seda mitte paha pärast vaid kadedusest, sest enda last pole tööpäevadel kellegi hoole alla jätta peale tasulise hoidja. Nüüd siis tean, et Maril on vanaemadega väga vedanud!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. veebruar 2015 at 05:41

      Omast arust ma olen maininud, et elame ju koduse ämmaga, tundub ju loogiline, et siiis enamasti talle jääb 🙂

  • Avatar
    Vasta S 8. veebruar 2015 at 20:50

    Kas sellised inimesed on PÄRISELT olemas? Kes nad on? Kus nad on? Kas keegi tunneb mônd sellist? Kas ma olen ainuke, kellele tundub, et see pole vôimalik, niimoodi môelda vôi öelda?

  • Avatar
    Vasta Ann 8. veebruar 2015 at 20:18

    Sa ei peaks sellistele lollustele üldse vastama!

  • Avatar
    Vasta Kristin 8. veebruar 2015 at 19:00

    Jumal tänatud. Ma juba arvasin, et tänapäeva emad on kõik ää keeranud aga õnneks on ikka normaalseid ka 😀 Siit kasvab üks normaalse närvikavaga Mari 😀

  • Avatar
    Vasta Liisa 8. veebruar 2015 at 17:24

    hahahaa, ilmselt on aski kirjutajad need, kes panevad oma facebookis töökohaks – täiskohaga emme:)
    nad ongi kibestunud, istuvad oma tibuga 24/7 kodus, näevad välja nagu vanad varesed, pole neil sõbrannasid ega midagi… pole mõtet vast välja teha 😀

  • Avatar
    Vasta Smurf 8. veebruar 2015 at 16:49

    Sellest väljas käimise osast tunnen ma ka end ära. Minul piiga Marist 10 päeva noorem ja kuni lapse esimese eluaastani ei käinud ma mitte kuskil .. ei julgenud , ei tahtnud .. Nüüd olen käinud umbes täpselt kuu aega trennis.. Lapse sokutan mugavalt enda vanaemale uneajaks ja lähen südamerahuga trenni 2 tunniks. Vahest olen nii tropp, et olen lausa 3 tundi trennis, siis lähen vanemale tütrele lasteaeda järgi ja lähen temaga muusikakooli ka – olen siis eemal pisemast nii 5 tunnikest..
    Kuna mul on plaanis minna 4 kuu pärast reisile, siis arvan et on just hea, kui saan pisemat harjutada vanavanaemaga olema .. reis ise kestab 7 päeva ja siis ei teki vast lapsel nii suurt igatsust ja shokki, kui päeva pealt mind järsku pole ..

    Aaah, las koerad hauguvad …

  • Avatar
    Vasta mari 8. veebruar 2015 at 16:40

    Tere Mallukas!Minumeelest on nii tore,et teil on kelle hoolde laps jäta. Ma olen enam kui kindel,et kui lapsest eemal oled,mõtled sa tema peale.Ja ma tean ka seda,et väike eemalolek selline aeg ise endale teeb sind just paremaks emaks.Ja ii hea on koju saabuda väike tirtsuke ootamas.Pluss ma tean,kui raske on väikse lapsega shopata või kuskil käia.Leian,et polegi vaja teda kaasa vedada,last ei huvita need käigud ja mängides on tal parem.Ära muretse ja lase samamoodi edasi,su lapsel on head hoidjad,ema vajab ka vaheldust,et mõistus korras püsiks.Ja muide Maril on nii lihtsam lastehoiuga ka harjuda.

  • Avatar
    Vasta evelyn 8. veebruar 2015 at 16:07

    Haaahaaahaaa… Sain korralilult naerda praegu. Ja samas pean vist nutma ka, sest tuleb välja, Et ma vist ka rongaema. Ausalt öeldes tahaks näha neid kommenteerijaid päris elus, äkki ma õpin siis ka “näpp-perses-emme” olema. Nii, et kui on mõni vabatahtlik, siis tulen koolitusele 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. veebruar 2015 at 16:09

      jätke mulle ka ruumi!

  • Avatar
    Vasta kristi 8. veebruar 2015 at 16:05

    Ma arvan, et ükski ema ei kirjutaks sellist kommentaari, kes teab kui palju väiksed lapsed aega,hoolt nõuavad ja päevas see 1- 2 tundi on pigem vajalik eraldi olla, et saaks oma akusi laadida.
    Või teine variant , kes selliseid kommentaare kirjutavad, on need kes ei saa päevas 1-2 eraldi olla ja on nii kibestunud ja elu peale vihased.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. veebruar 2015 at 16:08

      Ma ise mõtlesin ka, et ehk just need, kes ise ei saa ära minna, neil tekib selline viha ja pahameel.

