SÖÖK

imeline laupäevaõhtusöök

18. aprill 2015

Keegi küsis mult eile askis kerget retsepti, mida õhtusöögiks teha. Kui ma tahan midagi, mida oleks väga kerge teha, siis tavaliselt on selleks sinimerekarbid. Samas paljud neid ei söö, seega soovitasin ühte mõnusat vormirooga. Selle võlu on see, et niikaua kuni sul on kuumsuitsulõhet, siis võid sa sinna panna lisaks ükskõik mida.

Kuumsuitsulõhe filee kilo maksab Selveris ala 17 euri, selgrootükk aga 3 euri kilo. Seega ostan mina tavaliselt seda ja nokin selle ise sealt luude küljest lahti. Ei võta väga aega ja säästab muidugi täiega. Üldse ongi see nn “säästuroog”, sest suure kamaka lõhet saab u 2 euriga, kartulid, küüslauk, sibul, munad ja piim on enamasti kodus nagunii olemas. Lisaks lisasin mina täna nipet-näpet, mida majapidamises veel leidus.
kcbdhNagu näha, siis esimene kiht on kartulid. Kartulikihile lisan mina alati soola ja pipart, siis on nad pärast maitsvamad. Siis kiht küüslauku (mida rohkem, seda uhkem!). Kolmandaks panin mina alles siis nokitsetud kuumsuitsulõhe.

kcbwnNeljas kiht sai olema sibul, mille peale läks kiht suvikõrvitsat, sest mul juhtus just üks väike suvikõrvitsake majapidamises vedelema. Selle peale omakorda kihikene kartuleid (ära unusta pipart ja soola, muidu on sul maitsetud kartulid!)

kcbzpKartulite peale jälle kuumsuitsulõhet, siis tegin sellise seene/sibulakihi, sest mul oli mõlemat ainult natukene alles. Siis jälle kihike kartuleid, mille peale riputasin ma aknalaualt randomilt rohelisi asju. Mul oli basiilikut ja tilli ja peterselli.

kcc69Mainin ära, et seekord ma kasutasin esimest korda seda suuremat kaanega vormi. Seda saab väga edukalt teha ka ilma kaaneta potis, lihtsalt kaanega valmib kiiremini. Igatahes, mul mahtus lihtsalt palju kihte sinna. Seega ma valasin oma kihid piima ja muna seguga üle (3 muna, random kogus piima). Peale riputasin juustu, kaas peale ja 180 kraadisesse ahju konutama.

valmaaHead isu!

 Long and random Estonian story short – I made dinner. Made out of salmon, potatoes and all the random stuff I had lying around. I’m pretty sure you get what to do from the gifs and shit, but all I need to say is – season your potatoes people! I have made this mistake several times making this dish, and I always hate myself later for it. 

I’ts like they say in MKR – you have to cook it to perfection! That means seasoning and crispy cheese!

Loe ka neid postitusi!

5 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Karin 18. aprill 2015 at 19:00

  Kas Sul on malmpott? Kaua see ahjus oli umbes?

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 18. aprill 2015 at 19:32

   45 min kaanega ja 15 ilma

   • Avatar
    Vasta anjuuha 18. aprill 2015 at 23:43

    Või siis vastupidi? Mitte, et ma
    tähte näriks, lihtsalt ajas korraks
    kukalt kratsima.

    • Mallukas
     Vasta Mallukas 19. aprill 2015 at 09:39

     Ma ei saa aru 😀 Kõigepealt panin kaane peal ja lasin 45 min kaane all haududa, siis võtsin kaane ära, et juust peal
     krõbedaks läheks.

 • Avatar
  Vasta Kadi 18. aprill 2015 at 19:00

  Mmmm.. kui isuäratav see välja näeb 🙂 juba aski vastust lugedes mõtlesin, et tahan selle varsti ära proovida.. lähitulevikus teen
  kindlasti 🙂 thank for the idea! PS! Blogile annab ikka nii palju juurde, kui on hea kvaliteediga pildid.. keep up the good work 🙂