Ilukraam TESTIN JA ARVUSTAN

mineraalkosmeetika ruulib täiega!

27. mai 2015

Ma olen siin enne maininud, et mul on kosmeetikat nii palju, et kõik Männiku vene tüdrukud saaksid ennast kolm aastat iga hommik minu juures tänavale tööle minekuks üles lüüa. Kuna valikut on palju, ei ole mul tavaliselt väga lemmikuid tekkinud. Üks hommik kasutan üht, teine hommik teist. Viimasel ajal on mul aga tekkinud väike eelistus – mineraalne kosmeetika!

meik

Ma ei mäletagi enam, kui iidamast aadamast ma jumekat kasutanud pole. St. ükspäev tegelikult kasutasin, sest mul oli kiire ja ma ei leidnud puudrit üles. Igapäevaselt üritan ma kasutada siiski võimalikult palju mineraalkosmeetikat ja enda mineraalmeigikraami ma teile täna tutvustada tahangi.

Ülaltoodud pildil ongi siis kõik minu asjakesed firmadelt Ontic, Innisfree, Lily Lolo ja Everyday Minerals.

puuderNeed on siis tooted, mis on pannud mind jumestuskreemi unustama. Üks nendest on siis Lily Lolo “barely buff” toon, hinnaga 17.90 (LINK) ja pakendis 10 grammi toodet. Teine on Ontic Mineralsi “latte for two”, mis on 8 grammises pakis, hinnaga 26.95€ (LINK).

See on muuseas tõsi, mida mineraalpuudri kohta öeldakse – see kestab väga kaua. Minu kogemus ütleb, et mida korralikumalt sa oma pakendit sulged, seda vähem raisates võib see vabalt lausa aasta kesta. Seda, kas need aasta “säilivad” ärge minult küsige, ma ei viska kunagi enne minema, kui see just värvi ei vaheta või mulle kätte ei plahvata. Asjad tuleb ikka lõpuni kasutada! Ja noh, ma lihtsalt ei raatsi miskit ära visata…

Igatahes, kui ma neid nüüd võrdlema peaks, siis ma esiteks ütlen kohe, et hinna poolest on Lily Lolo muidugi parem. 2 grammi rohkem puudrit ja 10 eurot soodsam hind. Lily Lolo kasuks mängib ka mugavam pakend. Nagu te pildilt näete, saab Lily Lolo puudri pärast kasutamist “kinni keerata”, et puuder igale poole laiali ei läheks. Ontic Mineralsi puuder on aga ilma selle kaitseosata, seega kui ta mul kotipõhjas vedeleb, võite kindel olla, et selle avamine lõppeb sellega, et mul on igal pool puudrit.

Mõlemad sisaldavad SPF 15, mõlemad on suhteliselt hea katvusega (väga hea katvuse jaoks vajab Ontic kaht ja Lily Lolo nelja kihti puudrit). Koostise poolest meeldib mulle Ontic jälle rohkem – sisaldab orgaanilist sheavõid, jojobaõlit ning E-vitamiini, mis tasakaalustavad, niisutavad ning toidavad nahka. Teraapilise toimega kaoliinsavi reguleerib rasueritust ning matistab.

Lily Lolo puuder sisaldab aga vilgukivi, tsinkoksiidi ja võib sisaldada ka titaandioksiidi ja raudoksiide. Ma ei tea, mis need on,  aga need ei kõla ju nii hästi nagu jojobaõli ja shevõi, ega ju?

Kumba ise eelistan: Ma ei oskagi öelda täpselt, sest oma töö teevad nad mõlemad ära. Lily Lolo puudrit, on mugavam kaasa võtta. Samas tihti ongi nii, et Lily Lolo puuder on kotis ja Ontic vannitoas, et ma seda ei raputaks ja puudrit laiali ei loobiks. Hindeks annaks toote põhjal mõlemale lausa 10 punkti kümnest, pakendimängus võidab Lily Lolo ja ka hinnalt on ta soodsam valik. 
puuder2

Need puudrid ei ole päris üks ühele sama asi, aga kuna otsest katvust ei ole neil kummalgi ja mõlemad on siiski mõeldud lõppviimistluseks, siis ma panen praegu ühte patta Innisfree No sebum mineraalpuudri hinnaga 9.60€  (LINK) ja Ontic Mineralsi riisi kinnituspuudrit hinnaga 26.95€ (LINK).

