KURB ON OLLA LOOMAD

kes see koerapiinaja on?

26. veebruar 2015

Juba eile kargas mulle ette teema, et paluti abi kutsika tagasisaamiseks kahtlase inimese käest. Ma ei ole just koeraekspert ja uue omaniku pildid mulle väiksena vaadates kahtlased ei tundnudki, kuni hakkasin kommentaare lugema ja õud lihtsalt süvenes. APPI, mis maailmas me elame!

koer-6235791

Ma ütlen ausalt, et mul on nii rõve sellest lugeda ja seetõttu mu aju ei lasknud mul teemasse süveneda, aga nagu ma aru sain, oli see isik koerapoega räigelt piinanud ja ta KEELE VÄLJA REBINUD. Vähe sellest, see inimene on seda ka enne teinud (LINK). Pildil olevat koer juba keeleta ja koolnukangestuses.

Oeh, me elame ühiskonnas, kus võid oma lapse vigaseks peksta ja saad tingimisi karistuse, samas koera võid piinata palju hing ihkab, mingit karistust sellele ei järgne, peale selle, et keelatakse sul loomavõtmine ära. Samas on palju inimesi, kellel on vaja kutsikatest/loomast kiiresti lahti saada, uue omaniku tausta ei uurita ja nõnda saabki üks haige värdjas jälle oma vajdusi rahuldada.

Mõelge kui jube – kui üks inimene on nii räige sadist, et ta tunneb rahuldust väikse looma piinamisest (korduvalt), siis kes saab mulle väita, et ühel päeval ei tule ta mõttele sama väikse lapsega proovida? Vaevalt, et ta esialgu täiskasvanu kallale kipub, selline väike munn endasuurustega ei tegele, ikka nõrgematega.

Ausalt, sellised inimesed tuleks ravile saata ja vangi panna!

Kui kellelgi on loo kohta rohkem infot ja veel enam, noormehe NIMI teada, siis jätke see kommentaaridesse! Noormehe pilt on olemas, niiet kui see väike tross sulle tuttav on, pane ta nimi julgelt kommentaaridesse kirja!

munn-8699600

11015840_865665553490997_5304736153844521867_n-5193018

Rõhutan veelkord, oma looma ära andes PALUN KONTROLLI UUE OMANIKU TAUSTA JA SÕLMI LEPING!

Loe ka neid postitusi!

31 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta marika 7. märts 2015 at 20:50

    Lugesin hiljem lehest, et eelmine “omanik” hoidis kutsikat vaid 2 päeva ja siis otsustas, et too ei kõlba ikka nende perekoera sõbraks. Tegelikult oli see juba väärkohtlemine ja polegi ime, et taolised loomasolgutajad kutsika sadistile andsid, sest 2 päevaga koerakesest loobumine pole normaalne. Kutsikas ei osanud 2 päevaga sõbraks hakata ja imekähku anti esimesele ettejuhtuvale soovijale!!! Olen ise võtnud varjupaigast 2 koera, esimene oli eakas ja sai sõbraks alles mitu kuud hiljem, teine oli täitsa metsik ja tirtsutas paar nädalat tuppa ja kartis inimesi. Niimoodi kutsikaid võtta ja j’ätta on vastutustundetu. Algne omanik andis lastega ja koeraga perre, nood aga edasi sadistile…

  • Avatar
    Vasta Raul Lunia 5. märts 2015 at 21:34

    Loomapiinajad ja loomatapjad saavad ju miinimum karistuse, meie riik on ju nii humaanne et süda läheb pahaks!!! Kui palju on ju neid piinamisjuhtumeid juba olnud, aga karistus praktiliselt puudub.

  • Avatar
    Vasta Kristel 2. märts 2015 at 11:44

    Ma tõesti ei mõista seda enam mida politsei ootab. Muuseas ühes fb grupis.. kadunud ja leitud loomad, kodu ootavad loomad, räägib mõrvar ise ka. :/ Süümepiinadeta valetab ja vassib!