  • Avatar
    Vasta Mariin 8. veebruar 2015 at 16:01

    Yldiselt. Kui see blog oleks muutunud mingiks emmeblogiks kus kreemjat kakat analyysitakse ja kilgatakse: “Meie oleme juba nii suured tydrukyd et m2hkusid ei vaja” siis ma ei loeks seda enam. Aga loen just sest r22gitakse sigade arsti juurde viimisest ja muust mis p2ris elus ette tuleb.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. veebruar 2015 at 16:08

      Ma ei tea, kui tihti sul ette tuleb sigade arstile viimist, aga ma usun, et rohkem inimesi puutub kokku titekakaga. Muuseas Maril oli vahepeal mega kõhujama, aga imelik oleks sellest blogida olnud 😀

  • Avatar
    Vasta Sally 8. veebruar 2015 at 16:01

    Palun tee üks postitus ka selle kohta, kuidas sa suudad sellise kriitikalaviiniga toime tulla? Mulle tundub, et ma oleks küll sellise aja peale hullumajas juba. Inimeste õelus ja rumalus lihtsalt ületab igasuguseid normaalsuse piire.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. veebruar 2015 at 16:07

      Ma usun, et sellel teemal mu videopostitus tulebki 🙂

  • Avatar
    Vasta L 8. veebruar 2015 at 15:59

    Ema hakkas mul tööl käima paari aasta pärast mu sündi ja lapsepõlvest on meeles vanavanaema-vanavanaisaga veedetud ajad, kui nad mind hoidmas käisin. Ma olen väga õnnelik, et ma sain nendega nii palju veel koos veeta kui võimalik, sest enne minu 8 aastaseks saamist surid kahjuks mõlemad. Mul on vaid parimad mälestused nendest. Vahepeal hoidsid ka teised inimesed ja minu jaoks oli see vaid põnev. Seega ma ei mõista ka, miks peaks laps 24/7 vaid emaga veetma, kui on palju teisi pereliikmeid ja sugulasi. See pigem rikastaks lapsepõlve.

  • Avatar
    Vasta mann 8. veebruar 2015 at 15:50

    Uskumatu,et mõni inimene saab nii õel olla ja lihtsalt lambist sellist sitta toodab.Eks need on need emad,kes ise ei saa kusagil käia ja last pole kellegagi jätta ja siis kadedusest ussitavad siin.
    Lapse kasvatamine on ikka väga hull töö ja vaev,et peaks ikka väga loll olema,kui keegi emapalga nimel lapse saaks. Ja lapse kasvades kasvavad ka lapse vajadused.Lapsele hakkab tulevikus ikka palju raha kuluma. Usun,et Mallukas suudaks vabalt ise oma lapse üles kasvatada,ilma riigi abita.

    Ja Mallukas näeb väga ilus ja nooruslik välja.Viimasel ajal veel eriti õitsele löönud. +isiksusena ülimegacoool inimene! 😉

  • Avatar
    Vasta mann 8. veebruar 2015 at 15:40

    Ei ole hullu,kui mu laps oli väiksem siis ma õpetasin talle numbreid ja laulsin tähestikulaulu, mille peale üks mu sõbrannade grupp arvas,et ma ei peaks väiksele lapsele asju õpetama,sest muidu ta aju ei arene normaalselt.God bless the world,et nad oma lastele ees numbreid ja tähti ei lugenud,kes teab mis siis juhtuda oleks võinud 😀
    Ja kes teisele ütleb,see ise on 😀
    Vb peaksid loosima välja ühe psühhiaatrisessiooni kus taastatakse tervet mõistust,tundub,et osavõtjaid oleks võtta küll ja küll

  • Avatar
    Vasta B 8. veebruar 2015 at 15:38

    Pekirõvedik 😀 😀 Mother of words, ma ütlen 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. veebruar 2015 at 15:43

      loodan, et sellest saab mu uus hüüdnimi

  • Avatar
    Vasta Elle 8. veebruar 2015 at 15:38

    Sa võiks rohkem neid Aski kommentaare üles panna

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. veebruar 2015 at 15:42

      ma teen nendest videoposti, need tegelikult päris naljakad kohati

  • Avatar
    Vasta M 8. veebruar 2015 at 15:34

    Ohh, kindlasti on sul see plaanis nii ehk naa, aga räägi tööst ja lastehoiust lähemalt ka!
    Mul saab ka varsti kohe emapalk läbi, mis edasi, ei teaaaaaaa o_o

