SÖÖK

palju maksab toidukorv?

26. veebruar 2015

Mainisin enne, et käisin eile umbes 70 euro eest poes ja inimesed lõid käsi kokku, et kuidas on ometi võimalik nii palju raha eest “nädala sööki” osta. Päris ausalt ütlen, et nädala sööki sealt vist kokku ei tule, raudselt tuleb veel poodi minna, aga kuna ma tseki suutsin vist eile juba kogemata ära visata, siis üritan meenutada, mis ma eile ostsin.

  • Marile pakk mähkmeid
  • Niiskeid salfakaid
  • Terve vikerforell
  • Must leib
  • Sepik
  • Suur pakk juustu
  • Hakkliha
  • Kanakoivad
  • Sprotte
  • Tavalisi tomateid
  • Kirsstomateid
  • Kurki
  • Tsillit
  • Mandariine
  • Rediseid
  • Õunu
  • 2 pakki maisi
  • Lillkapsa
  • Kaks pakki kalafileesid
  • Kõrsikuid
  • Suure sidrunivee
  • Väikse pudelivee Marile poes andmiseks (andsin enne maksmist!!!)
  • Vürtsikilu
  • Ämmale mingit imelikku punast Keiju margariini, mida ta soovis
  • Porru
  • Jääkapsas
  • Külmutatud vaarikaid
  • Banaani
  • Pakk avokaadosid
  • Täisterapastat
  • Pasteeti
  • Milvile kohupiimakreemi

Ma ütlen ausalt, et ma ise seda listi vaadates olen küll hämmingus, et ma nii vähesega hakkama sain, sest sööki on rohkem kui küll ja veel. Näiteks eile tegin söögiks forellisuppi. Kasutasin ära oma pooliku kõrvitsa külmikust, äsjaostetud forelli pea, saba ja küljed, lisaks olemasolevat kartulit, sibulat, küüslauku. Siis lisasin veel pool uuest porrust, natukene kalakastet, laimi, tsillit, mingi jupi ingveri leidsin ka korvipõhjast. Kokku sain imelise supi!

Täna mõtlesin siis forellifileed ahjukartulitega teha. Ühesõnaga võib loota, et sellised “pearoad” on selleks nädalaks olemas. Ma unustasin piima ja kohvi osta, neid on nagunii vaja juurde tuua. Marile on tarvis veel püreesid (mõnikord päristoiduga blokib, aga püree läheb alla küll).

Ühesõnaga, ma tean küll, et on võimalik odavamalt poes käia. Näiteks see täisterapasta maksis 1.40 vist, aga samas oli ka seal kõrval tavalisi samasuguseid makarone (mitte täistera), mis maksid 40 senti. Mulle jälle meeldib mõelda, et ma vähemalt mingil määral söön natuke tervislikumalt. Hehe, ärge vaadke mu listis neid kõrsikuid 😀

Ühesõnaga, palju teil siis keskmiselt üks poeskäik maksab? Ma ei ütle, et mul alati 70 euri läheb, aga kui niimoodi rohkem kraami osta, siis võib ju täitsa vabalt minna. Ei taha kõlada nagu saksapreili, aga päris ausalt, kui mul on näiteks 10 euri raha, siis ma ei viitsigi kuskile toidupoodi minna, sest ma ei saa ju selle eest mitte kui midagi (rahu, eks ma olen käinud ja saanud oma söögi ka 10ga kätte, aga mulle nii meeldib osta erinevat söögikraami, et see on nagu keegi annaks sulle kingapoes kulutamiseks 5 euri :D).

Loe ka neid postitusi!

50 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Mammu 28. veebruar 2015 at 15:58

    Mingi hetk ostsime mehega nädala toidu korraga ära. See oli selles suhtes hea,et muidu läks ikka ostukorvi asju, mida tegelikult ei vaja. Üldiselt oleme arvestanud, et toidu peale läheb päevas ca 10 eurot. Et nädalas siis umbes 70 eurot. Nüüd jälgin toitumiskava ja umbes sinna kanti ka läheb. Vahepeal läheb üle 10 euro päevas toidupoes ning teinekord jälle vähem. Muidugi jätan siit välja beebimähkmed, kodukeemia jms. Kujutan ette, et kui rohkem otsiks, kust saaks odavamalt teatud tooteid vms siis saaks ka vähem kulutatud, kuid ma liiga laisk selle jaoks 😀