    • Avatar
      Vasta katre h.l. 2. märts 2015 at 17:15

      kuis saab kellelgi, kes midagi taolist teha suudab olla nt südametunnistus? süümepiinadest rääkimata.
      AGA – märkasin, et ühel fotol oli RR heleda peaga kiitsakas laiapuusaline nolk.
      koerakesega fotol oli näha ühemõtteliselt tume pea + tugev mehekäsi…?
      minu versioon. kuna see RR tegelevat (rahvajutud) ka meelemürkide äriga, pole välistatud, et tal on kaasosalised. võimalik, et ollakse kollektiivselt seent söönud. teine versioon, RR – äbar kiitsakas nagu ta on – lihstalt üritab sel moel suurte poiste imetlust pälvida. meest mängida.
      aga fakt, et mis poleks ka põhjus – kas RR oli lihtsalt pealtvaataja või mistahes motiivil täideviija – keegi, kes midagi sellist korda saata suudab, on haige ja väga tõsiselt haige.
      ja see pole enam naljaasi.
      kuna sellise haiguse osas ravi puudub. aitaks ainult eluaegne isoleerimine. võibolla ka tõhus teavitustöö – kui iga eestimaalane teaks unepealt, kes on RR, kus elab, mida hommikuks sööb jne., saaks ühiskond tal silma peal hoida. tema elupäevade lõpuni.
      samas .. ka sel juhul ei saaks olla välistatud, et ta oma vägitegusid nt kusagil inimtühjas kohas toimetama ei hakka:((((

      ja üleüldse – minul tekkis küsimus, kuis on võimalik, et naabritest mitte keegi mitte midagi ei kuulnud???? kui kutsikale kasvõi kogemata saba peale astuda, kiljatab ta nii, et seda pole võimalik läbi paneelseina mitte-kuulda! rääkimata muust.
      pealegi, kui see tibu polnud väidetavalt esimene…
      ka naabrid tuleks pmst vastutusele võtta. kogu ühiskonna harimiseks ja unest äratamiseks!
      märgakem, mis meie ümber toimub ja reageerigem! seda ka siis, kui see otseselt meid ennast ei puuduta.

  • Avatar
    Vasta Kristel 2. märts 2015 at 11:43

    Ma tõesti ei mõista enam mida politsei ootab. Muuseas ühes fb grupis.. kadunud ja leitud loomad, kodu ootavad loomad, räägib mõrvar ise ka. :/ Süümepiinadeta valetab ja vassib!

  • Avatar
    Vasta Kristel 2. märts 2015 at 11:40

    Oh… on leitud ka prantsuse puldogi laip, kadunud on ka 2 kassi kes ona talle antud. Tema tuttav on kinnitanud, et nägi pealt kuidas ta oma taksikoeral närilisi pureda lasi.. kus taksi on? Üks koer oli keeva veega üle valatud ja hapet antud.. õnneks vanaisa päästis looma.
    Naabrid kurdavad pideva abipaluva niutsumise pärast ja nägid kui paberkotis prantslased toodi. Kui sfinksi omanik oma kassi sinna viis, siis koolnukangestuses koer oli veel elus. Nüüd pole kumbagi. Ühele omanikule nähvati kui oma kassi kohta küsis, et kas pole telekat vaadanud ja naeris.
    Tüüp naudib piinamist!!!
    Mul on nende väikeste pärast meeletu hirm ja Mallukas.. ka mina mõtlesin kohe, et kui ei rahuldu loomade piinamisest enam, siis peab olema ka inimohver, et midagi tehtaks. MUL ON KA VÄIKE LAPS!!! Mis siis saab kui tema talle ette jääb???????
    MA suren hirmust, sest kui paljusi värdjaid me veel ei tea?

  • Avatar
    Vasta volodja 1. märts 2015 at 20:14

    petitsioon.ee -s on vastavateemaline petitsioon avatud.hetk tagasi oli 1000 häält täis.. Aidakem peatada jõhker loomapiinaja.

  • Avatar
    Vasta M 1. märts 2015 at 00:37

    Appi, kus me elame? NIIII HAIGE!!!!!!! Loodan, et ta saab karistuse!!!!!