Alustame siis Innisfree puudrist. Esiteks on see ainuke mineraalne toode mu meigiarsenalis, mis reaalselt lõhnab. Mitte magusalt, vaid pigem selline vaevuamatav piparmündilõhn on tal juures. Pole ka ime, sest koostisse kuulub Lõuna-Korea mägedest korjatud piparmünt. Ühtlasi ei sisalda toode kuut kõige kahjulikumat koostisosa – kunstlikke värvaineid, talki, parabeene, loomseid koostisosi, kunstlikke lõhnaaineid ega mineraalõlisid.

Toode on üsna värvitu, kui seda peale kanda viimaseks viimistluseks, kuid jätab naha tõeliselt siidiseks ja pehmeks. Pakendis on kaasas küll väike tupsuke, millega puudrit peale kanda, aga mulle meeldib pintsliga rohkem, saab õhulisema tulemuse. Muuseas, kui kellelgi on rasune nahk ja ei taha üldse mingit meiki kanda, siis võib vaid seda toodet t-tsoonile kanda ja see matistab rasuse naha ära.

Ontic Mineralsi riisipuudrit kasutan ma pigem siis, kui on kuskile peole minek, sest ma valisin endale sätendavate osakestega riisipuudri, mis ei ole nii tagasihoidlik, kui tavaline ja matistav puuder. Ometi on tal erinevaid oskusi küll ja veel!

* Kanna põsesarnadele veidi särapuudrit, see annab nahale noorusliku kuma ning tervisest pakatava jume.

* Tupsutades sõrmega veidi toodet otse kulmuluule, kulmukaare alla ning kulmud näevad välja väga ilusad ja hoolitsetud.

* Tupsutades pisut särapuudrit ülahuule kohale, muudab see huule visuaalselt lopsakamaks ja esiletungivamaks

* Kandes veidi särapuudrit silma sisenurkadesse, paneb see pilgu niimoodi särama, et keegi ei usu, et magasid öösel halvasti.

* Kandes veidi särapuudrit põsesarnadele, ülahuule kohale, ninaluule ja kulmude vahele, näed välja nii nagu oled justkui puhkuselt naasenud.

Kumba ise eelistan? Ausalt, ei oskagi üht teisele eelistada, aga kuidagi on nii kujunenud, et peole minekuks võtan Onticu välja ja kontorimeigiks kasutan pigem Innisfreed. Aga super tooted mõlemad ja kiidusõnu väärt. Siinkohal tulebki vist inimesel valik ikka rahakotist lähtuvalt teha. Mõlemad on head, üks aga teisest vähe kallim.
punake

Ülaloleval pildil on minu lemmik meigitoode sellel suvel – Lily Lolo põsepuna tooniga “Surfer girl”. See on nii mõnusa pigmendiga, särtsakas roosa, mis nii kenasti mu punnpõsed roosaks värvib, et lust kohe. Hinnaks on 11 eurot 5 grammi toote eest ja leiab selle siit (LINK). Kulub vähe, ideaalne pigment, oeh, mul polegi midagi muud kosta, kui et soovitan soojalt!

Everyday Mineralsi põsepuna oli jälle talvisel ajal mu lemmik. Tagasihoidliku roosaka tooniga ei ole nii silmatorkav, sulandus paremini kokku mu laibavalge talvise jumega :))  Tooniks on primrose ja hinnaks on tal Levelzone’i poes 11.98€ 4.8 grammi eest (LINK).

Kumba ise eelistan? Lily Lolo põsepuna! Hinnake ka eur odavam ja lausa 0.2 grammi rohkem puna!

See oli nüüd mu pikk-pikk jutt mineraaltoodetest. Tegelikult on mul kodus ka paar mineraalhuulepulka, näiteks Lily Lolo “berry crush” (link)  ja Zao matt huulepulk tooniga tumepunane (link). Neid aga hakkan ma võrdlema siis, kui ma saan käed külge mõnele uhiuuele Ontic mineraalhuulepulgale, vaadake, kui ilusad need on!