  • Avatar
    Vasta Katrin 27. veebruar 2015 at 17:07

    Elame mehega kahekesi. Oleme üritanud nädala menüü teha ja pühapäeviti vajalikud asjad nädalaks ette ära osta. Menüüs on liha, kala, kana, supp, lisandid (makaronid, spagetid ( oleme hakanud eelistama täistera), kus-kus, riis, tatar, kõrvale salat v muu värske kraam, toitude sisse juurviljad jmt. Lisaks mehe hommikusöök ja minu lõuna (võileiva materjal). Toorainetest vaatame mis on soodsam, kui vajalikku soodukas ei ole, ostame ka täishinnaga. Võileivamaterjaliga koos varieerub nädala toidukraami hind 50-70 € (sh ka vahetevahel snäkid, vajadusel kodukeemia, majapidamistarbed).
    Sellega, et nädala menüüd oleme hakanud tegema on toidulaud palju tervislikumaks ja varieeruvamaks läinud. Ei teki küllastust, et vat seda küll rohkem ei taha. Nädala sees saab valmis vaadatud toitudest valida, mida just sellel päeval teha, mille järgi just täna isu on. Eks see retseptide väljaotsimine on tüütu, aga on ennast ära tasunud. Meie jaoks vähemalt

  • Avatar
    Vasta Liisa 27. veebruar 2015 at 12:29

    Teen arveldused 3 inimese peale ja tavaliselt arveldan majapidamisraha ka umbes 300 eurot kuus. Sinna sisse kuuluvad toit, kodukeemia ja mõnikord harva ka riided. Laste koolilõunad lähevad mul muude maksude alla.
    Kuna elame vanaemaga koos siis tihtipeale ostan poest süüa siiski 4le inimesele. Mõnikord sööb, mõnikord on tal eraldi toit ning mõnikord toob ka tema meile süüa. Kahjuks mõnikord varume mõlemad hunniku tavaari aga ära ei jõua süüa ja siis läheb osa raisku. Tavaliselt üritame seda vältida ja uurime üksteise toiduplaane aga no vahel ikka juhtub.
    Kord, kaks kuus käib mees lahe tagant nädalavahetust veetmas ja siis tavaliselt ostab tema kapi täis aga kuipalju tal selleks kulub pole aimugi kuna tema ostud on väga impulsiivsed, hinda ta ei vaata ning tsekke alles ei hoia. Siis käime ka mõnikord väljas söömas või külas ning joome ka kangemat kraami aga kõik see kulu läheb mehe kraesse 🙂
    Üksi ma tavaliselt väljas ei käi ja alkoholi ei joo.
    Üritan toituda tervislikult ja mitmekülgselt aga siiski nädalaks menüüd ette ei tee (tavaliselt 3-4 päeva max) ja tihti ostan ikka seda kraami, mis parasjagu soodukas (mis ei tähenda, et halvem)
    Praegu näiteks ostan kilode kaupa apelsine ja punast paprikat kuna nad lihtsalt on hetkel soodukas ja me väga armastame neid.
    Sealiha oli ka vahepeal superhinnaga ning siis oli selge, mida pere 4-5 päeva sööb 😀
    Tegin eile ahjus 3 kg praadi. Eile sõime salatiga, võibolla täna ka ja homme saab seda juba leiva peale panna või kuhu iganes toidu sisse/kõrvale.
    Siiski on ka toiduained, mida ma ostan hoolimata soodukatest. Näiteks kirsstomatid- kui vanaema kasvuhoonest midagi saada ei ole siis poest tavalisi tomateid ei osta vaid ikka ainult kirss- või väikeseid ploomtomateid kuna on lihtsalt paremad. Sama ka rohelise salatikraamiga nagu näiteks rukola, lehtsalat jms. Kartul, porgand, sibul pole ka nii kallid, et jätaks nad ilma soodukata ostmata.
    Piim peab samuti lastel olemas olema koguaeg ning valik kuivaineid kapis.
    Soodukatest sõltuvalt ostan: kala, liha (sh ka sink leivale), juust, puuviljad, sai, leib (2 viimase puhul eelistan küll täistera tooteid, mingeid säästu säästu pätse ei osta) ja magus kraam (shokolaadid, kommid, küpsised)

  • Avatar
    Vasta Karo 27. veebruar 2015 at 09:33

    Meil läheb mehega kahepeale ühe poeskäiguga kuskil 30-40 euri. Sellega saab enamuse nädala söögist kätte. Puuvilju ostan vahepeal veel juurde ja teinekord muud nipet-näpet. Selle raha sisse mahub 3 suurt sööki. Ostame tavaliselt kartuleid-porgandeid-sibulaid, salatimaterjali, riisi, makarone, soodukaga liha, mingil kujul kana, hakkliha. Vahel ka kala. Hapukoort-keefiri. Lisaks igasugused majapidamiseks vajalikud vidinad ja ained. Rahakoti õnn, et me võileivamaterjali ja magusaid piimatooteid ei harrasta 😀

  • Avatar
    Vasta Nel 27. veebruar 2015 at 02:36

    Neid postitusi lugedes tuleb natuke nutumaik suhu, et Eestis palga-hindade suhe nii paigast ära on. Elan Austraalias koos elukaaslase, kassi ja suure ouekoeraga ja nädalas kulutame toidule oluliselt vähem kui $100 (64€), tavaliselt mingi $70. Sööme tervislikult, palju puu- ja juurvilju, mereande, liha jm. Ehk kulutame toidule sama palju või vähemgi kui keskmine Eestlane, aga palgad on 4x kõrgemad. Lihtsalt kurvaks teeb, et niimoodi :/