  • Avatar
    Vasta Andres 28. veebruar 2015 at 18:56

    Kui ta uimastite vahendamisega tegeles, järsku need pätid tegid koertega midagi, nüüd jääb Rando süüdi. Imelik et surnud bulldog sealt samast leiti kus ta elab.
    Las politsei tegeleb.

  • Avatar
    Vasta anon 28. veebruar 2015 at 03:21

    http://imgur.com/vJzQAY9

  • Avatar
    Vasta Sirje 28. veebruar 2015 at 03:18

    Siin tyybi tänased kommentaarid …

    Erevuq Quvere Tuleb tegutseda 18aastase õpilase suhtes kelle kohta mingisugused tõendid puuduvad? Väidetavalt mõrtsukas ja piinaja? Ühiskonnale niivõrd ohtlik et tuleb alustada meeleavaldusi? Annate aru ka endale? Teil pole endal mingit kindlat kontaktigi nende inimestega ega politseiga!

    Erevuq Quvere Ka mina soovin et selliseid värdjaid ei eksisteeriks..minu maine on juba nii maha tehtud ühe inimese algatatud teooriaga..Otsige veel Lasnamäel surnud koerj..äkki suudate veel mõne kraesse sokutada mu enda vanematel on koer kellest oli ka meedia teinud skandaali “happega liiga tehtud koerast” hiljem selgus et kutsaga kõik vägagi korras tekkis kuumast veest nahalööve! See artikkel peaks ka esmaspäevast saama tõese muutuse!

  • Avatar
    Vasta kk 28. veebruar 2015 at 01:14

    ebanormaalne, et sellisel värdjast psühhopaadil lastakse tegutseda, see pole esimene avalikkuse ette tiritud juhtum. ja veelgi haigem on see, kui lugu jääbki lahenduseta ning see türapea elab edasi rahulikult (ja ilmselt jätkab oma võikaid tegusid). samas on ebaõige sellisele ka sooja kodu ja toitu pakkuda vangla näol, kuna eestimaal on 10000 last näljas, kes seda sooja toitu sellise retsi asemel rohkem vajaks. kui teda ei peatata, siis kes teab, võib-olla järgmisena võtab ette mõne lapse või vanuri, kellel keelt suust välja kiskuda?

  • Avatar
    Vasta Greetel 27. veebruar 2015 at 20:13

    Oot, kas see Erevuq on see tüdruk seal pildil või tüüp ise?

  • Avatar
    Vasta mann 27. veebruar 2015 at 20:02

    Rando Randma, tegelane elab pae 22

  • Avatar
    Vasta hexu 27. veebruar 2015 at 19:18

    Sellised inimesed tuleks konkreetselt piinapinki saata! Leian, et eesti kohtusüsteem on ikka nii nadi igas mõttes. Ma pole küll halb inimene, aga kõik, kes on tapnud ja istuvad selle teo eest vangis (loe: soojas ruumis ja söövad sooja toitu) ei vääri ise samuti elu. Elektritool on liiga soft karistus, selliseid idioote tuleks täpselt samamoodi piinata selle eest, et nad niiii abituid piinavad 🙁 Sellist asja lugeda juba on nii südantlõhestav :S Loodan samuti, et see inimene saab oma hädise elu jooksul veel rohkem piina ja valu 🙁 Sulle Mallu, siiras tänu, et Sa loomadest/lastest hoolid!

  • Avatar
    Vasta Berta 27. veebruar 2015 at 14:22

    Kas nüüdseks on midagi selgunud? Kas see värdjast sadist on kinni võetud ja kas teda hoitakse kinni või on ta vabaduses nagu aus mees? Kurat!!! Politsei tegevus on üks häma…. Metsa ja maha lasta, on minu pakkumine. Ning ei, ma ei tunne end süüdi, kui nii ütlen!!!! Jõle elukas, JÕLE ELUKAS see sadistist könn!!!!

  • Avatar
    Vasta L. S. 27. veebruar 2015 at 12:28

    Nüüd on koostatud ka petitsioon selle idioodi peatamiseks: http://petitsioon.ee/aidakem-peatada-johker-loomapiinaja
    Mitmed inimesed on kirjutanud ka Pealtnägijale, et nemad asja teemaks võtaks ning ka Loomakaitse Seltsile on kirjutatud. Aidake ka allkirju koguda ja hoiame teema aktiivse. Midagi peab hakkama lõpuks toimuma!

