Uncategorized

mul on unenenägude Dr. Phili vaja

30. mai 2015

Iga kord, kui keegi alustab lauset: “Sa ei kujuta ette, mida ma täna unes nägin,” siis ma tavaliselt juba eos tahaks viisakalt vabandada, et kle sorri, mul on kiire, ma pean koju…kilekotte voltima minema. VÄGA harva on huvitav kuulata kellegi unenäojuttu. Kahepalgelisuse etalon nagu ma juba olen, pajatan ma isegi teinekord teistele oma unesid veendumusega, et NEED on ju huvitavad. Hinges ma tean, et teistele ei ole ja ma tean, et hinges sooviksid kuulajad ka koju kilekotte voltima minna, aga kuna üldiselt vahetan ma unenäolugusid sõpradega, siis pole hullu ja talume need harvad korrad siiski ära.

Teil, kallid lugejad, on täna kellad, sest ma hakkan jälle unenäost rääkima. Ja mitte ainult unenäost, vaid selllest samusest kuradima unenäost, mida ma enne ka maininud olen. Ma lähen Sydneysse, ma eksin ära, ma ei leia Kings Crossi üles. No tee või tina, ei leia!

Seekord lõppes unenägu eriti huvitava pöördega. Tuli välja, et esimene unenägu oli unenäos ka unenägu! Seega ärkasin ma üles (unes) ja mõtlesin, et väga haige on ikka kogu aeg seda Sydney värki unes näha, et mida kuradit see tähendab. Ma rääkisin kuidagi Kardo ära ja me lihtsalt LÄKSIMEGI Aussi. Lubasime ära olla kaks nädalat, Mari jäi Eestisse. Ja lihtsalt istusime lennukile, tulime lennujaamas maha, leidsime kohe metrooga Centrali peatuse üle ja sealt läksime nagu naksti kuskile hostelisse. Kuna oli jälle öö, siis ma lamasin voodis ja ütlesin, et kas pole imeline, et ma olen seda nii kaua oodanud ja EELMINE päev unes näinud ja nüüd ma olengi siin. Ma ei oska seda õnnetunnet isegi sõnadesse panna.

Seda kohta ma unenäos alati otsin. See on suht Kings Crossi keskel – vasakule jäävad baarid ja hostelid ja klubid, paremale elumajad ja sellised chill out homobaarid. Esiti Sydneysse kolides elasin ma vasakut kätt hostelis, hiljem paremat kätt mäest üles majas oma sõpradega. Aga see coca-cola silt oli lege. Isegi kui silmini täis olid, oskasid koju roomata. Ja seal all oli Coles, kust ma süüa ostsin ja lisaks oli seal sitaks mõnus Tai toidu takeaway. Seda pad thai’d mina Eestis saanud ei ole. 

Järgmine päev hakkasin ma miskipärast tööd otsima ja saingi proovipäeva ühes ookeaniäärses restoranis, kus ma pidin siis ettekandjaks hakkama. Kardo küsis, et miks ma tööd otsin, et me lähme ju varsti tagasi, mille peale mina hakkasin nutma ja ütlesin, et tema võib tagasi minna, aga et mina veel ei saa. Et ma pean siin olema. Andku ta mulle kasvõi pool aastat.

Unes oli minu papa ka veel elus. Ütles, et sõidab ise mulle külla, aru pähe panema, sest nii see värk ka ei käi, et ema töötab Syneys kuskil baaris, aga väike laps on ilma emata!

Suure hirmu peale, et papa mu tagasi koju toob, ärkasin ma üles.

Hommikul, kui ma nüüd siis PÄRISELT ärkasin, googeldasin ma kohe erinevaid unenäoraamatuid, aga üllataval kombel ei ole seal listis “näen pidevalt Sydney unes”. Või “ei leia kesklinna”. Oli küll eksinud, mis tähendavad vale teed, aga mis vale teed? Mida ma valesti teen? Reisimine oli ka, see tähendab laiskust ja looderdamist. Ah, need pole nagunii mulle. Mul on konkreetselt vaja “näen pidevalt Sydney unes!”.

Üldse mulle tundub, et need unenägude seletajad on natsa aegnud. Seal on variante “mõisas tööd tegema”, “noaga köit lõikama”, “parti laskma” ja “rohus maas magamine”, aga null protsenti tänapäevaseid tegevusi, nagu maksude maksmata jätmine, threesome’i tegemine ja solaariumis ära põlemine. Pettumus.