  • Avatar
    Vasta DW 27. veebruar 2015 at 00:30

    Meil kulub UK kahe peale umbes £100 nädalas. Lisaks siis 1-2 korda nädalas lõuna kuskilt “kohvikust” kaasa £5 kord ja nädalavahetustel sööme väljas ka. Paar aastat tagasi panin kõik kulud kirja ja kuus kulus toidule koos alkoholi ja väljas söömisega umbes £800 kuus. Teame, et saaks toidu arvelt kõvasti kokku hoida aga me just tihti pastat-saia-riisi-kartulit ei söö ja liha ning juurviljad ostame enamasti mahedad. Kahjuks on tervislik toit kallis ja muidugi väljas söömine on ka meeletult kallis. Kui aga juhtuks midagi ja sissetulek sellist elu enam ei võimaldaks, siis kogemus on näidanud, et saame ka kuus £100 hakkama aga siis tuleb ikka süsivesikutele rõhuda..

  • Avatar
    Vasta A 26. veebruar 2015 at 23:46

    Meie elame kahekesi ja meil on suur-suur koer ka. Maksud on viimasel ajal nii suureks läinud, et ainus kust veel kokku saaks hoida on toidulaud aga päris ketšupiga makaronidele ei soovi ka yle minna. Muidu arvet ei pidanud kui palju me nädalas või kuus toidule kulutasime aga ma umbes arvan, et vahest võis ka lausa 500 eurot kuus kuluda, no sinna arvestan ka mäkid-hessid-babybackid-solarised. Syya ostsime vastavalt isule ja poes käisin vahel ka mitu korda päevas aga enamsti sisiki ylepäeviti. Praegu olen yle kuu aja yritanud pyhapäeval tuleva nädala menyy koostada ja siis poodi minn anii, et summa jääks 25-35 euro vahele. Sinna yritan ka kõik majapidamisele ja enesele kuluva ‘keemia’ ja muu sisse suruda. Ja saab hakkama.. kusjuures toidulaud on jumalast normaalne..kohati vaat, et paremgi kui siis kui priiskasime..sest siis tekkisid tihti sellised, et oo teeme hea prae ja võtame veel filmi kürvale kuhja näksimist ja hommikuks kuhja saiakesi hetked. Praegu arvestan nii, et iga õhtu on erinev praad või supp ja sellest peab meiel mõlemale järgmiskes päevaks tööle lõuanks jätkuma.. ja näksiks või ooteks on banaanid ja õunad. Ehk siis sööme 2 sooja toitu ja 1-2 vahepala päevas..kuigi viimast mitte iga päev. Menüü on näiteks : Köögiviljasupp, võiku/ Hakklihaga makaronivorm, kurgisalat/ Feta ja rukolaga täidetud kanafilee, tomati-kurgi-rukolasalat/ Oakotletid, kartulipyree, šampinjonikaste/ Veganpilaff, rukola-tomati-kurgisalat/ Praekartul, tomatisalat, võiku/ Tatar, pihvid, tomatisalat, võiku. …ja vahel on seal kõrval ka enda tehtud õunakook või kohupiimakook või kohupiimakreem või puuviljasalat vms. Kas tundub jama?

  • Avatar
    Vasta mai 26. veebruar 2015 at 22:53

    tahaks mingit äppi või programmi, mille abil saab menüüd kokku panna. et oleks tervislik, mitmekülgne, et ühel päeval saaks teha koos valmis kaks eri rooga jne. muidugi saab ka käsitsi, aga ei viitsi niipalju mõelda 🙁
    vahel olen teinud nädala menüü, siis on kõvasti lihtsam küll. ei tea, kas just odavam, aga just seda paanikat on vähem, et ei oska õhtuks midagi teha.
    poes ostan sooduspakkumisega asju. üldjuhul püüan osta kvaliteetset toitu, aga soodsa hinnaga. poolfabrikaate ei osta. palju kasvatan ise ka 🙂 sööme vist hästi ja tervislikult, aga ühekülgselt.