Lisaks on mul kindlasti tarvis proovida mõnda Idun’i huulepulka ja kus siis teen alles mineraalsete huulepulkade testi siin. Hoidke alt! Lõpetuseks lisan endast pildi kontoris, kus ma olen üleni “mineraalmeigitud”. Sorri, paremat pilti võtta pole, aga selline ma tänasel kaunil päeval olen:)

mineraal

Aga kas teil on meigikotis mineraalkosmeetikat? Mis firma oma? Kuidas meeldib?

Loe ka neid postitusi!

30 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Üks 30. mai 2015 at 14:13

    Loomulikult on mul nüüd ka mineraalpuudrit vaja. KOHE! Küsimus on, kuidas te netist tellides endale värvitooni valite. Sellel Lily
    Lolol on nii palju toone, igaüht lugedes tundub mulle, et vot, see ongi. Kas see Barely Buff on pigem roosakama või kollaka
    tooniga?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. mai 2015 at 14:26

      Ma panin jumala randomilt ja joppaski 😀 Aga on võimalik ju endale testereid tellida 🙂

      • Avatar
        Vasta Seesama 30. mai 2015 at 20:25

        Leidsin nüüd hoopis Tln poe, kus ka Lily Lolo tooted esindatud ja käisin proovimas. Ja mul on hea meel, et käisin. Need
        toonid, mida netis olin vaadanud, olid ikka väga heledad mu jaoks ja poleks osanud endale lõpuks sobivat tooni kuidagi ka
        testriga tellida, oleksin seda kohe liiga tumedaks pidanud.

        Lõpuks koju tulin aga BareFaced mineraalpuudriga ja eks siis nüüd saan proovida.

        • Avatar
          Vasta Karolin 25. juuli 2016 at 11:48

          Hei!
          Millises poes sa käisid kui saladus
          ei ole?
          Ma ei julge ka netist huupi tellida,
          tahaks ikka kohapeal näha ja proovida
          ja siis oma valiku teha 🙂

  • Avatar
    Vasta Andra 27. mai 2015 at 17:48

    Ma kiidaks , kui ilus sa sellel pildil välja näed ..:)

  • Avatar
    Vasta kaisa 27. mai 2015 at 16:16

    Minu kiidusõnad lähevad ka siinkohal Jane Iredale’i
    toodetele. Hind küll krõbe tõesti aga need tooted on
    igat viimast kui senti väärt! Kasutan JI presspuudrit ja
    saab kõige ilusama-naturaalsema tulemuse, nagu
    polekski midagi näos aga katab kõik ära ja annab
    ühtlase tulemuse. 🙂 ja teine asi mis neilt on, on just
    kissed huulepalsam/pulk. ehk siuke vahepealne asi..
    kui huultele kannad, siis vastavalt sellele kui palju
    huultes pigmenti on, toob selle roosaka värvuse
    huultes välja, seega see toode jätab erinevatel
    ininestel erineva tulemuse. 🙂 mulle väga meeldib, sest
    eelistan igapäevaselt just naturaalset ja
    tagasihoidlikku meiki ja juba need 2 asja annavad selle
    look’i edukalt edasi.

  • Avatar
    Vasta Kanni 27. mai 2015 at 14:26

    Juba aastaid olen kasutanud mineraalseid meigipõhjasid. Nii meedlib, et mineraaltooted ei jäta nahale maskitaolist kihti, neid
    pole praktiliselt üldse nahal tunda. Ja mis põhiline: ei ummista poore 🙂 Tükk aega kasutasin mineraalpuudreid. Esimene
    kogemus oli Everyday Minerals puudriga, mis mulle väga meeldis, aga tagantjärge tean, et see polnud kõige parema
    katvusega. parim kogemus on Micabella mineraalpuudriga: väga hea katvus ja püsivus ning riideid ei määri ka praktiliselt
    üldse. Selle juurde püsima ma ikkagi ei jäänud, sest uudishimu uusi tooteid proovida on suur. Kõige kehvem kogemus on The
    Body Shopi mineraalpuudriga, mis teeb pigem kinnituspuudri tasemel tööd ja tolmas liiga palju. bareMineralsi olen samuti
    kasutanud: sarnaselt Lily Lologa, on ka selle firma tooted karbikeses, millel on turvakaas – puuder ei rända sinna,kuhu pole
    vaja. Katvuse poolest oli see paras igapäevaseks meigiks, kuid õhtul väljaminekuks oleks midagi tugevamat vaja. Kahjuks
    seda Eestist osta ka ei saa, mina olen ebayst tellinud. Praegu kasutan Jane Iredale BB kreemi
    (http://glowmakeup.ee/product/ji-taielikult-kattev-mineraalne-bb-kreem-glow-time/). Sellest paremat toodet pole ma
    kunagi proovinud. See lõhnab superhästi, kulub hästi vähe ja katab suurepäraselt (pole isegi enam eraldi peitekreemi vaja!).
    Jane Iredale tooted on küll päris krõbeda hinnaga, aga kuna need kestavad väga pikalt, siis on see väärt investeering. Nende
    puudrid on ka väga head ja samuti lõhnavad hästi.