Igatahes, mis te arvate, MIS võiks olla selle unenäo taga, mida ma pidevalt näen? Spekuleerida ju võib, ehk anname kunagi lausa enda unenägude seletaja välja? Muidugi kui see oleks vaid minu enda kirjutatud, oleks see üsna kehvake:

koristamine – sa pole vist ammu koristanud ja tunned süümekaid, jah?

peol käimine – valus joodik oled!

lapse saamine – unustasid eile pilli võtta?

Loe ka neid postitusi!

9 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Dream Moods 1. juuni 2015 at 14:40

    Australia
    To dream about or that you are in Australia suggests that you are being pulled toward opposite directions. The dream may also
    indicate self-exploration into your natural and uninhibited self.�Often referred to as the land down under, the dream may be a
    metaphor to represent your subconscious and your underlying thoughts.�

  • Avatar
    Vasta Jess 31. mai 2015 at 21:13

    Tavaliselt on nii, et kui unenägu kordub, siis
    korruta endale seda juba unes, et see on
    unenägu. Sel hetkel kui sa mõistad, et see ongi
    ainult unenägu, saad sa oma unenäo
    probleemist aru. See unenägu kaob aind siis,
    kui lahendad sealse probleemi. 🙂 Hetkel sa
    seda muidugi ei tea, unenäo sees sa aga
    mõistad seda. Ma olen ise samuti korduvaid
    unenägusid näinud, lahendad sealse probleemi
    ja unenägu saab oma lõpu igaveseks. 🙂

  • Avatar
    Vasta muki 31. mai 2015 at 17:38

    Pigem sa alateadlikult unistad, et
    kui sa sellest “unenäost” oma blogis
    juba sadateist korda räägid, siis
    kellelgi ikka süda haledaks läheb ja
    teeb sulle Austraalia tripi välja.
    Ega need “unenäod” sul ilmselt enne
    ei lõpe, kui mõni sponsor sulle selle
    reisi ära vormistab.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. juuni 2015 at 11:06

      Hakkas sul juba süda haledaks minema :)?

  • Avatar
    Vasta R 30. mai 2015 at 21:12

    Unenägude teemadel, siis nägin ükspäev hoopis sind unes. Et olid mu ala teed jooma kutsunud enda
    juurde ja kõik oli tore ja kena, aga meil polnud lihtsalt mittttte millestki rääkida. Nii et ma siis korrutasin
    muudkui, et Mari on sul ikka nii armas laps. Nagu sa ise selle peale jumala eest veel kordagi tulnud pole ja
    et ma pean seda umbes kuustuhat korda ütlema, et sa ka ikka uskuma jääks 😀
    (pagan, ma olen ikka max creeper mul on tunne..)

  • Avatar
    Vasta Ma 30. mai 2015 at 13:14

    Kindlasti tähendab see igatsust või
    tunnet, et muidagi on sul lõpetamata
    või “õhku rippuma” jäänud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. mai 2015 at 13:23

      Ei tea jah 😀

  • Avatar
    Vasta RRR 30. mai 2015 at 12:21

    Mina näen pidevalt oma lapsepõlvekodu unes. Müüsime selle maha kui ma gümnaasiumi lõpetama hakkasin ja tol hetkel olin ikka
    väga kurb kuna kõik minu mälestused on ju selle kodu ja tänavaga seotud.

    Koguaeg lähen unes sinna tagasi või näen, et me endiselt elame seal või et kui kodulinna külastan, siis ikka kodutee viib sinna.
    Pole seal enam aastaid ja aastaid käinud. Praegused omanikud ehitasid kogu korteri ringi, mulle täiesti tundmatuks. Uskumatu, et
    paik võib niimoodi muutuda ikka. Endale üritan ikka sisendada, et oli hea, et saime maha müüa ja nii pidigi minema aga tükike
    hingest jäi ikka sinna ka..

  • Avatar
    Vasta maria 30. mai 2015 at 10:36

    Ehk igatsen neid aegu taga mis Sidneys veetsid. Ma
    olen niikaua juba iirimaal elatud, et kui Eestis peaks
    olema oleks imelik. Omad esimesed aastad kui siia
    tulin ja siis koju vanematele kulla laksin 10ks paevaks,
    nagin unes, et ei saanud iirimaale tagasi lennata ja
    arkasin alati kabuhirmus, et koik mu asjad ja elu seal ja
    nuud ei saa sinna tagasi.