    • Avatar
      Vasta A 26. veebruar 2015 at 23:55

      Minul tuleb kyll nädalamenyyga odavam sest ma ei käi nii tihti poes ja need mitmed asjad mis muidu kaasa veel haaraksin emotsiooni ajel, jäävad haaramata. Vahel muidugi vaja piima või tomatit juurde tuua..siis võitlen endaga, et mitte minegid muid ahvatlusi korvi susata. Nädalamenyyga saab kudigai paremini kombineerida ja maksimumi võtta kapis olevatest asjadest..muidu meil mõned kuivained seisisd väga kaua ja kapp oli suht täis aga alatasa oli poes tunne,e t midagi ei ole kodus millest syya teha ja krahmasin kõike selle yhe toidukorra jaoks. Ja järgmine päev jälle samamoodi. Nyyd teen yhe poelisti ja 7 õhtusööki saab yhe ja vahel kahe kotiga koju tassitud. Ma olen nii rahul..100 euroga kuus ( koos koeratoiduga 160 muidugi)

  • Avatar
    Vasta aile 26. veebruar 2015 at 22:38

    Meil mehega eri menüüd, kumbki jätab kuus poodi umbes 200€ toiduraha. Mina taimetoitlane, mees pasta-lihatoitlane. Piima me ei tarbi, kodus palju köögivilju ja puuvilju alati, kord-paar päevas sööme lapsega suure kannu smuutit (keskmiselt kannus 2 banaani, 1 õun, peotäis külmutatud marju, külmutatud spinat, 2 spl neljaviljahelbeid, vesi. Maksumus u 1€ mehine kannutäis tervist! Ahjaa D vitamiini panen ka sinna) ning korra päevas salatit (ka nt porgandisalat seemnesegu ja idandite, küüslaugu ja tshilli ning sojakastmega suur lemmik, maksab u 50 senti korralik ports) ja korra päevas sooja toitu. Väljas söön kord-paar nädalas..

  • Avatar
    Vasta Kadi 26. veebruar 2015 at 22:19

    Üldiselt läheb nädalas kuskil 30-40€, ühes kuus läheb kuskil 150€. Ja see on puhtalt toidule. Muud majapidamistarbed, lapsele vajalikud asjad, endale nipe-näpet ja mõni kord väljas käimised lähevad muust rahast.

  • Avatar
    Vasta Mina 26. veebruar 2015 at 21:58

    Meil on mehega ühine “korterikonto” (Saksamaa värk 😀 ) ja sinna kanname iga kuu kahepeale kokku 300€. Sellest saame ilusasti kogu kuu söögid-joogid, shampoonid, pesupulbri jne. Tavaliselt jääb midagi natukene ülegi ja selle lööme siis hiljem sünnipäevadel/joulude/suviste grillpidude ajal laiaks. Varem käisin ma praktiliselt iga päev söögipoes ja ostsin alati sama päeva asjad. Nüüd teen enam-vähem terveks nädalaks nimekirja ja sellega hoiame ikka kovasti kokku. Muidu käisin pakki piima ostmas ja tulin tagasi kahe suure kotiga ning ise ka ei teadnud täpselt, mis ma nüüd kokku ostnud olin… 😀

  • Avatar
    Vasta mari 26. veebruar 2015 at 19:43

    Minu pere 4 liikmeline,3 täiskasvanut ja üks laps,oleme arvestanud 300 eurot kuus,see raha läheb siis iga kuu alguses teistest rahadest eraldi.Kuu lõpuni veab välja. väljaskäimised pole selle 300 euro sisse arvestatud,sest väljaskäies maksab arved mu kallis mees:)Kuu alguses ostame ära pesuvahedid,need võtavad kõike rohkem raha minumeelest.Poes tuleb ikka üle päeva käia,leib otsas või piim.Süüa teen ülepäeviti nii,et eelmisel päeval tehtud toit soojendatakse üles.300 euro sisse ei kuulu 3 täiskasvanu lõunasöök tööl ja lapse lasteaia lõuna.Ühesõnaga 500 eurot läheb kindlasti kogu see söögijama lõpuks maksma.

    • Avatar
      Vasta mari 26. veebruar 2015 at 19:44

      Mitte kõike vaid kõige,vabandust häiris:D

  • Avatar
    Vasta Kristi 26. veebruar 2015 at 19:01

    Hindu ma poes otseselt ei vaata. No hinnasilti vaatan, aga ei mõtle, et see on nii kallis, seda ma täna ei osta või võtan midagi odavamat vms. ja terve nädala toitu ei osta kunagi ära, sest mul ei ole õrna aimugi mida ma plaanin süüa teha. Paariks päevaks ostan ühel poeskäigul ja no mingi 20€ läheb u iga kord.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 26. veebruar 2015 at 18:54

    Meil 4-liikmeline ( lapsed 5a ja 10a) ning toidu peale kuus u 500 EUR ja toitume pigem tervislikult. Krõpsu, limpsi jne asju ei osta kunagi.
    Käin poes üle päeva ja arve varieerub 20-30 EUR kanti. Pühap ostan tavaliselt rohkem, siis 50 EUR . Väljas söömised on eraldi.

