Lapse üles kasvatamine LAPSED Mari

aasta ja kaheksa kuud armastust

11. juuni 2015

Eelmine kuu pidi siia Kardo kirja kirjutama (ma ei mäleta miks, oli ju ometi emadepäev), aga kuna ta tol päeval tegi midagi tähtsamat, nagu näiteks…niitis, ma ei tea, siis jäi see lõpuks ära. Ka eilne sissekanne ununes mul sootuks, sest see, et sul eile “minisünna” oli, meenus mulle alles 11 paiku. Sorri, Marike.

Mida sa oskad aasta ja kaheksakuusena? Hmmm. Eile ütlesid sa oma esimese sõna peale bbbbbb-oiiiiiiii, mida sa vahepeal korrutasid. Sa istusid diivanil ja kädisesid omaette: käääää-käkäkäkäkää-lrgkjrkgnkfv. Mina hakkasin oma käega su näo ees vehkima ja korrutasin “käääää-si”. Natukene aega võttis, aga lõpuks hakkasid sina ka minu järgi käsi ütlema!!! Ma täna hommikul kontrollisin, ikka veel oskasid. Muidugi kui me alla tulime ja vanaemale seda näidata tahtsime, siis olid sa vait nagu sukk, nii et mine nüüd sind tea.

Muidugi oskad sa toole laua alt välja tõmmata, et laua peal lollusi teha. Seega näeb meie elamine pidevalt välja nagu mingid joodikud oleks meil elutoas rüselenud. Toolid maas pikali ja tuba asju täis loobitud. (Samal ajal kui ma kirjutan, siis sa JUST praegu teed seda! Oota, ma tulen teen pilti!)

mammukeMa küsisin su käest kurja häälega: “Mari, kas laua peal tohib istuda??” ja sa tegid mulle vastu sellist nägu. Ma ei saa aru, kas sa mõnitad mind, või mida sa täpselt teed, aga selline marakratt sa enamuse ajast oledki.

Mis sa veel oskad…hmm. Tassist juua! St, sa ammu jood tassist, aga ma tavaliselt olen ise tassi hoidnud, sest mulle tundub ju siiamaani, et sa alles eile sündisid ja seega ma ei eeldanudki, et sa seda ise hoida oskaks. Aga kae nalja, ükspäev proovisin ja hoiad küll kenasti. Pärast ei viska isegi tassi maha kildudeks, nii et good job!

Oh, sa oskad nüüd uksi ka avada. See tähendab seda, et ma võin su lambist sukkis aiast lilli korjamas leida või värava taga lõgistamas näha. Hea, et meil värav nüüd nii lapsekindel on, et sa vähemasti sealt välja ei saa, muidu oleks küll kuri karjas.

Aga mis sulle teha meeldib? Hommikuti kaisutada, mulle kõhu peale puristamist teha, topse teineteise sisse panna, legodega mängida, nina nokkida, asju näppude otsa panna (nt oliive), asju varbavahele panna (pliiatseid). SÜÜA! Kasse taga ajada. Ja tead, mis on eriti armas. Sinu hellushoogude ajal teed sa häääästi peenikest häält ja tuled kallistama, see on nii nunnu!

Oh Marike,  ma armastan sind täiega! Ole järgmine kuu sama tuus edasi ja õpi vahepeal näiteks KÄSI ütlema 😀

Loe ka neid postitusi!

11 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Liina 15. juuni 2015 at 01:34

  Sa oled selles videos loomulikuma välimusega palju ilusam kui nendel EBA piltidel klouni meigiga. Ei pea end niimoodi üles
  mukkima seega.

 • Avatar
  Vasta xx 14. juuni 2015 at 14:43

  Ee, miks ta nii hilja rääkima hakkab? Kas normaalselt ei peaks selles vanuses juba lühikesi lauseid moodustama?

  • Avatar
   Vasta kats 14. juuni 2015 at 17:25

   Ee kõik lapsed ei pea kohe peale sündi muinasjutte lugema hakkama. Küll ta jõuab. Lapsed on erinevad ja arenevad-õpivad
   ka erinevalt. Muretsema tasub hakata siis kui ta 10 aastaselt vaikib.

   • Avatar
    Vasta J. 14. juuni 2015 at 18:12

    No muretsema tuleks ikka kõvasti
    varem hakata! 😉

 • Avatar
  Vasta aino 11. juuni 2015 at 17:34

  hakka siin ükshaaval sõnu ütlema… ta ehk ükskord üllatab sind järsku rääkima hakkamisega . ilmaasjata ei lobise 😉

 • Avatar
  Vasta andra 11. juuni 2015 at 16:06

  Uhhh väga vahva 😛 mul on see sõnade aeg veel
  mägede ja merede taga 😛 kuid niii ootan juba 😛 ja
  muideks 😀 päris kena hommikune “kõõm” 😀 ma ei
  julgeks end hommikuti näidatagi 😀

 • Avatar
  Vasta J. 11. juuni 2015 at 12:31

  See on lahe pilt Marist!!!

 • Avatar
  Vasta Liisa 11. juuni 2015 at 10:36

  mu kahene vaatas ka videot ja ütles hoopis “tääääää-diii” 😀

 • Avatar
  Vasta K 11. juuni 2015 at 09:38

  Kas ma sain Nipiraamatust õigesti aru ja
  väikese Mari nimi on tegelikult hoopis Mari
  Johanna? ? voi ma sain valesti aru? ??
  Igatahes lahe!

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 11. juuni 2015 at 09:47

   on tõesti 🙂

 • Avatar
  Vasta Mimi 11. juuni 2015 at 09:27

  Super lahedad Marimummud olete ?