  • Avatar
    Vasta ML 27. mai 2015 at 13:22

    Heii!
    Aitäh postituse eest, väga hea!
    Selline küsimus, et kas see Innifree on nagu kinnituseks mõeldud? Et panen jumestukreemi ja peale seda mineraalpuudrit No
    sebum, et matistaks ja nägu ei jääks läikima? 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. mai 2015 at 13:41

      Jep! Võid ka lihtsalt ilma jumekata panna seda 🙂

  • Avatar
    Vasta maria 27. mai 2015 at 12:21

    Bare minerals ei ole vaga hea, sisaldab vismutit ja
    ornemale nahale jaab poletav tunne, nagu sheer cover.
    Koige parem mineraalidest on bella pierre
    tolmpuuder, see on kull kalli 49 eurot, aga sisaldab
    ainult 4 ja koostis osa ja ei aegu. Voib julgelt kasutada
    aastaid. Minu vaieldamatu lemmik ja jatab nahale
    sellise imeilusa orna kuma, toesti on imeline toole.

    • Avatar
      Vasta Claire 27. mai 2015 at 13:41

      49€? Puudri saab kätte 35euroga nii stuudiost kui e-
      poest. Kaubamajast ostes paar euri kallim

      • Avatar
        Vasta maria 5. jaanuar 2016 at 10:08

        Ma ei ela eestis, iirimaal on teised hinnakirjad 😉

  • Avatar
    Vasta Claire 27. mai 2015 at 11:51

    Mallukas rauaoksiid, tsinkoksiid, vilgukivi ja
    titaandioksiid ongi need mineraalid mis teevad
    mineraalkosmeetikast PUHTA kosmeetika. Siin
    eelnevalt välja toodud Ardteco mineraalpuuder seda
    kohe kindlasti pole, jah ta võib sisaldada mingis osas
    mineraale, kuid enamjaolt kubisevad nad abiainetest
    (talk, vismut, parabeenid, erinevad õlid ja
    säilitusained) mida müüjad kahjuks ei maini ning
    reklaamivadki ennast mineraalkosmeetikat müüva
    brändina. Niiet ärge laske ennast eksitada 🙂
    Ise kasutan Bellapierre tooteid, mis on minu
    probleemse nahaga imesid teinud. Bellapierre
    koosnebki ainult nendest neljast mineraalist, seega ei
    pea kartma mingeid nahaärritusi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. mai 2015 at 13:58

      Naiss :))

  • Avatar
    Vasta Eneli 27. mai 2015 at 11:13

    Mina kasutan hetkel Dermoshopi ja Bellapierre mineraaltooteid, väga meeldivad, eriti veel viimase mainitud omad 🙂

  • Avatar
    Vasta triin 27. mai 2015 at 10:57

    Mineraalmeik on super, ma lasin
    pulmadeks teha mineraalmeigi ja see
    püsis ilusama isegi 40 tundi
    hiljem!Higistasin, tantsisin jen aga
    meik oli ikka peal! Ainult huulevärvi
    värskendasin.
    Nii kerge ja mõnna!

  • Avatar
    Vasta Krissu 27. mai 2015 at 10:38

    Kasutan BareMinerals puudrit ja p6sepuna. V2ga Rahul, katab h2sti ja p6sib terve p2eva 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. mai 2015 at 10:49

      Oo, kust ostad seda?