  • Avatar
    Vasta elex86 26. veebruar 2015 at 18:51

    Mina käin poes umbes 2x nädalas. Ja korraga jätan poodi maksimum 20 euri. (Täna näiteks sain oma poeskäigu ainult 5 euriga tehtud. Piim, Leib, heeringas, mullivesi, kassikonserv ja kohupiim. Õhtusöögiks on piima-makaroni supp ja kissell kohupiimaga, ning sellest jagub homseks ka).
    Üldjuhul mõtlen ikka mitmeks päevaks ette ära, mis süüa teen. Ja eri isude peale lähen käin poest läbi. Kahjuks on see mul siin pea-aegu käega katsutav :S 😀 .

  • Avatar
    Vasta Kätlin 26. veebruar 2015 at 18:42

    Ma elan mehega kahekesi ja käime kord päevas poes kindlasti,vahest ka kaks korda. Igapäevane arve on vähemalt 15eurot päevas toidu peale. Üks kõik kui palju me poes käime või palju me kulutame on meil ikka sama probleem,ei tea mida täna süüa teha 😀 Ning üldiselt üritame ikka teha tervislikud valikud.

    • Avatar
      Vasta Kätlin 26. veebruar 2015 at 18:48

      Lidaks siis veel muud majapidamistarbed ja loomulikult kassitarbed. 😀 Majapidamistarbeid ei ole õnneks vaja koguaeg osta ja siis kui ostame siis ostame alati rohkem,et ei peaks tükk aega mõtlema neile asjadele. Kassi peale läheb kuus kuskil 40-50eurot vast.

  • Avatar
    Vasta Kadri 26. veebruar 2015 at 18:39

    Kõik liha ja kala ostan turult. Kes pole hinnavahega kursis, siis turul maksab näiteks 1kg hakkliha 1,9€. Suurema koguse ostmise puhul lausa 1,6€. Kõvasti odavam, kui ükskõik missuguses poes.

  • Avatar
    Vasta Häly 26. veebruar 2015 at 18:37

    Ma arvestan omal alati ära, palju mul igaks nädalaks kuus raha jääb. Ega tudengina väga kodus kokkamiseks aega ei jää 😀 rahakotile kasulik, kuna ei kulu siis nii palju, näiteks see kuu oli nädala eelarveks 42 € ja praeguseni olen sellest kulutanud 16 €, aga jah suht tihti söön tööjuures soojast letist ostetud toitu, mis on võrdlemisi odav ja kui pole tööpäev, siis saab kiirelt, pelmeene, muna, tatart või putru tehtud, mis ei ole jällegi just eriti kulukas.

  • Avatar
    Vasta E 26. veebruar 2015 at 18:35

    Mul läheb toidule kõige rohkem 30 euri kuus (ei liialda) ja ma elan UK-s…

    • Avatar
      Vasta Kätlin 26. veebruar 2015 at 19:05

      Räägi mulle ka nippi kuidas Sa UK’s 30€ ehk siis umbes ~25 üles-alla täpselt ei tea, hakkama saad? Elan ise ka UK’s ja sellise summaga kuus ära teha võiksin küll und näha! Ainuüksi karp kirsstomateid maksab siin 3£ ehk siis neli euri kusagil. Eile ostsin kanafileed 300g 3.50£ ehk siis mingi viis euri kõikumisega. Ma ei söö palju, aga no 30 euriga?? Jaga palun nippi! Ma kujutaks ette, et Aupairina oleks nii võimalik, aga muifu, arvestades hindasid????:D

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 26. veebruar 2015 at 19:20

        Ma ka ei saa aru, mida ta selle eest seal ostab 😀 Jaga nippe!

      • Avatar
        Vasta pille 26. veebruar 2015 at 19:33

        Elasin ka Uk-s ja seal tõesti võimalik vähesega ära elada. 30 tundub jah liiga vähe. Aga kust sa 3naela karb kirsstomatite eest maksad ma ei mõista. Puu-juurviljad ikka väga odavad seal. Spagette,riisi jms saab alla 50 sendi ntx.

        • Avatar
          Vasta Jane 26. veebruar 2015 at 20:03

          Kust sa alla 50 sendi spagette ja riisi saad?! Mina ei saa alla 60 naela nädalas hakkama siin UK’s. Banaanid on juba metsikult kallid. Õunad jah suht odavad aga kaua sa seda lääget maitsetut 10 pennist õuna näksid?
          Pasta kaste on juba metsikult kallis. 2 naela 2 portsu. Ma söön ka liiga palju magusat aga no õpetage kust odavat kraami saada?

          • Avatar
            E 27. veebruar 2015 at 01:37

            Waitrose’is šoppate või, et kirsstomatid £3?! Lidlis on näiteks 55 penni. Sealt mina süüa ostangi. Tavaliselt on mul plaan nädalaks toit ära osta, aga siis ma ei viitsi jälle minna ja sellest jätkubki kaheks. Arve on alati kuskil £10 ja £15 vahel.