  • Avatar
    Vasta Rents 27. veebruar 2015 at 00:18

    Delfis oli isegi kirjas, et Rando aadress on Pae 22-49, nii et kogu info on kähku üles leitud.

  • Avatar
    Vasta Mai 27. veebruar 2015 at 00:10

    Ma saan aru, et tegemist on väga kurva looga ja et selliste asjade lugemine tekitab inimestes viha ja õiglusejanu, kuid kõik, kes siin pasundavad, et teeks talle samamoodi või hullemingi – te ei ole sellest inimesest sugugi paremad. Rahunege, küll see inimene oma karistuse saab.

    • Avatar
      Vasta Leevi 27. veebruar 2015 at 03:16

      Amen!

    • Avatar
      Vasta Anona 27. veebruar 2015 at 11:33

      Kardan, et “küll saab” ei ole piisav. Meil puudub vastav seadus selle inimese kriminaalvastutusele võtmiseks. Ja nii on vaja esmalt tööle asuda, et selline seadus sünniks. On vaja toetada vastavaid survegruppe, teha ise vastavateemalist lobitööd, nõuda oma rahvasaadikutelt Riigikogus, et selliseid küsimusi arutamata ei jäetaks. See kõik võtab aega, on vaevaline ja kurnav, selles võib kindel olla. Aga kellele see teema korda läheb, võiks ühendust võtta mõne suurema loomade eestkosteorganisatsiooniga ja ehk saame kõik ühisel jõul midagi käima lükata.

      PS. Mallukas – respekt, et võtad selliseid teemasid kajastada. See ei ole ühelgi juhul kerge. Aga on jube vajalik.

    • Avatar
      Vasta Silvi Lääts 28. veebruar 2015 at 15:10

      Lemmikloom.ee palus juristi kommentaari täna Delfis ilmunud uudisloole ”Hoiatav lugu: omanik kardab, et äraantud kutsikas piinati surnuks”

      Loomakaitseseadus keelab loomale valu ja vigastuste tekitamise ning hukkumise põhjustamise. Keelu rikkumisel saab isikut süüteo toimepanemise eest karistada ning selleks on kaks menetluse varianti.

      Väärteomenetluse puhul järgneb väärteokaristusena rahatrahv kuni 200 trahviühikut. Kui tegu on toime pandud avalikus kohas või julmal viisil, siis on see karistatav kuriteona ning süüdimõistmisel järgneb rahaline karistus või kuni üheaastane vangistus. Mõlemal juhul võib kohus lisakaristusena määrata mis tahes looma või teatud loomaliiki kuuluva looma pidamise keelu. Keelu pikkus on väärteo korral kuni kolm aastat ning kuriteo korral kuni viis aastat.

      Väärteona on karistatav nii tahtlik kui ettevaatamatu tegu. Kuriteona on karistatav üksnes tahtlik tegu. Tahtlus on kavatsetus, otsene ja kaudne tahtlus, ettevaatamatus on kergemeelsus ja hooletus. Näiteks Marge Arumäe kaasuse puhul oligi probleemiks see, et oli võimatu tõendada, et isik pani toime teo kaudse tahtlusega mitte aga ettevaatamatusest. Kahtluse korral kohaldatakse loetakse kõrvaldamata kahtlus isiku kasuks, mitte vastupidi.

      Praeguses olukorras, kus oletatav piinaja on väidetavalt tegelenud vähemalt kahel juhul lühikese aja jooksul loomade kokkuostuga ja on kahtlus, et ta on neid seejärel vigastanud või hukanud, peab kindlasti tuvastama isiku süüvõimelisuse.