      • Avatar
        Vasta Krissu 27. mai 2015 at 12:35

        Elan Inglismaal, tellin kas amazonist v6i kuskilt kosmeetika poest 🙂

  • Avatar
    Vasta k 27. mai 2015 at 10:25

    Aitäh selle artikli eest!
    Olen ammu olnud ootel, et mingi hea mineraalpuudri info minuni jõuaks. Guugeldades on nii palju pakkumisi, et ei tea, mida
    valida. Lisaks olen piisavalt mugav ja laisk, et ise rohkem uurida 🙂 Sinu artikkel rääkis lahti kõik need küsimused, mis mul
    mineraalpuudriga on tekkinud – olen muidu jumestuskreemi kasutaja.
    Seega suured tänud, minu tellimus läks Onticminerals.ee lehele ja jään nüüd kannatamatult oma pakki ootama 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. mai 2015 at 10:32

      Väga vahva 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisa 27. mai 2015 at 10:02

    Mina tellisin proovipartii mineraalkosmeetikat ühelt inglise saidilt http://eyeslipsface.co.uk . Hetkel näitab mulle, et leht on
    uuendusteks suletud kuid ehk avatakse varsti.
    Tellisin puudri, põsepuna, jumestuskreemi ning hunniku küünelakke. Jumestuskreem meeldib väga väga. Kahjuks aga on mul
    ülihele nahk ja tellitud tooni saan vaid suvel kasutada niiet varsti jälle 🙂
    Puudrit ja põsepuna ei ole veel kasutanud kuna pean tunnistama, et lihtsalt ei oska neid puudreid kasutada 😀 Kuidagi tundub,
    et jumeka näkku määrimine lihtsam 😀 Aga sinu postituse peale peaks need sahtlist välja koukima ja katsetama.
    Õnneks mul see talv näonahk üsna heaks läinud, et jumekat olen vaid siis kasutanud kui mingi üritus. Igapäevaselt kasutan
    vaid tavaliselt näokreemi.
    Küünelakid ei kõlvanud kuhugi…

    Kuidas sul ripsmetega lood on? Kui mu mälu ei peta siis kirjutasid, et hakkasid mingit seerumit kasutama…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. mai 2015 at 10:24

      Ega see keeruline pole. Mina raputan natsa puudrit väiksesse kausikesse ja siis pehme pintsliga teen näos ringikesi. Kaua aega ei võta ja raske ka ei ole 🙂

    • Avatar
      Vasta Helena 27. mai 2015 at 19:26

      Hmm kuulduste kohaselt pidi ELF’i UK edasimüüja selle brändiga lõpparve tegema. Ehk siis seda lehte ei avatagi. Tegid
      suuuuuuure lõpumüügi ka natukene aega tagasi.
      ELF’i tooted on kahjuks mineraalkosmeetikast üpris kaugel. See on neil igasuguseid parabeene, talki, vismutit, säilitusaineid jne.
      täis. Sama mineraalne nagu ArtDeco :P.

  • Avatar
    Vasta ... 27. mai 2015 at 10:01

    tore näha, et peegelkaamera niisama kapinurgas ei vedele ja piltide kompositsiooniga vaeva näed. Ilusad pildid! Hetkel teed vist
    Autoga?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. mai 2015 at 10:23

      Autoga jep!

  • Avatar
    Vasta kerli 27. mai 2015 at 09:57

    Oled lainerijooneta nii võõras…harjumatu 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. mai 2015 at 10:24

      Ei viitsinud täna teha jah 😀

  • Avatar
    Vasta Glacier 27. mai 2015 at 09:57

    Artdeco mineraalpuuder. Pole juba aastaid kasutanud puuderkreeme jm – kui on vaja korralikumat kihti, siis kahe puudrikihi
    vahepeal pihustada natuke vett näole ja täiesti super tulemus. Hinna ja kvaliteedi suhe on ka väga hea. Jane Iredale’i kohta olen
    ka head kuulnud, aga proovida ei ole saanud ise.

  • Avatar
    Vasta M 27. mai 2015 at 09:23

    kasutan JaneIredale mineraalpuudrit.ÜLIrahul.

    Ostan siit
    http://glowmakeup.ee/