            Ostan hunniku köögivilju, viieka eest saan näiteks kilo porgandeid ja kilo sibulaid, brokkolit, baklažaani, seeni, paprikat, salatit, tomateid jne. Neid üksi süües jagubki kaheks nädalaks. Ülejäänud viieka või rohkema eest ostan alati mune (15tk £1.25, jätkub jälle kaheks nädalaks) ja siis midagi, mis äkki otsa on saanud, aga mida iga kord pole vaja, näiteks pastat (täistera- on vist £0.69) või kuskussi (kilo on umbes nael ja jätkub kauem kui kuuks). Hommikuti söön putru banaaniga (kilohind £0.69) ja naelasest kaerahelbepakist jätkub ka vähemalt kuuks. Piim pudru jaoks ei maksa ka eriti midagi. Lisaks veel kodujuustu, passatat, pestot (99p! Esimesed kaks kumbki alla 50p). Liha ma eriti ei söö, aga KILO peekonit on näiteks £1.25! Maitseb kusjuures väga hästi ja harva süües pole vast hullu.

            Nagu näete, siis ma söön üsna kesiselt ja tervislikult, aga ebatervislikumalt toitudes saaks veel odavamalt hakkama. Külmutatud tooted ja konservid, valge sai jms. maksavad ju vaid penne. Magus kraam on Lidlis ka täitsa naeruväärselt odav, täitsa raske on neist kommi-, šokolaadi- ja küpsiseriiulitest mööda minna vahel.

            ASDAs on minu meelest täitsa samad hinnad, mis Lidlis. Ma vahel tellin sealt korraga palju süüa, et ei peaks ise tassima. Kvaliteet on seal minu arvates kehvem. Lidlil oleks nagu mingi stigma küljes, aga tegelikult saab sealt väga kvaliteetset toitu, kui ise õigesti valida osatakse.

          • Avatar
            E 27. veebruar 2015 at 01:54

            Aa, unustasin ühe nipi veel. Õhtuti on ju palju kraami allahinnatud ja kui õigel ajal jaole saada, võib kahe naela eest end lõhki süüa. Ega ma taotluslikult niimoodi kemplemas ei viitsigi käia, aga ma juhtun just sellistel kellaaegadel koju minema ja viskan pilgu peale, kui kuskilt teelejäävast Sparist või Tescost läbi hüppan, et piima osta. Eile sain näiteks 60p eest õhtusöögi: karp kartuli-pastinaagipüreed ja pakk stir fry köögivilju; oleks kahelegi jätkunud.

            Vabandust, et ma siin nii pikalt vahutanud olen, et võiks lausa pauper-käsiraamatu välja anda; loodan, et keegi viitsis lugeda ja et oli abi.

  • Avatar
    Vasta Kertu 26. veebruar 2015 at 18:29

    Meil on 5-liikmeline pere ja kui ikka paariks päevaks süüa osta, siis tuleb 30-40 euri arve. Õnneks enam mähkmelapsi pole ja igasuguseid püreesid, piimasegusid jms ei pea ostma. Eelkõige vaatan toidu kvaliteeti – et leib oleks täistera rukkijahust ja nisujahuta, kui vortsi ja viinerit ostan, siis ainult Lihakat, piim peab olema rasvane, palju köögi- ja puuvilju. Endale sobivate toodete seast valin loomulikult hinna järgi, muudkui uurin ja puurin neid kilohindasid.

  • Avatar
    Vasta J 26. veebruar 2015 at 18:25

    Hakkasime elukaaslasega jaanuarist tsekke koguma, st. toidu omasid siis, ütleme nii, et kuu lõpus oli üllatus suur kui 400eurot kokku tuli. Loodedavasti oli asi veidi ka selles, et külmkapp jamas ja me pidime veidi asju ära viskama pidevalt. Võiks veebruari summa poole väiksem tulla 😀

  • Avatar
    Vasta AM 26. veebruar 2015 at 18:10

    Me kolisime mehega pool aastat tagasi kokku ja siis selgusid ka toitumisharjumused jne 🙂 Mees ei kannata toidu ära viskamist üldse ja kuna mul oli varemalt kodus koer, kes alati kõik jäägid endale sai, siis ma üldse ei osanud selle peale mõelda. Nüüd aga oleme õppinud niiviisi toitu ostma, et minema ei viska peaaegu kunagi mitte midagi.
    Üldiselt läheb meil poes max. 25 eurot ja seda ka siis kui osta nt WC-paberid, suur pesupulber jmt. Muidu läheb keskmiselt ikkagi kuskil 15 eurot – seal siis kahe õhtusöögi jagu toitu, puuviljad, juurviljad, kohupiimad jmt. Poes käime 3x nädalas. Kuid üritame nüüd uuest kuust vaadata, palju meil poes läheb kuu lõikes ja kõik tsekid alles hoida. Proovime ka 2x poeskäiguga hakkama saada. Samas, mulle meeldib toidupoes käia. Ma ju ei tea, mille järgi mul isu võib olla ja päris nädalast menüüd paika panna ei viitsiks. Ma pakun, et meil läheb ikkagi toidu peale 50 eurot nädalas ja sööme hästi 😀

  • Avatar
    Vasta miina 26. veebruar 2015 at 18:06

    Meil elukaaslasega nädala toiduraha arvestatud 100€ (wc paber, šampoon jne ka sisse arvestatud, seega toidule ca 90). Sellega on ausalt öeldes päris raske toime tulla, juba igasugu köögi-ja puuviljad on üsna kallid, kala ka juba ise 10-15 eurot ja no keeruline on. Eelistan kodumaist, aga ei mingit peenutsemist. Mu õel kulub 3-4 perele vähemalt 7-800 kuus toidu peale, aga ta naudib erilisemat kraami..