      See on küsimus ka selles, kas juhul, kui isik on kirjeldatud teo toimepanemises süüdi, saab talle määrata seadusega ettenähtud karistust. Nimelt on isik teo toimepanemises süüdi üksnes siis, kui ta on süüvõimeline ja puudub seaduses sätestatud süüd välistav asjaolu. Isik on süüvõimeline, kui ta on teo toimepanemise ajal süüdiv ja vähemalt neljateistaastane. Isik ei ole süüdiv, kui ta teo toimepanemise ajal ei olnud võimeline aru saama oma teo keelatusest või oma käitumist vastavalt sellele arusaamisele juhtima seoses psüühikahäirega. Kui isik on pannud õigusvastase teo toime süüdimatus seisundis ning ta on oma teo ja vaimse seisundi tõttu ohtlik endale ja ühiskonnale ning vajab ravi, määrab kohus talle psühhiaatrilise sundravi. Psühhiaatrilist sundravi kohaldatakse kuni isiku tervenemiseni või isiku ohtlikkuse äralangemiseni. Ravi lõpetamise määrab kohus.

  • Avatar
    Vasta Tiigerliilia 26. veebruar 2015 at 23:18

    http://buduaar.ee/Foorum/Forum/topic/362950&lk=0
    Teema Buduaaris, kuhu on kopeeritud ka andud piinaja sõnavõtt (originaal postitused on facebookist juba kustutatud)

    Tüüp ajab konkreetselt häma!
    Kui ta andis oma sõnade järgi ära 2 buldogi majanduslike põhjuste tõttu, siis milleks võtta nüüd uus koer? Ning kuna ta väidetavalt andis ka selle kutsika majanduslikel põhjustel ära, siis miks ta oli juba 25.02 valmis võtma uut koera? 2 päevaga majanduslikud probleemid lahendasid?

    Delfi artikli kohta ta väidab, et see on kokkusattumus – vanus pole sama ja tal pole koea.
    On olemas info , et Geni.ee andmetel on Rando R. vanaisa nimi Ants K. ja inimene Ants K. on ka kasutaja Erevuq Quvere sõbralistis. Ka Delfi artiklis on kirjas, et vanaisa Ants teatas oma lapselapse Rando loomapiinamisest MUPOsse.
    Kokkusattumus? Vaevalt.

    Täna selgus, et maja lähedalt leiti üks prantsuse buldog surnuna!

    http://buduaar.ee/files/Upload/ForumImages/11034266_10153810183968849_8417739668861820800_n.jpg

    http://buduaar.ee/files/Upload/ForumImages/11026196_10152734592178014_7684732905330788619_n.jpg

    • Avatar
      Vasta L. S. 27. veebruar 2015 at 12:13

      Jah, kahjuks tundub nii, et tüüp lasti politsei poolt vabadusse ja ta läks tuimalt kohe pärast seda ja tappis selle buldogi ära. Eile õhtul kella 22-23 ajal ta siis leiti tüübi maja juurest surnuna. Teise asukoht on kahjuks teadmata. Elu on elu ja kõigi elud on võrdsed, miks peaks kaitsetu ja abitu loomakese elu olema väärt vähem või kuidagi nõrgem kui inimelu. Kui seda tüüpi kahtlustataks näiteks lapse või imiku tapmises, siis käiks ka rahulikult vabaduses ringi ja korraldaks veel uusi rõvedusi?? Võtke end nüüd palun kokku, EESTI POLITSEI!

  • Avatar
    Vasta Sandra 26. veebruar 2015 at 20:57

    Kus see praegune artikkel on, ma pole kuulnudki, ma olen midagi väga maha maganud. :O

  • Avatar
    Vasta ml 26. veebruar 2015 at 20:23

    Kui see on selle tüübi koer, siis mis tõstust siin veel vaja on? Sinu koer, sina vastutad. Nii kurb on lugeda kuidas inimesed on julmad abitute loomade või laste vastu.

  • Avatar
    Vasta ? 26. veebruar 2015 at 20:10

    maria kas sa siis tunned teda jh?

  • Avatar
    Vasta Tr1inu 26. veebruar 2015 at 18:07

    Fb grupi ning asjaga kursis olevate inimeste sõnul Rando Randma.

  • Avatar
    Vasta H. 26. veebruar 2015 at 17:52

    Tropi Facebook, mille alt ka ise sõna võttis https://www.facebook.com/w33dvillag3

    • Avatar
      Vasta Eva 26. veebruar 2015 at 20:53

      Kus ta sõna võttis?