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. veebruar 2015 at 15:38

      eks ma märtsi alguses kirjutan ka muidugi 🙂

  • Avatar
    Vasta Agnes 8. veebruar 2015 at 15:33

    Misasja ma just lugesin??? Ma mõtlen neid kommentaare ja muid kauneid kaasinimeste mõtteid. Andke andeks, aga kui loll olla ega seda siis pea kohe avalikult välja näitama.

    Las need kuku-nunnu-ninnu-nännu, titt puusa külge kleebitud emmed olla, kes mitte millegi muu jaoks aega ei võta ja muud ei tee, kui istuvad aasta või paar lapsega kodus. Pärast on häda, et mees ei taha jätab maha ja kõik sõbrannad on kadunud. Ei tea küll miks onju?! Sina ela ja ole täpselt nii nagu sa oled, näha ju et laps on sul rõõmus ja õnnelik ja eluga rahul. Ise oled ka, ma usun! 🙂 Las see kanakari kaagutab.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. veebruar 2015 at 15:36

      Ma ei ütle, et see ka alati halb on, kui mõni tahab ja ongi lapsega 24/7 kodus. Tõesti – igaüks teeb nagu talle meeldib ja nii kaua kuni see kellelegi ohtlik pole, andku takka

    • Avatar
      Vasta Janika 8. veebruar 2015 at 17:46

      Agnes, ma üldse ei taha nii öelda, aga saa laps ja kommenteeri uuesti 🙂 Isegi kui sa oma titte endale puusa külge ei kleebi, loodan, et sul tekib austus nende emade vastu, kes seda teevad ja kujutad ette, istuvad veel kauemgi oma lapsega kodus kui 1-2 aastat ja on sealjuures veel väga õnnelikud. Natuke infoks veel nii palju, et ükski hea mees ei tõmba litsidesse, sest ta naine kasvatab kodus nende lapsi 😀

      Ma ei saa üldse aru, mis haigus on teiste elu elada. Hea huvitav lugeda, kuidas teistel on elu korraldatud lapsega/lastega, aga oma negatiivse arvamuse võiksid küll kõik endale jätta 🙂 Suurest rõõmust ju sappi ei pritsi, juu on tegemist ikka õnnetute ja kadetate inimestega. Õnneks on see juba nende isiklik probleem.

      • Avatar
        Vasta Agnes 8. veebruar 2015 at 19:28

        Päris naljakas, et seda minu kommentaari võis nii hinge võtta. 🙂 Ma tegelikult ei saa täpselt aru, mis sinu tagumikku hammustas? Kui mul laps olema saab, siis ma kindlasti ei käi internetis teistele naistele ütlemas, et nende valik mitte 24/7 lapsega kodus istuda, näitaks, et nad on halvad emad. Ma olen veendunud, et ka mina oleks lapsega kodus vähemalt 3 aastat, aga see ei tähenda, et mul sealt kõrvalt ei võiks oma elu ja tegemisi olla. Just täpselt seda sama oma elu heideti Mallukale ette, alusetult ma leian. Kui keegi tahab olla laps puusa külge kleebitult, olgu jumala pärast. Aga kui keegi teine otsustab seda mitte olla, siis see ei tee temast halba ema. Ma pean kõikidest lapsevanematest väga lugu, kes oma lastest terveid, arukaid ja häid inimesi kasvatavad. Ja infoks nii palju, et see et mees läheb võõraste naiste seltskonda ei tee ühtki naist tingimata litsiks, küll aga teeb see mehe tõpraks.

        Minu kommentaari mõte oli, et igaüks elab oma elu ja kasvatab oma lapsi nii nagu paremaks peab, senikaua kuni sellega lastele kahju ei tehta.