  • Avatar
    Vasta Gätlin 26. veebruar 2015 at 18:02

    Mul kulub nädalas ehk 20 eurot ja ühes kuus kuskil 100 eurot poes. Toitun üsna tervislikult. Mõtlesin ise ka kirja panna blogisse, mida sööme. Samas sööme väljas ka, lapsel tasuta ja minul 1.10 tööpäevadel.
    Mähkmetele kulub 11 eurot ühes kuus. See jääb ka toiduraha sisse enamasti.
    Söön kala, sushit teen vahel. Võileibu sööme harva, sest tegelt võileiva materjal on kallim ku. ühes kuus osta hoopis juurikaid ja puuvilju, mis on tervislikumad. Küpsetades mul koju muud polegi vaja kui muna, piim ja jahu, millest saab mitmeid kotdi muffineid, pannkooke, biskviidikooke teha. Eile tegin näiteks bisviidikoogi pirniga, peale natuke kaneeli. Mõningaid asju ei ole koguaeg vaja osta.

    • Avatar
      Vasta Liis 26. veebruar 2015 at 21:28

      Kuidas sul ainult 11 euri läheb kuus mähkmetele?:D

      • Avatar
        Vasta Gätlin 9. juuni 2015 at 10:39

        Optima mähmed Maximast 🙂

  • Avatar
    Vasta A. 26. veebruar 2015 at 18:00

    Kas ma olen ainuke inimene, kes käib poes pm iga päev ja ei oska absoluutselt öelda, palju tal poes täpselt raha läheb ? Näiteks täna käisin poes ja ostsin 9 euri eest endale õhtuks süüa ( mees saab söönuks töö juures ), paki võid, kassidele mõned pakid pehmet toitu. Siis sammusin edasi vesipiibutubakat ja süsi ostma ja jälle 9 euri. Homme on tööpäev ja läheb kuskil 5 euri. Samas kui mehega koos poes käime ja õhtul koos süüa on plaan, lisaks veel niisama nosimist ja jooki, siis on täiesti OK, kui arve on 20 – 25 euri. Palgapäeva esimesed päevad on need kõige … suuremate arvetega käigud vast, siis saab ikka ostetud pesupulbrit jms majapidamis tavaari. Ainuüksi 4 kg Royal Canin krõbinaid ja 15 L kassiliiva ( ostame küll iga pooleteise kuu tagant ) läheb täishinnaga maksma kuskil 60 euri.
    Toidu peale läheb meil igakuiselt kuskil …. 250-300 euri.

    Üldiselt hindu poes väga ei vaata, selles mõttes et jah, ma ei lähe ostma kalamarja jne. Küll aga, kui mul on soov õhtul süüa kotlette ning hakkliha on täishinnaga, siis mul ei jää asjad seetõttu ostmata. Üks päev lähen poodi ja ostan 30 euri eest forelli ja head veini jms paremat, teine päev aga lähen ja ostan 8 euri eest juurikaid ja kokkan kaheks-kolmeks päevaks ühepajatoitu.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. veebruar 2015 at 18:01

      Jah, mul tegelikult üldiselt ka nii, et ostan seda, mille isu on.

    • Avatar
      Vasta Minny 26. veebruar 2015 at 18:20

      Ma täpselt samamoodi 🙂

    • Avatar
      Vasta Liisu 26. veebruar 2015 at 20:26

      Muus osas nõustun, aga väike tip: ostke 10 kg kott kassikrõbinaid. Meil Royal ca 60 euri kliendikaardiga, aga jätkub ühele kassile kindlasti üle poole aasta. Meil jätkus põhimõtteliselt aastaks, muidugi sai kissa pehmet toitu ka juurde. Kilohind tuleb kõvasti odavam kui 4-kilosel. Korra oli mingi pakkumine, kus sai sama hinna eest 2 kg lisaks. Samas oli vahepeal pakkumine, kus oli Royalil 400 g + 400 g tasuta kaasa ja kilohind tuli alla 5 euri, mille eest ei saa isegi kitekati krõbinaid selkust. 🙂

  • Avatar
    Vasta Blaah. 26. veebruar 2015 at 17:47

    Minu keskmine toidukorv on ca 5€, sest rohkem lihtsalt eisaa ühekorraga poes käies kulutada.
    Korvi sisuks enamasti paar pätsi säästu saia, säästu munad, või (mis parajasti kõigeodavam) ja poolekilone latt kõigeodavamat vorsti, odav hapukoor, piim. Vahest harva, samal või järgmisel päeval peale raha arvele laekumist saab midagi paremat lubada, näiteks odavat juustu, hakkliha. Kuivaineid saab vahest Valla toiduabist või ühe tuttava kaudu, et neid poest väga ostma ei pea, kui siis jahu ja suhkrut.. Ma ei mäletagi, millal viimati korralikku taist sealiha sõin 😀
    Ühesõnaga eriti säästlik ostukorv ja võimalikult odavad kaubad.

    Kui ma saaks korraga poes käies 70€ kulutada, siis ma vist hüppaks rõõmust lakke 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. veebruar 2015 at 17:59

      Ootan sind külla seapraele!

    • Avatar
      Vasta A. 26. veebruar 2015 at 18:03

      Kas sa siis pm terve kuu toitudki munast, saiast ja vorstist ? o_O

  • Avatar
    Vasta Mari 26. veebruar 2015 at 17:45

    Ma hakkasin toitumiskava jälgima ja tehes sama sööki mehele ja ostes nädala söögi koju läks meil esimene nädal 100 euri paari päevaga (nädala toiduvarud) ja teine nädal 50 tuli vabalt toidukorv.

  • Avatar
    Vasta Kaie 26. veebruar 2015 at 17:44

    Käime poes umbes 4 päeva tagant ja arve jääb tavaliselt 35-45 euro vahele. Ostunimekiri on alati pihus. Toit peab olema tervislik, kvaliteetne, varieeruv ja eelistatavalt eestimaine.

  • Avatar
    Vasta Pisi 26. veebruar 2015 at 17:39

    Meie käime korra nädalas poes ja siis läheb u 80€. Seal skks tôesti nädala vôileiva, toidu valmistamise kraam ja ka piim.
    Meil siis iga kord on nimekirjas:
    6l piima
    2l rammusat piima lasteaeda viimiseks
    1 suur leib
    1suur sai
    2pakki viilutatud sinki
    1pakk viilutatud vorsti
    1pakk viinereid (1kg)
    1kg juustu
    Ôun
    Banaan
    Pasteet
    Muna 15tk karbis
    Kanafilee
    Iga kuu alguses me ostame poest kuivained, porgand, sibul ja kartul. Muid juurikaid nagu paprika, suvikôrvits, kapsas, kaalikas ostame siis, kui teeme sellest sûûa sel nädalal. Need ei seisa kaua kodus värskena.

  • Avatar
    Vasta Kaidi 26. veebruar 2015 at 17:21

    Kuu toiduraha on meil umbes 400 euri, elame kolmekesi, sellets 100 euri läheb mehe lõunatale töö juures ja iga kuu algul teeme suurema poes käiku, kus kuulub umbes 100-150 euri, toiduraha eest ostame ka olmekeemiat( näiteks wc paber ja sellised asjad) Ja raha mis pärast seda suurt poes käiku alles jääb, jagan nädalate peale ära ja sellega tuleb hakkama saada.

  • Avatar
    Vasta pille 26. veebruar 2015 at 17:15

    Ausalt öeldes tundus see 70palju, aga, kui nimekirja lugesin siis tundus vähe. Tavaari kuhjaga ju. Mul läheb tunduvalt vähem raha, aga ma ka ei jälgi toidulauda. Söön seda mis parasjagu soodukaga või, mis isutab. Ja no ma käin igapäev peaaegu poes. Täna läks 5eurtsi. Kana, tomat, kurk, hapukoor, ja mentooli kommid 😀

  • Avatar
    Vasta Merl 26. veebruar 2015 at 17:11

    70eur selle eest on täiesti ok, arvestades, et mähkmeid ja forelli ka ostsid, need juba kokku päris korralik summa 🙂
    Ma ise nädalasööki kokku ei osta, Käin nii iga-või ülepäeviti, ja arve siis u 10…15eur.
    Kui rohkem raha käes, siis jälgin tervislikkust, kui vähem, siis lähevad käiku ka odavamad e ebatervislikumad alternatiivid.

  • Avatar
    Vasta K. 26. veebruar 2015 at 17:07

    Meil läheb keskmiselt kuus 600 eurot toidu peale 😀 Ja meid on ka kolm, oma laps on Marist kuu aega vanem. Aga meile mehega ei meeldi toidu pealt kokku hoida ja no käin küll nii, et ostan nädala toidu aga jooksvaid asju on ülepäeviti vaja nt nagu piim, leib, sink, juust jms.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. veebruar 2015 at 17:10

      Sellega meenus, et Krakovi vorsti ostsin ka 😀