        P.S. Janika, see et sa mind kaugest ajast tead, ei tähenda, et sa kõike tead. 🙂

        • Avatar
          Vasta Janika 9. veebruar 2015 at 11:28

          “Las need kuku-nunnu-ninnu-nännu, titt puusa külge kleebitud emmed olla, kes mitte millegi muu jaoks aega ei võta ja muud ei tee, kui istuvad aasta või paar lapsega kodus. Pärast on häda, et mees ei taha jätab maha ja kõik sõbrannad on kadunud. Ei tea küll miks onju?! ”
          Kas see pole mitte halvustavalt öeldud koduste emade kohta :D? Hinge ei kriipinud, aga naerma ajas. Kuidas saab üks noor naine nii öelda, kel endal lapsi pole. Kuid nüüd mõistan, sa lihtsalt elasid Mallukale kaasa. Proovisid leida negatiivset koduste emade kohta ja selle kaudu õigustada Malluka käitumist (tal jääb nüüd vähemalt mees ja sõbrannad alles :D) Mind tegelikult ei huvitagi, kas need olid nüüd sinu mõtted või Mallukale täielik kaasaelamine.
          Õnneks su teine kommentaar oli juba palju pädevam 😀

          Kokkuvõttes on kõigi elud korraldatud täpselt nende vajaduste ja võimaluste piires. Loevad inimeste iseloomud ja ainus, kes võib pere elukorralduse kallal kobiseda, on siis kas mees või naine. No ei lähe teise elu elama 😀 (äärmused jätame muidugi välja, kui lapse elu ja tervis on ohus)

          Ps. Mallukas, mulle meeldib su ausus. Tore postitus oli, aga loodan, et see ei tulnud tundest, et pead end kellegi ees õigustama. Ei pea 🙂

        • Avatar
          Vasta Janika 9. veebruar 2015 at 11:30

          Ahjaa, Agnes, see, et ma tean su nime ja nägu, ei mängi minu kommentaari puhul mingisugust rolli ja ma ei mõista, mis see üldse siia puutub 😀

  • Avatar
    Vasta Anna 8. veebruar 2015 at 15:24

    Ära üldse põe 😀 Praegu on nii palju neid overprotective emasid. Ja siis pärast lapsed ei saa ise kuskile mindud ja üksi kodus oldud jne jne. Usun, et Maril on just hea meel, et vanaemadega aega veeta saab. Inimesed on lihtsalt imelikud ja kommenteerivad imelikke asju 😀

  • Avatar
    Vasta In 8. veebruar 2015 at 15:20

    Normaalne minuarust!
    Tean ühte ema,kes ei julge ilma lapseta juuksurisse minnagi. ja laps hakkab kohe nutma kui mõni võõras(st sugulane vm) sülle võtab? On see siis normaalne?
    Vana peer 😀 😀 😀 on ikka sõnad mõnel 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. veebruar 2015 at 15:22

      Jah, mina tean ka selliseid inimesi, kes kuskil käia ei saa. Mina olen aga terve aja saanud käia, sest Mari ei ole selline olnud kunagi. Eks võib raske olla jah, kui laps aina nutab vms, aga seda enam ma tahaks vahepeal välja minna 😀

      • Avatar
        Vasta E 9. veebruar 2015 at 08:48

        See, et mõni laps mingil perioodil ilma emata ei lepi, ei pruugi alati kasvatuse viga olla. Tean ühte perekonda, kus on kolm last. Esimesed kaks on alati väga julged, hakkajad ja lõbusad olnud, leppinud alati kõigi sugulastega. Nüüd sündis kolmas, kes minu teada on ikka üsna samamoodi kasvatatud ja tegeletud, aga näed, hakkab praegu, pea aastasenagi nutma, kui keegi kauemaks ajaks talle otsa jääb vaatama. Päris tõsiselt on nad super perekond ja ei ole juttu mingist vajakajäänud või ülepakutud hoolitsemisest.
        Lihtsalt nii ilmselt ongi, iseloomud on ju väga erinevad. Ka täiskasvanute seas on palju inimesi, kes võõrastega rääkida kardavad, telefoniga rääkida ei taha ega ometi kusagil esineda.

  • Avatar
    Vasta Maris 8. veebruar 2015 at 15:19

    Ausalt öeldes see viimane kommentaar ajas küll naerma 😀
    Tundub nagu mõned naised oleksid peale lapse ka aju välja punnitanud. See on TÄIESTI normaalne, kui emadel on ka oma elu.

  • Avatar
    Vasta Eveliis 8. veebruar 2015 at 15:16

    Hahhh! Viimasele “probleemile” on lahendus mul omast käest pakkuda. Kuna mina teadjate andmetel näen välja vähemalt 42, siis ma luban sul end minuga koos pildistada ja oledki automaatselt “vana peeru” asemel “imekaunis noor naine erinevalt tollest teisest 42-aastasest”:D

    Aga muidu, toredad sõbrad sul.